Σταμάτης Καράμπογας

Σταμάτης Καράμπογας (Smoses)
Experience: 6258 (122 points to next level)

 
600
PANOS ROKANAS and 40 others have joined the group Cyberpunk 2077 13 hours 6 minutes ago
yesterday
Paper Mario: The Origami King yesterday

Μάθε τέχνη κι’ άστηνε κι’ αν καταστρέφετε ο κόσμος πιάστηνε.

Η Nintendo, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στον χώρο του gaming, διαρκώς ανεβάζει τον πήχη υψηλότερα και μας φέρνει νέες περιπέτειες. Μπορεί η πρώτη εμφάνιση του ζουμπά υδραυλικού να έγινε το 1985, ωστόσο δεν άργησαν να εμφανιστούν τα πρώτα “μεγάλα” spin-offs. Με τον όρο “μεγάλα” χαρακτηρίζουμε τα εν λόγω spin-offs που αποτέλεσαν την πρώτη απόπειρα σε διακλάδωση της κεντρικής σειράς και δεν είναι απλά μεμονωμένα games. Μια τέτοια spin-off σειρά είναι το Paper Mario. Με το πρώτο Paper Mario να κυκλοφορεί για το Nintendo 64 το 2000, η Nintendo διεύρυνε τον κόσμο του Super Mario και το 2D Platform έγινε 2D RPG. Ένα RPG σε ένα παράλληλο σύμπαν, στο οποίο αντί για να πηδάς πάνω σε εχθρούς, περίμενες την σειρά σου και έκανες την επίθεσή σου.

Paper Mario 1

Η σειρά Paper Mario αριθμεί έξι συνολικά games, με το πιο πρόσφατο, το Paper Mario: The Origami King, να είναι το ντεμπούτο της σειράς στην πιο πρόσφατη κονσόλα της Nintendo. Το αντισυμβατικό gameplay είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σειράς Paper Mario και αυτό που έκανε την εν λόγω σειρά ιδιαιτέρως αγαπητή. Όλοι οι οπαδοί του Mario θέλουν να βλέπουν τον ήρωά τους σε πιο ολοκληρωμένες περιπέτειες με περισσότερη αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους χαρακτήρες, ωστόσο η Nintendo δεν δίνει στους οπαδούς πάντα αυτό που θέλουν. Μετά το Super Mario Odyssey, το Paper Mario είναι το δεύτερο Mario RPG που έρχεται για να ικανοποιήσει την δίψα των οπαδών. Θα καταφέρει άραγε το Paper Mario: The Origami King να κατευνάσει την θύελλα;

Κλασικά but with a twist
Μετά από 35 χρόνια, έχουμε πλέον όλοι καταλάβει ότι η δουλειά του Mario δεν είναι υδραυλικός, αλλά προσωπικός φύλακας της Princess Peach. Το The Origami King, δεν αποτελεί εξαίρεση. Για άλλη μια φορά, ο Mario αναλαμβάνει ρόλο Liam Neeson στο Taken και προσπαθεί να σώσει την πριγκίπισσα Peach. Η ειδοποιός διαφορά ωστόσο, είναι ότι αυτή την φορά, δεν είναι ο Bowser αυτός που απήγαγε την πριγκίπισσα, αλλά ένας μανιακός διπλωτής χαρτιών, κοινώς Origamis. Ο κύριος ανταγωνιστής αυτή την φορά είναι ο Olly, ένα Origami, ο οποίος θέλει να διπλώσει κυριολεκτικά όλο το Mushroom Kingdom. Με, όπως φαίνεται, μια ανεξάντλητη πηγή μαγικής δύναμης και άπειρου μίσους, ο Olly θεωρεί όλους του δυσδιάστατους χαρακτήρες υποδεέστερους και θέλει να τους μετατρέψει σε origami, ώστε να γίνουν πια άξιοι για να ζούνε.

http://www.youtube.com/watch?v=AGHKWcKIY2g

Φυσικά, κάνοντάς τους origami τους κάνει πρακτικά σκλάβους του. Για να πετύχει ωστόσο το μεγαλεπήβολο σχέδιό του, να διπλώσει τους πάντες, αποφασίζει να απαγάγει την πριγκίπισσα Peach, να την διπλώσει (no joke) και να κλέψει το κάστρο της. Βέβαια, εκεί είναι που εμφανίζεται ο Mario και κλασικά θα προσπαθήσει να την σώσει, αυτή την φορά με την βοήθεια της αδερφής του Olly, της Olivia. Καθώς θα ταξιδεύουν σε διάφορες περιοχές για να καθαρίσουν τις κορδέλες που περιτριγυρίζουν το κάστρο της Peach, ώστε να μπορέσουν να μπουν, θα αντιμετωπίσουν διάφορες αντιξοότητες, ωστόσο θα έχουν την βοήθεια αρκετών χαρακτήρων… και μερικών που δε θα περιμένετε. Το ταξίδι μπορεί να είναι μακρύ και δύσκολο, ωστόσο δεν θα είναι ποτέ χωρίς χιούμορ.

I’m a Mario girl in a Mario world
Στην περιπέτειά σας θα αντιμετωπίσετε μυριάδες αντιπάλους, όμως δεν θα είστε ποτέ μόνος. Πάντα θα έχετε δίπλα σας την βοηθητική, αλλά σε σημεία ενοχλητική Olivia. Η Olivia θα σας λέει τι να κάνετε, αν δεν κάνατε κάτι που έπρεπε και θα σας δίνει hints για να νικήσετε τους εχθρούς σας. Είναι ιδιαίτερα βοηθητική καθ’ όλη την διάρκεια της περιπέτειας, ωστόσο σε σημεία γίνεται κουραστική. Ακόμα, θα έχετε την βοήθεια του φοβητσιάρη αδερφού σας Luigi, αν και όχι άμεσα, δηλαδή θα εμφανίζεται ανά κάποια διαστήματα και θα σας βοηθάει να συνεχίσετε την περιπέτειά σας. Εκτός από τους προαναφερθέντες ωστόσο, θα σας βοηθάνε και διάφοροι NPCs, ανάλογα την περιοχή που βρίσκεστε.

Paper Mario 2

Για να σπάσετε τις πέντε κορδέλες που συγκρατούν το κάστρο, θα πρέπει να ταξιδέψετε σε αρκετές περιοχές και να νικήσετε διάφορα bosses. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει προηγουμένως να έχετε νικήσει τα Vellumental, τα οποία είναι τέσσερα Origami τέρατα που δαμάζουν τα στοιχεία της φύσης. Αφού τα νικήσετε, θα ξεκλειδώνετε την αντίστοιχη δύναμη και η Olivia θα μπορεί να μετατρέπετε σε αυτά τα τέρατα και να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις τους, κάτι πολύ σημαντικό τόσο για την επίλυση γρίφων, όσο και για τα μελλοντικά bosses.

Και μιας που αναφέραμε την επίλυση γρίφων, ας επεκταθούμε λίγο πάνω σε αυτό. Οι γρίφοι αποτελούν τεράστιο κομμάτι του Paper Mario: The Origami King και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί. Η δυσκολία των γρίφων είναι ανοδική, ξεκινώντας από πολύ απλούς και καταλήγοντας σε πολύ περίπλοκους, κυρίως στις μάχες των bosses. Θα χρειαστεί να λύσετε μπόλικους γρίφους, είτε για να προχωρήσετε στην ιστορία, είτε για να ξεκλειδώσετε κάποιο μυστικό. Γενικά, θα μπορείτε να ψάχνετε σε κάθε περιοχή να βρείτε τα κρυμμένα Toads και να τα σώσετε, καθώς και θα μπορείτε να ψάξετε για τυχαία items και collectibles. Τα collectibles υπάρχουν ξεκάθαρα για να γεμίσει με περιεχόμενο το παιχνίδι, ωστόσο τα Toads αποδεικνύονται βοηθητικά.

Paper Mario 3

Καθώς θα σώζετε Toads, θα ξεκλειδώνετε κάποια item shops και το σημαντικότερο θα σας βοηθούν στις μάχες σας, με κάποιο αντίτιμο φυσικά. Σημαντικό ρόλο στην περιπέτειά σας παίζει αυτό που ονομάζεται κονφετί. Με το κονφετί μπορείτε να γεμίσετε τρύπες του κόσμου και να αποκτήσετε πρόσβαση σε δυσπρόσιτα μέρη. Κονφετί αποκτάτε είτε νικώντας εχθρούς, είτε αν σπάτε κάθε λουλούδι που βρίσκετε ή χτυπάτε τα δέντρα. Υπάρχει κάτι θεραπευτικό στο να γεμίζετε τις τρύπες του περιβάλλοντος και να αποκαθιστάτε την γαλήνη σε κάθε περιοχή. Με αυτό το χαρακτηριστικό μοιάζει αρκετά στο Okami, όπου και εκεί “γιάτρευες” την φύση, πράγμα που μόνο θετικό μπορεί να είναι.

Οι περιοχές που θα έχετε την δυνατότητα να εξερευνήσετε είναι πανέμορφες και η καθεμία έχει τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα. Ακόμα, τα μπόλικα easter eggs και οι αξιολάτρευτοι και χαριτωμένοι χαρακτήρες που θα συναντήσετε θα κάνουν την περιπέτειά σας αξέχαστη. Εκτός και αν νευριάσετε τόσο με το combat ώστε να το παρατήσετε πρόωρα. Η αλήθεια είναι ότι ναι μεν είναι ιδιαίτερο το combat και φαίνεται ότι προσπαθεί να προσφέρει ποικιλία με μερικά items και μπόλικους εχθρούς, αλλά μετά από κάποιο σημείο καταντάει αγγαρεία και αποτελεί τροχοπέδη στην περιπέτειά σας. Το combat λοιπόν, είναι ένας συνδυασμός turn-based strategy, με puzzle και μια δόση από quick time events.

Paper Mario 4

Αρχικά, όταν πολεμάτε minions, θα βρίσκεστε στο κέντρο ενός κύκλου και θα πρέπει με περιορισμένο αριθμό κινήσεων να αναδιατάξετε το στρατόπεδο ώστε να δημιουργήσετε “πακέτα” αντιπάλων. Αν δεν μπορείτε μέσα στον χρόνο που σας δίνει ή με τις διαθέσιμες κινήσεις, τότε μπορείτε με κάποιο gold είτε να αγοράσετε λίγο έξτρα χρόνο, είτε να καλέσετε τα toads ώστε να σας βοηθήσουν. Μόλις είστε έτοιμοι για επίθεση, πρέπει να διαλέξετε με τι όπλο (ή item) θα επιτεθείτε. Τα πιο συνηθισμένα είναι οι μπότες και τα σφυριά. Οι μπότες χτυπούν εχθρούς σε μια ευθεία, ενώ τα σφυριά σε κοντινό range με εμβέλεια τέσσερα κουτάκια. Ανάλογα με τον εχθρό που αντιμετωπίζετε θα πρέπει να διαλέξετε και το αντίστοιχο όπλο.

Ακόμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια items για να επιτεθείτε, όπως το fire flower και να εξαπολύσετε πύρινες μπάλες στους εχθρούς σας. Οι μάχες ωστόσο δεν είναι τόσο απλές, αφού θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί της επίθεσης σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο ώστε να κάνετε damage. Επίσης, οι μάχες με τα bosses είναι εντελώς διαφορετικές από τις απλές μάχες. Στις μάχες με τα bosses, στην μέση του κύκλου θα βρίσκετε το boss και εσείς θα πρέπει να αναδιατάξετε τα κουτάκια ώστε χρησιμοποιώντας τα βελάκια που βρίσκονται πάνω τους, να πλησιάσετε το boss και να το χτυπήσετε με απλό attack ή με κάποια ειδική δύναμη. Τα boss fights είναι ιδιαίτερα και αρκετά δύσκολα. Θα πρέπει σχεδόν σε κάθε μάχη με boss να κοιτάτε τα διάφορα hints που βρίσκονται σε συγκεκριμένα κουτάκια, ώστε να ξέρετε πως να προσεγγίσετε τον εχθρό, γιατί π.χ αν τον βαρέσετε σε ένα σημείο μπορεί να σας σκοτώσει απευθείας.

Paper Mario 6

Θα πρέπει να προσέχετε τι αντοχή έχουν τα όπλα σας, γιατί εκτός ενός βασικού σφυριού και βασικής μπότας, όλα τα υπόλοιπα όπλα διαλύονται με την χρήση. Όταν έρθει η σειρά του αντιπάλου να σας επιτεθεί, τότε πάλι πρέπει να πατήσετε το σωστό κουμπί ακριβώς την ώρα που σας κάνει την επίθεση ο αντίπαλος, ώστε να γλιτώσετε λίγο damage. Η ποικιλία των εχθρών, των όπλων και η “πολυπλοκότητα” των bosses κάνει το παιχνίδι προκλητικό και συνάμα πιο ευχάριστο, ωστόσο μετά από αρκετές ώρες που θα διαλύετε ορδές από minions, θα αρχίσετε να βλέπετε τις μάχες ανούσιες και σαν εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και την περιπέτεια που σας περιμένει.

Ξεδιπλώνουμε τους αντιπάλους μας μαζί με το ταλέντο μας

Το Paper Mario: The Origami King αξιοποιεί τα motion controls του Switch με τέτοιο τρόπο ώστε να τα χρησιμοποιείτε σε “ειδικές” επιθέσεις, είτε για να λύσετε γρίφους, και στις δύο περιπτώσεις ωστόσο αν είστε πάνω στο 1000 arms pad. Ο κόσμος είναι ανοιχτός για εξερεύνηση και δέχεται με χαρά του τους περιπετειώδεις παίκτες. Έχει να προσφέρει μπόλικες μικρές ιστοριούλες και αρκετά mini-games. Όλα αυτά σε συνδυασμό, καταφέρνουν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του παίκτη για τις σχεδόν 30 ώρες που απαιτεί το Paper Mario: The Origami King για την ολοκλήρωσή του.

Μουτζούρες στο χαρτί
Εύλογο είναι το ερώτημα “πόση λεπτομέρεια μπορεί να υπάρχει σε δύο διαστάσεις;”. Η απάντηση: πολλή. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος του Paper Mario πρακτικά είναι σε τρείς διαστάσεις, ωστόσο οι ήρωές μας είναι σε δυσδιάστατοι. Οι διάφορες περιοχές που θα επισκεφτείτε είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους και καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την χρωματική παλέτα. Δεν θα περιμέναμε κάτι άλλο από ένα παιχνίδι Mario που εστιάζει στο “χαρτί”. Οι ήρωες μοιάζουν σχεδόν σαν καρτούν-αυτοκόλλητα και αυτό τους κάνει ακόμα πιο χαριτωμένους. Η λεπτομέρεια στο περιβάλλον είναι αρκετή, αλλά χωρίς να φεύγει από αυτό το “παιδικό” look.

Paper Mario 5
Περιορισμένο ωστόσο σε αυτές τις διαστάσεις, δεν προσφέρει κάτι το πραγματικά “ξεχωριστό”, είναι απλά πανέμορφο και ικανοποιητικό. Από την άλλη, τα εφέ και οι κινήσεις των παικτών είναι ομαλές και εντυπωσιακές. Τα εφέ των επιθέσεων παραμένουν τα ίδια, ωστόσο οι θεαματικές μεταμορφώσεις της Olivia σε Vellumental προσθέτουν σαν μπαχαρικά στην οπτική πανδαισία. Αν εξαιρέσουμε φυσικά το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των μεταμορφώσεων έχουμε μερικά frame drops.

Στα βουνά λαλούν τ’ αηδόνια
Είναι περίεργο το πως επηρεάζει η μουσική ένα παιχνίδι. Πολλοί δεν έχουν καταλάβει ότι ο ήχος αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους επιμέρους τομείς ενός παιχνιδιού και χωρίς αυτόν η εμπειρία θα ήταν κάκιστη. Η Nintendo ωστόσο, φαίνεται να καταλαβαίνει την αξία ενός καλού soundtrack και το αποδεικνύει με τις επιλογές της στο Paper Mario: The Origami King. Σε κάθε περιοχή το soundtrack είναι διαφορετικό και έρχεται και προσθέτει υπόσταση σε αυτό που βλέπετε στην οθόνη σας. Μπορεί να είστε σε περιοχή με Νίντζα, θα ακούτε ιαπωνικές μελωδίες, από την άλλη όταν θα είστε σε περιοχή που θυμίζει wild west θα ακούτε καουμπόικη μουσική.

http://www.youtube.com/watch?v=gr_EZ0_RA-I

Αυτές οι μικρές διαφοροποιήσεις κάνουν την τεράστια διαφορά στην εμπειρία. Εκτός των φανταστικών soundtrack, το battle music είναι τόσο πιασάρικο που δε θα το βαρεθείτε ποτέ, ειδικά στα bosses γίνεται επικό. Μπορεί για ακόμη μια φορά να μην έχουμε voice acting, κάτι το οποίο έχουμε συνηθίσει πλέον, ωστόσο περιμένουμε κάθε φορά να δούμε την Nintendo να κάνει την διαφορά και να δώσει κανονικά voice lines στον Mario και την παρέα του. Η συγκεκριμένη περιπέτεια μπορεί να ανταπεξέλθει και χωρίς το voice acting, απλά και μόνο επειδή η μουσική που την συνοδεύει είναι πραγματικά εξαίσια.

Δεν έχει σίδερα το κάστρο σου να με κλείσει
Το Paper Mario: The Origami King δεν είναι το RPG που θέλουμε, αλλά το RPG που χρειαζόμαστε. Η αλλαγή παραστάσεων που φέρνει στο τραπέζι είναι θεραπευτική. Η καταπληκτική μουσική σε συνεργασία με τα χαριτωμένα γραφικά και το εκνευριστικό μεν, διασκεδαστικό δε, σύστημα μάχης του, καταφέρνουν να αφηγηθούν μια ιστορία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ποικιλία των bosses, των εχθρών, των γρίφων και των διαφόρων περιοχών που θα επισκεφτείτε καταφέρνει να μας διατηρήσει το ενδιαφέρον καθ’ όλη την διάρκεια της περιπέτειας. Οι σχεδόν 30-35 ώρες που θα αφιερώσετε για να τερματίσετε το Paper Mario είναι αξιόλογες για την τιμή του και ίσως αποδειχθεί ο τέλειος σύντροφος μιας καραντίνας.

Θετικά:
- Διασκεδαστικοί γρίφοι
- Μεγάλη διάρκεια
- Χαριτωμένοι χαρακτήρες
- Εξαιρετική μουσική
- Μπόλικα easter eggs και αρκετό χιούμορ
- Ποικιλία σε bosses, εχθρούς και όπλα

Αρνητικά:
- Φλύαρη βοηθός
- Επαναλαμβανόμενο και απλό σύστημα μάχης
- Έλλειψη voice acting
- Μερικά frame drops

Βαθμολογία
Γραφικά: 7
Ήχος: 8
Gameplay: 7.5
Σενάριο: 7
Αντοχή: 8
Γενικά: 7.5

Μία από τις καλύτερες περιπέτειες του Mario στις δύο διαστάσεις. Συνδυάζει επίλυση γρίφων με μπόλικη εξερεύνηση και χαριτωμένους χαρακτήρες.

Σταμάτης Καράμπογας

Σταμάτης Καράμπογας created a new topic ' Paper Mario: The Origami King' in the forum. yesterday

Το έκτο Paper Mario και ο πρώτος τίτλος της σειράς για το Switch έφτασε. Οι πρώτες ώρες είναι ευχάριστες και η περιπέτεια φαίνεται να είναι διασκεδαστική, ωστόσο το combat έχει ήδη αρχίσει να επαναλαμβάνεται και πιστεύω στην πορεία θα κουράσει. Ο κόσμος είναι πολύχρωμος και η μουσική είναι εξαιρετική. Οι γρίφοι καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της συνολικής εμπειρίας και αυτό είναι ευχάριστο.
Αναμείνατε για το αναλυτικό review!

Read More...

6 days ago
Ρούχα Super Mario για τα 35α γενέθλιά του 6 days ago

Από T-shirts μέχρι φούτερ.

Για να γιορτάσουν τα 35α γενέθλια του Mario, το Zavvi ανέπτυξε μια σειρά ρούχων με θέμα τον πιο επικό υδραυλικό παγκοσμίως.

Η συλλογή αποτελείται από 19 κομμάτια και περιλαμβάνει από t-shirt μέχρι φούτερ και jackets. Υπάρχουν έντονα τα χρώματα κόκκινο και άσπρο και γενικά επικρατεί ένας retro τόνος με περισσότερες εικόνες του κλασικού 2D Mario. Ακόμα, αν κάποιος αγοράσει περισσότερο από δύο αντικείμενα, θα λάβει δωρεάν μια κούπα Mario. Η συλλογή είναι περιορισμένη και θα είναι διαθέσιμη μόνο για την εβδομάδα 17-24 Νοεμβρίου.

Μπορείτε να δείτε την συλλογή εδώ.

Διαβάστε το review του Mario Kart Live: Home Circuit και συζητήστε για τον εμβληματικό ήρωα στο σχετικό forum topic.

6 days ago
Η EA θα δώσει δωρεάν μια κάρτα David Beckham στους παίκτες του FIFA 21 Ultimate Teams 6 days ago

Σε όλες τις πλατφόρμες εκτός του Switch.

Αν παίζετε FIFA 21 μεταξύ 15 Δεκεμβρίου και 15 Ιανουαρίου, θα πάρετε μια untradable κάρτα του David Beckham για να την χρησιμοποιήσετε στο Ultimate Teams. Αυτή η κάρτα θα απεικονίζει τον Beckham στο ντεμπούτο του στην Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως είπε η ΕΑ, η κάρτα αυτή θα απεικονίζει τα stats του Beckham στο ντεμπούτο του στην LaLiga μόνο. Τα ratings αυτής της κάρτας θα είναι διαφορετικά από τα επερχόμενα Icon cards, τα οποία θα απεικονίζουν τρείς διαφορετικές περιόδους της καριέρας του.

http://www.youtube.com/watch?v=j0FTIJZRGzY

Ο Beckham επίσης θα προστεθεί στο Volta mode ως Groundbreaker. Παρόλο που όλοι οι οπαδοί θα χαρούν να λάβουν μια τέτοια κάρτα δωρεάν, οι παίκτες του Switch θα μείνουν στην απέξω για άλλη μια φορά. Οι χρήστες του Switch έχουν επικρίνει την ΕΑ για το γεγονός ότι το gameplay του FIFA 21 Nintendo Switch Legacy Edition είναι ακριβώς ίδιο με του FIFA 20, χωρίς καμία απολύτως επιπλέον προσθήκη. Το Ultimate Teams του FIFA 21 στο Switch προσφέρει αρκετά λιγότερα πλεονεκτήματα συγκριτικά με όλες τις άλλες πλατφόρμες, καθώς δεν περιλαμβάνει τα Squad Battles και τα Division Rivals.

Διαβάστε περισσότερα για το FIFA 21 Ultimate Teams και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

6 days ago
Streamer του Call of Duty χάνει το παγκόσμιο ρεκόρ σε Zombie run λόγω server bug 6 days ago

Μετά απο έξι συνεχόμενες ώρες.

Σε μια σειρά ατυχών γεγονότων, ο δημοφιλής streamer του Call of Duty, Noahj456, μετά από ένα Zombie run έξι ωρών στο Call of Duty: Black Ops Cold War ήρθε αντιμέτωπος με ένα server bug που του κατέστρεψε την διεκδίκηση ενός ρεκόρ.

http://www.youtube.com/watch?v=9ter25DJi3w

Ο Noah μετά από έξι συνεχόμενες ώρες στο Zombies mode του Cold War, βρισκόταν στην 208 πίστα σε solo run και θα γινόταν ο πρώτος που θα ξεπερνούσε τις 256 πίστες, όπου είναι η τελευταία πίστα που μετράει το παιχνίδι, μετά από αυτή σταματάει να μετράει. Ωστόσο, τα όνειρά του Noah καταστράφηκαν από ένα server bug με όνομα Zebra 112 Vicious Stallion και μια μαύρη οθόνη. Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις τόσο κόπο να πάει στράφι. Όσοι έχετε παίξει το Zombie mode του Black Ops Cold War θα ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να παίζεις, πόσο μάλλον να φτάσεις στην 200η πίστα μόνος.

Ο Noah παρά τον εκνευρισμό του, αποδέχθηκε την ήττα του από την Activision με μια δημοσίευση του στο Twitter.

 

 

Δείτε gameplay από το Call of Duty: Black Ops Cold War και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

6 days ago
Game designer του WoW παραιτήθηκε γιατί είναι απογοητευμένος από την κατάσταση του game 6 days ago

Ο Chris Kaleiki εργαζόταν για πάνω από 13 χρόνια εκεί.

Ο Kaleiki εργαζόταν τόσο καιρό για την Blizzard που μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο χαρακτήρες με το όνομά του, ωστόσο ο Kaleiki φέτος αποφάσισε να αποχωρήσει από την Blizzard και εξήγησε το γιατί με ένα 15-λεπτό βίντεο που ανέβασε ο ίδιος στο YouTube.

http://www.youtube.com/watch?v=iznL9e12iYI

Ο Kaleiki δήλωσε ότι: “Για καιρό τώρα, δεν ήμουν χαρούμενος με την κατάσταση του game. Πιστεύω ότι στο Classic, το guild παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Για να κάνεις οτιδήποτε στο endgame, χρειάζεται να είσαι σε ένα guild. Αυτό που κάνει το guild, είναι να δημιουργεί μια αλληλεξάρτηση ανάμεσα στους παίκτες, η οποία είναι πολύ σημαντική προκειμένου να πετύχουν κάποιον στόχο. Και πιστεύω ότι αυτό ίσως γίνεται λίγο περιοριστικό κατά καιρούς, όμως στην τελική αυτό που δημιουργεί είναι μια συνοχή και εν τέλει μια κοινότητα”.

Με το να μειώνει η Blizzard την σημαντικότητα των guilds μόνο και μόνο για αυτούς που θέλουν να παίξουν το WoW solo ή δεν θέλουν να έχουν επαφή με guild leaders κλπ, ο Kaleiki υποστηρίζει ότι έτσι χάνεται η εστίαση στον παίκτη και μεταφέρει τους NPCs στο επίκεντρο της ιστορίας. Ο Kaleiki συνέχισε: “Το Warcraft και το Wow πάντα είχαν ιστορία, όμως πιστεύω ότι στα πιο μοντέρνα games της σειράς η ιστορία έχει καταλάβει μεγαλύτερο μέρος. Οι χαρακτήρες NPC και όλα τα προσωπικά τους δράματα πνίγουν τον παίκτη. Εκεί όπου ένας ψηφιακός κόσμος, όπως σε ένα MMO, θα έπρεπε να είναι η ιστορία του κάθε παίκτη”.

Ακόμα, υποστηρίζει ότι το WoW πλέον ασχολείται περισσότερο με εξωτερικούς παράγοντες, τα συστήματα προόδου και προτείνει ότι θα έπρεπε να ασχολείται περισσότερο με τον πυρήνα του game και τα χαρακτηριστικά του, όπως είναι το guild system, το οποίο είναι κάτι που μόνο ένα MMO μπορεί να κάνει. Ο Kaleiki γνωρίζει ότι αυτές οι αλλαγές είναι κάτι που πολλοί παίκτες ήθελαν και ότι δεν είναι τόσο πρόβλημα με το game καθεαυτό, αλλά ότι διευρύνει το χάσμα μεταξύ του μοντέρνου WoW και του παλιού WoW. Αυτός είναι και ο λόγος που τελικά αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρία.

Διαβάστε για το World of Warcraft: Shadowlands και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

6 days ago
HUMBLE SWEET FARM FALL BUNDLE 6 days ago

Δύο games με μόλις 0.84 ευρώ.

Η ομάδα του Humble Bundle συνεργάζεται με το Sweet Farm και παρουσιάζει το νέο της Bundle.

Το Sweet Farm είναι μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση που προωθεί την βιώσιμη και ανθρωπιστική προσέγγιση στην κτηνοτροφία. Αγοράζοντας οποιοδήποτε από τα παρακάτω tiers του Bundle, τα χρήματά σας (ή ένα ποσό από αυτά) θα δοθούν στο Sweet Farm.

Κάντε κλίκ εδώ για να δείτε το Bundle.

Στο πρώτο tier με μόλις 0.84 ευρώ αποκτάτε τo Sci-fi Roguelike Out There: Ω Edition και το νοσταλγικό Toejam and Earl: Back in the Groove.

Στο δεύτερο tier με 6.62 ευρώ αποκτάτε όλα τα παραπάνω συν το Shooter Superhot, το RPG Moonlighter και το Point-and-Click Chuchel: Cherry Edition.

Στο τρίτο tier με 10.12 ευρώ ή περισσότερα, αποκτάτε όλα τα παραπάνω συν το Platform A Hat in Time και τα Necronator: Dead Wrong, Coffee Talk και Sigma Theory: Global Cold War

Δείτε όλες τις προσφορές και συζητήστε για αυτές στο σχετικό forum topic.

Notification