Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Παναθηναϊκός 2017-2018

19 Nov 2017 19:01 #208522 by Lyricaldemon
Η ενδεκάδα του ΠΑΟ απέναντι στην ΑΕΚ για την 11η αγωνιστική της Superleague!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Nov 2017 21:53 - 19 Nov 2017 22:28 #208535 by Lyricaldemon
AEK Παναθηναικός 1-1

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Μολέντο (10'), αλλά ο Λιβάγια στην τελευταία φάση του ματς (90'+5') ισοφάρισε σε 1-1 για την ΑΕΚ. Τραυματίστηκε ο Μολέντο, άσεμνη χειρονομία από Χιμένεθ.



Το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή δεν ανέδειξε νικητή. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, αλλά ο Μάρκο Λιβάγια στην τελευταία φάση του ματς έδωσε στην ομάδα του (ΑΕΚ) το βαθμό της ισοπαλίας.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε την αναμενόμενη ενδεκάδα για το ντέρμπι. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος υπερασπίστηκε την "πράσινη" εστία, ο Κουλιμπαλί ήταν στο δεξί αμυντικό άκρο, ο Χουλτ στο αριστερό κι ενδιάμεσά τους ως κεντρικό αμυντικό "δίδυμο" οι Κολοβέτσιος και Μολέντο.

Το αντίστοιχο δίδυμο των αμυντικών μέσων συνέθεσαν οι Κουρμπέλης και Σιλά με τον Χίλιεμαρκ μπροστά τους με περισσότερο οργανωτικά καθήκοντα, τους Λουντ και Βιγιαφάνιες στα "φτερά" και τον Μολίνς στην κορυφή της επίθεσης του "τριφυλλιού".


Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε με τετράδα στην άμυνα (κι όχι με τριάδα όπως φαίνεται στο γράφημα). Ο Ανέστης υπερασπίστηκε την "κιτρινόμαυρη" εστία, ο Γκάλο ήταν στο δεξί αμυντικό άκρο, ο Μπακάκης στο αριστερό κι ενδιάμεσά τους οι Τσιγκρίνσκι και Λαμπρόπουλος ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Σιμόες και Γαλανόπουλος ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα ως αμυντικοί μέσοι, ο Κλωναρίδης στα δεξιά, ο Λόπες στα αριστερά, ο Μπακασέτας στο κέντρο πίσω από τον Μάρκο Λιβάγια.

Η μπάλα από την πρώτη τελική στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή κατέληξε στα δίχτυα. Ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ εκτέλεσε στο 10ο λεπτό το φάουλ με το δεξί από τα αριστερά, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έχασε τον Ροντρίγκο Μολέντο κι αφού η μπάλα πέρασε πάνω από τον Μάρκο Λιβάγια, ο Βραζιλιάνος με εξαιρετική κεφαλιά στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Γιάννη Ανέστη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει (είχε βγει, υπολογίζοντας την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι).

Ύστερα από τέσσερα λεπτά (14'), ο Σουηδός μέσος του "τριφυλλιού" εκτέλεσε το φάουλ, ο Κουρμπέλης έπιασε την κεφαλιά αυτή τη φορά, αλλά η κατάληξη δεν ήταν ίδια με την προηγούμενη φάση. Η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας που κλήθηκε να υπερασπιστεί ο Ανέστης.

Η Ένωση έφθασε κοντά στην ισοφάριση στο 26'. Μετά από ωραία ανάπτυξη των φιλοξενούμενων (ο Λαμπρόπουλος είχε κάνει σωστή κίνηση στο χώρο), η μπάλα έφθασε στα δεξιά στον Γκάλο, ο οποίος είχε προωθηθεί από μπακ σε εξτρέμ στην πλευρά αρμοδιότητάς του. Ο Βραζιλιάνος γύρισε σωστά κεντρικά προς τον Γαλανόπουλο, ο οποίος είχε κάνει την κίνηση προς την περιοχή ακολουθώντας τη φάση, αλλά η μπάλα μετά από το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε ο Βλαχοδήμος.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρα παιχνιδιού, οι Μολέντο και Βράνιες συγκρούστηκαν σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ της αναμέτρησης τραυματίστηκε (άνοιξε το φρύδι του).

Μεσολάβησαν επτά λεπτά μέχρι την αντικατάστασή του από τον Κουτρουμπή. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Μολέντο πήγε στα αποδυτήρια για να λάβει τη φροντίδα του ιατρικού επιτελείου (του έγιναν ράμματα, αλλά ζαλιζόταν) μήπως και μπορέσει να συνεχίσει, τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό, ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης έγινε έξαλλος ενώπιον αυτού του σκηνικού.

Η μοναδική αξιόλογη φάση στη διάρκεια αυτού του επταλέπτου ήταν ένα μακρινό σουτ του Μάρκο Λιβάγια, το οποίο δεν μπορεί να πει κανείς ότι ανησύχησε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Ο Γιάννης Ανέστης αντέδρασε ενδεδειγμένα στο 45ο λεπτό όταν αντιλήφθηκε έγκαιρα την πρόθεση του Όσκαρ Χίλιεμαρκ να βρει με κάθετη πάσα τον Γκιγιέρμο Μολίνς και βγήκε έγκαιρα, προλαβαίνοντας τυχούσα παρέμβαση του Σουηδού επιθετικού.

Το μακρινό σουτ του Αντρέ Σιμόες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, κόντραρε και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.


Στο 53ο λεπτό, ο Λουντ επέμεινε στη μεσαία γραμμή, πέρασε την μπάλα στον Κουλιμπαλί, εκείνος συνέκλινε προς το κέντρο με επιτόπια ντρίμπλα, απέφυγε τον Μπακάκη, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό, πέρασε από δίπλα από το αριστερό δοκάρι της "κιτρινόμαυρης" εστίας.

Μετά από έξι λεπτά (59'), ο Χουλτ επιχείρησε τη σέντρα - σουτ εξ' αριστερών, αλλά ο Ανέστης - έστω και δύσκολα - κατάφερε να μπλοκάρει.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των "κιτρινόμαυρων" να φθάσουν στην ισοφάριση παρατηρήθηκε στο 63ο λεπτό. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε το μακρινό σουτ, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος απομάκρυνε ασταθώς, αλλά ο Μάρκο Λιβάγια σπατάλησε την ευκαιρία που απρόσμενα του παρουσιάστηκε, καθώς έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να βάλει και δεύτερο γκολ στο 80ό λεπτό. Ο Μολίνς έφυγε στην αντεπίθεση από πάσα του Μολίνς, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το δοκάρι.

Η μπάλα ύστερα από το γυριστό του Άλτμαν στο 87ο λεπτό, κόντραρε στα σώματα των παικτών της ΑΕΚ από εκτέλεση κόρνερ.

Αλλά, η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Την είπε μέσω του Μάρκο Λιβάγια στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Κροάτης φορ έκρινε το ματς, καθώς ισοφάρισε και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ύστερα από τη φοβερή μπαλιά του Αϊντάρεβιτς στον Λιβάγια, ο δεύτερος έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Χουλτ και κατέληξε στα δίχτυα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέντο (37' λ. τρ. Κουτρουμπής), Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Χίλιεμαρκ (67' Άλτμαν), Βιγιαφάνιες, Λουντ, Μολίνς (90'+2' Ρέις).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71' Γιακουμάκης), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (65' Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54' Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια.

Γκολ: 10' Μολέντο / 90'+5' Λιβάγια
Κάρτες: 43' Χίλιεμαρκ, 84' Βιγιαφάνιες, 90'+1' Βλαχοδήμος, 90'+4' Νούνο Ρέις / 60' Λιβάγια, 68' Μπακάκης, 77' Σιμόες, 84' Έλντερ Λόπες

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Nov 2017 04:52 #208540 by Μάνος Γρυπάρης
Δεν το πιστεύω πως καταφέραμε πάλι να μην κερδίσουμε! Ενώ η ομάδα έπαιξε καλά παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα, πάλι ο Βλαχοδήμος έφαγε ένα γκολ σκέτη κοροϊδία. Στο '94? Σοβαρά τώρα? Για να μην πω για Κουρμπέλη και Κολοβέτσιο που στη σέντρα κλασικά κοιμόντουσαν. Μονίμως η αχίλλειος πτέρνα μας αυτοί οι δύο παίκτες. Έχουμε πληρώσει πόσα λάθη με την απειρία τους.

Στεναχωρημενοι για το αποτελεσμα όσοι υποστηρίζουμε τριφύλλι αλλά μπραβο στα παιδια που το παλεψανε. Όσοι εχουν δουλεψει σε μαγαζι που οδευει προς χρεωκοπια ξερουν πως νιωθουνε. Αναρωτιεμαι βεβαια γιατι δεν βρισκεται ενας επιχειρηματιας, ακομα και απο το εξωτερικο, να σωσει αυτο το μαγαζι που εχει και μια ιστορια πισω του.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Nov 2017 19:15 #208732 by Lyricaldemon
Η εντεκάδα του Παναθηναικού ενάντια στον Ατρόμητο για την 12η αγωνιστική της Superleague!

H ενδεκάδα : Διούδης, Ινσούα, Κουτρουμπής, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος, Λούντ, Σιλά, Μουνιέ, Άλτμαν, Καμπέσας, Μόλινς

Αναπληρωματικοί : Bλαχοδήμος, Ρέις, Δώνης, Χίλιεμαρκ, Χούλτ, Τσάβεζ, Χατζηγιοβάνης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Nov 2017 21:53 - 26 Nov 2017 12:16 #208733 by Lyricaldemon
Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-1
Ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο 3' με «κεραυνό» του Ντάουντα, όμως ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (δεν δόθηκαν άλλα δύο στους «πράσινους») του Μολίνς και έχασε ευκαιρίες για τη νίκη, κυρίως μετά την αποβολή του Κιβρακίδη στο 68'. Νεύρα, τσαμπουκάδες και πολλές λάθος διαιτητικές αποφάσεις! Αποβλήθηκε και ο Κάναντι.



Ο... αλλαγμένος Παναθηναϊκός συνεχίζει χωρίς νίκη εκτός έδρας, αφού στο Περιστέρι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα μετά το 68', ενώ είδε και τον Μάνταλο να μην του δίνει δύο πέναλτι. Κάκιστη διαιτησία, η οποία συντέλεσε στη νευρικότητα των παικτών.

Έτσι έπαιξαν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης άλλαξε κατά τα 7/11 την ενδεκάδα του ντέρμπι με την ΑΕΚ, τόσο γιατί ήταν αναγκασμένος από τις απουσίες βασικότατων παικτών όσο γιατί ήθελε σε κάποιες θέσεις να δει κάτι διαφορετικό.

Ο Έλληνας τεχνικός έκανε την έκπληξη με τον Διούδη στο τέρμα. Αριστερό μπακ ο Ινσούα, δεξί ο Κολοβέτσιος και ο Αυλωνίτης με τον Κουτρούμπη στο κέντρο της άμυνας. Λουντ και Σιλά το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό χαφ ο Μουνιέ, δεξί ο Καμπέσας, ο Άλτμαν σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Μολίνς.

Στον αντίποδα, ο Νταμίρ Κανάντι ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια. Γιαννούλης στα αριστερά της άμυνας, Κιβρακίδης δεξιά και ο Ρισβάνης με τον Χατζηισαϊα δίδυμο στα στόπερ. Μπουσουλάζιτς και Μάντσον οι «κόφτες», αριστερό «φτερό» ο Oυάρντα, δεξί ο Ντιγκίνι, επιτελικός ο Βασιλακάκης και «φουνταριστός» ο Ντάουντα.

Ατρόμητος… φωτιά, «πυροσβέστης» Μολίνς!

Ο Ατρόμητος μπήκε στο γήπεδο «γκαζωμένος» και εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την νωθρή εκκίνηση του Παναθηναϊκού που αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν. Μόλις στο 3’ οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Ντιγκινί είδε το κενό στην άμυνα των φιλοξενούμενων, πέρασε κάθετα στον Ντάουντα που ξέφυγε από τους στόπερ του «τριφυλλιού» και… κεραυνοβόλησε τον Διούδη. Το «αστέρι» συνέχισε να κυριαρχεί πάνω στο χορτάρι, στο 14’ ο Διούδης απόκρουσε το σουτ του Βασιλακάκη, όπως και στο 27’ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα.

Οι «πράσινοι» είχαν τραγική εικόνα αλλά στο 30’ βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης από το πουθενά χάρη στην ανατροπή του Άλτμαν από τον Χατζηισαϊα! Ο Μολίνς δεν λάθεψε και ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσια.

Αυτό το γκολ λειτούργησε σαν… ξυπνητήρι για την ομάδα του Ουζουνίδη που έστρωσε το παιχνίδι της, έβρισκε χώρους στην μεσαία γραμμή του Ατρομήτου που είχε σημαντικές αποστάσεις και βελτίωσε την εμφάνισή της.

Ούτε και στο Περιστέρι με παίκτη παραπάνω!

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 48’ απείλησαν με την σουτάρα του Μάντσον που έδιωξε στο οριζόντιο δοκάρι ο Διούδης. Ο Παναθηναϊκός στην ανάπαυλα έχασε τον Μουνιέ με μυϊκό τραυματισμό, πέρασε στο ματς τον Χίλιεμαρκ που και πάλι ήταν κακός, το παιχνίδι είχε ρυθμό αλλά όχι και φάσεις.

Στο 68’ άλλαξαν οι ισορροπίες με την αποβολή του Κιβρακίδη. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με παίκτη παραπάνω, ο Ουζουνίδης έβαλε στο ματς τον Τσάβες και οι «πράσινοι» έγιναν πιο απειλητικοί με την παρουσία του Αργεντινού.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Ατρόμητος κρατούσε σωστά την μπάλα και δεν έβαλε μέσα στην περιοχή του τον Παναθηναϊκό.

Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν χώρους αλλά ήταν κάκιστοι στις τελικές επιλογές. Δυο σουτ του Τσάβες που βρήκαν σε σώματα ήταν όλες κι όλες οι στιγμές του Παναθηναϊκού για να πάρει το ματς.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος…

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Nov 2017 12:17 #208747 by Lyricaldemon
Όλα στραβά φέτος για τον Παναθηναικό...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Nov 2017 19:21 - 29 Nov 2017 20:01 #208841 by Lyricaldemon
Η εντεκάδα του Παναθηναϊκού ενάντια στην Παναχαϊκή για την φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας

Βλαχόδημος,Κολοβετσιος, Αυλωνίτης,Κουτρουμπής,Ινσουα,Ρέις, Δώνης,Χιλιεμαρκ,Λουντ,Χατζηγιοβαννης,Πισπας.

Στον πάγκο: Ξενόπουλος,Μολινς,Αλτμαν,Τσανδαρης,Σιλά,Στάικος,Εμανουιληδης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Nov 2017 22:37 #208846 by Lyricaldemon
Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός 1-1
Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε ως πρώτος στους «16», αλλά το... αγχωτικό 1-1 με την Παναχαϊκή και η απαράδεκτη εικόνα των περισσότερων παικτών του Ουζουνίδη φανερώνουν ακόμη περισσότερο το μεγάλο πρόβλημα του συλλόγου!



Ο Παναθηναϊκός πήγε για... τουρισμό στην Πάτρα, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Παναχαϊκή και προβλημάτισε έντονα για την νοοτροπία του και τον τρόπο που αντιμετώπισε αυτό το παιχνίδι κόντρα στην Παναχαϊκή. Αν κάτι μπορεί να κρατήσει το «τριφύλλι» είναι η καλή εμφάνιση του Τάσου Χατζηγιοβάνη και το ντεμπούτο του νεαρού Δημήτρη Εμμανουηλίδη στα 17 του. Οι Πατρινοί από την άλλη στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, έβαλαν δύσκολα στον Παναθηναϊκό και σίγουρα κέρδισαν τις εντυπώσεις με την προσπάθεια που έκαναν μέχρι και το τελευταίο λεπτό για να κάνουν μια επική ανατροπή!

Μία αντεπίθεση για σεμινάριο και ένα παιδικό πέναλτι!

Ο Παναθηναϊκός από το πρώτο λεπτό πήρε τον έλεγχο της μπάλας, είχε συντριπτική κατοχή αλλά του έλειψαν οι σωστοί συνδυασμοί στο επιθετικό τρίτο, οι καλές επιλογές στην δημιουργία και το καθαρό μυαλό. Η Παναχαϊκή έκλεινε πολύ σωστά τους χώρους, είχε εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά και κρατούσε μακριά το «τριφύλλι» από την εστία του Κώστα Χαλκιά! Σε μία από τις στιγμές που οι γηπεδούχοι... ξεμύτισαν και βγήκαν μπροστά, έχασαν την ισορροπία τους στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός έκανε το τέλειο επιθετικό τρανζίσιον και έφτασε στο γκολ που τον έβαλε μπροστά στο σκορ.

Ο Κολοβέτσιος βρήκε στον κενό χώρο με τριαντάρα μπαλιά τον Χατζηγιοβάνη, ο νεαρός εξτρέμ από δεξιά έκανε εξαιρετική συρτή σέντρα και ο Χίλιεμαρκ που ακολούθησε την φάση έστειλε την μπάλα στο πλεκτό από το ύψος του πέναλτι. Το ρολόι έδειχνε το 29'. Οι «πράσινοι» είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους και χωρίς ιδιαίτερη όρεξη και προσπάθεια προηγούνταν 1-0 και είχαν την μπάλα στα πόδια τους χωρίς να «φτιάχουν» φάσεις.

Ένα χαζό πέναλτι, όμως, του Ινσούα στο 38' έδωσε την ευκαιρία στην Παναχαϊκή να ισοφαρίσει με τον Αργυρόπουλο. Ο Αργεντινός μπακ του Παναθηναϊκού ανέτρεψε τον σκόρερ τον Πατρινιών σε μία «σκοτωμένη» φάση που κανένας κίνδυνος δεν υπήρχε για την εστία του Βλαχοδήμου.

Ο ορισμός της αγγαρείας

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την μπάλα αλλά σε καμία περίπτωση να μην μπορεί να παράξει επικίνδυνες καταστάσεις για να περάσει μπροστά στο σκορ. Ενδεικτικό της κακής εικόνας του Παναθηναϊκού δημιουργικά είναι το γεγονός πως το πρώτο και μοναδικό καλό σουτ καταγράφηκε στο 75' μετά από ατομική ενέργεια του Χατζηγιοβάνη, ο οποίος έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, σουτάροντας έξω από την περιοχή. Η είσοδος του Άλτμαν δεν άλλαξε κάτι και το μοναδικό αξιοσημείωτο για το «τριφύλλι» ήταν το ντεμπούτο δύο ποδοσφαιριστών.

Του νεαρού Δημήτρη Εμμανουηλίδη στα 17 του, όντας ότι καλύτερο διαθέτει αυτή την στιγμή στις ακαδημίες του ο Παναθηναϊκός και του Φάνη Τζανδάρη που φτάσαμε σχεδόν... Χριστούγεννα για να τον δούμε με την πράσινη φανέλα εξαιτίας των μυικών τραυματισμών που αντιμετωπίζει συχνά από το καλοκαίρι.

Σε ένα παιχνίδι που το μόνο που πρόσφερε ήταν... χασμουρητά, η Παναχαϊκή που ήθελε την νίκη δεν κατάφερε να βρει το γκολ της πρόκρισης παρά την μεγάλη ευκαιρία στο 93' του Ελευθεριάδη που απόκρουσε ο Βλαχοδήμος, πήρε όμως την ισοπαλία που σίγουρα αποτελεί τιμή και σημείο αναφοράς στην προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια.

Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός σε ακόμη ένα ματς μακριά από την Λεωφόρο δεν νίκησε και προβλημάτισε με την νοοτροπία του. Το «τριφύλλι» με 7 βαθμούς, πάντως, πήρε την πρώτη θέση του ομίλου για τους «16» του Κυπέλλου.

Παναχαϊκή: Χαλκιάς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Σωτηράκος, Μακρυδημήτρης, Φουρλάνος, Αργυρόπουλος(74' Ελευθεριάδης), Πολυχρόνης(65' Μουστακόπουλος), Μασούρας, Κυνηγόπουλος, Σπανός(77' Αντωνακόπουλος)

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κουτρουμπής, Ρέις, Δώνης, Χίλιεμαρκ(75' Τζανδάρης), Αυλωνίτης, Λουντ(57' Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Χατζηγιοβάνης, Πίσπας(65' Εμμανουηλίδης)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Dec 2017 14:54 - 03 Dec 2017 16:36 #208958 by Lyricaldemon
Η εντεκάδα του Παναθηναϊκού απέναντι στον Πανιώνιο για την 13 αγωνιστική της Superleague.


Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Dec 2017 18:11 - 03 Dec 2017 21:56 #208975 by Lyricaldemon
1-0 ο Πανιώνιος τον Παναθηναϊκό

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στην Λεωφόρο, τον κέρδισε με 1-0 μετά από 15 χρόνια και αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα των πράσινων με τον Ουζουνίδη στον πάγκο.



Την πρώτη του ήττα στην Λεωφόρο με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο γνώρισε ο Παναθηναϊκός με τον Πανιώνιο να επικρατεί με 1-0 έχοντας καλύτερη απόδοση από αυτή του τριφυλλιού.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ντουρμισάι στο 73΄ και εν συνεχεία οι πράσινοι απείλησαν μόλις μια φορά και δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν έστω την ισοπαλία.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα υπήρξαν συνθήματα κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη και του Γιάννη Αλαφούζου ενώ δεν έλειψε η ένταση και κάποιες ψηλές στα επίσημα της Λεωφόρου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Πανιώνιος ήταν σαφώς καλύτερος στο πρώτο μέρος αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο μέρος αλλά δέχτηκαν ένα γκολ το οποίο δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν δείχνοντας ότι στην επίθεση υπάρχει μεγάλο θέμα για το τριφύλλι.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε στη διάθεση του τους Κουρμπέλη, Βιγιαφάνιες, Κουλιμπαλί ενώ τελευταία στιγμή και ο Μολέντο υποστήριξε ότι πονάει στο κεφάλι και έμεινε εκτός αποστολής. Έτσι παρέταξε τους πράσινους με ένα 4-4-1-1 με τον Διούδη και πάλι κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο επανήλθε ο Γιόχανσον και αριστερά ο Χουλτ ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν δίδυμο οι Σιλά με τον Λουντ και στις δυο πλευρές οι Χατζηγιοβάνης, Καμπέσας οι οποίοι εναλλάσσονταν. Μπροστά τους έπαιξε ο Άλτμαν και στην κορυφή ο Μολίνς.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των τιμωρημένων Μασούντ και Οικονόμου όπως και στο ματς με τον ΠΑΟΚ αλλά είχε στη διάθεση του τους Σιώπη, Λάμπρου που δεν είχαν παίξει την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Έλληνας τεχνικός κατέβασε τους "κυανέρυθρους" με ένα 4-2-3-1 όπου κάτω από τα γκολπόστ είχε τον Κότνικ. Στο δεξί άκρο έπαιξε ο Βλάχος και αριστερά ο Χατζισαφί και οι δυο στόπερ ήταν οι Μπανανά, Γκιοατά. Στη μεσαία γραμμή το δίδυμο των Σιώπη-Κόρμπου επανήλθε και η τριάδα μπροστά ήταν οι Λάμπρου, Σαββίδης και Σπιριντόνοβιτς με τον Γεσίλ μοναδικό προωθημένο.

Στο πρώτο μέρος ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα καθώς μπήκε καλύτερα στο ματς και απείλησε περισσότερο την πράσινη εστία. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός άρχισε να πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο μετά το 20' και όταν άλλαξαν πλευρά οι Καμπέσας, Χατζηγιοβάνης. Την καλύτερη φάση στο πρώτο μέρος όμως την είχε ο Πανιώνιος στο 8' με τον Γεσίλ ενώ ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 21' και το 44' με Μολίνς και Λουντ αντίστοιχα.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός φάνηκε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Πανιωνίου. Αντίθετα οι "κυανέρυθροι" στη μοναδική φάση που έφτιαξαν στο δεύτερο μέρος σκόραραν και εν συνεχεία το τριφύλλι με μόνο μια καλή στιγμή που είχε δεν μπόρεσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς άνηκε στον Πανιώνιο και ήρθε στο 8' ο Σπιριντόνοβιτς μπήκε από τα αριστερά, ξεπέρασε τον Άλτμαν έδωσε στον Γεσίλ που μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ ανενόχλητος αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Διούδη.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή χωρίς να απειλούν ενώ ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ψάχνεται σε αυτά τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα μετά το 15' ο Ουζουνίδης ζήτησε από τους Καμπέσας, Χατζηγιοβάνη να αλλάξουν πλευρές θέλοντας να ανέβει επιθετικά το τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 21' όταν ο Χουλτ έβγαλε στον Μολίνς, ο Σουηδός έκανε το κοντρόλ, γύρισε και έκανε το σουτ αλλά ο Κότνικ μπλόκαρε.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο επόμενο λεπτό με τον Σπιριντόνοβιτς ο οποίος έκανε τη κίνηση εκτός περιοχής, Κουτρουμπής και Κολοβέτσιος του έκλεισαν το οπτικό πεδίο αλλά ο Αυστριακός βρήκε τον τρόπο να σουτάρει και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Διούδη

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να βρεθούν μπροστά στο σκορ στο 30' όταν ο Καμπέσας βγήκε από τα δεξιά, ξεπέρασε τον Χατζισαφί και γύρισε προς τον Χατζηγιοβάνη αλλά ο Βλάχος με τάκλιν έκοψε σωτήρια τη μπάλα.

Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου χτύπησαν σε μια αντεπίθεση στο 42'. Ο Γεσίλ βγήκε από τα αριστερά, έδωσε εξαιρετικά στον Σπιριντόνοβιτς, αυτός είχε δεξιά του τον Λάμπρου, αλλά τον αγνόησε και έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει πάνω στον Χουλτ

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος άνηκε στον Παναθηναϊκό ο οποίος κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο. Ο Λουντ ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του αλλά ο Κότνικ έπεσε πανέμορφα στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μαρίνος Ουζουνίδης προχώρησε σε δυο αλλαγές. Πέρασε στο ματς τους Ρέις και Χίλιεμαρκ και έβγαλε τους Σιλά, Χατζηγιοβάνη έχοντας παραπάνω από τον πρώτο ότι δεν έπαιζε μπροστά την μπάλα και από τον δεύτερο για κάποια εύκολα λάθη. Με την αλλαγή αυτή πέρασε τον Άλτμαν σε ρόλο πίσω από τον Μολίνς και τον Άλτμαν στο αριστερό άκρο.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι και στο δεύτερο μέρος όταν στο 55' ο Κόρμπος επιχείρησε μια σέντρα σουτ αλλά ο Γκιοατά που είχε προωθηθεί δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό λίγο έλειψε να μπει ένα αυτογκόλ από πλευράς Πανιωνίου. Ο Λουντ με εξαιρετική ενέργεια, ξέφυγε από τον Γκιοατά, γύρισε από τα αριστερά, ο Σιώπης στην προσπάθεια του να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε προς την εστία του αλλά ο Κότνικ δεν αιφνιδιάστηκε.

Με τη συμπλήρωση 60 λεπτών αγώνα και ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε τη πρώτη του κίνηση καθώς πέρασε στο ματς τον Ντουρμισάι αντί του Γεσίλ. Μετά από δέκα λεπτά τόσο ο Ουζουνίδης όσο και ο Γρηγορίου έκαναν ακόμα μια κίνηση στο ματς. Από πλευράς Παναθηναϊκού μπήκε ο νεαρός Εμμανουηλίδης στο ντεμπούτο του αντί του Καμπέσας ενώ ο Μασούρας πέρασε στη θέση του Σπιριντόνοβιτς.

ΠΗΡΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 73' με τον φορ του Πανιωνίου μετά από λανθασμένη προσπάθεια των πράσινων να απομακρύυν. Ο Σιώπης έβγαλε την κάθετη πάσα προς τον Ντουρμισάι, ο Νούνο Ρέις παρά την υπερέκταση του ποδιού με τάκλιν δεν άλλαξε την πορεία της μπάλας, ο φορ των "κυανέρυθρων" έφυγε στην αντεπίθεση, δεν τον πρόλαβε ο Κουτρουμπής και νίκησε τον Διούδη με δυνατό σουτ για το 1-0.

Τρία λεπτά μετά το γκολ του Πανιωνίου ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγαλύτερη του ευκαιρία για να πετύχει το γκολ και να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε ένα φάουλ ο Άλτμαν έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Κότνικ.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ
Μέχρι το τέλος του αγώνα παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή στο παιχνίδι δεν μπόρεσε να βρει μια αξιόλογη ευκαιρία. Μάλιστα προς το τέλος του αγώνα κυριάρχησαν τα συνθήματα εις βάρος του Γιάννη Αλαφούζου και της οικογένειας Βαρδινογιάννη (έξω οι τσάτσοι του Βαρδινογιάννη) ενώ δεν έλειψαν και οι αψιμαχίες κυρίως στα επίσημα του γηπέδου.

Με αυτά και με αυτά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει την ήττα με 1-0 από τον Πανιώνιο, που ήταν και η πρώτη εντός έδρας ήττα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο κόσμος όμως και πάλι χειροκρότησε την ομάδα αναγνωρίζοντας ότι προσπαθούν ουσιαστικά μόνοι τους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Σιλά (46' Ρέις), Λουντ, Καμπέσας (70' Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (46' Χίλιεμαρκ), Άλτμαν, Μολίνς.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Γκιοατά, Μπανανά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης (84' Παπαγεωργίου), Σιώπης, Λάμπρου, Σπιριντόνοβιτς (70' Μασούρας), Γεσίλ (61΄Ντουρμισάι).
Γκολ: 73' Ντουρμισάι
Κίτρινες: 71' Άλτμαν, 90' Εμμανουηλίδης/76' Γκιοατά
Κόκκινες:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification