Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Activision Blizzard: Γενική συζήτηση

03 Mar 2023 11:18 #270043 by Nikos Georgopoulos
Η Microsoft απέκτησε πρόσβαση στα εσωτερικά έγγραφα της Sony, λόγω της υπόθεσης της Activision Blizzard




Θα δει τις συμφωνίες των Ιαπώνων με publishers .

Η Microsoft απέκτησε πρόσβαση στα εσωτερικά έγγραφα της Sony, στα πλαίσια της εξέτασης που γίνεται για την εξαγορά ή όχι της Activision Blizzard.

Η Sony έχει αναδειχθεί ως ο βασικός αντίπαλος της εξαγοράς και η Microsoft ελπίζει ότι αυτή η απόφαση θα της επιτρέψει να κερδίσει ένα πλεονέκτημα με την ρυθμιστική αρχή της Αμερικής, πριν έρθει η ώρα της κρίσης για το αν θα προχωρήσει ή όχι η εξαγορά. Η Microsoft πήρε έγκριση από το δικαστήριο για να δει τις επικοινωνίες της Sony με τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τη συμφωνία της Activision Blizzard, καθώς και λεπτομέρειες των συμφωνιών αποκλειστικότητας της Sony με publishers από το 2019.

Η Microsoft θα είναι τώρα σε θέση να δει πώς η Sony προσέγγισε τις ρυθμιστικές αρχές και επιχειρηματολόγησε κατά της συμφωνίας και το πως η Sony πρόκειται να εξασφαλίσει τα δικά της exclusives.



Η αποκλειστικότητα των Activision Blizzard games - κυρίως του Call of Duty - αποτελεί βασική ανησυχία για τη Sony και τις οικονομικές ρυθμιστικές αρχές, εν όψει της εξαγοράς της Microsoft. Μόλις χθες, ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer αποκάλυψε ότι η απόκτηση του Call of Duty από την Microsoft θα σήμαινε το τέλος των console exclusive DLC.

Τέλος, θυμίζουμε ότι η ρυθμιστική αρχή της Ευρώπης αποφάσισε να επεκτείνει την προθεσμία της για να αποφασίσει εάν θα πρέπει να προχωρήσει η εξαγορά της Activision Blizzard της Microsoft. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποκαλύψει τώρα την κρίση της στις 25 Απριλίου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Mar 2023 10:03 #270169 by Nikos Georgopoulos
Jim Ryan (Sony) προς Activision Blizzard: "Δεν θέλω συμφωνία για το Call of Duty. Θέλω απλά να μπλοκάρω την συγχώνευσή σας"




Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας.

Η Activision Blizzard δήλωσε ότι ο Jim Ryan, διευθύνων σύμβουλος του PlayStation, δεν συμφωνεί με την πρόταση της Microsoft για να παραμείνει το Call of Duty στο PlayStation για τα επόμενα 10 χρόνια.

Η Lulu Cheng Meservey, υπεύθυνη επικοινωνίας της Activision Blizzard, έγραψε στο Twitter ότι ο Jim Ryan, της είπε χαρακτηριστικά: "Δεν θέλω μια νέα συμφωνία για το Call of Duty. Θέλω απλά να μπλοκάρω την συγχώνευσή σας".


The CEO of SIE answered that question in Brussels.

In his words:

"I don’t want a new Call of Duty deal. I just want to block your merger.”

— Lulu Cheng Meservey (@lulumeservey) March 8, 2023

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Mar 2023 09:41 #270219 by Nikos Georgopoulos
Η Sony ανησυχεί για την εξαγορά της Activision και το Call of Duty λόγω της αποκλειστικότητας του Starfield




Τόνισε τις "παραπλανητικές' δηλώσεις που είχε κάνει η Microsoft στην αγορά της Bethesda.

Η Sony ανησυχεί για την εξαγορά της Activision και το Call of Duty λόγω της αποκλειστικότητας του Starfield.

Συγκεκριμένα, σε νέα της δήλωση Sony τόνισε ότι η Microsoft είχε πει δεν είχε την πρόθεση να περιορίσει τα games της ZeniMax, όταν την εξαγόρασε, όμως τελικά το Starfield και το επόμενο Elder Scrolls θα είναι Xbox exclusives.



Η διαφορά στην εξαγορά της Activision Blizzard είναι ότι η Microsoft έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με την Nintendo, στο οποίο δεσμεύτηκε ότι θα φέρνει το Call of Duty στις κονσόλες της Nintendo για τουλάχιστον 10 χρόνια. Επιπλέον ακούγεται ότι προσπαθεί να κάνει μία αντίστοιχη συμφωνία με την Sony για το PlayStation.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Mar 2023 02:09 #270279 by Nikos Georgopoulos
Microsoft: "Δεν μας συμφέρει οικονομικά να μην το έχουμε στο PlayStation".



Η Microsoft δήλωσε ότι θα ήθελε το Call of Duty να είναι μόνιμα στο PlayStation γιατί αυτό την συμφέρει οικονομικά.
Ο εμπορικός αντιπρόεδρος της Microsoft, Rima Alaily, δήλωσε στο The Verge ότι: "Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό κίνητρο να αφαιρέσουμε το Call of Duty από το PlayStation. Έχουμε επανειλλημένως πει ότι δεν θα το αφαιρέσουμε. Θέλουμε να φέρουμε περισσότερα games σε περισσότερους ανθρώπους".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

18 Mar 2023 02:11 #270286 by Nikos Georgopoulos
Η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερεί να πάρει απόφαση για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft




Δόθηκε νέα ημερομηνία παράτασης.

Η αναμονή για την απόφαση έγκρισης της εξαγοράς της Activision από την Microsoft θα είναι ακόμη μεγαλύτερη όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ρυμιστικές αρχές της ΕΕ αναμενόταν να απαντήσουν στις 25 Απριλίου, με την Μ. Βρετανία να ακολουθεί μία ημέρα μετά. Πλέον, θα πάρουν παράταση ένα μήνα και συγκεκριμένα θα αποφασίσουν στις 22 Μαΐου.

Η Microsoft υπέβαλε νέα στοιχεία για να κερδίσει την έγκριση και γι' αυτό η απόφαση καθυστερεί, αν και ακόμα έχουμε...Μάρτιο.

Λεπτομέρειες αυτών των νέων εγγράφων που κατατέθηκαν δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, σύμφωνα με την πολιτική της ΕΕ, αλλά είναι πιθανό ότι σχετίζονται με μια σειρά από πρόσφατες συμφωνίες που έχει υπογράψει η Microsoft σε μια προσπάθεια να θεωρηθεί πρόθυμη να φέρει το Call of Duty σε άλλες κονσόλες και ανταγωνιστικές της υπηρεσίες.

Μετά από ανακοινώσεις ότι είχε υπογράψει δεκαετείς συμφωνίες για τη μεταφορά του Call of Duty στις πλατφόρμες GeForce Now και Nintendo τον Φεβρουάριο, η Microsoft νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έκανε παρόμοιες συμφωνίες με την ουκρανική πλατφόρμα παιχνιδιών cloud Boosteroid και την εταιρεία cloud livestream Ubitus.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα λάβει τώρα την επίσημη απόφασή της σχετικά με την προτεινόμενη εξαγορά της Microsoft τον Μάιο, αλλά μια πρόσφατη αναφορά από το Reuters - επικαλούμενη πηγή εξοικειωμένη με το θέμα - ισχυρίστηκε ότι η Microsoft έχει ήδη κερδίσει τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ μετά τις συμφωνίες της Nintendo και Nvidia. Το Reuters λέει τώρα ότι η ΕΕ θα αναζητήσει σχόλια από τους ανταγωνιστές και τους πελάτες πριν οριστικοποιηθεί η απόφασή της.

Ακόμα κι αν οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ εγκρίνουν την εξαγορά της Activision Blizzard, η Microsoft θα πρέπει να πείσει τους ρυθμιστικούς φορείς στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η CMA του Ηνωμένου Βασιλείου - η οποία επί του παρόντος πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή της στις 26 Απριλίου - έχει προηγουμένως καταστήσει σαφές ότι αναμένει περαιτέρω παραχωρήσεις από τη Microsoft. Επίσης, ίσως μια θετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης επηρέαζε την Μ. Βρετανία στο να δεχτεί και αυτή ή όχι. Για να δούμε τι θα συμβεί σε αυτό το σενάριο και αν θα ισχύσει...το ανάποδο ως προς το ποιος θα επηρεαστεί από ποιον.

Δείτε την νέα δήλωση της Microsoft για το ότι επιμένει πως θέλει μόνιμα το Call of Duty στις κονσόλες PlayStation.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Mar 2023 00:59 #270310 by Nikos Georgopoulos
Η Microsoft ετοιμάζει Xbox app store για κινητά




Ένας νέος νόμος θα κόψει το μονοπώλιο των Apple και Google.

Η Microsoft σχεδιάζει την κυκλοφορία ενός app store για κινητά και άλλες φορητές συσκευές, σύμφωνα με τον Phil Spencer.

Τον Μάρτιο του 2024 αναμένονται νέοι κανόνες βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κανόνες θα απαιτούν από την Apple και την Google να ανοίξουν τις πλατφόρμες τους για κινητά σε app stores που ανήκουν και λειτουργούν από άλλες εταιρείες.

Η Microsoft στοχεύει να επωφεληθεί από αυτό με τη δική της πλατφόρμα Xbox, για την οποία η προτεινόμενη αγορά της Activision Blizzard είναι βασικό στοιχείο. Ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, δήλωσε: «Θέλουμε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε Xbox και περιεχόμενο τόσο από εμάς όσο και από τους συνεργάτες μας σε οποιαδήποτε οθόνη όπου κάποιος θα ήθελε να παίξει. Σήμερα, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε κινητά, αλλά θέλουμε να δημιουργήσουμε, στοχεύοντας σε έναν κόσμο που πιστεύουμε ότι θα έρθει όταν θα ανοίξουν αυτές οι συσκευές».

Ενώ η προσπάθεια της Microsoft να αναλάβει την Activision Blizzard έχει εγείρει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό της βιομηχανίας, ο Spencer υποστήριξε ότι η συμφωνία θα ενίσχυε τον ανταγωνισμό στον χώρο των κινητών, τα οποία αποκάλεσε την «μεγαλύτερη πλατφόρμα στην οποία παίζουν οι άνθρωποι. Ο νόμος για τις ψηφιακές αγορές που έρχεται είναι μια τεράστια ευκαιρία».

Δεν είναι σαφές πότε η Microsoft θα μπορέσει να ανοίξει το δικό της κατάστημα, αλλά ο Spencer είπε ότι θα ήταν «πολύ ασήμαντο» να μεταφέρει το Xbox και το Game Pass σε κινητά.

Η εξαγορά της Activision Blizzard θα γέμιζε επίσης μια «προφανή τρύπα στις δυνατότητές μας», είπε ο Spencer, με τα Call of Duty Mobile, Diablo Immortal και Candy Crush Saga να είναι «κρίσιμα» για την προσέλκυση παικτών στη νέα της πλατφόρμα. Ωστόσο, όλα αυτά απαιτούν την αποδοχή της συμφωνίας εξαγοράς της Activision Blizzard από την Microsoft από τις ρυθμιστικές αρχές Αμερικής, Ευρώπης και Μ. Βρετανίας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Mar 2023 00:44 #270353 by Nikos Georgopoulos
Microsoft: "10 χρόνια για την Sony είναι αρκετά για να φτιάξει το δικό της Call of Duty"




Υπόνοιες ότι η συμφωνία δεν θα συνεχίσει πέραν των 10 ετών!

Καθώς οι επιτροπές εγκρίσεων σε Μ. Βρετανία και Ευρώπη θα πάρουν τις αποφάσεις τους μέσα στον Μάιο (σ.σ. για Αμερική δεν γνωρίζουμε) η Microsoft ρίχνει...κι άλλο λάδι στη φωτιά, λέγοντας ότι η Sony μπορεί να φτιάξει το δικό της Call of Duty μέσα σε μία δεκαετία.

Σε δήλωσή της στις αρχές της Μ. Βρετανίας πριν από μερικές ώρες, η Microsoft δήλωσε ότι "Η πρόταση 10 ετών για την διατήρηση του Call of Duty στο PlayStation 5 και τις μελλοντικές κονσόλες PlayStation της Sony είναι ένα αρκετό διάστημα και δεν θα αφήσει την Ιαπωνική εταιρεία στο χείλος του γκρεμού καθώς μέχρι να τελειώσει η δεκαετία η Sony θα έχει φτιάξει το δικό της Call of Duty"! 

Η Microsoft πρόσθεσε ότι: "Πρακτικά τα games που θα γίνουν download το 10ο και τελευταίο έτος της συμφωνίας θα μπορούν να συνεχίσουν να παίζονται για μια ζωή στην κονσόλα αλλά και στις επόμενες, λόγω του backwards compatibility ").



Η Αμερικάνικη εταιρεία δεν κάνει 100% σαφές το αν θα αφήσει το Call of Duty στη Sony για μεγαλύτερη περίοδο απ' ότι τα 10 χρόνια, αλλά από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε ότι είναι σαν να λέει στη Sony "Φτιάξτε ένα FPS αντίστοιχο του Call of Duty μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια για να το έχετε για μετά".

Την δήλωση αυτή οι Βρετανοί μπορεί να μην την βλέπουν με καλό μάτι αφού μακροπρόθεσμα αν η Microsoft μετά την δεκαετία έχει το Call of Duty ως PC/Xbox exclusive, τότε σίγουρα θα βγει ωφελημένη.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πότε θα αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την έγκριση ή όχι της εξαγοράς των 69 δις δολαρίων της Activision Blizzard από την Microsoft.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Mar 2023 00:44 #270356 by Nikos Georgopoulos
10 gamers έκαναν μήνυση στη Microsoft για να την μπλοκάρουν από το να αγοράσει την Activision Blizzard




Τελικά απέτυχαν.

Μια μικρή ομάδα από 10 gamers -οι οποίοι παίζουν κυρίως Call of Duty- έκανε μήνυση στη Microsoft για να την μπλοκάρει από το να εξαγοράσει την Activision Blizzard για 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η νομική διαδικασία ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους με μήνυση που ισχυριζόταν ότι η εξαγορά της Microsoft θα της έδινε υπερβολική επιρροή στη βιομηχανία των games "για να αποκλείσει τους αντιπάλους, να περιορίσει την παραγωγή, να μειώσει τις επιλογές των καταναλωτών, να αυξήσει τις τιμές και να εμποδίσει περαιτέρω τον ανταγωνισμό".

Αυτή την εβδομάδα, ένας δικαστής απέρριψε τη "αποκαλούμενη αγωγή των παικτών" καθώς "δεν ισχυρίζεται εύλογα ότι η συγχώνευση δημιουργεί μια λογική πιθανότητα μονοπωλιακών επιπτώσεων σε οποιαδήποτε σχετική αγορά".





Αν και είναι δύσκολο αυτή η απόφαση να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα της συμφωνίας - η οποία επί του παρόντος βασίζεται στις αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη - αυτό δεν εμπόδισε τον δικαστή να δώσει τη δική του γνώμη για το θέμα.

"Γιατί η Microsoft θα έκανε το Call of Duty αποκλειστικό στις πλατφόρμες της, με αποτέλεσμα να πωλούνται λιγότερα games;" είπε η δικαστής Ζακλίν Σκοτ Κόρλεϋ.


Judge Corley: "Why would Microsoft make Call of Duty exclusive to its platforms thus resulting in fewer games sold? What is it about the console market or PC games market and Microsoft’s position in those markets that makes it plausible ... Microsoft would take such steps."

— Florian Mueller (@FOSSpatents) March 21, 2023

Εν τω μεταξύ την απόφαση έγκρισης της Μ. Βρετανίας θα την μάθουμε τον Απρίλιο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Μάιο.

Δείτε την δήλωση της Microsoft για την Sony και το Call of Duty.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Mar 2023 00:55 #270399 by Nikos Georgopoulos
Γερουσιαστής της Αμερικής κατακρίνει το μονοπώλιο της Sony στα Ιαπωνικά games




Στα πλαίσια της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft.

Η Γερουσιαστής της Αμερικής Maria Cantwell κατακρίνει το μονοπώλιο της Sony στα Ιαπωνικά games.

Συγκεκριμένα η Cantwell δήλωσε: "Μου έχουν πει ότι η Sony ελέγχει το μονοπωλιακό ποσοστό του 98% της αγοράς των high-end games και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας της έχει επιτρέψει να συμπεριφέρεται αντιανταγωνιστικά με συμφωνίες αποκλειστικότητας και πληρωμές σε Publishers κυκλοφορώντας games που είναι από τα πιο δημοφιλή στην Ιαπωνία."



Στη συνέχεια κατέκρινε την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ιαπωνίας που δεν έχει ερευνήσει σωστά ο θέμα και ρώτησε την εκπρόσωπο της Αμερικάνικής κυβέρνησης, Katherine Tai: "Τι πιστεύετε ότι μπορούμε να κάνουμε για να λύσουμε τα θέματα και να δημιουργήσουμε ένα ισάξιο πεδίο'. Η Tai ανταποκρίθηκε δηλώνοντας: "Αυτό το ακούω για πρώτη φορά, όμως αφήστε να το μοιραστώ και ευχαρίστως θα επανέλθω με απάντηση προς εσάς και την ομάδα σας."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Mar 2023 11:57 #270435 by Nikos Georgopoulos
Bobby Kotick, Activision: "Έχω απογοητευτεί από το ότι η Sony θέλει απλώς να αποτρέψει την εξαγορά μας από την Microsoft"




Επίσης είπε ότι δεν θα κυκλοφορούσε ποτέ Call of Duty σε υποδεέστερη ποιότητα.

Ο CEO της Activision, Bobby Kotick, έκανε δηλώσεις για την στάση της Sony στο θέμα εξαγοράς της εταιρείας του από την Microsoft. Χαρακτήρισε την στάση της Ιαπωνικής εταιρείας ως «απογοητευτική».

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft αξίας 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Sony ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία θα ήταν μονοπωλιακή και μάλιστα δήλωσε ότι η Microsoft θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μια έκδοση του Call of Duty στο PlayStation που σκόπιμα θα είχε... bugs .

Ο Kotick είπε για το θέμα αυτό "Μπορεί να έχετε δει δηλώσεις από τη Sony, συμπεριλαμβανομένου ενός επιχειρήματος ότι, εάν αυτή η συμφωνία ολοκληρωθεί, η Microsoft θα μπορούσε να κυκλοφορήσει εσκεμμένα "buggy" εκδόσεις των παιχνιδιών μας στο PlayStation. Όλοι ξέρουμε ότι οι παίκτες μας θα ήταν οι πρώτοι που θα καθιστούσαν τη Microsoft υπεύθυνη για την τήρηση στις υποσχέσεις για περιεχόμενο και ισοτιμία ποιότητας. Και όλοι εμείς που εργαζόμαστε τόσο σκληρά για να προσφέρουμε τα καλύτερα games στον κλάδο μας νοιαζόμαστε πολύ για τους παίκτες μας ώστε δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να κυκλοφορήσουμε υποδεέστερες εκδόσεις των παιχνιδιών μας. Η Sony παραδέχτηκε ότι στην πραγματικότητα ήθελε απλώς να αποτρέψει την εξαγορά μας. Αυτή είναι προφανώς απογοητευτική συμπεριφορά από έναν συνεργάτη για σχεδόν 30 χρόνια, αλλά δεν θα επιτρέψω στη συμπεριφορά της Sony να επηρεάσει τη μακροπρόθεσμη σχέση μας».



«Οι παίκτες του PlayStation γνωρίζουν ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τα καλύτερα δυνατά games στις πλατφόρμες της Sony, όπως κάναμε από την κυκλοφορία του PlayStation», κατέληξε ο Kotick.

Η Μ. Βρετανία θα λάβει απόφαση για την έγκριση ή μη της εξαγοράς στις 26 Απριλίου. Η Ιαπωνία την ενέκρινε χθες. Η Ευρώπη θα απαντήσει στις 22 Μαϊου. Αναμένουμε και την απάντηση της Αμερικής.

Όσο για την διακοπή συνεργασίας της Activision Blizzard με την Κινέζικη εταιρεία NetEase, για την διάθεση των games στη χώρα αυτή, ο Kotick είπε ότι ένιωσε να απειλείται όταν επρόκειτο να ανανεώσουν την συμφωνία.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification