PS5 review: Η αναλυτική παρουσίαση του PlayStation 5

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
PS5 review: Η αναλυτική παρουσίαση του PlayStation 5

PS5 review: Η αναλυτική παρουσίαση του PlayStation 5

Η αναλυτική παρουσίασή μας για την κονσόλα ένατης γενιάς της Sony.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
RAM: 16GB GDDR6 (SDRAM)
Επεξεργαστής: 8πύρηνος AMD Zen 2 στα 3.5Ghz
Κάρτα γραφικών: AMD RDNA 2 με 36 Compute Units στα 2.23Ghz
Σκληρός δίσκος: 825GB SSD (πραγματικός ελεύθερος χώρος: 667GB) με 12-channel interface και ταχύτητα 5,5GB/sec.
Επιπλέον εξωτερικός σκληρός δίσκος: Υποστηρίζει μόνο PS4 games, αλλά θα υποστηρίζει PS5 games στο μέλλον.
3D Audio
Θύρες: 2 USB 3.1, 1 USB 2.0, 1 USB-C, 1 HDMI 2.1
Διαστάσεις: 39 x 26 x 10 εκατοστά
Βάρος: 4,5 κιλά
Drive: Ultra HD Blu-ray drive στο PS5 (Standard), χωρίς blu-ray drive το PS5 Digital.
Backwards compatibility: Με τα games του PS4
Χαρακτηριστικά DualSense: Haptic feedback, Adaptive triggers, θύρα audio jack, ενσωματωμένο μικρόφωνο, Create button (πρώην Share button), Options button, touchpad.
Καλώδια: HDMI 2.1, USB-C και τροφοδοσίας
Κυκλοφορία: 19 Νοεμβρίου
Τιμή: PS5: 500€, PS5 Digital: 400€

Το PS5 είναι εδώ και στο GameWorld σας παρουσιάζουμε με χαρά μας την κονσόλα νέας γενιάς της Sony.

Εξωτερικά το PS5 έχει έναν αρκετά μεγάλο όγκο, αφού οι διαστάσεις του ανέρχονται σε 39 x 26 x 10 εκατοστά. Μπορεί να σταθεί κάθετα ή οριζόντια. Η κάθετη στήριξη γίνεται με ή χωρίς την βάση που παρέχεται μαζί με την κονσόλα. Σας προτείνουμε την οριζόντια στήριξη για λόγους ασφαλείας, μιας και λόγου του όγκου της, αν η κονσόλα πέσει ενώ την έχετε κάθετα τότε ανάλογα με το ύψος της πτώσης ίσως να έχετε κάποιο θέμα.

Στην οριζόντια στήριξη η κονσόλα έχει μια περίεργη κλήση κι έτσι αν την ακουμπάτε σε διάφορες γωνίες θα παρατηρήσετε ένα “μπαλατζάρισμα”, ωστόσο η κατασκευή της της επιτρέπει να επανέρχεται στη θέση της σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Δείτε την αναλυτική μας παρουσίαση στο YouTube:

DualSense
Το νέο χειριστήριο του PS5 είναι κατά την άποψή μας το highlight της κονσόλας. Καταρχήν διαθέτει haptic feedback. Η απτική ανατροφοδότηση δημιουργεί ένα ξεχωριστό επίπεδο δυναμικών δονήσεων στο χειριστήριο, σε όλα τα κουμπιά του, κάτι που έχει και αντίκτυπο στα διάφορα games. Αυτό σας επιτρέπει να παίζετε αισθανόμενοι μεγαλύτερη διαδραστικότητα με τους χαρακτήρες, το περιβάλλον και τους εχθρούς σας.

Επιπλέον, τα Adaptive triggers θα σας δώσουν μια ξεχωριστή αίσθηση του να κρατάτε ένα όπλο, όπως για παράδειγμα το τόξο και να στοχεύετε ή να χρησιμοποιείτε αντικείμενα στο περιβάλλον, τραβώντας τα. Σας δίνεται δηλαδή η αίσθηση της πίεσης του να κρατάτε ένα αντικείμενο. Πέρα από τα Action games, ανάλογη είναι και η αίσθηση στα Racing, κατά το γκάζι ή το φρένο και ανάλογα με το οδόστρωμα στο οποίο βρίσκεστε.

Το touchpad του DualSense υποστηρίζει drag & drop, ενώ κάτω από αυτό υπάρχει θύρα audiojack για να συνδέσετε ακουστικό –με ή χωρίς μικρόφωνο-. Το χειριστήριο έχει και ενσωματωμένο μικρόφωνο. Αν θέλετε να κάνετε mute τον εαυτό σας ενώ παίζετε τότε υπάρχει και φωτεινό κουμπί mute, κάτι ιδιαίτερα βολικό. Το PS button, το οποίο βρίσκεται στο μέσο του και χαμηλά, έχει ανάγλυφο σχεδιασμό και χρησιμεύει για τις γνωστές λειτουργίες. Αυτή τη φορά, ενώ βρίσκεστε σε ένα video game, μπορείτε να πατήσετε το PS button και είτε να βγείτε στο dashboard, είτε να δείτε τα trophies που έχετε συλλέξει.

User interface
Το boot του PS5 διαρκεί 24 δευτερόλεπτα, ενώ το κλείσιμο γύρω στα 38. Με το που θα ανοίξετε την κονσόλα θα σας δοθεί η επιλογή να συνδεθείτε στο PlayStation Network με τον λογαριασμό σας και να μεταφέρετε τα δεδομένα που είχατε από το PS4 στο PS5. Μετά την μεταφορά δεδομένων θα μπορείτε επίσης να…πουλήσετε την παλιά σας κονσόλα, αφού πρώτα βέβαια αποσυνδεθείτε από το PSN account σας. Η μεταφορά δεδομένων από την μία κονσόλα στην άλλη παίρνει γύρω στις τρεις ώρες.

Η κονσόλα έχει ένα περιβάλλον χρήσης με τετράγωνα εικονίδια, ενώ πλέον δεν συναντάμε τα μεγάλα σε μέγεθος εικονίδια που υπήρχαν στο PS4 μέσα στο PlayStation Store. Έτσι, στην οθόνη θα συναντήσετε αυτή τη φορά περισσότερα δεδομένα. Από τα settings μπορείτε να ρυθμίσετε κάθε λεπτομέρεια, όπως για παράδειγμα να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία επίπεδα δόνησης για το Haptic Feedback ή για τα Adaptive Triggers ή την τέταρτη επιλογή για καθόλου δόνηση.

Λόγω των θυρών USB 3.1, η μεταφορά αρχείων σε USB stick γίνεται πιο γρήγορα από το PS4, αλλά δυστυχώς το PS5 δεν σας ενημερώνει στην οθόνη πόσα GB μεταφέρουμε και σε τι ταχύτητα, παρά μόνο σας δείχνει μία loading bar και πόσα από τα αρχεία έχουν μεταφερθεί στο USB stick. Το μενού έχει απλοποιημένη κατανομή, με τις κατηγορίες "Games" και "Media" πάνω αριστερά και τα μενού "Settings" και "Profile" πάνω δεξιά.

Άλλα χαρακτηριστικά
Ο σκληρός δίσκος του PS5 στα 825GB δυστυχώς σας δίνει 667GB ουσιαστικού χώρου για να χρησιμοποιήσετε, κάτι που σημαίνει ότι μετά από μήνες έως και χρόνια μπορεί και να χρειαστεί να αγοράσετε δεύτερο σκληρό δίσκο. Εκτός κι αν τερματίζετε τα games σας και τα σβήνετε, δεν παίζετε πολλά online games για να χρειάζεται να τα έχετε μονίμως στο σκληρό κτλ. Η ταχύτητα των 5,5 GB/sec είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα του PS5 κι αυτό φαίνεται από το loading στα games, που χρειάζονται 7-10 δευτερόλεπτα. Δεν φαίνεται βέβαια στο boot και το shut down, αλλά αυτά ευτυχώς δεν τα κάνετε συχνά. Όπως και να 'χει, οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι δεν υποστηρίζουν ακόμη εγκατάσταση των PS5 games, παρά μόνο των PS4 games. Η Sony αναμένεται να το αλλάξει αυτό στο μέλλον με firmware update.

Στο θέμα απόδοσης, στα ήδη υπάρχοντα games είχα σταθερά υψηλά frames (κοντά στα 60fps). Το PS5 υποστηρίζει λόγω των τεχνικών του χαρακτηριστικών και λόγω του καλωδίου HDMI μέχρι 120fps, ωστόσο την απόδοση αυτή μας την έχει υποσχεθεί το νέο Call of Duty: Black Ops Cold War και ορισμένα παλιότερα games, όπως το Destiny 2 και το Dirt 5. Τα νέα games τρέχουν σε ανάλυση 4K και 60 fps, όμως όσα είναι πολύ απαιτητικά, όπως το Demon's Souls remake, αναμένεται να έχουν 4K ανάλυση και 30 frames. Τα 4Κ είναι το στάνταρ, αλλά το ζητούμενο είναι τι θα συμβεί με τα 60 fps. Επιπλέον, η Sony δεν υποστηρίζει δυστυχώς ανάλυση 1440p και την στιγμή που ορισμένοι χρήστες μπορεί να έχουν τέτοια monitors θα έπρεπε να τους σκεφτεί περισσότερο κι όχι να θεωρεί ότι η τσέπη των gamers "αντέχει" σίγουρα την αγορά μιας 4K οθόνης. Στο μέλλον βέβαια, η υποστήριξη 1440p μπορεί να αλλάξει επίσης με firmware update, όπως αναφέρει η Sony.

Σύνοψη
Το PlayStation 5 έχει πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα σε σχέση με το PlayStation 4. Τεχνολογικά θα σας βοηθήσει να πάτε το gaming σας σε ένα άλλο επίπεδο, αρκεί φυσικά να έχετε την κατάλληλη 4K τηλεόραση. Στην παρούσα φάση ωστόσο, για κάποιον κάτοχο PS4, η δαπάνη των 500 ευρώ είναι ένα ερωτηματικό, μιας και δεν υπάρχουν αξιόλογα PS5 launch games για να του δώσουν ένα κίνητρο να αγοράσει την κονσόλα. Όσα games κυκλοφορούν στο λανσάρισμα δεν μπορούν να θεωρηθούν triple-A και είναι όλα τους διαθέσιμα και στο PS4. Συνεπώς το PS5 απευθύνεται σε όσους είχαν μέχρι τώρα PS3 ή ένα low budget PC και θέλουν να κάνουν μια πιο συμφέρουσα αγορά, παίζοντας παράλληλα και τα PS4 games που δεν πρόλαβαν. Για όλους τους άλλους, η αγορά ενδείκνυται ενδεχομένως με μία πτώση τιμής και τα πρώτα δυνατά exclusives.


Θετικά:
- Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σε σχέση με την τιμή
- Η τεχνολογία και ο σχεδιασμός του DualSense
- Η ταχύτητα του σκληρού δίσκου που αποφέρει μικρό loading
- Πολύ αθόρυβη λειτουργία

Αρνητικά:
- Μικρός αποθηκευτικός χώρος
- Δεν υποστηρίζει ανάλυση 1440p
- Η οριζόντια στάση της κονσόλας που "παίζει" και η ταλαιπωρία κάθετης στήριξης

Κομψό design και δυνατές επιδόσεις.

Συζητήστε για την νέα κονσόλα της Sony στο παρακάτω forum topic. Επίσης ελάτε να ανταλλάξουμε IDs στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Blood Prince (Level 30) 13/11/2020 14:02
Quote:
Το PlayStation 5 έχει πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα σε σχέση με το PlayStation 4. Τεχνολογικά θα σας βοηθήσει να πάτε το gaming σας σε ένα άλλο επίπεδο, αρκεί φυσικά να έχετε την κατάλληλη 4K τηλεόραση. Στην παρούσα φάση ωστόσο, για κάποιον κάτοχο PS4, η δαπάνη των 500 ευρώ είναι ένα ερωτηματικό, μιας και δεν υπάρχουν αξιόλογα PS5 launch games για να του δώσουν ένα κίνητρο να αγοράσει την κονσόλα. Όσα games κυκλοφορούν στο λανσάρισμα δεν μπορούν να θεωρηθούν triple-A και είναι όλα τους διαθέσιμα και στο PS4. Συνεπώς το PS5 απευθύνεται σε όσους είχαν μέχρι τώρα PS3 ή ένα low budget PC και θέλουν να κάνουν μια πιο συμφέρουσα αγορά, παίζοντας παράλληλα και τα PS4 games που δεν πρόλαβαν. Για όλους τους άλλους, η αγορά ενδείκνυται ενδεχομένως με μία πτώση τιμής και τα πρώτα δυνατά exclusives.
Σωστός μέν αλλά έχει ως πολύ δυνατό το Demon's Souls.

Μπράβο πάντως στο Gameworld που δεν παροτρύνει να το αγοράσουμε Day One όπως άλλοι.Ονόματα δεν λέμε.

Αν δεν είχα αγοράσει το PS4 τον Σεπτέμβριο 2018 θα αγόραζα PS5 τώρα.

Από την στιγμή που έχω PS4 θα περιμένω δύο χρόνια τουλάχιστον για να αλλάξω κονσόλα. (εάν αποφασίσω δηλαδή να μην πάρω PC)
Ο λόγος πως σε δύο χρόνια θα έχουν βγεί περισσότερα PS5 games και θα έχει πέσει η τιμή στα υπάρχοντα.

Βέβαια για τον Ελληνα καταναλωτή δεν είναι πρόβλημα τα 500 €...εδώ πάρα πολλοί δίνουν 400 € για Iphone της Apple.

Οσο για 4Κ τηλεόραση,μόνο εάν βγάζω αρκετά μεγάλο πλεονασματικό εισόδημα από την δουλειά διαφορετικά όχι.Το Σεπτέμβριο 2018 αγόρασα Τηλεόραση και δεν αλλάζω μέσα σε δύο χρόνια.
#2 Cefirul (Level 28) 13/11/2020 15:03
Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να δούμε τις δυνατότητες του PS5 στο μέγιστο.
#3 +1 Manos (Level 39) 13/11/2020 15:05
Quoting Blood Prince:
Σωστός μέν αλλά έχει ως πολύ δυνατό το Demon's Souls.

Το Demon's Souls είναι remake. Δεν το μετράω καν. Κάποιος που το έχει στο PS3 δεν έχει λόγο να το ξαναπαίξει.

Quoting Blood Prince:
Μπράβο πάντως στο Gameworld που δεν παροτρύνει να το αγοράσουμε Day One όπως άλλοι.Ονόματα δεν λέμε.

Δεν είδα καθόλου reviews των άλλων μέσων. Εμείς λέμε πάντοτε αντικειμενική άποψη σε όλα τα reviews (και αυτά των games) γιατί σεβόμαστε την τσέπη σας. Προσπαθούμε να μπούμε στο μυαλό σας τις παλιές εποχές που πληρώναμε, γιατί εσείς στην τελική θα σκεφτείτε να δώσετε τα 500€. Εγώ αν την αγόραζα από την τσέπη μου θα το έκανα μόνο αν έβγαινε το νέο God of War και δεν μπορούσα να το παίξω στο PS4.
#4 +1 Gastone (Level 10) 13/11/2020 15:25
Φαίνεται αρκετά δυνατή κονσόλα και πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το PS4. Το νέο DualSense φαίνεται εξαιρετικό. Βέβαια, όταν καταφθάσουν τα δυνατά exclusives θα μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό απ' ότι βλέπουμε τώρα. Σε 1-2 χρόνια θα αξίζει σίγουρα η αγορά του, προς το παρόν το PS4 κάνει την δουλειά του και συνεχώς θα αποκτά νέες κυκλοφορίες για αρκετό καιρό ακόμα.
#5 +1 KingLoi (Level 23) 13/11/2020 15:32
Απλά το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο!!
#6 Blood Prince (Level 30) 13/11/2020 15:36
Quoting Gastone:
Σε 1-2 χρόνια θα αξίζει σίγουρα η αγορά του, προς το παρόν το PS4 κάνει την δουλειά του και συνεχώς θα αποκτά νέες κυκλοφορίες για αρκετό καιρό ακόμα.


Σε 1 χρόνο χλωμό καθώς και πάλι τα launch games (2020) του PS5 θα είναι ακριβά και επιπλέον αρκετά AAA του 2021 θα είναι Cross Gen.Από 2 χρόνια και μετά θα αξίζει κατά την γνώμη μου (Χριστούγεννα 2022).Βέβαια,μπ ορεί να δούμε και κανένα PS5 Pro. :D
#7 +2 Scavenger (Level 23) 13/11/2020 16:16
Θα χρειαστεί σίγουρα λίγος χρόνος να δούμε και το PS5 και τα νέα Xbox σε δράση, τις δυνατότητες, τα προβλήματα και κυρίως τα games τους. Κι εκτός από τα 500 ευρώ της, μην ξεχνάμε ότι πολλοί θα χρειαστούν και αγορά νέας τηλεόρασης για να εκμεταλλευτούν τις υψηλές αναλύσεις, οπότε το τελικό κόστος μπορεί να βγει ακόμη υψηλότερο.
#8 Κουβανός (Level 4) 13/11/2020 16:26
Quoting Manos:

Το Demon's Souls είναι remake. Δεν το μετράω καν. Κάποιος που το έχει στο PS3 δεν έχει λόγο να το ξαναπαίξει.
Δεν καταλαβαίνω επειδή είναι remake, γιατί δεν το μετράς. Περίεργα πράγματα.

Το Demon's Souls στο PS3 είναι sub HD και τρέχει στα 30FPS με drops δεξιά και αριστερά. Η PS5 έκδοση πέρα απ' ότι είναι σαφώς ανώτερη σε απόδοση και ανάλυση, σου προσφέρει και QoL βελτιώσεις. Ουσιαστικά μια νέα εμπειρία.
#9 +1 TutuOfTutunia (Level 13) 13/11/2020 16:26
Προσωπικά, ενώ είμαι overxcited με την κυκλοφορία του PS5, έχω αποφασίσει ότι θα περιμένω κι εγώ κοντά 2 χρόνια να το πάρω μόνο και μόνο γιατί θέλω να περιμένω να πέσει η τιμή, να δω πώς θα πάει και σαν κονσόλα στις κριτικές της, τί βελτιώσεις θα έχει στην πορεία και πάνω απ' όλα να μπορώ να πάρω τηλεόραση 4K που δεν προβλέπεται καθόλου άμεσα.
#10 +1 BigGreekGamer (Level 31) 13/11/2020 17:10
Mια κονσόλα που έχει ανεβάσει το επίπεδο περισσότερο από τις προηγούμενες γενιές. Δηλαδή το level up το κρίνω εγώ ως καλύτερο. Το GameWorld με κάλυψε πλήρως με το review τόσο στο άρθρο που βλέπουμε πιο πάνω, όσο και στο βίντεο που μας δείχνουν αναλυτικά τις προδιαγραφές της κονσόλας. Για μένα είναι ακόμα πολύ νωρίς για να την πάρω (την κονσόλα) γιατί μόλις έχτισα PC και ξεκάθαρα οικονομικούς δεν θα μπορέσω να είμαι από τους πρώτους κατόχους. Σίγουρα το καλοκαίρι ή του χρόνου θα έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω και να ζήσω με αυτήν την εμπερία.
#11 Blood Prince (Level 30) 13/11/2020 18:22
Quoting BigGreekGamer:
Mια κονσόλα που έχει ανεβάσει το επίπεδο περισσότερο από τις προηγούμενες γενιές. Δηλαδή το level up το κρίνω εγώ ως καλύτερο. Το GameWorld με κάλυψε πλήρως με το review τόσο στο άρθρο που βλέπουμε πιο πάνω, όσο και στο βίντεο που μας δείχνουν αναλυτικά τις προδιαγραφές της κονσόλας. Για μένα είναι ακόμα πολύ νωρίς για να την πάρω (την κονσόλα) γιατί μόλις έχτισα PC και ξεκάθαρα οικονομικούς δεν θα μπορέσω να είμαι από τους πρώτους κατόχους. Σίγουρα το καλοκαίρι ή του χρόνου θα έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω και να ζήσω με αυτήν την εμπερία.


Γνώμη μου, πως και το PS4 ήταν αρκετά βελτιωμένο από το PS3...πάντως αν το αγοράσεις Καλοκαίρι θα είσαι από τους πρώτους...μεγιά .
#12 +1 Lithras (Level 26) 13/11/2020 18:50
Αν και οι 4Κ τηλεοράσεις είναι όλο και πιο προσιτές, δεν είναι λίγοι οι gamers που έχουν τις κονσόλες τους καρφωμένες σε PC monitors. Δεν θα μιλήσω για εμάς τους "λίγους" που έχουμε πάει σε Ultrawide 3440x1440. Προς το παρόν μένω με το PC μου, δεν ξέρω αν θα μαζευτούν ποτέ αρκετά exclusives ώστε να ξοδέψω ένα πεντακοσάρικο για εκείνα.
#13 Dylandog (Level 24) 13/11/2020 21:50
Δεν θα πρωτοτυπήσω και θα πω και εγώ ότι θα περιμένω για αγορά του PS5, τουλάχιστον για ένα χρόνο. Λογικά οι developers θα έχουν ''μάθει'' καλύτερα την τεχνολογία της κονσόλας, τα exclusives και ΑΑΑ τίτλοι θα έχουν κυκλοφορήσει και η Sony μέσω updates κτλ. θα έχει διορθώσει κάποιες ανορθογραφίες όπως η αρχικά μη υποστηριζόμενη χρήση εξωτερικού σκληρού. Βέβαια όπως καταλαβαίνω θα χρειάζεται και αντίστοιχη τηλεόραση, οπότε θα είναι 500 (ή όσο κάνει όταν αποφασίσω να πάρω PS5) συν τα όσα μιας 4Κ TV. Για την ώρα μένω με το PS4 και όποιες φευγαλέες σκέψεις για gaming PC, τις διώχνω εν τη γενέσει τους. Το DualSense όντως φαίνεται ένα βήμα μπροστά για την Sony.
#14 +1 Manos (Level 39) 13/11/2020 23:21
Quoting Κουβανός:
Quoting Manos:

Το Demon's Souls είναι remake. Δεν το μετράω καν. Κάποιος που το έχει στο PS3 δεν έχει λόγο να το ξαναπαίξει.
Δεν καταλαβαίνω επειδή είναι remake, γιατί δεν το μετράς. Περίεργα πράγματα.

Το Demon's Souls στο PS3 είναι sub HD και τρέχει στα 30FPS με drops δεξιά και αριστερά. Η PS5 έκδοση πέρα απ' ότι είναι σαφώς ανώτερη σε απόδοση και ανάλυση, σου προσφέρει και QoL βελτιώσεις. Ουσιαστικά μια νέα εμπειρία.


Κάποιος ο οποίος έχει αγοράσει το Demon's Souls στο PS3 δεν νοείται να πληρώσει 80€ για remake. Όσες βελτιώσεις κι αν έχει, ας είναι και η μηχανή γραφικών ολοκαίνουργια, θα δεις τους ίδιους εχθρούς και τα ίδια bosses με ως επί το πλείστον τους ίδιους μηχανισμούς. Με τα remakes και τα remastered (ειδικά με τα δεύτερα) έχει χαθεί η μπάλα. Ο λόγος αγοράς κονσόλας για μένα, είναι τα νέα και εξαιρετικά games τα οποία θα αποτελούν 100% exclusives και δεν θα τα βρεις πουθενά αλλού. Ότι remakes και remasters. Επίσης ακόμα και το Demon's Souls remake, σύμφωνα με τρέιλερ της Sony που έγινε edit, θα βγει και αυτό στα PC στο μέλλον. Αυτή είναι η άποψή μου, περιμένοντας κανένα God of War: Ragnarok για αρχή. Άλλοι μπορεί να βρουν άλλους λόγους και να αγοράσουν το PS5 από το λανσάρισμα.
#15 ashbringer (Level 25) 14/11/2020 08:56
Δείχνει εκπληκτική η νέα κονσόλα η οποία σίγουρα μελλοντικά θα βγεί και σε άλλες εκδόσεις ίσως με μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο και με καλύτερα χαρακτηριστικά .Μπράβο στα παιδιά για την παρουσίαση .Προσωπικά το βλέπω για αγορά του χρόνου με το καλό.
#16 Κουβανός (Level 4) 14/11/2020 12:41
Quoting Manos:
Κάποιος ο οποίος έχει αγοράσει το Demon's Souls στο PS3 δεν νοείται να πληρώσει 80€ για remake. Όσες βελτιώσεις κι αν έχει, ας είναι και η μηχανή γραφικών ολοκαίνουργια, θα δεις τους ίδιους εχθρούς και τα ίδια bosses με ως επί το πλείστον τους ίδιους μηχανισμούς. Με τα remakes και τα remastered (ειδικά με τα δεύτερα) έχει χαθεί η μπάλα. Ο λόγος αγοράς κονσόλας για μένα, είναι τα νέα και εξαιρετικά games τα οποία θα αποτελούν 100% exclusives και δεν θα τα βρεις πουθενά αλλού. Ότι remakes και remasters. Επίσης ακόμα και το Demon's Souls remake, σύμφωνα με τρέιλερ της Sony που έγινε edit, θα βγει και αυτό στα PC στο μέλλον. Αυτή είναι η άποψή μου, περιμένοντας κανένα God of War: Ragnarok για αρχή. Άλλοι μπορεί να βρουν άλλους λόγους και να αγοράσουν το PS5 από το λανσάρισμα.
Το ακριβώς αντίθετο πάντως δείχνει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Αλλά εντάξει, δεκτή η άποψη σου.
#17 Sephiroth (Level 18) 14/11/2020 19:28
Από τη μία σκέφτομαι ότι δεν αξίζει το 500άρι όταν σε 2 χρόνια θα είναι πιο φτηνό και αναβαθμισμένο (τύπου pro), από την άλλη βλέποντας το review το ψιλοζήλεψα.

Note to self: Τέρμα τα βίντεο με ps5 :D
#18 apovag (Level 14) 14/11/2020 20:03
Πολύ καλό review το βλέπω για video of the month. :-)
Θα περιμενω για νέα Horizon και God of War και κάπου εκεί θα την αγοράσω σε κανένα bundle ίσως.

Quoting Κουβανός:
Quoting Manos:
Κάποιος ο οποίος έχει αγοράσει το Demon's Souls στο PS3 δεν νοείται να πληρώσει 80€ για remake. Όσες βελτιώσεις κι αν έχει, ας είναι και η μηχανή γραφικών ολοκαίνουργια, θα δεις τους ίδιους εχθρούς και τα ίδια bosses με ως επί το πλείστον τους ίδιους μηχανισμούς. Με τα remakes και τα remastered (ειδικά με τα δεύτερα) έχει χαθεί η μπάλα. Ο λόγος αγοράς κονσόλας για μένα, είναι τα νέα και εξαιρετικά games τα οποία θα αποτελούν 100% exclusives και δεν θα τα βρεις πουθενά αλλού. Ότι remakes και remasters. Επίσης ακόμα και το Demon's Souls remake, σύμφωνα με τρέιλερ της Sony που έγινε edit, θα βγει και αυτό στα PC στο μέλλον. Αυτή είναι η άποψή μου, περιμένοντας κανένα God of War: Ragnarok για αρχή. Άλλοι μπορεί να βρουν άλλους λόγους και να αγοράσουν το PS5 από το λανσάρισμα.
Το ακριβώς αντίθετο πάντως δείχνει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Αλλά εντάξει, δεκτή η άποψη σου.


Σε συζητήσεις που εχω κανει με φίλους δεν βλέπει κανείς τα τρομερά games για να πει οτι θα αγοράσει το ps5 τώρα. Δες και τα σχόλια στο facebook του Gameworld. Εγώ προσωπικα πήρα το PS4 pro οπότε ένας λόγος παραπάνω να περιμένω. Το Demon's Souls το είχα παίξει πολλές ώρες στο PS3 (που λόγω δυσκολίας το πούλησα τελικά) και μπορεί να ξεχωρίζει σε όσους είναι Souls fans αλλά όταν τα άλλα games βγαίνουν και στο PS4 σιγά την διαφορά για να πάρω νέα κονσόλα. Έτσι κι αλλιώς 4K TV δεν παίζει και το 1080p καλά είναι.
#19 Blood Prince (Level 30) 15/11/2020 14:05
Quoting apovag:
Πολύ καλό review το βλέπω για video of the month. :-)
Θα περιμενω για νέα Horizon και God of War και κάπου εκεί θα την αγοράσω σε κανένα bundle ίσως.


Φίλε το νέο Horizon θα βγεί και στο PS4.
#20 apovag (Level 14) 16/11/2020 12:57
Quoting Blood Prince:
Quoting apovag:
Πολύ καλό review το βλέπω για video of the month. :-)
Θα περιμενω για νέα Horizon και God of War και κάπου εκεί θα την αγοράσω σε κανένα bundle ίσως.


Φίλε το νέο Horizon θα βγεί και στο PS4.

ΑΑα οκ μου είχε διαφύγει!Thanks.
Ε εντάξει God of war τέλη 2021 ή καλό 2022 μη σου πω γιατί σιγά μην το βγάλουν τόσο γρήγορα!
Θα έχει πέσει και η τιμούλα μέχρι τότε οπότε κομπλέ. :lol:
#21 Smoses (Level 26) 16/11/2020 16:52
Δεν βρίσκω το νόημα να το αγοράσω τώρα και να το χρυσοπληρώσω, απλά για να παίζω PS4 games με καλύτερα fps. Όταν αρχίσουν να βγαίνουν τα exclusives, βάλει κανά πακέτο η Sony και έχει περάσει η πρώτη φουρνιά από firmware bugs, τότε ναι. Θα κρατηθώ μέχρι το 21' πιστεύω :lol:
#22 Leiter71 (Level 1) 17/11/2020 10:35
Υπάρχει κάποια πληροφόρηση για την πραγματική διαθεσιμότητα της κονσόλας στα καταστήματα; Μετά την day 1 πότε θα ξαναεφοδιαστούν ; Νομίζω ότι τα κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα θα είναι πολύ λίγα για μεγάλο διάστημα.
#23 +1 Κουβανός (Level 4) 17/11/2020 11:24
Quoting Leiter71:
Υπάρχει κάποια πληροφόρηση για την πραγματική διαθεσιμότητα της κονσόλας στα καταστήματα; Μετά την day 1 πότε θα ξαναεφοδιαστούν; Νομίζω ότι τα κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα θα είναι πολύ λίγα για μεγάλο διάστημα.

Κάτι διάβασα πως η δεύτερη γύρα θα είναι τον Δεκέμβρη. Τώρα πόσο ισχύει ή όχι, θα σε γελάσω.
#24 Manos (Level 39) 20/11/2020 00:34
Ναι για Δεκέμβριο. Σταδιακά θα καλυφθεί η ζήτηση των προπαραγγελιών, λογικά αν στο εξής δεν παραγγείλει κανένας ή ελάχιστοι, μέχρι και τον Δεκέμβριο θα έχουν παραλάβει όσοι προπαρήγγειλαν.
Notification