Γιώργος Τζίτζιφας

Γιώργος Τζίτζιφας (Lithras)
Experience: 5287 (1093 points to next level)

 
600
6 days ago
MachineGames: "Προσπαθούμε να εξαλείψουμε τις υπερωρίες" 6 days ago

Η εταιρεία ανάπτυξης του Wolfenstein: Youngblood

Η Σουηδική εταιρεία ανάπτυξης MachineGames που έχει αναλάβει το Wolfenstein: Youngblood για την Bethesda απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού στο Reddit.

Ο John Jennings, επικεφαλής παραγωγής της εταιρείας ανέλαβε να απαντήσει στα μηνύματα και όσον αφορά το θέμα των ωραρίων είπε ότι "είναι ένα δύσκολο θέμα. Η νομοθεσία περί ωραρίων εργασία στην Σουηδία είναι πολύ αυστηρή ως προς το τι είναι νόμιμο, αλλά οι υπερωρίες είναι κάτι το οποίο δουλεύουμε ενεργά ώστε να το εξαλείψουμε από την εταιρεία και το λέω ειλικρινά, αντί να πώ κάποια διπλωματική δικαιολογία. Έχουμε διαμορφώσει μια πολιτική τον τελευταίο χρόνο και προσπαθούμε πολύ να την τηρήσουμε, ακόμα κι αν αυτό μας δημιουργεί προβλήματα από επιχειρηματικής πλευράς."

Δεν δόθηκαν επιπλέον λεπτομέρειες για τις ακριβείς συνθήκες εργασίας στην MachineGames.

Διαβάστε περισσότερα για το Wolfenstein: Youngblood και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Γιώργος Τζίτζιφας replied to the topic 'Full Metal Furies' in the forum. 7 days ago

Όταν το πρωτοείδα, νόμιζα ότι έγραφε "Furries" και ήθελα να στείλω άνθρακα στους developers. Αλλά όχι νταξ, τελικά είναι ένα πολύ καλό 2D Brawler. Αν και είναι παραπλανητικά εύκολο στην αρχή, τα πράγματα ζορίζουν όσο προχωράτε, ειδικά στο single player campaign.

Για αναλυτική κριτική, διαβάστε το review μου.

Read More...

1 week ago
1 week ago
Full Metal Furies 1 week ago

Πολεμήστε τους Τιτάνες.

H Καναδική ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης Cellar Door Games "ειδικεύεται" σε games με retro χαρακτήρα και χορταστικό gameplay, με κύριο παράδειγμα δουλειάς της το Rogue Legacy, ένα Roguelike/Platform το οποίο είχε αρκετά θετική ανταπόκριση από τους νοσταλγούς του είδους και τους φίλους του μοντέρνου retro-like gaming. Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινείται το νεότερο δημιούργημα της εταιρείας "Full Metal Furies", με το οποίο αυτή την φορά η Cellar Door στρέφει το βλέμμα της στα 2D Brawlers.

Οι Τιτάνες απειλούν τον κόσμο
Ο φανταστικός κόσμος του Full Metal Furies κυβερνώταν από τον βασιλιά των Τιτάνων, Prometheus, μετά από τον θάνατο του οποίου ξεκίνησαν οι υπόλοιποι Τιτάνες να πολεμούν ο ένας τον άλλον για 100 χρόνια, κάνοντας τεράστια ζημιά στον κόσμο και στην ανθρωπότητα. Πρόσφατα, οι Τιτάνες κύρηξαν ανακωχή, με σκοπό να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και να ξαναπολεμήσουν ο ένας τον άλλον ακόμα πιο σκληρά, κάτι το οποίο θα έχει ολέθριες συνέπειες για την ανθρωπότητα. Αυτές τις εξελίξεις θέλουν να προλάβουν οι τέσσερις πρωταγωνίστριες του παιχνιδιού, οι οποίες έχουν σκοπό της ζωής τους να σταματήσουν τους Τιτάνες πάση θυσία.

full metal furies 1

Το σενάριο καθεαυτό δεν έχει να πει πολλά, είναι αρκετά απλό και "ευθύ". Όμως, αυτό που του δίνει χαρακτήρα είναι η εξέλιξή του, η οποία γίνεται μέσω χιουμοριστικών διαλόγων με πάμπολλες αναφορές σε memes και την pop κουλτούρα. Η κάθε μια από τις ηρωίδες έχει τα δικά της στοιχεία χαρακτήρα και οι αντιδράσεις τους σε διάφορες καταστάσεις θα σας κάνουν τουλάχιστον να χαμογελάσετε.

Σπάστε το πληκτρολόγιο
Οι τέσσερις διαθέσιμες ηρωίδες έχουν η κάθε μία τις δικές της ιδιότητες και τον δικό της εξοπλισμό. Η Triss (Tank) χρησιμοποιεί μια μεγάλη ασπίδα για άμυνα και για επίθεση, η Alexa (Fighter) χρησιμοποιεί ένα τεράστιο σφυρί, η Erin (Engineer) έχει ένα πιστόλι και διάφορα drones, ενώ η Meg (Sniper) χρησιμοποιεί ένα sniper rifle. Ξεκινώντας το single player campaign επιλέγετε δύο από αυτές και παίζοντας ελέγχετε όποια από αυτές θέλετε, αλλάζοντας μεταξύ τους πατώντας το "E". Αν τελειώσει η ζωή της μιας, μπορείτε να την σηκώσετε (revive) με την άλλη, αλλά αν πέσουν και οι δύο αναίσθητες, η αποστολή σας αποτυγχάνει.

http://www.youtube.com/watch?v=27OQdwKsbLQ

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή μεταξύ των αποστολών σας να αλλάζετε την σύνθεση της ομάδας σας. Κάθε χαρακτήρας έχει μια βασική επίθεση και τρία επιπλέον abilities τα οποία εξαρτώνται από τον εξοπλισμό του, ο οποίος ανεβαίνει κι αυτός level όσο τον χρησιμοποιείτε και κάθε ηρωίδα έχει τέσσερις θέσεις αντικειμένων. Σημειώνεται ότι κάθε αντικείμενο αντιστοιχεί σε έναν και μόνο χαρακτήρα.

Η κάθε ηρωίδα έχει τρία βασικά stats. Το Strength καθορίζει το damage των επιθέσεών της, το Health το πόσα χτυπήματα μπορεί να δεχτεί πριν πέσει αναίσθητη και το Tec το οποίο καθορίζει την αποτελεσματικότητα των abilities της. Kατά την διάρκεια των αποστολών σας μαζεύετε χρυσά νομίσματα (gp) με τα οποία ανεβάζετε τα χαρακτηριστικά των χαρακτήρων. Κάθε stat που ανεβάζετε με αυτό τον τρόπο είναι ένα level και πέρα από τα Strength, Health και Tec, ο κάθε χαρακτήρας έχει μοναδικά skills που ξεκλειδώνετε και βελτιώνετε τα abilities σας.

Η φαινομενική του απλότητα είναι παραπλανητική.

Οι εχθροί που θα συναντήσετε έχουν ποικιλία όσον αφορά το στιλ μάχης τους και τις τακτικές που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε προκειμένου να τους εξουδετερώσετε, ενώ μερικοί έχουν μια χρωματιστή ασπίδα γύρω τους που καταδεικνύει από ποιόν χαρακτήρα μπορούν να δεχθούν damage (οι υπόλοιποι δεν μπορούν να τους πειράξουν). Από το παιχνίδι δεν λείπουν και οι γρίφοι, από τους οποίους άλλοι είναι απλοί και εύκολοι και άλλοι δεν βγάζουν καμία λογική και θα πρέπει να αναζητήσετε την λύση στο internet. Αν και το παιχνίδι ξεκινάει ως ένα αρκετά απλό και εύκολο παιχνίδι, η δυσκολία αυξάνεται σταδιακά, χωρίς να το καταλάβετε μέχρι να φτάσετε στο πρώτο boss.

full metal furies 3

Από ένα σημείο και μετά ίσως θελήσετε να διαπεράσετε την οθόνη σας με το πληκτρολόγιο, καθώς όντας σχεδιασμένο για co-op, το Full Metal Furies έχει αυξημένο δείκτη πρόκλησης για έναν παίκτη, καθώς αφού πάρετε την γεύση του πρώτου boss, από ένα σημείο και ύστερα σχεδόν όλες οι μάχες θα είναι σαν mini-boss fights, ενώ τα challenges που έχουν σχεδιαστεί για τον κάθε χαρακτήρα ίσως σας οδηγήσουν σε ανεύρισμα.  Έτσι, ενώ κανονικά θα πρέπει να σας πάρει κάπου στις 10-12 ώρες, αν δεν έχετε επενδύσει στους σωστούς χαρακτήρες για κάποια bosses θα περάσετε αρκετές παραπάνω βρίζοντας και προσπαθώντας ξανά και ξανά.

Αν έχετε παρέα, θα απολαύσετε πλήρως το Full Metal Furies, καθώς το να βρείτε συμπαίκτες online είναι δύσκολο μιας και το matchmaking γίνεται μόνο μεταξύ παικτών με ίδια πρόοδο μέσα στο παιχνίδι. Με παραπάνω από έναν χαρακτήρα μέσα στην οθόνη, το παιχνίδι γίνεται πιο βατό (βέβαια δεν μειώνονται οι σφαίρες που γεμίζουν την οθόνη), με το χάος να προκαλεί γέλιο και να γεμίζει τον χρόνο σας ευχάριστα και να εκμεταλλεύεστε πλήρως το πως αλληλοσυμπληρώνονται οι ικανότητες των ηρωίδων.

http://www.youtube.com/watch?v=Uam1IVYVN7U

Pixels και καρτούν, ενωθείτε
H Cellar Door "παντρεύει" την οπτική αισθητική των Flash games από τα τέλη των 90s-αρχές 00s με τα 16-bit γραφικά, προσθέτοντας μικρές πινελιές από anime σε ένα εύθυμο και καρτουνίστικο αποτέλεσμα. Τα περιβάλλοντα είναι καλοσχεδιασμένα, και αν και οι χαρακτήρες θα μπορούσαν να έχουν λίγη ακόμα λεπτομέρεια, η έλλειψη αυτής δεν ενοχλεί. Τα animations είναι ομαλότατα, τα glitches μηδενικά και γενικά από άποψη λειτουργικότητας, τα γραφικά του Full Metal Furies κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδά για το είδος, επιτυγχάνοντας τον σκοπό τους.

Τα εφέ δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό, όμως ένα τέτοιου είδους game δεν αποσκοπεί στον οπτικό εντυπωσιασμό. Σε κάποιες αποστολές η οθόνη παραμορφώνεται επίτηδες, σκοτεινιάζει, γυρνάει τούμπα ή γίνεται μαυρόασπρη. Αν και όχι κάτι τεχνικά πρωτότυπο ή "δύσκολο", οι απλές (από τεχνικής άποψης) αυτές εικαστικές αλλαγές προσδίδουν επιπλέον ποικιλία στο gameplay και κάνουν το παιχνίδι ακόμα πιο αξιομνημόνευτο.

full metal furies 2

Σπάστε τα όλα
Ακολουθώντας τα χνάρια των 2D Brawlers, το Full Metal Furies δεν έχει voice acted διαλόγους. Ανθρώπινες φωνές ακούγονται μόνο ως επιφωνήματα όταν ένας χαρακτήρας επιτίθεται ή δέχεται damage, καθώς και ως αντίδραση σε μερικά cutscenes διαλόγων. Τα ηχητικά εφέ είναι πιστά στον χαρακτήρα που θέλει να διατηρήσει η Cell Door, λιτά και γεμάτα 90s νοσταλγία. Εκεί που όμως διαπρέπει το Full Metal Furies, είναι ο τομέας της μουσικής. Κάθε μέρος και κατάσταση του παιχνιδιού έχει επενδυθεί με το δικό του μουσικό θέμα και τα κομμάτια παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία, από retro 16-bit μέχρι rock/metal. Άξια αναφοράς είναι η μουσικά στα bosses η οποία ανεβαίνει σταδιακά σε ταχύτητα, προκαλώντας άγχος καθώς πατάτε μανιωδώς τα κουμπιά.

Διασκέδαση με αυξανόμενη δυσκολία
Είτε είστε νοσταλγοί των 90s είτε όχι, το Full Metal Furies είναι ένα αξιόλογο video gaming που εξυπηρετεί τον "τίμιο" σκοπό της αγνής ψυχαγωγίας με έναν αυξημένο βαθμό πρόκλησης. Αν και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για κάτι επαναστατικό (δεν έχει λόγο να είναι), θα σας κρατήσει και θα σας πεισμώσει έτσι ώστε να προσπαθήσετε ξανά και ξανά να περάσετε το όποιο ζόρικο σημείο, νιώθοντας μια ικανοποίηση όταν επιτέλους τα καταφέρετε. Οι χιουμοριστικοί του διάλογοι και οι διάφορες αναφορές που περιέχει θα προσθέσουν στον τομέα της διασκέδασης και θα πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε μαζί με παρέα προκειμένου να το εκτιμήσετε πλήρως.

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 8.5 
Σενάριο: 7.5
Αντοχή: 8.5
Γενικά: 8

Το ξέφρενό του gameplay θα σας κρατήσει είτε είστε μόνοι, είτε με παρέα.

Γιώργος Τζίτζιφας

1 week ago
2 weeks ago
Παράπονα για τις συνθήκες εργασίας στην NetherRealm Studios 2 weeks ago

Πρώην και νυν εργαζόμενοι καταγγέλουν απάνθρωπα ωράρια, σεξισμό και παρενοχλήσεις.

Πρώην και νυν εργαζόμενοι της NetherRealm Studios εξέφρασαν παράπονα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και το γενικότερο περιβάλλον της εταιρίας.

Τα παράπονα αυτά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο μήνα, όταν ο πρώην software engineer James Longstreet δημοσίευσε ένα tweet στο οποίο ανέφερε ότι "σχεδόν πέθανε στην δουλειά" όταν εργαζόταν πάνω στο Mortal Kombat 9. Ο Beck Hallstedt, concept artist του Injustice 2 απάντησε στον Longstreet με παρόμοιους ισχυρισμούς και παρακίνησε κι άλλους πρώην και τωρινούς εργαζόμενους να αποκαλύψουν τα παράπονά τους, στα οποία εν τέλει συμπεριλαμβάνονται παρενοχλήσεις, σεξισμός, καθώς και η αδράνεια της NetherRealm όσον αφορά τα αιτήματα των εργαζομένων. Πέρα από τα προβλήματα συμπεριφοράς μέσα στην εταιρεία, εκφράστηκαν και παράπονα για υπερβολικά ωράρια εργασίας, τα οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες έχουν φτάσει τις 60-70 ώρες εβδομαδιαίως.

Η έκταση που έλαβε το γεγονός ανάγκασε την εταιρεία να ανταποκριθεί μέσω επιστολής στο Variety. Στην επιστολή αυτή, η NetherRealm αναφέρει ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά αυτά τα ζητήματα και τα ερευνά το θέμα, λέγοντας επιπλέον ότι υπάρχουν εμπιστευτικοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να διαβιβαστούν τα παράπονα των εργαζομένων προς την διοίκηση.

Διαβάστε επίσης το review του Mortal Kombat 11 και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

2 weeks ago
Gaming chairs εμπνευσμένες από το Game of Thrones 2 weeks ago

Στα χρώματα των Stark, Lannister και Targaryen.

Η εταιρεία Secretlab σχεδίασε gaming chairs εμπνευσμένες από το Game of Thrones.

Συγκεκριμένα, τα σχέδια και τα χρώματα που φέρουν οι καρέκλες είναι εμπνευσμένες από τους Οίκους των Stark, Lannister και Targaryen. Δείτε τις παρακάτω:

game of thrones gaming chairs 1

game of thrones gaming chairs 2

game of thrones gaming chairs 3

Οι καρέκλες διατίθενται στις σειρές Omega και Titan, με κόστος 389 και 425 ευρώ αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης για την gaming chair Resto 707 της Trust Gaming Resto 707 της Trust Gaming.

 

2 weeks ago
State of Play 10/5/19 2 weeks ago

Δεν θα έχει νέα για το PS5, αλλά θα αναφερθεί στο remake του MediEvil.

Η Sony ανακοίνωσε ότι το επόμενο State of Play θα γίνει στη 1 τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου (ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με ανάρτηση στο PlayStation Blog, η εταιρεία αναφέρει ότι η εκπομπή θα περιέχει ενημέρωση και ανακοινώσεις που αφορούν επερχόμενα games του PS4 (συμπεριλαμβανομένου του remake του MediEvil), αλλά δεν θα περιέχει κάτι σχετικό με το PS5.

To State of Play θα προβληθεί μέσω Twitch, YouTube, Twitter και Facebook.

Διαβάστε περισσότερα για το State of Play και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Γιώργος Τζίτζιφας created a new topic ' State of Play' in the forum. 2 weeks ago


Πατώντας στα χνάρια της Nintendo και Microsoft, η Sony ανακοίνωσε την streaming εκπομπή State of Play η οποία θα παρέχει στους θεατές νέα και ανακοινώσεις από τον κόσμο του PlayStation.

Σύμφωνα με post στο PlayStation Blog το πρώτο επεισόδιο θα επικεντρωθεί σε παρουσιάσεις λογισμικού για PS4 και PS VR, ενώ θα περιλαμβάνει trailers, ανακοινώσεις νέων games και gameplay videos. To επεισόδιο θα προβληθεί την Δευτέρα 25 Μαρτίου στις 23:00 ώρα Ελλάδας μέσω Twitch, YouTube, Twitter και Facebook. Άγνωστο είναι μέχρι στιγμής αν τα επεισόδια θα προβάλλονται σε συγκεκριμένη χρονική βάση ή όχι. Το State of Play φαίνεται να είναι η απάντηση της Sony στην PlayStation κοινότητα μετά από την δήλωσή περί μη συμμετοχής της στην Ε3 2019. Η νέα πλατφόρμα φαίνεται επίσης πως θα δώσει δημοτικότητα και σε indie games του PS4 και PS VR που μέχρι στιγμής δεν είχαν ευκαιρίες προβολής.

Read More...

2 weeks ago
Notification