Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Μπάσκετ: Γενική Συζήτηση

03 Mar 2020 09:36 #232013 by Βασίλης Φρίγκας
Εγινε λοιπόν και η κλήρωση για το Προολυμπιακό τουρνουά . Και ως είθισται άρχισε η συζήτηση αν ήταν καλή,κακή,κομψί κομψά και πάει λέγοντας... Αν ήξερα ποιοί θα είναι στα ρόστερ των ομάδων τους το καλοκαίρι σας έχω απαντήσεις. Ειδάλλως άλλα λόγια να αγαπιόμαστε είναι η αλήθεια.... Αρχικά πάντως αφού δεν πήραμε όμιλο εμείς,πέσαμε σε ένα γκρουπ που θέλαμε. Σε μια πόλη που θέλαμε. Στην Βικτόρια του Καναδά . Μακρυά πολύ μακρυά αλλά όχι τόσο μακρυά για να πάει μια και καλή από τα πλέι οφ του ΝΒΑ ο Γιάννης. Η αλήθεια είναι ότι λόγω Πιτίνο και κοντινής απόστασης πιστεύω ο Γιάννης θα κατέβει. Και επίσης γιατί θέλει και μια ...ρεβάνς για την κακή του εικόνα στο Μουντομπάσκετ. Από εκεί και πέρα η παρουσία Πιτίνο στην ομάδα μας μας κάνει αισιόδοξους.Με Σκουρτόπουλο θα σας έλεγα ολα καλά,καλό καλοκαίρι. Τώρα πας για πρόκριση.

Βέβαια πρέπει να δούμε με ποιους θα παίξουμε. Τι ρόστερ θα βρούμε μπροστά μας. Αρχικά είναι αλλο αν έχουμε τον Γιάννη και άλλο αν δεν τον έχουμε αν και ακόμα και στην δεύτερη περίπτωση θα πέσουμε μαχόμενοι και αν πέσουμε... Πάντως η Κίνα και ο Καναδάς στην πρώτη φάση είναι αντίπαλοι πονηροί και βασικά αν ο Καναδάς είναι πλήρης,πολύ δύσκολος. Την Κίνα και χωρίς Γιάννη την κερδίζουμε. Με Πιτίνο στον πάγκο. Μετά στο πρώτο χιαστί θα βρούμε Τσεχία ή Τουρκία. Και χωρίς Γιάννη θα γίνει μάχη.Με Γιάννη και Πιτίνο περνάμε.

Και πάμε στο ζητούμενο. Καναδας. Στο Μουντομπάσκετ αόρατος αλλά χωρίς μια ολόκληρη δωδεκάδα. Ο Καναδάς έχει 12 ΝΒΑερς με σοβαρούς ή και πρωταγωνιστικούς ρόλους εκεί. Δεν πήγε κανείς στο Μουντομπάσκετ. Η Ολυμπιάδα είναι άλλο πράμα όμως. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τουρνουά στα δικα τους μέρη.Στον πάγκο ο προπονητης που οδήγησε καναδική ομάδα στο ΝΒΑ στον πρώτο της τίτλο. Αν ο Καναδάς πήγαινε πλήρης στο Μουντομπάσκετ ήταν γκραν φαβορί για μετάλλιο. Συνεπώς ο πλήρης Καναδάς είναι φαβορί με εμάς ακόμα και αν είμαστε όλοι.

Αλλά ασφαλώς θα παλέψουμε καθώς είναι ομάδα ΝΒΑ,αμερικάνικη βασικά με ότι αυτό συνεπαγεται αν δούμε τι κατεβάζουν και τι κάνουν οι ΗΠΑ όταν δεν είναι οι σταρ. Αλλά και από τα τρίτα της ΗΠΑ εμείς διασυρθήκαμε και με Γιάννη μέσα.Αν ο Καναδάς είναι πλήρης θα δώσουμε μάχη με Γιάννη. Χωρίς δεν νομίζω ότι ελπίζουμε. Αν ο Καναδάς είναι όπως στο Μουντομπάσκετ πανηγυρίζουμε ήδη με Γιάννη,αισιοδοξούμε χωρίς αυτόν και πάντα με Πιτίνο στο πάγκο μιλάμε μην ξεχνιόμαστε. Αν ο Καναδάς κατέβει με τους μισούς ΝΒΑερ μάχη....

Καλη μας τύχη,έχουμε πάντως ελπίδα!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Mar 2020 14:42 #232058 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Παναθηναϊκός μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στην εποχή Πιτίνο για δεύτερη φορά και αφού πέρασε με την υπογραφή Βόβορα και με τον καλύτερο τρόπο στην μετά Πεδουλάκη εποχή που λίγο έλειψε να αφήσει συντρίμμια και αποκαΐδια μόνο... Αυτά που έκανε ο Πεδουλάκης ούτε με... προσπάθεια δεν γίνονταν. Και πλέον μας δικαίωσαν πανηγυρικά και ο Βόβορας και ο Πιτίνο όταν λέγαμε ότι μια χαρά ρόστερ έχει ο Παναθηναϊκός, μια χαρά άμυνα μπορεί να παίζει και μάλιστα από τις καλύτερες έχοντας ανάλογους παίκτες αρκεί να είναι σχεδιασμένη άμυνα χώρου και φυσικά ότι κάλλιστα μπορείς να κρύβεις τους αδύναμους κρίκους αμυντικά όπως ο Φριντέτ χωρίς να χάνεις το όπλο σου στην επίθεση.

Ο Πεδουλάκης πήγε να μας βγάλει όλους... τρελούς που λέει ο λόγος καθώς όπως είχαμε πει αν ο κάθε Φριντέτ έβαζε και μπροστά και έπαιζε και άμυνα θα ήταν στο ΝΒΑ με 10 μύρια και δεν θα ηξερε κανένα Αργύρη και καμία Ελλάδα...Η δουλειά του προπονητή αυτή είναι όμως και είδαμε πόσο καλά την έκαναν και ο Βόβορας και πλέον ο Πιτίνο.

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε την Μπασκόνια σε ένα από τα λεγόμενα πονηρά ματς, έκανε το 3/3 στην σειρά πονηρών αγώνων χωρίς τον Πεδουλάκη και μπήκε στις ράγες. Αν δεν κουβαλούσε εκείνο το σοκ με την Άλμπα επειδή ο Γιαννακόπουλος αποδείχθηκε πολύ καλός και δεν απέλυσε τον Πεδουλάκη από το τηλέφωνο με το φινάλε στο κάζο της Πάτρας, όλα θα ήταν καλά για τους πράσινους στην φετινή δύσκολη Ευρωλίκα με 9 ομάδες να ξεχωρίζουν και να κυνηγά να αφήσει μια εκτός πλέον ο Παναθηναϊκός . Πάντως έχει δρόμο, ελπίζει, έφτιαξε ψυχολογία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που αν και σαφώς είναι άλλο επίπεδο σε σύγκριση μαζί του ο Παναθηναϊκός ,δεν παύει να είναι πάντα ένα ματς ειδικών συνθηκών και ντέρμπι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Mar 2020 14:57 - 04 Mar 2020 14:59 #232060 by Ηλιας
Ρεκορ Παναθηναικου στην Ευρωλιγκα με:

Πεδουλακη-Βοβορα: 6 νικες - 4 ηττες
Πιτινο: 8 νικες - 9 ηττες


*Ο Φριντετ στο ματς με τον Ολυμπιακο 2 ποντους απο βολες σε 9 λεπτα συμμετοχης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Mar 2020 13:32 #232074 by Blood Prince
Ελεος δηλαδή....5 % τρίποντα ή αλλιώς 1/20 είχαμε στο μάτς με τον Γαύρο.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Mar 2020 15:54 #232076 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Παναθηναϊκός διέλυσε την Μπασκόνια καθώς πάλι διόρθωσε το πρόβλημά του γρήγορα. Στην αρχή οι Βάσκοι είχαν 8 επιθετικά ριμπάουντς στην 1η περίοδο αλλά δεν πήραν άλλο στην 2η. Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε τα ριμπάουντς, σταμάτησε να τρώει τρίποντα από τις γωνίες διορθώνοντας τις κακές αρχικά περιστροφές και προσαρμογές και μετά το 20-20 και ειδικά στο δεύτερο μέρος πάτησε γκάζι και χάθηκε φτιάχνοντας και τον κόσμο με την περίφημη 100αρα. Η παρουσία Πιτίνο έφερε ένα άλλο αέρα σιγουριάς και υπεροχής και σε ένα ματς που πάντα είναι αγχωτικό για τον Παναθηναϊκό όταν παίζει με τη Μπασκόνια, ήξερες ότι θα παίξει ένα καλό πεντάλεπτο και θα καθαρίσει την μπουγάδα... Λανσαρίστηκε και η τρομερή τριάδα στην άμυνα με Μήτογλου-Γουάιλι μαζί και τον Τζόνσον στο 3. Χωρίς τον αργό και κακό στην άμυνα Τόμας ο Παναθηναϊκός βρήκε τρομερή ενέργεια με το σχήμα αυτό. Που θα φορεθεί πολύ. Φυσικά υπάρχει ο Παπαπέτρου αλλά και ο Παπαγιάννης.

Ο Παναθηναϊκός είναι πλήρης και λογικά αν πάει σε απόκτηση παίκτη θα είναι στην θέση του Μπράουν. Ο Πιτίνο έχει φέτος το σουτ που ήθελε πέρσι και η ομάδα του είχε 13/28τρ. Με τον Φριντέτ μπροστάρη. Ο Τζόνσον που ψαχνόταν με τον Πεδουλάκη είναι πολύτιμο εργαλείο βασικά στην άμυνα και παίκτης ομάδας με τον Ρικ στον πάγκο. Τελικά ο Παναθηναϊκός πήρε και τα ριμπάουντς (39-36) αν και έχασε 17 αμυντικά, έχασε μόλις μια βολή και είχε μόλις 7 λάθη. Μέσα στις συμπληγάδες με την άμυνα χώρου εξαφανίστηκε και το βαρύ πυροβολικό της Μπασκόνια ο Σεγκέλια. Ο Τόμας καλός επιθετικά. Ο Ράις εξαιρετικός μπροστά με 3τρ και δεν έπαιξε μαζί με τον Καλάθη ουσιαστικά κάτι που είχαμε επισημάνει. Ο Νικ δεν χρειάζεται να παίρνει πολλές προσπάθειες και είχε σε μόλις γι' αυτον 25' τους 12π και 9ας! Ο Φριντέτ σούπερ με 21π. Ο Γουάιλι με δουλειά στην άμυνα όπως και ο Μήτογλου που δεν φαίνεται. Ουσιαστικός ο Τζόνσον. Ο Παπαγιάννης θετικός. Ελάχιστα έπαιξε ο Βουγιούκας όπως και ο Παππάς. Ο Παπαπέτρου αθόρυβα 11π. Και ο Μπέντιλ που έπαιξε λίγο έβαλε και αυτός τα 5 ποντάκια του σε ισάριθμα λεπτά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Mar 2020 00:12 #232132 by Blood Prince

billfrigas wrote: Η παρουσία Πιτίνο έφερε ένα άλλο αέρα σιγουριάς και υπεροχής


χαχαχα ωραίο ανέκδοτο.



Δύσκολη βραδιά για τον Παναθηναϊκό, ήττα με 66-97 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας


Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός έχασε στη Euroleague και από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ.

Ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε καλή κατάσταση φαινόταν από τις τρεις ήττες στα προηγούμενα τρία παιχνίδια του στη Euroleague, με πιο πρόσφατη αυτή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οι ήττες έγιναν τέσσερις σερί και έξι στις τελευταίες επτά αγωνιστικές, αλλά χειρότερο κι από αυτό είναι ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτό το αποτέλεσμα.

Το -31 (66-97) συνιστά την πιο βαριά ήττα των πράσινων στη Euroleague και αυτό είναι αρκετό για να καταλάβει εύκολα ο καθένας, ακόμη κι αν δεν είδε το ματς, τι έγινε στο ΟΑΚΑ: Όλα λάθος για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς του, όλα εύκολα για τους Ρώσους που μετέτρεψαν το 19-17 σε 19-29 λίγο πριν το τέλος του πρώτου 10λέπτου και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω τους.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, εκμεταλλευόμενη την υπεροχή της στα ριμπάουντ, αύξανε συνεχώς τη διαφορά και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η κατάσταση ξέφυγε εντελώς, μέχρι να φτάσουμε στο τελικό 66-97.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Mar 2020 11:01 #232135 by Βασίλης Φρίγκας
"Κανείς δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται ως σπουδαιότερος & μεγαλύτερος από το εθνόσημο. Η ισχύς εν τη ενώσει" είπε ο υπουργός αθλητισμού κ. Αυγενάκης και προσυπογράφω. Αλλά θα δώσει κανείς σημασία σε μια εποχή άκρας οπαδικής και προεδρικής αντιπαλότητας με μοναδικό θύμα το ίδιο το άθλημα, τον αθλητισμό και το μπάσκετ εν προκειμένω; Και αν μιλήσεις και πεις αλήθειες θα είσαι εχθρός. Σήμερα ο δημοσιογράφος απαγορεύεται να είναι αντικειμενικός. Πρέπει να είναι μαζί μας ειδάλλως είναι εχθρός μας. Το ίδιο και οι θεσμικοί παράγοντες. Αλλά για σιγά, για ποια δημοσιογραφία μιλάμε; Που αν είσαι αληθινός την @@μησες... Θα στην πέφτουν όλοι μαζί. Κόντρα στο κύμα εμείς όμως... Και όπου βγει. Πιστεύω υπάρχει και μια άλλη μεγάλη Ελλάδα που δεν ακούγεται γιατί κυριαρχεί ο λαϊκισμός και η αλητεία που αυτή βγαίνει μπροστα με τον τσαμπουκά.

Πέσατε από τα σύννεφα με τις εξελίξεις στο θέμα Εθνική ομάδα; Εγώ πάντως όχι. Αλλά έχουμε μια εξέλιξη. Πιάσαμε πάτο, δεν πάει άλλο κάτω. Τελείωσε το μπασκετάκι οριστικά. Η κόντρα Ολυμπιακού -Παναθηναϊκού σε προεδρικό επίπεδο και η κόντρα Ολυμπιακού-ΕΟΚ πλέον μετά την Α1 και το κύπελλο, χτύπησε και την Εθνική ομάδα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού που είναι υποψήφιοι για την Εθνική στο Προολυμπιακό και πιθανότατα και την Ολυμπιάδα, ενημέρωσαν με επιστολή τους ότι δεν θα κατέβουν με τον Πιτίνο στον πάγκο επειδή τους πρόδωσε.

Καταρχάς είναι ασφαλώς λάθος της ΕΟΚ νομίζω καθότι απ' αυτήν προήλθε η ενημέρωση, της επιστολής αφού θα μπορούσε να γίνει μια παρασκηνιακή επαφή. Πάμε στο σημαντικότερο όμως. Προφανώς οι αθλητές του Ολυμπιακού δεν αποφάσισαν μόνοι τους αλλά υπό την πίεση του περίφημου μέχρι τέλος της διοίκησης. Που βάζει στο κάδρο και την Εθνική. Οπως και να έχει, ενα κομμάτι του κόσμου του Ολυμπιακού ζητωκραυγάζει "...θάνατος στην Εθνική μέχρι να πέσει η ...χούντα Βασιλακόπουλου".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Mar 2020 13:42 #232137 by Blood Prince
Δείτε πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ηττήθηκε 66-97 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ για την 28η αγωνιστική της Euroleague.

Μια από τις χειρότερες βραδιές της ιστορίας του βίωσε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 66-97 από τους Ρώσους, στη μεγαλύτερη σε έκταση ήττα της ιστορίας τους στη σύγχρονη εποχή της διοργάνωσης…

Δείτε τα highlights του αγώνα



Ποιός Πιτίνο τώρα ;

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Mar 2020 16:34 #232140 by Blood Prince
Τουλάχιστον ο Γιαννακόπουλος έχει αποδείξει μέχρις στιγμής πως δεν είναι Αλαφούζος και ενδιαφέρεται για το καλό της ομάδας.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Τους μαζεύει στο ΟΑΚΑ ο Γιαννακόπουλος


Παίκτες και προπονητικό επιτελείο ενημερώθηκαν να βρίσκονται στις 16:00 στο ΟΑΚΑ όπου θα τους μιλήσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο Ρικ Πιτίνο, λίγες ώρες μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Ευρωλίγκα, αποφάσισε να δώσει ρεπό στους παίκτες του. Ωστόσο, άπαντες στο «τριφύλλι» ενημερώθηκαν να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου στο Μαρούσι, μια και θα τους μιλήσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Άπαντες περιμένουν με αγωνία την συνάντηση, αλλά και όσα πει ο διοικητικός ηγέτης των «πράσινων» στους παίκτες, μια και μετά την βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι «καζάνι» που… βράζει.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Mar 2020 17:52 #232172 by Βασίλης Φρίγκας
Κάπως έτσι είναι το πλάνο και το κάδρο με μοναδικό θύμα στο ακραίο μίσος σε όλα τα επίπεδα την ίδια την Εθνική. Καλά σαφώς δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν πρόεδρο και μεγαλομέτοχο η Εθνική. Αλλά και οι παίκτες; Πάνω απ όλα ότι πει η ομάδα και όχι η τιμή για το εθνόσημο; Θα περίμενα από παίκτες που έχουν λύσει το οικονομικό τους για 10 ζωές να βάλουν πάνω απ όλα το εθνόσημο.χωρίς άλλες σκέψεις. Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός λέει έξω ο Πιτίνο ή ο Βασιλακόπουλος. Με πρόσχημα το ψέμα Πιτίνο ότι δεν θα δουλέψει αλλού. Μπορεί να μην είχε στο μυαλό του τον ΠΑΟ αλλά σόρυ κόουτς και εσύ με το μέγεθος που έχεις δεν λες δεν θα δουλέψω αλλού όσο είμαι στην Εθνική και μετά κωλοτούμπα...Αλλά εν πάση περιπτώσει βρήκαμε ένα υπερκομματικό στους πραγματικούς φιλάθλους προπονητή και πρέπει να τον διώξουμε γιατί ενοχλούνται οι... ταλιμπάν και οι ομάδες σε διοικητικό επίπεδο. Ε λοιπόν επειδή και εγώ ενοχλούμαι με όλα αυτά παραπάει πια το έργο. Να μείνει ο Πιτίνο και σε όποιον αρέσει. Αν δεν θέλουν οι ερυθρόλευκοι μην κατέβουν. Και στην τελική έχει καταλάβει κανείς ότι ο Ολυμπιακός ουσιαστικά ξέμεινε από διεθνείς; Ο Κόνιαρης δεν χωράει σε καμιά 12αδα, ο Πρίντεζης είναι στα τελειώματα και ο Παπανικολάου εδώ και ένα χρόνο είναι σε κακή κατάσταση και ήταν αμφίβολος ακομα και πέρσι για την 12αδα που μπήκε και δεν ακούμπησε.

Και κάτι ακόμα. Συμφωνώ με τον Ολυμπιακό για ανεξάρτητη διαιτησία σαφώς. Και είμαι της άποψης να έρθει το τέλος εποχής Βασιλακόπουλου για να μπουν φρέσκες ιδέες. Αλλά όχι να μπάινει στο κάδρο η Εθνική. Πιάσαμε πάτο,καληνύχτα!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification