Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Ειδήσεις και φήμες από την gaming βιομηχανία

27 Feb 2021 14:09 - 27 Feb 2021 14:10 #246914 by Giorgos Tsolaridis
Ο Jim Bell, οικονομικός σύμβουλος του GameStop, παραιτήθηκε
Δεν ανακοινώθηκε ο λόγος της παραίτησης του.
Ο Jim Bell, ο οποίος ήταν οικονομικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του GameStop, παραιτήθηκε και από τις δύο θέσεις και θα αποχωρήσει στις 26 Μαρτίου.Το GameStop  ανακοίνωσε  την παραίτηση του Jim Bell, όμως δεν ανακοινώθηκε ο λόγος της αποχώρησής του. Το GameStop εφαρμόζει διάφορα επιχειρηματικά πλάνα, προσπαθώντας να ανταγωνιστεί online retailers όπως το Amazon που κυριαρχούν στις ψηφιακές πωλήσεις video games. Παρόλο που η εταιρία είδε μια αύξηση λόγω της κυκλοφορίας των κονσολών νέας γενιάς, η πορεία των πλήρως ψηφιακών κονσολών (χωρίς disc tray) επηρεάζει έντονα τα κλασικά καταστήματα που πουλάνε φυσικά αντίτυπα.
Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η Diana Jajeh θα αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντα CFO, αν μέχρι την αποχώρηση του Bell δεν γίνει μόνιμη πρόσληψη.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Mar 2021 14:19 - 24 Mar 2021 14:20 #248320 by Giorgos Tsolaridis
Επικεφαλής του GameStop παραιτήθηκε για το θέμα των μετοχών Θα αποχωρήσει επίσημα στις 31 Μαρτίου.
Η GameStop ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στην εκτελεστική της ηγεσία εν μέσω της ασταθούς κατάστασης των τιμών των μετοχών της εταιρείας, που παραμένει σε εξέλιξη.

Δείτε τις πιο εμβληματικές διαφημίσεις του Gamestop:


Ο Chief Customer Officer της GameStop, Frank Hamlin, παραιτείται από την εταιρεία στις 31 Μαρτίου. Ο Hamlin θα εξακολουθεί να λαμβάνει πληρωμές, δικαιώματα και οφέλη που του παρέχονται βάσει του συμβολαίου του. Πριν φύγει, θα παραμείνει Chief Customer Officer ή θα γίνει Senior Adviser, για να βοηθήσει με τη μετάβαση ένα νέο άτομο που θα αναλάβει τον ρόλο του.

Η GameStop ανακοίνωσε αυτήν την αλλαγή την Τρίτη. Μια αναφορά φαίνεται να λέει ότι ο Hamlin έχει περισσότερες από 160.000 μετοχές στο GameStop. Εάν τις εξαργυρώσει, ο Hamlin θα βγάλει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Η τιμή της μετοχής του GameStop ανέρχεται στα 200 δολάρια περίπου αυτή τη στιγμή. Πριν από έναν χρόνο κόστιζε 5 δολάρια ανά μετοχή, οπότε όποιος τις κρατούσε για αργότερα είναι πιθανών ζάπλουτος.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Mar 2021 14:48 - 24 Mar 2021 14:49 #248334 by Giorgos Tsolaridis
Οι τιμές των μετοχών του GameStop παραμένουν υψηλές Τα έσοδα της εταιρείας όμως έχουν μειωθεί.
Μετά από όσα συνέβησαν λόγω του Reddit, οι τιμές των μετοχών του GameStop 10 φορές υψηλότερες από τις αρχές του 2021.Τα διαδικτυακά έσοδα του GameStop μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 ήταν 2.122 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή λιγότερα από τα 2.194 δισεκατομμύρια της ίδιας χρονικής περιόδου του 2019. Τα συνολικά έσοδα του 2020 ήταν 5.090 δισεκατομμύρια δολάρια, επίσης λιγότερα από τα 6.446 δισεκατομμύρια του 2019. Οι πτώσεις αυτές έγιναν σε μία χρονική περίοδο που κόσμος παίζει περισσότερα video games λόγω της πανδημίας και που συνολικές πωλήσεις της βιομηχανίας αυξήθηκαν λόγω της κυκλοφορίας των κονσολών νέας γενιάς. Εξαιτίας των παραπάνω λόγων το GameStop ανακοίνωσε το προσωρινό κλείσιμο κάποιων καταστημάτων και το οριστικό κάποιων άλλων. Η τιμή ανά μετοχή ήταν 181.75 δολάρια μέχρι την Τρίτη, ενώ το βράδυ ανέβηκε στα 197 και μετά έπεσε τα 161. Κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των εσόδων στους επενδυτές, ο διευθύνων σύμβουλος του GameStop, George Sherman δεν ανέφερε τα γεγονότα που συνέβησαν στις μετοχές της εταιρείας αλλά δήλωσε: "Είμαι πολύ υπερήφανος για τον τρόπο που ο οργανισμός μας προσαρμόστηκε στην πανδημία μέσα στο 2020, κατάφερε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πελατών μας για gaming και ψυχαγωγία και να ολοκληρώσει την χρονιά με μεγάλη ρευστότητα. Το τελευταίο τρίμηνο είδε αύξηση 6.5% στις πωλήσεις, 175% στις διαδικτυακές πωλήσεις και μείωσε 92.6 εκατομμύρια στα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας".
Το GameStop  ανακοίνωσε  επίσης ότι η Jenna Owens, πρώην υπεύθυνη των διανομών του Amazon, θα αναλάβει την θέση του εκτελεστικού συμβούλου, η Neda Pacifico θα γίνει αντιπρόεδρος των διαδικτυακών πωλήσεων και ο Ken Suzuki υπεύθυνος των διανομών.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Mar 2021 11:51 - 26 Mar 2021 11:52 #248404 by Giorgos Tsolaridis
Στελέχη του GameStop παραιτούνται μετά από το θέμα των μετοχών Ο Reggie Fils-Aime θα αποχωρήσει μέσα στην χρονιά.
 To GameStop ετοιμάζεται για αλλαγές στο διοικητικό του συμβούλιο και αρκετά από τα μέλη αναμένεται να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της Nintendo of America, Reggie Fils-Aime.  To GameStop δήλωσε προσφάτως  ότι περιμένει να αποχωρήσουν αρκετά μέλη του συμβουλίου ως μέρος του επερχόμενου 2021 Annual Meeting, το οποίο θα διεξαχθεί μέσα στην χρονιά.

To GameStop δήλωσε: "Οι πρόσφατες αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο ενδεχομένως να αναταράξουν την τρόπο που δουλεύουμε, την στρατηγική ή την ικανότητα μας να κατευθύνουμε την τιμή των μετοχών. Έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στο συμβούλιο από τον Ιούνιο του 2020, όπως έχει ανακοινωθεί και προηγουμένως και αναμένουμε ακόμα περισσότερες αλλαγές στο επερχόμενο 2021 Annual Meeting. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καθοριστεί οι υποψηφιότητες για την εκλογή νέων μελών, όμως στο 2021 Annual Meeting αναμένουμε την αποχώρηση των: Lizabeth Dunn, Paul Evans, Raul J. Fernandez, Reginald Fils-Aimé, William Simon, James K. Symancyk, Carrie W. Teffner, and Kathy P. Vrabeck."Στις δηλώσεις δεν αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο θα αποχωρήσουν τα συγκεκριμένα μέλη. Οι πληρωμές του Reggie Fils-Aime, όπως και άλλων μελών του συμβουλίου, μειώθηκαν κατά το ήμισυ, για να μπορέσει το GameStop να αντέξει το χτύπημα του Covid-19.

Η πρόσφατη οικονομική αναφορά του GameStop που δημοσιοποιήθηκε, δείχνει μία πτώση στις πωλήσεις χρόνο με τον χρόνο. Παρ' όλα αυτά η τιμή της μετοχής παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αποδεικνύοντας ότι η απόδοση στις πωλήσεις δεν αντανακλά πάντοτε τις τιμές των μετοχών.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Apr 2021 09:40 - 30 Mar 2024 17:54 #248994 by Giorgos Tsolaridis
Το GameStop θέλει να πουλήσει μετοχές αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων Τα έσοδα θα επενδυθούν στο πλάνο αναδιάρθρωσης της Αμερικανικής εταιρείας.

To GameStop ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να πουλήσει 3.5 εκατομμύρια μετοχές, για την επιτάχυνση της αναδιάρθρωσής του, σε μία πιο επιτυχημένη επιχείρηση.
Η εταιρεία ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ενδεχομένως να πουλήσει αυτές τις μετοχές για να λάβει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την τιμή των μετοχών αυτήν την περίοδο. Όλα τα έσοδα θα επενδυθούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης και την γενικότερη ενδυνάμωση της εταιρείας. Όσο για το πότε σκοπεύει να πουλήσει τις μετοχές, στις δηλώσεις αναφέρθηκε ότι: "Ο χρόνος και το μέγεθος των πωλήσεων θα προσδιοριστούν από μία ποικιλία παραγόντων που θα εξετάσει η εταιρεία."

Πρόκειται για μία σημαντική στιγμή στην ιστορία του GameStop, καθώς φαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί να κερδοσκοπήσει από το σκαμπανέβασμα των τιμών λόγω των αγοραπωλησιών από χρήστες του Reddit τους τελευταίους μήνες. Φυσικά η τιμή των μετοχών δεν βρίσκεται στο απόγειό της αυτή την περίοδο. Η τιμή στο σήμερα ανέρχεται στα 200 δολάρια, τεράστια αύξηση και πάλι, αν αναλογιστεί κανείς ότι η μετοχή πριν από ένα χρόνο κόστιζε πέντε δολάρια.

Σύμφωνα με αναφορά, το GameStop εξερευνούσε τις επιλογές του για να μπορέσει να κερδίσει από την αύξηση της τιμής των μετοχών, όμως επειδή βρισκόταν στην μέση του οικονομικού τριμήνου και δεν είχε γίνει ακόμα η οικονομική αναφορά της περιόδου, υπήρχαν περιορισμοί στο να συνεχίσει. Πλέον η οικονομική αναφορά έχει δημοσιευθεί και έτσι η εταιρεία έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.
Το μεγάλο σχέδιο του GameStop είναι να αλλάξει την κακή τροπή που έχει πάρει και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση των μετοχών ώστε να εκτελεστεί η νέα στρατηγική. Η Αμερικανική εταιρεία έχει προβεί σε προσλήψεις στελεχών οι οποίοι θα βοηθήσουν στην μετάβαση που επιχειρεί.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Apr 2021 10:43 #249799 by Giorgos Tsolaridis
Στελέχη του GameStop παραιτούνται μετά από το θέμα των μετοχών Ο διευθύνων σύμβουλος, George Sherman, θα αποχωρήσει μέσα στην χρονιά.

 To GameStop δέχεται ακόμα περισσότερες αλλαγές καθώς σήμερα ανακοινώθηκε η αποχώρηση του διευθύνοντα συμβούλου George Sherman από τα καθήκοντά του.

  Ο George Sherman θα αποχωρήσει στις 31 Ιουλίου 2021 , εκτός εάν βρεθεί αντικαταστάτης νωρίτερα. Ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Αμερικανικής εταιρείας, Ryan Cohen, ευχαρίστησε τον Sherman για την σημαντική συνεισφορά του στην εταιρεία από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2019 μέχρι και σήμερα. Το GameStop αναζητά πλέον κάποιον με τα απαραίτητα προσόντα ώστε να βοηθήσει στις αλλαγές που έπονται, οδηγώντας την επιχείρηση στο μέλλον. Το διοικητικό συμβούλιο διεξάγει έρευνα με την βοήθεια εξωτερικών συνεργατών, ώστε να βρει υποψήφιους οι οποίοι έχουν τις δυνατότητες και την εμπειρία για να βοηθήσουν στο επόμενο βήμα για την μεταμόρφωση του GameStop. Άξιο αναφοράς είναι ότι ο George Sherman είχε μειώσει τον μισθό του κατά 50% μέσα στην πανδημία του Covid-19 ώστε να βοηθήσει την εταιρεία να αντέξει το οικονομικό χτύπημα.

 Ο Ryan Cohen δήλωσε: "Το GameStop εκτιμά την άξια ηγεσία που παρείχε ο George κατά την διάρκεια της θητείας του. Έκανε πολλά αποφασιστικά βήματα για την σταθεροποίηση της επιχείρησης μέσα σε δύσκολους καιρούς. Η εταιρεία είναι πολύ δυνατότερη σήμερα συγκριτικά με την περίοδο στην οποία προσλήφθηκε. Σε προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον George για τον σχηματισμό σημαντικών συμφωνιών με τα νέα στελέχη τα οποία προσλήφθηκαν από το GameStop μέσα στο τελευταίο διάστημα."

 Από την μεριά του ο George Sherman δήλωσε: "Είμαι πολύ υπερήφανος για όσα έχουμε πετύχει στο GameStop μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των δυσκολιών του Covid-19. Υπήρξε μεγάλο προνόμιο για εμένα το να συνεργάζομαι με τόσο αφοσιωμένους και ταλαντούχους ανθρώπους οι οποίοι συλλογικά διαθέτουν τεράστιο πάθος για την βιομηχανία των video games. Βοηθήσαμε στην σταθερότητα και την ισχύ της επιχείρησης, μειώνοντας το κόστος και τα χρέη και οδηγώντας την ανάπτυξη του e-commerce. Θα ήθελα με την σειρά μου να αδράξω την ευκαιρία και να ευχαριστήσω το συμβούλιο για την συνεργασία και την υποστήριξη."

 To GameStop έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής το τελευταίο διάστημα λόγω των γεγονότων με τους μικροεπενδυτές του Reddit και τις αυξομειώσεις στην τιμή των μετοχών. Η τιμή αυτή τη στιγμή παραμένει πάνω από 150 δολάρια, μία τεράστια διαφορά σε σχέση με την τιμή της ένα χρόνο πριν η οποία ανερχόταν στα πέντε δολάρια. Η Αμερικανική εταιρεία σκοπεύει μάλιστα να πουλήσει ένα μερίδιο των μετοχών για να χρησιμοποιήσει τα έσοδα στην ενίσχυση των μελλοντικών της σχεδίων.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Apr 2021 19:53 #250218 by Giorgos Tsolaridis
Το GameStop έβγαλε 500 εκατομμύρια χάρις στην άνοδο των μετοχών λόγω του Reddit Ακολουθούν σημαντικές αλλαγές στην εταιρία και μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδια.

 O πωλητής video games  Gamestop  ολοκλήρωσε το σχέδιο του να πουλήσει 3,.5 εκατομμύρια μετοχές με στόχο να συγκεντρώσει το κεφάλαιο που χρειάζεται για να επιταχύνει τη μεταμόρφωσή του σε επιτυχημένη εταιρία.

 Το Gamestop έχει πλέον πουλήσει τις μετοχές και η εμπορική αξία τους μεταφράστηκε σε περίπου 551 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις, τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τις προσπάθειες εξέλιξης του Gamestop και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς για την ενδυνάμωση του ισολογισμού της εταιρίας.


Η τιμή των μετοχών του Gamestop βρίσκεται στην συγκεκριμένη στιγμή στα 180 δολάρια.
 Έχει πέσει από τα τρελά νούμερα που είδαμε νωρίτερα το 2021 χάρη στην προώθηση από το Reddit, αλλά παραμένει μια τεράστια αύξηση συγκριτικά με το που βρισκόταν πριν έξι μήνες. Η τιμή είναι επίσης υψηλότερη απ’ ότι ήταν για το μεγαλύτερο κομμάτι του Απριλίου του 2021, κάτι ασυνήθιστο για εταιρία που πουλάει τις μετοχές της.Μια έκθεση του Φεβρουαρίου αναφέρει πως το Gamestop σκεφτόταν το ενδεχόμενο της επαναγοράς μετοχών νωρίτερα αυτό το χρόνο.

 Καθώς το Gamestop βρισκόταν στη μέση δημοσιονομικού τριμήνου και δεν είχε προλάβει να δηλώσει τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου, δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να προχωρήσει με επαναγορά εξαιτίας των κανονισμών του SEC. Το Gamestop δήλωσε την αναφορά των τελευταίων του εσόδων τον Μάρτιο, κάτι το οποίο φαίνεται να άνοιξε το δρόμο για την ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου αναμόρφωσης. Το Gamestop έχει μεγάλες βλέψεις για αλλαγές και αυτή η επαναγορά θα μπορούσε να δώσει στην εταιρία τα χρήματα που χρειάζεται για να εφαρμόσει την στρατηγική της.

 Ο πωλητής προσέλαβε πρόσφατα Growth Officer, του οποίου η δουλειά είναι να επιβλέπει τη μετάβαση του. Επιπλέον, προσέλαβε ολοκαίνουριο Brand  Development  και στελέχη εμπορευμάτων για να βοηθήσει με την κίνησή του.Ο νέος Πρόεδρος του Gamestop είναι ο Ryan Cohen, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και ιδρυτής του Chewy, ο οποίος ζήτησε σοβαρές και δραματικές αλλαγές στο επιχειρηματικό πλάνο του Gamestop για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων. Ένα κομμάτι αυτών είναι, η εύρεση καινούριου Διευθύνοντος Συμβούλου ώστε να αντικαταστήσει τον George Sherman ο οποίος θα παραιτηθεί το καλοκαίρι στις 31 Ιουλίου ή όταν βρεθεί άτομο για τη θέση.

 Ο George Sherman αποχωρεί από το Gamestop με περισσότερες από 1 εκατομμύριο μετοχές, εκ των οποίων η αξία ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια δολάρια ανάλογα με το πως τα πηγαίνει η τιμή των μετοχών της εταιρίας. Σύμφωνα με το Wall Street Journal ακολουθεί σειρά στελεχών που αποχωρούν με εξίσου επικερδή πακέτα εξόδου.


Όσον αφορά το πλάνο του Cohen για να γίνει το Gamestop κερδοφόρα επιχείρηση, το Bloomberg ανέφερε πηγές που μιλούσαν για σχέδια άμεσης μετάβασης σε ηλεκτρονικό εμπόριο, παίρνοντας ιδέες από αυτά που έμαθε μέσω της εταιρίας τροφών για κατοικίδια Chewy. Σκοπεύει επίσης να βελτιώσει την εξυπηρέτηση πελατών και να διευρύνει επιθετικά τα προϊόντα που προσφέρει.

 Ένα μεγάλο πιθανό ζήτημα, είναι το γεγονός πως το GameStop έχει πολλά φυσικά καταστήματα. Η έκθεση ανέφερε πως το σχέδιο είναι να κλείσουν και να μετατραπούν σε καταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά, όπως κέντρα εκπαίδευσης για επίδοξους esports gamers.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 May 2021 13:54 #250705 by Giorgos Tsolaridis
Το GameStop ανοίγει τεράστιες εγκαταστάσεις και κλείνει καταστήματα για να γίνει online shop Οι online πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 191%.

 Το GameStop θα ανοίξει μια τεράστια εγκατάσταση των 65.000 τ.μ. στις Ανατολικές ΗΠΑ με στόχο η εταιρεία να μετατραπεί σε online shop.

 Οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στο York της Pennsylvania και θα λειτουργήσουν μέσα στο 4ο τρίμηνο του 2021. Το GameStop ανακοίνωσε ότι αυτή η εγκατάσταση θα βοηθήσει την εταιρεία "να αναπτύξει τις προσφορές προϊόντων και να επισπεύσει τις αποστολές στις Ανατολικές πολιτείες της Αμερικής".

 Ο Ryan Cohen, νέος πρόεδρος του GameStop, δήλωσε ότι θέλει να αναπτύξει τα προϊόντα που πουλάει η αλυσίδα καταστημάτων, ειδικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Σκοπεύει να κλείσει περισσότερα καταστήματα για να αυξήσει τα κέρδη, στην προσπάθειά του να μετατρέψει το GameStop σε online shop. Αυτό παράλληλα θα σημαίνει και απόλυση εργαζομένων.

 Οι online πωλήσεις του GameStop αυξήθηκαν κατά 191%, στο οικονομικό έτος που έκλεισε στις 30 Ιανουαρίου. Η εταιρεία πούλησε πρόσφατα 3,5 εκατομμύρια μετοχές,  έχοντας κέρδη 551 εκατομμύρια δολάρια

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Jun 2022 11:13 - 16 Sep 2022 12:28 #264786 by Nikos Georgopoulos
Εργαζόμενοι του GameStop παραιτούνται, βγαίνουν σε απεργία και λένε στους πελάτες να ψωνίσουν αλλού




Πληρώνονταν 1440 δολάρια το μήνα.

Οι καταπονημένοι εργαζόμενοι του GameStop βγήκαν σε απεργία και είπαν στους πελάτες τους να ψωνίσουν από άλλα καταστήματα!

Το GameStop αντιμετωπίζει αποχωρήσεις εργαζομένων, εξαιτίας των υπερωριών και της εξαντλητικής εργασίας. Το GameStop στο εμπορικό κέντρο Gateway στο Λίνκολν της Νεμπράσκα είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα, τουλάχιστον σύμφωνα με το άτομο που το διαχειριζόταν. Όμως το Σαββατοκύριακο έκλεισε αφού τέσσερις υπάλληλοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να μην επιστρέψουν ποτέ λόγω κακών συνθηκών εργασίας και του διευθυντή του καταστήματος που τους έβριζε. Είναι η δεύτερη φορά φέτος που σε ένα GameStop στην περιοχή αυτή όλο το προσωπικό παραιτείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στην Αμερική το κλείσιμο καταστημάτων GameStop είναι "Ότι πιο σύνηθες να συμβεί" και μάλιστα αρκετοί εργαζόμενοι αφήνουν και σημειώματα καθώς αποχωρούν. Αρκετοί εργαζόμενοι δεν αντέχουν από τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας και καταλήγουν να φεύγουν για διάλειμμα για φαγητό ή να πηγαίνουν για μπάνιο και να μην επιστρέφουν. Τα καταστήματα GameStop έχουν μεγάλη κίνηση, λίγα στελέχη και μερικές φορές υπάρχει μόνο ένα άτομο που δουλεύει σε ολόκληρο το κατάστημα, χωρίς να έχει άλλη επιλογή.

Μαζικές παραιτήσεις
Την Κυριακή, ένα σημείωμα έξω από το GameStop του Gateway Mall έλεγε τα εξής: «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώνουμε ότι όλοι παραιτηθήκαμε. Ο διευθυντής του καταστήματος δεν μας σέβεται ως εργαζόμενους ή ως ανθρώπους. Μας είπε ότι υποτίθεται ότι αυτό το κατάστημα πέτυχε ποσοστώσεις πωλήσεων και θα λειτουργούσε τέλεια πριν από 6 μήνες. Αυτό έγινε 3 μήνες πριν ακόμη προσληφθούν πολλοί από εμάς. Δυστυχώς, παρά τις καλύτερες προσπάθειες του προσωπικού, δεν είμαστε Θεοί».

Στη συνέχεια το σημείωμα απαριθμούσε ανταγωνιστικά καταστήματα από τα οποία μπορεί ο κόσμος να ψωνίσει, λέγοντας: «Ξοδέψτε τα χρήματά σας σε μια επιχείρηση που σέβεται τους υπαλλήλους της». Όταν το Kotaku τηλεφώνησε στο κατάστημα τη Δευτέρα , κάποιος απάντησε λέγοντας ότι θα ανοίξει ξανά σύντομα και μας ζήτησε να επικοινωνήσουμε με την εταιρεία επικοινωνιών Longacre Square Partners, η οποία ειδικεύεται σε θέματα όπως οι σχέσεις με τους επενδυτές, ο ακτιβισμός των μετόχων και η διαχείριση κρίσεων. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι για τις απεργίες και τις παραιτήσεις.

Επίσης, ένας πρώην διευθυντής καταστήματος GameStop είπε: «Για το καλό της υγείας μου έπρεπε να φύγω. Το άγχος ήταν τόσο άσχημο που αντιμετώπιζα προβλήματα με τον ύπνο και δεν απολάμβανα καν τα games». Είπε ότι άρχισε να εργάζεται εκεί μόλις στα τέλη του 2021, και ενώ στην αρχή ήταν διασκεδαστικό, γρήγορα μετατράπηκε σε εφιάλτη, κάτι ανάμεσα σε λίγα χρήματα και αυστηρούς στόχους από την διοίκηση. Για να το ανεχτεί ο Μάουρερ είπε ότι πληρωνόταν 17 δολάρια την ώρα, μόλις 2 δολάρια πάνω από τον βασικό μισθό νέου υπαλλήλου στο πλησιέστερο κατάστημα Target, ενώ όσοι ήταν κάτω από αυτόν έπαιρναν μόνο 9 δολάρια την ώρα, τον κατώτατο μισθό της Νεμπράσκα. Αυτό σημαίνει 1440 δολάρια το μήνα, δηλαδή 1344 ευρώ (για πενθήμερη εργασία).

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ποτέ δεν εκπαιδεύτηκε σωστά από την εταιρεία σε καμία από τις νέες ευθύνες που του ανατέθηκαν ως διευθυντής, ούτε ότι του είχαν δοθεί οι πόροι και ο χρόνος για να εκπαιδεύσει άλλους στο κατάστημα. Κάποια στιγμή είπε ότι έπρεπε να δουλέψει πάνω από δύο συνεχόμενες εβδομάδες χωρίς ρεπό μόνο και μόνο για να διατηρήσει τη λειτουργία του καταστήματος, επειδή δεν υπήρχε επαρκές προσωπικό. «Όταν ζήτησα υποστήριξη δεν μου απάντησαν», είπε ο Maurer.

Οι regional managers "τα έχωναν" στο προσωπικό
Στη συνέχεια, ο διευθυντής των καταστημάτων της περιοχής τον απειλούσε τακτικά και προσέβαλε το προσωπικό για την «αποτυχία» τους να επιτύχουν υψηλούς στόχους. «Μας έκανε λεκτική επίθεση», είπε ο Μάουρερ. «Απειλούσε συνεχώς τις δουλειές των ανθρώπων». Έλεγε ότι θα μπορούσαν εύκολα να αντικατασταθούν από άλλα παιδιά κολεγίου, μέρος μιας αδιάκοπης νοοτροπίας που ο Maurer είπε ότι ήταν μέρος των GameStop. Το κατάστημα αγωνιζόταν να καλύψει τους μη ρεαλιστικούς στόχους του. «Το μόνο που βλέπει είναι αριθμοί πωλήσεων σε ένα PC».

Το GameStop συγκέντρωσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τις πωλήσεις των μετοχών της, αλλά ποτέ δεν μεταβίβασε ένα ποσοστό από αυτά τα έσοδα στους εργαζόμενούς του. Σε ένα παρόμοιο σημείωμα αποχώρησης που κολλήθηκε σε κατάστημα του Lincoln, σε ένα άλλο GameStop δηλαδή της Νεμπράσκα πρόσφατα, ένας εργαζόμενος κατηγόρησε επίσης τον διευθυντή των καταστημάτων της περιοχής για τη μαζική παραίτηση. «Υπήρξαν στην πραγματικότητα τέσσερις αποχωρήσεις από τον Αύγουστο του 2021 εξαιτίας του», έγραψε ένας πρώην υπάλληλος στο Facebook. «Δύο σε κάθε τοποθεσία. Ωστόσο, οι πρώτες δεν μαθεύτηκαν».

Όταν ρωτήθηκε για την προοπτική της συνδικαλιστικής οργάνωσης εν μέσω τεράστιων πιέσεων εργατικού δυναμικού στα Starbucks, την Amazon και την Apple, καθώς και τις πρόσφατες προσπάθειες στην gaming βιομηχανία, ο Maurer είπε ότι δεν μπορεί να το δει να συμβαίνει ποτέ. Όπως κάθε άλλος νυν και πρώην υπάλληλος του GameStop με τον οποίο μίλησα τον περασμένο χρόνο, αισθάνεται ότι ο κύκλος εργασιών είναι πολύ υψηλός και η διοίκηση πολύ αδίστακτη για να μπορέσει να γίνει κάτι τέτοιο.

Υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση ότι ο κύκλος εργασιών και η εξουθένωση είναι χειρότερα από ποτέ στο GameStop, ακόμη και όταν οι διευθυντές μιλάνε για μία... στροφή στα cryptocurrencies , που φυσικά δεν έχει γίνει. Τον περασμένο Νοέμβριο, οι εργαζόμενοι των καταστημάτων είπαν στον Kotaku ότι πιέζονταν στα όριά τους κατά τη διάρκεια της βιασύνης των γιορτών και καθημερινές αναρτήσεις σχετικά με το ηθικό τους. Εργαζόμενοι που παραιτούνταν είχαν κατακλύσει το GameStop subreddit. Ένας δήλωσε: «Έφυγα γιατί έδιωξαν το παλιό μου αφεντικό και το νέο διευθυντή τον έφερε ο regional manager από τη Νότια Ντακότα και ήταν πολύ κακός», δήλωσε στο Kotaku ένας άλλος υπάλληλος που έφυγε πρόσφατα από την εταιρεία. «Ήταν τρελός με τους πελάτες και τους υπαλλήλους. Όταν προσλήφθηκε όλο το προσωπικό έφυγε γρήγορα εκτός από εμένα, κόλλησα μέχρι που ήταν σαφές ότι ήθελε να απαλλαγεί και από εμένα. Ειλικρινά εκπλήσσομαι που τα GameStop δεν έχουν λιγότερους εργαζόμενους».

Ο Maurer πρόσθεσε: «Είναι άσχημο το ότι οι εργαζόμενοι μισούν τους επενδυτές. Είναι εξαγριωμένοι με τους ανθρώπους που βάζουν χρήματα σε αυτήν την εταιρεία χωρίς να ενδιαφέρονται για το πώς συμπεριφέρεται στους ανθρώπους της». Έτσι αποφάσισε να παραιτηθεί. Και όταν οι άλλοι τρεις υπάλληλοι στο κατάστημα άκουσαν ότι έφευγε, αποφάσισαν να φύγουν και αυτοί. Θα είχε φύγει νωρίτερα αλλά φοβόταν. «Δεν ήθελα όλο το πάθος και η προσπάθειά μου να χαθούν. Αισθάνθηκα ότι με χρησιμοποίησαν» κατέληξε.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Jul 2022 17:36 #265513 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Top NFT games
Το GameStop απολύει τον οικονομικό διευθυντή και άλλους εργαζόμενους και συνεχίζει να επενδύει στο blockchain




Απολύθηκαν συντάκτες στο Game Informer.

Το GameStop απέλυσε τον οικονομικό του διευθυντή και αρκετούς ακόμη εργαζόμενους (μεταξύ αυτών και στο site Game Informer) και συνεχίζει να επενδύει στο Blockchain.

Η Αμερικανική αλυσίδα πώλησης video games, η οποία είχε δεχθεί σορτάρισμα μετοχών πριν από μερικούς μήνες, απέλυσε τον Mike Recupero, τον οικονομικό της διευθυντή και άρχισε να απολύει κι άλλους εργαζόμενους. Ο ακριβής αριθμός δεν μαθεύτηκε. Σε ένα εσωτερικό email που διέρρευσε στο Reddit, ο Διευθύνων Σύμβουλος Matt Furlong έγραψε: "Η αλλαγή θα είναι σταθερή καθώς εξελίσσουμε τις εμπορικές μας δραστηριότητες και λανσάρουμε νέα προϊόντα μέσω του τμήματος blockchain της εταιρείας μας".

Η στροφή του GameStop στο blockchain ξεκίνησε στις αρχές του 2022, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λανσάρει NFT marketplace και στη συνέχεια κυκλοφόρησε το δικό της cryptowallet Το email του Furlong συνεχίζει λέγοντας: «Αυτές οι αλλαγές θα μας επιτρέψουν να λειτουργούμε με κερδοφόρο τρόπο καθώς ακολουθούμε τη στρατηγική μας να επιδιώκουμε την αύξηση των πωλήσεων στην εμπορική μας επιχείρηση και να λανσάρουμε νέα προϊόντα που ενδυναμώνουν τους πελάτες στους κλάδους του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου και του web3 gaming».

Ωστόσο, ο χρόνος για τη στροφή του GameStop στο να εστιάσει στο blockchain και «το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο και τους κλάδους web3 games» δεν ήταν καλός, με τις αγορές κρυπτονομισμάτων να καταρρέουν στα χαμηλότερα επίπεδά τους εδώ και χρόνια και άλλες εταιρείες να αγωνίζονται να αποστασιοποιηθούν από αυτό. Η Meta μόλις διέκοψε την επιχειρηματική της δραστηριότητα με το cryptowallet της, για παράδειγμα.

Εκτός από το προσωπικό του GameStop, οι υπάλληλοι του Game Informer, του περιοδικού που εξαγοράστηκε από το GameStop το 2000, φαίνεται να έχουν απολυθεί. Αν και δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση, το προσωπικό του Game Informer έχει αναρτήσει tweet σχετικά με τα ακυρωμένα podcasts! Ο παρουσιαστής Alex Stadnik (Game Informer Show) δήλωσε στα social media: "Το GI Show ακυρώθηκε για την εβδομάδα. Δεν έχω λόγια να πω κάτι γαμώτο."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification