Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

No Man's Sky

07 Mar 2021 15:29 #247419 by Γιώργος Τσάκωνας
Οι παίκτες του No Man’s Sky πλέον θα νιώθουν λιγότερο μόνοι στο απέραντο σύμπαν του παιχνιδιού.

Η Hello Games αποφάσισε να εισάγει την δυνατότητα απόκτησης κατοικιδίου στο patch 3.2 με όνομα Companions Update. Οι παίκτες μπορούσαν ήδη να εξημερώσουν τα περισσότερα πλάσματα του σύμπαντος του No Man’s Sky ταΐζοντάς τα, καθώς και να τα καβαλήσουν, όμως αργά η γρήγορα έπρεπε να τα αποχαιρετήσουν. Αυτό δεν είναι όμως πλέον αναγκαίο, καθώς με το νέο update μπορούν να υιοθετήσουν το κατοικίδιο της επιλογής τους και να το έχουν μαζί τους στις περιπέτειές τους.
Για όσους θέλουν να το παίξουν επιστήμονες, υπάρχει πλέον και η δυνατότητα δημιουργίας νέων ειδών πλασμάτων. Η διαδικασία είναι η εξής: Ο παίκτης παίρνει τα αυγά του κατοικιδίου του και με την χρήση ενός νέου αντικειμένου που μπορεί να βρεθεί στο Space Anomaly, με το όνομα Egg Sequencer, έχει την δυνατότητα να πειράξει το DNA τον πλασμάτων και να δημιουργήσει νέα είδη. Το κάθε πλάσμα έχει επίσης την δικιά του ξεχωριστή προσωπικότητα, που επηρεάζει τόσο το πως συμπεριφέρεται όσο και το πως σκέφτεται.

Σέλες, accessories και άλλα decorations είναι επίσης διαθέσιμα για τα κατοικίδια. Ο παίκτης μπορεί να παίξει με το κατοικίδιό του και να επικοινωνήσει μαζί του, και αυτό με την σειρά του τον βοηθάει στις περιπέτειές του. Η Hello Games αναφέρει πως “μπορείτε να εκπαιδεύσετε τα πλάσματα ώστε να ψάχνουν για resources, να εντοπίζουν κινδύνους, να παρέχουν φωτισμό, να κυνηγάνε εχθρικά πλάσματα, να εντοπίζουν κτήρια, να βρίσκουν πολύτιμους θησαυρούς και χρησιμοποιούν mining lasers περασμένα στον ώμο τους”.

Ενδιαφέρουσα προσθήκη μπορώ να πω, σίγουρα θα κάνει το παιχνίδι πιο ευχάριστο.
 

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Sep 2021 14:35 - 11 Sep 2021 18:36 #255289 by Γιώργος Σκένδρος
Το No Man's Sky έχει πλέον θετικές κριτικές στο Steam πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του. 

 

O ιδρυτής της Hello Games Sean Murray μοιράστηκε χθες την είδηση ότι το No Man's Sky πέρασε τελικά το κατώφλι του "Mostly Positive", που σημαίνει ότι τουλάχιστον το 70% των κριτικών Steam βαθμολόγησαν θετικά το παιχνίδι. Tο No Man's Sky αντιμετωπίζεται σχετικά θετικά εδώ και αρκετό καιρό. Οι πρόσφατες κριτικές του παιχνιδιού βρίσκονται στο Very Positive μετά την κυκλοφορία της ενημερωμένης έκδοσης Frontiers για τη διαχείριση των οικισμών, αν και το συναίσθημα πήρε τη μεγαλύτερη στροφή όταν η Hello πρόσθεσε επιτέλους multiplayer το 2018.

O developer κατά την κυκλοφορία του No Man's Sky δέχθηκε επίθεση με κατηγορίες ότι εξαπάτησε τους οπαδούς με ένα κατάφωρα ημιτελές παιχνίδι. Αυτή η φήμη παρέμεινε στο παιχνίδι για χρόνια, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι χρειάστηκε μισή δεκαετία για να φτάσει το παιχνίδι σε θετική συναίνεση, παρά τα χρόνια μαζικών ενημερώσεων που επαναπροσδιόρισαν ριζικά το τι θα μπορούσε να είναι το No Man's Sky. 
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Apr 2022 21:12 - 14 Apr 2022 20:41 #262885 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic No Man's Sky
Η Hello Games έριξε ban στον νεοναζί του No Man's Sky




Ο παίκτης προκαλούσε προβλήματα στις βάσεις του Galactic Hub.

Ο νεοναζί του No Man's Sky δέχθηκε ban αφού σκόρπισε τον όλεθρο στο Galactic Hub.

Η Hello Games έκανε ban το troll αλλά οι παίκτες ανησυχούν για το μέλλον του video game. 18 πεντάκις εκατομμύρια πλανήτες και ακόμα δεν μπορείτε να ξεφύγετε από τους χειρότερους ανθρώπους στη Γη. Ο κεντρικός κόμβος του No Man's Sky, μια περιοχή του χαρτογραφημένου χώρου γνωστή ως Galactic Hub, απειλήθηκε πρόσφατα από ένα troll που οι παίκτες λένε ότι είναι "νεοναζί". Η εταιρεία ανάπτυξης Hello Games απέκλεισε μόνιμα το εν λόγω troll, αλλά οι παίκτες εξακολουθούν να ανησυχούν για τα εργαλεία αναφοράς.

Το No Man's Sky, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά για PC και PlayStation το 2016, έχει εξελιχθεί πολύ από το πέτρινο ντεμπούτο του. H αρχική κυκλοφορία δεν διέθετε πολλά υποσχόμενα χαρακτηριστικά, όπως το λειτουργικό multiplayer. Η διαφημιστική εκστρατεία υποδήλωνε ένα video game που ήταν τεχνικά τόσο τεράστιο που πιθανότατα δεν θα συναντούσατε ποτέ άλλον παίκτη. Oι παίκτες ωστόσο επισκέπτονταν πραγματικά τον ίδιο ακριβώς πλανήτη μεταξύ τους και δεν μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν ούτε να δουν ο ένας τον άλλον.

Πολλά από τα προβλήματα του έχουν από τότε διορθωθεί και η Hello Games έχει κυκλοφορήσει περισσότερες από δώδεκα δωρεάν επεκτάσεις με την πάροδο των ετών, εισάγοντας χαρακτηριστικά όπως mechs και προσαρμοσμένες βάσεις. Το No Man's Sky έχει λίγο πολύ ανακτήσει τη χαμένη υπεραξία των πρώτων χρόνων του, δημιουργώντας μια ισχυρή και υπερδραστήρια κοινότητα multiplayer.

Αυτή η κοινότητα συγκεντρώνεται σε μια σειρά από κατοικημένες περιοχές που αναφέρονται ως "πολιτισμένος χώρος", μία από τις οποίες είναι το Galactic Hub, μια σειρά από 11 διασυνδεδεμένες περιοχές όπου οι παίκτες συγκεντρώνονται για να χτίσουν. Ένας πλανήτης για παράδειγμα φιλοξενεί ένα ατελείωτο rave party ενώ ένας άλλος είναι μια εκτεταμένη σειρά από δρόμους και outposts, τα θεμέλια για μια ενδεχόμενη ουτοπική πόλη.Το Galactic Hub είναι γενικα απαλλαγμένο από trolls, πρόσφατα όμως, όπως σημείωσε ένας από τους συντονιστές του Hub σε μια μακροσκελή δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Reddit, ένας παίκτης ανέλαβε να σπείρει τον όλεθρο.



Ο παίκτης με το όνομα 7101334, ο οποίος ίδρυσε το Galactic Hub δήλωσε: "Ένα νεοναζιστικό troll κάνει griefing στις βάσεις του Galactic Hub και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Κάθε ένας ηγέτης ενός κανονικοποιημένου πολιτισμού συμφωνεί ότι η Hello Games έχει απογοητεύσει το πολιτισμένο διάστημα με την αδράνειά της. Η λειτουργία 'Report Base' επιστρέφει ένα σφάλμα 500 που σημαίνει ότι η Hello Games δεν έχει δει ποτέ ούτε μία από αυτές τις αναφορές, και η λειτουργία 'Block' του παιχνιδιού απλά δεν λειτουργεί καθόλου. Η ευκολότερη και λιγότερο αμφιλεγόμενη λύση θα ήταν να φτιάξουν το κουμπί αποκλεισμού στο παιχνίδι. Επί του παρόντος δεν κάνει τίποτα απολύτως, απ' όσο μπορούμε να πούμε. Ίσως μπλοκάρει κάποιον από το να σας κάνει join, αλλά μπορεί ακόμα να κάνει warp στο σύστημα και να μπει στη συνεδρία σας χωρίς να κάνει απευθείας join".

Οι παίκτες σε όλο το Galactic Hub, αφιερώνουν πολύ χρόνο στην κατασκευή βάσεων, outposts και άλλων εξωπλανητικών κατασκευών. Το εν λόγω τρολ, ωστόσο, εμφανιζόταν και έριχνε μπλοκ σε όλες αυτές τις βάσεις, καταστρέφοντας ουσιαστικά κάθε σχολαστικά σχεδιασμένο σχέδιο.
Η λειτουργία 'Report Base' επιστρέφει ένα σφάλμα 500 που σημαίνει ότι η Hello Games δεν έχει δει ποτέ ούτε μία από αυτές τις αναφορές, και η λειτουργία 'Block' του παιχνιδιού απλά δεν λειτουργεί καθόλου".

Σε όλο το Galactic Hub, οι παίκτες αφιερώνουν πολύ χρόνο στην κατασκευή βάσεων, φυλακίων και άλλων εξωπλανητικών κατασκευών. Το εν λόγω τρολ, ωστόσο, εμφανιζόταν και έριχνε μπλοκ σε όλες αυτές τις βάσεις, καταστρέφοντας ουσιαστικά κάθε σχολαστικά σχεδιασμένο σχέδιο. Σε κάθε κατάσταση παιχνιδιού ρόλων, είτε πρόκειται για βιντεοπαιχνίδι είτε για μια παρτίδα D&D, υπάρχει ένα ορισμένο επίπεδο ελευθερίας για τους μαλάκες - η ζωή είναι γεμάτη μαλάκες, άλλωστε - αλλά υπάρχει ένα όριο. Εκπρόσωποι του Galactic Hub έδωσαν στο site Kotaku το όνομα χρήστη του τρολ στο παρασκήνιο, ώστε να μην παραβιάσουν τυχόν όρους της EULA του No Man's Sky. Το Kotaku μπόρεσε να επαληθεύσει περαιτέρω το όνομα χρήστη σε στιγμιότυπα οθόνης και ένα βίντεο κλιπ, και πράγματι περιλαμβάνει αριθμούς που συνδέονται συνήθως με τη λευκή υπεροχή, καθώς και μια αναφορά σε έναν γνωστό ηγέτη νεοναζί.



H Hello Games αρνήθηκε να παράσχει ή να επιβεβαιώσει επίσημα το όνομα χρήστη του συγκεκριμένου παίκτη, αλλά δήλωσε: "Το πιο αποτελεσματικό πράγμα όταν βλέπουμε ότι αυτά τα ονόματα αναφέρονται σε εμάς είναι να τους αναφέρουμε στον κάτοχο της πλατφόρμας και να τους απαγορεύσουμε από όλα τα παιχνίδια, αντί να τους απαγορεύσουμε εμείς μόνο από το No Man's Sky. Αυτή είναι η συνήθης πορεία δράσης μας. Τούτου λεχθέντος, ο συγκεκριμένος παίκτης που αναφέρατε έχει ήδη αποκλειστεί μόνιμα και από το No Man's Sky". Οι παίκτες λένε ότι η προσπάθεια να αναφέρουν τον προσβλητικό παίκτη είχε ως αποτέλεσμα ένα σφάλμα " Server 500", το οποίο οδήγησε πολλούς να υποθέσουν ότι οι αναφορές δεν έφταναν πραγματικά στη Hello Games. H εταιρεία, από την πλευρά της, το αμφισβητεί αυτό και λέει ότι έλαβε τις καταγγελίες.

Ένας εκπρόσωπος της Hello Games δήλωσε ότι ο λόγος που εμφανίζονταν αυτά τα σφάλματα είναι επειδή οι βάσεις του παραβάτη παίκτη είχαν ήδη αναφερθεί. Το No Man's Sky δεν διαθέτει κάποια από τα εργαλεία άμεσης αναφοράς παικτών που είναι διαθέσιμα σε άλλα online games, κάτι που αποτελεί εδώ και καιρό ζήτημα για την κοινότητα του , αλλά οι παίκτες μπορούν να αναφέρουν απευθείας τις επιθετικές βάσεις και όχι τους παίκτες που τις έχτισαν.



Όταν οι παίκτες αναφέρουν μια βάση, αυτή αποκλείεται αμέσως από την τοπική προβολή -δηλαδή δεν μπορούν να τη δουν στο PC ή την κονσόλα τους, αλλά εξακολουθεί να είναι "διαθέσιμη για κατέβασμα από άλλους παίκτες". Η Hello Games εξετάζει όλες τις αναφορές και μετριάζει ανάλογα. Οι βάσεις που δέχονταν αναφορές μετριάστηκαν, παρά το γεγονός ότι ο παραβάτης παίκτης έκανε χρήση ορισμένων τακτικών που έχουν σχεδιαστεί για να παρακάμψουν τις υπάρχουσες μεθόδους κατά των trolls του παιχνιδιού, μια διόρθωση για την οποία βρίσκεται καθ' οδόν. Ο εκπρόσωπος της Hello Games δήλωσε: "Έχουμε εντοπίσει τα exploits και θα κυκλοφορήσει ένα patch το συντομότερο δυνατό. Έχουμε μια πολιτική που δεν αναγνωρίζει δημοσίως τα trolls ή τις μεθόδους τους, για να μην ενθαρρύνουμε τους μιμητές".

Άλλοι παίκτες, εν τω μεταξύ, λένε ότι η παράδοση τόσο αυστηρών εργαλείων αναφοράς σε μέλη της κοινότητας, ή ακόμα και σε έμπιστους συντονιστές, ανοίγει ενδεχομένως την πόρτα για εκμετάλλευση. H μονομερής εξουσία με αυτόν τον τρόπο θα προκαλέσει κατάχρηση. Ο 7101334 επεσήμανε ένα αξιοσημείωτο μέλος του Galactic Hub που δήλωσε ότι δεν χτίζουν πλέον κατασκευές σε πλανήτες επειδή γνωρίζουν ότι οι κατασκευές αυτές έχουν μεγάλες πιθανότητες να πληγούν από κακούς παράγοντες. Προφανώς, αυτό δεν είναι ιδανικό. Ο εκπρόσωπος της Hello Games, όταν ρωτήθηκε για πιθανά σχέδια επέκτασης της εργαλειοθήκης αναφοράς για τους παίκτες, δεν είχε να προσθέσει κάτι. Η εταιρεία, ανέφερε, είναι "σίγουργη για τα επίπεδα προστασίας που ήδη παρέχουμε".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Jul 2022 23:28 #265410 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic No Man's Sky
Παίκτες του No Man’s Sky εφηύραν το δικό τους cryptocurrency




Το χρησιμοποιούν για in-game δραστηριότητες.

Παίκτες του No Man’s Sky εφηύραν το δικό τους cryptocurrency, αλλά ο σκοπός τους δεν είναι να βγάλουν χρήματα και θέλουν η αξία του να παραμείνει χαμηλή. Το συγκεκριμένο cryptocuurency δημιουργήθηκε από μέλη του Galactic Hub , μιας κοινότητας του No Man’s Sky η οποία λειτουργεί μέσω του παιχνιδιού, του Discord και του Twitter. Η συγκεκριμένη κοινότητα υπάρχει εδώ και πάνω από 5 χρόνια και σκοπός της είναι να εμπνέει τους παίκτες να δημιουργήσουν τις δικές τους co op κοινότητες στο παιχνίδι.

Το cryptocurrency το οποίο ονομάζεται HubCoin δημιουργήθηκε ως επέκταση αυτής της κοινότητας και απευθύνεται σε παίκτες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει το game και δεν έχουν ανάγκη από το in game currency αλλά θέλουν να αποκτήσουν αντικείμενα τα οποία απαιτούν δραστηριότητες από τον παίκτη, σύμφωνα με τον δημιουργό του Galactic Hub, 7101334.

Επίσης δήλωσε: “Μπορεί απλά να θέλουν να πληρώσουν έναν πίνακα για την βάση τους, κάποιον PC παίκτη να κάνει save-edit ένα custom fauna companion για εκείνους, κάποιον ικανό αρχιτέκτονα να τους βοηθήσει να σχεδιάσουν την βάση τους ή μπορεί απλά να θέλουν να έχουν έτοιμα resources”.



Σκοπός του HubCoin είναι να καλύψει αυτό το κενό που υπάρχει, ενσωματώνοντας ένα cryptocurrency το οποίο δεν έχει αξία και τρέχει σε ένα Ethereum testnet. Ο ιδρυτής δήλωσε: “Δουλεύει σαν πραγματικό cryptocurrency αλλά δεν έχει αξία. Που σημαίνει ότι οι παίκτες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το παιχνίδι για να βγάζουν χρήματα”.

Το HubCoin μπορεί να αποκτηθεί μέσω του Galactic Hub, του Discord, του Subreddit, του Twitter και συμμετέχοντας σε συγκεκριμένα in-game events. Μόλις αποκτηθεί μπορεί να εξαργυρωθεί σε αγορές in-game αντικειμένων και υπηρεσιών, σε πληροφορίες και βοήθεια από άλλους παίκτες, σε στοιχήματα στο Galactic Hub ή σε αγορές από το Galactic Hub Marketplace.

Οι παίκτες που χρησιμοποιούν το Hubcoin είναι μόνο 149, ενώ τα μέλη του Galactic Hub είναι παραπάνω από τα διπλάσια. Το πρόβλημα είναι, το ότι ενώ το HubCoin δεν έχει αξία, μπορεί κάποιοι παίκτες οι οποίοι να έχουν αρκετά HubCoins, να ζητούν πραγματικά χρήματα από άλλους προκειμένου να τους δώσουν μερικά. Προκειμένου να αποτρέψουν αυτό το φαινόμενο, το Galactic Hub δήλωσε πως θα βάζουν σε μαύρη λίστα όσους προσπάθησαν να ανταλλάξουν HubCoins για πραγματικά χρήματα.

Όσον αφορά την επίδραση στο περιβάλλον που έχουν τα cryptocurrencies, το Galactic Hub δήλωσε πως άλλαξαν σε “proof of authority” testnet, το οποίο αντλεί λιγότερη ενέργεια από το “proof of work” το οποίο συνήθως χρησιμοποιείτε σε crypto mining.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Feb 2024 09:55 #275073 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic No Man's Sky
To No Man's Sky δωρεάν για το Σαββατοκύριακο




Το Omega update προσθέτει αποστολές, διαστημόπλοια και το Omega Expedition.

Το No Man's Sky είναι δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο, ταυτοχρόνως με την κυκλοφορία του Omega update, το πρώτο μεγάλο update μετά το Echoes τον Αύγουστο.

Η ενημέρωση Omega του No Man's Sky παρουσιάζει μερικά νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων αποστολών εντός πλανήτη. Μπορείτε να ξεκινήσετε αυτές τις αποστολές μιλώντας με εξωγήινους οργανισμούς που εκείνη τη στιγμή περιφέρονται στην επιφάνεια του πλανήτη και εμφανίζονται ανάλογα με διάφορους παράγοντες όπως κλίμα, τοποθεσία και προσωπικότητα. Επίσης, πλέον είναι δυνατό να αποκτήσετε ένα εντυπωσιακό διαστημόπλοιο Dreadnought, τα οποία προηγουμένως υπήρχαν κυρίως για να καταστρέφονται, αλλά αυτό απαιτεί πρώτα μια επιτυχημένη διαστημική μάχη.

Οι άλλες βασικές αλλαγές του Omega περιλαμβάνουν μια αναθεωρημένη γραμμή αποστολής του Atlas Path - με ανταμοιβή ένα νέο προσωπικό του Atlas, jetpack και κράνος - καθώς και μια σημαντική αναθεώρηση του συστήματος Expedition του No Man's Sky. Προηγουμένως, τα Expeditions - ουσιαστικά επιμελημένες αποστολές διάρκειας μερικών ωρών - λειτουργούσαν ξεχωριστά, αλλά τώρα ενσωματώνονται στο κύριο save. Τα Expeditions τα βρίσκεις πλέον μέσω μιας νέας συσκευής που βρίσκεται μέσα στο Space Anomaly και μπορούν να πραγματοποιηθούν χρησιμοποιώντας τα ίδια τα πλοία και εργαλεία των παικτών. Η αναδιοργάνωση έρχεται μαζί με το νέο Omega Expedition , σχεδιασμένο για να εισάγει τους παίκτες στους βασικούς μηχανισμούς του No Man's Sky.



Το Omega Expedition θα τρέχει για τέσσερις εβδομάδες ξεκινώντας στις 15 Φεβρουαρίου, και θα είναι διαθέσιμο το Σαββατοκύριακο που θα είναι δωρεάν. Η πρόοδος αυτής της περιόδου θα διατηρηθεί αν αγοράσετε τον τίτλο, ενώ σαν επιπλέον κίνητρο το No Man's Sky αυτή τη στιγμή διατίθεται με 50% έκπτωση σε PC, PlayStation, Xbox και Switch. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν επιπλέον ενημερώσεις, με την Hello Games να έχει ήδη προαναγγείλει νέες παραλλαγές διαστημικών σταθμών στα Game Awards τον περασμένο Δεκέμβριο. Αυτή η ανακοίνωση έφερε μαζί και μια πρώτη ματιά στο νέο έργο της Hello Games, τον προσομοιωτή φανταστικού πλανήτη Light No Fire.

Το No Man's Sky κυκλοφόρησε στις 9 Αυγούστου 2016 για PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S,
PlayStation 4, Xbox One και Nintendo Switch.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification