Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Xbox Series X: Γενική συζήτηση

28 Mar 2024 10:45 #275450 by Nikos Georgopoulos
Phil Spencer: "Η επιχείρηση θα πρέπει να είναι κερδοφόρα, το 2025 θα είναι ακόμη πιο δύσκολο



Ο Phil Spencer έκανε δηλώσεις στο Polygon για τις 2.000 απολύσεις στη Microsoft: "Δεν έχω καμία πολυτέλεια του να μην χρειάζεται να διευθύνω μια κερδοφόρα αναπτυσσόμενη επιχείρηση εντός της Microsoft. Αυτό είμαστε σήμερα. Αλλά ακριβώς σε ολόκληρο τον κλάδο. Σκέφτομαι τους φίλους μου στον κλάδο που έχουν χάσει την δουλειά τους και πως δεν θέλω αυτή η βιομηχανία να είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν, με σιγουριά, να χτίσουν μια καριέρα". Είπε επίσης ότι η gaming βιομηχανία προβλέπεται να είναι «μικρότερη» το 2025 όσον αφορά τους παίκτες και τα χρήματα που θα δαπανήσουν. Οι μεγάλες εισηγμένες στα χρηματιστήρια εταιρείες πρέπει να κάνουν κινήσεις που να δίνουν στους επενδυτές εμπιστοσύνη ότι έρχονται κέρδη και αυτό μπορεί να σημαίνει περικοπή θέσεων εργασίας για να φτάσουν εκεί.
Ο Spencer είπε συγκεκριμένα: «Παίρνετε πολλές εισηγμένες στα χρηματιστήρια εταιρείες που είναι στον κλάδο και που πρέπει να δείξουν στους επενδυτές τους ανάπτυξη, διαφορετικά γιατί κάποιος να κατέχει μερίδιο της μετοχής κάποιου εάν δεν πρόκειται να αναπτυχθεί; Η πλευρά της επιχείρησης που στη συνέχεια ελέγχεται εξονυχιστικά είναι η πλευρά του κόστους. Γιατί αν δεν πρόκειται να αυξήσεις την πλευρά των εσόδων, τότε η πλευρά του κόστους γίνεται αμφισβητήσιμη», είπε.

Οι απολύσεις στο Xbox είναι "πραγματικά αποτέλεσμα μιας βιομηχανίας που δεν αναπτύσσεται", είπε ο Spencer. Συνέχισε λέγοντας ότι βλέπει καλύτερες μέρες στο μέλλον αφού η βιομηχανία: "Μπορεί να αναπτυχθεί και θα αναπτυχθεί ξανά. Αλλά βλέπετε αυτή τη στιγμή οι επιπτώσεις έχουν ανθρώπινο αντίκτυπο. Και θα πρέπει όλοι να το σκεφτούμε", είπε.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Mar 2024 10:47 #275459 by Nikos Georgopoulos
Phil Spencer: "Το Epic Games Store στο Xbox θα ωφελούσε τους gamers"




Θέλει οι gamers να έχουν πολλές επιλογές, όπως στα PC. 

Ο Phil Spencer, CEO του Microsoft Gaming δήλωσε , μεταξύ άλλων, ότι η ύπαρξη του Epic Games Store θα ωφελούσε τους gamers.

Συγκεκριμένα ο Spencer μίλησε για την επιθυμία του να έχει ένα πιο ανοιχτό οικοσύστημα στις κονσόλες της Microsoft, όπως τα PC, τα οποίο έχουν πρόσβαση σε αρκετές πλατφόρμες. Όταν ερωτήθηκε για το αν η ύπαρξη stores, όπως τα Epic Games Store και Itch.io στο Xbox θα ωφελούσαν τους gamers, απάντησε: "Ναι. Σκεφτείτε την ιστορία μας ως εταιρεία Windows. Κανείς δεν θα το σκεφτόταν αν έλεγα: Όταν χρησιμοποιείτε PC, εσείς αποφασίζετε τι εμπειρία θα έχετε, διαλέγοντας από πού θα αγοράσετε games. Αυτό έχει μεγάλη αξία."

Ο Spencer πρόσθεσε ότι "και οι games θα είχαν όφελος αν είχαν πολλαπλά stores για να επιλέξουν, αλλά και οι κατασκευαστές". Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόλο που η προσπάθεια του να κοπούν τα κόστη των hardware μπορεί να αποφέρει κέρδη βραχυπρόθεσμα, αυτή η λογική μπορεί να ωθεί παίκτες προς πιο ευέλικτες πλατφόρμες, όπως τα PC. Αυτό σε συνδυασμό με την πιο αργή παραγωγή των κονσολών, κάνουν τον κλασσικό τρόπο της επιχειρηματικής προσέγγισης να μην βγάζει πολύ νόημα. Αναλυτικά ο Spencer δήλωσε: "Η δημιουργία των hardware γίνεται πιο δύσκολη στον σημερινό κόσμο. Και δεν ξέρω σε τα ωφελεί την βιομηχανία. Οπότε σκέφτομαι: Ποια είναι τα όρια; Τι είναι αυτό που προκαλεί τριβές στον σημερινό κόσμο των παικτών και των δημιουργών; Και πως μπορούμε να βοηθήσουμε;"

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Mar 2024 11:01 #275467 by Nikos Georgopoulos
Xbox Series X digital edition




Διέρρευσαν εικόνες της κονσόλας σε λευκό χρώμα.

Εικόνες της ως τώρα φημολογούμενης digital έκδοσης του Xbox Series X διέρρευσαν online και δείχνουν την κονσόλα σε άσπρο χρώμα.

Η ύπαρξη της συγκεκριμένης έκδοσης είχε διαρρεύσει κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης της Microsoft με την FTC για την εξαγορά της Activision Blizzard. Σε εκείνα τα έγγραφα αναγραφόταν η ημερομηνία 2024, αλλά ο Phil Spencer είχε δηλώσει ότι πολλά από εκείνα τα αρχεία ήταν παλιά και αρκετά σχέδια είχαν αλλάξει.


Exputer has leaked the initial images of a diskless, white Xbox Series X.

Exputer's report, drawing from its internal sources, indicates Microsoft is developing a disk-free, white version of the Xbox Series X.

The report anticipates the launch of this fully digital console to… pic.twitter.com/VvOD4MKyzw

— Game4index (@game4index) March 27, 2024

Τον Φεβρουάριο του 2024 ο leaker eXtas1s δήλωσε ότι η κονσόλα πράγματι θα κυκλοφορήσει μεταξύ του Ιουνίου και του Ιουλίου. Στις 27 Μαρτίου ο ίδιος ανέβασε κάποιες φωτογραφίες της κονσόλας, βέβαια αρκετά χαμηλής ανάλυσης. Παρόλα αυτά η κονσόλα δείχνει ίδια σε σχήμα με το ήδη υπάρχον Xbox Series X, με την διαφορά ότι είναι σε λευκό χρώμα και ότι δεν διαθέτει disc drive.

Προς το παρόν η Microsoft δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Apr 2024 11:11 #275522 by Nikos Georgopoulos
Xbox AI Chatbot




Θα σας βοηθάει με οδηγίες στα games, υποστήριξη, refunds κ.α.

Η Microsoft δοκιμάζει ένα AI Chatbot σε κονσόλες Xbox. Προς το παρόν βρίσκεται στο στάδιο του prototype.

Η Αμερικάνικη εταιρεία πιστεύει πολύ στην τεχνητή νοημοσύνη (αφού έχει χρηματοδοτήσει την OpenAI με το ChatGPT). Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο The Verge ότι η Microsoft δοκιμάζει αυτό που ονομάζεται "Xbox Support Virtual Agent". Tο chatbot αυτό διαθέτει έναν animated χαρακτήρα που μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις που σχετίζονται με το Xbox με φωνή ή κείμενο.

Η Microsoft δήλωσε ότι: "Το prototype το καθιστά ευκολότερο και πιο γρήγορο για τους παίκτες στο να λαμβάνουν βοήθεια σε θέματα υποστήριξης χρησιμοποιώντας ομιλία, ενώ λαμβάνει πληροφορίες από υπάρχουσες σελίδες Xbox support".

Το Verge ανέφερε περαιτέρω ότι αυτό το chatbot Xbox AI αποτελεί μέρος μιας «μεγαλύτερης προσπάθειας» της Microsoft για την εισαγωγή του AI στην πλατφόρμα και τις υπηρεσίες των κονσολών Xbox. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι η Microsoft έχει ήδη δηλώσει δημόσια ότι θα τοποθετήσει την τεχνητή νοημοσύνη σε κάθε προϊόν που δημιουργεί, συμπεριλαμβανομένου του Xbox.

Το The Verge αναφέρει ότι -μεταξύ άλλων-: Το Xbox AI chatbot μπορεί να επεξεργαστεί επιστροφές χρημάτων για games και να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την υποστήριξη του Xbox. Το chatbot ρωτά τους παίκτες "Πώς μπορώ να σας βοηθήσω σήμερα" και είναι σε θέση να απαντήσει σε ερωτήσεις που σχετίζονται με ζητήματα Xbox, συνδρομές και υποστήριξη".

Οι πηγές του The Verge πρόσθεσαν ότι το Xbox AI chatbot είναι μόνο η αρχή για το πώς η Microsoft θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το AI για το Xbox. Το site ανέφερε ότι πολλά "χαρακτηριστικά AI" θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη "δημιουργία περιεχομένου στα games, τις λειτουργίες των games και την πλατφόρμα Xbox και τις συσκευές της". Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει γραφικά που δημιουργούνται από AI και assets για τα games. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για game testing και Generative AI NPCs (σ.σ. οι οποίοι δηλαδή θα λειτουργούν και θα επικοινωνούν μαζί σας με AI). Η Microsoft έχει ανακοινώσει μια συμφωνία με την εταιρεία ανάπτυξης Inworld για την δημιουργία νέων games με την χρήση AI.

Το AI στο Xbox θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στο moderation περιεχομένου από χρήστες. Επιπλέον, το Xbox μπορεί να αναπτύξει έναν "βοηθό" με τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορούσε να προσφέρει βοήθεια στους παίκτες καθώς παίζουν, εάν π.χ. χρειάζονται βοήθεια για να περάσουν ένα συγκεκριμένο level ενός παιχνιδιού.

Η Microsoft επένδυσε προηγουμένως 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο OpenAI για να ενισχύσει τις μελλοντικές της φιλοδοξίες AI. Ειδικά για το Xbox, ο CFO Tim Stuart d;hlvse πρόσφατα γιατί είναι τόσο ενθουσιασμένος με το AI: «Ποτέ δεν ήμουν πιο ενθουσιασμένος για μια τεχνολογική αλλαγή στο τοπίο του gaming. H τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα από αυτά τα σημεία καμπής για εμάς».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Apr 2024 03:02 #275560 by Nikos Georgopoulos
Xbox Showcase (Not E3) 2024




Ποια games θα παρουσιαστούν.

Η Microsoft ανακοίνωσε ένα Xbox Showcase για τις 9 Ιουνίου, στις ημέρες που κάποτε γινόταν η έκθεση E3, η οποία έχει πλέον ακυρωθεί.

Η Αμερικάνικη εταιρεία θα παρουσιάσει ένα μεγάλο event με μια σειρά από ανακοινώσεις νέων games και αποκαλύψεις ημερομηνίας κυκλοφορίας, μεταξύ άλλων. Το Verge ανέφερε ότι η Microsoft βρίσκεται στη μέση του προγραμματισμού της καλοκαιρινής έκθεσης που είχε ανακοινώσει προηγουμένως, η οποία σύμφωνα με το site θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 9 Ιουνίου. Η εκδήλωση φέρεται να περιλαμβάνει την ανακοίνωση του επόμενου Gears of War.

Επιπλέον, φημολογείται ότι η Microsoft θα χρησιμοποιήσει την εκδήλωση για να ανακοινώσει τις ημερομηνίες κυκλοφορίας του επόμενου Call of Duty, καθώς και των Avowed, Indiana Jones and the Great Circle και Microsoft Flight Simulator.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Apr 2024 08:54 #275740 by Nikos Georgopoulos
Microsoft: Η Activision Blizzard της αύξησε τα έσοδα, αλλά οι κονσόλες Xbox δεν πουλάνε τόσο




Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση κερδών.

Η Activision Blizzard αύξησε τα κέρδη της Microsoft, αλλά οι πωλήσεις των κονσολών Xbox έπεσαν κατακόρυφα.

Η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft συνέβαλε στην αύξηση των εσόδων από games, αλλά τα Xbox Series X/S είχαν μείωση στις πωλήσεις τους. Στην τελευταία της παρουσίαση κερδών, η Microsoft δήλωσε ότι τα έσοδα από τα games έχουν αυξηθεί κατά 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια ή 51%, σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα έσοδα από περιεχόμενο και υπηρεσίες Xbox αυξήθηκαν ειδικά κατά 62%. Η Microsoft παραδέχεται ότι αυτό οφείλεται στον καθαρό αντίκτυπο από την εξαγορά της Activision Blizzard.

Τα έσοδα από το hardware ωστόσο, έχουν μειωθεί κατά 31% από έτος σε έτος λόγω των κακών πωλήσεων των κονσολών Xbox. Ακόμη και η κυκλοφορία του σημαντικού Starfield δεν μπόρεσε να βελτιώσει τις πωλήσεις στο hardware. Επίσης, δεν γίνεται αναφορά στους αριθμούς συνδρομητών του Game Pass, άρα ίσως έχουν μειωθεί και αυτοί.

Τον Μάρτιο, ο επικεφαλής της Microsoft Gaming, Phil Spencer, μοιράστηκε την ανησυχία του για την «έλλειψη ανάπτυξης» στον κλάδο, η οποία ήταν βασικός λόγος για τις μαζικές απολύσεις στην εταιρεία νωρίτερα φέτος. Ίσως η Microsoft δεν θα έπρεπε να...κυκλοφορεί πλέον games στην ανταγωνιστική πλατφόρμα PlayStation, συμπεριλαμβανομένων των Sea of Thieves και Grounded, αφού έτσι χάνει πωλήσεις κονσολών Xbox.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification