Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Donkey Kong (1981)

28 Aug 2013 18:26 #131224 by Μάνος Γρυπάρης
Ήταν το πρώτο video game στο οποίο παρουσιάστηκαν ο Mario κι ο Donkey Kong.

Ο Mario έπρεπε να σώσει μία κοπέλα την οποία είχε απαγάγει ο Donkey Kong που βρισκόταν στο πάνω μέρος της πίστας. Ο Mario ήταν στο κάτω και έπρεπε να ανέβει περνώντας μέσα από βαρέλια που του πέταγε ο Donkey Kong. Ως μόνο όπλο είχε ένα σφυρί που το έπαιρνε μία φορά, διαρκούσε λίγα δεύτερα και με αυτό μπορούσε να σπάσει τα βαρέλια, διαφορετικά θα έπρεπε να περάσει από πάνω τους.

[youtube:3e8qc7xa]
[/youtube:3e8qc7xa]

Ιστορικό παιχνίδι σε μια προσπάθεια τότε της Nintendo να μπει στην αμερικάνικη αγορά. Εμπνευσμένο από ταινίες της εποχής φυσικά! Eχει βγει σε πολλά format μεταξύ αυτών φυσικά τα Arcade, τα γνωστά Game & Watch (φορητά), Atari, το NES και φυσικά τους υπολογιστές της εποχής (Amstrad, Commodore 64, PC κτλ) πλην Spectrum και Amiga.


Διαβάστε το review

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Aug 2013 20:09 #131241 by Στέλιος Παπαδόπουλος
πολύ καλό ! το έπαιζα σε Mame :p

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Sep 2013 15:11 #132386 by PanosRetroshowcase
Ουφάδικο, δεκάρικα και..."Γοριλάκι" μέχρι το βράδυ! Αυτές ήταν εποχές παίδες!

My Collection: Amstrad CPC 6128, Amstrad GX4000, Sega Mastersystem ΙΙ, Amiga 600, Amiga 500 1Mb, Atari 1040 STFM, Sega Megadrive II, Nintendo SNES (Everdrive), Panasonic 3DO FZ-10, Atari Jaguar, Sony Playstation, Sony PSone, Sega Saturn, Nintendo 64, Sega Dreamcast, Sony PSP, Sony PS2, Nintendo Gamecube, XBOX ®, XBOX 360 Elite LT2.0, XBOX 360 1439 RGH2, Sony PS3 Slim 12Gb

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Sep 2013 17:52 #132404 by Θεοφανης Καμπανης
το ειχε ο γείτονας μου παλια και το ζηλευα... τωρα εχω εγω Ps1-Ps2-Ps3-Xbox360-Wii -pC και με ζηλεύει αυτος τωρα xexe

Now playing
Shadow of mordor (PS4)
NBA 2k15 (PS4)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 May 2016 23:05 #181134 by Marios Ntallaris
Replied by Marios Ntallaris on topic Donkey Kong (1981)
Παγκόσμιο ρεκόρ



Αυτό είναι ρεκόρ. Αντέχει κανείς να το δει μέχρι το τέλος :P ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jun 2020 14:47 #235584 by Φίλιππος Κανελλόπουλος
Ο Robbie Lakeman ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
Ο μέχρι πρότινος νούμερο δύο του retro arcade της Nintendo, κατέχει πλέον την υψηλότερη βαθμολογία.


Ο παίκτης του Donkey Kong, Robbie Lakeman πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 1,260,700 πόντους ενώ έκανε streaming στο twitch, ξεπερνώντας τον John McCurdy, ο οποίος κατείχε το ρεκόρ του 2019 με 1,259,000 πόντους. Ακόμα βέβαια δεν έχει δοθεί verification από το Twin Galaxies, το επίσημο leaderboard του Donkey Kong.

Ο Lakeman κατείχε το ρεκόρ του 2018, με 1,247,700 πόντους και από τότε ήταν από τους top παίκτες του community. Την είδηση για το νέο ρεκόρ του Lakeman, την ανέβασε μέσω tweet, o Billy Mitchell ένας συμπαίκτης του Lakeman, ο οποίος έπαιζε στην ταινία The King of Kong και αργότερα απέκτησε κακή φήμη λόγω των κατηγοριών, ότι τα ρεκόρ του στο Donkey Kong ήταν προϊόν cheat. Το Twin Galaxies, μετά από έρευνα, έσβησε εν τέλει τα σκορ του και τον απέκλεισε από το να ξανανεβάσει ποτέ νέα.

Ο Lakeman χρειάστηκε τέσσερις ώρες για το achievement και ενώ ίσως υπάρχει περίπτωση να απορριφθεί το ρεκόρ του, φαίνεται στο λογαριασμό του στο twitch ότι χρησιμοποίησε το ίδιο setup, με αυτό του 2018.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jun 2020 15:06 #235585 by Ηλιας
Με κλειστα ματια πρεπει να το παιζει ο τυπος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jun 2020 21:32 #235608 by Φίλιππος Κανελλόπουλος
Καλά εννοείται, πολύ κάψιμο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Feb 2023 19:16 #269504 by Nikos Georgopoulos
Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα speedruns του Donkey Kong κατηγορείται για cheating




Πιθανότατα χρησιμοποιούσε emulators και όχι το αρχικό arcade hardware.

Ο Billy Mitchell, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα speedruns του Donkey Kong κατηγορείται για cheating.

Σύμφωνα με νέες αποδείξεις δεν χρησιμοποιούσε το αρχικό arcade hardware για κάποια από τα runs του. Ο YouTuber Kar Jobst ανακάλυψε φωτογραφίες όπου ο Mitchell χρησιμοποιούσε joystick 8 κατευθύνσεων αντί για 4, όπως είχε το αρχικό hardware, τουλάχιστον σε ένα από τα καταγεγραμμένα ρεκόρ του. Το εν λόγω joystick επιτρέπει στους παίκτες να κινηθούν με τρόπους που δεν γινόταν με το αρχικό, πράγμα που σημαίνει ότι αν ο Mitchell το είχε χρησιμοποιήσει είχε μεγάλα πλεονεκτήματα απέναντι στον ανταγωνισμό.



Το site που καταγράφει arcade high scores, Twin Galaxies, καθώς και το βιβλίο Guinness αφαίρεσαν 3 scores του Mitchell για τον λόγο ότι χρησιμοποιούσε emulator και όχι το αρχικό μηχάνημα arcade. Το Twin Galaxies καταγράφει και τα high scores από emulators, όμως σε ξεχωριστή κατηγορία. Ο Mitchell υποστηρίζει ότι οι αποδείξεις είναι ψεύτικες και επικαλέστηκε τους μάρτυρες που ήταν παρόντες. Το 2020 το βιβλίο Guinness επανέφερε τα scores του Mitchell, όμως το Twin Galaxies συνέχισε να διαφωνεί. Ο Mitchell έκανε μήνυση στο Twin Galaxies, η οποία τρέχει αυτή τη στιγμή.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Apr 2023 02:53 #270618 by Nikos Georgopoulos
Μουσείο στην Αμερική θα φτιάξει ένα Donkey Kong Arcade 6 μέτρων, το μεγαλύτερο στον κόσμο




Με άδεια από την Nintendo.

Το The Strong Museum, ένα μουσείο με video games στην Αμερική, ετοιμάζεται να φτιάξει ένα τεράστιο μηχάνημα Arcade ύψους 6 μέτρων, το μεγαλύτερο στον κόσμο, στο οποίο οι επισκέπτες του μουσείου θα μπορούν να παίξουν Donkey Kong.

Το Arcade αυτό αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, αφού μέχρι τώρα γνωρίζουμε σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ότι το μεγαλύτερο Arcade έχει ύψος 4,8 μέτρα, αφορά το Tetris και έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία Madlab. Αν όσοι το παίζουν τρομάζουν με τα τουβλάκια Tetris, φανταστείτε πόσο θα τρομάξουν με το παρακάτω Arcade όταν θα δουν έναν τεράστιο Donkey Kong να τους πετάει βαρέλια!


As part of our June 30 expansion, The Strong will create the world’s largest, playable Donkey Kong arcade game. The game will stand nearly 20-feet tall and will be available for guests to play! Thank you @NintendoAmerica for providing input on the project. #DonkeyKong #Arcade pic.twitter.com/xQhsRVvCib

— The Strong Museum (@museumofplay) April 10, 2023

Το μουσείο βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Ο Jon-Paul Dyson, εκπρόσωπος του μουσείου, δήλωσε: "Το Donkey Kong είναι ένας τεράστιος τίτλους στην gaming βιομηχανία, τόσο σε μέγεθος χαρακτήρα, όσο και όσον αφορά την εμβληματική ιστορία του παιχνιδιού. Έτσι, το Arcade αυτό προσφέρεται τέλεια σε αυτή την ιδιότροπη εγκατάσταση."

Το μουσείο θα επεκταθεί κατά 8.360 τετραγωνικά μέτρα και θα εστιάσει στην ιστορία των video games. To Arcade του Donkey Kong που θα μπει θα είναι κατά 370% μεγαλύτερο από το αρχικό που είχε κατασκευάσει η Nintendo το 1981 και θα φτιαχτεί από αλουμίνιο με ξύλο MDF. Για να το χειριστούν οι gamers θα πρέπει να ανέβθουν σε βάθρο, ενώ ο μοχλός και τα κουμπιά θα έχουν το κλασικό μέγεθος. Η motherboard του Arcade θα είναι αυτή του αρχικού Arcade που είχε φτιάξει η Nintendo, ώστε οι παίκτες στο μουσείο να ζήσουν την αυθεντική εμπειρία.

Το μουσείο έχει επίσης και το World Video Game Hall of Fame. Οι φετινοί φιναλίστ είναι τα Age of Empires, Angry Birds, Barbie Fashion Designer, Call of Duty 4: Modern Warfare, Computer Space, FIFA International Soccer, GoldenEye 007, The Last of Us, NBA 2K, Quake, Wii Sports και Wizardry. Ο φετινός νικητής θα ανακοινωθεί στις 4 Μαϊου.

Το Arcade θα είναι έτοιμο στις 30 Ιουνίου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification