Featured
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης (Manos)
Experience: 108525 (22527 points to next level)

 
600
Μάνος Γρυπάρης δημιούργησε ένα νέο θέμα ' Η Tencent ετοιμάζει Pokemon game για κινητά' στο φόρουμ. 13 hours 55 minutes ago

Η Κινέζικη εταιρεία Tencent Games ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα Pokémon game σε συνεργασία με την The Pokémon Company.

Την ανάπτυξη έχει αναλάβει η Timi Studio, ενώ η The Pokémon Company παραχώρησε τα δικαιώματα του franchise. Το video game θα αφορά κατά πάσα πιθανότητα τα κινητά. Η Timi Studio έχει αναπτύξει τα Arena of Valor και Call of Duty: Mobile.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας για το Pokemon game της Tencent. Για να δούμε αν θα μοιάζει καθόλου το AR game Pokemon Go της Niantic (σ.σ. λογικά όχι αφού μιλάμε για την ίδια σειρά) ή αν θα έχει έστω RPG στοιχεία. Πάντως η νέα γενιά Pokemon έρχεται στο Switch με το Sword and Shield τον Νοέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα...

Μάνος Γρυπάρης απάντησε στο θέμα 'Εθισμός στο Internet:Ρεπορτάζ Alpha-MEGA-ΔΤ κατά των games' στο φόρουμ. 13 hours 59 minutes ago

UK Interactive Entertainment: "Να σταματήσουμε να λέμε τα games εθιστικά"

jo-twist-ukie-2-100-1563559976.jpg

H Jo Twist, επικεφαλής της Οργάνωσης UK Interactive Entertainment, δήλωσε στο συνέδριο Develop: Brighton της Μ. Βρετανίας την περασμένη εβδομάδα, ότι "είναι καιρός να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο να περιγράψουμε τα games τα οποία παίζουμε και τα οποία κάποιοι αποκαλούν εθιστικά".

Κάποτε όταν λέγαμε ένα παιχνίδι "εθιστικό" θεωρούνταν κοπλιμέντο. Στις μέρες μας, όταν δεχόμαστε βομβαρδισμό κατά των games από τα ΜΜΕ, τα οποία χάνουν έδαφος, όταν υπάρχουν 2 δισεκατομμύρια gamers στον πλανήτη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βαφτίζει τα games "εθιστικά" στην ίδια μοίρα με το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τον τζόγο, τότε οι ορολογίες ίσως πρέπει να αλλάζουν. Η Jo Twist της UKIE δήλωσε χαρακτηριστικά: "Επειδή προσέχω τις εκφράσεις του λόγου, ενοχλούμαι όταν διαβάζω σε gaming reviews ότι ένα παιχνίδι είναι "εθιστικό" την στιγμή που ο συντάκτης εννοεί "έχει σχεδιαστεί σωστά, είναι ένα καλό παιχνίδι και πρέπει να το παίξετε". Δεν είναι εθιστικό. Πρέπει να προσέχουμε την γλώσσα μας όταν μιλάμε κι αυτό γίνεται δημόσια, όταν πολιτικοί, ΜΜΕ, άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τα games, το ακούνε και πιστεύουν άλλα, ενώ θα μπορούσαμε να τους πούμε ότι είναι καλό παιχνίδι και σωστά σχεδιασμένο".

jo twist ukie

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού ψυχαγωγίας της Μ. Βρετανίας πιστεύει ότι η λέξη εθισμός έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, ειδικά από την στιγμή που στις αρχές του 2019 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναγνωρίσει μια "Gaming Διαταραχή" ως "κυριολεκτικό εθισμό" . Παράλληλα, κάποιες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχουν αρχίσει να γίνονται πιο επιθετικές για τους κανονισμούς των games και οι ανησυχίες ξεκινούν από τον φόβο του τζόγου σε νεαρές ηλικίες (σ.σ. που ξεκινούν από τα loot boxes), ενώ υπάρχουν σαφείς συνδέσεις με την εθιστική συμπεριφορά. Μία έρευνα του 2018 για τα loot boxes από την Επιτροπή τζόγου της Ολλανδίας για παράδειγμα, παρατήρησε "μεσαίο έως υψηλό ρίσκο εθισμού στον τζόγο όταν οι νέοι εκτίθενται στα loot boxes", ενώ ο Γερουσιαστής της Αμερικής Josh Hawley, ο οποίος δεν επιθυμεί τις πρακτικές του pay-to-win και των loot boxes σε games για παιδιά, δήλωσε φέτος ότι "Τα social media και τα games βασίζονται στον εθισμό των χρηστών".

Η Jo Twist κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι τα games πάσχουν από "προκατάληψη σχετικά με την κουλτούρα τους επειδή είναι νέα σε σχέση με άλλες τέχνες, ενώ οι όροι gamer και gaming -οι οποίοι δεν της αρέσουν- συνδέονται σε mainstream επίπεδο με τα games του τζόγου και όχι με τα video games, άρα ότι θα πρέπει "να μην απαντάμε απλά σε διάφορα αφηγήματα κατά της βιομηχανίας αλλά να τα διαμορφώνουμε όπως πρέπει. Να λέμε στον κόσμο ότι έχει κουλτούρα προκατάληψης. Αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την γενιά μας, αλλά ίσως εξελιχθεί. Κάποιοι άνθρωποι θα πρέπει να καταλάβουν ότι έτσι δουλεύει ο κόσμος. Έχει να κάνει με το πως οι άνθρωποι θέλουν να διασκεδάζουν, όπως το να βλέπουν αντίστοιχα Netflix στην τηλεόρασή τους. Είναι απλά ένα μέρος της τωρινής κουλτούρας μας".

Διαβάστε περισσότερα...

yesterday
Η Tencent ετοιμάζει Pokemon game για κινητά yesterday

Σε συνεργασία με την The Pokémon Company.

Η Κινέζικη εταιρεία Tencent Games ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα Pokémon game σε συνεργασία με την The Pokémon Company.

Την ανάπτυξη έχει αναλάβει η Timi Studio, ενώ η The Pokémon Company παραχώρησε τα δικαιώματα του franchise. Το video game θα αφορά κατά πάσα πιθανότητα τα κινητά. Η Timi Studio έχει αναπτύξει τα Arena of Valor και Call of Duty: Mobile.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας για το Pokemon game της Tencent. Για να δούμε αν θα μοιάζει καθόλου το AR  game Pokemon Go της Niantic (σ.σ. λογικά όχι αφού μιλάμε για την ίδια σειρά) ή αν θα έχει έστω RPG στοιχεία. Πάντως η νέα γενιά Pokemon έρχεται στο Switch με το Sword and Shield τον Νοέμβριο.

 

2 days ago
2 days ago
Το Apex Legends δεν θέλει οι console users να χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο-ποντίκι 2 days ago

Διερευνά ποιοι το κάνουν ήδη.

Η εταιρεία ανάπτυξης Respawn Entertainment ανακοίνωσε ότι δεν εγκρίνει οι χρήστες κονσολών που παίζουν Apex Legends να χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο και ποντίκι και γι' αυτό το λόγο διεξάγει έρευνες.

Η Respawn τεστάρει εσωτερικά ένα σύστημα το οποίο θα εξετάζει το αν οι χρήστες κονσολών χρησιμοποιούν mouse και keyboard. Η δήλωση έγινε μέσω Reddit. Εφόσον εξεταστεί ότι κάποιοι χρήστες χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο και ποντίκι, μένει να δούμε αν η Respawn θα λάβει κάποια επιπλέον μέτρα, όπως για παράδειγμα bans σε χρήστες που παίζουν με αυτή την μέθοδο. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι επειδή ελάχιστοι σκέφτονται να παίξουν έτσι, το ποσοστό ίσως να είναι μικρότερο του 1%.

2 days ago
Ο Kojima δεν ήθελε τον Keanu Reeves γιατί προτιμούσε τον Mad Mikkelsen 2 days ago

Αποκαλύφθηκαν τα box art του παιχνιδιού και της Collector's Edition.

Ο Ιάπωνας game designer Hideo Kojima, δημιουργός της σειράς Metal Gear Solid και του επερχόμενου Death Stranding, είχε λάβει πρόταση για το cast του νέου του παιχνιδιού τον Keanu Reeves, ο οποίος τελικά θα πρωταγωνιστεί στο Cyberpunk 2077 ως ο κυριότερος NPC.

Ο Kojima αποκάλυψε την είδηση αυτή στη San Diego Comic-Con 2019 και παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν επέλεξε τον Keanu Reeves γιατί θεωρεί τον Mads Mikkelsen καλύτερο για την αφήγηση της ιστορίας που θέλει να παρουσιάσει. Επίσης, στο Death Stranding συμμετέχει και ο σκηνοθέτης Nicolas Winding Refn, ο οποίος στο παιχνίδι παίζει και τον χαρακτήρα Heartman. Ο Winding Refn ίσως να επηρεάσε τον Kojima στην απόφασή του καθώς συζητούν πάντοτε το σενάριο από κοινού.

Last but not least, αποκαλύφθηκαν τα box art του παιχνιδιού και της Collector's Edition.

 

2 days ago
Game Poll 6: Fuck, Marry, Kill 2 days ago

Ποια ηρωίδα θα παντρευόσασταν, με ποια θα κάνατε σεξ και ποια θα σκοτώνατε;

Στο νέο Game Poll σας έχουμε το κλασικό ερώτημα "Fuck, Marry, Kill" με ηρωίδες και ήρωες από video games. Δηλαδή ποια θα παντρευόσασταν, με ποια θα κάνατε δεξ και ποια θα σκοτώνατε.

Βρεθήκαμε στην Cyprus ComicCon 2019 και συγκεκριμένα στο περίπτερο της Bionic και ρωτήσαμε άνδρες και γυναίκες gamers το παραπάνω ερώτημα με τρεις δυνατές τριάδες ηρώων. Θα έπρεπε να προβλέψετε τις σωστές τριάδες που διαλέξαμε μαζί με την Χριστιάνα και όσοι το κάνατε θα κερδίζατε ο πρώτος τα Razer Kraken V2 headset και ο δεύτερος συλλεκτικά. Για να δούμε, τα καταφέρατε;

http://www.youtube.com/watch?v=5ewTGeOwNcQ

Δείτε τα προηγούμενα Game Poll και συζητήστε για αυτά στο παρακάτω forum topic.

Κάντε Like στη Facebook page της Bionic στο Facebook καθώς επίσης και στη Facebook Page του Game Poll.

2 days ago
Gears 5: Οι χαρακτήρες θα ξεκλειδώνονται ή θα αγοράζονται με μικροσυναλλαγές 2 days ago

Θα υπάρχουν και αντικείμενα που θα αγοράζονται και δεν θα κερδίζονται.

Η εταιρεία ανάπτυξης The Coalition σκοπεύει να αναβαθμίσει το competitive multiplayer του Gears 5 Arcade Mode. Θα προσφέρει κατά βάση ένα Normal Deathmatch mode σε συνδυασμό με Hero Shooter. Κοινώς, θα ξεκινάτε με κάποιους heroes και στην πορεία παίζοντας θα ξεκλειδώνετε νέους.

Παίζοντας θα αποκτάτε το λεγόμενο "Iron" currency. Ωστόσο, θα σας δίνεται η ευκαιρία να πληρώσετε το currency αυτό με πραγματικά χρήματα και έτσι να ξεκλειδώσετε τους χαρακτήρες που θέλετε χωρίς να χρειαστεί να παίξετε.

Ωστόσο, ο Ryan Cleven, Design Director του παιχνιδιού, δήλωσε οτι τα αντικείμενα που κερδίζετε δεν θα είναι διαθέσιμα για αγορά και τα αντικείμενα που αγοράζετε δεν θα ξεκλειδώνονται παίζοντας. Οπότε πέρα από τους Heroes, θα υπάρχουν κάποια αντικείμενα τα οποία θα εμπίπτουν στον ένα ή στον άλλο κανόνα. Υποθέτουμε ότι τα αντικείμενα που αγοράζετε δεν θα επηρεάζουν το gameplay (σ.σ. θα είναι για παράδειγμα skins), κάτι που θεωρείται και το πιο τίμιο.

 

2 days ago
Παίκτες του Minecraft έφτιαξαν ολόκληρο τον κόσμο του Lord of the Rings 2 days ago

Η Μέση Γη ζωντανεύει μετά από 9 χρόνια.

Μία ομάδα παικτών κατάφερε να δημιουργήσει τον κόσμο του Lord of the Rings (την Μέση Γη ή αλλιώς Middle-Earth) μετά από 9 χρόνια προσπάθειας.

Δείτε τα κτίρια, τους χαρακτήρες και πολλές όμορφες τοποθεσίες, αλλά και ιδιαίτερες λεπτομέρειες, όπως ακόμη και οι πατημασιές στο έδαφος. Το όλο project θέλει λίγο ακόμη "ρετουσάρισμα" για να ολοκληρωθεί στο 100%.

http://www.youtube.com/watch?v=gevxyGv511g

Notification