Featured
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης (Manos)
Experience: 115579 (15473 points to next level)

 
600
yesterday
Jumanji: The Next Level review yesterday

Η επόμενη πίστα είναι ακόμη πιο δύσκολη!

Το 1995 η ταινία Jumanji του αείμνηστου Robin Williams μας έδειξε τι θα γινόταν αν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ζωντάνευε στην πραγματική ζωή. Fast forward και το 2017 το remake Jumanji: Welcome to the Jungle εκσυγχρόνισε το concept δείχνοντάς μας τι θα γινόταν αν μεταφερόμασταν στον κόσμο ενός video game. Τέσσερα νεαρά παιδιά μπήκαν στα σώματα τεσσάρων ηρώων και έζησαν μια περιπέτεια βιντεοπαιχνιδιού. Το ίδιο ακριβώς concept με τους ιδιους αρχικους ηθοποιούς υπάρχει και στο Jumanji: The Next Level.ρα.

Οι ομοιότητες του Jumanji The Next Level σε σύγκριση με το Welcome to the Jungle του 2017 είναι πάρα πολλές. Έχουμε ακριβώς τους ίδιους νεαρούς ηθοποιούς να μεταφέρονται στα σώματα των ίδιων ακριβώς χαρακτήρων. Συναντάμε του Dwayne Johnson ή αλλιώς The Rock, την πανέμορφη Karen Gillan, τον αγαπητό μας Jack Black και τον Kevin Hart. Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι εδώ έχουμε και τους Danny DeVito και Danny Glover, οι οποίοι άθελά τους μεταφέρονται και αυτοί σε σώματα χαρακτήρων.

Τα στοιχεία που έκαναν το Jumanji remake αγαπητό επιστρέφουν και στο sequel. Κοινώς, κάθε χαρακτήρας διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ακριβώς όπως και στα video games τα οποία παίζουν ρόλο στο αν θα καταφέρει να ολοκληρώσει το παιχνίδι ή όχι. Επίσης, συναντάμε κλασικά τους ίδιους NPCs οι οποίοι μας δίνουν παρόμοιες αποστολές με το πρώτο μέρος. Μου άρεσε επίσης η χρήση gaming ορολογιών σε κάποια σημεία. Ακόμη, η δράση παίζει κλασικά στην κόψη του ξυραφιού, καθώς στο συγκεκριμένο video game, το...επόμενο level είναι ακόμη πιο δύσκολο!

Δείτε το video review μας:

http://www.youtube.com/watch?v=r_z0ECqMZqQ

Το sequel ωστόσο ξεχωρίζει για πολλούς λόγους. Καταρχήν το σενάριο έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κατά δεύτερον έχει εναλλαγή σκηνικών, τρίτον περισσότερους ηθοποιούς και τέταρτον όχι μόνο δράση αλλά και συγκίνηση. Υπάρχουν σκηνές στις οποίες παίζει μεγάλη εναλλαγή συναισθημάτων. Από την μία η δράση καθώς οι ήρωές μας θα κληθούν να ξεπεράσουν τα εμπόδιά τους και από την άλλη θα κλάψετε με τον τρόπο που θα εξελιχθεί το σενάριο. Οι αναφορές στα video games είναι ίδιες σε αριθμό, με ορισμένα επιπλέον στοιχεία που μου άρεσαν αρκετά. Επίσης, τα οπτικά εφέ δεν είναι πολλά, αλλά όποτε τα συναντάμε κάνουν άριστα την δουλειά τους, είτε μιλάμε για την παρουσίαση ζώων μέσω CGI, είτε για αντικείμενα ή ακόμα και για εκρήξεις. 

Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξίσου καλές με αυτές της προηγούμενης ταινίας. Όλοι τους δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ενώ υπάρχει και μεγαλύτερη σύνδεση με την πραγματική ζωή, στην οποία δίνονται αυτή τη φορά λίγο περισσότερα λεπτά. Εάν δεν έχετε δει το αρχικό remake σας προτείνω να το δείτε. Αυτό ωστόσο θα είναι και θετικό και αρνητικό γιατί απ’ τη μία θα καταλάβετε καλύτερα κάποιους χαρακτήρες και την σχέση μεταξύ τους, αλλά απ’ την άλλη το ότι οι NPCs είναι οι ίδιοι και το concept περίπου ίδιο ίσως αυτό σας φανεί επαναλαμβανόμενο. Στη χειρότερη…απλά βλέπετε το αρχικό remake και μετά από λίγες μέρες το sequel.

Συνολικά η νέα ταινία Jumanji είναι καλύτερη από την προηγούμενη γιατί διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία που την κάνουν πιο ολοκληρωμένη. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, gamers και μη.

Θετικά:
- Εξαιρετικό σενάριο
- Προσφέρει τόσο δράση, όσο και συγκίνηση

Αρνητικά:
- Πολλές ομοιότητες με το αρχικό remake

Βαθμολογία:
Οπτικά εφέ: 7.5
Ερμηνείες: 7.5
Σκηνοθεσία: 8
Σενάριο: 7.5
Γενικά: 7.5

Συστήνεται ανεπιφύλακτα αν αγαπήσατε το remake και γενικότερα αν αγαπάτε τα games.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία Jumanji και συζητήστε για αυτή στο παρακάτω forum topic.

yesterday
ame of the Year 2019: Οι βραβεύσεις yesterday

Το GameWorld βραβεύει για πρώτη φορά τρεις εταιρείες!

Ο διαγωνισμός Game of the Year 2019 ολοκληρώθηκε και στην 11η τελετή, το GameWorld βράβευσε για πρώτη φορά τρεις εταιρείες, καθώς πέρα από το Game of the Year και το Greek Game of the Year, δώσαμε και το βραβείο της δεκαετίας.

Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:
Game of the Year 2019: Death Stranding (Sony)
Game of the Decade 2019: The Elder Scrolls V: Skyrim (Bethesda)
Greek Game of the Year 2019: Firestone (Holyday Studios)

Holyday news

Η Αργυρώ Μαζιώτη, Product Manager της IGE, ελληνικής αντιπροσωπείας της Bethesda, δήλωσε:
Ευχαριστουμε πολυ το GameWorld που μας έδωσε το βραβείο Game of the Decade. Ευχαριστούμε επίσης και τους αναγνώστες του GameWorld για την θετική τους ψήφο και που ανέδειξαν το Skyrim ως το καλύτερο παιχνίδι της δεκαετίας. Σχετικά με το The Elder Scrolls VI η Bethesda θα έχει νεότερα για εσάς μέσα στο 2020.

Σχετικά με την ανάδειξη του Death Stranding ως Game of the Year, η Sony δήλωσε στο GameWorld τα εξής: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευχαριστούμε θερμά την gaming κοινότητα στην Ελλάδα, για το εξαιρετικά τιμητικό βραβείο, που ανακηρύσσει το Death Stranding ως Game of the Year για το 2019".

Skyrim news

Ο Αλέξης Τζανετόπουλος, developer και συνιδιοκτήτης της Holyday Studios που παρέλαβε το βραβείο για το Firestone, δήλωσε: "Όλα τα μέλη της Holyday Studios θέλουμε να ευχαριστήσουμε το GameWorld που μας έδωσε την δυνατότητα να συμμετέχουμε στον πολύ ωραίο αυτό διαγωνισμό και είχαμε την ευκαιρία να αναδείξουμε το παιχνίδι μας στο ελληνικό gaming κοινό. Να ευχαριστήσουμε με την σειρά όλους εσάς που αφιερώσατε έστω και λίγο χρόνο για να ρίξετε μια ματιά ή ακόμα και να "λιώσετε" στο game μας καθώς και να μας στηρίξετε με την ψήφο σας ώστε να αναδειχτεί το Firestone ελληνικό παιχνίδι της χρονιάς για το 2019. Η Holyday Studios και οι συνεργάτες δεσμευόμαστε για πολλές νέες gaming εκπλήξεις στο μέλλον. Stay tuned!" Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Holyday Studios είναι η πρώτη εταιρεία με έδρα την Κύπρο που κερδίζει το βραβείο Game of the Year! Ιδρύθηκε το 2014 από Ελλαδίτες developers που μετακόμισαν από την Αθήνα στη Λευκωσία.

Δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Game of the Year 2019.

Συζητήστε περισσότερα για το Game of the Year στο παρακάτω forum topic.

2 days ago
NES 24 καρατίων πωλείται στο eBay για 275.000 δολάρια 2 days ago

Όσο μια έπαυλη.

Μία από τις πιο σπάνιες κονσόλες στον κόσμο και ίσως η ακριβότερη, πωλείται στο eBay για 275.000 δολάρια. Πρόκειται για το “24K GOLD NINTENDO Analogue NT NES System”. Μόλις 10 τέτοιες κονσόλες έχουν καταασκευαστεί.

Σύμφωνα με τον πωλητή, η κονσόλα αυτή είναι η 9η από τις 10 και πωλείται σφραγισμένη στο κουτί της, άρα γίνεται ταυτόχρονα και η πιο επιθυμητή για έναν συλλέκτη.

http://www.youtube.com/watch?v=FvLhdJiE-Wo

Η κονσόλα έχει περίβλημα αλουμινίου και χρυσάφι 24 καρατίων σκαλισμένο στο χέρι. Πρόκειται για μια κανονική κονσόλα NES. Η συσκευασία για τον αγοραστή περιλαμβάνει και καλώδιο που μετατρέπει το σήμα σε HDMI και μαζί την gold έκδοση του The Legend of Zelda για το NES.

Η κονσόλα δημιουργήθηκε από την Analogue το 2016 προς τιμή των 30 ετών του The Legend of Zelda, επομένως δεν είναι τόσο παλιά όσο νομίζετε. Είναι όμως ίσως η πιο ακριβή αυτή τη στιγμή στην αγορά. Αρχικά πουλήθηκε για 5.000 δολάρια, συνεπώς ο αγοραστής της θέλει να βγάλει τα 50πλάσια και βάλε από όσα ξόδεψε.

Δείτε την αγγελία της κονσόλας που μέχρι τώρα δεν έχει αγοραστή.

Δείτε ακόμη το επίσης πανάκριβο SNES CD-ROM και συζητήστε για το NES στο παρακάτω forum topic.

2 days ago
Last Oasis gameplay video 2 days ago

Πλούσιο gameplay σε βίντεο ενός λεπτού.

Η εταιρεία ανάπτυξης Donkey Crew παρουσίασε ένα gameplay trailer για το Last Oasis το οποίο διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό.

Δείτε πως μπορείτε να χτίσετε οχήματα και κτίρια, να μαζέψετε Loot και resources και να δώσετε μάχη για την επιβίωση. Το τρέιλερ κλείνει με το μότο "Keep moving, the world is dying".

http://www.youtube.com/watch?v=N7SS4L_PiXs

Διαβάστε περισσότερα για το Last Oasis και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

2 days ago
2 days ago
3 days ago
3 days ago
1917 review 3 days ago

Η άλλη όψη του πολέμου.

Το παρόν review ταινίας είναι και το πρώτο του GameWorld που δεν έχει καμία σχέση με τα video games. Σίγουρα μια ταινία όπως το 1917 θα μπορούσε άνετα να γίνει First-Person Shooter, καθώς αφηγείται ιστορία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι δεν άλλαξε κάτι μέσα μας και πολύ σπάνια θα μας δείτε να κάνουμε reviews σε non-gaming ταινίες.

Το 1917 αφηγείται την ιστορία δύο νεαρών στρατιωτών, οι οποίοι -όπως μαρτυρά άλλωστε και το τρέιλερ- θα πρέπει να μεταβούν σε μία φιλική ομάδα, εν καιρώ πολέμου, στην οποία θα χρειαστεί να μεταφέρουν ένα μήνυμα. Θα τα καταφέρουν; Κι αν ναι θα φτάσουν στην ώρα τους;

Είχα καλό προαίσθημα για μια τέτοια πολεμική ταινία, η οποία από το τρέιλερ κιόλας με κέρδισε και πηγαίνοντας στη δημοσιογραφική πρεμιέρα μετά από πρόσκληση της ODEON ειλικρινά δεν περίμενα τόσο μεγάλη προσέλευση και ενδιαφέρον από τους συναδέλφους. Η αναμονή τελικά μας δικαίωσε. Οι δύο Βρετανοί Dean-Charles Chapman και George MacKay, πραγματικά αποδίδουν άριστα δύο ρόλους που περιγράφουν το πως θα ήταν δύο νεαροί της διπλανής πόρτας, στην πρώτη ή μάλλον για να ακριβολογούμε στη δεύτερη γραμμή του πολέμου, χωρίς καμία εμπειρία.

http://www.youtube.com/watch?v=YqNYrYUiMfg

Συνήθως οι πολεμικές ταινίες αφηγούνται ιστορίες ηρώων. Εδώ όμως έχουμε ένα πρωτοφανές δημιούργημα του εξαιρετικού Sam Mendes, ο οποίος έδωσε σάρκα και οστά αναλαμβάνοντας σκηνοθεσία και σενάριο, το οποίο μάλιστα προέρχεται από πραγματική ιστορία. Το όλο concept μας δείχνει τόσο το πως αισθάνονται οι στρατιώτες στον πόλεμο, όσο και οι γύρω τους, ενώ αφηγείται γεγονότα με τέτοια απλότητα που κάνουν την ταινία μοναδική.

Το μπάτζετ που χρησιμοποιήθηκε είναι περιορισμένο. Περισσότεροι εντυπωσιάζει ο αριθμός των ηθοποιών, παρά τα χρήματα που δαπανήθηκαν σε εξοπλισμούς, τους οποίους η αλήθεια είναι ότι ζήσαμε σε ελάχιστες σκηνές, που ομολογώ ότι μου έδωσαν την εντύπωση πως ήταν ξεκάθαρο one-take κι ότι κάτσει. Η δε ανησυχία των στρατιωτών, τα πειράγματα, ακόμα και η επαφή τους με απλούς πολίτες, θα σας προβληματίσουν και ταυτόχρονα θα σας συγκινήσουν. Θα σας κάνουν σίγουρα να εκτιμήσετε το να ζείτε σε καιρό ειρήνης.

Το θάρρος και το πείσμα των στρατιωτών για την εκπλήρωση του στόχου τους είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της ταινίας. Όπως επίσης ένα ακόμη γνώρισμα είναι η σκληρότητα και η βαρβαρότητα του πολέμου, τον οποίο ο καθένας εκλαμβάνει διαφορετικά. Αυτό όμως που με εξέπληξε είναι ότι σε αντίθεση με άλλα προβλέψιμα σενάρια, εδώ η τροπή που πήρε η ταινία σίγουρα δεν μπορεί να προβλεφθεί εξ αρχής κι αυτό ίσως είναι ένα ακόμη στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει.

Το 1917 είναι σίγουρα η πρώτη ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς και μακάρι να έχουμε και άλλες τέτοιες πρωτότυπες προσπάθειες. Συστήνεται ανεπιφύλακτα για τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο.


Βαθμολογία:
Οπτικά εφέ: 8

Ερμηνίες: 9.5
Σκηνοθεσία: 8.5
Σενάριο: 8.5
Γενικά: 8.5

Ο πόλεμος από μια τελείως διαφορετική σκοπιά.

3 days ago
3 days ago
Notification