Get Connected!

Come and join our community. Expand your network and get to know new people!

Sorry, we currently have no events.
View All Events
Μάνος Γρυπάρης δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Η Tencent ετοιμάζει Pokemon game για κινητά' στο φόρουμ. 12 hours 52 minutes ago

Η Κινέζικη εταιρεία Tencent Games ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα Pokémon game σε συνεργασία με την The Pokémon Company.

Την ανάπτυξη έχει αναλάβει η Timi Studio, ενώ η The Pokémon Company παραχώρησε τα δικαιώματα του franchise. Το video game θα αφορά κατά πάσα πιθανότητα τα κινητά. Η Timi Studio έχει αναπτύξει τα Arena of Valor και Call of Duty: Mobile.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας για το Pokemon game της Tencent. Για να δούμε αν θα μοιάζει καθόλου το AR game Pokemon Go της Niantic (σ.σ. λογικά όχι αφού μιλάμε για την ίδια σειρά) ή αν θα έχει έστω RPG στοιχεία. Πάντως η νέα γενιά Pokemon έρχεται στο Switch με το Sword and Shield τον Νοέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα...

Μάνος Γρυπάρης απάντησε στο θέμα 'Εθισμός στο Internet:Ρεπορτάζ Alpha-MEGA-ΔΤ κατά των games' στο φόρουμ. 12 hours 55 minutes ago

UK Interactive Entertainment: "Να σταματήσουμε να λέμε τα games εθιστικά"

jo-twist-ukie-2-100-1563559976.jpg

H Jo Twist, επικεφαλής της Οργάνωσης UK Interactive Entertainment, δήλωσε στο συνέδριο Develop: Brighton της Μ. Βρετανίας την περασμένη εβδομάδα, ότι "είναι καιρός να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο να περιγράψουμε τα games τα οποία παίζουμε και τα οποία κάποιοι αποκαλούν εθιστικά".

Κάποτε όταν λέγαμε ένα παιχνίδι "εθιστικό" θεωρούνταν κοπλιμέντο. Στις μέρες μας, όταν δεχόμαστε βομβαρδισμό κατά των games από τα ΜΜΕ, τα οποία χάνουν έδαφος, όταν υπάρχουν 2 δισεκατομμύρια gamers στον πλανήτη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βαφτίζει τα games "εθιστικά" στην ίδια μοίρα με το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τον τζόγο, τότε οι ορολογίες ίσως πρέπει να αλλάζουν. Η Jo Twist της UKIE δήλωσε χαρακτηριστικά: "Επειδή προσέχω τις εκφράσεις του λόγου, ενοχλούμαι όταν διαβάζω σε gaming reviews ότι ένα παιχνίδι είναι "εθιστικό" την στιγμή που ο συντάκτης εννοεί "έχει σχεδιαστεί σωστά, είναι ένα καλό παιχνίδι και πρέπει να το παίξετε". Δεν είναι εθιστικό. Πρέπει να προσέχουμε την γλώσσα μας όταν μιλάμε κι αυτό γίνεται δημόσια, όταν πολιτικοί, ΜΜΕ, άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τα games, το ακούνε και πιστεύουν άλλα, ενώ θα μπορούσαμε να τους πούμε ότι είναι καλό παιχνίδι και σωστά σχεδιασμένο".

jo twist ukie

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού ψυχαγωγίας της Μ. Βρετανίας πιστεύει ότι η λέξη εθισμός έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, ειδικά από την στιγμή που στις αρχές του 2019 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναγνωρίσει μια "Gaming Διαταραχή" ως "κυριολεκτικό εθισμό" . Παράλληλα, κάποιες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχουν αρχίσει να γίνονται πιο επιθετικές για τους κανονισμούς των games και οι ανησυχίες ξεκινούν από τον φόβο του τζόγου σε νεαρές ηλικίες (σ.σ. που ξεκινούν από τα loot boxes), ενώ υπάρχουν σαφείς συνδέσεις με την εθιστική συμπεριφορά. Μία έρευνα του 2018 για τα loot boxes από την Επιτροπή τζόγου της Ολλανδίας για παράδειγμα, παρατήρησε "μεσαίο έως υψηλό ρίσκο εθισμού στον τζόγο όταν οι νέοι εκτίθενται στα loot boxes", ενώ ο Γερουσιαστής της Αμερικής Josh Hawley, ο οποίος δεν επιθυμεί τις πρακτικές του pay-to-win και των loot boxes σε games για παιδιά, δήλωσε φέτος ότι "Τα social media και τα games βασίζονται στον εθισμό των χρηστών".

Η Jo Twist κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι τα games πάσχουν από "προκατάληψη σχετικά με την κουλτούρα τους επειδή είναι νέα σε σχέση με άλλες τέχνες, ενώ οι όροι gamer και gaming -οι οποίοι δεν της αρέσουν- συνδέονται σε mainstream επίπεδο με τα games του τζόγου και όχι με τα video games, άρα ότι θα πρέπει "να μην απαντάμε απλά σε διάφορα αφηγήματα κατά της βιομηχανίας αλλά να τα διαμορφώνουμε όπως πρέπει. Να λέμε στον κόσμο ότι έχει κουλτούρα προκατάληψης. Αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την γενιά μας, αλλά ίσως εξελιχθεί. Κάποιοι άνθρωποι θα πρέπει να καταλάβουν ότι έτσι δουλεύει ο κόσμος. Έχει να κάνει με το πως οι άνθρωποι θέλουν να διασκεδάζουν, όπως το να βλέπουν αντίστοιχα Netflix στην τηλεόρασή τους. Είναι απλά ένα μέρος της τωρινής κουλτούρας μας".

Διαβάστε περισσότερα...

thomas kotsalos replied to the topic 'Now Playing: Ποια games παίζετε σήμερα?' in the forum. 15 hours 38 minutes ago

Άρχισα και το Silence, ωραία ιστορία μέχρι στιγμής και πολύ όμορφο.

Read More...

15 hours 58 minutes ago
Το Two Point Hospital έρχεται στις κονσόλες 15 hours 58 minutes ago

Θα περιλαμβάνει δυο expansion και όλες τις λειτουργίες που έχει η PC έκδοση.

Το Two Point Hospital, ο πνευματικός διάδοχος του Theme Hospital, έρχεται στις κονσόλες αργότερα μέσα στο 2019.

Σύμφωνα με την εκδότρια εταιρία, την Sega, όταν το Two Point Hospital φτάσει στις κονσόλες θα είναι “πλήρως προσαρμοσμένο για κονσόλες, με τον χειρισμό να δουλεύει τέλεια τόσο είτε σε handheld είτε παίζετε με χειριστήριο.” Οι εκδόσεις αυτές θα περιλαμβάνουν όλο το έξτρα περιεχόμενο που έχει προστεθεί στην PC έκδοση του παιχνιδιού από την κυκλοφορία του τον προηγούμενο Αύγουστο.

http://www.youtube.com/watch?v=GjIk16rGrYU

Αυτό περιλαμβάνει επεξεργασία χαρακτήρα, εσωτερική διακόσμηση και λειτουργία copy-paste για τα δωμάτια. Επιπλέον θα περιέχει τα expansions Bigfoot και Pebberley Island, τα οποία προσθέτουν επιπλέον νοσοκομεία, ασθένειες και challenges. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας ακόμα, όμως η Sega διευκρίνισε ότι τόσο τα φυσικά αντίτυπα όσο και οι ψηφιακές εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα.

Το Two Point Hospital θα κυκλοφορήσει για PS4, Xbox One και Nintendo Switch αργότερα μέσα στο 2019.

Διαβάστε το review του Two Point Hospital.

Δείτε τα gameplay videos του Two Point Hospital και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

16 hours 28 minutes ago
Ο Hideo Kojima καυτηριάζει το Fortnite 16 hours 28 minutes ago

"Ο πιο εύκολος τρόπος να βγάλεις λεφτά είναι να δημιουργήσεις ένα Battle Royale. Δεν θα κάνω αυτό."

 

Ο Hideo Kojima θεωρείται ένας από τους πιο ευφάνταστους video game designers. Μιλώντας στο panel του Death Stranding στο San Diego Comic-Con το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει να ακολουθήσει την τάση των Battle Royale.

Ειδικότερα δήλωσε ότι “Ο πιο εύκολος τρόπος να βγάλεις λεφτά είναι να κάνεις ένα παιχνίδι όπου όλοι είναι σε ένα νησί και προσπαθούν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο. Δεν θέλω να κάνω αυτό.” Φυσικά μετά την δήλωσή του ακολούθησαν έντονα χειροκροτήματα.

 

 

Διαβάστε περισσότερα για το Death Stranding και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

 

17 hours 29 minutes ago
Fortnite patch v9.41 με Storm Scout sniper rifle και Birthday items 17 hours 31 minutes ago

Νέα όπλα και challenges για τα δεύτερα γενέθλια του Fortnite.

Το πιο πρόσφατο update v9.41 είναι εδώ και γιορτάζει τα δύο χρόνια του Fortnite.

Το v9.41 είναι το τελευταίο update πριν ξεκινήσει η Season 10, όμως καινούργια αντικείμενα και όπλα προστίθενται ώστε να συνεχίσει να είναι ενδιαφέρον το παιχνίδι. Για να γιορτάσουν τα δεύτερα γενέθλια του Fortnite, σύντομα θα προστεθούν νέα Birthday Challenges. Υπάρχουν διάσπαρτα δώρα και τούρτες τα οποία σας δίνουν Legendary αντικείμενα και σας γεμίζουν την ζωή και τις ασπίδες.

Ακόμα ξεκίνησαν τα Season 9 Overtime Challenges. Επίσης προστέθηκε στο Battle Royale και στο Creative το Storm Scout sniper rifle, το οποίο δείχνει την επόμενη τοποθεσία του Storm αν δείτε μέσα από το στόχαστρο. Στο Creative επίσης προστέθηκαν Movie Set prefabs και το Prop Hunt LTM, όπως και το καινούργιο sniper rifle. Στο εβδομαδιαίο μαγαζί του Save the World προστέθηκε το Pulsar 9000 plasma shotgun και θα είναι διαθέσιμο από τις 24 μέχρι τις 30 Ιουλίου.

Δείτε αναλυτικά όλα τα patch notes.

Διαβάστε περισσότερα για την Season 9. Δείτε ακόμη τους δύο παίκτες eSports που αποκλείστηκαν λόγω cheating και ποιες ήταν οι ποινές τους.

Διαβάστε το review του Fortnite και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Ελάτε να παίξουμε μαζί Fortnite γράφοντας το ID σας σε αυτό το forum topic.

18 hours 5 minutes ago
Marvel’s Iron Man VR gameplay videos 18 hours 5 minutes ago

Παρουσιάστηκε gameplay στην SDCC 2019.

Το Marvel’s Iron Man VR δείχνει εντυπωσιακό. Στο επερχόμενο PlayStation VR exclusive, το οποίο θα εκδοθεί από την Sony και αναπτύσσεται από την Camouflaj, ελέγχετε τον Iron Man με τα PS move χειριστήρια σε ένα first-person campaign.

Το gameplay ξεκινάει στο 1:06:00 στο παρακάτω βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=CTDG7Md-4jI

Βλέπουμε πώς με τα χειριστήρια μπορείτε να στρίψετε την στολή του Iron Man και γενικότερα πως λειτουργεί το σύστημα μάχης και πτήσης.

Διαβάστε περισσότερα για το Marvel's Iron Man VR και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum.

18 hours 37 minutes ago
Phageborn 18 hours 37 minutes ago

Μπορείτε να παίξετε online 2v2, solo ή να εξερευνήσετε τον κόσμο στο single-player campaign.

 

Δημοσιεύθηκε το πρώτο τρέιλερ του Phageborn, το οποίο είναι ένα online card game στο οποίο παίζετε είτε solo είτε 2v2.

Μπορείτε να εγγραφείτε στην beta που θα τρέξει στις 27-28 Ιουλιου στο Steam εδώ.

Το Phageborn θα περιλαμβάνει single-player campaign και παίζοντάς το θα μπορείτε να μάθετε για τον σκοτεινό κόσμο του Isilith.

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ παρακάτω:

http://www.youtube.com/watch?v=GIJx20r1A2E

Το Phageborn θα μπει στο Early Access αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.

Διαβάστε το review του Artifact και συζητήστε για το Phageborn στο σχετικό forum.

 

Σταμάτης Καράμπογας created a new topic ' Phageborn' in the forum. 18 hours 42 minutes ago

Δημοσιεύθηκε το πρώτο τρέιλερ του Phageborn, ενός online card game στο οποίο παίζετε είτε solo είτε 2v2. Θα περιλαμβάνει single-player campaign στην οποία θα μπορείτε να εξερευνήσετε τον σκοτεινό κόσμο του Isilith.
Δείτε το τρέιλερ παρακάτω και πείτε μας τις απόψεις σας:
www.youtube.com/watch?v=GIJx20r1A2E

Read More...

19 hours 10 minutes ago
Διαγωνιζόμενος πέθανε σε Fighting Event 19 hours 10 minutes ago

Σύμφωνα με ισχυρισμούς για τον θάνατο του "Krucial B" ευθύνεται η κακή διοργάνωση του event.

 

Ο Bryand McIntosh από την Λουϊζιάνα, μέλος της κοινότητας των fighting games, άφησε την τελευταία του πνοή αυτό το σαββατοκύριακο στο Defend the North event.

Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους ο McIntosh έπαθε επιληψία στον χώρο εκδηλώσεων. “Είδα κάποιον να παθαίνει επιληψία σήμερα στο μπάνιο και πήγα να τον βοηθήσω και ευτυχώς βρήκα κάποιους που δούλευαν στο ξενοδοχείο και βοήθησαν,” δήλωσε ο Sinai Fang, competitive παίκτης του Smash Bros.

Παρόλη την βοήθεια που έλαβε, παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση δήλωσαν ότι ο McIntosh πέθανε. Οι διοργανωτές του Defend the North, όπως και οι Capcom δεν δημοσίευσαν κάποια επίσημη δήλωση εκείνη την στιγμή. Ωστόσο η Capcom επιβεβαίωσε το συμβάν μέσω δημοσίευσης της στα social media.

 

 

Όπως δηλώνουν οι συμμετέχοντες, το Defend the North δεν είναι και τόσο καλά διοργανωμένο event. Το τουρνουά γινόταν υπό κακές καιρικές συνθήκες, αφού στην Νέα Υόρκη ο υδράργυρος έδειξε 37 βαθμούς Κελσίου. Οι παίκτες λένε πως η θερμοκρασία και η κακή διοργάνωση του event αποτέλεσαν μια κακή συνολικά εμπειρία.

“Δεν θα ξαναπάω σε DTN ποτέ ξανά. Ζέστη, ΄χάλια προγραμματισμός, καθυστερήσεις, δεν υπήρχαν αναψυκτικά, όχι καινούργια setups,” δήλωσε ο Justin Wong, ένας από τους κορυφαίους παίκτες fighting, στο Twitter. Υπάρχουν πολλές αναφορές για ελλείψεις κλιματιστικών και νερού και πολλοί συσχετίζουν τον θάνατο του McIntosh με την έλλειψη νερού και την υψηλή θερμοκρασία.

Διαβάστε επίσης για τον θάνατο του Geoff “iNcontroL” Robinson.

 

20 hours 23 minutes ago
Το Wolfenstein: Youngblood δεν θα είναι τόσο σκοτεινό όσο το The New Colossus 20 hours 23 minutes ago

Φαίνεται πως τα ψυχολογικά του B.J δεν πέρασαν στις κόρες του.

Το Wolfenstein: The New Colossus είχε αρκετές αστείες στιγμές, όμως σε μερικά σημεία γινόταν αρκετά σκοτεινό, ειδικότερα στα flashbacks του BJ και την παιδική του ηλικία.

Το επερχόμενο Wolfenstein: Youngblood, στο οποίο οι δίδυμες κόρες του BJ πάνε σε ένα ταξίδι για να βρουν τον χαμένο πατέρα τους στο Παρίσι, δεν θα είναι τόσο σκοτεινό. Ο executive producer, Jerk Gustafsson, δήλωσε στο VentureBeat ότι η προσέγγιση της Machine Games στην αφήγηση ιστοριών δεν έχε αλλάξει, όμως η ιστορία που το νέο παιχνίδι θα αφηγείται θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες.

“Ξέρουμε που θέλουμε να πάει η ιστορία και δεν παρεκκλίνουμε από αυτή την πορεία. Σε κάποιο επίπεδο ίσως να άλλαξαν κάποια πράγματα αλλά δεν τα σκεφτόμαστε και τόσο. Είναι δύσκολο να το πω με σιγουριά. Υπήρχαν αρκετές πολιτικές συζητήσεις τα τελευταία δυο χρόνια, το οποίο είναι κατανοητό δεδομένου της κατάστασης που βρίσκεται ο κόσμος τώρα”, δήλωσε ο Gustafsson.

“Όσον αφορά το Youngblood – η διαφορά είναι ότι όταν αφηγούμασταν την ιστορία του New Colossus, οι Nazi είχαν καταλάβει την Αμερική και όλη η ιστορία αφορούσε την ελευθερία. Ήταν η ιστορία του B.J και το πως μεγάλωσε. Η διαφορά με το Youngblood είναι ότι θέλαμε κάτι πιο ελαφρύ. Παρόλο που ο B.J μεγάλωσε με έναν βίαιο πατέρα και παρόλο το ψυχολογικό τραύμα που βίωσε, οι δύο αδερφές μεγάλωσαν σε μια αγαπημένη οικογένεια. Το Youngblood είναι η επέκταση αυτής της ιστορίας. Ο πατέρας τους αγνοείται και ψάχνουν να τον βρουν επειδή τον αγαπάνε.”

Το Wolfenstein θα κυκλοφορήσει για PS4, Xbox One και Switch στις 26 Ιουλίου ενώ για PC στις 25 Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα για το Wolfenstein: Youngblood και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

21 hours 14 minutes ago
Yooka-Laylee and the Impossible Lair gameplay video 21 hours 14 minutes ago

Στο νέο gameplay τρέιλερ βλέπουμε πως αλλάζουν τα levels του παιχνιδιού.

 

Δημοσιεύθηκε νέο gameplay τρέιλερ για το Yooka-Laylee and the Impossible Lair, το οποίο δείχνει το πως αλλάζουν τα levels του παιχνιδιού.

Το τρέιλερ μας δείχνει πως οι παίκτες μπορούν να μπουν σε διαφορετικές εκδοχές του level. Δηλαδή αλληλοεπιδρώντας με το περιβάλλον γύρω από το portal του level, όπως το να ανοίξεις μια πόρτα ώστε να πλημμυρίσει, μπορείς να παίξεις την “πλημμυρισμένη” εκδοχή του level.

http://www.youtube.com/watch?v=0okOD-D9qR8

Το Yooka-Laylee and the Impossible Lair θα κυκλοφορήσει για PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch αργότερα μέσα στο 2019.

Διαβάστε το review του Yooka-Laylee και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

 

Notification