Μπάσκετ: Γενική Συζήτηση

12 Dec 2020 16:12 #242234 by Βασίλης Φρίγκας
Οι πρώτες δηλώσεις του Λυκογιάννη ως προπονητής του ΠΑΟΚ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άρη Λυκογιάννη στο επίσημο site της ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Σίγουρα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, για την πόλη, για την ομάδα, για τους φιλάθλους, είναι ιδιαίτερο για την βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Προσπαθώ να το αντιμετωπίσω όπως θα αντιμετώπιζα οποιονδήποτε αντίπαλο είχα μπροστά μου για τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Προσπαθώ να αναλύσω τον αντίπαλο, να δώσω όσο το δυνατόν καλύτερη πληροφόρηση στους παίκτες, να εστιάσω σε κάποια βασικά στοιχεία και στο ψυχολογικό κομμάτι να δώσουμε στην ομάδα να πιστέψει στον εαυτό της και οι παίκτες στις ικανότητες που έχουν. Έχουμε κάνει αναφορά στα παιδιά για τις ιδιαιτερότητες που έχει αυτό το παιχνίδι, αλλά πρέπει να βάλουμε κάποια γραμμές σε όλο αυτό και να έχουμε έναν έλεγχο», τόνισε ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, που προσπάθησε στο μικρό χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή του να κερδίσει τη μάχη με το χρόνο. Το χρόνο, που φαίνεται να είναι και ο μεγαλύτερος εχθρός αυτή την στιγμή.



Το είπα και στα παιδιά. Ο μεγαλύτερος εχθρός που έχουμε αυτή την στιγμή είναι ο χρόνος. Πολύ περισσότερο τώρα, που σε δύο ημέρες υπάρχει ένα παιχνίδι. Ορισμένα πράγματα ωστόσο είναι αναμενόμενα. Πάντα όταν πηγαίνεις σε μία ομάδα στη μέση της αγωνιστικής περιόδου είναι δεδομένο ότι δεν βρίσκεις την κατάσταση που έχεις εσύ στο δικό σου το μυαλό. Πρώτον γιατί δεν έχεις κάνει εσύ τις επιλογές και δεύτερον γιατί δεν έχεις δουλέψει τη συγκεκριμένη ομάδα με το δικό σου τρόπο», λέει στο paokbc.gr o νέος προπονητής του ΠΑΟΚ Άρης Λυκογιάννης και εξηγεί: «Κάθε προπονητής έχει τις δικές του αντιλήψεις, οπότε το πρώτο πράγμα που έχεις στο μυαλό σου, είναι να εντοπίσεις τι έχει συμβεί και σιγά σιγά να περάσεις αυτά που έχεις στη δική σου φιλοσοφία. Το καλό είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα προπονημένη, κάτι που σημαίνει ότι πρόβλημα φυσικής κατάστασης δεν υπάρχει. Το κακό είναι ότι οι αλλαγές γίνονται ταυτόχρονα με την αγωνιστική προετοιμασία της ομάδας με παιχνίδια. Δεν είμαστε στη μεταβατική περίοδο της προετοιμασίας πριν το πρωτάθλημα, αλλά σε ένα σημείο που ο χρόνος πιέζει και πιέζει για αποτελέσματα



Ο Coach Λυκογιάννης αναφέρθηκε και στην απόφασή του να έρθει στον ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή. «Είμαι προπονητής και δεν είχα δουλειά όσον αφορά το μπάσκετ. Όταν δεν έχεις δουλειά και τώρα συνέβη λίγο περισσότερο με την πανδημία, υπάρχει χρόνος να ξεκουραστείς, να ηρεμήσεις, να παρακολουθήσεις πάρα πολλά παιχνίδια και να ασχοληθείς με πράγματα εντός κι εκτός μπάσκετ που μπορεί να βοηθήσουν σε πολλούς τομείς και φυσικά γιατί το μέγεθος της ομάδας του ΠΑΟΚ είναι μεγάλο. Το μέγεθος της φανέλας, τα τρόπαια, το παρελθόν και ο κόσμος αντικατοπτρίζουν το μέγεθος που έχει ένας σύλλογος. Αυτή είναι η διαφορά των συγκεκριμένων ομάδων με άλλες ομάδες. Είτε είναι στην ακμή τους, είτε στην παρακμή τους λειτουργούν κάποια πράγματα με απόλυτα σωστό και επαγγελματικό τρόπο. Θα έλεγα ότι στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι το μπάσκετ κι αυτό έχει αποδεχθεί τα τελευταία χρόνια. Αν δεν είσαι καλός και δεν έχεις καλή ομάδα δεν θα επιβιώσεις. Εδώ όμως μιλάμε για μία μεγάλη πρόκληση και στην πρόσκληση είμαι πάντα θετικός».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Dec 2020 16:13 #242235 by Βασίλης Φρίγκας
Basket League: Το preview του Λάρισα- Ιωνικός

Μετά το πρόγευμα του σημαντικότερου παιχνιδιού της ημέρας, ανάμεσα σε Ηρακλή και ΑΕΚ, ήρθε η ώρα και για την παρουσίαση των έτερων αγώνων που θα κλείσουν το σημερινή πρόγραμμα, και δεν είναι άλλα από το Λάρισα- Ιωνικός και το Λαύριο-Μεσολόγγι!

Λάρισα-Ιωνικός

Η Λάρισα μετά τη σπουδαία της εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με, σχεδόν, buzzer beater, υποδέχεται με θέρμη τον Ιωνικό Νικαίας, που έως τώρα δεν έχει βρει ποιοτικά σημεία στο παιχνίδι του.

Οι φιλοξενούμενοι μετρούν 5 ήττες σε στα 6 φετινά τους παιχνίδια, και βρίσκονται στην τελευταία θέση του πίνακα, μαζί με τον ΠΑΟΚ.



Πόντοι: 71.3- 70
Ριμπάουντ: 32- 32.3
Ασίστ: 14- 12.2
Κλεψίματα: 7.8- 6.7
Τάπες: 1.5- 1.7
Λάθη: 15- 12.5

Ιστορικά στοιχεία:

-Οι 2 ομάδες έχουν αναμετρηθεί 4 φορές συνολικά (2 στη Basket League/2 στην Α2), και μετρούν από 2 νίκες.

Πρώτοι:

Λάρισα:

Πόντοι: Jerry Smith/ 13.8
Ριμπάουντ: James Webb III/9.5
Ασίστ: Ken Brown/4.5
Κλεψίματα: Ken Brown/3
Τάπες: James Webb/0.8
Λάθη: Shaq Goodwin/2.5

Ιωνικός:

Πόντοι: Βασίλης Τολιόπουλος/17.7
Ριμπάουντ: Νίκος Χουγκάζ/7.2
Ασίστ: Adam Smith/4.7
Κλεψίματα: Adam Smith/1.5
Τάπες: Νίκος Χουγκάζ/0.5
Λάθη: Adam Smith/2.8

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Dec 2020 16:14 #242236 by Βασίλης Φρίγκας
Euroleague: MVP της 13ης αγωνιστικής ο Mike James!

Ο Mike James μας αναγκάζει να γίνουμε ξανά γραφικοί περιγράφοντας τα τρομερά του κατορθώματα!

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού ανακηρύχθηκε ο MVP της περασμένης πλέον, 13ης αγωνιστικής της φετινής Euroleague, μετά από...μόλις 36 πόντους, 9 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 4/5 τρίποντα!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Dec 2020 16:15 #242237 by Βασίλης Φρίγκας
Μπρατσιάκος: «Οι επιπτώσεις από την απραξία δεν καλύπτονται από τη μία μέρα στην άλλη»

Η διακοπή των πρωταθλημάτων, οι επιπτώσεις της και η περίοδος προσαρμογής που θα επακολουθήσει μετά την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, είναι τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται ο Χρήστος Μπρατσιάκος στο blog που έγραψε για λογαριασμό της ΧΒΑ.

Η ομάδα της Χαλκίδας αποφάσισε να δώσει το λόγο στους αθλητές της, προκειμένου να τοποθετηθούν σε διάφορα θέματα που αφορούν την μπασκετική επικαιρότητα. Την αρχή κάνει λοιπόν ο αρχηγός της ΧΒΑ.

Διαβάστε το blog του Χρήστου Μπρατσιάκου:

«Καλησπέρα σας από εμένα, ελπίζω να είστε όλοι καλά και ασφαλείς, μιας και η εποχή στην οποία ζούμε δεν είναι και η πιο εύκολη. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στον αθλητισμό και όχι μόνο.

Η διακοπή των πρωταθλημάτων εκτός της Α1 έχει φέρει πολλές ομάδες σε δεινή θέση όσον αφορά θέματα αγωνιστικά αλλά ας μη γελιόμαστε και οικονομικά, καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τα… φώτα βάζουν πολλά χρήματα από την τσέπη τους για αυτό που αγαπούν. Το μπάσκετ.



Οι επιπτώσεις από την απραξία μπορεί να είναι πολλές και δεν καλύπτονται από την μία μέρα στην άλλη. Μία από αυτές είναι οι παίκτες να μην βρίσκονται σε καθόλου καλή αγωνιστική κατάσταση και να θέλουν εύλογα ένα διάστημα επαναπροσαρμογής, για να επανέλθουν στους ρυθμούς που βρίσκονταν πριν τη διακοπή.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα όπως θα θέλαμε. Στα 2 παιχνίδια που προλάβαμε να δώσουμε πριν μας σταματήσει… ο κορωνοϊός, γνωρίσαμε την ήττα στις λεπτομέρειες, που όμως θα μπορούσαμε και να είχαμε κερδίσει αν ήμασταν λίγο περισσότερο συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και η τύχη ήταν λίγο με το μέρος μας.



Παρόλα αυτά δεν αφήνουμε τίποτα να μας επηρεάσει και όταν με το καλό ξαναμπούμε στο γήπεδο είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το 200% ώστε να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι. Όλοι έχουμε βάλει το εγώ κάτω από το εμείς και είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε ο ένας για τον άλλο.

Εύχομαι να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την πανδημία και να επιστρέψουμε και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε μέσα στο γήπεδο.

Να είστε όλοι καλά, πάνω από όλα υγιείς και τα λέμε στο γήπεδο!».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Dec 2020 16:16 #242238 by Βασίλης Φρίγκας
Limoges: Δικός της ο Kenneth Smith

Μετά την απομάκρυνση του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, DeMarcus Nelson, η Limoges έκανε δικό της τον Kenneth Smith, για να καλύψει το κενό στην περιφερειακή της γραμμή.

Ο «Speedy» αγωνίστηκε φέτος στη βέλγικη Antwerp, όπου μέτρησε 15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά 32 λεπτά συμμετοχής.



Συνολικά, έχει αγωνιστεί σε 6 ομάδες στην καριέρα του, με τις 4 να είναι ευρωπαϊκές.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Dec 2020 15:15 #242263 by Βασίλης Φρίγκας
Basket League: To preview του ΠΑΟΚ- Άρης

Δεν θα χρειαζόταν καν να κοιτάξει κάποιος τι άλλα παιχνίδια υπάρχουν στη σημερινή ημέρα της Basket League, αφού ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, αυτό των ΠΑΟΚ και Άρη, αναμένεται να λάβει χώρα σήμερα, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος!

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην έχει ξεκινήσει καθόλου καλά φέτος, και αν μετράει 5 ήττες σε 6 ματς (τελευταίος), αλλά και 3 συνεχόμενες (συνολική διαφορά πόντων: -6), αλλά πάντοτε ένας αγώνας τέτοιου βεληνεκούς μπορεί να σηματοδοτήσει μια αφύπνιση.



Από την άλλη, ο Άρης βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά από 4 αναμετρήσεις (2-2), και προέρχεται από τη βαριά ήττα στο Λαύριο με 71-92.



Πόντοι: 77- 79
Ριμπάουντ: 28.3 (7.8 επ.)- 32.8 (10.3 επ.)
Ασίστ: 14.8- 13.8
Κλεψίματα: 10.5- 8.3
Τάπες: 2.2- 2.3
Λάθη: 12.8- 14.3

Ιστορικά στοιχεία:

- Στα τελευταία 5 παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας, ο ΠΑΟΚ μετράει 4 νίκες, με την μόλις 1 ήττα του να έρχεται στην παράταση (82-85).

- Στα τελευταία 10 παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ υπερτερεί με 6 νίκες, έναντι 4 του Άρη.



- Στα τελευταία 5 παιχνίδια στην έδρα του ΠΑΟΚ, οι γηπεδούχοι μετρούν 4 νίκες.



- Από το 2000, ο ΠΑΟΚ μετράει 26 νίκες, ενώ ο Άρης 25.

- Από το 2000, 5 παιχνίδια έχουν οδηγηθεί στην παράταση (3-2 ο Άρης).

Κορυφαίοι:

ΠΑΟΚ:

Πόντοι: Jermaine Love-Roberts/13.5
Ριμπάουντ: Beau Beech/4.7
Ασίστ: Νώντας Παπαντωνίου/3.8
Κλεψίματα: Νώντας Παπαντωνίου/2.8
Τάπες: Βαγγέλης Μαργαρίτης/0.5
Λάθη: Νώντας Παπαντωνίου/2.8

Άρης:

Πόντοι: Quenton DeCosey/13.5
Ριμπάουντ: Milan Milosevic- Γιάννης Κουζένογλου/6.5
Ασίστ: Δημήτρης Φλιώνης/4.5
Κλεψίματα: Δημήτρης Φλιώνης/1.8
Τάπες: Διαμαντής Σλαφτάκης/0.8
Λάθη: Mario Chalmers/2.5

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Dec 2020 15:16 #242264 by Βασίλης Φρίγκας
Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της ημέρας (13/12)

Με 3 αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η 7η αγωνιστική ημέρα της φετινής Basket League, και το basketblog.gr σας παρουσιάζει τις ώρες των τηλεοπτικών μεταδόσεων των εκάστοτε αγώνων από την ΕΡΤ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΠΑΟΚ- Άρης 16:00, ΕΡΤ3

Προμηθέας- Κολοσσός 19:00, ΕΡΤ Sports

Παναθηναϊκός- Περιστέρι 20:00, ΕΡΤ3

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Dec 2020 15:17 #242266 by Βασίλης Φρίγκας
Basket League: To preview του Παναθηναϊκός- Περιστέρι

Η μοναδική ομάδα της Basket League, μαζί με την ΑΕΚ, που είναι αήττητη φέτος, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι, που τον είχε κερδίσει στο προ μηνών Super Cup!

Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας, μετά από 6 παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, και με όπλο το πρόσφατο παρελθόν, έρχεται στο ΟΑΚΑ με στόχο τη νίκη, στην επιστροφή των Πεδουλάκη και Μπουρούση στην παλιά τους ομάδα.



Πόντοι: 83.5- 75.8
Ριμπάουντ: 35.8 (8.3 επ.)- 35.2 (8.7 επ.)
Ασίστ: 19.3- 15
Κλεψίματα: 9.8- 4.7
Τάπες: 3.8- 2
Λάθη: 17.3- 12.8

Ιστορικά στοιχεία:

- Στα τελευταία 2 παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, το Περιστέρι μετράει ισάριθμες νίκες.

- Στα τελευταία 10 παχνίδια τους, ο Παναθηναϊκός επικρατεί στα 7.



- Η τελευταία νίκη του Περιστερίου πριν το 2019 είχε λάβει χώρα στις 22/2/2003.

Κορυφαίοι:

Παναθηναϊκός:

Πόντοι: Nemanja Nedovic/15.3
Ριμπάουντ: Ντίνος Μήτογλου/5.8
Ασίστ: Howard Sant-Roos/3.3
Κλεψίματα: Γιώργος Καλαϊτζάκης/1.5
Τάπες: Ντίνος Μήτογλου/1.8
Λάθη: Ντίνος Μήτογλου/3.3

Περιστέρι:

Πόντοι: Steven Gray/14.5
Ριμπάουντ: Marvin Jones/8
Ασίστ: Γιάννης Αθηναίου/3.2
Κλεψίματα: Steven Gray/1
Τάπες: Marvin Jones/0.7
Λάθη: Steven Gray/1.8

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Dec 2020 15:18 #242267 by Βασίλης Φρίγκας
EuroCup: Αναβλήθηκε το Nanterre- Bursaspor

Όπως ανακοίνωσε και η ίδια η επίσημη αρχή της EuroLeague, και τα 2 παιχνίδια ανάμεσα του EuroCup στις Nanterre και Bursaspor, που είχαν προγραμματιστεί εκ νέου για τις 14 και 16 Δεκεμβρίου, αναβλήθηκαν επ' αόριστον, μετά από αίτημα της τούρκικης ομάδας, εξαιτίας των πολλαπλών περιπτώσεων κρουσμάτων στον κορονοϊό στα σπλάχνα της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:


«• Το παιχνίδια της Nanterre 92 εναντίον της Frutti Extra Bursaspor, το οποίο είχε προγραμματιστεί ξανά να παίξει τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, έχει ανασταλεί. Η Bursaspor ζήτησε την αναστολή του παιχνιδιού λόγω πολλαπλών θετικών υποθέσεων COVID-19 που δεν επιτρέπουν στην ομάδα να έχει τουλάχιστον οκτώ παίκτες στη Λίστα Εξουσιοδότησης κατάλληλη να παίξει.

• Το παιχνίδια της Frutti Extra Bursaspor εναντίον της Nanterre 92, που είχε αρχικά προγραμματιστεί να παίξει την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, έχει ανασταλεί. Η Bursaspor ζήτησε την αναστολή του παιχνιδιού λόγω πολλαπλών θετικών υποθέσεων COVID-19 που δεν επιτρέπουν στην ομάδα να έχει τουλάχιστον οκτώ παίκτες στη Λίστα Εξουσιοδότησης κατάλληλη να παίξει.



Μετά την τροποποίηση των Ειδικών Κανονισμών που οφείλονται στο COVID-19, εγκεκριμένο από την Εκτελεστική Επιτροπή Μετόχων του ECA, κάθε παιχνίδι μπορεί να προγραμματιστεί εκ νέου προγραμματισμό έως και τρεις φορές, εάν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Το Μπάσκετ της Ευρωλίγκα θα συντονίσει με όλες τις ομάδες τις καλύτερες επιλογές για να επαναπρογραμματίσει τα παιχνίδια τους. Εναλλακτικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στις επίσημες πλατφόρμες μπάσκετ της Ευρωλίγκας μόλις επιβεβαιωθούν.»

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Dec 2020 15:19 #242268 by Βασίλης Φρίγκας
Τα highlights του Davies κόντρα στην Armani

O Brandon Davies ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Barcelona στην προχθεσινή της νίκη επί της Armani Milano, πετυχαίνοντας 21 ολόκληρους πόντους, επίδοση που αποτελεί την κορυφαία του για φέτος!

Φέτος, ο πρώην ΝΒΑερ μετράει 11.9 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και από 0.6 κλεψίματα και τάπες, όντας ένας από τους κύριους παράγοντες που η ισπανική ομάδα βρίσκεται σταθερά στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification