Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Atari: Γενική συζήτηση

11 Feb 2024 01:47 #275014 by Nikos Georgopoulos
Η Atari στο Hollywood με νέο gaming τηλεπαιχνίδι με celebrities




Η arcade μπαίνει τώρα στο showbiz με ένα τηλεπαιχνίδι.

Η Atari ξεκινάει στην τηλεόραση με μια νέα εκπομπή παιχνιδιών διασημοτήτων . Η εκπομπή θα έχει τίτλο The Great Atari Celebrity Showdown. Η σειρά, σύμφωνα με μια δημοσίευση, «γιορτάζει την ιστορία του gaming, την κουλτούρα της ψυχαγωγίας και τη χαρά του να ανταγωνιζόμαστε σαν να είμαστε παιδιά».

Το Deadline αναφέρει ότι η σειρά έχει εντάξει τους εκτελεστικούς παραγωγούς Jay Blumenfield και Tony Marsh, γνωστούς για τη δουλειά τους στο The Chelsea Handler Show, Here Come the Newlyweds και Gigolos. Ο Jay Blumenfield δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Atari για να σας φέρουμε το απόλυτο παιχνίδι διασημοτήτων, γεμάτο δράμα, κωμωδία και νοσταλγία». Ο Tony Marsh απηχούσε το συναίσθημα, υπογραμμίζοντας την ευκαιρία για διασημότητες να διασκεδάσουν και να συνδεθούν με το κοινό.

Οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να είναι ελάχιστες για το τι ακριβώς είναι η εκπομπή, εκτός από κάποιο τρόπο εξερεύνησης της ιστορίας της μάρκας. Η σειρά του 2021 του Peacock Frogger είναι μια σειρά διαγωνισμών που βασίζεται στο arcade game Konami. Η σειρά Peacock Frogger μπορεί να προσφέρει κάποια αίσθηση του τι θα μπορούσε να υπάρχει στην εκπομπή.

Η Atari ιδρύθηκε το 1972. Η Atari έφερε επανάσταση στο arcade gaming με εμβληματικούς τίτλους όπως το Asteroids, το Pong και το RollerCoaster Tycoon, με πάνω από 200 τίτλους. Τον περασμένο μήνα, η Atari αποκάλυψε τα σχέδια για ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Game Changers: The Story of Atari, αντανακλώντας την 50χρονη ιστορία της και το «αναμενόμενο μέλλον».

Το 2022 η Atari κυκλοφόρησε το Atari 50: The Anniversary Celebration, μια συλλογή video games και διαδραστικό ντοκιμαντέρ που εξιστορεί την ιστορία της. Το Atari 50 αναπτύχθηκε από την Digital Eclipse. Το Atari 50 περιλαμβάνει συνεντεύξεις με πρώην υπαλλήλους της Atari, αρχειακό υλικό και νέα παιχνίδια εμπνευσμένα από τα κλασικά.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Apr 2024 10:40 #275580 by Nikos Georgopoulos
Η Atari εξαγόρασε το Rollercoaster Tycoon 3

[img][/img]


Για 7 εκατομμύρια δολάρια.

Η video game publisher Atari αγόρασε τα δικαιώματα του Rollercoaster Tycoon 3 από την developer Frontier έναντι 7 εκατομμυρίων δολαρίων. (Για να είμαστε σαφείς, το Rollercoaster Tycoon 3 καθ' αυτό δεν αξίζει πολύ περισσότερο - περίπου πέντε δολάρια στο Steam.). Η συμφωνία σημαίνει ότι η Atari θα θεωρείται η publisher του παιχνιδιού στο μέλλον και είναι πλέον η μοναδική publisher όλων των σημαντικών games του Rollercoaster Tycoon - καλών και κακών - στην παλιά σειρά προσομοίωσης θεματικών πάρκων.

«Καθώς γιορτάζουμε την 25η επέτειο του Rollercoaster Tycoon με τον creator της σειράς Chris Sawyer, είμαι πραγματικά ευχαριστημένος που μπορούμε να ενώσουμε αυτόν τον σημαντικό και επιτυχημένο τίτλο της σειράς με το υπόλοιπο franchise» δήλωσε ο επικεφαλής της Atari, Wade Rosen, σε μια ανακοίνωση. Τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει αυτό για το franchise στο μέλλον (είμαστε τώρα σε αναμονή ενός remake του RCT3; ενός νέου mobile port ;) δεν είναι σαφές, αν και ο Rosen ανέφερε «νέες ευκαιρίες για την Atari» και «οφέλη για τους οπαδούς του franchise του Rollercoaster Tycoon».

Η Atari ήδη είχε τα δικαιώματα των περισσότερων άλλων τίτλων του Rollercoaster Tycoon, συμπεριλαμβανομένων: Rollercoaster Tycoon Classic, Rollercoaster Tycoon 2, Rollercoaster Tycoon Deluxe, Rollercoaster Tycoon Joyride, Rollercoaster Tycoon World, Rollercoaster Tycoon Puzzle και Rollercoaster Tycoon Touch. Η publisher έχει σχέδια για τη δημιουργία νέων games και τη συνέχιση της πώλησης των παλιών, καθώς και να «ερευνήσει brand και merchandising συνεργασίες ως μέρος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για να βελτιώσει το franchise.».

Η κατοχή της Atari για το Rollercoaster Tycoon μέχρι σήμερα δεν υπήρχε χωρίς αντιδράσεις. Η προσπάθεια της το 2016 με το Rollercoaster Tycoon World απέτυχε παταγωδώς, ειδικά μετά την κυκλοφορία του Planet Coaster της Frontier. Το 2017, η Frontier ανακοίνωσε ότι προσήγαγε την Atari για μη καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων σχετικά με το Rollercoaster Tycoon 3, και δήλωσε ότι χρωστούσε 2,2 εκατομμύρια δολάρια. Το 2018, η Atari προκάλεσε τον θυμό των fans, ζητώντας χρήματα για να βοηθήσουν στην χρηματοδότηση του Rollercoaster Tycoon για το Nintendo Switch. Το 2020, η Atari ανακοίνωσε ότι θα μετέτρεπε το RollerCoaster Tycoon σε ένα match-three game, με το όνομα «RollerCoaster Tycoon Story». Ωστόσο, στα θετικά για την Frontier, η βρετανική εταιρεία πιθανότατα θα χαρεί όταν πάρει τα χρήματα, μετά από μια περίοδο ανασφάλειας που την ανάγκασε να επανεστιάσει τις προσπάθειές της μετά από απολύσεις και μέτριες πωλήσεις games.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification