Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Ψεύτικα σχόλια σε reviews του GameWorld.gr

08 Oct 2015 22:44 - 09 Oct 2015 01:14 #169519 by Μάνος Γρυπάρης
Αγαπητοί Users,

Τα τελευταία χρόνια στο GameWorld όπως γνωρίζετε όλοι οι συντάκτες δουλεύουμε μέρα και νύχτα ώστε να σας προσφέρουμε πληρέστατα reviews. Γι' αυτό άλλωστε και το GameWorld φημίζεται για την αντικειμενικότητά του, την αυστηρότητά του, την αμεροληψία του, τα μεγάλα σε έκταση reviews και την παράδοση των περισσότερων reviews ανά έτος, κάτι που φέτος όπως όλα δείχνουν θα ισχύσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Θα θέλαμε ωστόσο να επισημάνουμε ότι κατά καιρούς δημιουργούνται διάφορα accounts, καθοδηγούμενα από αρχισυντάκτη άλλου site, τα οποία κατ' επανάληψη trollάρουντα reviews μας. Δεν είχαμε κάνει ποτέ αναφορά για το θέμα αυτό, όμως επειδή η κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες παράγινε, οφείλουμε πλέον να το αναφέρουμε δημόσια.

Τα screenshots μιλούν από μόνα τους.







Τα συγκεκριμένα σχόλια ήταν και τα μόνα που είχε ο χρήστης αυτός στο GameWorld.



Κάνοντας αναζήτηση με βάση το ονοματεπώνυμό του, ανακαλύψαμε κι ένα δεύτερο account που είχε δημιουργηθεί λίγο καιρό πριν, προφανέστατα ώστε κλικάροντας στο αρχικό να μην αντιληφθούμε ότι επρόκειτο για το ίδιο άτομο.

Στα δύο accounts που δημιούργησε, έκανε εγγραφή με το ίδιο ονοματεπώνυμο και -όπως βλέπετε ξεκάθαρα- ξεχωριστή email διεύθυνση. Τα usernames του είναι αυτά που βλέπετε. Με emails brastonero , brasthsalata και τυχαίους αριθμούς στο τέλος.



Πολύ σωστά ως αναγνώστες κρατάτε επίπεδο όταν βλέπετε troll comments και δεν τους δίνετε ιδιαίτερη συνέχεια. Θα θέλαμε ωστόσο αν βλέπετε περιστατικά σαν το παραπάνω να μας στέλνετε άμεσα email στο info [ατ] gameworld.gr ώστε να διερευνάμε το σχετικό ζήτημα. Καθημερινά υπάρχουν εκατοντάδες σχόλια στο site, στο Community και στο Forum και οι Moderators δεν προλαβαίνουν πάντοτε να τα καλύψουν όλα.

Φυσικά το άτομο αυτό χωρίς να έχει γνώση του τι γράφουμε στο Forum συνεχίζει και φτιάχνει ψεύτικα accounts ακόμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε.




Τέλος, μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το ότι εδώ και ένα χρόνο δεν θυμάμαι να είχαμε κάποιο ειρωνικό σχόλιο όπως τα παραπάνω για review που γράφτηκε, πέραν των συγκεκριμένων. Είναι ξεκάθαρο το ποια usernames στο site προέρχονται από κανονικούς αναγνώστες και ποια φτιάχνονται από τον συγκεκριμένο εμπαθή συνάδελφο άλλου μέσου, που έχει επαναλάβει το ίδιο σενάριο κατά το παρελθόν. Δυστυχώς, κάποιοι στην αγορά αυτή επειδή δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους, επιχειρούν να συκοφαντήσουν το GameWorld μήπως καταφέρουν και "αναδειχθούν". Απ' ότι φαίνεται το μόνο που κάνουν είναι να εκτίθενται.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Oct 2015 23:33 #169522 by G
Άν και δεν γνωρίζω για τα περιστατικά που αναφέρεσαι εκτός απο αυτό που πόσταρες, μάνο και όλα τα παιδιά του GW κάνετε πολύ καλή δουλειά οπότε είναι περιττό να ασχολείστε με τέτοια ασήμαντα άτομα που σκοπό ζωής έχουν να δυσφημίζουν δουλειά άλλου γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Πιστέυω η υπογραφή σου μάνο είναι η καταλληλότερη απάντηση σε αυτούς.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Oct 2015 23:53 #169524 by Κατερίνα Μαρίνου
Ε φαινονται απο μια ωρα μακρια αυτα τα troll accounts. Κατι ονοματα με 123456789555555 δεν μπορει να ειναι κανονικοι users. Δεν με ενδιαφερει τι λενε γιατι ο καθενας εχει την αποψη του αλλα καλο θα ειναι βεβαια αν γινεται επαναμβανομενα να επεμβαινει ο moderator και να τα μπλοκαρει. Για 1-2 αντιθετες κριτικες δεν χαλασε ο κοσμος. Ολοι πρεπει να εχουν αποψη αρκει να γινεται κοσμια και με σεβασμο στους εκαστοτε reviewers που δαπανουν τον πολυτιμο χρονο τους για να μας κρατανε ενημερους.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Oct 2015 23:59 #169525 by Γιάννης Μοσχονάς
Είναι τόσο φανερά τα troll account που τα βλέπεις δια γυμνού οφθαλμού από χιλιόμετρα, το θέμα είναι ότι δεν αξίζουν την προσοχή μας ούτε για ένα δέκατο του δευτερολέπτου, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η εποικοδομητική κριτική των αναγνωστών μας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Oct 2015 02:12 #169531 by Δημήτρης Έξαρχος
Φαίνονται από μακριά ότι είναι ψεύτικα accounts με μικρά lvl και names 123414135
που έχουν φτιαχτεί μόνο γι αυτό το σκοπό....Τεσπα ότι και να λένε εμείς δεν μασάμε αγαπάμε gameworld και όλα τα παιδιά που μας κρατάνε ενήμερους με αναλυτικά reviews για ότι game βγαίνει.!
Υ.Γ ότι δεν φτάνει η αλεπού...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Oct 2015 02:21 #169532 by Βασιλης Γαλανος
Τι να πει κανεις...Αλλο να εχεις μια αλλη αποψη απο τον reviewer,που καλο ειναι να γραφει ο καθενας τυχον διαφωνιες για να γινετε διαλογος και να την διατυπονεις,και αλλο αυτο το τσιρκο.Δεν πειραζει ομως.Ειναι τοσο οφθαλμοφανης ο τυπος που με την σταση του απαντα και στον εαυτο του.Τον ειχα παρατηρησει καιρο τωρα σε ολες αυτες τις περιπτωσεις που παραθεσε ο μανος και τον ειχα παρει χαμπαρι,χωρις να ξερω βεβαια οτι προκειται για συντακτη αλλου site.Ακομα χειροτερα.

''Stand fast. Stand Strong. Stand together. Hackett out."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Oct 2015 11:23 #169535 by Δημήτρης Βουρβαχάκης
Αν πρόκειται όντως για συντάκτες άλλου μέσου ,αυτό πραγματικά είναι κατάντια .Αντί να κοιτάξουν να πάνε μπροστά τα sites blocks τους δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, προσπαθούν να κάνουν κακό σε άλλα και το μόνο που κάνουν είναι να ξεφτιλιζονται (αυτό το άτομο -άτομα φαίνονται από χιλιόμετρα τι κομπλεξικά είναι ) . Εσείς μην χαλιέστε ,εμείς εδώ ειμαστε και θα ειμαστε για να ενημερωνόμαστε για το αγαπημένο μας χόμπι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Oct 2015 12:31 #169539 by Georgios Manolis
Υπάρχει φανατισμός στο κόσμο και γι αυτό έχουμε τέτοια φαινόμενα.Ο φανατισμένος με κάτι,στη περίπτωση μας με συγκεκριμένα παιχνίδια η developers-publishers αρνείται να ακούσει αρνητικά σχόλια για το παιχνίδι-εταιρία με το οποίο είναι φανατισμένος.
Ενώ κάποιος που αγαπάει ένα παιχνίδι μπορεί να δεχτεί κριτική και χαμηλά reviews όμως δε τον επηρεάζουν γιατί γνωρίζει για τις ατέλειες του παιχνιδιού και το αγαπάει όπως είναι.
Επίσης ο φανατισμένος χειραγωγείται εύκολα και μπορεί να καταλήξει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων εταιριών χωρίς να το γνωρίζει.
Ο φανατισμός γενικά είναι αρρώστια της κοινωνίας μας και δεν είναι απ'αυτές που φεύγουν με αντιβίωση!

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Oct 2015 22:28 - 31 Oct 2015 22:31 #170470 by Λευτέρης Νταβερνιάρης
prntscr.com/8xk8yp
Δεν ξέρω αν είναι κι αυτό κάτι παρόμοιο, αλλά μου... ''κίνησε'' υποψίες :P

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world" - G-Man

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Nov 2015 01:32 #170479 by Αλέξανδρος - Ηλίας Κορίνθιος
Ε εντάξει, trolls υπάρχουν παντού. xD Βέβαια, άμα καθοδηγούνται από αντίπαλα sites, τότε είναι λίγο βλάκες. Έτσι νομίζουν ότι θα καταφέρουν κάτι;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification