Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Οικονομικά προβλήματα στην THQ

31 Jan 2012 21:39 #104380 by Άγγελος Φασούλης


Κατρακυλάει η μετοχή της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Nasdaq.

Η THQ, μία εκ των μεγαλύτερων publishers παγκοσμίως, απειλείται με διαγραφή απ' το χρηματιστήριο του Nasdaq.

Εν όψει κρίσης και δεδομένης της ρευστοποίησης που ακολουθείται στα περισσότερα χρηματιστήρια παγκοσμίως, η Αμερικάνικη εταιρεία έχει πέσει κι αυτή με τη σειρά της θύμα των μετόχων της. Από τις 23 Ιουλίου, η μετοχή της έχει πέσει κάτω απ' το 1 δολάριο και το χρηματιστήριο Nasdaq έχει αρχίσει τις προειδοποιήσεις. Στόχος της THQ είναι να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο, ώστε η μετοχή να ανέβει πάνω απ' το 1 δολάριο για 10 συνεχόμενες ημέρες. Αυτός είναι κι ο μόνος τρόπος βιωσιμότητας της εταιρείας στο Nasdaq.

Το 2011 ήταν μια κακή χρονιά για την THQ, καθώς κυκλοφόρησε το Red Faction: Armageddon και το uDraw tablet, τα οποία όμως δεν τα πήγαν τόσο καλά σε πωλήσεις. Η εταιρεία αναγκάστηκε επίσης να κλείσει διάφορες εσωτερικές προγραμματιστικές εταιρείες ώστε να μειώσει το μισθολόγιό της.


Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Feb 2012 15:24 #104427 by Άγγελος Φασούλης


THQ: Απολύθηκαν 240 άτομα

Το παλεύει για την επιβίωση η THQ, με απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Ύστερα από την πτώση της μετοχής στο χρηματιστήριο Nasdaq, επόμενο ήταν η THQ να αναγκαστεί να προχωρήσει σε περικοπές. Άλλωστε δεν είναι η μόνη στην περίοδο κρίσης που διανύουμε.

240 εργαζόμενοι απολύθηκαν πριν από λίγες ώρες, στα τμήματα πωλήσεων, διοίκησης αλλά και σε απασχολήσεις γενικών καθηκόντων. Οι προγραμματιστικές εταιρείες που δουλεύουν στην THQ δεν διευκρινίστηκε για το αν επηρεάστηκαν ή όχι. "Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα έχουν τεθεί σε ισχύ οι περισσότερες απολύσεις, ενώ η ολοκλήρωση των περικοπών θα γίνει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου", ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τα μεγάλα ονόματα της THQ υπέστησαν μειώσεις μισθών, με τον διευθύνων σύμβουλο Brian Farrell να δίνει πρώτος το παράδειγμα με 50% μείωση. Ωστόσο, ο μισθός του σε αντίθεση με έναν απλό εργαζόμενο είναι...εξαψήφιος και συγκεκριμένα από τα 718.500$ α μειωθεί στα 359.250$, ξεκινώντας από τις 13 Φεβρουαρίου του 2013. Επίσης, η μείωση αυτή θα φορά μία και μόνο χρονιά.

Αυτές τις ημέρες η THQ προσπαθεί να ανεβάσει την μετοχή της πάνω από το 1$ για 10 συνεχόμενες ημέρες, προκειμένου να παραμείνει στο χρηματιστήριο του Nasdaq. Φήμες λένε ότι έχουν ακυρωθεί πολλά σημαντικά τα games της εταιρείας που υπολογιζόταν ότι θα βγουν μετά το 2013 κι ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο εξαγοράς ή και συγχώνευσης.

Προς το παρόν, το UFC Undisputed 3 θα κυκλοφορήσει στις 17 Φεβρουαρίου, επομένως όσοι θέλετε να στηρίξετε την THQ ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.


Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification