Call of Duty: WWII

Hot
Χριστιάνα Θάνου

Εσύ είσαι έτοιμος για την πραγματική εμπειρία του πολέμου;

Εσύ είσαι έτοιμος για την πραγματική εμπειρία του πολέμου;

Εσύ είσαι έτοιμος για την πραγματική εμπειρία του πολέμου;

H σειρά Call of Duty έχει περάσει από πολλές προκλήσεις,έχει αγαπηθεί αλλά και κατακριθεί από το κοινό του. Γενικότερα όποιον και αν ρωτησουμε την άποψή του για την σειρά, θα έχει να πει κάτι. Το αν αυτό είναι καλό ή κακό εξαρτάται από τα γούστα του καθενός αλλά σημασία έχει ότι μιλάμε για έναν τίτλο με μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Με την Infinity Ward και την Treyarch να διαδέχονται εναλλάξ το development των νέων τίτλων, αρκετοί gamers έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα.

Φέτος, ο βαρύς ρόλος του developer πέφτει στην Sledgehammer Games η οποία δεν διαθέτει την εμπειρία των άλλων δύο εταιριών όσον αφορά τουλάχιστον αυτή την σειρά. H αλήθεια πάντως είναι ότι η Sledgehammer Games είναι ο...αφανής ήρωας του Call of Duty: Modern Warfare 3, καθώς αν και συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξή του όλο το credit πήγε στην Infinity Ward. Ο πρώτος τίτλος που μας προσέφερε η Sledgehammer ήταν το Advanced Warfare το οποίο δέχτηκε θετικές κριτικές.

Ζήστε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
To campaign του WWII καταφέρνει έπειτα από χρόνια να κερδίσει τις εντυπώσεις και να προκαλέσει συναισθήματα κατά την διάρκεια του gameplay. Ο κύριος πρωταγωνιστής ονομάζεται Ronald “Red” Daniels και αποτελεί μέλος της ομάδας 1st Infantry Division από τις ΗΠΑ. Ο Red με την ομάδα του πολεμάνε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο απέναντι στις Δυνάμεις του Άξονα. Η ομάδα αποτελείται από χαρακτήρες που μένουν στο μυαλό μας για διάφορους λόγους. Περισσότερο φυσικά μένει ο Zussman, φίλος του Red για τον οποίο δεν θα ήθελα να κάνω spoiler οπότε σταματάω κάπου εδώ.

Κατά καιρούς το COD έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει με τους ηθοποιούς που φέρνει για το campaign της αλλά και τους σκηνοθέτες. Τα τελευταία χρόνια, με το futuristic στυλ της, η σειρά μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες μάχες στρατιωτών που τρέχουν πάνω σε τοίχους σαν τον Prince of Persia, που διαθέτουν jetpacks και exoskeletons, όπλα μαζικής καταστροφής και άλλα βοηθητικά τα οποία καταφέρνουν να στοχεύουν ακόμα και αντιπάλους που κρύβονται πίσω από τοίχους. Φέτος όμως τα πράγματα αλλάζουν 180 μοίρες και αυτό πραγματικά αρέσει. Πλέον έχουμε να κάνουμε με ένα σενάριο που ξεκινάει στις 6 Ιουνίου του 1944, την λεγόμενη D-Day και ολοκληρώνεται με το τέλος του πολέμου το 1945. Τα όπλα μας επιστρέφουν πίσω στα MP40, Grease Gun, MG 42, M1903 κ.α τα οποία είναι τα μόνα μας μέσα για να επιβιώσουμε σε αυτόν τον πόλεμο.

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει πραγματικά είναι το πόσο συναισθηματικά φορτισμένο είναι το σενάριο. Πλέον είμαστε κομμάτι μιας ομάδας η οποία μας χρειάζεται και την χρειαζόμαστε και εμείς το ίδιο. Δεν έχουμε να κάνουμε με έναν πρωταγωνιστή υπερ-άνθρωπο ο οποίος καθαρίζει δύο στρατούς και μετά ανάβει τσιγάρο πάνω στα πτώματα. Ίσα ίσα, πολλές φορές χρειαστήκαμε την βοήθεια των συμπαικτών για να σωθούμε από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η ομάδα μας περιλαμβάνει ιδιαίτερα χρήσιμα άτομα τα οποία κρατάμε κοντά μας γιατί μας δίνουν ammunition ή health packs. Καθώς το WW2 δεν έχει health regen, βασιζόμαστε ξεκάθαρα στα health packs τα οποία αναπληρώνουν την μπάρα μας για να ζήσουμε. Επίσης υπάρχουν πολλές αποστολές στις οποίες πρέπει να καλύψουμε τους συμμάχους μας με sniper, ενώ αυτοί πρέπει να αναλάβουν να περάσουν από την μία περιοχή στην άλλη. Άλλες φορές αναλαμβάνουμε να σπάσουμε τα AA guns για να έρθει η αεροπορία και να ρίξει τις κατάλληλες βόμβες. Την επόμενη φορά, είμαστε εμείς πάνω στο αεροπλάνο ή στο τανκ για να οδηγήσουμε, να καταστρέψουμε και να μπούμε σε κάποια πόλη ενώ άλλες φορές οδηγάμε το τζιπάκι για να καταδιώξουμε.

Το campaign δίνει έμφαση κυρίως στην πολυπλοκότητα των ρόλων που αναλαμβάνουμε. Παίζοντάς το, μπήκα σε σκέψεις για το πόσα πράγματα μπορεί να κάνει ένας στρατιώτης και πόσο δύσκολη ήταν η θέση τους στον πόλεμο που πέρασε μιας και μιλάμε για ένα πραγματικό γεγονός που τελείωσε ούτε 100 χρόνια πριν. Πέρα από την ωμή βία όμως, υπάρχει και ένα κομμάτι του campaign που μου αρέσει ιδιαίτερα, όπως εκείνο που είμαστε μία γυναίκα κατάσκοπος που πρέπει να ξεγελάσει τους Γερμανούς και να εκτελέσει την αποστολή της με απόλυτη ηρεμία και αρμονία. Γενικότερα κατά την διάρκεια του σεναρίου θα περάσετε από διάφορες θέσεις, οδηγός τανκ, πιλότος, sniper, πρώτη γραμμή πολέμου, κατάσκοπος, σωτήρας αμάχων και...σύζυγος. Ο Red έχει μια γυναίκα στο Τέξας να τον περιμένει και αυτό μας αγχώνει για την τύχη του, αυτού και του κάθε κοντινού του φίλου. Η διάρκεια κυμαίνεται στις επτά ώρες εάν δείτε όλα τα cutscenes και παίξετε στην κανονική δυσκολία όπου συμπεριλαμβάνονται και κάποια trial and error.

Πρώτη ημέρα στην δουλειά
To campaign ξεκινάει όπως είπαμε και πιο πριν στις 6 Ιουνίου του 1944 όπου μας βρίσκει εν μέσω πολέμου. Μπαίνοντας από την αρχή στα βαθιά λοιπόν, παρατηρούμε κάποιες αλλαγές στο User Interface. Κάτω αριστερά βρίσκουμε την health bar μας και το εικονίδιο για τα διαθέσιμα health packs. Σε περίπτωση που αδειάσουμε, μπορούμε πάντα να ζητήσουμε από την ομάδα μας. Κάτω δεξιά βρίσκονται τα εικονίδια των υπόλοιπων μελών της ομάδας μας και πέρα από αυτά τα βασικά στοιχεία το U.I είναι καθαρό, αφήνοντας χώρο για το πραγματικό παιχνίδι. Τα βασικά τα γνωρίζετε. Τρέχουμε, σκοτώνουμε, μαζεύουμε σφαίρες, αλλάζουμε όπλα, παίρνουμε RPGs για να σπάσουμε τεράστιους τοίχους, οτιδήποτε για την μαζική καταστροφή.

Υπάρχει το κλασικό σύστημα των checkpoints που έχουμε δει σε όλους τους τίτλους της σειράς και κάθε φορά θα πρέπει να καταφέρουμε κάτι το οποίο οι ανώτεροί μας καταφέρνουν να μας πείσουν ότι είναι υψίστης σημασίας. Να περάσουμε μια γέφυρα, να “καθαρίσουμε” κάποιο σημείο συγκέντρωσης αντιπάλων, να καλύψουμε τους συμπολεμιστές μας ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για να σπρώξουμε πίσω τις εχθρικές δυνάμεις. Το σενάριο είναι χωρισμένο σε 11 chapters και το καθένα από αυτά έχει το δικό του επίπεδο δυσκολίας, ένα βασικό objective, mementos για να μαζέψουμε και ηρωικές πράξεις οι οποίες δεν είναι υποχρεωτικές αλλά με ένα δεύτερο playthrough σίγουρα θα ψάξετε να τις κάνετε.

Διάλεξε το class σου
Αρκετοί gamers αναφέρουν πως προσπερνάνε εντελώς το campaign των τίτλων Call of Duty και συνεχίζουν με το Multiplayer. Αν είστε σε αυτή την κατηγορία gamers, θα σας πρότεινα μόλις ξεθυμάνετε σκοτώνοντας άλλους online, να κοιτάξετε και το story mode γιατί έχει γίνει καταπληκτική δουλειά. Ας πάμε όμως και στο πιο δυνατό χαρακτηριστικό της σειράς, το Online κομμάτι. Για όσους έχετε την απορία, όχι δεν μπορείτε να παίξετε online με άλλους την βασική ιστορία του COD. Τα μόνα Online κομμάτια είναι το Multiplayer και το ανανεωμένο Zombies Mode για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω.

Μπαίνοντας στο Multiplayer θα πρέπει να διαλέξετε κάποιο division για να ταχθείτε. Τα divisions χωρίζονται σε Infantry, Airborne, Armored, Mountain και Expeditionary. Κάθε class (ας το λέμε έτσι), έχει ένα αρχικό βίντεο καλωσορίσματος και πληροφορίες για τα βασικά χαρακτηριστικά αλλά και το special skill. Με το Infantry μας συμβουλεύει το COD να ξεκινήσουμε εάν είμαστε πρωτάρηδες σε αυτό που κάνουμε και με special skill το Bayonet Charge, τα πράγματα είναι πιο εύκολα και σε κοντινές αποστάσεις. Μπορείτε να έχετε κάθε όπλο σε αυτό το class και κάποιοι θα το χαρακτήριζαν ως Assault. Στην συνέχεια έχουμε το Airborne το οποίο βασίζεται περισσότερο στο stealth του αφού δουλεύουμε αρκετά με σιγαστήρες και προτείνεται για πιο προχωρημένους παίκτες. Αυτό ήταν και το class που επέλεξα για τα πρώτα μου βήματα στο Multiplayer.

Συνεχίζουμε με το Armored class όπου όπως θα καταλαβαίνετε από το όνομα, έχουμε να κάνουμε με το βαρύ πυροβολικό που αρπάζει τα LMG και τα rocket launchers. Πρόκειται για ιδανικό class εάν σας αρέσει το AoE damage και θέλετε να πετυχαίνετε πολλούς εχθρούς ταυτόχρονα. Το Mountain είναι το sniper class μας ή αλλιώς αυτό που επιλέγουν οι περισσότεροι campers που δεν λείπουν ούτε από το COD: WWII. Τέλος, κλείνουμε με το Expeditionary Class όπου παίζουμε με Shotguns σε πιο close quarters combat. Εάν σας αρέσει η μάχη από κοντά, προτιμήστε το αλλά πάντα θα κινδυνεύετε από τους snipers που βρίσκονται απλά παντού.

Οι στρατιώτες του Άξονα κοιτάνε από παντού να σας σκοτώσουν, για αυτό να έχετε πάντα τα μάτια σας ανοιχτά και τα όπλα φορτωμένα.

This means WAR
Αφού παίξετε τον πρώτο σας αγώνα, θα βρεθείτε στο Headquarters το οποίο αποτελεί μια ολοκαίνουρια προσθήκη. Πρόκειται για έναν χώρο όπου μπορούν να βρεθούν μέχρι και 48 παίκτες ταυτόχρονα και να ανοίξετε loot boxes, να προπονήσετε το “σημάδι” σας και να παίξετε 1v1 στο The Pit. Πέρα από αυτά, τα Headquarters δίνουν και ένα άλλο νόημα στο endgame καθώς μπορείτε να αναλάβετε Contracts όπως να κάνετε Χ kills με grenades. Μέχρι να φτάσετε το level cap, σίγουρα θα είστε απασχολημένοι αλλά από εκεί και πέρα, θα θέλετε κάτι παραπάνω να κάνετε, κάποια αποστολή η οποία θα δώσει νόημα στο να ξαναπαίξετε και τα Contracts αποτελούν ιδανική επιλογή. Ολοκληρώνοντας αποστολές κερδίζετε χρήματα με τα οποία μπορείτε να αγοράσετε ρούχα για τον/την στρατιώτη σας και να βελτιώσετε την εξωτερική εμφάνιση ή να παραμετροποιήσετε το loadout στα όπλα σας.

Όσον αφορά τα game modes, απότελούν τα ίδια που έχουμε δει σε όλα τα COD. Μπορούμε την κάθε φορά να διαλέξουμε πλευρά ανάμεσα σε Allies και Axis και στην συνέχεια να μπούμε στην μάχη. Στο μόνο που θα σταθούμε είναι ότι στο Domination match ο announcer δεν αναφέρεται στα points A, B και C ως Alpha, Bravo και Charlie αλλά τα αναφέρει όπως λέγονται στην αγγλική αλφάβητο και αυτό μας ενόχλησε λίγο ακουστικά. Πάμε παρακάτω όμως στο πιο σημαντικό κομμάτι και σε μια νέα προσθήκη, το War Mode. Ο αγώνας αυτός αποτελείται από δύο ημίχρονα στα οποία από την μία είμαστε με τους Allies και από την άλλη με τους Axies. Ο στόχος μας στο War Mode κάθε φορά αλλάζει. Την μία φορά καλούμαστε να επιτεθούμε και την άλλη να αμυνθούμε. Δεν πρόκειται για έναν απλό συνδυασμό Domination και Team Deathmatch καθώς έχουμε objectives τα οποία απαιτούν ομαδική συνεργασία. Φυσικά αυτή την συνεργασία δεν την βρήκαμε και ούτε περιμέναμε αλλά το War Mode το ευχαριστηθήκαμε.

Καλώς τα zombies μας
Το The Final Reich αποτελεί το νέο Zombies Mode του COD: WWII. Εδώ δεν έχουμε άλλο ένα remaster των κλασικών Zombie maps όπως είδαμε στο DLC του BO3, αλλά ένα νέο mode που περιλαμβάνει πιο περίπλοκα objectives. Το The Final Reich αποτελεί τον μεγαλύτερο χάρτη που έχουμε δει στο Zombies mode με αμέτρητες πόρτες για να ανοίξετε, μηχανήματα με Perks, μαγικό κουτί για να πάρετε εξτρά όπλα και φυσικά το αγαπημένο μηχάνημα που μας κάνει upgrade τα όπλα. Ισχύει το σύστημα με τα rounds, με τα ζόμπι να γίνονται ολοένα και πιο ανθεκτικά σε κάθε round αλλά τουλάχιστον έχουμε την δυνατότητα να χαλαρώσουμε για περίπου 12 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα waves. Τα ζόμπι βγαίνουν από παντού και μας κυνηγάνε άλλες φορές σαν να βαριούνται και άλλες με μεγάλη δίψα για αίμα! Ανά κάμποσα rounds κάνουν spawn ορισμένα πιο ανθεκτικά zombies με πανοπλίες, άλλα που κρατάνε φλογοβόλα που θέλουν να τα πυροβολήσουμε από πίσω και γενικότερα οι αντίπαλοι ποτέ δεν μας κάνουν να βαριόμαστε!

Ακόμα και το Zombies mode έχει class και leveling system. Μπορείτε να διαλέξετε οποιονδήποτε χαρακτήρα θέλετε ανάμεσα σε Drostan Hynd , Olivia Durant , Marie Fischer και Jefferson Potts. Όσον αφορά τα classes, βρίσκουμε τους Offense, Medic, Support και Control όπου ο καθένας έχει το δικό του class skill και διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της μάχης. Παίζοντας πολλές φορές ανεβαίνετε σε level και ξεκλειδώνετε lootboxes και upgrades για τα όπλα. Αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό καθώς όσοι θυμάστε το συγκεκριμένο mode από παλιά, πάντα ξεκινούσαμε από την αρχή ενώ τώρα η περίπτωση αλλάζει και έχουμε πάντα κάτι να μας βοηθάει. Επίσης ενδιαφέροντα είναι και τα usable items τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατά την διάρκεια της μάχης σε στρατηγικά σημεία.

Πολεμική ατμόσφαιρα
To Call of Duty: World War II καταφέρνει κάτι που λίγες εταιρίες μπορούν. Μέσα από το συναισθηματικά φορτισμένο campaign, μέσα από τους διαλόγους, τα cutscenes αλλά ακόμα και από τις ασήμαντες συζητήσεις, μπορούμε να νιώσουμε και εμείς ότι είμαστε κομμάτι αυτού του πολέμου. Μου αρέσει ιδιαίτερα το γεγονός πως ο Red δεν αποτελεί κάποιον υπέρ-ήρωα όσον αφορά στην εμφάνιση αλλά είναι στον χαρακτήρα του. Με ένα plot twist που γίνεται στο τέλος θα καταλάβετε τι εννοούμε. Όλοι οι στρατιώτες της ομάδας έχουν τον δικό τους χαρακτήρα και τρόπο που συμπεριφέρονται άλλα ο τελικός στόχος είναι ίδιος, να νικηθεί ο πόλεμος. Σε πολλά σημεία βλέπουμε πως δύο υπεύθυνοι της ομάδας κοντράρονται και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Όταν ο ένας θέλει να κάνει τα πάντα για να σώσει όσους περισσότερους μπορεί, ο άλλος ενδιαφέρεται μόνο να φέρει εις πέρας τις αποστολές και να θεωρηθεί καλός στην δουλειά του. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν μια δύσκολη περίοδος και αυτό οι developers το μετέφεραν σωστά.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών κερδίζουν τις εντυπώσεις και το voice acting το θεωρούμε άριστο. Επίσης όμορφη δουλειά έχει γίνει και στον οπτικό τομέα όπου τα πάντα γύρω μας θυμίζουν πραγματική εμπόλεμη ζώνη. Χαρακτηριστική θα μου μείνει η στιγμή που ήμουν μέσα σε τανκ και έπρεπε να κάνω “βόλτα” μέσα στο ολοκληρωτικά κατεστραμμένο Aachen ή όταν έπρεπε να ρίξω κτήρια με το RPG μου. Τέλος, όσον αφορά τα Zombies, εκεί έχει επίσης σωστή δουλειά αφού έχουμε πλέον πιο τρομακτικά ζόμπι τόσο στην εμφάνιση όσο και στην συμπεριφορά τους. Έαν κάνετε melee επίθεση σε ένα Zombie και του κόψετε το κεφάλι, θα δείτε επακριβώς πως αποκεφαλίζεται και το αίμα που πετάγεται. Κάποιοι από εσάς ενδεχομένως να βρείτε αποκρουστική την εμφάνιση των νέων ζόμπι αλλά εδώ που τα λέμε, δεν φημίζονται και για την ομορφιά τους.

Τελικές σκέψεις
Η Sledgehammer Games κατάφερε να μας παρουσιάσει έναν τίτλο Call of Duty που φαίνεται πως έχει πέσει πολλή δουλειά. Με θέμα ένα πραγματικό γεγονός και όχι μελλοντικές υποτιθέμενες καταστάσεις, η developer εταιρεία έχει βασιστεί στο παρελθόν, στην πραγματικότητα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έχει μεταφέρει με σεβασμό τα γεγονότα. Θεωρώ πως όλα τα chapters κατάφεραν να μεταφέρουν το κλίμα της αγωνίας του πολέμου από πλευράς των στρατιωτών τόσο για τους εαυτούς τους, όσο και για αυτούς που θα αφήσουν πίσω σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν. Πέρα από το campaign που χωρίζεται σε 11 κεφάλαια και διαρκεί περίπου επτά ώρες, έχουμε ένα Zombies mode που μπορεί να σας κρατήσει επίσης αρκετές ώρες.

Με το νέο ιστορικό FPS περάσαμε αρκετές στιγμές τρόμου αλλά και δόξας καθώς με τα νέα classes και την παραμετροποίηση των όπλων, νιώθουμε πως πλέον αυτό το mode έχει κάτι παραπάνω να μας δώσει κάθε φορά. Τέλος, το multiplayer περιλαμβάνει ανανεωμένα classes, το ολοκαίνουριο Headquarters και νέα όπλα ή perks για να παίξουμε. Προσφέρει μια ωραία εμπειρία και είναι ικανό να μας κρατήσει αρκετές ώρες, όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Συνολικά, η δουλειά της Sledgehammer Games πάνω στο COD: WWII αποτελεί μία από τις πιο αξιόλογες της σειράς και η εμπειρία που προσφέρει προκαλεί θετικές εντυπώσεις που θα θυμόμαστε για καιρό.

Θετικά:
- Ενδιαφέρον σενάριο
- Νέες προσθήκες στο Multiplayer
- Ωραίες ερμηνείες ηθοποιών
- Ανανεωμένο Zombies mode

Αρνητικά:
- Μικρό campaign
- Loading ανάμεσα σε αλλαγή mode

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8

Από τις καλύτερες αναπαραστάσεις του Β ΄Παγκοσμίου Πολέμου σε FPS.

Χριστιάνα Θάνου

NEWS   VIEW ALL

Call of Duty: WWII

H σειρά Call of Duty έχει περάσει από πολλές προκλήσεις,έχει αγαπηθεί αλλά και κατακριθεί από το κοινό του. Γενικότερα όποιον και αν ρωτησουμε την άποψή του για την σειρά, θα έχει να πει κάτι. Το αν...
Posted (07 Nov 2017)

Παίζουμε Call of Duty: World War 2 live

  Σήμερα στις 10 το βράδυ μαζί με την Χριστιάνα θα παίξουμε Call of Duty: World War 2. Το νέο FPS της δημοφιλούς σειράς επιστρέφει στις ρίζες του. Συντονιστείτε στο Gaming.youtube.com/Gameworldgr κα...
Posted (06 Nov 2017)

Call of Duty: World War 2

[Αρχική δημοσίευση: 25/3/17] Το επόμενο Call of Duty γυρίζει πίσω στις ρίζες του. Θα ονομάζεται Call of Duty: World War 2 και θα έχει θέμα τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι φωτογραφίες που θ...
Posted (30 Oct 2017)

Call of Duty: World War 2: Σκηνή βιασμού απαγορεύτηκε στην Αυστραλία

 To Call of Duty: WW2 είχε τα θεματάκια του στην Αυστραλία. Η Αυστραλία μας έχει συνηθίσει με την αυστηρότητά της όσον αφορά την βία στα video games αφού αρκετές φορές έχει απαγορεύσει τίτλους ακόμα κ...
Posted (19 Oct 2017)

Cheaters στο Call of Duty: World War 2

Οι cheaters στο Call of Duty "θερίζουν" τα τελευταία χρόνια και πλέον έπιασαν δουλειά από την beta. Αρκετοί από αυτούς γίνονται αντικείμενο συζήτησης στο Reddit, ενώ μπορείτε να δείτε και αποσπάσματα...
Posted (01 Oct 2017)

Call Of Duty: World War 2 multiplayer και beta

[Αρχική δημοσίευση: 8/6/17] To Call of Duty: World War 2 θα κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου για PC, PS4 και Xbox One και ενώ γνωρίζουμε κάποια στοιχεία για το campaign και τα νέα modes που περιλαμβάνε...
Posted (26 Sep 2017)

Call of Duty: World War 2: Οι χαρακτήρες

  Η εταιρεία ανάπτυξης Sledgehammer Games έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερα τρέιλερ για το Call of Duty: World War II που αφορούν τους χαρακτήρες του. Γνωρίστε τον Ronald “Red” Daniels, πρωτ...
Posted (21 Sep 2017)

Call of Duty: World War 2 beta στα PC και ελάχιστες απαιτήσεις

[Αρχική δημοσίευση: 25/8/17 - Beta και στα PC] Η Activision ανακοίνωσε την beta του Call of Duty: World War 2 και στα PC. Η beta του Call of Duty: World War 2 ανοίγει σύντομα για τους κατόχους...
Posted (15 Sep 2017)

Call of Duty: World War 2 PS4

Η Sony ανακοίνωσε ένα PS4 bundle με το skin του Call of Duty: World War 2, τόσο στην κονσόλα όσο και στα χειριστήρια. Απολαύστε το στρατιωτικό χρώμα σε όλο του το μεγαλείο. Ο σκληρός δίσκος έχει μέγε...
Posted (14 Sep 2017)

Call of Duty: World War 2 preview

Στα πλαίσια της έκθεσης της Gamescom, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Multiplayer mode του νέου Call of Duty: World War 2. Το session μας ήταν αρκετά μικρό και περιλελάμβανε τα Team Deathmatch κ...
Posted (02 Sep 2017)

Call of Duty: WWII Α10 Headset της Astro Gaming

Ένα νέο headset με θέμα το Call of Duty: WWII αποκάλυψε η Astro Gaming. Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος Call of Duty στο Ορλάντο της Αμερικής η Astro Gaming αποκάλυψε το νέο της headset. Έχει πρ...
Posted (13 Aug 2017)

Call Of Duty: World War 2 Valor Edition

H Αctivision αποκάλυψε την απόλυτη συλλεκτική έκδοση του Call Of Duty: World War 2 η οποία θα ονομάζεται Valor Edition.Ανακοινώθηκε η διάθεση της Call Of Duty: World War 2 Valor Edition και φέρνει μαζ...
Posted (05 Aug 2017)

Call Of Duty: World War 2 Special Edition

Η ιστοσελίδα Best Buy ανέβασε ένα listing που φέρεται να είναι κάποια Special Edition του Call Of Duty: World War 2. Προσωρινά έχει λάβει την ονομασία Boots On The Ground Bundle. Η συγκεκριμένη συλλεκ...
Posted (28 Jul 2017)

Call of Duty: World War 2 Zombies mode

[Αρχική δημοσίευση: 6/7/17] Πέρασαν χρόνια από τότε που είδαμε την σειρά Call of Duty να βασίζεται σε κλασικούς και ιστορικούς πολέμους του παρελθόντος έναντι των νεωτεριστικών περιπετειών που βλέπα...
Posted (20 Jul 2017)

Call of Duty: World War 2: Ημερομηνία κυκλοφορίας

Οι διαρροές δεν σταματούν ποτέ και ο λόγος είναι προφανής, αφού η Activision κάνει το παν για να δημιουργήσει hype εν όψει της επίσημης ανακοίνωσης του Call of Duty: World War 2 αυτή την εβδομάδα. ...
Posted (23 Apr 2017)

Call of Duty: World at War 2

Σύμφωνα με το Twitter account AnonymousUK2015 (παρά το αστείο όνομα έχει 55.000 followers) το επόμενο Call of Duty θα κυκλοφορήσει φέτος και θα είναι το Call of Duty: World at War 2. Θα το αναπτύξει η...
Posted (21 Jan 2015)

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Phobos (Level 22) 07/11/2017 13:20
Φαίνεται πως το WW2 έδωσε έναν μικρό αέρα ανανέωσης στη σειρά, αλλά το multiplayer κομμάτι προσωπικά με απογοήτευσε κάπως (κάποιοι χάρτες θυμίζουν MOBA, οι χαρακτήρες κάποιες φορές δεν ταιριάζουν με τις factions τους κ.α.). Και πάλι όμως αποτελεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία που είχαμε καιρό να δούμε στα COD. Μπράβο για το review!
#2 +1 JaGuAr (Level 30) 07/11/2017 13:22
Η σειρά Call Of Duty φαίνεται πως συνέρχεται και επιστρέφει στις ρίζες της, τότε δηλαδή που προσέφερε τους παλιούς καλούς τίτλους που ολοι απολάμβαναν. Αν μη τι αλλο προκειται για ένα απο τα πιο διαδεδομένα franchises και τα λάθη των τελευταίων χρόνων καλο ειναι να διορθώνονται. Ας ελπίσουμε πως το WW2 ειναι η αρχή μιας νέας προσπάθειας!
#3 +1 Lyricaldemon (Level 22) 07/11/2017 13:26
Θα συμφωνήσω ότι ανανεώθηκε λίγο η σειρά στο στυλ δευτέρου παγκοσμίου πολέμου,τα maps όσα είδα θυμίζουν καλές εποχές που έπαιζα Mohaa,ένα δάκρυ κύλισε...Μπράβο για το review!
#4 +1 Lithras (Level 26) 07/11/2017 14:23
Χαίρομαι πολύ που διαβάζω πως το CoD επιστρέφει στο στυλ που το έκανε να αποκτήσει φήμη. Εδώ και πολύ καιρό μας είχε συνηθίσει σε campaigns-ξεπέτ ες που πιο πολύ θύμιζαν tutorial για το multiplayer και η cinematic δράση των τελευταίων τίτλων της σειράς ήταν μεν καλή, αλλά πολύ μικρή σε διάρκεια. Θα το παίξω σίγουρα.
#5 Divine Raiden (Level 26) 07/11/2017 16:12
Βελτιώθηκε σε σχέση με τα τελευταία κεφάλαια της σειράς αλλά και πάλι υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνιστή του το Battlefield. Γενικώς δεν είμαι του CoD. Το μόνο που αγάπησα πραγματικά και παίζω με την παρέα ακόμα και τώρα είναι το 2 και το λίγο πιο πρόσφατο Modern Warfare 4.
#6 Shikabane_Hime7 (Level 29) 07/11/2017 16:26
Αν και η σειρά είναι γενικά επαναλαμβανόμεν η το συγκεκριμένο φαίνεται καλό! Μπράβο στη Χριστιάνα για το review!
#7 Efane (Level 24) 08/11/2017 07:18
Συγχαρητήρια για το review. Θα ήθελα λίγο περισσότερο campaign αλλά από αυτά που διάβασα είναι"γεμάτος" και ποιοτικός ο χρόνος του gameplay. Είμαι ενθουσιασμένος για να το ξεκινήσω.
#8 Leiter71 (Level 1) 08/11/2017 10:35
Η επιστροφή στο ιστορικό gaming είναι φυσικά ευπρόσδεκτη, γιατί δίνει ξεχωριστή βαρύτητα στον τίτλο. Όποιος θυμάται τη D-Day στην ακτή Omaha στο ΜοΗ Allied Assault καταλαβαίνει τι εννοώ. Τα γραφικά φαίνονται εντυπωσιακά. Από κει και μετά έχω καποιες απορίες, αγαπητή Χριστιάνα και θα εκτιμούσα μια απάντηση.
Η σχεδόν πλήρης στροφή πολλών δημοφιλών τίτλων προς το online gaming ικανοποιεί πραγματικές απαιτήσεις των gamers ή επιβάλλεται από την πολιτική των εταριών και εξυπηρετεί απολύτως τη δομή και τη λειτουργίας τους; Σχετίζεται ευθέως με το γεγονός ότι το online gaming είναι πλέον συνδρομητικό ή όχι; Είναι ρεαλιστικό να ζητάει κανείς 69.99 για τέτοιου είδους τίτλους; Το single player game θα περιοριστεί στο άμεσο μέλλον μόνο στα RPG ή μήπως ούτε σε αυτά;
Το κείμενό σου είναι εξαιρετικό και πλήρες όπως πάντα.
#9 ashbringer (Level 25) 08/11/2017 17:32
Πολύ καλύτερο απο τα τελευταία προηγούμενα της σειράς τα οποία ήταν μέτρια.Θα το τσεκάρω για να διαπιστώσω κατά πόσο έχει βελτιωθεί.Μπράβ ο στην Χριστιάνα για το review.
#10 ginogigiki (Level 8) 09/11/2017 14:54
GOOD MEMORIES... :cry: https://www.youtube.com/watch?v=TACyYaYqVLM ... :-? συγκίνηση, ήταν το πρώτο μου FPS και το είχα καταευχαριστηθε ί... :lol: μοιάζει με REMAKE του παλιού...
#11 Felbirth (Level 2) 09/11/2017 23:07
Ευχαριστούμε για το accurate Review!Μας βοηθάτε μα επιλέγουμε ευκολότερα τα games με λιγότερες απογοητεύσεις.
#12 Mr.Dododi (Level 25) 09/11/2017 23:12
Επιστροφή στις παλιές καλές εποχές του Call of Duty! Τρομερό και αναλυτικό review! Nice! :D
#13 ginogigiki (Level 8) 15/11/2017 17:30
Στην αρχή το βαθμολόγησα με 7.5/10 ... Δεν με ενθουσίασε, ειδικά η πρώτη αποστολή αλλά και οι αμέσως επόμενες (είχα κατά νου το αγαπημένο μου Medal Of Honnor: Allied Assault και περίμενα κάτι παραπάνω) ... :-?
Αλλά στη συνέχεια οι αποστολές άρχισαν να αποκτούν ενδιαφέρον (ειδικά από την αποστολή που είσαι γκομενάκι στο Παρίσι, ναι παραδόξως ήταν πολύ καλή έμπνευση και μεταφορά σε παιχνίδι) ! :-) Οπότε ενώ του έδώσα ένα 8.0/10 μόνο και μόνο για τις μέτριες πρώτες αποστολές και κυρίως γιατί τόσο το Campaign όσο και η κάθε αποστολή είναι μικρής διάρκειας ... Δηλαδή και σε μια εβδομάδα, αν παίζεις κάθε μέρα από 1-2 ώρες, το έχεις τελειώσει το παιχνίδι...
ΤΕΛΙΚΑ ένα 8.5 το αξίζει, λόγω της συγκινητικής ιστορίας η οποία θα μπορούσε να είναι και υπόθεση ταινίας... :cry:

Βάζει υποψηφιότητα για παιχνίδι της χρονιάς και αν είχε μεγαλύτερο Campaign δε θα είχε ανταγωνισμό...
Χάνει ΜΟΝΟ λόγω της μικρής διάρκειας των αποστολών και του Campaign... Διαφορετικά είναι από τους πιο αξιόλογους τίτλους που έχουν κυκλοφορίσει τα τελευταία χρόνια... και θα του έβαζα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένα 9 με 9.5 ...
#14 Krinidon (Level 6) 19/11/2017 10:42
Ένα καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι που όμως δεν προσφέρει κάτι νέο και καινοτόμο (μοιάζει με Advanced Warfare με άλλα textures), με κακούς multiplayer maps, που τεχνικά, από άποψη αληθοφάνειας και γενικότερης αίσθησης, δεν πλησιάζει το Battlefield 1, που παραμένει ο Βασιλιάς του είδους.
#15 darksider7 (Level 4) 25/12/2017 18:33
Συγχαρητήρια για το review !!!!!
#16 Blood Prince (Level 30) 08/09/2018 04:33
Θα μπορούσα να το αγοράσω φέτος ως δώρο μαζί με την αγορά του PS4 αλλά λόγω της μικρής διάρκειας του Campaign προτίμησα το God of War.

Το σενάριο πάντως το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον.Η διάρκεια τα χαλάει όλα.
Score 8
7.9 User Score
(15 votes )
User Reviews 0
Genre: FPS
Developer: Sledgehammer Games
Publisher: Activision
Διάθεση: IGE Hellas (210-8092500)
Players: 1-8
Requirements: 8GB RAM, Επεξεργαστής Core i3-3225 3.3GHz, Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 660, Windows 7 64, Χώρος στον σκληρό: 90GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 03/05/2017
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
2.
Dead by Daylight   (7.0)
4.
5.
Gran Turismo Sport   (8.0)
9.
F1 2020   (7.5)
10.
Cyber Shadow   (8.0)
Notification