Μπάσκετ: Γενική Συζήτηση

06 Dec 2020 15:13 #241981 by Βασίλης Φρίγκας
ΑΕΚ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις για τον Χρυσικόπουλο

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος της ΑΕΚ αποχώρησε όντας τραυματίας από το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, και σχεδόν άμεσα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου ακόμα εξετάζεται η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

«Στη διάρκεια της αναμέτρησης με ΠΑΟΚ ο Λίνος Χρυσικόπουλος ένιωσε αδιαθεσία και αποχώρησε.

Ο διεθνής φόργουορντ της Ομάδας μας νοσηλεύεται από το Σάββατο (05/12) στο Metropolitan General, όπου και υποβάλλεται σε σειρά ιατρικών εξετάσεων».



Ο έμπειρος forward μετράει φέτος 6.7 πόντους και 3 ριμπάουντ ανά 19 λεπτά συμμετοχής στην ελληνική Basket League.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Dec 2020 15:14 #241982 by Βασίλης Φρίγκας
Vatutin: «Κανένα παράπτωμα του James»

Στο προ εβδομάδων περιστατικό περιορισμού του αρχισκόρερ της CSKA Moscow, Mike James, αναφέρθηκε ο ιδιοκτήτης της, Andrey Vatutin, τονίζοντας πως δε διαδραματίστηκε κάτι το μεμπτό με τον Αμερικάνο guard.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

«Είχαμε μια συζήτηση με τον Mike όταν τον υπογράψαμε. Χρησιμοποίησα την αμερικανική έκφραση «η φήμη σου προηγείται» για να πω, «Mike, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, οπότε η φήμη σου εδώ είναι μόνο θετική. Ο Mike δεν είναι εύκολος χαρακτήρας.

Δεν υπήρχε ιδιαίτερο περιστατικό. Κάθε ομάδα αποτελείται από φιλόδοξους επαγγελματίες. Κάθε παίκτης έχει τη δική του γνώμη. Αυτά είναι εσωτερικά θέματα. Δεν δημοσιεύσαμε επίσημη δήλωση. Ζήσαμε μια σκληρή ήττα από τον Khimki και μετά ξεκινήσαμε ένα νικηφόρο σερί.



Το ότι ο Mike επέστρεψε αφού έχασε ένα παιχνίδι κερδίζοντας το βραβείο MVP της EuroLeague και παίζοντας πολύ καλά στην Perm ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Χρειαζόμαστε πάντα το καλύτερο από κάθε είδους συνθήκη που επικρατείστο σύλλογο. Απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για μια ομάδα να αποδώσει στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία βελτίωσης.

Καταλαβαίνω ότι ο Mike παραμελήθηκε και εμφανίστηκαν διάφορες φήμες σχετικά με την καταγγελία ενός συμβολαίου ή την αναχώρηση του Ιτούδη ή ότι ηCSKA διέρχεται από μια κρίση. Ωστόσο, η νίκη μας είναι η απάντησή μας».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Dec 2020 15:15 #241983 by Βασίλης Φρίγκας
Bologna: Στην πόρτα της εξόδου ο Sacchetti

Η Fortitudo Bologna εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να λύσει την κοινή της συνεργασία με τον έμπειρο τεχνικό Romeo Sacchetti, μετά από μόλις λίγους μήνες.

Η ιταλική ομάδα μετράει μόλις 1 νίκη σε 10 εμφανίσεις φέτος σε όλες τις διοργανώσεις (συνολική διαφορά: -97), και βρίσκεται στην τελευταία θέση του εγχώριου πρωταθλήματος μετά από 9 αγωνιστικές.



Ο Sacchetti, που είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας από το 2017, έχει προπονήσει συνολικά 11 ομάδες της χώρας, και μάλλον αναζητάει ήδη την 12η.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Dec 2020 15:16 #241984 by Βασίλης Φρίγκας
Κάθε καλάθι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Armani!

Την περασμένη πλέον, Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός υλοποίησε μια τρομερών διαστάσεων ανατροπή κόντρα στην Armani Milano, και μάλιστα εκτός έδρας!

Οι «πράσινοι» επέστρεψαν από την κόλαση του -15, και εν τέλει επικράτησαν με 80-77 στην Ιταλία, αναγκάζοντας την επίσημη αρχή της Euroleague να δημοσιεύσει στα social media της κάθε καλάθι του τριφυλλιού στην 4η και κρισιμότερη περίοδο της αναμέτρησης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Dec 2020 15:17 #241985 by Βασίλης Φρίγκας
Ο προπονητής του Μίλωνα Νίκος Καραγιάννης δήλωσε δημόσια πως είναι αντίθετος με την οριστική διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων της χώρας για τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει άμεσα τις αθλητικές δραστηριότητες της χώρας, καθώς έχουν "παγώσει" όλες εκτός από την Basket League όσον αφορά τον τομέα της καλαθοσφαίρισης.

Η συντριπτική πλειοψηφία όμως αυτών που ασχολούνται με το άθλημα είναι υπέρ της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος, πέραν κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων. Ωστόσο οι περιπτώσεις αυτές έχουν επηρεάσει και όσους επιθυμούν να ξεκινήσει και πάλι η αγωνιστική δράση στα εθνικά πρωταθλήματα της χώρας μας.

Ένας από αυτούς που αντέδρασαν στις απόψεις αυτές ήταν και ο προπονητής της ομάδας του Μίλωνα Νίκος Καραγιάννης. Πιο συγκεκριμένα, ο πολύπειρος τεχνικός χαρακτήρισε σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ως αστείο το γεγονός πως υπάρχουν φήμες για διακοπή των πρωταθλημάτων.

Δείτε την ανάρτηση του coach Νίκου Kαραγιάννη:

"Τα πρωταθλήματα του μπάσκετ πρέπει να συνεχιστούν. Μπάσκετ δεν είναι μόνο Α1. Με το καλό να βγούμε από την λαίλαπα του covid και να υπάρξει κανονικότητα. Όλα τα άλλα που ακούγονται για διακοπή των πρωταθλημάτων είναι τουλάχιστον αστείο".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Dec 2020 15:42 #241996 by Βασίλης Φρίγκας
Στη Cedevita ο Rupnik

H Cedevita Olimpija ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του Luka Rupnik, προκειμένου να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την περιφερειακή της γραμμή.

Αυτή θα είναι η 3η ομάδα που θα αλλάξει φέτος ο 27χρονος Σλοβένος, μετά τις Nymburk και Zaragoza.



Ο Rupnik μετρούσε φέτος 4.5 πόντους, 1.5 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ στην ισπανική ACB.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Dec 2020 19:46 - 06 Dec 2020 20:21 #242004 by Blood Prince
Οταν εγώ έλεγα πως ο Παναθηναϊκός θα έχει μια δύσκολη σεζόν φέτος,κάποιοι μου έλεγαν και επέμεναν πως έχει κάνει κορυφαίες μεταγραφές και θα έχει ομάδα επιπέδου NBA και πως ισχυρίζομαι το αντίθετο επειδή τα έχω με τον Γιαννακόπουλο ο οποίος αποχώρησε λόγω του οτι με μπλόκαρε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ιδού η ομάδα επιπέδου NBA που κάνει παπάδες.

Regular Season, Round 12
Group Regular Season W L
1. FC BARCELONA 9 2
2. CSKA MOSCOW 9 3
3. FC BAYERN MUNICH 8 4
4. VALENCIA BASKET 7 4
5. REAL MADRID 7 5
6. ZENIT ST PETERSBURG 6 3
7. AX ARMANI EXCHANGE MILAN 6 4
8. TD SYSTEMS BASKONIA VITORIA-GASTEIZ 6 5
9. ANADOLU EFES ISTANBUL 6 5
10. OLYMPIACOS PIRAEUS 5 5
11. ZALGIRIS KAUNAS 5 7
12. FENERBAHCE BEKO ISTANBUL 5 7
13. PANATHINAIKOS OPAP ATHENS 4 7
14. ALBA BERLIN 4 7 845 924 -79
15. MACCABI PLAYTIKA TEL AVIV 4 8
16. CRVENA ZVEZDA MTS BELGRADE 4 8
17. LDLC ASVEL VILLEURBANNE 3 7
18. KHIMKI MOSCOW REGION 2 9

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Dec 2020 11:26 #242017 by Βασίλης Φρίγκας
Με το που θα φτάσουμε στις 7 Ιανουαρίου, ο αθλητισμός θα έχει παραμείνει κλειστός σχεδόν για το μισό του 2020, του έτους που θα έχει φύγει. Μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή. Κι από την άλλη για τη δημιουργία μιας σειράς αποριών κι ερωτημάτων σχετικά με τη βούληση των υπευθύνων.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ουδείς καταφεύγει σε συνωμοσίες και διάφορα άλλα εξωγήινα που ακούγονται. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και φυσικά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να είμαστε πειθαρχημένοι. Αναρωτιέμαι όμως το λόγο για τον οποίο δεν επέλεξαν ένα διαφορετικό δρόμο, τουλάχιστον τώρα, από το λουκέτο. Για παράδειγμα αδυνατώ να βρω εξήγηση στο γιατί δε θα μπορούσαν οι ομάδες, πειθαρχημένα και σε γκρουπ, να αρχίσουν σταδιακά προπονήσεις. Που ακριβώς θα ήταν το πρόβλημα σε αυτό;

Δε μπορώ να καταλάβω επίσης το λόγο για τον οποίο δε θα μπορούσαν με τον ίδιο τρόπο να ανοίξουν οι Ακαδημίες. Με προπονήσεις σε γκρουπ, με «σπάσιμο» των ωρών ώστε τα παιδιά να ΒΓΟΥΝ επιτέλους από τα σπίτια. Τα έχουμε κάνει να «λιώνουν» στα PC και στα PS και όπως ορθότατα έγραψε ο Κώστας Τσαρτσαρής να νομίζουν σε λίγο καιρό ότι αθλητισμός είναι τα e sports. Για ποιο λόγο δηλαδή δε θα ήταν ασφαλή τα παιδιά, με προπονήσεις σε γκρουπ, με όλα τα μέσα για την ασφάλειά τους και υπό την εποπτεία των προπονητών τους;

Τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ζουν από αλλά και για τον αθλητισμό; Πως θα αντιμετωπίσουν όλη αυτή την κατάσταση που είναι εναντίον τους; Ο αθλητισμός δεν είναι εχθρός αλλά σύμμαχος και μάλιστα πανίσχυρος, της υγείας. Με τον τρόπο που τον έχουν αντιμετωπίσει ουσιαστικά έχουν δημιουργήσει ένα κύμα τρόμου στους γονείς ότι στον αθλητισμό τα παιδιά τους κινδυνεύουν! Αυτά είναι τρομερά πράγματα. Κι απαράδεκτα ταυτόχρονα.

Το πλέον ανατριχιαστικό είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα σχέδιο. Απολύτως κανένα, επαναλαμβάνω. Η εύκολη λύση του «βάζω λουκέτο» για «να μην έχω ευθύνες» είναι καταδικαστική όχι μόνο για τον αθλητισμό αλλά και για την κοινωνία γενικότερα. Η γνώμη μου είναι ότι μπορούν να γίνουν όλα, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, με αυστηρή πειθαρχία και με τήρηση των μέτρων. Αυτή η υστερία και η απόπειρα ελέγχου των μαζών δια του φόβου, ακριβώς επειδή δεν έχουν δείξει (τουλάχιστον) οι υπεύθυνοι ότι διαθέτουν συγκεκριμένο σχέδιο, ξεπερνά κάθε ανθρώπινη λογική.

Όταν όλα όσα εφαρμόζουν είναι επικοινωνιακά (έστω στο μεγαλύτερο ποσοστό τους) κανείς δε μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Όσα λουκέτα κι αν του επιβάλεις. Διότι μέσα του δε θα είναι ποτέ σίγουρος ότι αυτό γίνεται με βάση ένα συγκεκριμένο πλάνο. Οφείλουν εδώ και τώρα, λοιπόν, να βρουν λύση. Σε αυτό που καταστρέφουν εδώ και επτά μήνες. ‘Ώστε να αποδείξουν- διότι, ναι, τώρα χρειαζόμαστε αποδείξεις- ότι αυτή η καταστροφή δεν ήταν συνειδητή.

Και ταυτόχρονα καλό θα ήταν για τους ανθρώπους του αθλητισμού να βρουν ένα τρόπο να παρουσιάσουν από την πλευρά τους ένα πλάνο. Μήπως πιέσουν όλοι μαζί την Πολιτεία. Που- λυπάμαι να το παραδεχθώ- δεν αποδεικνύεται εχθρός του αθλητισμού αλλά προφανώς εκτός τόπου και χρόνου. Αν ήταν «εχθρός» θα ήξερες και πώς να τον αντιμετωπίσεις. Αλλά τον «εκτός τόπου και χρόνου» που ορίζει τις τύχες σου κιόλας, δε ξέρεις…

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Dec 2020 11:28 #242018 by Βασίλης Φρίγκας
Δεκέμβρης κριτής για τον άσφαιρο Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες αλλά νονίζω ότι πλέον άρχισαν να συμφωνούν και όσοι ενοχλούνταν από την κριτική ότι η απόδοση δεν ήταν ανάλογη με τις προσδοκίες.

Ο Ολυμπιακός παρά την άνοδο του μπάτζετ και την έλλευση του Σλούκα ακόμα δεν έχει δείξει κάτι ιδιαίτερο και στην ουσία η νίκη του στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό είναι αυτή που του έδωσε την ηρεμία μετά το σοκ της πρεμιέρας με την Ζάλγκιρις.



Οι τελευταίες μάλιστα ήττες από την Μπασκόνια μέσα και την ΤΣΣΚΑ εκτός είχαν επίσης λογική καθώς στο πρώτο ματς έπαιξε μισός λόγω πανδημίας και στη Μόσχα ενόχλησε η κακή εικόνα με την δικαιολογία της έλλειψης προετοιμασίας λόγω των απουσιών από τον ιό.

Ο Ολυμπιακός έχει 5-5 ρεκόρ και τις ήττες από Ζάλγκιρς και Μπασκόνια μέσα εκτός προγράμματος αλλά και αυτή στο Μόναχο από την τρομερή πάντως φέτος Μπάγερν. Εχει το καλό διπλό στην δυνατή φέτος Ζενίτ αλλά και άλλες κακές εμφανίσεις όπως με την Άλμπα εντός που έχανε με 20-35 στο ημ!

Στην ουσία πλέον αρχίζει και η ώρα της αλήθειας όπως λέμε για τους ερυθρόλευκους. Άλλωστε ειχαν κρατήσει κορμό από πέρσι ενώ ακούγονται αλλαγές ξένων εντελώς ανεπίσημα όμως.



Ο Μπαρτζώκας περιμένει να δει τον καλό Ολυμπιακό που θέλει στην επίθεση. Το πρόβλημα της ομάδας του Πειραιά είναι όμως μεγάλο στην δημιουργία όπως και στην χημεία του.



Τα είχαμε επισημάνει νωρίς ότι θα έχει διάφορα θέματα να επιλύσει ο Έλληνας προπονητής. Καθώς από την μια δεν πήρε βαρύ σέντερ αλλά δύο αθλητικούς και πάλι καλά που του βγήκε απόλυτα ο Μαρτίν.

Ο Σλούκας η μεγάλη μεταγραφή δεν έχει ακόμα καμία ηγετική τάση και κινείται πολύ ρηχά με 8π και 6ας. Πολύ μικρά νούμερα όταν ήρθε σε χειρότερη σε ρόστερ ομάδα από την Φενέρ που ήταν την τελευταία 5ετία και φυσικά ευρίσκεται σε γνώριμο περιβάλλον για να χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Επίσης οι φυσικοί ηγέτες της ομάδας Σπανούλης και Πρίντεζης είναι πλέον στα 38 και 35 αντίστοιχα αν και έχουν από 18' χρόνο συμμετοχής μ.ο.



Αυτό προφανώς επηρρεάζει το σχέδιο Μπαρτζώκα να φύγει ο Ολυμπιακός στο τρανζίσιον και να βγάλει το εύκολο καλάθι ανεβάζοντας την παραγωγικοτητά του. Αλλά από την άλλη δεν έχει την Αμερικάνικη ποιότητα και ένα παίκτη ορχήστρα και έτσι κολλάει στην επίθεση.

Είναι χαρακτηριστικό το πρόβλημα του Ολυμπιακού στην επίθεση καθώς καλός ο πλουραλισμός αλλά στο μπάσκετ πάντα θες και τον ηγέτη, ένα Σπανούλη στα ντουζένια του ή ένα παίκτη που θα βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Κανείς ερυθρόλευκος δεν έχει διψήφιο νούμερο μ.ο. πόντων και αυτό τα λέει όλα.

Με όλα αυτά μένει το τρίποντο. Όμως έχει 33% ευστοχία, κακό νούμερο ενώ συνολικά έχει σχεδον 8 εύστοχα το παιχνίδι στα 24. Αυτό σημαίνει ότι όταν δεν έχει τρανζισιον αλλά και παίκτες με ποστ παιχνίδι όπως ο παλιός Πρίντεζης, η ομάδα κολλάει επικίνδυνα στο πέντε εναντίον πέντε και χωρίς ένα παίκτη που θα πάει με επιτυχία σε ατομικές προσπάθειες.

Ετσι ο Ολυμπιακός εκτός Ελλάδος έμεινε στους 68π στο Μόναχο, στους 75 στην Ζενίτ που κέρδισε από την άμυνα και στους 61 μετά βίας στην Μοσχα. Στο ΟΑΚΑ είχε 78.

Και προσέχουμε ότι έχει φύγει μόλις τρεις φορές εκτός Ελλάδος. Συνεπώς σκοράρει 70π. πάνω κάτω και αυτό το νούμερο είναι απαγορευτικό για Ευρωλίγκα.



Μάλιστα πλέον έχει σερί Μπαρτσελόνα-Ερ Αστέρα εκτός, μέσα πάλι σερί Ρεάλ-Βαλένθια και έξω Φενέρ-Χίμκι μέσα στον Δεκέμβρη που κλείνει και ο πρώτος γύρος.



Δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός θέλει βασικά τρεις νίκες αλλα κάλλιστα αν δεν ανεβάσει την αποδοσή του μπορεί να μείνει και χαμηλότερα.

Αν μάλιστα κάνει 1-2 νίκες το πολύ, τότε κινδυνέυει να μεινε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να αρχίσει η γκρίνια...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Dec 2020 11:29 #242019 by Βασίλης Φρίγκας
Πελεκάνος: «Σε λίγο καιρό θα υπάρχει μπάσκετ μόνο στην Α1»
Ο πολύπειρος παίκτης του Οίακα Ναυπλίου, Μιχάλης Πελεκάνος σχολίασε με τον δικό του τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στις ομάδες και τους παίκτες της Α2 μετά το lockdown.

Ο πολύπειρος παίκτης του Οίακα Ναυπλίου, Μιχάλης Πελεκάνος σχολίασε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στις ομάδες και τους παίκτες της Α2 μετά το lockdown,

Ο Πελεκάνος μίλησε για τις δύσκολες οικονομικά ώρες που περνάνε όλοι και έδειξε απαισιόδοξος για το μέλλον.



Αναλυτικά ο Μιχάλης Πελεκάνος ανέφερε στο ποστ που έκανε στην σελίδα του στο Facebook:



«Έχει σκεφτεί ποτέ κανείς πως στο πρωτάθλημα της Α2 υπάρχουν αθλητές που πραγματικά έχουν ανάγκη την αμοιβή τους γιατί είναι το κύριο επάγγελμα. Με αυτά τα χρήματα ζουν οι οικογένειές μας.

Έχει σκεφτεί ποτέ κανείς πως την Α2 το κράτος δεν την αναγνωρίζει σαν επαγγελματική κατηγορία επομένως στερούμαστε επιδόματα και ένσημα; Και δεν μιλάω μόνο για τους συναθλητές μου μιλάω και για τον πρόεδρο της κάθε ομάδας.

Δεν είναι όλοι εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες. Κάποιοι από μια επιχείρηση και από την αγάπη τους για το μπάσκετ, ειδικά στις επαρχίες, βάζουν ένα πόσο για να υπάρχει το μπάσκετ για να υπάρχει αυτή η ομάδα...



Έχει σκεφτεί κανείς πως ένας αθλητής έχει ανάγκη την προπόνηση για σωματικούς και ψυχολογικούς λόγους;



Λυπάμαι πολύ που σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει το μπάσκετ. Ή μάλλον θα υπάρχει μόνο στα σαλόνια της Α1 γιατί προφανώς στην Α2 είναι αυξημένος ο κίνδυνος. Λυπάμαι που κάθε χρονιά είναι και χειρότερη. Είμαι ευγνώμων που έζησα το μπάσκετ στις δόξες του».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification