Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Μπάσκετ: Γενική Συζήτηση

02 Feb 2020 10:04 #231285 by Βασίλης Φρίγκας
Όταν έγινε γνωστό ότι ο Πιτίνο έρχεται για να μιλήσει με την Ελλάδα δεν σας κρύβω ότι γέλασα και γέλασα γιατί δεν γίνονται αυτά τα πράματα. Γίνονται όμως όταν κάποιος έχει όρεξη να κάνει κάτι επειδή έτσι γουστάρει και όχι επειδή προκύπτει από ένα deal. Κακά τα ψέματα, δεν θα μπορούσε νομίζω να κάνει καν ραντεβού με την ΕΟΚ ο Ρικ Πιτίνο και ούτε φυσικά η ομοσπονδία μπορούσε να έχει τα χρήματα για να τον πληρώσει έστω για μια διοργάνωση 15 ημερών. Σαφώς όμως όταν κάποιος αγαπά την Ελλάδα ως περίτρανα αποδείχθηκε και προφανώς επειδή επηρεάστηκε θεωρώ θετικά από το περιβάλλον του Παναθηναϊκού που προφανώς ερωτήθηκε στο φιλικό πλαίσιο αφού οι πράσινοι τον έφεραν πρώτη φορά στην Ελλάδα και τον έφεραν επειδή είχαν φιλική πρωτίστως σχέση μαζί του,όλα είναι δυνατά. Τώρα ποιος ξεκίνησε το πρότζεκτ αυτό δεν το ξέρω. Το πέταξαν κάποιοι σαν ιδέα στον Βασιλακόπουλο, το σκέφτηκε ο ίδιος ο πρόεδρος βλέποντας την αγάπη του Ρικ για την Ελλάδα; Δεν ξέρω. Όπως και να έχει πάμε στο αποτέλεσμα. Η ΕΟΚ κέρδισε πολλά μπόνους φέροντας ένα τέτοιο μέγεθος προπονητή για το ΠροΟλυμπιακό τουρνουά και αν περάσουμε για το Ολυμπιακό τουρνουά και χωρίς να έχουμε όπως ακούγοταν ότι θα ήταν παράμετρος για το "ναι" ένα όμιλο στην πατρίδα μας. Ο χορτασμένος από επιτυχίες και λεφτά αμερικανός κόουτς,προφανώς άκουσε απο τους φίλους του θετικά σχόλια να αναλάβει ένα μήνα στην ουσία την Εθνική ομάδα. Προφανώς του αρέσει να κοουτσάρει,δεν ξερω αν θα έλεγε πάλι το "ναι" στον ΠΑΟ αλλά είναι φανερό ότι δεν συνέχισε λόγω του προβλήματος που είχε με το οικογενειακό του θέμα. Και τώρα που τα πράματα πάμε καλύτερα έρχεται εδώ την βόλτα του, αναλαμβάνει και την Εθνική και ποιός ξέρει τι θα γίνει και με τους πράσινους κάποια στιγμή. Αλλωστε άλλο να είναι γύρω σου ζεστός και άλλο μακρυά... Ο Ρικ γουστάρει την Ελλάδα, έχει φίλους εδώ και έτσι δέχθηκε να αναλάβει και την Εθνική. Ασφαλώς το πρόβλημα που υπήρχε παλιότερα με όσους κόουτς είχαν διατελέσει σε ένα αιώνιο και φοβόταν η ΕΟΚ τις αντιδράσεις, εδώ δεν υπάρχει καθώς είναι αυτό που λέμε... υπεροκομματικός! Ο Ρικ θα δώσει άλλο αέρα στην Εθνική,άλλο κύρος,την ανεβάζει επίπεδο,είναι πολύ πιο εύκολο να πείσει τον Γιάννη να έρθει στο ΠροΟλυμπιακό και αυτή την ομάδα είναι ιδανικός να την πάει και σε μετάλλιο....Αλλωστε διαφωνεί κανείς ότι με τον Ρικ στο πάγκο θα ήμασταν το βάθρο στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ; Και φυσικά είναι λογικό να συνεχίζει με ένα προπονητή όπως ο Σκουρτόπουλος στα παράθυρα η ομάδα και να έχεις το μεγάλο ατού,το μεγάλο όνομα,στις μεγάλες διοργανώσεις.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Feb 2020 10:22 #231347 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Παναθηναϊκός έχει θέματα εκτός και ο Προμηθέας έχω πει ότι έχει ένα πανέξυπνο παραδοσιακό προπονητή. Ο Μάκης Γιατράς είχε κοντράρει στο φιλικό της Πάτρας στα ίσα τους πράσινους και τους είχε κατεβάσει στους 70π (69-71) λίγο πριν τα επίσημα τζάμπολ. Συνεπώς ο Προμηθέας με τον κόσμο του που σε αυτά τα ματς πάνε όλοι οι ουδέτεροι πατρινοί, με την έλλειψη άγχους και με την άμυνά του θα δυσκόλευε τον Παναθηναϊκό. Σε αυτά τα ματς αν η καλή ομάδα παίξει κάτω από το 60% πας άκλαφτος... Και έτσι έγινε. Ο Παναθηναϊκός έχανε και με 15π, το γύρισε αλλά το έχασε δίκαια. Και είναι ένας αποκλεισμός σοκ καθώς χωρίς τον Ολυμπιακό χάνει το πρώτο τίτλο της σεζόν μετά από χρόνια. Συνεπώς μιλάμε για γκράντε αποτυχία, για μέγα κάζο,για σοκ και δέος καθώς όσο κάνει στην τελική ο Καλάθης κοστίζει σχεδόν όλος ο Προμηθέας. Και είναι μια ήττα που δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Αυτές που επικαλουνται κάποιοι πράσινοι όπως ότι έπαιξαν μετά από 37 ώρες του ματς με την Βαλένθια, προκαλούν γέλωτα αν δούμε πως παίζουν στην Ισπανία πχ. Αυτό που είπε ο Πεδουλάκης επίσης ήταν εκτός λογικής. Οτι και καλά έλειψε ο Φριντέτ στην ζώνη του αντιπάλου. Ο Αμερικανός τραυματίστηκε και έπαιξε μόλις 6'. Βασικά και όταν είναι καλά δεν τον πολυβάζει ο Αργύρης και εκτός αυτού Παναθηναϊκός είσαι και παίζεις με τον Προμηθέα και όχι με την Μπαρτσελόνα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός. Μπήκε μπλαζέ και άνετος και το πλήρωσε ακριβά. Κόλλησε στην επίθεση και κατέβηκε κάτω απο τους 80π οπότε έχοντας δεδομένα προβλήματα στην άμυνα,το ματς έγινε θρίλερ. Οταν είχε ανοιχτό γήπεδο με τους 6 επιτυχημένους αιφνδιασμούς του, είχε σκορ. Ο Προμηθέας πήγε στο σετ μπάσκετ και εκεί με την ζώνη βασικά καθάρισε έξυπνα τους πράσινους. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει δημιουργία από την φροντ λάιν και έτσι ο Γιατράς πήρε το ρίσκο να φάει 12-14τρ για να χάσει καθαρά. Λογικό. Εχει δουλέψει όμως έξυπνα τις προσαρμογές του και παγίδες σε άμυνες χώρου και έτσι ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 8/31σ. Οταν Καλάθης και Τόμας είναι πρώτοι σκόρερ του Παναθηναϊκού έχω γράψει νωρίς είναι να ανησυχείτε. Ράις και Τζόνσον είχαν 2/18σ και επίσης είναι βαρόμετρο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Feb 2020 10:26 #231364 by Βασίλης Φρίγκας
Με όλα αυτά είναι και άξιον απορίας όπως λέμε που ο Παναθηναϊκός από το -15 πέρασε και μπροστά. Καθώς στο δεύτερο ημίχρονο έδεσε κάπως την άμυνά του και με το μεγάλο του βάθος εκμεταλλεύθηκε την κούραση των πατρινών. Το φινάλε έιναι ενδεικτικό. Ο Χολ βάζει καλαθι σαν σε προπόνηση στην πιο κρίσιμη επίθεση με την άμυνα του ΠΑΟ εκτεθειμένη . Ο ΠΑΟ τρώει καλάθι και κάνει και φάουλ κα τρώει και 2β ,δηλ 4π σε μια φάση στο φινάλε. Ο Καλάθης βάζει 2τρ κολλητά σε μισό λεπτό αλλά ήταν ειδικά το δεύτερο σουτ χωρίς λογική. Και πάει λες και είναι ο Λάρι Μπερντ που δεν είναι και ακόμα και οι σταρ επιπέδου Ρέτζι Μίλερ δεν εκβιάζουν το 3/3 σε ένα λεπτό στο τέλος ειδικά, να βάλει το τρίποντο της νίκης στα 7'' και τρώει τάπα. Ο δε Πεδουλάκης άργησε να αλλάξει τον Παπαγιάννη όταν δεν του έβγαινε το μαρκάρισμα του Ελις που έβαλε 13 συνεχόμενους πόντους στο δεύτερο μέρος. Ξέχασε και τον Παππά που ήταν μαχητικός και μπορούσε χωρις τον Φριντέτ να αγωνιστεί περισσότερο στο β' μέρος.

Ο Προμηθέας έδειξε ότι δουλεύει σωστά και ειναι μια νίκη παρακαταθήκη για το μέλλον ενώ χωρίς τους αιωνίους ανοίγει ο δρόμος να διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του. Και κυρίως έδειξε ότι δεν είναι φωτοβολίδα. Ασφαλώς πρέπει να προσέξει πως θα διαχειριστεί την κατάσταση και την επιτυχια στην συνέχεια μην του βγει μπούμερανγκ... Συμβαίνει στις ελληνικές ομάδες αυτό στις μεγάλες επιτυχίες. Η τριάδα Χολ-Αγραβάνης-Ελις ήταν εκπληκτική. Ο Ρόμπινσον εξαιρετική αλλαγή προ 20ημέρου από τον Γιατρά που έκανε μαεστρικό κοουτσάρισμα και συντήρηση. Και είναι μεγάλο γεγονός να σου γυρίζει το ματς η μεγάλη ομάδα και να το γυρίζεις πάλι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Feb 2020 10:30 #231425 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να... ευχαριστεί την Ευρωλίγκα για το εξαίσιο πρόγραμμα που του έφερε τρία συνεχόμενα παιχνίδια εντός έδρας και με τους ουραγούς μάλιστα τα δύο από αυτά. Μετά από ένα ξεκίνημα με αγχωτικές νίκες και μέτριες εμφανίσεις αλλά και δύο ήττες εκτός προγράμματος, η ομάδα με την νίκη με την Εφές με άνεση στο β' μέρος στο ΟΑΚΑ έδειξε να στρώνει και φάνηκαν τα πρώτα καλά χαμόγελα. Αμ δε. Μετά την νίκη με την Βαλένθια που έκανε τα εύκολα δύσκολα και έφαγε 29π από την ουραγό Ισπανική ομάδα σε μια μόλις περίοδο και βρέθηκε και πίσω στο σκορ στο 30' με αποτέλεσμα πάλι γκρίνια, ήρθε το μέγα κάζο. Ηττα σοκ και αποκλεισμός στην Πάτρα από τον Προμηθέα. Πάλι καλά που δεν ήταν αεροπορικό το ταξίδι γιατί δεν νομίζω ότι θα γλίτωναν το πούλμαν...

Ο Παναθηναϊκός μπήκε μπλαζέ και σιγουράτζα και έκατσε στο παγωτό... Πολλοί παίκτες του λέγεται ότι έκαναν βολτούλες και κάποια βράδια πριν και παραμονή του αγώνα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξενύχτησαν, αλλά "κατηγορήθηκαν" για έλλειψη συγκέντρωσης. Οπως και να έχει ο δίκαιος αποκλεισμός από τον Προμηθέα ήταν ένα σοκ καθώς ο Καλάθης κοστίζει περισσότερο από την φιλότιμη και φιλόδοξη ομάδα της Πάτρας. Το σοκ ήταν ακόμα μεγαλύτερο καθώς δεν ήταν μια ήττα στην λίγκα, αλλά μια ήττα που χάθηκε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν και χωρίς την παρουσία του Ολυμπιακού. Ακόμα χειρότερο δηλαδή με το Κύπελλο να είναι για τον Παναθηναϊκό μια ρουτίνα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Feb 2020 16:52 #231445 by Βασίλης Φρίγκας
Φέτος το μπάτζετ αυξήθηκε και μαζί και οι απαιτήσεις. Και αντί για νίκες και μπασκετάρα έχει έρθει μια μέτρια πορεία στην Ευρωλίγκα και μια σφαλιάρα αχώνευτη στο Κύπελλο και ένας χαμένος τίτλος. Με το καλημέρα η χρονιά αν δεν πάρεις την Ευρωλίγκα είναι με αρνητικό πρόσημο. Και το ερώτημα στο ποια είναι η επόμενη μέρα έμπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράματα. Το πρωτοσέλιδο της "Πράσινης" φωτογράφιζε απόλυση ή παραίτηση Πεδουλάκη. Η επίσκεψη του εκπροσώπου του στα γραφεία της ΚΑΕ επιβεβαίωνε διαζύγιο. Και τελικά μπαμ! Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν τον απέλυσε αλλά πήγε στο ΟΑΚΑ και τα έχωσε άγρια σε όλους. Μίλησε για πρόστιμα και καρατομήσεις αλλά προφανώς έδωσε μια άγνωστης χρονικής διάρκειας πίστωση χρόνου. Ηταν η αποζημίωση Πεδουλάκη που δεν ήθελε να πληρώσει ο Παναθηναϊκός; Δεν νομίζω γιατί είναι πολύ μικρή σε σχέση με άλλες. Ηταν γιατί δεν υπάρχει συμφωνία με τον Πιτίνο; Βούιζε ο τόπος ότι τώρα που ο Αμερικανός τεχνικός ανέλαβε για ένα μήνα την εθνική και ήταν εδώ, αργά ή γρήγορα και για την ακρίβεια στην πρώτη στραβή θα επέστρεφε στον πάγκο των πρασίνων. Άλλωστε τιμήθηκε και στο ΟΑΚΑ και οι σχέσεις του με τον Γιαννακόπουλο είναι οικογενειακές. Τι συνέβη λοιπόν; Μήπως ο Πιτίνο δεν μπορούσε να αναλάβει τώρα και πήρε μια πίστωση με προγραμματισμένο "τέλος" ο Πεδουλάκης; Ακούγεται και αυτό, ότι δηλ θα έρθει ο Ρικ σε κανένα 15ημερο .Κανείς δεν ξέρει. Αλλά φαίνεται κομματάκι δύσκολο να έρχεται για την Εθνική ο Πιτίνο και όχι για τον Παναθηναϊκό εκτός αν δεν έχει τόσο χρόνο ελεύθερο για σεζόν ολόκληρη. Αλλωστε άνθρωποι που γνωρίζουν καταστάσεις με νόημα έλεγαν άντε και έφυγε ο Αργύρης ποιος θα έρθει;

Ο Παναθηναϊκός θα ήθελε τον Μπαρτζώκα λένε άλλες πηγές αλλά για πολλούς λόγους δεν παίζει το σενάριο. Μένει κανείς πρωτοκλασάτος και τέτοια εποχή; Μπα... Περίεργα πράματα λοιπόν. Τον Παναθηναϊκό τον σώνει ότι περιμένει αυτή την εβδομάδα την άλλη ουραγό την Άλμπα και θα κερδίσει εύκολα ή δύσκολα καθώς η γερμανική ομάδα έρχεται και μισή! Ομως την επόμενη εβδομάδα αν θες πλέι οφ ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει σε Κάουνας-Μόναχο, έστω σε ένα από τα δύο γήπεδα. Και μετά ακούστε πρόγραμμα. Μπασκόνια και Ολυμπιακός μέσα, Βαρκελώνη,Φενέρ στο ΟΑΚΑ, Τελ Αβίβ και Μόσχα (ΤΣΣΚΑ) και ενδιάμεσα Μακάμπι μέσα και μετά στο Μιλάνο στις 9/1. Κοινώς όπως είναι σήμερα ο Παναθηναϊκός μέχρι που μπορεί να έχει χαιρετήσει με την αυγή του 2020! Και μέσα σε όλα έχει πολλά θέματα ακόμα. Ακούγονται για ξενύχτια των παικτών και είχαμε και το πρωτοφανές διαδικτυακό επεισοδιακό διάλογο του προέδρου με τον Ράις! Πως θα είναι το κλιμα; Ο Πεδουλάκης δεν εμπιστεύεται την πιο ακριβή μεταγραφή τον Φριντέτ επειδή δεν παίζει άμυνα λες και δεν τον ήξερε! Και οι Μπράουν και Μπέντιλ δεν έχουν βοηθήσει καθόλου και ειδικά ο πρώτος είναι υπ ατμόν! Συνεπώς ο Παναθηναϊκός είναι "ηφαίστειο" και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Και το εύκολο πρόγραμμα μέχρι και αυτή την εβδομάδα, δεν αρκεί.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Feb 2020 17:31 #231455 by Βασίλης Φρίγκας
Το ότι η χρονιά για τον Ολυμπιακό είναι χαμένη είναι γνωστό.Το βασικό ζητούμενο όμως για τους φίλους του είναι να αγωνιστεί σαν Ολυμπιακός. Δηλαδή με όρεξη,διάθεση και πάθος και να πέσει μαχόμενος...Να πέσει με αξιοπρέπεια κοινώς και οχι με συντριβές, διασυρμούς και ήττες ντροπής. Και με την λογική αυτή η χτεσινή εμφάνιση και νίκη των ερυθρολεύκων με την Ζάλγκιρις εντός έδρας, αυτό δείχνει. Την διάθεση δηλαδή για να παλέψει η ομάδα τα παιχνίδια της και να πάρει κάποιες νίκες καλές. Οπως έκανε με το μπαμ στην Μόσχα και όπως έκανε χτες με την Ζάλγκιρις. Είχα πει ότι θα γίνει ντέρμπι και μπορεί να κερδίσει ο Ολυμπιακός γιατί δεν είναι πολύ καλύτερη η Ζάλγκιρις ακόμα και με αυτό το ρόστερ το φετινό της ελληνικής ομάδας. Αλλά η Ζάλγκιρις με την υπογραφή του Σάρας είναι ο ορισμός της ομάδας και γι' αυτό είναι καλύτερη από τον Ολυμπιακό. Που όμως χτες έπαιξε σαν ομάδα, έβγαλε εγώ, έβγαλε αντίδραση.

Μετά την άλωση της Μόσχας ήρθαν τα χαμόγελα και καπάκι η απογοήτευση με τις 20αρες στο ΣΕΦ με Μακάμπι και Εφές. Πολύ καλύτερες ομάδες από αυτόν που δεν αρκεί η έδρα πια για να παλέψεις καθώς είναι ξεκάθαρη η διαφορά δυναμικότητας. Θα ήταν πολύ βαρύ για τους παίκτες του Ολυμπιακού να χάσουν και τρίτο συνεχόμενο ματς στην έδρα τους, καθώς Ολυμπιακός είσαι ρε φίλε όπως λέμε. Φανέλα δηλαδή. Και πράγματι απέναντι σε μια ομάδα που του έχει πάρει για τα καλά τον αέρα μέσα-έξω τα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός έκανε μια μεστή σοβαρή εμφάνιση. Από τα παλιά που λέμε, με σωστό προσανατολισμό, με άμυνα, με καλή διαχείριση από τον Κεζμούρα, με σωστή κατεύθυνση στην επίθεση που απέφυγε τα μπάμπα μπούμπα, τα τρίποντα στο κουτουρού κοινώς. Και ενώ και με Μακάμπι και Εφές ξεκίνησε καλά ή σχετικά καλά αλλά μετά κατέρρευσε, αυτή την φορά ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 37-39 πήρε μικρές διαφορές στο δεύτερο μέρος. Στο τέλος η Ζάλγκιρις που ήταν σε κακή μέρα χωρίς τρίποντο, δεν είχε σκορ και ο Ολυμπιακός την άγχωσε καθώς αυτή καίγεται.

Μια Ζάλγκιρις που μην ξεχνάμε με ανατροπή από 76-69 είχε κερδίσει στην Πόλη την Φενέρ στην τελευταία της έξοδο και ξέρεις ότι παίζει καλύτερα εκτός και θα στην κάνει στο φινάλε όταν νομίζεις ότι θα κερδίσεις εύκολα ή δύσκολα. Αυτή την φορά όμως ο Ολυμπιακός είχε σωστές κινήσεις από τον πάγκο στο φινάλε, είχε τον έλεγχο τον ριμπάουντς ουσιαστικά με σωστά μπλοκ άουτ και έβαλε και τις βολές. Βασικά όμως είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και γι αυτό τελείωσε με το εντυπωσιακό 68% στα δίποντα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Feb 2020 17:07 #231466 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Σπανούλης σε 23' είχε 16π και7ας και μια εμφάνιση από τα παλιά όπως λέμε έχοντας ακόμα και μπασίματα και χωρίς να σουτάρει καν μια βολή. Ο Μιλουτίνοφ είχε 14π αλλά έφαγε 20+ από τον Λεντέιλ βασικά πίσω. Ο Πρίντεζης έβγαλε ένα 30λεπτο και ήταν απλά θετικός. Ο Ριντ στην θέση του Μιλουτίνοφ πήρε ένα 15λεπτο και έδειξε κάποια πράματα με όρεξη και αθλητικότητα και αξιοποίησε και πολλές πάσες του Σπανούλη. Στη περιφέρεια ο Πάντερ άποντος, ο Πολ έβαλε πάλι τα ποντάκια του (14) αθόρυβα. Επαιξε και ο Μπάλγουιν ένα 10λεπτο που νομίζαμε ότι είχε φύγει! Επέστρεψε ο Παπανικολάου που προσπάθησε στην άμυνα καθώς ο Ολυμπιακός έκοψε το μακρινό σουτ της Ζάλγκιρις που είχε μόλις 4/19τρ και γι αυτό δεν προστάτεψε σε μεγάλο βαθμό τα νώτα του και έφαγε 23π από τον Λεντέιλ στο σέντερ! Μαχητικός ο Κόνιαρης, χρήσιμος στην επίθεση με την εμπειρία του ο Ρότσεστι (8π) αλλά επιρρεπής στο λάθος (3 σε 16') και με κακή άμυνα. Ο Βεζένκοφ μόλις 2'. Ο Κεζμούρα πλέον έχει καταλήξει σε μια νέα διαχείριση του ρόστερ χωρίς πολλές αλλαγές και με τους παίκτες βασικά να μοιράζονται σε δυάδες μια θέση και με χαμηλά σχήματα με τον Πολ στο 3 ειδικά τώρα που έφυγε και ο Κουζμίνσκας.

Συνολικά κρατάμε την αντίδραση αλλά ασφαλώς δεν μπορεί να περιμένει κανείς θαύματα.Τα ματς σε Μπάγερν και Άλμπα την επόμενη εβδομάδα θα δείξουν αν κάνει μια νίκη τουλάχιστον ο Ολυμπιακός, αν θα είναι σε μια συμπαθή θέση κοντά στα πλέι οφ χωρίς φυσικά να μπορεί για αυτά. Βασικά όμως τον ενδιαφέρει το ματς του ΟΑΚΑ στις 6/12. Οσο για την Ζάλγκιρις είναι μια ομάδα που θα κάνει ζημιές αλλά αυτή την φορά δεν θα προλάβει να κάνει το μπαμ και να μπει στα πλει οφ από το κάγκελο καθώς έχει ανέβει το επίπεδο των μεσαίων.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Feb 2020 10:07 #231553 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει κάθε χρόνο την προσπάθεια του να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή και σε ένα Φ4 αλλά οι δυσκολίες δείχνουν ανυπέρβλητες. Αν και με υγιή διοίκηση που αύξησε μάλιστα και το μπάτζετ φέτος σχεδόν στα 11 εκ. μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι, αν και με ελληνικό σοβαρό κορμό πια, η πορεία πάλι δεν αφήνει υποσχέσεις. Τα μπάτζετ του Παναθηναϊκού όπως και του Ολυμπιακού πλέον δεν είναι μεγάλα. Είναι μεσαία για την Ευρωλίγκα. Και πλέον επίσης πολλές μεσαίες ομάδες ανέβηκαν επίπεδο και έτσι η δυσκολία ακόμα και να φτάσεις στα πλέι οφ μεγαλώνει. Επίσης η εποχή του Έλληνα σταρ όπως ο Διαμαντίδης ή ο Σπανούλης, αποτελεί παρελθόν και συνεπώς δεν υπάρχει αυτός που στα δύσκολα θα σου πάρει 3-4 προσωπικές μεγάλες νίκες. Με όλα αυτά καθίσταται σαφές ότι το επίπεδο του Ελληνικού μπάσκετ έπεσε όσο και αν δεν μας αρέσει καθώς δεν βγαίνουν και πρωτοκλασάτοι έλληνες παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει λοιπόν να κατανοήσει ότι οι εποχές που ήταν το αφεντικό πέρασαν και πλέον είναι ένας καλός κομπάρσος που θέλει να μπει στο έργο με ένα καλό ρόλο. Νέα ήθη και έθιμα κοινώς και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν όλοι τόσο το καλύτερο για όλους θα είναι. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν με όνειρα και όραμα έχοντας φέτος ανεβάσει το μπάτζετ, έχοντας ένα εξαιρετικό περιφερειακό δίδυμο που κοστίζει 4εκ με την απόκτηση του Φριντέτ. Και έχοντας βάλει ένα δεινό σκόρερ στην ομάδα του αλλά και μια σημαντική προσθήκη από το ΝΒΑ με τον Τζόνσον που ήρθε σε καλή ηλικία με περγαμηνές. Το αποτέλεσμα τραγικό. Ο Παναθηναϊκός των υψηλών προσδοκιών έπαιξε καλύτερα σαφώς από κάθε άλλη χρονιά στην επίθεση και είχε την 2η καλύτερη και στην Ευρωλίγκα αλλά και 100π παραγωγικότητα μ.ο στην Ελλάδα. Μπάσκετ που αρέσει και που θέλει θεωρητικά ο κόσμος. Που όμως; Μήπως στο ΝΒΑ ή στις αγορές στην Ευρώπη που το μπάσκετ είναι θέαμα και μόνο; Στην Ελλάδα κακά τα ψέματα, καλώς ή κακώς, ο κόσμος θέλει τίτλους και νίκες. Συνεπώς ο Παναθηναϊκός που σχεδιάστηκε για να κερδίζει και να παίζει ωραίο μπάσκετ παρουσιάστηκε πιο λάιτ και από το βούτυρο. Αμυνα ελβετικό τυρί και πολλά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα. Οταν δεν παίζεις άμυνα δεν έρχονται νίκες.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Feb 2020 10:01 #231567 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Φριντέτ για να καθαρίζει στα δύσκολα αλλά βασικά στο τέλος όλες οι μπάλες πήγαν πάλι ως πέρσι στον Καλάθη. Έτσι οι "πράσινοι" έχασαν στο τελευταίο σουτ στην Βιλερμπάν, στον Προμηθέα για το κύπελλο, στο ΟΑΚΑ με το Μλάνο μέσα και πάλι μέσα με την Άλμπα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν γνωστός ως ένας σκληρός προπονητής που αγαπά την άμυνα και οι ομάδες του έπαιζαν με πάθος και κατέβαζαν τα σκορ. Φέτος όμως παρουσιάστηκε ένας μεταλλαγμένος Πεδουλάκης. Ενας Πεδουλάκης πολύ χαλαρός, πολύ σοφτ, με έμφαση στην επίθεση και να σκοράρει η ομάδα του. Δεν πήρε την ευθύνη για τις ήττες, έκανε κακές επιλογές στους παίκτες που διάλεξε αυτός. Βασικά ο Πεδουλάκης θεωρώ ότι πλήρωσε την επιλογή του να προσαρμοστεί σε ένα νέο στιλ μπάσκετ που δεν του πηγαίνει. Μάλιστα στην προσπάθειά του αυτή πήγε στο άλλο άκρο και κατέληξε να παίζει με το καταστροφικό στιλ του Πασκουάλ πέρσι, δηλ με αλλαγές στην άμυνα. Δεν έχει τέτοιους παίκτες να υποστηρίξουν το στιλ αυτό οι "πράσινοι" και το πλήρωσαν ακριβά. Μόνο στο β' ημίχρονο με την Εφές ο Πεδουλάκης γύρισε στην φιλοσοφία του την παλιά και κέρδισε με 15π με ανατροπή στο ΟΑΚΑ . Μετά πάλι τα ίδια και καταστροφή. Ο Παναθηναϊκός έψαχνε σουτ όπως είπε πέρσι ο Πιτίνο, πήρε δεινό σκόρερ (Φριντέτ) και δεν έπαιζε καθώς ο Πεδουλάκης έλεγε ότι δεν παίζει άμυνα. Αν έπαιζε και άμυνα θα ήταν στο ΝΒΑ με 10 μύρια το χρόνο βέβαια. Οπως και ο Παπαγιάννης αν τα έκανε όλα. Ο προπονητής είναι υποχρεωμένος να κρύβει τις αδυναμίες του κάθε παίκτη.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να έχει ένα τραγικό ξεκίνημα παρά το καλό του πρόγραμμα, ο Πεδουλάκης δεν ανέλαβε την ευθύνη, είχε τρεις ήττες εκτός προγράμματος και ένα αποκλεισμό σοκ από τον Προμηθέα με το πρώτο τίτλο χαμένο και χωρίς τον αιώνιο αντίπαλο στα πόδια του. Αχώνευτο κάζο κοινώς. Μάλιστα στο ματς με την μισή Άλμπα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός διασύρθηκε ουσιαστικά και ο Πεδουλάκης τα έκανε όλα λάθος σε βαθμό που και να ήθελε να τα κάνει όλα λάθος δεν θα γινόταν. Εφτασε να επικαλείται σε ματς την απουσία του τραυματία Φριντέτ όταν αυτός δεν τον έβαζε στο τέλος. Δεν έβαζε τον Παππά λέγοντας ότι είναι ακόμα ανέτοιμος από τον τραυματισμό του και με την Άλμπα τον έβαλε 38'! Ξεκίνησε τον Μήτογλου, τον έβγαλε στα 2' και δεν τον ξαναέβαλε. Εβγαλε ματς με δύο παρατάσεις με μια πεντάδα! Εχασε και τους παίκτες του έτσι και έκαψε όσους έπαιξαν ουσιαστικά. Έλεγε ότι για την άμυνα φταίει η παρουσία του Φριντέτ και χωρίς αυτόν μέσα ο Παναθηναϊκός έφαγε 60π στο ημίχρονο στην έδρα του από την ουραγό Αλμπα. Και πολλά ακόμα. Ο Πεδουλάκης το μηδένισε φέτος. Πήρε το απόλυτο μηδέν και έκανε ένα τεράστιο πισωγύρισμα στην καριέρα του. Με την 3η φορά στο πράσινο πάγκο μοιάζει με τον Λεμονή του ποδοσφαίρου αλλά πλέον η πόρτα αυτή έκλεισε νομίζω για πάντα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Feb 2020 09:33 #231613 by Βασίλης Φρίγκας
Πέρσι ο Παναθηναϊκός δεν έστριβε, λέγαμε τα γιατί και γιατί πρέπει να φύγει ο Πασκουάλ. Λέγαμε ότι το ρόστερ που το... πυροβολούσαν όλοι είναι για να διεκδικήσει πλέι οφ και Φ4 και γέλαγαν μαζί μου. Ηρθε ο Πιτίνο, έκανε τα αυτονόητα και μας δικαίωσε πανηγυρικά.Τα ίδια λέω και φέτος. Ο Παναθηναϊκός έχει καλό ρόστερ, έχει κορμό ελληνικό, αλλά πρέπει να βρει πλάνο και να παίξει απλό μπάσκετ. Οι Μπράουν -Μπέντιλ και βάσικα ο πρώτος πρέπει να αλλάξει χτες. Πρέπει να πάρει σοβαρό ρόλο ο Τζόνσον. Ερωτηματικό ο Ράις.

Πάμε στο θέμα προπονητή. Εδώ και χρόνια στην μετά Ομπράντοβιτς εποχή ο Γιαννακόπουλος δεν μπορεί να βρει ένα πρωτοκλασάτο τεχνικό. Είχε προβλέψει την εξέλιξη Σάρας και Κοκόσκοφ, τους κυνήγησε αλλά δεν τους έπεισε. Οπως και να έχει ο Παναθηναϊκός θέλει πλέον ένα προπονητή καθώς βάση έχει και καλό ρόστερ έχει. Τώρα είναι δύσκολο. Το καλοκαίρι μπορεί να παίξει σενάριο επιστροφής Ζοτς αν έχει προβλήματα οικονομικά η Φενέρ. Μπορεί να είναι ελεύθερος ο Κοκόσκοφ που είναι τρίτος βοηθός πια στο ΝΒΑ και μάλλον θέλει να έρθει.Αν μπορεί τώρα, σαφώς τον παίρνεις. Ειδάλλως δεν κινείσαι. Σαφώς μια εξαιρετική λύση θα ήταν ο Μπαρτζώκας αλλά μπορεί να αντέξει στον πάγκο αυτό και θέλει λόγω Ολυμπιακού; Μια καλή λύση επίσης αν δεν έρθουν Ζοτς-Κοκόσκοφ (τον Σάρας τον ξεχνάει ο Παναθηναϊκός νομίζω) θα ήταν ο έμπειρος Περάσοβιτς που ταιριάζει. Λύσεις Σκάιλς,Σκοτ κτλ δεν παίζουν θεωρώ και είναι ρίσκο. Δεν αναφέρω τον Πιτίνο καθώς αν ήταν να γυρίσει θα ήταν ήδη στο Κάουνας σήμερα. Ο Πρίφτης δεν είναι λύση για μένα. Ούτε για πρόσκαιρα. Στην τελική να δούμε πως θα πάει η ομάδα με τον Βόβορα που για μένα όπως και να έχει θα πάει καλύτερα απ ότι με τον Πεδουλάκη.

Ο Βόβορας είναι νεαρός αλλά διαβασμένος, μετρημένος, σοβαρός, πρακτικός. Αν είχε τσαγανό θα ήταν έτοιμος να δοκιμάσει την ευκαιρία του. Θα γίνει και αυτό πιστεύω σε μερικά χρόνια. Αλλά δεν είναι κακό να δούμε την εικόνα του Παναθηναϊκού σε Κάουνας και Μόναχο. Αν είναι καλή μπορεί να πάρει πίστωση και όσο βγει περιμένοντας τον Κοκόσκοφ αν φύγει από το ΝΒΑ τώρα ή το καλοκαίρι που είναι επιτακτική η ανάγκη για ένα μεγάλο όνομα σε μια εποχή πάντως που δεν υπάρχουν πρωτοκλασάτα ονόματα διαθέσιμα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification