Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Activision Blizzard: Γενική συζήτηση

04 Jun 2023 11:04 #271375 by Nikos Georgopoulos
World of Warcraft: Η Blizzard απέλυσε developer επειδή έβαλε σε Goblin ατάκες που έλεγε η διοίκηση




Μετά από 9 χρόνια.

Η Blizzard απέλυσε τον developer Eric Covington του World of Warcraft που γράφει διαλόγους για το World of Warcraft μετά από 9 χρόνια, απλά επειδή έβαλε σε ένα goblin ατάκες...που λέει η διοίκηση της εταιρείας!

Φυσικά αυτές οι ατάκες είναι in-house jokes και κανείς δεν τις είχε αντιληφθεί επίσημα ώστε να τις κάνει share στα social media. Τις ήξεραν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του. Με κάποιο τρόπο, η διοίκηση εντόπισε τις ατάκες αυτές που μπήκαν σε ένα loot goblin και τις θεώρησε κάτι σαν διαρροή στοιχείων της εταιρείας. Δεν του επέτρεψαν ούτε καν να τις διορθώσει. Απλά τον απέλυσαν παρότι ήταν στην εταιρεία για 9 χρόνια.


I wrote jokes lampooning generic corporate greed for a Venture Company loot goblin (very in character), but then leadership walked face first into the joke after string lock while my focus was getting the patch done.

Because of their embarrassment, I’m no longer at Blizzard. t.co/jrPmKnGig4 pic.twitter.com/EqspeWGXCQ

— Eric Covington (@covingtown) May 31, 2023

Οι ατάκες δεν έδειχναν καν ότι χρησιμοποιούνταν από την Blizzard, αφού ήταν φράσεις όπως "Let's call this a cost-of-living adjustment", "Time to go back to the office", "Looks like another yacht for me", "Never skip leg day" και κάτι τέτοια.

Επειδή έχω δουλέψει στην Aventurine, εταιρεία ανάπτυξης του MMORPG Darkfall Online, κάτι τέτοια αντιμετωπίζονταν εντελώς στην πλάκα και παρά τα προβλήματα της εταιρείας υπήρχε σε γενικές γραμμές ένα καλό κλίμα μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, χαμόγελα, αστεία κτλ. Εδώ η κατάσταση στην Activision Blizzard έχει αγριέψει και πλέον το cancel πέφτει σύννεφο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Jun 2023 14:05 #271754 by Nikos Georgopoulos
Ο Jim Ryan είπε το ίδιο και σε email



Η υπεύθυνη επικοινωνίας της Activision Blizzard είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι ο Jim Ryan ήθελε πάση θυσία να μπλοκάρει την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft κι ότι το θέμα του δεν ήταν απλά το Call of Duty. Αυτό έρχεται να επιβεβαιωθεί από ένα εσωτερικό email της Sony που διέρρευσε προς τα έξω. Το παρουσίασε ο σύμβουλος της Microsoft στο δικαστήριο.
Την πρώτη ημέρα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ της Microsoft και της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ, παρουσιάστηκε ένα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο στο δικαστήριο. Ο σύμβουλος της Microsoft αποκάλυψε μια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan και ενός πρώην CEO της Sony, στην οποία ο Ryan συζητά την πεποίθησή του ότι η προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft δεν είναι ένα «παιχνίδι αποκλειστικοτήτων» για το κλείδωμα παιχνιδιών στο Xbox.

«Δεν είναι καθόλου παιχνίδι αποκλειστικοτήτων», έγραφε το email του Ryan. "Σκέφτονται μεγαλύτερα πράγματα από αυτό και έχουν τα χρήματα για να κάνουν τέτοιες κινήσεις. Έχω περάσει αρκετό χρόνο με τον Phil Spencer και τον Bobby Kotick και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το Call of Duty στο PlayStation για τα επόμενα χρόνια".

Αναρωτιόμαστε βέβαια αν τα απόρρητα στοιχεία μιας εταιρείας, όπως ένα εσωτερικό email, μπορούν να παρουσιάζονται στο δικαστήριο έτσι απλά, χωρίς επιπτώσεις.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jun 2023 10:53 #271819 by Nikos Georgopoulos
Jim Ryan, Sony: "Στους άλλους publishers δεν αρέσει το Game Pass"




Δεν πιστεύει πως το Call of Duty θα μπει στο Game Pass.

Στα πλαίσια της δίκης για την έγκριση εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft στην Αμερική, ο Jim Ryan, CEO του PlayStation, δήλωσε ότι στους publishers δεν αρέσει το Game Pass (Xbox/PC).

Συγκεκριμένα, ο Ryan είπε ότι μίλησε με όλους τους publishers και του είπαν ότι δεν τους αρέσει το Xbox Game Pass γιατί μειώνει την αξία των games τους. Είπε ότι η άποψη αυτή είναι "πολύ συνηθισμένη μεταξύ των publishers" και ότι δεν πιστεύει πως το Call of Duty θα μπει στο Game Pass αν η εξαγορά εγκριθεί και στην Αμερική.



Στο παρελθόν λίγες εταιρείες έχουν πει την άποψή τους δημόσια για το Game Pass. Όπως για παράδειγμα η Jumpship, εταιρεία ανάπτυξης του Somerville.

Δείτε και την δήλωση του Ryan σχετικά με την επιθυμία του να μπλοκάρει την εξαγορά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jun 2023 10:54 #271822 by Nikos Georgopoulos
Sony: "Δεν μας αρέσει που το Starfield είναι Xbox exclusive αλλά δεν το θεωρούμε και αντίθετο προς τον ανταγωνισμό"




"Το Game Pass έχει θέματα. Η Nintendo δεν είναι άμεσος ανταγωνιστής μας".

Σε συνέχεια της δίκης για την έγκριση εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft στην Αμερική, ο Jim Ryan, CEO του PlayStation, έκανε δηλώσεις για την αποκλειστικότα του Starfield.

Όταν ρωτήθηκε απευθείας εάν είχε προβλήματα με το Redfall ή το Starfield που είναι Xbox console exclusives (σ.σ. κυκλοφορούν από το λανσάρισμά τους και στα PC). ο Ryan απάντησε: "Δεν μου αρέσει που είναι exclusive, αλλά δεν είναι αντιανταγωνιστικό". Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αρχικά περίμενε να μην είναι exclusives καθώς "σχεδόν όλα τα άλλα Bethesda games ήταν multiplatform" πριν από την εξαγορά της Bethesda από την Microsoft το 2021.

Το Starfield κυκλοφορεί σε Xbox Series X/S και PC στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο Jim Ryan άλλαξε άποψη
Πάντως, ο Jim Ryan δήλωσε χθες το βράδυ ότι η άποψή του άλλαξε για τα exclusives μετά από ανταλλαγή email με τον Spencer τον Αύγουστο του 2022. Το περιεχόμενο αυτής της ανταλλαγής, και το τι ακριβώς προκάλεσε αυτή την αλλαγή άποψης, παραμένει μυστήριο προς το παρόν, αλλά ο Ryan είπε ότι «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου» για τη Sony.

«Πιστεύουμε ότι η Microsoft σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Call of Duty για να θέσει σε μειονεκτική θέση το PlayStation όσον αφορά τη διαθεσιμότητα ή τον τρόπο με τον οποίο το παιχνίδι διατίθεται στις κονσόλες PlayStation και για να οδηγήσει τους παίκτες του PlayStation στις πλατφόρμες Xbox, ειδικά στο Game Pass», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Τώρα όμως, όταν ρωτήθηκε να υπολογίσει ποσοτικά την ζημιά για τη Sony εάν πραγματοποιηθεί η εξαγορά, ο Ryan δήλωσε: "Νομίζω ότι η ζημιά για την Sony προκύπτει από τους παίκτες που εγκαταλείπουν την πλατφόρμα μας και πηγαίνουν στο Xbox. Επομένως, αυτό απέχει από τα στενά όρια της συνεισφοράς των παικτών όσον αφορά το Call of Duty. Θα επηρέαζε τις δαπάνες για κονσόλες, περιφερειακά, συνδρομητικές υπηρεσίες και games".



Ο Ράιαν είπε ότι πιστεύει ότι η Microsoft θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Call of Duty για να «ζημιώσει» τη Sony εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία και ότι ακόμη και ένας μερικός αποκλεισμός (timed exclusive) θα ήταν επιβλαβής για το PlayStation. «Θα είχε μια υποβαθμισμένη απόδοση στην πλατφόρμα μας», δήλωσε ο Ryan.

Τέλος, θυμίζουμε ότι ο Ryan δήλωσε -όπως ήδη αναφέραμε- ότι "οι περισσότεροι publishers δεν συμπαθούν το Game Pass γιατί υποβαθμίζει την αξία των games τους. Ακόμα και η Microsoft φαίνεται να χάνει πολλά χρήματα από την υπηρεσία. Το επιχειρηματικό αυτό μοντέλο έχει κάποιες δυσκολίες".

Αυτό είναι ίσως ένα περίεργο σχόλιο από το exec της Sony, δεδομένου ότι το PlayStation Plus αναβαθμίστηκε πρόσφατα σε τρία επίπεδα. Απλά στην περίπτωση εκείνη, τα triple-A games δεν κυκλοφορούν στην υπηρεσία της Sony από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Ο Ryan συνέχισε δηλώνοντας ότι η Sony δεν έχει προσεγγίσει ποτέ την Activision σχετικά με το να μπουν τα Call of Duty στο PlayStation Plus. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία «ήξερε ότι ο Bobby Kotick δεν έβλεπε θετικά το Game Pass για το Call of Duty».

Τέλος, μιλώντας για το Call of Duty, ο Ryan είπε ότι πιστεύει ότι το Sshooter της Activision δεν έχει καλή απόδοση στις κονσόλες της Nintendo επειδή στοχεύει σε ένα «πολύ διαφορετικό κοινό από το τυπικό κοινό της Nintendo που απολαμβάνει τα Mario και Zelda» και επανέλαβε ότι η Nintendo δεν είναι ο άμεσος ανταγωνιστής της Sony επειδή έχει διαφορετικό κοινό από την Microsoft και την Sony.

Σε άλλο σημείο , ο Ryan είπε ότι τo Xbox είναι πιο δημοφιλές στην Αμερική από άλλες ηπείρους, λόγω των προσφορών που έχει στα Shooters. "Πολλά από τα games της Microsoft είναι Shooters και αρκετά έχουν Online multiplayer, στοιχεία που είναι συνήθως πιο δημοφιλή στις ΗΠΑ από ό,τι εκτός των ΗΠΑ". Πρόσθεσε επίσης ότι η ζήτηση για τις κονσόλες της σειράς Xbox είναι «ισχυρή» και πιστεύει ότι οι πωλήσεις έχουν καλή απόδοση από την κυκλοφορία τους το 2020.

Δείτε ακόμη την δήλωση του Jim Ryan ότι στους άλλους publishers δεν αρέσει το Game Pass.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Jun 2023 11:06 #271849 by Nikos Georgopoulos
Η Sports Interactive του Football Manager διαφωνεί



Ο Miles Jacobson, Managing Director της Sports Interactive και του Football Manager, εξέφρασε μία αντίθετη άποψη σε σχέση με την Sony, όσον αφορά το Game Pass της Microsoft, το οποίο ο Jim Ryan δήλωσε χθες ότι "δεν αρέσει στους publishers".
Ο Jacobson είπε ότι: "Κάθε στούντιο έχει διαφορετικές απόψεις για το Game Pass και οι εταιρείες ανάπτυξης θα έχουν διαφορετικά δεδομένα γιατί διαφορετικού τύπου games δουλεύουν ξεχωριστά σε διαφορετικές καταστάσεις. Για εμάς είναι μόνο θετική η εμπειρία και στις τρεις πλατφόρμες" (σ.σ. εννοώντας PC, Xbox Series X/S και Xbox One όπου υπάρχει το Game Pass). Επίσης είπε ακόμη ότι: "Ως εταιρεία που ανήκουμε στη Sega έχουμε κάποιους περιορισμούς. Δεν κάνουμε συμφωνίες για όλους τους τομείς της εταιρείας μας".

Δείτε και την δήλωση του Ryan σχετικά με την επιθυμία του να μπλοκάρει την εξαγορά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jul 2023 00:25 #272035 by Nikos Georgopoulos
Το Xbox έβαλε φωνητικό report για να αναφέρετε τους τοξικούς παίκτες με βίντεο




Αρχικά στους Insiders και μετά στις Αγγλόφωνες χώρες.

Η Microsoft έβαλε στο Xbox μια νέα λειτουργία φωνητικής αναφοράς  (με βίντεο) για την καταπολέμηση της τοξικότητας στις φωνητικές συνομιλίες εντός παιχνιδιού ενώ παίζετε στο online.

Η δυνατότητα, διαθέσιμη προς το παρόν στους Xbox Insiders (και κάποια στιγμή δημόσια) θα επιτρέπει στους παίκτες να τραβήξουν ένα βίντεο κλιπ διάρκειας 60 δευτερολέπτων, να προσθέσουν σε αυτό την φωνή τους και να αναφέρουν τον συγκεκριμένο παίκτη και να το στείλουν στην Ομάδα Ασφάλειας του Xbox για έλεγχο.

Στη συνέχεια, η ομάδα ασφαλείας θα αξιολογήσει την αναφορά κάθε χρήστη για να προσδιορίσει εάν έχει σημειωθεί παράβαση πολιτικής, με μια λειτουργία ειδοποίησης που θα αναφέρει λεπτομερώς τον παίκτη που υπέβαλε το αποτέλεσμα της αναφοράς και το σκεπτικό. 

Το Xbox χρησιμοποιεί το μότο "Capture τώρα, report αργότερα". Οι παίκτες θα μπορούν να ξεκινήσουν μια αναφορά ενώ βρίσκονται στο παιχνίδι, τραβώντας πλάνα και στέλνοντας μια αναφορά με ελάχιστη διακοπή από το παιχνίδι.

Τα βίντεο θα παραμείνουν στην κονσόλα ενός παίκτη για 24 ώρες. Το Xbox θα στείλει επίσης μια υπενθύμιση για τυχόν κλιπ που έχουν καταγραφεί αλλά δεν έχουν ακόμη αναφερθεί, ενώ τα βίντεο που δεν αναφέρονται εντός 24 ωρών θα διαγράφονται αυτόματα.

Η λειτουργία φωνητικής αναφοράς θα κυκλοφορήσει πρώτα στους Xbox Insiders για μια δοκιμαστική περίοδο, πριν γίνει διαθέσιμη στις αγγλόφωνες αγορές: ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Άρα εμείς θα ακολουθήσουμε...σε τρίτο χρόνο.

Τα reports στο Xbox πλέον καλύπτουν κείμενο, εικόνα, βίντεο και φωνή. Η Microsoft καλεί τους παίκτες να γίνουν ενεργοί σύμμαχοι και να αναφέρουν τυχόν περιπτώσεις τοξικότητας στο διαδίκτυο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jul 2023 00:57 #272065 by Nikos Georgopoulos
Νέα κατάθεση από την Microsoft και παράταση στην απόφαση



Η Microsoft κατέθεσε μια νέα πρόταση στη Μεγάλη Βρετανία, ώστε να πάρει την πολυπόθητη έγκριση για την εξαγορά της Activision Blizzard και στο μεγάλο νησί της Ευρώπης. Η νέα πρόταση της Microsoft θα έχει τροποποιήσεις όσον αφορά το cloud gaming και η Αμερικάνικη εταιρεία λέγεται ότι θα αποσυρθεί των δικαιωμάτων της όσον αφορά το cloud gaming στη Βρετανία, δίνοντάς τα σε κάποιον άλλο πάροχο, ώστε να "γλυκάνει" κάπως τους Βρετανούς. Η νέα πρόταση της Microsoft είναι πιο λεπτομερής αλλά και πιο περίπλοκη.
Η παλιά ημερομηνία απόφασης της Μ. Βρετανίας ήταν η 18η Ιουλίου. Με τα νέα δεδομένα όμως η απόφαση θα παρθεί στις 29 Αυγούστου. Θα έχουμε δηλαδή 6 εβδομάδες καθυστέρηση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Jul 2023 00:59 #272074 by Nikos Georgopoulos
Το Call of Duty θα είναι στο PlayStation για άλλα 10 χρόνια




Η Sony υπέγραψε την συμφωνία.

Ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox της Microsoft, δήλωσε ότι η σειρά Call of Duty θα παραμείνει στο PlayStation για άλλα 10 χρόνια .

Η συμφωνία μεταξύ Sony και Microsoft έγινε πλέον καθώς η δεύτερη απέκτησε και επίσημα την Activision Blizzard. Συνεπώς τυχόν απώλεια του Call of Duty δεν θα συνέφερε την Sony, η οποία θα έχανε σε πωλήσεις κονσολών έναντι της Microsoft.


We are pleased to announce that Microsoft and @PlayStation have signed a binding agreement to keep Call of Duty on PlayStation following the acquisition of Activision Blizzard. We look forward to a future where players globally have more choice to play their favorite games.

— Phil Spencer (@XboxP3) July 16, 2023

Δείτε τι γίνεται με την έγκριση εξαγοράς της Activision Blizzard στη Μ. Βρετανία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Jul 2023 09:17 #272151 by Nikos Georgopoulos
Η Activision Blizzard απέλυσε 50 εργαζομένους από τον τομέα των eSports της




Παρά τα μεγάλα έσοδα του Diablo IV.

Η Activision Blizzard απέλυσε 50 εργαζομένους από τον τομέα των eSports της, παρότι πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το Diablo IV είχε έσοδα 2.46 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με δήλωση ενός εκ των εργαζομένων στο The Verge, οι απολύσεις ήταν ένα ξαφνικό σοκ: Σε κανέναν από εμάς που απολυθήκαμε δεν δόθηκε η ευκαιρία να αλλάξουμε πόστα ή ομάδες. Ο συγκεκριμένος ήταν μέλος της ομάδας των eSports της Blizzard και πίστευε ότι το πράγματα πήγαιναν καλά για τον συγκεκριμένο τομέα.



Ο εργαζόμενος υποθέτει ότι το τομέας των eSports της Activision Blizzard θα κλείσει, καθώς πριν την απόλυση δούλευε πάνω σε ένα tool το οποίο θα τρέχει τουρνουά. Παρόλα αυτά η διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί, και σύμφωνα με τον ίδιο ακόμα δεν ήταν σε θέσεις να τρέξει οτιδήποτε έχει σχέση με eSports.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Jul 2023 09:18 #272158 by Nikos Georgopoulos
Παραμονή μετά την εξαγορά της Microsoft



Ο Bobby Kotick, διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, θα παραμείνει στη θέση του μετά την εξαγορά από την Microsoft.
Ο Kotick έχει συμβόλαιο μέχρι τον Απρίλιο του 2024. Από εκεί και πέρα μένει να δούμε αν η Microsoft θα ανανεώσει το συμβόλαιο αυτό.

Τον Ιανουάριο του 2022 υπήρχαν αναφορές ότι ο Kotick θα αποχωρήσει. Πάντως η Activision Blizzard δήλωσε ότι "δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η τοξικότητα αγνοείται από την διοίκηση". Όταν ο Kotick ερωτήθηκε για το αν έχει πρόθεση να φύγει δήλωσε: "Δουλεύω για τους μετόχους μας. Ψήφισαν κατά 98% για αυτή την εξαγορά. Η υπευθυνότητά μου είναι να διασφαλίσω ότι οι μέτοχοι θα έχουν την καλύτερη απόσβεση της επένδυσής τους και αυτό έχω κάνει για 32 χρόνια. Σκεπτόμενος επίσης την gaming βιομηχανία και πόσο ανταγωνιστική είναι, αλλά και πόσο δύσκολο είναι να προσεγγίσει μια εταιρεία νέα ταλέντα στο AI και machine learning, βλέπουμε ότι η εξαγορά είναι σημαντική για τους μετόχους και την εταιρεία μας".



Ο Bobby Kotick δεν θα ήθελε το Call of Duty να μπει στο Game Pass από το λανσάρισμα, αλλά αν η εξαγορά ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο τότε...θα αναγκαστεί να το κάνει!

Η Μ. Βρετανία περιμένει την πρόταση της Microsoft
Εν τω μεταξύ η Sarah Cardell, επικεφαλής της Αρχής Ανταγωνισμού της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε στο Sky News ότι περιμένει ακόμα την βελτιωμένη πρόταση της Microsoft, ώστε να την αξιολογήσει και να δει αν θα κλείσει η συμφωνία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification