Helldivers

12 Mar 2015 23:39 #157911 by Πιέρρος Φουστέρης

Ένα από τα δημιουργήματα της Arrowhead Game Studios αποτελεί το Helldivers. Πρόκειται για ένα Top-down shooter game, στο οποίο οι παίκτες πρέπει να μάθουν να συντονίζουν τις ενέργειές τους εν ώρα χαοτικής μάχης, έτσι ώστε να καταφέρουν να νικήσουν και να αποφύγουν τυχόν "ατυχήματα", όπως θανάτους από φιλικά πυρά (κοινώς friendly fire). Πρωτακούσαμε για το παιχνίδι στην Gamescom 2013, όπου μάθαμε για τα επίπεδα δυσκολίας (Challenging, Hard και "Hell Dive"), ενώ στην Gamescom 2014 και την E3 2014 ακούσαμε για 9 διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, αναλόγως τον κάθε κόσμο. Αξιοσημείωτο είναι το cross-play, μιας και οι παίκτες διαφορετικών κονσολών μπορούν να παίζουν μεταξύ τους. Το παιχνίδι κυκλοφορεί μόνο σε digital εκδοχή για PS4, PS3 και PS Vita.

Ως πρώτη είδηση για το παιχνίδι έχουμε τη διαγραφή των saves λόγω των controllers! Το bug αυτό συμβαίνει όταν η μπαταρία του controller του PS4 τελειώσει και έχει αναφερθεί από πολλούς παίκτες! Διαβάστε περισσότερα στη σχετική είδηση!

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Apr 2015 23:03 #159372 by Μάνος Γρυπάρης
Γράφει review ο Γρηγόρης.

Δείτε εδώ και gameplay video:


File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Apr 2015 10:21 #159379 by Tony
Replied by Tony on topic Helldivers
Πολλοι gamers ειχαν στη λιστα αγορων τους το helldivers(exclusive ps4,ps3,ps vita-κυκλοφορει μονο σε digital εκδοση),χαρη στην προηγουμενη επιτυχια του studio arrowhead: magicka.Δημιουργηθηκε τεραστιο hype στους λατρεις indie παιχνιδιων.Ωστοσο,με το λανσαρισμα του παιχνιδιου ,δημιουργηθηκαν αρκετα παραπονα για ορισμενα bugs(λιγα ηταν σοβαρα).Οι λατρεις του παιχνιδιου ομως,ηταν πολυ περισσοτεροι .Επιπλεον,οι κριτικες απο μεγαλα gaming sites,περιοδικα κλπ ηταν παρα πολυ καλες.

Ιστορια

Στο μακρινο μελλον,η γη ονομαζεται super-earth και προστατευεται απο μια επιλεκτη ομαδα πολεμιστων-αστροναυτων : τους helldivers.Το παιχνιδι δεν εχει σεναριο,cutscenes ,πλοκη κλπ.Δουλεια σου ειναι να σκοτωνεις εξωγηινους και να φερνεις σε περας τις αποστολες που σου δινονται.Πριν πας σε καποιον πλανητη(στο παιχνιδι οι πλανητες ειναι παρα πολλοι και αναλογα με το ποσους κατακτα το community ,εχετε τη δυνατοτητα να πας και αλλους.

Gameplay

Προκεται για ενα top-down shooter με friendly-fire(μπορειτε να σκοτωνετε τους δικους σας επιτηδες η καταλαθως).Στο παιχνιδι δε συναντατε εχθρους αλλους παικτες.Οι αλλοι παικτες ειναι και αυτοι helldivers και μοναδικος σας εχθρος ειναι η εξωγηινη απειλη(οι εξωγηινες φυλες ειναι 3 μεχρι στιγμης).Σε καθε αποστολη μπορουν να πανε μεχρι 4 helldivers.Οσο περισσοτεροι τοσο το καλυτερο καθως το παιχνιδι ειναι πραγματικα δυσκολο μετα απο εναν αριθμο δυσκολιας(ξεκινα απο 1-12.Μετα το βαθμο 6 μονος δεν προκειται να καταφερεις τιποτα).Πριν απο καθε αποστολη επιλεγετε τι οπλο θα εχετε μαζι σας και τα startagems(καποια παρα πολυ χρησιμα μηχανηματα,αντικειμενα,gadgets .Π.χ ammo resuply,tank,robot,φλογοβολο,uav drone κλπ).Οπλα ξεκλειδωνετε καθως ανεβαινετε level(25 maximum) και stratagems κατακτωντας ολοκληρους πλανητες.Τα οπλα σας μπορειτε να τα δυναμωσετε με εξαρτηματα που βρισκετε κρυμμενα σε αλλους πλανητες(μπορειτε να εντοπισετε τη θεση τους με uav-stratagem).Οι αποστολες που σας δινονται ποικιλουν :μπορει να σας ζητηθει να μεταφερετε ανθρωπους σε ενα καταφυγιο ζωντανους,να αμυνθειτε για να μην καταστραφει μια βαση,να ανατιναξετε εξωγηινη βαση,να σκοτωσετε ενα boss κλπ.Εχετε χαρτη που σας λεει που βρισκεται το καθε τι.
Σε καθε αποστολη θα πεθανετε καμια κατοσταρια φορες μεχρι να μαθετε να παιζετε σωστα.Οταν μαθετε σε καθε αποστολη θα ψοφατε οδυνηρα 2-3 φορες μονο.Το σημαντικο ειναι να μην ειναι νεκροι και οι 4/3/2/1 helldiver/s που ειναι στην αποστολη.Αν γινει αυτο εχετε αποτυχει.Και ενας helldiver να μεινει ζωντανος ,μπορει να αναστησει την υπολοιπη ομαδα(χαρη σε ενα παρα πολυ σημαντικο stratagem που εχετε απο την αρχη του παιχνιδιου).Σε καθε πλανητη ,αναλογα με τις αποστολες τους εχθρους και το επιπεδο δυσκολιας,θα χρειαστει να χρησιμοποιειτε τα stratagems στρατηγικα(μπορειτε να εχετε 5-7).Ορισμενα stratagems εχουν cooldown και αλλα περιορισμενο αριθμο χρησης.Τα πιο σημαντικα(οπως αυτο που ανασταινει εχει απλο cooldown)ενω αλλα overpowered μηχανηματα,πχ robot , τανκς εχουν περιορισμενο αριθμο χρησης.

Γενικα

Το helldivers προκειται για μια απο τις καλυτερες co-op(ειτε local ηταν online) εμπειριες .Ειναι διασκεδαστικο και διασκεδαστικο ,οσος χρονος κι αν περασει.Απαιτητικο και πολυ στρατηγικο.Δεν προκειται για βολτιτσα στο παρκο.Χωρις παρεα δυσκολα να ευχαριστηθει κανεις το παιχνιδι.Το game ειναι cross buy ,δηλαδη το αγοραζεται(20 ευρω κοστιζει)και εχετε την εκδοση του ps4,ps3 και ps vita,ασχετως αν δεν εχετε καποια απο αυτες τις κονσολες.Επιπροσθετα περιεχει cross-play,δηλαδη οι κατοχοι ps3,ps4 κ ps vita μπορουν να παιζουν ολοι μαζι online(τελειο???)

Το studio arrowhead εχει δηλωσει οτι θελει να ασχοληθει με το game και να το βελτιωνει συνεχως,οπως εκανε και με το magicka.


Τα αρνητικο του παιχνιδιου ειναι :
1)Δεν διατιθεται σε physical edition(Θα ειχε πολυ ομορφο cover)
2)Ορισμενα μικρο-bugs(που σιγουρα δεν κανουν το game-unplayable)
3)Το χειρισμο μεχρι να τον συνηθισετε ,θα σας φανει περιπλοκος(ιδιως στο ps vita που χρησιμοποιειτε οθονη αφης)



Για 20 ευρω το παιχνιδι αξιζει πραγματικα τα λευτα του.Εχει πλακα,εχει στρατηγικη,δυσκολια και πανω απ'ολα ενα studio διαμαντι που θα το βελτιωνει(ηδη με κανα 2 updates εχει λυσει πολλα προβληματα)συνεχως(τουλαχιστον μεχρι να βγει το magicka 2 )

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Aug 2022 00:34 #266169 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Helldivers
Το sequel του Helldivers ίσως βρίσκεται σε ανάπτυξη




Σύμφωνα με tease από την εταιρεία ανάπτυξης Arrowhead Game Studios.

Η εταιρεία ανάπτυξης Arrowhead Game Studios ίσως έκανε tease για ένα sequel του shoot-em-up τίτλου της του Helldivers που είχε κυκλοφορήσει το 2015.

Συγκεκριμένα ο social media manager της Arrowhead ανέβασε ένα βίντεο, όπου λέει ότι βομβαρδίζεται από απαιτήσεις των fans για ένα sequel του Helldiver. Λίγο πριν ανοίξει τον browser του φαίνεται ένα αρχείο το οποίο έχει την ονομασία Μυστικό Arrowhead Game Project, το οποίο όχι μόνο επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία αναπτύσσει κάτι νέο, αλλά υπονοεί ότι ίσως είναι sequel του Helldivers. 


What is it like to do social media for a video game studio? Spend the morning with me and find out! ?? pic.twitter.com/lenZ40Cgpb

— Arrowhead Game Studios (@ArrowheadGS) August 17, 2022

Το sequel του Helldivers βρίσκονταν επίσης στην λίστα της NVIDIA GeForce, η οποία είχε διαρρεύσει πέρυσι και το περιεχόμενό της έχει βγει αρκετές φορές αληθινό. Πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν τα Kingdom Hearts IV και Dragon’s Dogma 2 που ανακοινώθηκαν επίσημα μέσα στο 2022 και βρίσκονταν μέσα στην εν λόγω λίστα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 May 2023 11:59 #271235 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Helldivers
Το πρώτο επίσημο τρέιλερ



Η Arrowhead Game Studios παρουσίασε το πρώτο επίσημο τρέιλερ του Helldivers 2 και στην ουσία αποκάλυψε το sequel της σειράς της για πρώτη φορά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Sep 2023 10:00 #272909 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Helldivers
Ημερομηνία κυκλοφορίας



Ο Johnan Pilestedt, επικεφαλής της εταιρείας ανάπτυξης Arrowhead Game Studios, δήλωσε ότι το Helldivers 2 θα κυκλοφορήσει στις 8 Φεβρουαρίου 2024.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Jan 2024 10:42 #274612 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Helldivers
Helldivers 2: Οι απαιτήσεις στα PC




Κυμαίνονται σε λογικά επίπεδα.

Η Arrowhead Studios ανακοίνωσε τις απαιτήσεις που θα έχει το Helldivers στα PC.

Ελάχιστες:
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti ή AMD Radeon RX 470
CPU: Intel Core i7-4790K ή AMD Ryzen 5 1500X
RAM: 8GB DDR4
OS: Windows 10 64-bit
Χώρος στον σκληρό δίσκο: 100GB HDD

Προτεινόμενες:
GPU: NVIDIA GeForce GTX 2060 ή AMD Radeon RX 6600 XT
CPU: Intel Core i7-9700K ή AMD Ryzen 7 3700X
RAM: 16GB DDR4
OS: Windows 10 64-bit
Χώρος στον σκληρό δίσκο: 100 GB SSD



Performance:
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3070 ή AMD Radeon RX 6800
CPU: Intel Core i5-12600K ή AMD Ryzen 7 5800X3D
RAM: 16GB DDR4
OS: Windows 10 64-bit
Χώρος στον σκληρό δίσκο: 100 GB SSD

Ultra:
GPU: NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti ή AMD Radeon RX 7900 XTX
CPU: Intel Core i5-12600K or AMD Ryzen 7 5800X3D
RAM: 16GB DDR4
OS: Windows 10 64-bit
Χώρος στον σκληρό δίσκο: 100 GB SSD

Το Helldivers 2 θα κυκλοφορήσεις στις 8 Φεβρουαρίου για PC και PS5.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Feb 2024 02:48 #275031 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Helldivers
Τίτλος: Developers του Helldivers 2: "Χρειαζόμαστε ύπνο"




Ζήτησαν συγγνώμη για τους servers .

Οι developers του Helldivers 2 δήλωσαν ότι χρειάζονται ύπνο αυτή την περίοδο, καθώς μετά από έναν κουραστικό δρόμο μέχρι το λανσάρισμα, οι κάτοχοι του παιχνιδιού διαμαρτύρονται για τα θέματα στους servers. 

Η Arrowhead Game Studios, ζήτησε συγγνώμη από τους παίκτες για τα «απογοητευτικά» προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο παιχνίδι και είπε ότι τώρα είναι «κρίσιμο» να κοιμηθεί λίγο η ομάδα ανάπτυξης, λέγοντας πάντως: «Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να λύσουμε το θέμα».

Αυτό προέκυψε από ένα σημείωμα που δημοσιεύτηκε στο Steam μετά τη συντήρηση των servers χθες, στο οποίο η εταιρεία κυκλοφόρησε τρία "γρήγορα patches". Τα ζητήματα που αντιμετωπίστηκαν κατά τη συντήρηση αφορούσαν τις συνδέσεις, τη χωρητικότητα των servers και το progression και τα rewards.

Ωστόσο, τα ζητήματα δεν έχουν επιλυθεί πλήρως και η Arrowhead είπε: "Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να το διορθώσουμε. Για να γίνει αυτό, αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό η ομάδα μας να κοιμηθεί λίγο και θα επιστρέψουμε σε αυτό ξανά σε λίγες ώρες».



Η Arrowhead παρουσίασε λεπτομέρειες σχετικά με το τι προκαλεί τα προβλήματα των servers και της σύνδεσης για τους παίκτες. Οι συνδέσεις που αποτυγχάνουν με το σφάλμα "αποτυχία σύνδεσης με τον server" οφείλονται στο ότι "υπέρβαση του μέγιστου αριθμού αιτημάτων σύνδεσης για το συγκεκριμένο λεπτό ή/και ότι οι servers είναι γεμάτοι", παρά το γεγονός ότι το στούντιο διπλασίασε το rate limit σε 20.000 ανά λεπτό και αύξηση της συνολικής χωρητικότητας από 250.000 σε 360.000 ταυτόχρονους παίκτες.

Η υψηλή επισκεψιμότητα στους servers είναι επίσης αυτό που κάνει τα rewards να μην παρακολουθούνται σωστά, πρόσθεσε η Arrowhead και δεσμεύτηκε να διορθώσει τα προβλήματα.

Το Helldivers 2 κυκλοφόρησε για PC και PS5. 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Mar 2024 07:38 #275360 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Helldivers
Το Helldivers 2 έφτασε τις 8 εκατομμύρια πωλήσεις




Τα πήγε ανέλπιστα καλά.

Το Helldivers 2 έχει πουλήσει πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Sony και η εταιρεία ανάπτυξης Arrowhead θεωρούν ότι πούλησε περισσότερα αντίτυπα από τις αρχικές προσδοκίες που είχανε. Η Sony δεν έχει ανακοινώσει τις πωλήσεις, αλλά ο αναλυτής του Bloomberg, Doug Creutz, θεωρεί ότι έχει έγκυρες πληροφορίες.



Βέβαια αυτή την περίοδο δεν κυκλοφορούν πολλά καλά games, οπότε και αυτό βοήθησε μεταξύ άλλων.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification