Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Μπάσκετ: Γενική Συζήτηση

08 Jul 2020 13:19 - 08 Jul 2020 13:21 #236397 by Blood Prince
Ο Φριντέτ απ'οτι γνώριζα έχει φύγει εδώ και καιρό γιατί ήθελε υψηλότερο συμβόλαιο.Σιγά τον παίκτη.

Δεν πιστεύω πως θα φτιάξουμε και καμία καλή ομάδα για να διεκδικήσουμε Final 4.

Μπορεί η ομάδα του χρόνου να είναι χειρότερη από φέτος.

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Jul 2020 10:59 #236413 by Βασίλης Φρίγκας
Παρά την ρητή εντολή της FIBΑ για την ολική απαγόρευση μεταγραφών σε όσες ομάδες έχουν ΒΑΝ, ο Απόλλωνας Πάτρας δείχνει να είχε επαφή με την ΕΟΚ για το θέμα, ενώ φέρεται να προσεγγίζει κανονικά παίκτες και να τους λέει ότι έχει το «οκ» της Ομοσπονδίας.

Μπασκετική Ελλάς το μεγαλείο σου… Σε αυτή την χώρα όλα τελικά είναι πιθανό να συμβούν. Θέλετε παράδειγμα; Ιδού… ΕΟΚ και Απόλλωνας αγνοούν κανονικά την FIBA και λειτουργούν όπως τους… καπνίσει.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έστειλε προ καιρού ρητή εντολή στην ΕΟΚ για την ολική απαγόρευση μεταγραφών σε όσες ομάδες έχουν ΒΑΝ. Ο Απόλλωνας Πάτρας όμως, όπως οποίος μάλιστα δείχνει να είχε επαφή και με την ΕΟΚ για το θέμα, φέρεται να προσεγγίζει κανονικά παίκτες και να τους λέει ότι έχει το «οκ» της Ομοσπονδίας!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτί των Πατρινών δεν έχει ιδρώσει μετά την εν λόγω εντολή της FIBA προς την ΕΟΚ. Μια εντολή μάλιστα που η Παγκόσμια Ομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι όποιος την παραβαίνει από τις ομάδες, τότε το μάρμαρο θα το πληρώνει η ΕΟΚ, διότι σε κάθε παράβαση θα της επιβάλλεται πρόστιμο 18.000 ευρώ γα κάθε φορά που θα γίνεται… παρατυπία από κάποιον σύλλογο!

Ο Απόλλωνας έχει στην πλάτη του το βαρύ φορτίο του ΒΑΝ από την υπόθεση της δικαίωσης του Alex Acker για οφειλές της ομάδας προς εκείνον και τον μάνατζέρ του. Οι Πατρινοί, όμως, δεν… πτοούνται.

Μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν ότι στις αρχές της εβδομάδας, άνθρωποι του Απόλλωνα επισκέφτηκαν τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και συζήτησαν μαζί του το συγκεκριμένο θέμα.

Το ωραίο είναι ότι ο Απόλλωνας κάνει κανονικά επαφές με παίκτες και το πιο ωραίο είναι ότι φέρεται να τους λέει ότι δεν υπάρχει θέμα με το ΒΑΝ και FIBA και μάλιστα τονίζουν ότι έχουν το «οκ» από την πρόεδρο της ΕΟΚ, ο οποίος θα τους βοηθήσει!

Η FIBA, βέβαια άλλα έχει πει. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ξεκαθάρισε επίσημα στην ΕΟΚ ότι απαγορεύεται σε οποιαδήποτε ομάδα, που έχει ΒΑΝ να προχωρήσει σε μεταγραφή. Και ταυτόχρονα καθιστά την ΕΟΚ υπεύθυνη ώστε να σταματήσει πλέον να κάνει τα «στραβά μάτια». Ως τώρα η Ομοσπονδία επέτρεπε (παράτυπα) να γίνονται μεταγραφές «εσωτερικές» από τις ομάδες που είχαν απαγόρευση. Μπορούσαν δηλαδή να παίρνουν παίκτες (Έλληνες ή ξένους) των οποίων η «ελευθέρας» βρισκόταν στην ΕΟΚ.

Ο Απόλλωνας (όπως και κάθε άλλη ομάδα που έχει οφειλές), λοιπόν, αν δεν ρυθμίσει το χρέος προς τον Acker, τότε δεν θα μπορεί να κάνει καμία μεταγραφή!

Μάλιστα αυτό δεν αλλάζει όσα… επιχειρήματα κι αν παρουσιάσουν. Όπως εκείνο ότι ο Απόλλωνας Πάτρας είναι πλέον άλλη ομάδα και όχι η παλιά, διότι η διοίκηση έχει πάει πλέον στον Ερασιτέχνη. Αυτά η FIBA δεν τα αναγνωρίζει.

Εδώ έχουμε κι ένα ακόμα ζήτημα: Πως είναι δυνατόν η ΕΟΚ (που θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο) και ο Απόλλωνας να αγνοούν τόσο επιδεικτικά την εντολή της FIBA; Και πως είναι δυνατό να θεωρούν ότι θα βρουν τρόπο να την παρακάμψουν χωρίς να έχουν επιπτώσεις;

Μέσα σε όλα υπάρχουν και οι επερχόμενες εκλογές στην Ομοσπονδία. Αν δηλαδή, η ΕΟΚ κάνει τα στραβά μάτια στο θέμα του Απόλλωνα και η FIBA της ρίξει πρόστιμο, τότε το… κουστούμι ποιος θα το πληρώσει; Αν μάλιστα έχει εκλεγεί άλλος πρόεδρος, τότε ποιος θα χρεωθεί τα «φέσια» αυτά προς την FIBA; Ο νέος πρόεδρος;

Το θέμα δεν είναι εύκολο και είναι και τεράστιο και η ΕΟΚ και ο Απόλλωνας πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, δημόσια κι επίσημα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Jul 2020 11:14 #236460 by Βασίλης Φρίγκας
Το διαζύγιο Παππά-ΠΑΟ ήταν ξαφνικό και σοκ για πολύ κόσμο και πολλοί φίλοι του τριφυλλιού χαλάστηκαν από την εξέλιξη αυτη. Καθώς ο Νίκος Παππάς ήταν δεμένος με το κόσμο,με την ομάδα μια 7ετία και έβγαινε και μπροστά στα δύσκολα . Πέρσι είχε και ένα σοβαρό τραυματισμό αλλά αυτό επουδενί επηρρέασε θαρρώ την απόφαση για χωρισμό καθώς στην ηλικία των 30 έχει μια γεμάτη τριετία μπροστά του. Δεν θα ήταν έκπληξη να έφευγε ο Παππας με τον Πιτίνο ή με ένα ΠΑΟ με μεγάλο μπάτζετ.

Οταν όμως το μπάτζετ πέφτει και ο Παναθηναϊκός έχει Έλληνα τεχνικό και μάλιστα νεαρό και άπειρο και όταν θέλει να κτίσει πάνω στο Ελληνικό στοιχείο και να συσπειρώσει τον κόσμο του για να τον κρατήσει, είναι απορίας άξιον πως δεν ανανέωσε ο Παππάς. Ο Έλληνας παίκτης που χαρακτηρίζεται απο πολλούς ιδιόρυθμος και δύσκολος για συνεργασία και γι αυτό άλλωστε και οι περισσότεροι προπονητές δεν τον θέλουν στην διαθεσή τους,δεν πάυει να είναι ένα αυθεντικό ταλέντο και ο πιο χαρισματικός επιθετικά Έλληνας παίκτης.

Η υποχρέωση κάθε προπονητή δεν είναι να διώχνει όποιον θεωρεί δύσκολο χαρακτήρα αλλά να κάνει...χωριό μαζί του για να εκμεταλλευθεί το ταλέντο του! Ο Παππάς μάλιστα είχε δεχθεί μια τρελή μείωση στις αποδοχές του καθώς το οικονομικό δεν ήταν το πρώτο που τον ενδιέφερε αλλά ήθελε να μείνει και να τραβήξει πάνω του την ομάδα,να ηγηθεί για να δώσει και απαντήσεις σε αρκετούς. Με τον Βόβορα στον πάγκο και δεχόμενος μια τόσο μεγάλη μείωση ήταν σίγουρος και ορεξάτος ότι του χρόνου θα ήταν η χρονιά του.

Ακόμα και με την απόκτηση του Φόστερ στο "2" όλοι όσοι έβλεπαν τα δεδόμενα,εκτιμούσαν όπως και εγώ άλλωστε,ότι το δίδυμο στην θέση θα ήταν ο Αμερικανός και ο Παππάς. Μάλιστα με την φυγή του Καλάθη,ο Παππάς μαζι με Μήτογλου,Παπαπέτρου,Παπαγιάννη θα ήταν η νέα βάση. Παρόλα αυτά όμως ο Βόβορας πήρε μια απόφαση που θα συζητηθεί και λειτούργησε μάλλον επηρρεασμένος από τον Πιτίνο που δεν πολυγούσταρε τον Παππά για να το πούμε κομψά.

Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε με μια αμφιλεγόμενη κίνηση καθώς στα δύσκολα θα έπρεπε να έχει στηρίγματα και πολλούς Έλληνες που μάλιστα είναι δεμένοι και με την κερκίδα. Ο Βόβορας δεν τα υπολόγισε αυτά καθώς προφανώς δεν πίστευε στον Παππά και προφανώς οπως έιπε στην παρουσιασή του θέλει μια πολύ αθλητική ομάδα. Βεβαίως θα πρέπει να βρει και καλούς σκόρερ και φτηνούς καθώς η πολύ αθλητικότητα δεν αρκεί από μόνη της αν δεν βάζεις και την μπάλα στο καλάθι.

Ο Παππάς άλλωστε με περίπου 200-250χιλ ήταν ιδανικός καθώς είχε όρεξη να αποδείξει πράματα και θα λειτουργούσε και σαν ασπίδα για τον νέο προπονητή. Ο Βόβορας πήρε για μένα λάθος απόφαση αλλά αυτός αποφασίζει και αυτός κρίνεται. Πάντως η αποφασή του ήταν βαριά που λεμε γιατί στα 30του αποφάσισε να μην συνεργαστεί με ένα όνομα της ομάδας και τον αρχηγό της ουσιαστικά μετά την αποχώρηση Καλάθη που μάλιστα δεν κόστιζε και είχε διάθεση να δουλέψει για να δώσει απαντήσεις και άρα κίνητρο.

Ο καιρός θα δείξει... Πάντως ο Παππάς έχει μπροστά του μετά το σοκ την ευκαιρία να διαλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Θα μείνει Ελλάδα που τα λεφτά του ΠΑΟ τα βρίσκει εύκολα από την ΑΕΚ πχ; Ή θα πάει Ευρωλίγκα που δεν είναι τόσο εύκολο σε καλή ομάδα πρωταγωνίστρια; Ή θα πάει με ένα καλό συμβόλαιο σε μια ομάδα δεύτερης γραμμής στην Ευρώπη; Οπως και να έχει με μια καλή χρονιά έχει μπροστά του μια γεμάτη τριετία και ένα καλό συμβόλαιο ακόμα. Θα πρέπει να πάει όμως θεωρώ σε μια ομάδα που θα πάιζει ελεύθερο μπάσκετ και θα του δίνει την ευκαιρία να σολάρει.....!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Jul 2020 11:57 #236484 by Βασίλης Φρίγκας
Το μπάσκετ δεν έχει ανάγκη μόνο τις μεγάλες ομάδες αλλά και τους ανθρώπους που βάζουν χρήματα επειδή το… γουστάρουν. Όπως ο Θόδωρος Ριζούλης.

Θα μου πείτε ότι ο νόμος είναι…νόμος. Όσο σκληρός κι αν είναι. Θα σας απαντήσω ότι πολλές φορές έχουν βρεθεί παράθυρα προκειμένου να εξυπηρετηθεί μια κατάσταση. Περισσότερο πολύπλοκη και συζητήσιμη απ’ αυτή που έχουμε μπροστά μας με την Λάρισα.

Σίγουρα το διαβάσατε ότι η ΕΕΑ ζήτησε την αποβολή της Λάρισας από την Basket League. Για ένα θέμα εντελώς τυπικό, που εντάξει, δε γίνεται να κάνεις τα… στραβά μάτια όταν είσαι Επιτροπή αλλά σίγουρα δεν έχουμε να κάνουμε και με το…κορυφαίο σκάνδαλο του ελληνικού μπάσκετ.

Αν εξετάσουμε την ουσία και όχι τους τύπους κι εμβαθύνουμε λίγο την κατάσταση τότε θα διαπιστώσουμε ότι το μπάσκετ δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει ανθρώπους που θέλουν να βάλουν και βάζουν χρήματα. Ανθρώπους, όπως ο Θόδωρος Ριζούλης που πληρώνουν κανονικά και στην ώρα τους, έχουν ένα μαγαζί μαζεμένο και νοικοκυρεμένο (με όλες τις παθογένειες μιας ομάδας που έπαιξε για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια) και κυρίως έχουν όραμα για κάτι περισσότερο.

Το πρόβλημα του μπάσκετ δεν είναι οι τύποι, αλλά η ουσία. Πολλές φορές μένουμε στους τύπους και χάνουμε την ουσία. Οι Λαρισαίοι την…πάτησαν από απειρία κι αυτό είναι κάτι που μπορούν να το δουν όλοι. Όταν έχουν γίνει…στραβά μάτια σε κραυγαλέες περιπτώσεις τότε θα πρέπει να βρίσκεις λύσεις σε θέμα όπως αυτό της Λάρισας.

Ακριβώς επειδή πρόκειται για μια εταιρεία «καθαρή», που δε φέσωσε κανέναν, που πλήρωσε τους πάντες και με έναν άνθρωπο που έβαλε πάνω από 200 χιλιάδες από την τσέπη του! Αυτό ακριβώς θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας. Ότι το μπάσκετ δεν μπορεί να «αποβάλλει» ανθρώπους που έχουν περάσει τις εξετάσεις, που πληρώνουν στην ώρα τους επειδή υπήρξε ένα καθαρά τυπικό ζήτημα. Που σε τελική ανάλυση μπορεί να λυθεί μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Ούτε Λαρισαίος είμαι, ούτε και τον γνωρίζω τον άνθρωπο. Η μπασκετική πιάτσα όμως γνωρίζει πολλά για τη συνέπεια και τη φερεγγυότητά του. Και το μπάσκετ δεν αντέχει ΚΙ ΑΛΛΕΣ απώλειες επενδυτών. Πρέπει να τους προσκαλεί όχι να τους χάνει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Jul 2020 11:39 #236540 by Ηλιας

billfrigas wrote: Το διαζύγιο Παππά-ΠΑΟ ήταν ξαφνικό και σοκ για πολύ κόσμο και πολλοί φίλοι του τριφυλλιού χαλάστηκαν από την εξέλιξη αυτη. Καθώς ο Νίκος Παππάς ήταν δεμένος με το κόσμο,με την ομάδα μια 7ετία και έβγαινε και μπροστά στα δύσκολα . Πέρσι είχε και ένα σοβαρό τραυματισμό αλλά αυτό επουδενί επηρρέασε θαρρώ την απόφαση για χωρισμό καθώς στην ηλικία των 30 έχει μια γεμάτη τριετία μπροστά του. Δεν θα ήταν έκπληξη να έφευγε ο Παππας με τον Πιτίνο ή με ένα ΠΑΟ με μεγάλο μπάτζετ.

Οταν όμως το μπάτζετ πέφτει και ο Παναθηναϊκός έχει Έλληνα τεχνικό και μάλιστα νεαρό και άπειρο και όταν θέλει να κτίσει πάνω στο Ελληνικό στοιχείο και να συσπειρώσει τον κόσμο του για να τον κρατήσει, είναι απορίας άξιον πως δεν ανανέωσε ο Παππάς. Ο Έλληνας παίκτης που χαρακτηρίζεται απο πολλούς ιδιόρυθμος και δύσκολος για συνεργασία και γι αυτό άλλωστε και οι περισσότεροι προπονητές δεν τον θέλουν στην διαθεσή τους,δεν πάυει να είναι ένα αυθεντικό ταλέντο και ο πιο χαρισματικός επιθετικά Έλληνας παίκτης.

Η υποχρέωση κάθε προπονητή δεν είναι να διώχνει όποιον θεωρεί δύσκολο χαρακτήρα αλλά να κάνει...χωριό μαζί του για να εκμεταλλευθεί το ταλέντο του! Ο Παππάς μάλιστα είχε δεχθεί μια τρελή μείωση στις αποδοχές του καθώς το οικονομικό δεν ήταν το πρώτο που τον ενδιέφερε αλλά ήθελε να μείνει και να τραβήξει πάνω του την ομάδα,να ηγηθεί για να δώσει και απαντήσεις σε αρκετούς. Με τον Βόβορα στον πάγκο και δεχόμενος μια τόσο μεγάλη μείωση ήταν σίγουρος και ορεξάτος ότι του χρόνου θα ήταν η χρονιά του.

Ακόμα και με την απόκτηση του Φόστερ στο "2" όλοι όσοι έβλεπαν τα δεδόμενα,εκτιμούσαν όπως και εγώ άλλωστε,ότι το δίδυμο στην θέση θα ήταν ο Αμερικανός και ο Παππάς. Μάλιστα με την φυγή του Καλάθη,ο Παππάς μαζι με Μήτογλου,Παπαπέτρου,Παπαγιάννη θα ήταν η νέα βάση. Παρόλα αυτά όμως ο Βόβορας πήρε μια απόφαση που θα συζητηθεί και λειτούργησε μάλλον επηρρεασμένος από τον Πιτίνο που δεν πολυγούσταρε τον Παππά για να το πούμε κομψά.

Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε με μια αμφιλεγόμενη κίνηση καθώς στα δύσκολα θα έπρεπε να έχει στηρίγματα και πολλούς Έλληνες που μάλιστα είναι δεμένοι και με την κερκίδα. Ο Βόβορας δεν τα υπολόγισε αυτά καθώς προφανώς δεν πίστευε στον Παππά και προφανώς οπως έιπε στην παρουσιασή του θέλει μια πολύ αθλητική ομάδα. Βεβαίως θα πρέπει να βρει και καλούς σκόρερ και φτηνούς καθώς η πολύ αθλητικότητα δεν αρκεί από μόνη της αν δεν βάζεις και την μπάλα στο καλάθι.

Ο Παππάς άλλωστε με περίπου 200-250χιλ ήταν ιδανικός καθώς είχε όρεξη να αποδείξει πράματα και θα λειτουργούσε και σαν ασπίδα για τον νέο προπονητή. Ο Βόβορας πήρε για μένα λάθος απόφαση αλλά αυτός αποφασίζει και αυτός κρίνεται. Πάντως η αποφασή του ήταν βαριά που λεμε γιατί στα 30του αποφάσισε να μην συνεργαστεί με ένα όνομα της ομάδας και τον αρχηγό της ουσιαστικά μετά την αποχώρηση Καλάθη που μάλιστα δεν κόστιζε και είχε διάθεση να δουλέψει για να δώσει απαντήσεις και άρα κίνητρο.

Ο καιρός θα δείξει... Πάντως ο Παππάς έχει μπροστά του μετά το σοκ την ευκαιρία να διαλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Θα μείνει Ελλάδα που τα λεφτά του ΠΑΟ τα βρίσκει εύκολα από την ΑΕΚ πχ; Ή θα πάει Ευρωλίγκα που δεν είναι τόσο εύκολο σε καλή ομάδα πρωταγωνίστρια; Ή θα πάει με ένα καλό συμβόλαιο σε μια ομάδα δεύτερης γραμμής στην Ευρώπη; Οπως και να έχει με μια καλή χρονιά έχει μπροστά του μια γεμάτη τριετία και ένα καλό συμβόλαιο ακόμα. Θα πρέπει να πάει όμως θεωρώ σε μια ομάδα που θα πάιζει ελεύθερο μπάσκετ και θα του δίνει την ευκαιρία να σολάρει.....!


Οταν λες εβγαινε μπροστα στα δυσκολα ποτε εννοεις;

Αυτα τα 7 χρονια παντα ενας καλαθης ηταν μπροστα, ενας Γκιστ ή παλαιοτερα ο Διαμαντιδης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Jul 2020 17:33 #236554 by Blood Prince
Ο Καλάθης με το που πήγε στην Μπαρτσελόνα βγήκε και είπε



"έπαιξα στην Ελλάδα για οκτώ χρόνια, όταν με κάλεσε η Μπαρτσελόνα και μου είπε ότι με θέλει, είπα γρήγορα το "ναι". Θα έχω συμπαίκτες όπως ο Νίκολα Μίροτιτς, ο Κόρι Χίγκινς και ο Βίκτορ Κλαβέρ" για να συνεχίσει: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα παίξω για μια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα, έναν σύλλογο πρώτου επιπέδου, το να έρθω εδώ ήταν μια εύκολη επιλογή. Ήταν πάντα όνειρό μου να έρθω εδώ (σ.σ.: στην Μπαρτσελόνα). Δεν δίστασα, μόλις με κάλεσαν".

File Attachment:


Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Jul 2020 12:53 #236576 by Βασίλης Φρίγκας
Στην χώρα μας θα διεξαχθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδια και μάλιστα σε ένα από τα κορυφαία κλειστά γήπεδα μπάσκετ της Ελλάδας το ΣΕΦ.

Η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με αμαξίδια κατάφερε έπειτα από μεθοδικές κινήσεις να διασφαλίσει πως οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στην χώρα μας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΟΣΕΚΑ:

“Η ΟΣΕΚΑ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο (Division B) θα διεξαχθεί στο φιλόξενο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (17-22 Νοεμβρίου), που πλέον είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης.

Η κορυφαία – μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 – διοργάνωση στον χώρο του αθλητισμού με αναπηρία, θα διεξαχθεί στο κορυφαίο μπασκετικό γήπεδο της χώρας, αλλά για να συμβεί αυτό έπρεπε:

• Να βρούμε στο πρόσωπο της Προέδρου του ΣΕΦ, Χριστίνας Τσιλιγκίρη, έναν άνθρωπο διατεθειμένο να προσφέρει, δίχως δεύτερη σκέψη. Ένα «ευχαριστώ» είναι πολύ λίγο, για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη μας για τη διάθεση, για τη βοήθεια, για τον ενθουσιασμό της.

• Να αποδεχθεί το αίτημά μας το Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, να προστρέξουν οι άνθρωποι του ΣΕΦ, με τους οποίους από κοινού θα οργανώσουμε τις δράσεις μας.

• Να συναινέσει η ΚΑΕ Ολυμπιακός, την οποία δημόσια ευχαριστούμε, ώστε να παραχωρηθεί το ΣΕΦ σε μια εποχή που θα είναι σε πλήρη εξέλιξη η Ευρωλίγκα. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία.

Είμαστε περήφανοι, γιατί θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε άρτιες εγκαταστάσεις με την αρωγή της Διοίκησης του Σταδίου και των εργαζόμενων, για μια σπουδαία διοργάνωση, που θα καταστήσει με σαφήνεια σε όλη την Ευρώπη ότι η χώρα μας δείχνει τον σεβασμό που αρμόζει, στους αθλητές με αναπηρία.

Δεσμευόμαστε ότι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα μείνει στην ιστορία ως η σπουδαιότερη αθλητική διοργάνωση στον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία. Γιατί το αξίζουν και γιατί με τέτοιους «συμπαίκτες» μπορούμε να το κάνουμε ακόμη καλύτερο!

Στη φωτογραφία: Ευγενία Καράκου (Προϊσταμένη Αξιοποίησης κι Ανάπτυξης του ΣΕΦ), Χρήστος Καλούδης (Πρόεδρος ΟΣΕΚΑ), Χριστίνα Τσιλιγκίρη (Πρόεδρος ΣΕΦ), Γιώργος Κογκαλίδης (Υπεύθυνος Τύπου ΟΣΕΚΑ), Θανάσης Κακαβάς (Τεχνικός Διευθυντής Εθνικής Ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο)”.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jul 2020 10:32 #236606 by Βασίλης Φρίγκας
Η ΕΟΚ έβγαλε την προκήρυξη της Α2 για τη νέα σεζόν, στην οποία τονίζεται ρητά και κατηγορηματικά ότι οι ομάδες δεν θα έχουν ξένους στις τάξεις τους! Αντιδράσεις από κάποιες ομάδες. «Είχαμε συμφωνήσει με τις ομάδες και το θέμα πέρασε διά πλειοψηφίας», είπε ο Τάκης Τσαγκρώνης.

Το πρωτάθλημα της Α2 στη νέα σεζόν θα διεξαχθεί χωρίς ξένους! Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία θα είναι καθαρά ελληνική! Η ΕΟΚ έβγαλε την προκήρυξη της Α2 για τη νέα σεζόν, στην οποία τονίζεται ότι οι ομάδες δεν θα έχουν ξένους στις τάξεις τους!

Κάποια σενάρια και δημοσιεύματα ανέφεραν ότι αυτό προκάλεσε μια μουρμούρα από κάποιες ομάδες.

Ο Τάκης Τσαγκρώνης όμως, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ τόνισε στο Basketblog.gr ότι τα σωματεία ζήτησαν να μην υπάρχουν ξένοι στη νέα σεζόν, έτσι ώστε να πάρουν μια οικονομική ανάσα και να μπορέσουν να απορροφήσουν κάποιες από τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν στα ταμεία τους οι οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού.

Επίσης τόνισε ότι η ΕΟΚ συμφώνησε απλά μαζί τους και ότι το όλο θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία όπου οι ομάδες συμφώνησαν κατά πλειοψηφία να μην υπάρχουν ξένοι στη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Α2.

Αναλυτικά ο Τάκης Τσαγκρώνης ανέφερε: «Τα σωματεία είχαν συνάντηση και στη συνέχεια εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με την ΕΟΚ. Μας ενημέρωσαν ότι θα ήθελαν το νέο πρωτάθλημα να διεξαχθεί χωρίς ξένους, έτσι ώστε οι ομάδες να πάρουν μια οικονομική ανάσα μετά τα τεράστια πλήγματα που προκάλεσε σε όλους τους συλλόγους ο κορονοϊός. Εμείς συμφωνήσαμε μαζί τους. Στην συνάντησή μας με τις ομάδες αποφασίστηκε δια πλειοψηφίας να γίνει το νέο πρωτάθλημα χωρίς ξένους».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jul 2020 13:52 #236608 by Ηλιας
Φωτογραφικη αποφαση καθαρα και μονο για να μην μπορει να αγωνιστει ο Ποκουσεφσκι.

Νταξει τα εχετε με τον Ολυμπιακο, το πιτσιρικι 18 χρονων τι σας φταιει;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jul 2020 10:53 #236670 by Βασίλης Φρίγκας
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση στον Ολυμπιακό για το θέμα του Κώστα Σλούκα, οι «ερυθρόλευκοι» αισιοδοξούν ότι ο παίκτης θα αποδεσμευτεί από την Fenerbahce, κάτι που ίσως γίνει εντός των ημερών και θα γυρίσει στο μεγάλο λιμάνι.

Στον Ολυμπιακό άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο «μπαμ» που ετοιμάζει η ομάδα με την επιστροφή του Κώστα Σλούκα. Οι «ερυθρόλευκοι» αισιοδοξούν ότι ο παίκτης θα αποδεσμευτεί από την Fenerbahce, κάτι που ίσως γίνει εντός των ημερών, και θα γυρίσει και πάλι στο μεγάλο λιμάνι.

Η απόκτηση του Lorenzo Brown από την Fenerbahce έδειξε πολλά για τις διαθέσεις των Τούρκων για το θέμα Σλούκα. O Αμερικανός αποκτήθηκε για να έχει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι και να παίζει φυσικά αρκετά. Αυτό σημαίνει ότι τα άλλα γκαρντ της ομάδας και στην περίπτωσή μας ο Σλούκας, θα δουν τον χρόνο τους να ψαλιδίζεται κάπως.
Ο Έλληνας παίκτης έχει ένα πολύ «βαρύ» (οικονομικά) συμβόλαιο με την Fener. Οι Τούρκοι έχουν ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι θα πάνε σε τεράστια μείωση του μπάτζετ. Το να κρατήσουν λοιπόν, τον Σλούκα με το μεγάλο συμβόλαιο και να μην τον έχουν σε κεντρικό ρόλο δεν θα ήταν λογικό.

Γι’ αυτό και τα σενάρια έλεγαν ότι η Fener δεν θα… τηρήσει το συμβόλαιο του «Σλούκι Λουκ» και θα επέλεγε είτε τον δρόμο της μείωσης (αυτό ο παίκτης δεν θα το δεχόταν και θα έφευγε) ή απευθείας στη λύση του χωρισμού κοινή συναινέσει. Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι τις επόμενες μέρες το όλο θέμα θα ξακαθαρίσει.

Όποιες κι από τις δυο περιπτώσεις, πάντως κι αν διαλέξει η τουρκική ομάδα, ένα είναι σίγουρο. Ο Σλούκας θα πει «αντίο» στην ομάδα.

Και φυσικά αμέσως μετά θα πάρει τον δρόμο για τον Πειραιά. Ο παίκτης τα έχει βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό και μόλις μείνει ελεύθερος θα επιστρέψει πίσω στους «ερυθρόλευκους».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification