Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Μπάσκετ: Γενική Συζήτηση

30 Apr 2020 10:34 #233571 by Βασίλης Φρίγκας
Η ΑΕΚ ήταν ελαφρώς φαβορί και έτσι ακριβώς πήγε ο τελικός. Της ...παρηγοριάς καθώς έγινε με σχολεία αντί να είναι εορτή αλλά ήταν ένας ωραίος τελικός. Από αυτούς που δεν έχουν θέαμα και σκορ αλλά τακτική και αγωνία. Η ΑΕΚ με την εμπειρία και την φανέλα που λέμε δίκαια πήρε το τρόπαιο αν και ο Προμηθέας πάλεψε μέχρι τέλους και ήταν άξιος παρτενέρ στον τελικό. Άλλωστε η ομάδα της Πάτρας μην ξεχνάμε για να φτάσει στο Ηράκλειο απέκλεισε ολόκληρο ΠΑΟ. Πάντως με την οικειοθελή απουσία του Ολυμπιακού και μετά από 21 χρόνια χωρίς κάποιον αιώνιο στο τελικό,η ΑΕΚ σαν μεγάλο όνομα μπήκε με τον τίτλο του φαβορί αλλά έχοντας και το άγχος.Κακά τα ψέματα αν η Ενωση έχανε το τρόπαιο θα είχε πολύ πολύ γκρίνια έχοντάς τον χάσει από τον Προμηθέα. Η ομάδα της Πάτρας δεν είχε άγχος αλλά στο παρκέ έιχε και παραείχε με πολλές πεταμένες βολές και πολλά άστοχα τρίποντα. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε χαμηλό σκορ αλλά παράγινε!Η ΑΕΚ στηρίζεται στην άμυνα και στο βάθος της για να πάιξει σκληρή άμυνα.Το ματς ήθελε να το πάει στους 60-65π. Ο Προμηθέας όμως παίζει και αυτός καλή άμυνα και με την Ενωση χωρίς τον αρχισκόρερ της Λάνγκφορντ ήξερε ότι θα την κατεβάσει στους 65π και θα πάει να κλέψει το ματς. Και κάπως έτσι πήγε το παιχνίδι. Αν η ΑΕΚ είχε τον Λάνγκφορντ θα καθάριζε καθαρά. Χωρίς τον Αμερικανό ο Προμηθέας έδωσε την μάχη του και όταν του έφευγε το ματς στους 8π πάντα αντιδρούσε και έμπαινε πάλι στην διεκδίκηση. Αντί να πάει στους 10+ και τέλος η ομάδα της Πάτρας επέστρεφε και ροκάνιζε. Αν και ξεκίνησε καλά η ΑΕΚ με την άμυνα και ένα 15-4 κράτησε πολύ χαμηλά τους πατρινούς με 21π σε 19'!

Και ενώ με τα τρίποντα του Ζήση και τις παγίδες στον Μαυροκεφαλίδη με τις αλλαγές στην άμυνα,ήταν καθαρά οδηγός στο τέλος, ο Προμηθέας με συγκλονιστικό αλλά και μοιραίο Κασελάκη στο 43-51 στο 35',τουμπάρισε το ματς. Ισοφάρισε 51-51 και η ΑΕΚ απέκτησε πολύ άγχος με την κούραση του Ζήση. Ο Κέντρικ Ρέι ήταν ο άνθρωπος του φινάλε βασικά με την τριποντάρα στα 2' (51-54) και το λέι απ μετά. Ο Κασελάκης στα 9'' βιάστηκε στο τριποντο και ήταν λάθος απόφαση. Γενικά στο τέλος έγιναν πολλά λάθη εκατέρωθεν. Η ΑΕΚ δίκαια το πήρε αλλά και ο Προμηθέας θα έχει να λέει ότι τα έδωσε όλα και να τα βάλει με την αστοχία του. Με 12 χαμένες βολές και 6/27τρ. Και φυσικά δεν μπορούσε να περιμένει ποτέ ο Γιατράς ότι ο Αγραβάνης θα είχε 1/11σ!Επίσης λάθος του Γιατρά ότι έπαιξε μόλις 13' ο Μάντζαρης.Οχι πάντως ότι η ΑΕΚ ήταν καλύτερη με 9 χαμένες βολές και 14 λάθη σε τόσο κλειστό ματς που δεν είχε καν αιφνιδιασμό έυστοχο(0/3) ενώ η ομάδα της Πάτρας είχε 2/4. Ο Προμηθέας δεν είχε βοήθεια από τους αμερικανούς του . Για την ομάδα της Πάτρας χάθηκε μια ευκαιρία απόντος και του Λάνγκφορντ αλλά έχει η χρονιά δρόμο με το γιούροκαπ μπροστά μας. Η ΑΕΚ παρά τις διακυμάνσεις της και τις γκρίνιες,πέτυχε τον πρώτο της στόχο,πρόσθεσε ένα ακόμα τρόπαιο και μπαίνει με άλλη ψυχολογία στην συνέχεια κυρίως στο Τσάμπιονς Λιγκ και περιμένοντας να είναι πλήρης . Αλλά πρέπει να αποκτήσει καλύτερη χημεία και λύσεις στην επίθεση όταν λέιπει ο μπόμπερ της ειδάλλως θα ...πνιγεί απο τις πολλές επιλογές !

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 May 2020 13:37 #233592 by Βασίλης Φρίγκας
Ο τελικός του κυπέλλου έχει τελειώσει αλλά οι πανηγυρισμοί και η γκρίνια εκατέρωθεν καλά κραττούν! Στον απόηχο όμως και την επόμενη μέρα βγαίνουν και ωραία συμπεράσματα και ενώ για την ΑΕΚ είχαμε και κλήρωση για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε μια μεγάλη αλήθεια μετά τον τελικό της Κρήτης.Οτι δηλαδή με άλλη ομάδα ήταν στο τέλος του 2019 και με άλλη πήγε στον τελικό 40 μέρες μετά.Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ είχε στην περιφέρεια Λάνγκφορντ και Ρος αλλά και Γκίκα σαν βασική τριάδα και στον τελικό δεν εμφανίσθη κανείς εξ αυτών. Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ πήγε σαν φαβορί στον τελικό αλλά για να λέμε την αλήθεια δεν είναι ούτε ΠΑΟ,ούτε Ολυμπιακός σαν αξία ρόστερ και έτσι όταν χάνεις τους δύο καλύτερους αμερικανούς σου έχεις πολλά να λύσεις και αν...Το γεγονός αυτό όπως και η χρησιμοποίηση παικτών που δεν είχαν πάνω από μήνα αλλά και άλλων όπως ο Τσάλμερς που ήταν για να φύγουν,δυσκόλεψε με το παραπάνω το έργο του κόουτς της Ένωσης που όμως ανταπεξήλθε και είχε σε άριστη ετοιμότητα μια νέα ομάδα βασικά με νέα χημεία αλλά και επίσης πίστη στην αρχή που είναι η άμυνα. Ασφαλώς καταλυτικό ρόλο έπαιξε και ο προπονητής του παρκέ ο Νίκος Ζήσης. Στα 37 του ο Έλληνας διεθνής και από τα καλύτερα παιδιά σε όλα τα επίπεδα του χώρου και πρώτος πάντα στα καλέσματα της Εθνικής για να μην ξεχνιόμαστε,έιναι ένας προπονητής του γηπέδου . Συμμάζεψε και καθοδήγησε τους συμπαίκτες του όταν είχε λιγότερο από μήνα στην ομάδα,σαν να ήταν χρόνια. Και έβαλε και τα μεγάλα σουτ στην 4η περίοδο όταν όλοι κόλλησαν.Ο Νίκος έχω πει έπρεπε να είναι στο ρόστερ των αιωνίων στην Ευρωλίγκα. Σε ρόστερ που δεν θα είχαν απαιτήσεις να βάζεις 20π αλλά να έχεις ουσία,καθαρό μυαλό και ένα ποιοτικό 15λεπτο . Αυτά και στα 37 μπορεί να τα κάνει ένας παίκτης όπως ο Ζήσης που σπανίζει το μπασκετικό του μυαλό και έχει λόγω καλής ζωής πολύ καλή φυσική κατάσταση, Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ είδε και την κλήρωση για το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θα έχει πρόβλημα με πλεονέκτημα έδρας καθότι πλέι οφ φέτος,με την σοφτ Γερμανική Βόννη που παραπαίει στην λίγκα της που αναγκάστηκε να αλλάξει προπονητη καθώς κινδυνεύει με υποβιβασμό(!) αλλά πάει καλά στην διοργάνωση εδώ. Μετά η ΑΕΚ με μειονέκτημα θα βρει την Νίμπουργκ ή την Μπάνβιτ. Η καλή ΑΕΚ με την επιστροφή και του Λάνγκφορντ θα μπορέσει να αποκλείσει τους Τσέχους που την είχαν πατήσει πρόπερσι από την Ένωση και αν και δεν έχουν κάτι τρομερό εντυπωσιάζουν και φέτος που προσπέρασαν και τη Τενερίφη στον όμιλο!Οπως και να έχει η Ενωση έχει ένα καυτό Μάρτη που πρέπει να βρεθεί στο πικ καθώς ο στόχος του Φ4 είναι εξίσου σημαντικός αν όχι περισσότερο και από το εγχώριο κύπελλο.

Πάμε και στην άλλη πλευρά... Στον Προμηθέα έπρεπε να είναι ήδη ευχαριστημένοι και από την παρουσία τους σε ένα τελικό και από την προσπαθειά τους.Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη ασφαλώς και καλώς,αλλά τράβηξαν το σχοινί....Ο Προμηθέας είναι ο Προμηθεας που καλά καλά δεν είναι η καθιερωμένη δύναμη της Πάτρας αφού ο ιστορικός Απόλλωνας πουλάει επικοινωνιακά ακόμα και τώρα περισσότερο! Φωνάζει για την διαιτησία λες και ειναι το μεγάλο brand και φωνάζει και χωρίς κανένα σοβαρό λόγο πλην μιας φάσης. Σε μια συμπαθή ομάδα που κάνει τα βηματά της δεν κάνει καλό να βγαίνει και να ...ουρλιάζει με πολύ άκομψο και ακόμα και υβριστικό(;)τρόπο μέσω στελεχών της χωρίς να έχει γίνει και κάτι . Αυτογκόλ. Χάνεις έτσι . Και κάτι ακόμα. Ηθελαν τρόπαιο στην Πάτρα.Τότε δεν δίνεις τον Έλις ή πας και παίρνεις άλλο Έλις. Η αλήθεια είναι ότι σε μεγάλο βαθμό ο τελικός με την απουσία του Λάνγκφορντ για την Ένωση κρίθηκε και στην φροντ λάιν. Η ΑΕΚ κυριάρχησε εκεί μπλοκάροντας τον Μαυροκεφαλίδη.Η απουσία του Έλις ήταν καθοριστική για την ομάδα της Πάτρας καθώς θα είχε προσφέρει πολύ περισσότερα από τον Έλληνα σέντερ που άλλο τα μικρά ματς και άλλο τελικοί και με δυνατότερους αντιπαλους. Ο Μαυροκεφαλίδης είναι 4-5αρι και ο Μάρβιν Τζόουνς δεν είναι όχι στο επίπεδο Έλις αλλα καν στο επίπεδο Γιούροκαπ . Θα πει κανείς μα μπορούσε να κόψει τον δρόμο του Αμερικανού να παίξει Ευρωλίγκα; Δύσκολη η απάντηση καθώς αν ένας πάικτης δεν θέλει να μείνει χειρότερα θα είναι να τον κρατήσεις με το έτσι θέλω. Ομως θα μπορουσε να πάρει ένα κλασάτο 5αρι για το επίπεδο του Προμηθέα που έβρισκες τέτοιον.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 May 2020 10:07 #233607 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Ολυμπιακός έπαιζε μισός και βάλε με την Βιλερμπάν στο ΣΕΦ. Ποια Βιλερμπάν θα πει κανείς; Μα και ποιός Ολυμπιακός σαν ρόστερ αφού ήταν αποδεκατισμένος. Και όμως η παρουσία του Μπαρτζώκα στο πάγκο αποπνέει υγεία και αισιοδοξία για μια ομάδα που φέτος έχει αλλάξει τρεις προπονητές,έχει χάσει 5-6 ξένους από την αρχή της σεζόν για διάφορους λόγους και δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τους νέους Αμερικανούς επειδή δεν έχει λυθεί το πρόβλημα με τα οικονομικά με την Ευρωλίγκα. Η Βιλερμπάν μπορεί να είναι αδύνατη εκτός και σχεδόν ουραγός αλλά δεν πάυει να είναι μια έμπειρη και αθλητική ομάδα την οποία ο μισός Ολυμπιακός την εξαφάνισε! Αν βάλουμε και την νέα ατυχία της ομάδας με τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ που θα δούμε τι ακριβώς υπέστη,ο Ολυμπιακός έπαιξε τρεις περιόδους με 6 παίκτες ουσιαστικά!Λίγο τον 17χρονο Νικολάιδη και τέλος καθώς ήταν στο πάγκο και έπαιξε μόλις 1,5λ και ο Ποκουσέφσκι!Με όλα αυτά δεν νομίζω ότι θα έλεγε κανείς τιποτα σε κανέναν αν έχανε ο Ολυμπιακός σήμερα. Και τελικά ο Ολυμπιακός κέρδισε σαν να μην είχε απουσίες,σαν να μην ήταν μισός....Κέρδισε καθαρά σαν να έπαιζε πλήρης με μια πονηρή ομάδα που πρέπει να παίξεις καλά για να μην έχεις θεματάκια.... Βαθμολογικά τον βόλεψε και η ήττα της Φενέρ και όσο ζεις ελπίζεις....Ομως το σημαντικό είναι ότι βάζει θεμέλια και βάσεις ο Μπαρτζώκας. Θα περιμένει τους Πολ -Ρούμπιτ που ήταν άρρωστοι και τους δύο νέους Αμερικανούς στην περιφέρεια και άρα θα λογίζει +4 πάικτες για το επόμενο ματς στο Τελ Αβίβ και βασικά με τον ΠΑΟ εντός στις 3/3 ,Τρίτη μετά την Κ.Δευτέρα.

Οι ερυθρόλευκοι για όσους δεν το κατάλαβαν είχαν έτοιμους τους Μπάλτγουιν,Παπανικολάου ,Βεζένκοφ,Πρίντεζη,Μιλουτίνοφ που ξεκίνησαν και τον Έλις με τον Κόνιαρη. Μείον τον Σέρβο στο δεύτερο δεκάλεπτο έμειναν έξι παίκτες. Ο Παπανικολάου αναγκάστηκε να παίζει σαν 2αρι και ο Βεζένκοφ σαν 3αρι ενώ σαν 4αρι έχει κάνει τα καλά του παιχνίδια.Ομως είχε κατεύθυνση,έβαλε την μπάλα στην ρακέτα και είχε ορθολογισμό. Με 6 παίκτες έπαιξε τρομερή άμυνα κατεβάζοντας την Βιλερμπάν που σκοράρει ,στο κάτω από 70π!Πήρε τα ριμπάουντς,είχε μόλις 7/16τρ καθώς δεν είχε λόγο και ..παίκτες να σουτάρει. Ο Βεζένκοφ ανταποκρίθηκε στην θέση 3,ο μικρός Νικαλαίδης έβγαλε εγώ και πήρε δικαίως 4' παραπάνω από τον πιο έμπειρο Κόνιαρη και έγαψε 4 κλεψίματα και 5ρ. Και ο Έλις δείχνει ότι θα μείνει και του χρόνου καθώς αν και ούτε μήνα έχει μπει στο πετσί του ρόλου του.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 May 2020 13:22 #233650 by Βασίλης Φρίγκας
Ασφαλώς το να χάσει ο ΠΑΟ από την Μπαρτσελόνα των 40εκ,την Μπαρτσελόνα που έχει να παρουσιάσει το ακριβότερο ρόστερ όλων των εποχών στην διοργάνωση,δεν είναι είδηση.Και δεν μπορεί να στενοχωρεί κανέναν.Ομως στενοχωρεί τους φίλους του ΠΑΟ η εικόνα της ομάδας και η μηδαμινή βελτίωση. Ασφαλώς αν κοιτάει κάποιος μόνο την βαθμολογία,όλα καλά και ωραία.Θα σου πει είμαστε στην εξάδα,κοίτα τι κάνει ολόκληρη Φενέρ,Μιλάνο,Χίμκι και πάει λέγοντας. Ομως μην ξεχνάμε ότι η δίοικηση του ΠΑΟ ανέβασε φέτος το μπάτζετ,μόνο η περιφέρεια κοστίζει 5+ εκ και έφερε και ολόκληρο Πιτίνο.Ολα αυτά ειδικά όταν στρεκλάνε οι άλλοι για να πας Φ4 και όχι απλά για να είσαι στην οκτάδα. Είπαμε οκτάδα.Και με βάση το πρόγραμμα των πρασίνων που λέγαμε καιρό πριν ότι είναι φωτιά και λάβρα στο τελος,πολλοί άρχισαν τις σκέψεις ακόμα και κινδύνου να χαθούν τα πλέι οφ. Δεν νομίζω.Μην πάμε στο άλλο άκρο.Ο ΠΑΟ θα κάνει νίκες και εκτός αυτού δεν ισιώνουν με τίποτα οι από κάτω ομάδες του. Ομως τα θέματα στον ΠΑΟ είναι άλλα. Είναι η βελτίωση της ομαδας και η ενίσχυση του ρόστερ. Καμία ενίσχυση δεν υπάρχει καθώς ο Πιτίνο έφερε τον Ράουτινς για να χειροκροτεί από τον πάγκο προφανώς αφού δεν μπορεί να λογίζεται σαν σοβαρή λύση σε σοβαρό επίπεδο. Τα κενά παραμένουν. Ασφαλώς ο Πιτίνο πιστώνεται αυτό που καιρό φωνάζουμε. Οτι ο Παπαγιάννης είναι εξαιρετικός σέντερ και πλέον γίνεται βασικό πραγματικό στέλεχος των πρασίνων.Ομως απομένει να δούμε και τον αθλητικο σέντερ που λείπει και θα έπρεπε έστω να είναι ο Γουάιλι που ...εξαφανίστηκε από τον Πιτίνο αν και όπως όλοι έγραφαν ήταν δική του επιλογή!

Το ζήτημα του ΠΑΟ δεν είναι ακριβώς η ήττα χτες. Αν όμως πάει χωρίς σημάδια βελτίωσης την μεθεπόμενη Τρίτη στο ΣΕΦ με τον προβληματικό και γεμάτο απουσίες Ολυμπιακό φέτος,θα κερδίσει;Μια ήττα σε ένα Κλάσικο δεν παίζει τόσο ρόλο αλλά όταν ο αντίπαλος έχει τόσα προβλήματα πάιζει και παραπάιζει....Αλλωστε οι πράσινοι έχουν Μαδρίτη Δευτέρα,ΣΕΦ μετά και σειρά αγώνων εκτός με την ΤΣΣΚΑ μόνο εντός. Το ερώτημα είναι όμως για τον Παναθηναϊκό είναι που και πως βαδίζει. Η ομάδα δεν έχει βρει καμία λύση στα πραγματικά της προβλήματα. Συνεχίζει να τρώει 90π και έτσι δεν μπορείς να περιμένεις στα πλέι οφ πρόκριση ειδικά με μειονέκτημα και απέναντι σε Ισπανικη ομάδα ή την τρομερή φέτος Εφές. Από εκεί και πέρα όμως κάτι πρέπει να κάνεις. Η περιφερειακή άμυνα ανύπαρκτη. Ο Πιτίνο συνεχίζει να μην βλέπει την μαύρη τρύπα στην άμυνα με τον Τόμας στην ρακέτα που λέει είναι καλός επιθετικός,βάζει 15π και τρώει 30! Η ομάδα συνεχίζει να χάνει διαφορες λες και είναι άνευρη και δεν καταλαβάνει τι συμβαίνει. Με την Μπάγερν το +20 έγινε -9 ,στο Βελιγράδι το +12 έγινε -4,με την Ζενίτ το +20 μηδέν και με την Μπαρτσελόνα το +11 έγινε -13. Στα πρώτα ματς επειδή ήταν ΟΑΚΑ με αντιπάλους πολύ κατώτερους γλίτωσε ο ΠΑΟ. Με την Μπάρτσα όμως δεν γλιτώνεις.Την πανάκριβη Μπάρτσα που ο Πέσιτς δεν βλέπεται στον πάγκο με το μπάσκετ που παίζει και αυτός και η ομάδα του. Ολόκληρο ρόστερ 40εκ και έπαιζε με τον Χίγινς άσο,τον Χάνγκα σουτέρ και Κλαβέρ-Τόμιτς και τον σούπερ Ντιλέινι τον είχε στο πάγκο! Ο ΠΑΟ με τρομερό Παπαγιάννη και 3 τάπες στο πρώτο μέρος κράτησε την Μπάρτσα χαμηλά καθώς και οι καταλανοί έπαιζαν στον γάμο του καραγκιόζη με την σύνθεση αυτή με 2/12τρ. Στο β ΄μέρος ο ΠΑΟ προβηγήθηκε 59-48 με εξαιρετικό Μπέντιλ και μετά χαμός....Ο Πιτίνο έβαλε τον αγαπημένο του Τόμας μέσα, με λίγο Φριντέτ και Ράις άμυνα δεν υπήρχε,ο Πέσιτς ξύπνησε και έβαλε Ντέιβις και έγινε αθλητική η Μπάρτσα πετώντας εκτός και τον αργοκίνητο Κλαβέρ. Σταμάτησε να πάιζει σε σλόου μόσιον.έβγαλε ενέργεια και γέμισε το γήπεδο και βρήκε στις περιστροφές πολλά τρίποντα βομβαρδίζοντας κλασικά την περιφερειακή άμυνα των πρασίνων. Ο Πιτίνο καμία αντίδραση κλασικά από τον πάγκο. Ο Καλάθης σε κακή μέρα ,του έκοψε και την δημιουργία μετά το 25' η Μπάρτσα δίνοντας σουτ και από τις 9 ας σε 25' είχε μόλις δύο μέχρι το φινάλε. Ο ΠΑΟ σταμάτησε να σκοράρει ,η Μπάρτσα κυριάρχησε και με τον Τόμας στο παρκέ μετά το 25' πέτυχε 44π σε 15'! Οτι έγινε και στο Βελιγράδι. Με Τόμας και Φρεντέτ μέσα η Μπάρτσα συνήλθε,διάβασε το ματς και χτυπούσε όλες τις αδυναμίες των πρασίνων στην άμυνα και ανέτρεψε με χαρακτηριστική ευκολία το -11 και πήγε και στο +13 κάνοντας περίπατο. Μάλιστα ο ΠΑΟ σκοράρισε 12π στη 4η περίοδο χωρίς καμία αντίδραση από τον πάγκο και τον Πιτίνο που καταφερε να του κάνει ..πλάκα και ο Πέσιτς που απορουσες πως είναι προπονητής πλέον με αναχρονιστικές ιδέες και κάκιστο μπάσκετ έχοντας "πυρηνική" ομάδα. Ο Πιτίνο φυσικά θα πρέπει να εξηγήσει πως έβαλε μόλις 2 ' τον Μήτογλου και πως ενώ τον έβαλε στο "4" και νίκησε στην Μόσχα την ΤΣΣΚΑ και η ομάδα ρολάρισε,τον εξαφάνισε και από την θέση αυτή. Η Μπάρτσα έβαλε 9τρ στα 17 στο β' μέρος,πήρε 15 επιθετικά ριμπ και ο ΠΑΟ τελείωσε με 6/28. Μόνος που πάλεψε ο Παπαγιάννης και από κοντά ο Παπαπέτρου και ο Μπέντιλ. Πολλά ,πάρα πολλά τα λάθη Πιτίνο σε όλα τα επίπεδα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 May 2020 10:37 #233712 by Βασίλης Φρίγκας
Η εικόνα του ΠΑΟ στην Μαδρίτη ήταν μια από τα ίδια. Δεν νομίζω κανείς ότι περίμενε ότι ο Παναθηναϊκός με την μισή έστω Ρεάλ στην έδρα της θα είχε τύχη όπως παίζει. Αλλωστε ο πάγκος της Ρεάλ είναι ακριβότερος από της Ελληνικής ομάδας. Η Ρεάλ χωρίς Ράντολφ,Γουλ,Κοσέρ,Τέιλορ και στην διάρκεια τον Μίκι,σου έδειχνε ότι μολις πατήσει γκάζι πάει 10-15π και καληνύχτα. Οσο και αν πονάει τους φίλους του ΠΑΟ η εικόνα της ομάδας ήταν αποκαρδιωτική αν θέλεις να βλέπεις Φ4. Αν ο στόχος ειναι απλά τα πλέι οφ τότε όλα καλά. Ο Πιτίνο σαφώς είναι καλύτερος του Πεδουλάκη,σαφώς έκανε 2-3 απλά πραματάκια και η ομάδα είναι άνετα στην εξάδα προς το παρόν. Και δεν νομίζω ότι θα κινδυνέψει να χάσει τα πλέι οφ αν και πρώτος εγώ έλεγα ότι δεν ...στρίβει σε υψηλό επίπεδο όταν όλοι έβλεπαν ομαδάρα. Το ερώτημα είναι τι θέλεις λοιπόν; Να πας απλά στα πλέι οφ ή να αξιοποιήσεις στο έπακρο ένα ακριβό σχετικά ρόστερ με την υπέρβαση φέτος οικονομικά από την δίοικηση;Ασφαλώς να παλέψεις για το Φ4. Αν κοιτά κανείς την βαθμολογία και δει τι κάνουν Φενέρ και Μιλάνο όλα καλά. Αν όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και αν κοιτάς την δική σου καμπούρα και θες να είσαι σε ένα καλό επίπεδο,τότε ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα. Ο ΠΑΟ χτες λοιπόν έχανε με 14π χαλαρά έχοντας φάει 25π+ με το καλημέρα. Στην συνέχεια η Ρεάλ έκοψε ταχύτητα και ο ΠΑΟ πλησίασε ροκανίζοντας στο σουτ(68-65 στο 29') θέλοντας να γίνει στενός κορσές. Ενας φιλος μου λέει λες; Του λέω παίξω Ρεάλ -10 να πληρωθείς. Ο Ρούντι με 5π κάνει το 73-65 στο φινάλε της 3ης περιόδου.Μέσα σε 4' με την άνοδο του Τόμπκινς που τον έχανε ο Τόμας στην άμυνα,η βασίλισσα έκανε για πλάκα ένα 15-4 και πήγε το ματς στο 83-69 και το καθάρισε. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε δυναμεις αντίδρασης και έτσι ήρθε η 20αρα χαλαρά .

Τέτοια ματς δεν τα κερδίζεις με μερικά διαστήματα καλής απόδοσης. Βασικά όταν χαλάρωνε ο αντίπαλος. Για μια ακόμα φορά όπως και με την Μπαρτσελόνα όμως οι πράσινοι σκοράρισαν με δυσκολία στο τέλος πετυχαίνοντας μόλις 13π. Για μια ακομα φορά οι πράσινοι μέσα σε ένα διάστημα 5-7' βλέπουν ματς του +10 και +20 να τουμπάρουν ή ματς που τα παλεύουν να γίνονται αόρατα...Μεγάλα μπλακ άουτ με εξήγηση καθώς το ροτέισον των πρασίνων από τον Πιτίνο είναι μικρό και έτσι δεν έχει βάθος και δυνάμεις για 40'. Αν μάλιστα έχει και τραυματισμό βασικού παίκτη ο ΠΑΟ θα έχει σοβαρό πρόβλημα και τότε θα κινδυνέψει και η πρόκριση. Αλλωστε ο Αμερικανός τεχνικός δεν προέβη σε ενίσχυση του ρόστερ. Το πρόβλημα στην άμυνα παραμένει . Και ο Αμερικανός κόουτς δεν κάνει τίποτα επ αυτού. Χτες μίλησε για καλό Τόμας που βάζει 15π και τρώει στην άμυνα 30.Μαζί με τον Ράις και τον Φρεντέτ ο ΠΑΟ παίζει με τρεις στην άμυνα και αν....Χτες ο Τόμας έπαιξε 33' ,ο Ράις 19'και ο Φρεντέτ 25'και η βασίλισσα σκοράριζε πολλές φορές περνώντας σαν σταματημένους τους αντιπάλους της που χάνουν ειδικά ο Τόμας όλες τις περιστροφές. Ο Πιτίνο μίλαγε για έλλειψη δύναμης στην ρακέτα αλλά εξαφάνισε τον Μήτογλου που με αυτόν στο 4 νίκησε την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.Χτες μάλιστα έπαιξε μόλις 13' και ο Παπαγιάννης που ταιριάζει απόλυτα με τον Ταβάρες λόγω ύψους. Ο Παππάς δεν πήρε καν χρόνο και οι αλλαγές και σχήματα του Πιτίνο ήταν όλα λάθος. Τα 7/10τρ στο ημίχρονο ήταν απόρροια έλλειψης άγχους και χαλαρότητας της βασίλισσας.Στο β ΄μέρος ήταν 3/14. Ο Καλάθης με τον Ράις είχαν 1/11δ καθώς κακώς πήγαιναν σε ντράιβ με τα θηρία της βασίλισσας και ειδικά τον Ταβάρες. Ο Μητογλου έπαιξε 13' όλα στο σέντερ. Συνεπώς καμία βελτίωση από τον ΠΑΟ και καμία αλλαγή πλάνου. Το ματς στο ΣΕΦ όμως είναι σημαντικό όχι μόνο βαθμολογικά. Αν ο ΠΑΟ χάσει στο Φάληρο από τον προβληματικό φέτος Ολυμπιακό θα υπάρξει γκρίνια από τον κόσμο ακόμα και για τον Πιτίνο...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 May 2020 09:46 #233739 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχαμε πει είναι η καλύτερη λύση για τον Ολυμπιακό.Θα μπορούσε να έρθει το καλοκαίρι,ηρθε τώρα παίρνοντας και το ρίσκο να φορτωθεί την κακή σεζόν από τον πάντα απαιτητικό κόσμο της ομάδας. Και ήδη αν και δεν ξεκίνησε καλά με την ήττα από την Άλμπα στο ΣΕΦ,το τρένο μπάινει στις ράγες...Με την έννοια ότι ο Ολυμπιακός αν και ελλιπής,αν και νοσοκομείο σε πολλά ματς και με πολλές αλλαγές συνεχόμενες ξένων, αποκτά αρχή και τέλος,προσανατολισμό και συνέπεια.Μια ομάδα που ήταν σκορποχώρι αποκτά ταυτότητα. Και η αρχή του παντος είναι η άμυνα που φωτογραφίζει και την διάθεση του κάθε αθλητή σε μεγάλο βαθμό. Ο Μπαρτζώκας κέρδισε το στοίχημα ασχέτως της συνέχειας. Δεν νομίζω ότι κανείς θα του πει τίποτα ότι και να γίνει από εδώ και πέρα.

Με όλα αυτά της χρονιάς ο Ολυμπιακός κάλλιστα πήγαινε και για το 12 και κάτω μην πω και χειρότερα. Ηδη έχει μια αξιοπρεπέστατη πορεία και έφτασε να διεκδικέι και πλέι οφ βασικά βέβαια εδώ επειδή είναι σε κακή κατάσταση άλλες ακριβότερες και καλυτερες ομάδες. Η ομάδα έχει ήδη μια τριάδα αγώνων που αποπνέει υγεία και βάζει βάσεις με όσους παίκτες μείνουν για την νέα σεζόν.Μισός νίκησε με περίπατο την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ δεχόμενος μόλις 59π! Μισός και χειρότερα καθάρισε την Βιλερμπάν πάλι με την άμυνα δεχόμενος μόλις 68π. Και χωρίς Σπανούλη-Μιλουτίνοφ πήγε στο Τελ Αβίβ με την εντυπωσιακή φέτος Μακάμπι και ουσιαστικά αυτοκτόνησε. Γύρισε το ματς από το -13(39-26) και ήταν στενός κορσές.Αγκάλιασε την νίκη με το +6 στο τέλος και έκανε ότι ....μπορούσε για να χάσει στο τέλος. Υπήρχε και το σφύριγμα έδρας με τις βολές στο τρίποντο από το....κέντρο του Ουιλμπέκιν αλλά κακά τα ψέματα οι ερυθρόλευκοι αυτοκτόνησαν με παιδικά λάθη στο τέλος. Ομως ήταν σαν να κέρδισαν με όλα τα δεδομένα που έχουμε και το κρατάνε για την συνέχεια. Και αρχής γεννομένης από το Κλάσικο της Τρίτης στο Φάληρο. Αλλος Ολυμπιακός πλέον θα εμφανιστεί και με άλλη ψυχολογία . Αν κερδίσει τον ΠΑΟ θα συνεχίσει να ελπίζει για πρόκριση. Συνεπώς και με γνώμονα και το γόητρο καθότι δεν έχουμε και Α 1 να αναμετρηθούν οι "αιώνιοι" ο Ολυμπιακός θα μπει με άλλο αέρα. Αλλος Ολυμπιακός. Με κανονικό και καλό προπονητή,με τους νέους Αμερικανούς (Μπάικς-ΜακΚίσικ)που μπήκαν χτες και δεν έχουν καμία σχέση με κάτι Τσέρι κτλ...Και με άλλη ψυχολογία.

Θα δούμε άλλο ματς σε σχέση με τα δεδομένα προ μηνός που η ομάδα του Πειραιά δεν ....έστριβε και είχε μείνει από πάικτες.Πλέον το ρόστερ γέμισε.Η απώλεια του Σπανούλη που χάνει την σεζόν καλύφθηκε από τους νέους Αμερικανούς και θα μπει και ο Μιλουτίνοφ λογικά. Ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ ακριβώς επειδή ήξερε τι ήθελε και τι παίζει,κατάφερε να ...αυτοκτονήσει αν και έκανε 20 λάθη,πήρε μόλις ένα επιθετικό ριμπάουντς και εχασε 9 βολές!Αν τα έλεγες αυτά πριν θα έλεγε και ο Μπαρτζώκας φαντάζομαι αν φάμε 15 καλά θα είναι! Ομως ο Μπαρτζώκας μπερδεψε τον Σφαιρόπουλο,του είχε εκπλήξεις στην άμυνα με καλή διαχείριση,αλλαγές στην άμυνα και διάφορα τρικ και η Μακάμπι αν και είχε τον απόλυτο έλεγχο με το +13 στο 19' έπεφτε σε κενά αέρος...Και σε νεκρά διαστήματα. Ο Ολυμπιακός από την άμυνα ήταν στο κόλπο και όταν έβαλε τα τρίποντα ο Βεζένκοφ αγκάλιασε και την νίκη καθώς ο Σφαιρό είχε ξεχάσει τον Χάντερ εκτός . Ο Ολυμπιακός χωρίς τον Σπανούλη χάνει σε δημιουργία αλλά κερδίζει σε ενέργεια στην άμυνα όπως και με τον Πρίντεζη που επίσης λόγω ηλικίας έχει θέμα στο τομέα αυτό και χτες έπαιξε 20'. Συνεπώς χωρίς τις καραβάνες του καθάρισε την ΤΣΣΚΑ και ουσιαστικά και την Μακάμπι εκτός. Ο ΜακΚίσικ παρά τα λάθη του ήταν απειλή μπροστά και ο Μπάικς πατάει καλά. Ο Μπάλτγουιν πήγε καλά αλλά δεν είναι για υψηλό επίπεδο και γι αυτό είχε λάθος επιλογές στο τέλος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 May 2020 10:12 #233811 by Βασίλης Φρίγκας
Υπό άλλες συνθήκες τα ματς της Ευρωλίγκας πέρναγαν και λίγο στο ντούκου καθώς δεν έκριναν κάτι και όλοι περίμεναν τα πλέι οφ. Η αποχώρηση ομως των "ερυθρολεύκων" από την Α 1 καθιστά ως μέτρο σύγκρισης τα παιχνίδια της Ευρωλίγκα. Συνεπώς το κινητρο και το εγώ είναι μεγάλο και ασφαλώς είναι περιττό να υπενθυμίσω ότι σε αυτά τα παιχνίδια δεν μετρά η φόρμα και η κατάσταση των ομάδων καθώς είναι ιδιαίτερων συνθηκών. Θυμίζω ότι και στο ΟΑΚΑ στον 1ο γύρο ο ΠΑΟ ήταν γκράντε φαβορί και όλοι μίλαγαν για 20αρα ,ακόμα και οι φίλοι του Ολυμπιακού. Και τελικά ο ΠΑΟ στάθηκε και τυχερός στο τέλος και στην παράταση που έστειλε το ματς από διψήφιες διαφορές. Ασφαλώς υπάρχουν δεδομένα και θα τα αναλύσουμε. Βαθμολογικά ο Ολυμπιακός αν είχε κερδίσει στο Τελ Αβίβ που αυτοκτόνησε,θα είχε και μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο καθώς θα κυνηγούσε έστω και με δύσκολο πρόγραμμα την οκτάδα και τα πλέι οφ.Πλέον ακόμα και με νίκη σε συνδιασμό με το βαρύ πρόγραμμα δεν είναι πολλές οι ελπίδες αλλά θέλει να τις εξαντλήσει. Ο ΠΑΟ από την άλλη πλευρά έχει μικρό επίσης βαθμολογικό κίνητρο αλλά μεγαλύτερη πίεση. Η εξάδα είναι μετά τις τελευταίες του ήττες το ταβάνι του και απλά θέλει την νίκη για να μη μπλέξει να πάει πιο κάτω αν και μεταξύ μας μικρό το κακό.Ούτως ή άλλως με Εφές,Μπαρτσα,Ρεάλ θα πάιξει από το 6 έως το 8 όπου τερματίσει. Βέβαια μπορεί να κινδυνέψει και η πρόκριση στα πλέι οφ αν χάσει και συνεχίσει να χάνει με το βαρύ του πρόγραμμα επίσης αλλά το θεωρώ δύσκολο πολύ. Πάμε στα άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με το κλίμα. Ο Ολυμπιακός και να χάσει θα έχει μια στενοχώρια αλλά κανείς δεν θα σκάσει σε μια καταστραμμένη σεζόν. Ο ΠΑΟ δεν θα ..πεθάνει αλλά η κακή εικόνα του και η μηδαμινή βελτίωση της απόδοσης παρά τον Πιτίνο ,θα φέρει γκρίνια αν συνυπολογιστεί η ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο με τα προβλήματά του μάλιστα. Σε αυτή την περίπτωση ο Πιτίνο θα χρεωθεί ότι η ομάδα δεν ..στρίβει για να μπει με αξιώσεις στα πλέι οφ αλλά αν έχει 1-1 και μάλιστα την νίκη στο ΟΑΚΑ με τα χίλια ζόρια,θα έχει γκρίνια και ο Αμερικανός που άλλα περίμεναν και άλλα βλέπουν…

Αν μιλάγαμε προ μηνός θα ήταν γκραν φαβορί και στο ΣΕΦ ο ΠΑΟ.Ομως τώρα έχουμε ντερμπάρα.Ο Ολυμπιακός των τριών φέτος προπονητών με τον Μπαρτζώκα που δεν είναι υπηρεασιακός ,βρήκε κανονικότητα και υγεία. Οσο το δυνατόν. Μην ξεχνάμε ότι έχει φέτος αλλάξει πολλές φορές το ρόστερ αλλά πλέον αρχίζει και βρίσκει μια χημεία. Είναι ένας Ολυμπιακός πια με φιλοσοφία,κατεύθυνση και όραμα. Αλλωστε οι περισσότεροι από τους νέους ξένους θα μείνουν και του χρόνου και όσοι παίζουν θέλουν να κερδίσουν μια θέση στο ρόστερ της επόμενης χρονιας αφού δεν είναι και παικταράδες να τρέχουν οι προτάσεις. Η άφιξη των ΜακΚίσικ-Μπάικς δυναμώνει την περιφέρεια με καλούς παίκτες και κλάσεις ανώτερους από κάτι αθλητές τύπου Τσέρι. Η έλλευση του Ελις στο σέντερ έδωσε την αθλητικότητα που έλλειπε. Ο Ολυμπιακός μπορεί και παίζει άμυνα πια και στα ματς με ΤΣΣΚΑ και Βιλερμπάν μέσα αν και μισός και βάλε έκανε μεγάλες νίκες και ειδικά με τους ρώσους που τους πάτησε αφηνοντάς τους κάτω από τους 60π! Στο Τελ Αβίβ το γύρισε από -13 αντί να γίνει σκορποχώρι καθώς έβαλε πλέις στο παιχνίδι του και έχει διάθεση και ψυχολογία.Υπάρχει η απουσία του Σπανούλη αλλα χωρίς αυτόν παίζει καλύτερη άμυνα και με την Μακάμπι εκτός που αυτοκτόνησε και έχει και παράπονα στο τέλος από την διαιτησία,με...άιμα δέχθηκε 71π!Βεβαίως υπάρχει η απουσια του Μιλουτίνοφ που δίνει προβάδισμα στην ρακέτα στον ΠΑΟ καθώς δεν έχει παίκτη τετοιου ύψους για τον Παπαγιάννη.

Ο ΠΑΟ απο την πλευρά του συνεχίζει με τις ...παιδικές του ασθένειες.Ο Πιτίνο δεν θέλει ουτε τον Παππά που τον άφησε εκτός και δεν έχει ενισχύσει το ρόστερ καθώς ο Ράουτινς δεν είναι καν πάικτης επιπέδου Ευρωλίγκα. Συνεπώς οι υπαρχοντες δέχονται και όλη την επιβάρυνση αφού ο Αμερικανός κόουτς δεν βαθαίνει το ρόστερ και πάει με 8 παίκτες πάνω κάτω.Στο πρώτο ματς ο Ράις έκανε όργια με 40π αλλά αυτά γίνονται μια φορά το χρόνο και αν....Ο ΠΑΟ έχει πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα και τρύπα στην ρακέτα με την αμυντική ανυπαρξία του Τόμας που ασφαλώς θα κοιτάξει να χτυπήσει ο Μπαρτζώκας. Αν ο Πιτίνο επιμένει με τα σχήματα με τις τρύπες στην άμυνα ο Ολυμπιακός θα πάει άνετα στους 80π και θα κοιτάξει να κατεβάσει τους πράσινους με την 2η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης αλλά και την 2η χειρότερη άμυνα.Ο ΠΑΟ έρχεται από ήττες εκτός από Βαλένθια που εχανε και με 18π πριν το κάνει ντέρμπι,από τον Αστέρα που έχασε από +13(!) και από την Ρεάλ που έφαγε 20 στο ρελαντί. Συνεχίζει να τρώει 90π και να χάνει εύκολα διαφορές καθώς δεν έχει διάρκεια. Συνεπώς δύσκολα θα αλλάξει κάτι και αυτό θα κοιτάξει να χτυπήσει και εκμεταλλευθεί ο Ολυμπιακός . Σαν ρόστερ βεβαίως ο ΠΑΟ έχει ακριβότερο και καλύτερο αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει μαζί με τον παράγοντα έδρα και έτσι περιμένουμε ένα ανοιχτό παιχνιδι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 May 2020 10:51 #233841 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια τον ΠΑΟ σε ένα κλασικό ντέρμπι αλλά δεδομένου ότι φέτος έχει αλλάξει 3 (!) προπονητές,έχει χρησιμοποιήσει αν δεν κάνω λάθος 21(!) παίκτες και είχε πολύ μικρότερο μπάτζετ από τους πράσινους,είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Πειραιά. Μια νίκη και γοήτρου χωρίς τελικούς στην Α 1 και με δεδομένο ότι στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ νίκησε στην παράταση. Ο Ολυμπιακός έφτιαξε και ζέστανε τον κόσμο του και θα εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για προκριση.Λίγες όμως έχοντας πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Ομως το πιο σημαντικό είναι ότι πλέον και πολύ γρήγορα φαίνεται η δουλειά του Μπαρτζώκα με την ομάδα μην ξεχνάμε χωρίς Σπανούλη και Μιλουτίνοφ να πάιρνει μια σημαντική νίκη και με την άμυνα που είχαν ξεχάσει στο λιμάνι.... Η ομάδα του Ολυμπιακού με τον Μπαρτζώκα παίζει πια άμυνα,έχει ρολους,προσανατολισμό,ξέρει τι παίζει. Ο Έλληνας κόουτς έφερε τρεις παίκτες που κάνουν την διαφορά στο κακό ρόστερ που υπήρχε. Για την ακρίβεια κάνουν την διαφορά οι ΜακΚίσικ και Έλις καθώς ο Μπάικς είναι επίσης καλός παίκτης αλλά ανέτοιμος από την διακοπή δραστηριότητας στην Κίνα που ήταν. Ο Μπαρτζώκας χρεώνεται και πιστώνεται τις πολύ καλές επιλογές και χωρίς πολλά χρήματα και είναι πάικτες που θα μείνουν και άρα έχουν κίνητρο όπως και άλλοι που λογικά θα μείνουν το καλοκάιρι όπως οι Βεζένκοφ-Κόνιαρης εφόσον δείξουν πράματα. Οπως και να έχει ο Ολυμπιακός κτίζει κορμό πια και υπάρχει όραμα και αύριο και χαρά από την νίκη γοήτρου και ελπίδα για φέτος.

Ο Παναθηναϊκός αντιθέτως μπαίνει σε εσωστρέφεια. Καμία βελτίωση με τον Πιτίνο που παρακολουθεί απαθής και ο εξαιρετικός ..επικοινωνιολόγος Ρικ θα πρέπει κάποτε να απαντήσει και σε πραγματικές ερωτήσεις και όχι να λέει ωραίες ιστοριούλες που αγαπούν οι δημοσιογράφοι και τον έχουν στον απυρόβλητο λες και είναι ο Πάππας.. Καταρχήν θα πρέπει να εξηγήσει πως έχει "φάει" ουσιαστικά τον Παππά και γιατί . Θα πρέπει να εξηγήσει πως είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός που έχει και οικονομικά προβλήματα να βρήκε τρεις παίκτες μεσούσης της σεζόν που κάνουν την διαφορά και αυτός κανέναν έχοντας και ολόκληρο Γιαννακόπουλο που δεν έχει πρόβλημα να βάλει τα χρήματα αυτά ασφαλώς. Αντιθέτως ο Πιτίνο έφερε τον ξεχασμένο από το άθλημα Ράουτινς που θυμίζει χειροκροτητή από τον πάγκο αφού το παλικάρι ηταν φέτος χωρίς ομάδα,έιναι στα τελειώματα της καριέρας του και έπαιζε σε μια....Μπαχασεχίρ στην Τουρκία! Μάλιστα στις δηλώσεις του είπε ότι ο Ολυμπιακός βρήκε το λαβράκι της χρονιας για φέτος στις διορθωτικές κινήσεις. Αυτός ολόκληρος Πιτίνο τι έκανε;Δεν είναι σαν να λέει δεν μπορούσα να βρω καλό παίκτη ;Εκτός αν περίμενε τον Ούντοχ πχ που κάνει ένα μύριο για 5 μήνες!Ετσι βρίσκει όμως παίκτη και ο μανάβης της γειτονιάς μας!


Ο Πιτίνο έχει πια τεράστιες ευθύνες. Η άμυνα χάλια ,μαύρα χάλια κλασικά. Η ομάδα μπάσκετ ταμτούρι ....Ο Ράις να ...ελευθερώσει τα ...πουλιά στα 35 του στη τελευταία του χρονιά οπως έχει πει να κάνει τον Κάρι...Πυροβολαρχία και Τζόκερ αν σου κάτσει...Ο Ράις που ήρθε από το Μπάμπεργκ..... Συστηματα ούτε για πλάκα....Ο Φρεντέτ παίρνει 1,8 γιατί έχει σουτ. Αμυνα μπορεί να μην παίζει αλλά ο Ράις είναι ακόμα χειρότερος...Ο Φρεντέτ έπαιξε 9'! Δεν θα έπρεπε να πάρει 10 σουτ; Πήρε 9 σουτ ο Ράις τρίποντα και ένα ο Φρεντέτ που του δίνεις σχεδόν 2 μύρια για αυτό. Απίστευτα πράματα .Φτιάξε ένα σύστημα να πυροβολά ο Φρεντέτ. Με τον Τόμας τα έχουμε πει...Χτες θυμήθηκε τον Μήτογλου ότι είναι ο καλύτερος ψηλός του. Τον είχε εξαφανίσει στα προηγούμενα ματς...Πήγε να το πάρει μόνος του ο νεαρός που στο πρώτο μέρος πάλευε ολομόναχος. Ξεκινά με τον Ράουτινς λες και είναι φιλαράκια ενώ ο παίκτης είναι εκτός τόπου και χρόνου και 12-4 με το καλημερα.Τον βγάζει έξω,βγάζει τον Τόμας και μπροστά ο ΠΑΟ. Μέσαο Τόμας,φάε 45π ημιχρόνιο. Πίσω ο ΠΑΟ και στο διάστημα 28'-34' έξω ο Τόμας . Από -8 στα ίσα το ματς. Μπάινει ο Τομας στο 67-67. Ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει 2π σε 5' καθώς Μήτογλου -Μπέντιλ έχουν κρύψει την ρακέτα.Κομμένα τα ντράιβ του ΜακΚίσικ ,μπάσκετ απομόνωσης ο Ολυμπιακός και κόλλησε καθώς έσκασε λογικα με μικρότερο ρόστερ ,απουσία βασικά Μιλού κτλ. Μπαίνει ο Τόμας που στην άμυνα είναι το χειρότερο 4αρι της Ευρώπης και 14π σε 5'(!)ο ΟΛυμπιακός με τον τσαμπουκά και ηγετικό ματς του Παπανικολάου μόλις ξαναμπήκε και ας έχασε τις βολές στο τέλος και έγινε θρίλερ. Καθαρά για θρίλερ κέρδισε ο Ολυμπιακός που βρήκε επιθετικά ριμπάουντς και ντράιβ και καρφωμα του ΜακΚίσικ που ξύπνησε αφού με τον Τόμας μέσα η άμυνα άδειασε στην ρακέτα.Ο Τόμας μαρκάρει περπατώντας στην...περιφέρεια(!) και η ρακέτα έγινε παρέλαση....Ο γάτος Μπαρτζώκας έβαλε τον έμπειρο Ρότσεστι αντί του Μπάλγουιν μέσα στο τέλος,μαζί με ΜακΚίσικ,Παπανικολάου,Βεζένκοφ περισσότερο και Έλις και ανάσες από τον Ρούμπιτ και καθάρισε το ματς. Για όσους δε το πήραν χαμπάρι δεν έπαιξε λεπτό στην 4η περίοδο ο Πρίντεζης(!)που έχει μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα. Επίσης για όσους δεν το πήραν χαμπάρι και ας μην αρέσει,ο Ολυμπιακός χωρίς τον Σπανούλη και με καθόλου(με ΤΣΣΚΑ) ή λίγο Πρίντεζη μέσα,παίζει άμυνα του ...θανατά! Ο ΠΑΟ ξέχασε οριστικά το κάτι παραπάνω από 6η θέση,πάει πάνω σε Ρεάλ-Μπάρτσα ή και Εφές αν κατρακυλήσει .Διόλου απίθανο με το δύσκολο πρόγραμμα ειδικά αν χάσει από την ΤΣΣΚΑ την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ. Ο κόσμος άρχισε να πάιρνει χαμπάρι τα λάθη Πιτίνο και γκρινιάζει για τον Αμερικανό που θα νοιώσει πίεση. Ο ΠΑΟ δύσκολα θα κινδυνέψει πάντως να χάσει τα πλει οφ. Η πλακα είναι ότι κάποιοι επιμένουν να καλύπτουν τον Πιτίνο λέγοντας δεν είναι ομάδα του. Τότε γιατί ανέλαβε; Στον τρίτο χρόνο θα είναι ομάδα του; Ο ίδιος δεν έφερε παίκτες ουσιαστικά όπως ο Γουάιλι που τον πάρκαρε στον πάγκο;Αν θέλει να πάιζουν οι πάικτες του και άμυνα και επίθεση όπως στο ΝΒΑ δεν τον φτάνουν ούτε 50 μυρια μπάτζετ! Ο Μπαρτζώκας πανέξυπνα έκλεισε το τρίποντο ανεβάζοντας μακρυά την αμυνά του και ξέροντας ότι δεν έχουν συνεργασίες οι ψηλοί του ΠΑΟ. Ετσι οι πράσινοι είχαν το ασύλληπτο 1/20τρ(!) αλλα λογικά καθώς ήταν όλα υπό πίεση.


Πάμε στον έλεγχο. Ο Μπαρτζώκας πήρε διαβατήρια,ταυτότητες,τα πάντα του Ρικ..Ωριμότατο ματς από Ρότσεστι με 3/3τρ σε 20'. Ο Μπάλτγουιν λίγος ,έπαιξε 13'. Ο Πολ τίποτα σχεδόν,δεν έχει ψυχολογία.Λίγα πράματα ο Κόνιαρης αλλά πάλεψε. Ο Μπάικς μόλις 4'καθώς θέλει χρόνο. Ο Βεζένκοφ έχει βρει ρόλο.Και είχε 10 πολύτιμους πόντους. Ο Πρίντεζης οσο αντέχει μπροστά το παλέυει όταν έχει κακούς αμυντικούς. Ο Παπανικολάου χωρίς κάτι τρομερό αλλα ηγετικός στο τέλος. Ο Ρούμπιτ προσπάθησε. Ο Ελις μεγάλες μάχες .Ο ΜακΚισικ κορυφαίος όλων με εγώ και τρομερό ντράιβ .Στον ΠΑΟ για Ράις-Τόμας τα είπαμε. Ο Παπαγιάννης κακώς έπαιξε λίγο. Ο Ράουτινς για 11' περπάταγε στο παρκέ του ΣΕΦ. Λογικά το βρήκε καλό. Δεν φταίει όμως ο άνθρωπος.Ο Παπαπέτρου κακώς έπαιξε μόλις20'.Επρεπε 32-34' . Ο Τζόνσον άτολμος με ένα σουτ σε 20'! Ο Φρεντέτ 2 σουτ σε 9'! Ο Καλάθης πάλεψε όσο μπορούσε. Ο Μήτογλου κορυφαίος. Επρεπε επίσης αντί 23' να πάιξει 35'!Ο Μπέντιλ έπρεπε σίγουρα πάνω από 13' καθώς έδωσε μάχες. Και ο Γουάιλι με τον Ράμπιτ είχε θέση καθώς τελειώνει φάσεις.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 May 2020 10:30 #233864 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε ένα άσχημο μομέντουμ εδώ και καιρό . Οι μέτριες εμφανίσεις αλλά νίκες με τους μικρούς της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ έφεραν χαμόγελα αλλά όχι για τους σκεπτόμενους που βλέπουν τι παίζει η κάθε ομάδα. Ο ΠΑΟ δεν άρεσε και τότε,δεν είχε βάθος στο ρόστερ,έχανε διαφορές ακόμα και 20π(!) με μικρούς αντιπαλους,είχε πάντα πρόβλημα στην άμυνα και ειδικά στην περιφερειακή και δεν ενίσχυσε το ρόστερ του όταν μπορούσε. Ακόμα δεν χρησιμοποιούνται πάικτες όπως ο Παππάς και ο Γουάιλι για διαφορετικούς λόγους και η επιβάρυνση μεγαλώνει για οσους παίζουν όπως ο Καλάθης χωρίς ανάσα. Οι ήττες σε Βαλένθια και Ερ Αστέρα από +13 εδώ μάλιστα,προσγείωσαν τους πάντες για το όνειρο της τετράδας ή έστω της 5ης θέσης που θα απέφευγες Εφές-Ρεάλ-Μπάρτσα. Η ήττα από την Μπαρτσελόνα μέσα από +11 και άνετα μάλιστα με -11,έφερε παγωμάρα καθώς ο ΠΑΟ έχει θέματα διάρκειας και όχι μόνο. Ολοι κατάλαβαν ότι δεν γλιτώνεις με μειονέκτημα τον δύσκολο αντίπαλο και έτσι υπήρξε ένα άσχημο κλίμα στον κοσμο. Πάντως όλοι περίμεναν να αλλάξει κάτι ο Πιτίνο εν όψει πλέι οφ. Η νέα άσχημη εμφάνιση με τις ίδιες παθογένεις και "ασθένειες"πάγωσε ακόμα περισσότερο τον κοσμο με την ήττα στο ΣΕΦ να φέρνει γκρίνια. Κακά τα ψέματα όταν ο ΠΑΟ χάνει από τον Ολυμπιακό έχει πάντα μετά γκρίνια και πόσο μάλλον όταν χάνει με κακή εικόνα και πάλι. Ο ΠΑΟ έχει πλέον ένα δύσκολο πρόγραμμα που συνεχίζεται μπροστά του για να μην μπλέξει σε περιπέτειες ακόμα και για την προκριση.Το θεωρώ δύσκολο. Καθώς δεν με πείθουν και όσοι ακολουθούν .Η Φενέρ ομως ήδη πλησίασε στην μια νίκη και έχει τους πράσινους στην Τουρκία και συνεπώς μπορεί να τους προσπεράσει. Ο ΠΑΟ έχει ακόμα μέσα Μακάμπι και Χϊμκι που μόνο αδιάφορες δεν θα είναι και εκτός την Εφές. Ακόμα εκτός την Άλμπα και την Μπασκόνια που θα είναι αδιάφορη στο φινάλε.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 May 2020 11:19 #233903 by Βασίλης Φρίγκας
Πιστεύω ότι το κατάλαβε ο Αμερικανός ότι ....στο Ελλάντα δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι συγκινημένοι που κάθονται κοντά του και ούτε όλοι οι φίλαθλοι τρώνε κουτόχορτο για να ακούνε τις ωραίες ιστορίες του Ρικ Πιτίνο. Θα έλεγε κανείς ότι η έπαρση του Πιτίνο μέσω της μη παραδοχής του των λαθών του,είναι που προκαλεί τον κόσμο που στα παλιά του τα παπούτσια του αν είναι Χολ οφ Φέιμους πως τα λένε καν αυτά δεν ξέρω γιατί δεν ασχολούμαι καν,ο Αμερικανός. Θα μπορούσε να μιλήσει,να εξηγήσει,αλλά όχι άλλες ιστορίες λες και απευθύνεται σε πρωτόγονους.Ο Πιτίνο δεν έχει απαντήσει σε κανέναν πως δεν πήρε ένα έστω καλό παίκτη στην μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώθηκε όταν έχει ολόκληρο Γιαννακόπουλο στην δίοικηση της ομάδας του.Εκτός αν ήθελε παίκτες μόνο των 2εκ που για 4 μήνες ήθελαν από ένα μύριο. Εβγαλε το καπέλο στον Μπαρτζώκα σαν να παραδέχεται ο ίδιος ότι ξέρετε δεν ξέρω να βρω παίκτες. Υποτίθεται ότι με τις άκρες στις ΗΠΑ και εμπειρία του θα έφερνε λαβράκια. Είδατε τίποτα; Μηδέν απόλυτο και έφερε τον Ράουτινς που δεν φταίει τίποτα ο παίκτης που έκανε την τύχη του καθώς είναι στα τελειώματα και δεν είχε καν ομάδα. Και ξαφνικά τα ακούει από κάποιους ο Γιαννακόπουλος λες και είναι προπονητής. Και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟ βρέθηκε πρι εκπληξεων.Σωστά έπραξε,που να ήξερε ότι φέτος θα ερχόταν άλλος Πιτίνο στην Ελλάδα . Η μεγάλη γκέλα του Πιτίνο είναι ότι έφερε τον Ράουτινς και δεν έκανε ΚΑΜΙΑ κίνηση στο παζάρι. Η δεύτερη γκέλα του είναι ότι δεν γουστάρει τον Παππά και μάλιστα λες και έχει και καλύτερο...Ιδιότροπος ο Παππάς,οκ,αλλά την δουλειά του την έκανε. Εν πάση περιπτώσει ο μεγάλος κόουτς γι αυτό είναι μεγάλος,γιατί ξέρει να διαχειρίζεται προσωπικότητες.Μας είπαν ότι ήταν επιλογή του ο Γουάλι. Για τον ΠΑΟ για φέτος ή για δανεικός;Τον είδατε πουθενά;Σαν να μην υπάρχει. Απίστευτα πράματα.Καλά για το ότι ολόκληρος Παναθηναϊκός δεν ξέρει τι παίζει,παίζει με 7-8 παίκτες που στο τέλος θα σκάσουν και ότι ο Ράις κάνει τον ...καουμπόι στο ΝΒΑ μιμούμενος τον Κάρι στην τελευταία χρόνιά της καριέρας του που δεν έβρισκε καλή ομάδα προερχόμενος από την καταρρέουσα και εκτός Ευρωλίγκα Μπάμπεργκ,δεν έχει πάλι εξήγηση.Η επιμονή στον Τόμας που στην άμυνα τρέχει εκτός ρακέτας αν και 4αρι λες και έχει ....ναρκοπέδιο η ρακέτα,είναι άλλο απίστευτο σενάριο.

Ο Γιαννακόπουλος τι να κάνει ;Κρίμα για τον άνθρωπο που αύξησε και το μπάτζετ και έφερε ένα μεγάλο,πολύ μεγάλο όνομα,που πέρσι έδειξε κάτι.Οι υποστηρικτές του θα πουν να φτιάξει αυτός την ομάδα .Τα ίδια οι ίδιοι που έλεγαν τα ίδια για τον Πασκουάλ και άφησε καμμένη γη. Τώρα τα ίδια για τον Πιτίνο;Μα γι αυτό δεν είσαι ο Πιτίνο;Αν είναι οι παίκτες σου να παίζουν και άμυνα και επίθεση θα παίζουν στο ΝΒΑ και θα θες μπάτζετ 40 μύρια και αν φτάσουν. Αν περιμένεις 3 χρόνια να φτιάξεις ρόστερ τότε ας περιμένει και ο κάθε νεαρός Έλληνας κόουτς μια 3ετία να κριθεί . Εχει χάσει την μπάλα ο Πιτίνο σε όλα τα επίπεδα και δεν ξέρω αν σώζεται η παρτίδα...Ο Παναθηναικός ήταν αποκαρδιωτικός σε βαθμό λύπησης χτες. Ακόμα και οι οπαδοί του το πήραν χαμπάρι και το ΟΑΚΑ δεν είχε πάνω από 7000 κόσμο,σαν να έπαιζε με την Ζενίτ και όχι την ΤΣΣΚΑ! Ο κόσμος έφυγε απογοητευμένος νωρίς ,στην αρχή της 4ης περιόδου καθώς η ομάδα διασυρόταν χωρίς λόγο .Το ρόστερ αυτό δεν είναι να τρώει 30 στο ρελαντί από την φετινή ΤΣΣΚΑ.Απλά αυτός ο Παναθηναικός δεν έχει πια αρχή και τέλος. Χωρίς λόγο,με ευθύνη του προπονητή του. Εικόνα απαξίωσης για τους πράσινους που μετά το 19-17 στο 5' κλάταραν. Ο Ιτούδης πήρε ρεβάνς για την ήττα στην Ρωσία με πανηγυρικό τρόπο.Με τον Ρος και ψηλούς παίκτες κούρασε τον Καλάθη και του έκοψε την δημιουργία.Η αρκούδα έκανε ένα 12-0 και πήγε στο 19-29 στο 9' και έχοντας +10 ριμπάουντς κυριαρχώντας στην ρακέτα με Χάινς-Βόιγκμαν,δέχθηκε μόλις 7π στο διάστημα 19-26'. Ο ΠΑΟ δεν σκοράριζε,μείωνε από τους 15π στους 9 και τέλος. Οταν ο Πιτίνο έβγαλε τον Τόμας και έπαιξε με ψηλό σχήμα με Μήτογλου-Μπεντιλ-Παπαπέτρου και Τζόνσον,περιόρισε την ΤΣΣΚΑ στην άμυνα αλλά εκεί ενώ ξέρει ότι η πεντάδα αυτή είναι δύσκολο στο δικό του σκορ,έβγαλε τον Καλάθη.Δημιουργία μηδέν καθώς ο Ράις δεν δίνε την μπάλα από το αριστερό στο δεξί και αντίο ζωή...Το πλέον απίστευτο είναι ότι ο Πιτίνο έβαλε τον Καλάθη στο -20(!) ξανά λες και ηθελε να κουραστεί ο αθλητής!Τον Παπαγιάννη χτες τον εξαφάνισε με 4' συμμετοχής(!) και συνεπώς πλην και Παππά και Γουάιλι μένουν 7-8 και τέλος....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification