Διαμάχη Epic Games εναντίον Apple και Google

01 Sep 2020 00:40 #238024 by Giorgos Tsolaridis
Η Apple μπλόκαρε Facebook update που αναφέρει ότι το App Store χρεώνει 30%
Τα κόμπλεξ συνεχίζονται.


Ενώ η διαμάχη ανάμεσα σε Epic Games και Apple, η οποία δέχτηκε μήνυση από την πρώτη για μονοπωλιακές πρακτικές, η Facebook πήρε το μέρος της Epic Games, κάτι που απ' ότι φαίνετια άλλαξε και την στάση της Apple προς το μεγαλύτερο social network.

Στο νέο update του Facebook app, υπάρχει ενημέρωση ότι το App Store κρατάει 30% προμήθεια από κάθε αγορά. Αυτό είναι κάτι που πλέον ξέρει ο μισός κόσμος, ωστόσο η Apple θίχτηκε κι έτσι η συγκυρία τα έφερε έτσι τα πράγματα, ώστε από εκεί που της "την φύλαγε". Η Facebook θα εισάγει την λειτουργία των virtual events, για τα οποία η Apple αναγκαστικά θα της κρατάει το 30% στο iOS κι έτσι στο νέο update του app ενημερώνει τον κόσμο για την συγκεκριμένη προμήθεια, λέγοντας μάλιστα ότι ζήτησε από την Apple να αφαιρέσει την προμήθειά της, κάτι που η τελευταία αρνήθηκε.

Η Apple μπλόκαρε το update του Facebook app, βάζοντας ως αιτιολογία το ότι "περιέχει μη απαραίτητες πληροφορίες". Η Facebook δήλωσε στο Reuters ότι θα διερευνήσει εναλλακτικές μεθόδους στο μέλλον για να επικοινωνήσει το χαρακτηριστικό αυτό στους χρήστες της.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Sep 2020 23:40 #238069 by Giorgos Tsolaridis
Η Epic Games σας επιτρέπει να πουλήσετε μπλούζες κι αυτοκόλλητα με μότο "Free Fortnite"
Σας έχει έτοιμο πακέτο γραφικών.



Συνεχίζοντας τον αγώνα που κάνει ενάντια στην Apple, η Epic Games χρησιμοποιεί το community της για να διαδώσει τις μονοπωλιακές τακτικές της Apple και θέλει η μήνυσή της να εισακουστεί παντού. Έτσι, μέσω της καμπάνιας Free Fortnite, σας επιτρέπει να πουλήσετε merchandize (μπλουζάκια, αυτοκόλλητα κτλ.) σε άλλους και να βγάλετε χρήματα.

Στο site της Unreal Engine υπάρχει ένα πακέτο με assets (γραφικά) , με το οποίο αν έχετε γνώσεις γραφιστικής θα μπορέσετε να σχεδιάσετε και να πουλήσετε stickers, μπλούζες και άλλου τύπου merchandize, με λογότυπο "Free Fortnite", το οποίο αποτελεί παρωδία ενός παλιού λογότυπου της Apple που είχε χρώματα ουράνιου τόξου.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Sep 2020 23:42 #238071 by Giorgos Tsolaridis
Η Apple έκλεισε όλα τα παιχνίδια της Epic Games στο App Store
Καθώς έκλεισε το developer account της.


Η Apple τερμάτισε την λειτουργία του developer account της Epic Games στο App Store και τα games της τελευταίας δεν είναι πλέον διαθέσιμα.

Τα games που αναπτύχθηκαν με Unreal Engine από άλλες εταιρείες, εκτός της Epic Games, είναι διαθέσιμα στο App Store. Η κόντρα τραβάει πλέον μέχρι τα άκρα, καθώς η Apple δήλωσε: "Είμαστε απογοητευμένοι που πρέπει να τερματίσουμε την λειτουργία του account της Epic Games στο App Store. Δουλεύαμε με την ομάδα της Epic Games για πολλά χρόνια στα λανσαρίσματα και τις κυκλοφορίες τους. Το δικαστήριο προτείνει ότι η Epic Games θα πρέπει να συμβαδίζει με τις οδηγίες του App Store και αντιθέτως η μήνυσή της προχωράει καθώς η Epic Games αρνήθηκε και συνέχισε να στέλνει updates για το Fortnite που παραβιάζουν τους όρους του App Store. Αυτό δεν είναι δίκαιο προς τους άλλους developers και μάλιστα βάζει τους gamers στη μέση της διαφωνίας. Ελπίζουμε να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον αλλά σήμερα αυτό δεν γίνεται"

Ως απάντηση των παραπάνω, ο Tim Sweeney, διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, δήλωσε ότι η Apple δεν χρειαζόταν να τερματίσει τον λογαριασμό της Epic Games. Πλέον, όσοι έχετε το Fortnite Mobile στο iOS, δεν μπορείτε να το κάνετε update στο Chapter 2 Season 4.

Η Apple είχε κλείσει από το 2018 όλη την τριλογία Infinity Blade, ένα RPG που αποτελούσε δυνατό iOS exclusive και το ανέπτυξε η Epic Games, ενώ στο developer account της εταιρείας βρισκόταν και η beta του Spyjinx.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Sep 2020 23:45 #238074 by Giorgos Tsolaridis
Μετά το ban της στο App Store, η Epic Games διαφημίζει το PUBG Mobile
Επειδή χρησιμοποιεί Unreal Engine.


Σε συνέχεια του πλήρη αποκλεισμού της Epic Games από το App Store, ο Tim Sweeney, διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, διαφήμισε το PUBG Mobile, μιας και το Fortnite δεν είναι πλέον διαθέσιμο.

Το PUBG Mobile χρησιμοποιεί Unreal Engine και ο Sweeney διαφήμισε...ανταγωνιστικό προς την εταιρεία του παιχνίδι, τουλάχιστον σε άλλες πλατφόρμες εκτός του iOS.

Συγκεκριμένα, ο Sweeney δήλωσε στο Twitter: "Καθώς περιμένουμε την Apple να κάνει το #FreeFortnite (σ.σ. να ελευθερώσει το Fortnite) σε iOS και Mac, δείτε ένα απίστευτο Battle Royale game το οποίο τρέχει με την Unreal Engine!"
Δείτε το σχετικό tweet.

Αν η Apple κλείσει εντελώς την Unreal Engine, τότε ίσως αυτό επηρεάσει και τα games που την χρησιμοποιούν, όπως το PUBG Mobile.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Sep 2020 19:28 #238219 by Giorgos Tsolaridis
Η Apple έκλεισε όλα τα παιχνίδια της Epic Games στο App Store
Η Epic Games προσπαθεί νομικά να επανέλθει.


Η Epic Games κατέθεσε δικαστικό αίτημα , με το οποίο ζητάει την επαναφορά του Fortnite στο App Store.

Η πρόταση αυτή έρχεται σε συνέχεια του προηγούμενου αιτήματος της Epic Games, το οποίο ζήτησε από την Apple να μην αφαιρεθεί η πρόσβαση της Epic Games στα development tools τα οποία συντηρούν την Unreal Engine στο iOS. Μένει να δούμε τι θα ακολουθήσει με την νέα αυτή πρόταση.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Sep 2020 12:02 #238277 by Φίλιππος Κανελλόπουλος
Η Apple απαντάει με αγωγή στην Epic Games
Διεκδικεί αποζημίωση.


Η Apple διεκδικεί αποζημίωση από την Epic για τις ζημίες που έχει υποστεί από το σπάσιμο του συμβολαίου μεταξύ των δυο εταιρειών.

Στις 8 Σεπτεμβρίου η Apple κατέθεσε στο δικαστήριο σχετικά με την διαμάχη της με την Epic Games δηλώνοντας χαρακτηριστικά: ‘’ Αν και η Epic θέλει να προβάλλεται ως η Robin Hood των εταιρειών, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια τεράστια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων, η οποία απλά δεν θέλει να πληρώνει τίποτα για την απίστευτη αξία που αποκομίζει από το App Store’’.

H Apple εκτός από την απαίτησή της, η Epic να σταματήσει το σύστημα πληρωμών της, το οποίο υπερπηδά αυτό της Apple, απαιτεί επίσης όλα τα έσοδα που έχασε το App Store από το συγκεκριμένο σύστημα της Epic, να μεταβούν σε αυτήν. Η Apple δικαιολογεί αυτή της την απαίτηση λέγοντας ότι ‘’ τραυμάτισε την δουλειά της και υπέστη ζημίες, αμαύρωσε την φήμη της και τα προϊόντα της, χάνοντας πελάτες.

Η Epic νωρίτερα, είχε καταθέσει στην προκαταρκτική διαδικασία, να επιστραφεί το Fortnite στο App Store και η χθεσινή κατάθεση της Apple είναι απάντηση σε αυτή την απαίτηση της Epic. O λογαριασμός της τελευταίας στο App Store έκλεισε στις 28 Αυγούστου και πριν από αυτό, το αίτημα της Epic για περιοριστική εντολή απορρίφθηκε. Η δικαστής αποφάσισε ότι η Apple μπορεί να έχει το Fortnite εκτός App Store, αλλά δεν θα της επιτρέπεται να παρέμβει στην ύπαρξη της Unreal Engine της Epic, η οποία είναι στο Store και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλους developers.

Πάντως η Apple είχε δηλώσει μετά από το αποκλεισμό του account της Epic: ‘’ Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι που έπρεπε να προβούμε σε αυτή την κίνηση. Έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές με την Epic σε διάφορες κυκλοφορίες εδώ και χρόνια. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Epic πρέπει να συμμορφωθεί με τους όρους χρήσης του App Store, τους οποίους ακολουθούσε την τελευταία δεκαετία. Η Epic αρνήθηκε και αντ΄ αυτού τα updates του Fortnite καταπατούσαν τους όρους του Store. Αυτό δεν μπορεί να κριθεί ως δίκαιο για τους άλλους developers ενώ βάζει τους καταναλωτές στο μέσο της διαμάχης. Ευελπιστούμε να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον, κάτι που δυστυχώς δεν είναι εφικτό σήμερα.

Όπως φαίνεται καμία από τις δυο εταιρείες δεν κάνει πίσω, με το Fortnite να παραμένει εκτός κινητών και την Epic να φημολογείται ότι θέλει να κάνει την δική της πλατφόρμα για κινητά.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Sep 2020 13:39 #238401 by Giorgos Tsolaridis
Η Apple δεν θα τερματίσει τα Apple ID logins για τα παιχνίδια της Epic Games
Τουλάχιστον προσωρινά.


Η Apple δεν θα διακόψει την πρόσβαση στα games της Epic Games μέσω του Apple ID.

Η λειτουργία της διακοπής θα ενεργοποιούνταν σήμερα (Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου), αλλά η Apple την ανέστειλε απ' αόριστον. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχετε iOS θα μπορείτε να συνεχίσετε να συνδέεστε στα games της Epic Games, όπως το Fortnite. Μένει να δούμε πως θα προχωρήσει η διαμάχη των δύο εταιρειών, αλλά η κίνηση αυτή είναι τουλάχιστον θετική για αρχή.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Sep 2020 15:24 #238946 by Φίλιππος Κανελλόπουλος
Η Apple υποστηρίζει ότι η Epic χρησιμοποιεί την μεταξύ τους δικαστική διαμάχη, ως καμπάνια προώθησης του Fortnite.


H Apple κατέθεσε την δική της άποψη για την διαμάχη με την Epic, συντάσσοντας μέσω των δικηγόρων της, την υποστηρικτική της γραμμή.

Η Apple υποστηρίζει μέσα από το 37 σελίδων υπόμνημά της, ότι η Epic συνεχίζει επίτηδες την δικαστική διαμάχη για να κρατήσει στον αφρό της επικαιρότητας το Fortnite. H εταιρεία του App Store υποστηρίζει μέσω των εγγράφων της:’’ Η Epic ξεκίνησε την φωτιά, έριξε βενζίνη και τώρα ζητά εσπευσμένα βοήθεια από την Δικαιοσύνη για να την σβήσει. Βέβαια μπορεί να το κάνει και μόνη της, απλά αν συμμορφωθεί με τους όρους που της έχουν αποφέρει κέρδος στην πρότερη συνεργασία με την Apple.

Στην κατάθεσή της η Apple ισχυρίζεται ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το Fortnite έχει μείωση της τάξης του 70% από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι και τον Ιούλιο του 2020. Η εταιρεία επίσης υποστηρίζει ότι η Epic δυσκολεύει την χρήση της Unreal Engine στους developers τρίτων εταιρειών, για χάρη του Fortnite. H Apple έχει ανακαλέσει τα δικαιώματα της Epic ως developer στις συσκευές iOS, κίνηση που η Epic θεωρεί ότι αποτρέπει την ίδια από το να υποστηρίζει την μηχανή γραφικών της στα προϊόντα της Apple.

H αρχή στο πολύκροτο σίριαλ έγινε τον Αύγουστο, όταν η Epic προσέθεσε την επιλογή για άμεσες πληρωμές στην ίδια για το Fortnite στα κινητά, παρακάμπτοντας έτσι τις μεθόδους πληρωμών των Apple και Google. Αυτή η κίνηση της Epic έρχεται σε αντιδιαστολή τους όρους του App Store, ουσιαστικά παρανομώντας. Η Google και η Apple καρπώνονται το 30% από τις πωλήσεις και η δράση αυτή της Epic, ώθησε την Apple να αφαιρέσει το Fortnite από το App Store. Τα βήματα αυτά εκατέρωθεν, οδήγησαν την όλη υπόθεση στα δικαστήρια.

Πάντως ενώ μπορεί να ακούγεται λίγο τραβηγμένη η υπόθεση της Apple για καμπάνια υπέρ του Fortnite - την στάση δηλαδή της Epic σχετικά με την δικαστική διαμάχη, αφού μιλάμε για ένα από τα πιο κερδοφόρα games των τελευταίων ετών – η Epic έχει κάνει κινήσεις που δικαιώνουν εν μέρει την πεποίθηση αυτή.

Συγκεκριμένα η Epic δημιούργησε μια διαφήμιση-παρωδία του 1984, της νουβέλας του George Orwell χρησιμοποιώντας το hashtag #FreeFortnite, παρακινώντας τους gamers να εκφράσουν έτσι την αντίθεσή τους με την πολιτική της Apple. Η κίνηση σε επίπεδο εντυπωσιασμού μπορεί να είχε αποτέλεσμα αλλά διασάλευσε το νόημα του έργου του Orwell αφού ο συγγραφέας κάνει λόγο για την παραπληροφόρηση και την κυβερνητική ασυδοσία μέσα από την παρακολούθηση των πολίτων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε την δικαστική διαμάχη μεταξύ δυο τεράστιων εταιρειών.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Sep 2020 19:49 #239336 by Giorgos Tsolaridis
Epic Games: "Αν αναβαθμίσετε σε iOS 14 μπορεί να χάσετε το Fortnite"
Η κόντρα με την Apple δεν φαίνεται να έχει τέλος.


Στα πλαίσια της δικαστικής διαμάχης μεταξύ Apple και Epic Games, η τελευταία προειδοποιεί ότι η αναβάθμιση στο νεότερο λογισμικό iOS μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την μόνιμη απώλεια του Fortnite.

Μάλιστα, σε αντίθεση με τις περισσότερες εφαρμογές, δεν θα έχετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε το παιχνίδι εκ νέου, ακόμη κι αν το είχατε εγκατεστημένο πριν την αναβάθμιση. Σύμφωνα με νεότερο tweet της Epic Games, αυτό φαίνεται να οφείλεται στη διαδικασία εγκατάστασης του iOS 14 κι όχι στο λογισμικό καθαυτό.

Φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια εγκατάστασης, η Apple παρέχει στους χρήστες την επιλογή να διαγράψουν εφαρμογές προκειμένου να δημιουργήσουν χώρο για το αρκετά μεγάλο σε μέγεθος update. Εάν οι παίκτες του Fortnite απαντήσουν θετικά όταν ερωτηθούν για κάτι τέτοιο, δεν θα μπορούν να το εγκαταστήσουν ξανά, καθώς η Apple το έχει αφαιρέσει από το App Store. Κάποιοι παίκτες ωστόσο απάντησαν στο tweet λέγοντας ότι μπορούν να παίξουν και μετά την εγκατάσταση του iOS 14.

Όπως είναι γνωστό στους παίκτες του Fortnite, η Apple έχει αφαιρέσει το παιχνίδι από το App Store επειδή η Epic Games αποπειράθηκε να παρακάμψει την προμήθεια της τάξης του 30% που παρακρατεί η Apple από όλες τις πωλήσεις, προσφέροντας εκπτώσεις 20% σε παίκτες που θα αγόραζαν currency και cosmetics απευθείας από την Epic Games. Το αποτέλεσμα ήταν μια δικαστική διαμάχη με τις δύο εταιρείες να κατηγορούν η μία την άλλη καθώς η Apple ισχυρίζεται πως όλο αυτό έγινε για να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για το Fortnite και την Epic Games να παρομοιάζει την Apple με τον Μεγάλο Αδελφό από το βιβλίο 1984 του George Orwell. Ήδη η Epic Games έχει ανακοινώσει ότι το Fortnite δεν θα λαμβάνει πλέον updates για Mac λόγω της διαμάχης.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Oct 2020 19:28 - 08 Oct 2020 19:07 #239852 by Γιάννης Παπαργυρίου
Η Epic Games έκανε μήνυση στην Apple για μονοπωλιακές πρακτικές
Το δικαστήριο όρισε ημερομηνία για τη δίκη


Πλέον το δικαστήριο όρισε την ημερομηνία για τη δίκη της Epic Games κατά της Apple και η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 3 Μαΐου 2021, χωρίς την παρουσία ενόρκων.

Λόγω της πανδημίας, το δικαστήριο δεν έχει ακόμα αποφανθεί εάν η δίκη θα γίνει με φυσική παρουσία ή ψηφιακά. Η απόφαση να γίνει η διαδικασία χωρίς παρουσία ενόρκων επηρεάστηκε και αυτή από την πανδημία, καθώς μια σειρά από δίκες με ενόρκους έχουν ήδη επιβαρύνει τα δικαστήρια και η επιλογή αυτή θα σήμαινε ότι το δικαστήριο θα γινόταν το επόμενο καλοκαίρι.

Η Epic Games ισχυρίζεται ότι με το να μην επιτρέπει σε άλλες εταιρείες να τρέχουν τα δικά τους ψηφιακά καταστήματα σε συσκευές iOS, η Apple έχει ουσιαστικά δημιουργήσει ένα μονοπώλιο. Παρακρατεί ένα σημαντικό ποσοστό κάθε ψηφιακού κέρδους στο App Store, ακόμα και από τις αγορές που γίνονται εντός των εφαρμογών. Το Fortnite έφαγε ban αφότου η Epic Games αποπειράθηκε να παρακάμψει τα παραπάνω με το να προσφέρει την επιλογή απευθείας αγοράς V-Bucks, αλλά είναι προφανές ότι γνώριζε πως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ban του παιχνιδιού. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά από αυτό, κατατέθηκε μια πολυσέλιδη αγωγή.

Η Apple μπορεί να δυσκολευτεί να αποδείξει ότι δεν διαθέτει μονοπώλιο, καθώς η δικαστική επιτροπή για τους αντιμονοπωλιακούς νόμους μόλις εξέδωσε αναφορά στην οποία ισχυρίζεται ότι η Google, η Amazon και το Facebook διαθέτουν μονοπωλιακή ισχύ στον κλάδο της τεχνολογίας. Για την Apple, αναφέρει το “σύστημα διανομής software” μέσω iOS, εννοώντας το App Store.

Το Fortnite δεν είναι πλέον διαθέσιμο για iOS από τον Αύγουστο και δεν μπορεί πλέον να δεχτεί updates. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες δεν έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο της τελευταίας σεζόν. Παρομοίως, το Battle Royale της Epic Games έφαγε ban από το Google Play για παραβίαση των όρων του καταστήματος, ωστόσο οι χρήστες Android μπορούν να του βρουν μέσω άλλων καταστημάτων.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification