Featured
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης (Manos)
Experience: 129912 (1140 points to next level)

 
600
3 hours 8 minutes ago
3 hours 31 minutes ago
Football Manager 2021 3 hours 47 minutes ago

Σπάστε τους τον τσαμπουκά.

Η ώρα των μάνατζερ έφτασε. Το ετήσιο ραντεβού των προπονητών της εξέδρας γίνεται αυτή τη φορά με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, καθώς η Sports Interactive έκανε στη φετινή έκδοση κάποια αξιοσημείωτα βήματα προόδου, τα οποία ζητούσε το community εδώ και πολλά χρόνια. Οι τελευταίες εκδόσεις του Football Manager είχαν δεχθεί κριτική ως προς την έλλειψη βελτιώσεων, αλλά η φετινή έχει το κάτι παραπάνω, τόσο στην ουσία, όσο και στην ατμόσφαιρα.

Η πρώτη διαφοροποίηση έχει να κάνει με το Club Vision της ομάδας. Όταν αναλαμβάνετε τις τύχες ενός συλλόγου τότε η διοίκηση σας δίνει πλέον περισσότερες πληροφορίες για το όραμα του συλλόγου. Στην πορεία θα σας αξιολογεί διαρκώς. Αν για παράδειγμα περιμένει να διεκδικήσετε το πρωτάθλημα και σας δει να κάνετε ξεκίνημα τύπου…Πογιάτος στον Παναθηναϊκό, τότε θα έχετε ένα dislike και τον χαρακτηρισμό “Dissapointed”. Αν είστε αντίστοιχα στον Ολυμπιακό και θέλετε να προκριθείτε στην επόμενη φάση του Champions League και δεν το καταφέρετε, τότε θα σας εμφανιστεί επίσης dislike και ο χαρακτηρισμός “Failed”. Επίσης, υπάρχουν και επιλογές για τις οποίες θα αργήσετε να κριθείτε, όπως το να αγοράσετε νέους παίκτες και να τους δουλέψετε για να βγάλετε κέρδος ή το να κάνετε μεταγραφές μέσα στα όρια του μπάτζετ. Σε τέτοιου είδους επιλογές η διοίκηση αργεί συνήθως να πάρει θέση.

Η νεά επιλογή Monthly Performance Analyst Report, είναι ουσιαστικά ένα Positional map, αφορά ανάλυση που ακολουθούν οι προπονητές του εξωτερικού. Η σελίδα εμφανίζει καταρχήν τόσο τα στατιστικά της ομάδας σας σε θέμα ποσοστών % (π.χ. ευστοχία στα σουτ), όσο και στατιστικά σε δύο Positioning map, ένα για άμυνα και ένα για επίθεση, όπου βλέπετε που τοποθετήστε σε θέμα τακτικής σε σχέση με τις αντίπαλες ομάδες. Το χαρακτηριστικό αυτό απευθύνεται περισσότερο σε έμπειρους προπονητές του Football Manager, που θέλουν μεγαλύτερη ανάλυση για την τακτική τους και για το αν αξίζει να παίξουν πιο επιθετικά από πριν.

Χειρονομίες
Μία διαφοροποίηση στις ομιλίες σας στο Football Manager 2021 είναι η στάση των χεριών σας, δηλαδή οι λεγόμενες χειρονομίες (gestures). Αυτές εμφανίζονται στις ομιλίες σας με τα media ή στις προσωπικές σας συνομιλίες με τους παίκτες. Με αυτές μπορείτε να συνοδεύσετε μια φράση που λέτε μαζί με χειρονομία, κάτι που αλλάζει τον τρόπο που αντιδρούν οι γύρω σας.

https://www.youtube.com/watch?v=KL9y2d-SWHs

Για παράδειγμα, όταν μιλάτε προς τους παίκτες σας μπορείτε να σταυρώσετε χέρια για να δείξετε σοβαρότητα, να βάλετε τα χέρια στις τσέπες, να βάλετε τα χέρια στη μέση (δείχνοντας αυστηρό ύφος), να σφίξετε γροθιές ή να δείξετε με τον δάχτυλο έναν παίκτη. Ασφαλώς υπάρχει και επιλογή για μη χρήση χειρονομίας. Στα ΜΜΕ τα gestures διαφοροποιούνται λίγο, αφού κάποια απουσιάζουν (το να δείχνεις με το δάχτυλο υπάρχει πάντως) και κάποια άλλα κάνουν την εμφάνισή τους, όπως το ζεστό χαμόγελο, τα ανοιχτά χέρια και το κούνημα της κεφαλής, αν δεν θέλετε να δώσετε…πολύ σημασία στον εκάστοτε δημοσιογράφο.

Η κριτική των media
Στα ΜΜΕ έχουμε μια νέα οθόνη συνεντεύξεων τύπου με 3D γραφικά όπου βλέπετε τους δημοσιογράφους και το μέσο που εκπροσωπούν, αλλά κυρίως πιο ρεαλιστικές ερωτήσεις. Στην αρχή θα υπάρχει μεγαλύτερη αμφισβήτηση προς το πρόσωπό σας καθώς είστε άγνωστος. Στην πορεία τα μέσα θα σας ασκούν κριτική για όσα κάνετε, ενώ η κριτική τους εμφανίζεται πλέον και στο Home menu, μαζί με την άποψη της διοίκησης για την απόδοσή σας ως προπονητής και τα highlights. Ακριβώς από κάτω θα υπάρχει μια νέα επιλογή με τις πιο σημαντικές κριτικές προς εσάς.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στις συνεντεύξεις τύπου οι ερωτήσεις δεν είναι τυποποιημένες, αλλά περισσότερο to the point, όσον αφορά την τακτική σας ή την χρησιμοποίηση συγκεκριμένων παικτών. Θα σας ρωτήσουν για τα χαρακτηριστικά των παικτών σας σε σχέση με άλλους παίκτες, για την σχέση σας…με την πρόεδρο και φυσικά για τις αποδόσεις των παικτών σας, ασκώντας κριτική άμεσα προς αυτούς και έμμεσα προς εσάς για την χρησιμοποίησή τους. Οι απαντήσεις σας επηρεάζουν εν μέρει και το morale (ηθικό) των παικτών. Επίσης, κάθε δημοσιογράφος κάνει περισσότερες από μία ερωτήσεις. Ανάλογα με την απάντηση που θα του δώσετε θα υπάρχει κι ένα μενού της σχέσης σας με τον εκάστοτε δημοσιογράφο!

Τσαμπουκάς στους παίκτες
Πέρα από την οθόνη συνεντεύξεων τύπου, υπάρχουν και 3D γράφημα για τα meetings σας με τους συναδέλφους σας εντός του συλλόγου. Για τις συζητήσεις με παίκτες υπάρχουν για παράδειγμα το Head Coach Meeting όπου μιλάτε με όλη την ομάδα και το Private chat όπου μιλάτε επί προσωπικού. Στα προσωπικά chat γίνεται συζήτηση για τους παίκτες, σας λένε το αν είναι ευχαριστημένοι μαζί σας ή όχι, μιλάνε για την χρησιμοποίησή τους κτλ. Μπορείτε επίσης να βάλετε τον βοηθό σας να μιλήσει σε παίκτη για να γλιτώσετε χρόνο και κόπο. Στις ομαδικές συζητήσεις οι παίκτες επηρεάζονται ο ένας από τις αντιδράσεις του άλλου. Όταν στον Παναθηναϊκό τους ανακοίνωσα ότι πιστεύω πως μπορούμε να τερματίσουμε στις πρώτες τρεις ομάδες του πρωταθλήματος τότε οι περισσότεροι απογοητεύτηκαν. Κλώτσησα μια καρέκλα και τους είπα ότι ασφαλώς και γίνεται και οι περισσότεροι ένιωσαν προσβεβλημένοι! Τότε όταν δήλωσα ότι μπορούμε να φτάσουμε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου, ξαφνικά όλοι ένιωσαν ικανοποιημένοι. Η απότομη αλλαγή στις αντιδράσεις δεν βγάζει νόημα. Δηλαδή οκ κλώτσησα μια καρέκλα βρε Sports Interactive, ξαφνικά πως ξεχάστηκε αυτό μέσα σε δευτερόλεπτα;

Για συζητήσεις με και πιθανά μεταγραφικά αποκτήματα υπάρχει το Recruitment meeting. Εκεί συζητιούνται για παράδειγμα οι ελλείψεις της ομάδας στις θέσεις των παικτών. Συζητιούνται επίσης ποιες θα πρέπει να είναι οι κινήσεις σας για τους παίκτες που έχετε ήδη. Ο Director of Football για παράδειγμα μπορεί να σας “την λέει” αν χρησιμοποιείτε παίκτες αμφιβόλου αξίας που δεν αποδίδουν ή να σας συμβουλεύει για παίκτες μεγάλης ηλικίας και πιθανή αντικατάστασή τους. Στο μενού αυτό έχετε μαζί σας τον πρόεδρο, τον Director of Football, τον Assistant Manager και τον Chief Scout, άρα μπορείτε να δώσετε οδηγίες στον Chief Scout για το τι παίκτες να ψάξει. Γενικά τα γραφήματα αυτά μου θύμισαν λίγο το Ultimate Soccer Manager, αλλά και άλλα manager games, ενώ πέρα από το θέμα εμφάνισης που χρειαζόταν το Football Manager, προσδίδουν και ουσία στις επιλογές σας και σας λύνουν τα χέρια (λίγο) σε θέμα scouting.

Στο θέμα scouting και μεταγραφών των άλλων ομάδων το Football Manager 2021 απογοητεύει. Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν στο Recruitment meeting σε ομάδα της Superleague να μας προτείνονται παλτά…30-39 ετών Free transfer λες και είμαστε κανένα πρωτάθλημα Ασιατικής χώρας! Συν τις άλλοις, είναι λίγο περίεργο το να βλέπουμε για παράδειγμα τον Ολυμπιακό να παίρνει για μεταγραφή…35χρονο δεξί μπακ από το Εκουαδόρ. Για backup του Rafinha ας πούμε;

Στην οθόνη τακτικής της ομάδας, υπάρχουν ελάχιστες διαφορές, όπως για παράδειγμα η επιλογή όπου αφού επιλέξετε τον ρόλο του παίκτη, μετά σας δίνονται προτάσεις για το πώς θα αποδώσει σε Support και πως σε Attack, ώστε να διαλέξετε μετά αυτή την υποεπιλογή. Επίσης, υπάρχει και ανάλυση θετικών και αρνητικών για τον επόμενο αγώνα, ενώ στην τελική οθόνη πριν τον αγώνα ειδοποιείστε και για τις αλλαγές που κάνατε σε σχέση με το προηγούμενο ματς.

Άλλη μία 3D οθόνη είναι το Team-mate happiness. Οι παίκτες σας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάνουν και meeting μεταξύ τους και τώρα πέρα από την άποψή τους για το θέμα του αρχηγού, έχουν άποψη…και για τους συμπαίκτες τους! Για παράδειγμα οι συμπαθείς παίκτες που αποδίδουν κιόλας, έχουν ως αποτέλεσμα οι παίκτες σας να σκέφτονται ότι θα πρέπει να ανανεώσετε συμβόλαιο σε συγκεκριμένο παίκτη.

Χαμογελάστε στα media, πετάξτε καρέκλες στους παίκτες σας, διώκτε την σαβούρα, φέρτε ταλεντάκια και κατακτήστε την κορυφή…ακόμα κι όταν όλοι σας αμφισβητούν.

Μεταγραφικά
Στις αποκτήσεις και πωλήσεις παικτών, αν επιλέξετε ομάδα της Superleague, θα ζήσετε για άλλη μια φορά…δράματα. Καταρχήν οι πωλήσεις παικτών γίνονται πιο εύκολα και μπράβο στην Sports Interactive που μας φέρνει περισσότερες προτάσεις. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν μπορείτε να πουλήσετε έναν παίκτη κοψοχρονιά κοντά στα 0 ευρώ για να γλιτώσετε τους μισθούς του, γιατί σε αυτή την περίπτωση η διοίκηση θα σας μπλοκάρει. Μπορείτε να διαπραγματευτείτε την απόφαση αυτή με τον πρόεδρο αλλά θα εισπράξετε άκυρο καθώς θα περιμένει να πάρει κάποια χρήματα πίσω, άρα θα ρισκάρετε στο να πληρώνετε σε μισθούς τον παίκτη χρυσό ενώ θα περιμένετε για προσφορά. Επίσης, για άλλη μια χρονιά εδώ και πάρα πολλές εκδόσεις, το όριο μισθών στους coaches είναι αστείο στο τριφύλλι, σε βαθμό που δεν μπορώ να προσλάβω αξιοπρεπείς γυμναστές για να κάνω την δουλειά μου.

Στις διαπραγματεύσεις συμβολαίων έχουμε για άλλη μια φορά μια πληθώρα επιλογών, με την πρώτη οθόνη να αφορά το κατά πόσο θα παίζει ο παίκτης και την ημερομηνία έναρξης του συμβολαίου του. Στη συνέχεια η δέυτερη οθόνη αφορά μισθό και bonus. Η νέα επιλογή Agent Availability, σας δίνει πληροφορίες για τις απαιτήσεις του παίκτη του εκάστοτε ατζέντη, ώστε να έχετε μια εικόνα του τι παίζει στο περίπου χωρίς να μπείτε σε διαπραγματεύσεις. Δυστυχώς το μενού αυτό δεν είναι τόσο λειτουργικό για μικρότερες ομάδες, αφού προσπάθησα για παράδειγμα να ρωτήσω τον ατζέντη του Balotelli για την διαθεσιμότητά του, μου έγραψε τις απαιτήσεις του σε μισθό και παραμέτρους συμβολαίου, αλλά όταν πάτησα “Approach to sign” (καθότι ελεύθερος) μου τα γύρισε τελείως και δήλωσε ότι ο σύλλογος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παίκτη.

Οι απαιτήσεις των αντίπαλων ομάδων όταν θέλετε να αγοράσετε παίκτες εξακολουθούν να είναι υψηλές κι αυτό σας εμποδίζει από το να υπογράψετε τα ταλέντα που θέλετε. Στις ελληνικές ομάδες θα επιχειρήσετε κλασικά είτε την ελεύθερη αγορά, είτε φθηνές λύσεις που ήδη πωλούνται, είτε τους δανεικούς. Όταν βέβαια πουλάτε έναν παίκτη τότε τουλάχιστον οι προσφορές που σας γίνονται είναι κοντά στην μεταγραφική του αξία και τέλος πάντων υπάρχει ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον για παίκτες που κοστίζουν κοντά στο ένα εκατομμύριο και πάνω και που σε παλιότερες εκδόσεις δεν πωλούνταν με τίποτα. Όσο για τις απαιτήσεις των άλλων παικτών καλό θα είναι να ξεφορτωθείτε παίκτες για να ελευθερώσετε μπάτζετ και να μπορέσετε να τις καλύψετε.

Match day
Όσον αφορά τα ματς που παίζετε, έχουμε πολλές θετικές αλλαγές ως προς την εμφάνιση αλλά και πρακτικές αλλαγές. Για παράδειγμα, σας εμφανίζεται ένα χαρτί με τις ενδεκάδες των δύο ομάδων (σαν να είστε στα αλήθεια στο γήπεδο) και ακολούθως βλέπετε την οθόνη των αποδυτηρίων εκεί όπου μιλάτε στους παίκτες σας.

Μέσα στον αγώνα και μετά από αρκετή ώρα παιχνιδιού σας γίνεται ανάλυση και για τις θέσεις των αντίπαλων παικτών, ώστε να πάρετε μια ιδέα της τακτικής του αντιπάλου και το πώς θα μπλοκάρετε τους αντιπάλους σας. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, μπορείτε να δείτε και τους παίκτες σας στο κάτω μέρος της οθόνης μαζί με το rating απόδοσής τους και το fitness τους, ένα χαρακτηριστικό που σας γλιτώνει από το να ανοίγετε επιπλέον οθόνες. Ασφαλώς μπορείτε να…βάλετε και τις φωνές σε συγκεκριμένους παίκτες σας για να “ξυπνήσουν” και να παίξουν καλύτερα!

Η δυσκολία ως προς το να νικήσετε παραμένει για άλλη μια χρονιά υψηλή. Με απλά λόγια, αν είστε αρχάριοι στο Football Manager θα δυσκολευτείτε. Θα πρέπει να χειριστείτε την ψυχολογία των παικτών σας, ειδικά σε απρόσμενες ήττες, όταν είναι προς πώληση ή όταν έχουν να κάνουν νίκη σε αρκετούς αγώνες και ταυτόχρονα να παρατάξετε μια καλή ενδεκάδα, δίνοντας βάση στη σωστή τακτική και διαβάζοντας τον αντίπαλό σας. Αν δεν προσέξετε όλες τις παραμέτρους, τότε θα καταλήξετε να χάνετε από υποδεέστερους αντιπάλους και το έργο σας θα δυσκολέψει. Σαφώς το να βρεθούν οι παίκτες σας σε καλή μέρα παίζει ρόλο, αλλά πάνω απ’ όλα το FM 2021 θέλει κάθε φορά καλό κοουτσάρισμα για να φτάσετε στη νίκη.

Η μηχανή γραφικών έχει αναβαθμιστεί και διαθέτει καλύτερη ανάλυση στην απεικόνιση των γηπέδων, τόσο στις εξέδρες όσο κυρίως στους παγκους. Στα animations των παικτών υπάρχει μικρή βελτίωση. Παρόλα αυτά, η ποιότητα των textures στους ποδοσφαιριστές για άλλη μια χρονιά δεν είναι εφάμιλλη ενός σύγχρονου παιχνιδιού. Παραδόξως επίσης, οι αντιδράσεις τους όταν έχουν την μπάλα είναι λίγο αλλόκοτες. Άλλοτε…φρενάρουν και άλλοτε επιταχύνουν, σαν να είναι ρομπότ, ενώ ενίοτε ακούγεται και ο ήχος του κοντρόλ της μπάλας ακόμα κι αν δεν την κοντρολάρουν εκείνη την στιγμή. Ο τεχνικός τομέας παραμένει για άλλη μια χρονιά η αχίλλειος πτέρνα της σειράς.

Γεννημένος για μεγάλα σαλόνια
Το Football Manager 2021 φτάνει τον ρεαλισμό στα ύψη, καθώς σας δίνει την ευκαιρία να ζήσετε την απόλυτη προσομοίωση του να είστε προπονητής ποδοσφαίρου. Η καλύτερη αλληλεπίδραση με τα ΜΜΕ και τους παίκτες και τα 3D backgrounds στις συζητήσεις (που άργησαν τρεις δεκαετίες αλλά δεν πειράζει!) είναι σίγουρα ορισμένα μόνο από τα highlights. Στα μεταγραφικά, οι απαιτήσεις των παικτών είναι ρεαλιστικές, αν και χρειάζονταν πολλές βελτιώσεις ως προς την ανταπόκριση των ατζέντηδων, το περιθώριο μισθού των coaches και την δυσκολία στο να πάρετε καλά ταλέντα. Όπως και να ‘χει, η νέα έκδοση είναι πολύ πιο ευχάριστη στο παίξιμο, τόσο για νέους όσο και για παλιούς της σειράς και θα σας καλύψει πολύ περισσότερο σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Θετικά:
- Εις βάθος αλληλεπίδραση με τους παίκτες, την διοίκηση και τα ΜΜΕ
- Η απόδοση της ομάδας σας αναλύεται με επαγγελματικά πρότυπα
- Οι πωλήσεις παικτών γίνονται πιο εύκολα, ακόμα και με εκπτώσεις
- Επιτέλους 3D backgrounds για τις συζητήσεις μας

Αρνητικά:
- Η μηχανή γραφικών αγώνα παρέμεινε στάσιμη και με μικροθέματα
- Ορισμένα παράδοξα στις μεταγραφές

Βαθμολογία
Γραφικά: 6.5
Ήχος: 5
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 9
Γενικά: 8.3

Γίνε η αλεπού των πάγκων, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Μάνος Γρυπάρης

7 hours 45 minutes ago
9 hours 30 minutes ago
9 hours 44 minutes ago
Users του μήνα: Νοέμβριος 2020 - Τα games του διαγωνισμού 9 hours 44 minutes ago

Δύο κάρτες PSN των 20€ και το Among Us!

Το GameWorld και το gaming shop Gamivo μοιράζουν για άλλον ένα μήνα δυνατά δώρα για τους πιο ενεργούς Users του μήνα.

Κάθε μήνα δίνουμε δώρο games στους καλύτερους Users του GameWorld.gr και στον πιο τυχερό user στο βίντεο νέων κυκλοφοριών του μήνα. Όσο κάνετε αγορές από το Gamivo, τόσο αυξάνετε και την αξία των games που θα έχετε κάθε μήνα. Οι αγορές που κάνατε το τελευταίο διάστημα ανέβασαν την αξία των δώρων κι έτσι για πρώτη φορά σας χαρίζουμε δύο κάρτες PSN των 20 ευρώ!

Τα games για τους Users του μήνα:
Α)Mία κάρτα PSN αξίας 20 ευρώ για να αγοράσετε ότι θέλετε.
B)Το Among Us (PC)
Γ)Το Payday 2 (PC)

Το δώρο του βίντεο των νέων κυκλοφοριών Δεκεμβρίου θα είναι:
Άλλη μία κάρτα PSN αξίας 20 ευρώ για να αγοράσετε ότι θέλετε.

Ποιοι επιλέγουν κατά σειρά τα δώρα:
1)Ο user του μήνα, σύμφωνα με τις ψήφους σας στο Forum.
2)Ο user reviewer του μήνα, σύμφωνα με τις ψήφους σας στο Forum.
3)Ο blogger του μήνα, σύμφωνα με τις ψήφους σας στο Forum.
4) Επίσης, ο νικητής του βίντεο νέων κυκλοφοριών στο YouTube που θα προκύψει μετά από κλήρωση θα λάβει δώρο video game της επιλογής του προσφορά του Gamivo.

Για να συμμετάσχετε θα πρέπει:
1)Να είστε ενεργός αναγνώστης στο GameWorld.gr και να σχολιάζετε σε άρθρα και Forum ώστε να ψηφιστείτε user του μήνα από τους άλλους αναγνώστες.
2)Να γράφετε κάθε μήνα το user review σας στον τομέα Reviews. Το review σας μετά το διαφημίζετε εδώ
3)Να γράφετε κάθε μήνα το blog σας στον τομέα Community/Blogs. Το blog post σας μετά το διαφημίζετε εδώ
4)Να αφήσετε σχόλιο στο βίντεο νέων κυκλοφοριών στο YouTube.

Η ψηφοφορία για τους Users του μήνα ξεκινάε την τελευταία ημέρα κάθε μήνα στο subforum Versus και τους νικητές τους αποφασίζετε εσείς!.

Συζητήστε για τους Users του μήνα στο παρακάτω forum topic.

19 hours 25 minutes ago
EA: "Το FIFA 21 στα PC δεν θα έχει τα στοιχεία των PS5 και Xbox Series X λόγω απαιτήσεων" 19 hours 25 minutes ago

Αιτία η πρόθεση για "μη αποκλεισμό χρηστών".

Η EA Sports έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα νέα στοιχεία που θα έχει το FIFA 21 στις κονσόλες PS5 και Xbox Series X/S. Ωστόσο, επειδή τα στοιχεία αυτά δεν θα υπάρχουν στα PC, η εταιρεία έσπευσε να πάρει θέση.

Σύμφωνα με την Electronic Arts, το FIFA 21 στα PC "δεν θα έχει τα next-gen χαρακτηριστικά προκειμένου οι ελάχιστες απαιτήσεις να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα. Θέλουμε να έχουμε τις πόρτες μας ανοιχτές και να είμαστε inclusive σε όλους όσους θέλουν να παίξουν FIFA. Και έχουμε τις πληροφορίες αυτές ώστε να κατανοήσουμε τι ισχύ έχουν τα PC του κόσμου. Όταν είδαμε τα στοιχεία αυτά, καταλάβαμε ότι οι ελάχιστες απαιτήσεις θα έφταναν σε ένα σημείο που θα άφηναν πολύ κόσμο εκτός, ώστε να μην μπορεί να παίξει το παιχνίδι".

http://www.youtube.com/watch?v=m8CBAjDjfwc

Αυτό ίσως είναι ένα καλό αφήγημα για τους μη γνώστες. Δεν γίνεται όμως όταν τα PC μπορούν να τρέχουν με ισχυρότερο hardware απ' τις νέες κονσόλες να μην απολαμβάνουν τις νέες αλλαγές, πόσο μάλλον όταν οι next-gen αλλαγές θα μπουν μέχρι και στο Xbox Series S. Θα μπορούσε να υπάρχει ρύθμιση για low-end, normal και high-end PCs με αντίστοιχη ενεργοποίηση των νέων αλλαγών. Επίσης, οι κάτοχοι PS5 και Xbox Series X, θα λάβουν δωρεάν update της αντίστοιχης έκδοσης για PS4 και Xbox One.

Διαβάστε το review του FIFA 21 και συζητήστε γι΄ αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Ελάτε επίσης να παίξουμε ως συμπαίκτες ή αντίπαλοι γράφοντας το ID σας σε αυτό το forum topic.

19 hours 29 minutes ago
20 hours 4 minutes ago
20 hours 24 minutes ago
Microsoft: "Επικροτούμε την Sony για το χειριστήριο DualSense" 20 hours 28 minutes ago

Ο Phil Spencer άφησε θετικά σχόλια.

Το DualSense αποτελεί το highlight του PS5, σε βαθμό που ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, αποφάισε να επικροτήσει την Sony δημόσια.

Το haptic feedback Και τα adaptive triggers είναι τα δυνατά του σημεία. Ο Spencer δήλωσε με αφορμή την κυκλοφορία του DualSense ότι: "Η καινοτομία σε οποιονδήποτε κατασκευαστή κονσολών μπορεί να είναι καλή για την βιομηχανία".

Ο Spencer πρόσθεσε: "Εκτιμώ όσα έκαναν με το χειριστήριο, όχι για τις προδιαγραφές αλλά για το κάτι παραπάνω. Πολλοί από εμάς στη βιομηχανία των games θα πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλο και την καινοτομία που προωθούμε, είτε πρόκειται για μοντέλο διανομής, όπως το Game Pass ή μία τεχνολογία χειριστηρίου, είτε από το Wii, που είχε αντίκτυπο όταν στη Microsoft φτιάχναμε το Kinect και στη Sony το PS Move (σ.σ. βέβαια και τα τρία περιφερειακά πήγαν άπατα).

Ο Spencer κατέληξε ότι η καινοτομία στην κονσόλα και οι προδιαγραφές της μπορούν να είναι μία ευχάριστη προσθήκη για άλλους.

Διαβάστε το αναλυτικό review του PS5 και συζητήστε για την next-gen κονσόλα της Sony στο σχετικό forum topic.

20 hours 45 minutes ago
Η Rockstar θα πουλάει το Red Dead Online ξεχωριστά 20 hours 46 minutes ago

Στα 20 ευρώ.

Η Rockstar θα πουλάει πλέον το Red Dead Online, multiplayer mode του Red Dead Redemption 2 και ως ξεχωριστό mode.

Το mode θα είναι διαθέσιμο για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S. Το mode θα κυκλοφορήσει ως stand-alone έκδοση την 1η Δεκεμβρίου και θα κοστίζει 20 ευρώ. 

Για τους πρώτους μήνες, από τις 1/12/20, μέχρι και τις 15/2/2021, θα διατίθεται με έκπτωση 75% (δηλαδή μόλις 5 ευρώ). Θα χρειαστείτε επίσης συνδρομή PS Plus ή Xbox Live Gold αντίστοιχα. Το Red Dead Online θα πωλείται και για PC στα stores Rocket Games Launcher, Steam και Epic Games Store.

Η stand-alone έκδοση θα σας δίνει την δυνατότητα να αγοράσετε το Red Dead Redemption 2 story Mode που θα έχει το campaign. Η τιμή της αναβάθμισης αυτής δεν ανακοινώθηκε. Το Red Dead Online θα χρειάζεται 123GB για να τρέξει.

Παράλληλα, η Rockstar Games ετοιμάζει και το Grand Theft Auto online ως stand-alone.

Δείτε τα bugs και glitches με τα οποία ξεκίνησε το Red Dead Online.

Δείτε ακόμη τους παίκτες του Red Dead Online που ντύθηκαν κλόουν για να τσαντίσουν την Rockstar.

Διαβάστε για το Red Dead Online και συζητήστε για το Red Dead Redemption 2 στο παρακάτω forum topic.

Notification