Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Μπάσκετ: Γενική Συζήτηση

12 May 2020 15:05 #233928 by Βασίλης Φρίγκας
Το ότι ο Ολυμπιακός θα έχανε στην τρομερή και φοβερή φέτος Εφές ήταν αναμενόμενο και μόνο στην σφαίρα της φαντασίας μπορεί να πίστευε κάποιος ότι η Ελληνική ομάδα θα έφευγε με διπλό απο την Πόλη.Η φετινή Εφές είναι άλλο επίπεδο και ο Ολυμπιακός τώρα με τον Μπαρτζώκα πάει να πλησιάσει στο δεύτερο επίπεδο.Η Εφές έχει ένα Λάρκιν που είναι μακράν ο κορυφαίος κοντός της διοργάνωσης και ο Ολυμπιακός χάρις στον Μπαρτζώκα βρήκε κανονικά γκαρντ μετά την εποχή Τσέρι κλπ. Με όλα αυτά το τελικό 91-79 είναι λογικό και συμπαθητικό για τον Ολυμπιακό.Που με τα άλλα αποτελέσματα του πήγε μια χαρά η διπλή αγωνιστκή. Και νίκη ψυχολογίας και ουσίας με τον ΠΑΟ πήρε και καλή εμφάνιση έκανε στην Τουρκία με τον κίνδυνο της κόπωσης να ελλοχεύει και με τα άλλα αποτελέσματα έμεινε ζωντανός στο κόλπο της πρόκρισης. Αλλωστε όσο βελτιώνεται,άλλο τόσο όσο δύσκολο πρόγραμμα και αν έχει ελπίζει αφου και οι άλλοι χάνουν. Το ματς στο Μιλάνο χωρίς κόσμο στην επόμενη εβδομάδα είναι τελικός πρόκρισης. Αν κερδίσει ο Ολυμπιακος θα βάλει από κάτω τους Ιταλούς και με την ισοβαθμία και θα κυνηγά Χϊμκι-Φενέρ. Βασικά ο Ολυμπιακός θα πάιξει την πρόκριση σε Ιταλία και Ρωσία με την Χίμκι στην32η αγωνιστική . Μέσα έχει Ρεάλ-Μπαρτσελόνα,έξω τη Φενέρ και μέσα τον Αστέρα. Συνεπώς ένα βατό και λογικά κερδισμένο ματς (Ερ Αστέρας),δύο πολύ δύσκολα(Ρεάλ-Μπάρτσα) που αν πάρει ένα θα είναι επιτυχία και θα παίξει έξω με τους τρεις αντιπάλους του.Λογικα στην Φενέρ δεν έχει πολλές ελπίδες και έχει έξω Μιλάνο-Χίμκι. Πολύ βαρύ πρόγραμμα και δύσκολη πολύ η πρόκριση ειδικά αν δεν κανει διπλά εκτός στα ματς αυτά. Οπως και να έχει ομως η κανονικότητα και η διάθεση και αισιοδοξία επέστρεψε.

Ο Μπαρτζώκας έκανε διάνα για μια ακόμα φορά με 3/3 με τους νέους ξένους με Έλις ,Μπάικς,ΜακΚίσικ.Τον τελευταίο τον είδαμε στο Κλάσικο,τον πρώτο σταθερά και τον δέυτερο τον είδαμε χτες.Είχαμε πει είναι καλός παίκτης αλλά είχε να παιξει καιρό σχετικά με τον κορωνοιό και την διακοπή στην Κίνα. Πλέον βρίσκει πατήματα και ήταν εξαιρετικός και εκτελεστικά(11π με άριστα ποσοστά )και δημιουργικά με 8ας στην Πόλη. Ολα αυτά χωρίς Σπανούλη που όμως παίζει καλυτερη άμυνα έτσι και με τους νέους αμερικανούς το κενό καλύφθηκε και τον Μιλουτίνοφ που δεν είμαι σίγουρος ότι ταιριάζει 100% με τον Μπαρτζώκα και το μπάσκετ που θέλει να παίξει. Ο Ολυμπιακός έκανε τρομερό ξεκίνημα με 3τρ και 5-13 στο 3'. Λάρκιν και Πλάις σκοράρισαν 23π σε 9' και η Εφές με ένα τρομερό 24-6 πήγε στο 29-19 και τέλος. Η διαφορά έφτασε στους 20π(72-53) αλλά ο Ολυμπιακός ενώ υπήρχε μια περίοδο ακόμα δεν το παράτησε και με βελτιωμένη άμυνα στο τέλος ροκάνισε και σε μονοψήφιο νούμερο χωρίς να απειλήσει.Το πρόβλημα ήταν παντως στην περιφερειακή άμυνα με τον Λάρκιν να έχει 10τρ(!)και 40π. Πολλά τα 19 λάθη,πήρε όμως (31-25)τα ριμπάουντς και είχε 9/18τρ. Ο Ελις είχε πρόβλημα στην άμυνα αλλά σκοράρισε.Μέτριος χτες ο ΜακΚίσικι. Λίγα πράματα ο Μπάλτγουιν.Μέτριος ο Ρότσεστι. Τα ίδια ο Πολ. Θετικός πάλι ο Βεζένκοφ που αθόρυβα σκοράρει τελευταία 10π άνετα σε 15'. Ο Παπανικολάου ξεκίνησε ζεστός με 2/2τρ αλλα δεν σούτερα μετά! Ο κλασικός απλά θετικός Πρίντεζης.Προσπάθησε ο Ράμπιτ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 May 2020 17:08 #234187 by Βασίλης Φρίγκας
Αλήθεια πόσοι νέοι σήμερα θα ήθελαν να έχουν ζήσει εκείνες τις απίθανες στιγμές του 1995-96 για τον ΠΑΟ, αναφερόμενος βασικά στους φίλους του τριφυλλιού; Πόσοι αλήθεια θα ήθελαν να βλέπουν από κοντά ένα Ντομινίκ Ουίλκινς, τον κορυφαίο μακράν Αμερικανό όλων των εποχών που έχει πατήσει στο πόδι του στην Ευρώπη; Πάμε να θυμηθούμε λοιπόν το πρώτο τρόπαιο του ΠΑΟ και του Ελληνικού μπάσκετ στην Ευρωλίγκα, στο Πρωταθλητριών, όπως θέλετε το λέτε. Το Ελληνικό μπάσκετ ήταν σε ανοδική πορεία και Γιαννακόπουλοι-Κόκκαλης έριχναν τρελά λεφτά τότε και συνήθως αντάμωναν στο Φάιναλ Φορ στον κλασικό Ελληνικό "εμφύλιο". Οι πρώτες προσπάθειες του Ολυμπιακού στον τελικό δεν στέφθηκαν με επιτυχία. Το 1994 και 1995 οι πράσινοι ηττήθηκαν στους ημιτελικούς και έτσι ο Ολυμπιακός πήγε στον μεγάλο τελικό, αλλά έχασε από Μπανταλόνα σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις και Ρεάλ. Στο Παρίσι δεν πήγε και έτσι κρατάμε κάτι που έπαιξε ίσως ρόλο. Αυτή την φορά δεν θα είχαμε Ελληνικό εμφύλιο στον ημιτελικό που ακόμα και σήμερα εκτιμάται ότι επηρεάζει τους παίκτες και τις ομάδες γενικότερα και τις αποσυντονίζει. Ο Παναθηναϊκός ζούσε σε μια ...νιρβάνα εκείνη την εποχή καθώς είχε και μια σπουδαία ομάδα στο ποδόσφαιρο και περίμενε την ρεβάνς του Άμστερνταμ με το επικό 0-1 με τον Δώνη και στον δρόμο για τον μεγάλο τελικό της Ρώμης! Ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟ ήταν μια ανάσα, ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, από το μεγάλο όνειρο στην ασπρόμαυρη μπάλα και ανάλογα διεκδικούσε παρουσία στον τελικό και του μπάσκετ.

Ο ΠΑΟ είχε κάνει το μεγάλο μπαμ με την απόκτηση του ΝΒΑερ σούπερ σταρ Ντομινίκ Ουίλκινς, είχε τον βράχο Στόγιαν Βράνκοβιτς, είχε τον Παναγιώτη Γιαννάκη στην τελευταία του σεζόν σαν αθλητής και που πήρε επιτέλους αυτό που κυνηγούσε και δεν μπόρεσε με τον Άρη στην χρυσή εποχή με τον Γκάλη παρέα, το κύπελλο Πρωταθλητριών δηλαδή! Ο Παναθηναϊκός όμως με τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς στον πάγκο ήταν μια εξαιρετική ομάδα αλλά με πολλά ερωτηματικά καθώς ο "Μπόζα" ήταν άγνωστο πως θα έκανε ...χωριό με τον Ντομινίκ αφού θεωρείτο ο μετρ της άμυνας και έτσι άλλωστε έκανε το μπαμ στην Αθήνα και το ΣΕΦ με την Λιμόζ και το περίφημο μπασκετικό κατενάτσιο! Ο ΠΑΟ είχε ασταθή σεζόν και κατέκτησε την 3η θέση στον όμιλό του με 9-5 νίκες και πήρε το εισιτήριο για τα πλέι-οφ, όπου βρήκε απέναντί του την Μπενετόν Τρεβίζο. Η ιταλική ομάδα είχε πλεονέκτημα έδρας, τον μετέπειτα ΝΒΑερ κόουτς Μάικ Ντ' Αντόνι στον πάγκο και Ζέλικο Ρέμπρατσα και ο Χένρι Γουίλιαμς (ο επονομαζόμενος και πρόωρα αδικοχαμένος "δολοφόνος" με την Βίβλο όπως αποκαλούνταν καθότι έγινε πάστορας μόλις σταμάτησε το μπάσκετ και αφού ήρθε και στην ΑΕΚ μετά). Ο ΠΑΟ νίκησε 70-67 στο ΟΑΚΑ, η Μπενετόν 83-69 για το 1-1 στο Τρεβίζο και στο τρίτο και τελευταίο ματς που ήταν ...αίμα και άμμος οι πράσινοι άλωσαν την Ιταλική πόλη δίκαια με το 64-65 με το τρομερό κόψιμο-αλλοίωση του Βράνκοβιτς στον Ρέμπρατσα στα 4'' σε σουτ από τα 4μ! Με τον Ουίλκινς να έχει μια τρομερή σειρά με μ.ο αν θυμάμαι πάνω από τους 22π.

Οι πράσινοι πάνε Παρ;iσι με 10.000(!) κόσμο στο πλευρό τους, σε μια ομάδα που ήταν ακόμα Κόρφας, Αλβέρτης, Οικονόμου στην λεγόμενη πρώτη γραμμή και με τους δύο τελευταίους να θεωρούνται τότε η Νουβέλ Βαγκ του Ελληνικού μπάσκετ. Σταυρακόπουλος και Βουρτζούμης ήταν οι ρολίστες τότε. Πρώτος αντίπαλος η ΤΣΣΚΑ που δεν τρόμαζε τότε καθώς ήταν ανανεωμένη. Οι πράσινοι με 35π του Ντομινίκ πάνε εύκολα με το 81-71 στον μεγάλο τελικό με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα που στο Ισπανικό Κλάσικο απέκλεισε την Ρεάλ με 76-66. Στον μεγάλο τελικό ,σαν σήμερα στις 11 Απριλίου, το Παλέ ντε Μπερσί είναι πράσινο με τους 10.000 Έλληνες. Η Μπάρτσα του Ρενέσες έβαζε 83π μ.ο με το κλασικό Ισπανικό μπάσκετ. Βέβαια η Μπάρτσα δεν είχε με εξαίρεση τον Καρνισιόβας τα πολύ μεγάλα ονόματα, αλλά είχε τρομερή χημεία και έπαιζε ωραίο μπάσκετ όπως παραδοσιακά οι ομάδες του Ρενέσες (δείτε φέτος πχ την Άλμπα) που όμως έχει χαρακτηριστεί ως λούζερ. Ο ΠΑΟ βάζει την Μπάρτσα στο καλούπι του και με αργό και σεταρισμένο μπάσκετ με πολύ τσαμπουκά και μπασκετικό ξύλο την αποσυντονίζει και δείχνει ότι θα πάρει εύκολα το τρόπαιο καθώς στην τελική ευθεία είναι μπροστά με 63-52! Όλα αυτά λιγότερο από 3' για το φινάλε αλλά ο ΠΑΟ έχει αυτοκτονικές τάσεις. Ο Καρνισιόβας οπλίζει, ο ΠΑΟ σκοράρει με βολές,τον πιάνει άγχος και ξαφνικά θρίλερ(67-66) με σχεδόν 40'' ακόμα! Ο Βράνκοβιτς παίρνει το κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ στα 36'', ο Γιαννάκης γλιστρά και χάνει την μπάλα και στα 6'' η Μπάρτσα ξεχύνεται στον αιφνιδιασμό. Ο Στόγιαν παρά τα 2.17μ(!) θυμίζει ...100αρη(!) και σε ασύλληπτο χρόνο προλαβαίνει να ρίξει την τάπα της ζωής του στον Μοντέρο την ώρα που ο τελευταίος είναι έτοιμος να στερήσει τον τελικό από τον ΠΑΟ σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρούμενες ανατροπές! Η μπάλα χτυπάει πρώτα στο ταμπλό, αλλά ο Πασκάλ Ντοριζόν λέει συνεχίστε. Το χρονόμετρο κολλά και η Μπάρτσα έχει πάλι ευκαιρία αλλά μπερδεύεται και τέλος! Ο Γιαννάκης δεν επιτρέπει στον Γκαλιλέα να σουτάρει και ο Παναθηναϊκός ανακηρύσσεται πρωταθλητής Ευρώπης! Η Μπαρτσελόνα κατέθεσε ένσταση που θα απορριφθεί από τους διαιτητές. Οι Ισπανοί μιλούσαν για "κλοπή" και "Σέρβικο λόμπι", ο Ντοριζόν δηλώνει "το καλάθι έπρεπε να μετρήσει" και ο άλλος ρέφερι ο Ισραηλινός Ρέουβεν Βιρόβνικ ότι "Αποκλειστικά υπεύθυνος ήταν ο άλλος συνάδελφος". Βεβαίως έχουν γίνει πολλά λάθη. Αν σφυριζόταν η παράβαση του ΠΑΟ με την εκπλήρωση των 30'', η Μπάρτσα δεν θα έφευγε ποτέ στον αιφνιδιασμό και θα είχε μια επίθεση σχεδόν 6''. Ακόμα μετά το αντικανονικό κόψιμο,είχε ευκαιρία να πάει σε σουτ νίκης ενώ κανονικά το ματς είχε ολοκληρωθεί! Παντού λάθη κοινώς!

Η Μπάρτσα καταθέτει έφεση κατά του κύρους του τελικού στο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο. Η ΦΙΜΠΑ στο επίσημο ξενοδοχείο της διοργάνωσης συσκέπτεται και παραδέχθηκε διαιτητικά σφάλματα, χωρίς βέβαια να αλλάξει το αποτέλεσμα του τελικού, όπως ήλπιζαν στην Μπαρτσελόνα! Η Μπάρτσα απειλεί να πάει στο CAS και η ΦΙΜΠΑ ανακοινώνει ότι "Ελπίζουμε με αυτή την ανακοίνωση να υπάρξει ηθική ικανοποίηση της Μπαρτσελόνα, στην οποία δημιουργήθηκε προκατάληψη ως αποτέλεσμα των λαθών που έγιναν και τα οποία μπορεί να επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα". Κάπως έτσι η Μπάρτσα απέσυρε την προσφυγή της στο CAS, και τελικά αργότερα συνεχάρη με επιστολή της τον ΠΑΟ για την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Και κάτι ακόμα! Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς έπαιξε στον τελικό με 39 πυρετό και ομολόγησε μετά το ματς ότι δεν πήρε αντιπυρετικό γιατί φοβήθηκε το ντόπινγκ κοντρόλ. Και η ...τρελή χρονιά του 1996 ολοκληρώνεται με απρόσμενο τρόπο. Μετά το ...μεθύσι της πρώτης κούπας του Ελληνικού μπάσκετ σε αυτό το επίπεδο, ο ΠΑΟ γίνεται άνω κάτω εσωτερικά στους τελικούς με τον Ολυμπιακό και όχι μόνο χάνει τον τίτλο εδώ αλλά χωρίς τον Ντομινίκ διασύρεται με το τρομερό 73-38 στο ΣΕΦ, κάτι που στοιχειώνει τον σύλλογο ακόμα και σήμερα και η χρονιά του θριάμβου καταλήγει με άσχημο τρόπο σε ριζική αναδιάρθρωση!

ΠΑΟ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 67-66

Παναθηναϊκός (Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 17, Γιαννάκης 9, Οικονόμου 10, Γουίλκινς 16, Βράνκοβιτς, Κόρφας 4, Σταυρακόπουλος 9, Βουρτζούμης 2.

Μπαρτσελόνα (Ρενέσες): Γκαλιλέα 10, Φερνάντεθ 15, Καρνισόβας 23, Χιμένεθ 9, Γκόντφριντ 9, Μοντέρο, Ντίεθ, Μπος, Φ. Μαρτίνεθ.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 May 2020 16:42 #234414 by Βασίλης Φρίγκας
Η επόμενη μέρα στην μετά κορωνοϊό εποχή δεν ξέρουμε ποια θα είναι, πως θα είναι και κυρίως πότε θα είναι. Μέχρι πρότινος όλοι είχαμε την αίσθηση ότι τον Μάιο θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Παγκοσμίως πλέον γίνεται σαφώς ότι η επιστροφή θα είναι μερική και ότι από τον χειμώνα μπορεί να έχουμε δεύτερο γύρο καραντίνας όσο δεν έχει προκριθεί ένα γρήγορο και εύκολο στην πρόσβαση φάρμακο, όσο δεν έχουν βγει τα γρήγορα τεστ,όσο δεν έχει αποκτήσει ανοσία μεγάλο μέρος του πληθυσμού και όσο δεν έχει ανακαλυφθεί το εμβόλιο. Συνεπώς πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα για την επόμενη μέρα και στο μπάσκετ μια από τα ίδια και το είδαμε και με τον ΕΣΑΚΕ που θέλει νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο με όλες τις ομάδες που δεν ξέρει και αυτός ποιες θα είναι! Καθώς δεν ξέρει ποιες θα αντέξουν. Η Ευρωλίγκα ορθώς θα περιμένει τον Μάη για να ολοκληρωθεί η σεζόν και ο Τραμπ θέλει επανέναρξη του ΝΒΑ. Κακά τα ψέματα ο αθλητισμός είναι διασκέδαση, είναι εκτόνωση και αναγκαίος στην εποχή της καραντίνας και του φόβου. Βέβαια κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδρά ο κόσμος υπό τον αόρατο φόβο και τι πραγματική διάθεση θα έχει για να παρακολουθήσει αθλητικά δρώμενα και την αγαπημένη του ομάδα. Αλλά όπως και να έχει χρειάζεται η επανέναρξή του. Γιατί αλλιώς θα βαρέσει ...μπιέλα πολλούς μέσα στα σπίτια.

Και οι ίδιες οι ομάδες και οι αθλητές χάνουν έσοδα ,τα κανάλια το ίδιο χωρίς φρέσκο προϊόν και πάει λέγοντας. Ποια όμως θα είναι η επόμενη μέρα οικονομικά; Ακούμε εδώ για μεταγραφές, ιστορίες κτλ. Με τι μπάτζετ; Τι μπάτζετ πχ θα έχουν οι "αιώνιοι" που λογικά θα χάσουν έσοδα σοβαρά από διαφημίσεις καθώς ποια εταιρεία πχ αυτοκινήτου θα διαφημιστεί αν δεν κυκλοφορεί ο κόσμος ή πχ ποια αεροπορική θα επενδύει αν δεν ταξιδεύει ο κόσμος και έχοντας ήδη μεγάλες απώλειες. Όπως είδαμε πχ η Adidas ζήτησε δάνειο 3 δις! Δεν θα κόψουν από έξοδα όλες αυτές οι εταιρείες; Ασφαλώς θα προκύψουν και εταιρείες και κλάδοι που αναπτύσσονται μέσω της νέας δομής που διαμορφώνεται, αλλά δεν νομίζω ότι θα έχουν τόση διάθεση για προβολή. Από εκεί και πέρα τι δράση πραγματική θα έχουμε αν τα ματς όπως φαίνεται ίσως ακόμα και το 2021 είναι χωρίς κόσμο; Πόσα έσοδα θα χαθούν από τα τηλεοπτικά που θα υποχωρήσουν, από την κατακόρυφη ή και μηδαμινή πτώση στα διαρκείας αλλά και στα εισιτήρια γενικά; Αν μια Ελληνική ομάδα πχ μάθει ότι θα παίξει τα μισά ματς χωρίς κόσμο θα έχει απώλειες πάνω από 2εκ. Αν μειωθούν χορηγοί και ποσά και τηλεοπτικά, μπορεί οι απώλειες να αγγίξουν και τα 5-6εκ. Αυτόματα δεν θα πρέπει το μπάτζετ πχ των "αιωνίων" που άγγιζε με όλα τα λειτουργικά, εφορίες(σ.σ την νέα) κτλ τα 15-18εκ. Δεν θα πρέπει να πάνε σε μείωση πχ 30-40% συμβολαίων; Θα τα δεχθούν; Ή όσοι έχουν λεφτά σε ...σακούλες, μηδαμινή εφορία ή ένα ζάμπλουτο πρόεδρο ή το κράτος, θα μαζέψουν όλη την αφρόκρεμα και θα ανοίξει και άλλο η ψαλίδα; Η ΤΣΣΚΑ πχ είδαμε ότι δεν είχε πρόβλημα να κάνει μια τεράστια προσφορά στον Μιλουτίνοφ. Συνεπώς πάμε σε ένα νέο τοπίο για όλους. Όσο πιο γρήγορα λήξει η κρίση τόσο το καλύτερο. Αν πάμε σε μια περίοδο προσεκτικής κανονικότητας, θα έχουμε δρώμενα αλλά με πεσμένα ποσά και συμβόλαια και πολλούς προέδρους να πρέπει να τσοντάρουν από το... σεντούκι τους ίσως και περισσότερα από τις περασμένες σεζόν για να είναι ανταγωνιστικοί.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 May 2020 15:16 #234428 by Ηλιας
Μπραβο στον παναθηναικο για την κατακτηση της 6ης ευρωλιγκας. Περισσοτερα σε λιγο...
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 May 2020 09:41 #234488 by Βασίλης Φρίγκας
Η επόμενη μέρα στην μετά κορωνοϊό εποχή δεν ξέρουμε ποια θα είναι, πως θα είναι και κυρίως πότε θα είναι. Μέχρι πρότινος όλοι είχαμε την αίσθηση ότι τον Μάιο θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Παγκοσμίως πλέον γίνεται σαφώς ότι η επιστροφή θα είναι μερική και ότι από τον χειμώνα μπορεί να έχουμε δεύτερο γύρο καραντίνας όσο δεν έχει προκριθεί ένα γρήγορο και εύκολο στην πρόσβαση φάρμακο, όσο δεν έχουν βγει τα γρήγορα τεστ,όσο δεν έχει αποκτήσει ανοσία μεγάλο μέρος του πληθυσμού και όσο δεν έχει ανακαλυφθεί το εμβόλιο. Συνεπώς πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα για την επόμενη μέρα και στο μπάσκετ μια από τα ίδια και το είδαμε και με τον ΕΣΑΚΕ που θέλει νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο με όλες τις ομάδες που δεν ξέρει και αυτός ποιες θα είναι! Καθώς δεν ξέρει ποιες θα αντέξουν. Η Ευρωλίγκα ορθώς θα περιμένει τον Μάη για να ολοκληρωθεί η σεζόν και ο Τραμπ θέλει επανέναρξη του ΝΒΑ. Κακά τα ψέματα ο αθλητισμός είναι διασκέδαση, είναι εκτόνωση και αναγκαίος στην εποχή της καραντίνας και του φόβου. Βέβαια κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδρά ο κόσμος υπό τον αόρατο φόβο και τι πραγματική διάθεση θα έχει για να παρακολουθήσει αθλητικά δρώμενα και την αγαπημένη του ομάδα. Αλλά όπως και να έχει χρειάζεται η επανέναρξή του. Γιατί αλλιώς θα βαρέσει ...μπιέλα πολλούς μέσα στα σπίτια.

Και οι ίδιες οι ομάδες και οι αθλητές χάνουν έσοδα ,τα κανάλια το ίδιο χωρίς φρέσκο προϊόν και πάει λέγοντας. Ποια όμως θα είναι η επόμενη μέρα οικονομικά; Ακούμε εδώ για μεταγραφές, ιστορίες κτλ. Με τι μπάτζετ; Τι μπάτζετ πχ θα έχουν οι "αιώνιοι" που λογικά θα χάσουν έσοδα σοβαρά από διαφημίσεις καθώς ποια εταιρεία πχ αυτοκινήτου θα διαφημιστεί αν δεν κυκλοφορεί ο κόσμος ή πχ ποια αεροπορική θα επενδύει αν δεν ταξιδεύει ο κόσμος και έχοντας ήδη μεγάλες απώλειες. Όπως είδαμε πχ η Adidas ζήτησε δάνειο 3 δις! Δεν θα κόψουν από έξοδα όλες αυτές οι εταιρείες; Ασφαλώς θα προκύψουν και εταιρείες και κλάδοι που αναπτύσσονται μέσω της νέας δομής που διαμορφώνεται, αλλά δεν νομίζω ότι θα έχουν τόση διάθεση για προβολή. Από εκεί και πέρα τι δράση πραγματική θα έχουμε αν τα ματς όπως φαίνεται ίσως ακόμα και το 2021 είναι χωρίς κόσμο; Πόσα έσοδα θα χαθούν από τα τηλεοπτικά που θα υποχωρήσουν, από την κατακόρυφη ή και μηδαμινή πτώση στα διαρκείας αλλά και στα εισιτήρια γενικά; Αν μια Ελληνική ομάδα πχ μάθει ότι θα παίξει τα μισά ματς χωρίς κόσμο θα έχει απώλειες πάνω από 2εκ. Αν μειωθούν χορηγοί και ποσά και τηλεοπτικά, μπορεί οι απώλειες να αγγίξουν και τα 5-6εκ. Αυτόματα δεν θα πρέπει το μπάτζετ πχ των "αιωνίων" που άγγιζε με όλα τα λειτουργικά, εφορίες(σ.σ την νέα) κτλ τα 15-18εκ. Δεν θα πρέπει να πάνε σε μείωση πχ 30-40% συμβολαίων; Θα τα δεχθούν; Ή όσοι έχουν λεφτά σε ...σακούλες, μηδαμινή εφορία ή ένα ζάμπλουτο πρόεδρο ή το κράτος, θα μαζέψουν όλη την αφρόκρεμα και θα ανοίξει και άλλο η ψαλίδα; Η ΤΣΣΚΑ πχ είδαμε ότι δεν είχε πρόβλημα να κάνει μια τεράστια προσφορά στον Μιλουτίνοφ. Συνεπώς πάμε σε ένα νέο τοπίο για όλους. Όσο πιο γρήγορα λήξει η κρίση τόσο το καλύτερο. Αν πάμε σε μια περίοδο προσεκτικής κανονικότητας, θα έχουμε δρώμενα αλλά με πεσμένα ποσά και συμβόλαια και πολλούς προέδρους να πρέπει να τσοντάρουν από το... σεντούκι τους ίσως και περισσότερα από τις περασμένες σεζόν για να είναι ανταγωνιστικοί.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 May 2020 16:31 #234491 by Blood Prince

billfrigas wrote: Η επόμενη μέρα στην μετά κορωνοϊό εποχή δεν ξέρουμε ποια θα είναι, πως θα είναι και κυρίως πότε θα είναι. Μέχρι πρότινος όλοι είχαμε την αίσθηση ότι τον Μάιο θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Παγκοσμίως πλέον γίνεται σαφώς ότι η επιστροφή θα είναι μερική και ότι από τον χειμώνα μπορεί να έχουμε δεύτερο γύρο καραντίνας όσο δεν έχει προκριθεί ένα γρήγορο και εύκολο στην πρόσβαση φάρμακο, όσο δεν έχουν βγει τα γρήγορα τεστ,όσο δεν έχει αποκτήσει ανοσία μεγάλο μέρος του πληθυσμού και όσο δεν έχει ανακαλυφθεί το εμβόλιο. Συνεπώς πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα για την επόμενη μέρα και στο μπάσκετ μια από τα ίδια και το είδαμε και με τον ΕΣΑΚΕ που θέλει νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο με όλες τις ομάδες που δεν ξέρει και αυτός ποιες θα είναι! Καθώς δεν ξέρει ποιες θα αντέξουν. Η Ευρωλίγκα ορθώς θα περιμένει τον Μάη για να ολοκληρωθεί η σεζόν και ο Τραμπ θέλει επανέναρξη του ΝΒΑ. Κακά τα ψέματα ο αθλητισμός είναι διασκέδαση, είναι εκτόνωση και αναγκαίος στην εποχή της καραντίνας και του φόβου. Βέβαια κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδρά ο κόσμος υπό τον αόρατο φόβο και τι πραγματική διάθεση θα έχει για να παρακολουθήσει αθλητικά δρώμενα και την αγαπημένη του ομάδα. Αλλά όπως και να έχει χρειάζεται η επανέναρξή του. Γιατί αλλιώς θα βαρέσει ...μπιέλα πολλούς μέσα στα σπίτια.

Και οι ίδιες οι ομάδες και οι αθλητές χάνουν έσοδα ,τα κανάλια το ίδιο χωρίς φρέσκο προϊόν και πάει λέγοντας. Ποια όμως θα είναι η επόμενη μέρα οικονομικά; Ακούμε εδώ για μεταγραφές, ιστορίες κτλ. Με τι μπάτζετ; Τι μπάτζετ πχ θα έχουν οι "αιώνιοι" που λογικά θα χάσουν έσοδα σοβαρά από διαφημίσεις καθώς ποια εταιρεία πχ αυτοκινήτου θα διαφημιστεί αν δεν κυκλοφορεί ο κόσμος ή πχ ποια αεροπορική θα επενδύει αν δεν ταξιδεύει ο κόσμος και έχοντας ήδη μεγάλες απώλειες. Όπως είδαμε πχ η Adidas ζήτησε δάνειο 3 δις! Δεν θα κόψουν από έξοδα όλες αυτές οι εταιρείες; Ασφαλώς θα προκύψουν και εταιρείες και κλάδοι που αναπτύσσονται μέσω της νέας δομής που διαμορφώνεται, αλλά δεν νομίζω ότι θα έχουν τόση διάθεση για προβολή. Από εκεί και πέρα τι δράση πραγματική θα έχουμε αν τα ματς όπως φαίνεται ίσως ακόμα και το 2021 είναι χωρίς κόσμο; Πόσα έσοδα θα χαθούν από τα τηλεοπτικά που θα υποχωρήσουν, από την κατακόρυφη ή και μηδαμινή πτώση στα διαρκείας αλλά και στα εισιτήρια γενικά; Αν μια Ελληνική ομάδα πχ μάθει ότι θα παίξει τα μισά ματς χωρίς κόσμο θα έχει απώλειες πάνω από 2εκ. Αν μειωθούν χορηγοί και ποσά και τηλεοπτικά, μπορεί οι απώλειες να αγγίξουν και τα 5-6εκ. Αυτόματα δεν θα πρέπει το μπάτζετ πχ των "αιωνίων" που άγγιζε με όλα τα λειτουργικά, εφορίες(σ.σ την νέα) κτλ τα 15-18εκ. Δεν θα πρέπει να πάνε σε μείωση πχ 30-40% συμβολαίων; Θα τα δεχθούν; Ή όσοι έχουν λεφτά σε ...σακούλες, μηδαμινή εφορία ή ένα ζάμπλουτο πρόεδρο ή το κράτος, θα μαζέψουν όλη την αφρόκρεμα και θα ανοίξει και άλλο η ψαλίδα; Η ΤΣΣΚΑ πχ είδαμε ότι δεν είχε πρόβλημα να κάνει μια τεράστια προσφορά στον Μιλουτίνοφ. Συνεπώς πάμε σε ένα νέο τοπίο για όλους. Όσο πιο γρήγορα λήξει η κρίση τόσο το καλύτερο. Αν πάμε σε μια περίοδο προσεκτικής κανονικότητας, θα έχουμε δρώμενα αλλά με πεσμένα ποσά και συμβόλαια και πολλούς προέδρους να πρέπει να τσοντάρουν από το... σεντούκι τους ίσως και περισσότερα από τις περασμένες σεζόν για να είναι ανταγωνιστικοί.


Ρε φίλε...τα ίδια ακριβώς πράγματα τα έχεις ξαναγράψει σε προηγούμενο πόστ. :lol:

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 May 2020 09:49 #234506 by Ηλιας
Η επαναληψη ειναι νυπτηρ πασης μαθησεως.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 May 2020 12:01 #234508 by Βασίλης Φρίγκας
The following user(s) said Thank You: Blood Prince, Ηλιας

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 May 2020 10:37 #234524 by Βασίλης Φρίγκας
Ανέκαθεν ο Βασίλης Ξανθόπουλος μου ήταν από τα συμπαθή παιδιά του χώρου που δεν γουστάρω πολλούς και είναι γνωστό αυτό γι αυτό και με απειλούν και έχω δεχθεί και σωματική βία με κίνδυνο της ζωής μου. Και τον πήγαινα γιατί ήταν μαγκάκι με την καλή την έννοια, λίρα εκατό αγωνιστικά με την έννοια ότι πάντα ήταν χρήσιμος καθώς έπαιζε με ψυχή και έδινε το 100% και έτσι για μένα είχε θέση σε κάθε ομάδα. Επειδή προφανώς δεν ήταν δημοσιοσχετίστας, δεν πήρε τα φραγκάτα συμβόλαια...Είπε λοιπόν ο Ξανθόπουλος ότι "Μας θέλουν πρόβατα επί σφαγή" μιλώντας για τους μπασκετομπολίστες και ανέφερε στην ενδιαφέρουσα συνεντευξή του στην "Live sport" ότι "Το μείζον για εμάς είναι να πληρωθούν τα παιδιά των 20.000€ όλο το συμβόλαιο τους και να δούμε από κοινό τι πρέπει να γίνει για το καλό του μπάσκετ από εδώ και στο εξής". Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΑΚ και παίκτης του Περιστερίου έθεσε ένα σημαντικό ζήτημα. Και είναι αλήθεια ότι στην φτωχική και μίζερη πλέον Α1 ,υπάρχουν ομάδες που πας για το μεροκάματο...Αν εξαιρέσεις τους δύο "αιωνίους" και την ΑΕΚ και λίγο τον Προμηθέα και κάποιες ακόμα ομάδες με κάποιους παίκτες τους, οι άλλοι αθλητές παίζουν για 20 και 30 χιλιάρικα ...Και με φόβο αν τα πάρουν και στις καλές εποχές... Συνεπώς είναι ξεκάθαρο ότι τέτοια συμβόλαια και για παιδιά που δεν πρόλαβαν τις καλές εποχές, δηλαδή για τους περισσότερους που είναι σήμερα μέχρι τα 30, είναι στην ουσία συμβόλαια του 1000ρικου και πιο κάτω αν συνυπολογίσουμε ότι ένας αθλητής δουλεύει ουσιαστικά μια 15ετία και πολύ.... Άρα είναι λογικό ως ένα σημείο έχοντας συνήθως απωλέσει σπουδές και ταυτόχρονη καριέρα σε κάτι άλλο, να χρειάζεται ένα έμμεσο μπόνους για το μετά. Για πολλούς παίκτες λοιπόν και ειδικά για όλους σχεδόν στην Α2, το να μην πληρωθούν φέτος είναι πράγματι βιοποριστικό ζήτημα. Για τους φιρμάτους είναι ξεκούραση και να μην πληρωθούν καθώς έχουν για δέκα ζωές....Ασφαλώς όμως και αυτοί συμφωνία έχουν κάνει, δεν ...έκλεψαν κανέναν(!) και θέλουν και τα δικά τους και νομίμως. Όμως σε μια κρίση πάντα σε όλα τα επίπεδα και κοινωνικές δομές και κάστες κοιτάς τον πιο αδύνατο.

Και αυτή την στιγμή είναι οι δεκάδες μπασκετμπολίστες ακόμα και της Α1 που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν το όνομά τους και πολλοί έχουν οικογένειες και δεν έχουν να ταίσουν τα παιδιά τους...Καθότι μάλιστα όπως είπε και ο ίδιος ο Ξανθόπουλος με την ιδιότητα και του γ.γ, οι περισσότερες ομάδες είχαν οφειλές από το επτάμηνο κιόλας! Πολλά μπράβο παρεμπιπτόντως στο Ρέθυμνο και τον ΑΓΟΡ και στον Ζομπανάκη που είχε πληρώσει τα πάντα και στους χαμηλόμισθους θα δώσει και παραπάνω! Παράδειγμα προς μίμηση..! Ακόμα ο Έλληνας παίκτης είπε ότι: «Θεωρούμε απαιτητική ανάγκη να μειωθούν οι ξένοι. Πιστεύουμε πως η μείωση των ξένων σε 4 ανά ομάδα θα βοηθήσει και στο οικονομικό τομέα τις ΚΑΕ, αλλά θα δώσει την ευκαιρία να αγωνίζονται Έλληνες παίκτες και να υπάρχει μεγαλύτερος χώρος για ανάπτυξη Ελλήνων. Οι 4 ξένοι είναι το πρώτο βήμα". Θα συμφωνήσω απόλυτα από την στιγμή που οι παίκτες που έρχονται στις περισσότερες ομάδες είναι από αυτούς που μπορείς να βρεις και σε ένα Αμερικάνικο αεροπλανοφόρο που παίζουν για την πλάκα τους οι ναύτες....Με συμβόλαια των 2χιλ. το μήνα καλύτερα να παίζουν οι Έλληνες παίκτες παρά ξένοι που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα και λειτουργούν ανασταλτικά για την πρόοδο του Ελληνικού μπάσκετ. Εδώ να προσθέσω πάντως στα ...αλλά του τίτλου ότι θα πρέπει να μπαίνουν και κάποια ηλικιακά όρια στην 12αδα για κάποιες θέσεις ώστε να υπάρχει συμμετοχή και προώθηση των νεαρών παικτών. Τέλος κάτι ακόμα. Ο ΠΣΑΚ θα πρέπει να φτιάξει ,δεν ξέρω αν το έχει κάνει και πως, ταμείο όπως στο ΝΒΑ αλληλοβοήθειας για τις δύσκολες στιγμές, για παίκτες που αθετούνται συμφωνίες τους και είχαν μικρά συμβόλαια, σοβαρούς τραυματισμούς κτλ... Και να συμμετέχουν όλοι από ένα συμβόλαιο και πάνω με ένα ποσό που θα προκύπτει από ένα σχετικό πίνακα. Πχ να πεις πάνω από 20.000 θα δίνεται το 2%,το 5% κ.ο.κ...Και στα μεγάλα συμβόλαια να υπάρχει επίσης πρόβλεψη βάση μελέτης και να μπαίνει στο ταμείο ένα καλό και σοβαρό ποσό για τα δύσκολα...Άλλωστε αν υπάρχει αλληλεγγύη στον χώρο αυτό, δεν θα πρέπει να φανεί ουσιαστικά και όχι έμμεσα και αν;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 May 2020 11:03 #234539 by Βασίλης Φρίγκας
Η επόμενη μέρα θα εμφανιστεί σταδιακά στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα και φυσικά και στο μπάσκετ. Ασφαλώς θα μάθουμε κάποια στιγμή για τα μειωμένα φετινά συμβόλαια και τις περικοπές σε πολλές ομάδες όπως ήδη συνέβη σε πολλά μεγάλα κλαμπ στο ποδόσφαιρο. Επίσης όμως θα έχουμε μια νέα κατάσταση την επόμενη χρονιά και σε όλα τα επίπεδα. Οι ομάδες θα πάνε σε περικοπές σοβαρές και ήδη έστειλε το μήνυμα και ο Βατούτιν της ΤΣΣΚΑ. Καθότι μιλάμε για παγκόσμιο και όχι τοπικό ή σχετικά μεμονωμένο φαινόμενο,οι οικονομικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Οι ομάδες την επόμενη σεζόν θα μειώσουν κατά πολύ τους ούτως ή άλλως συνήθως ανεπιτυχείς προυπολογισμούς τους. Καθώς πολλές έμπαιναν μέσα και έβαζαν κάποιοι από την τσέπη τους. Πλέον πάμε σε μια νέα εποχή. Πάμε στην ευρωλίγκα. Το πιθανότερο σενάριο είναι οτι η μισή ή και όλη η σεζόν θα είναι χωρίς κόσμο. Εισιτήρια διαρκείς γιοκ κοινώς. Αυτό σημαίνει για μια ομάδα όπως ο ΠΑΟ πχ που είχε 10.000 διαρκείας,αμέσως απώλειες εσόδων 2-2,5εκ. Αν βάλουμε και τα εισιτήρια που διατίθονταν και ειδικά στα μεγάλα ματς,πάμε σε ένα ποσό σε άλλο ένα σχεδόν εκ. Δεν λέμε καν για ομάδες όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα που έχουν σχεδόν μόνο διαρκείας. Και ειδικά στο ποδόσφαιρο. Υπολογίστε ότι η τηλεόραση θα ρίξει τα ποσά της καθώς άλλο ένα γεμάτο γήπεδο και άλλο ένα άδειο αν και σαφώς όλοι θα είναι πάνω σε μια τηλεόραση για την αγαπημένη τους ομάδα. Διαφημιστικές και ειδικά οι στοιχηματικές προφανώς για να καλύψουν τον χαμένο τζίρο του τριμήνου έστω,θα πάνε σε μείωση δαπανών.

Υπολογίζεται ότι θα πέσει ένα ψαλίδι της τάξεως του 20-30%. Συνεπώς φανέλα, τηλεοπτικά,διαφημιστικά ,ακόμα και τα έσοδα της Ευρωλίγκα από την κεντρική διαχείριση,θα ψαλιδιστούν. Μια ομάδα όπως ο ΠΑΟ που είναι στα μπάτζετ στις μεσαίες της Ευρώπης και προς τα πάνω,θα έχει πχ με πρόχειρους υπολογισμούς ,απώλειες που μπορεί να φτάσουν και τα 5-6εκ. Συνεπώς όλες οι ομάδες που θα έχουν αντίστοιχα απώλειες της τάξης του 30-50% στα περσινά έσοδα,θα πάνε σε περικοπές. Αυτό πάντως μεταξύ μας καθόλου δεν ενοχλεί τις ομάδες που ούτως ή άλλως εκτιμούσαν ότι ακριβοπληρώνουν τους αθλητές. Και έχουν δίκαιο καθώς ακόμα και ένας απλά καλός παίκτης στην Ευρωλίγκα έβρισκε συμβόλαιο σχεδόν στο 1εκ! Παραλογισμός και παράνοια όταν οι ερευνητές και άνθρωποι που σώζουν ζωές είναι δύσκολα να πάρουν και 100.000 το χρόνο!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification