Τεχνολογικά νέα

24 Jul 2006 03:51 #17231 by Χάρης Φλουρής
Ερωτησουλα: στο αρθρο λεει οτι θα ΓΡΑΦΕΙ 2x ???

Και η καρτα γραφικων χρειαζεται για να εχει native full screen αναλυση? Γιατι και σε παραθυρο να ειναι δεν με χαλουλου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Jul 2006 13:40 #17242 by Δημήτρης Σκιάννης
Ναι,μέχρι στιγμής οι ταχύτητες φτάνουν το 2x.Copy paste από το άρθρο,για όσους δεν το πρόσεξαν:

"Υπενθυμίζω πώς το 1x στα Blu Ray αντιστοιχεί σε 36 Mpbs transfer rate ενώ στα DVD αντιστοιχεί στα 10 Mbps, συνεπώς μην ξεγελιέστε, δεν είναι ΤΟΣΟ αργό! "

Η κάρτα γραφικών πρέπει να έχει HDCP support για να παίξει το προστατευμένο περιεχόμενομ,αλλιώς γιόκ.Η HD display τώρα,χρειάζεται για να έχεις 1.080p ανάλυση...αλλιώς,τι να το κάνεις το blu-ray? :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Jul 2006 10:30 #17313 by giannis
Σαν Φρανσίσκο

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Jul 2006 10:41 #17314 by giannis
Αθήνα

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Jul 2006 11:11 #17316 by Σπύρος Κλαουδάτος
αργησαν λιγο, αλλα καλλιο...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Jul 2006 11:31 #17317 by Δημήτρης Σκιάννης
Κάτι πάει να κάνει και ο πΟΤΕ,αλλά βλέπω άλλους να του παίρνουν τα σώβρακα στεγνά σύντομα...(λέγε μας forthnet κ.λπ.)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Jul 2006 11:33 #17318 by Δημήτρης Σκιάννης
Όπως καταλαβαίνετε,η εξέλιξη αυτή φέρνει την αγορά άνω-κάτω...Το σίγουρο είναι ότι ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός και αναμένεται να εισάγει πολλές καινοτομίες στο μέλλον...Φάγαμε δύο εκπομπές για το θέμα αυτό(Χθές και προχθές... :P )

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Jul 2006 12:24 #17320 by a Guest
Replied by a Guest on topic Τεχνολογικά νέα

i-VTec\ wrote: Κάτι πάει να κάνει και ο πΟΤΕ,αλλά βλέπω άλλους να του παίρνουν τα σώβρακα στεγνά σύντομα...(λέγε μας forthnet κ.λπ.)


Πως ακριβώς θα το κάνουν αυτό; Όταν ο ΟΤΕ φύγει από κρατικό έλεγχο οι υπόλοιπες εταιρείες δεν έχουν ελπίδα. Το όλο θέμα με τις ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών είναι ότι λειτουργούν πάνω στο δίκτυο του ΟΤΕ εκτός αν υπάρχει άλλη εταιρεία να σκάψει την Ελλάδα και να αποκτήσει ιδιόκτητα καλώδια. Το κόστος είναι απλά απαγορευτικό. Παράδειγμα: Το ConnX κοστίζει 360 Ευρώ για ένα χρόνο ενώ ας πούμε η HOL 246 και σε μεγαλύτερη ταχύτητα. Τι πάει στραβά σε αυτό το δεδομένο; Γιατί ο ΟΤΕ ο οποίος είναι και ο παροχέας της σύνδεσης είναι τόσο ακριβότερος; Είναι δυνατόν αυτός να έχει μεγαλύτερο κόστος από την ιδιωτική εταιρεία; Ναι είναι μόνο αν ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος να νοικιάζει τις γραμμές με πολύ χαμηλό αντίτιμο ενώ παράλληλα είναι υποχρεωμένος να μην ρίχνει τις τιμές του. Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην ευρυζωνική αλλά και στην σταθερή τηλεφωνία. Οπότε ποιο είναι το μόνο μέσο άμυνας του ΟΤΕ; Κρατάει πολλές πόρτες για δική του χρήση και ρίχνει τις υπόλοιπες εταιρείες όταν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Πιστεύετε όμως ότι ο ιδιώτης που θα αποκτήσει τον ΟΤΕ θα επιτρέψει να συνεχίσει να ισχύει αυτό το καθεστώς και η εταιρεία του να έχει απώλειες; Σε καμμιά περίπτωση. Το φτηνό ευρυζωνικό internet, από τις ιδιωτικές εταιρείες μόνο όμως, είναι πολιτική απόφαση. Η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ θα αλλάξει τα πράγματα. Εκτός αν γίνει ότι με τη ΔΕΗ, χωριστεί σε δύο εταιρείες, μια υπεύθυνη για το δίκτυο και μία υπεύθυνη για την παροχή των υπηρεσιών. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον αγοράς του μιας και θα είναι πολύ φθηνότερο να ανοίξεις μια καινούρια εταιρεία. Συμπερασματικά, πραγματικά ελεύθερη αγορά στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει γιατί κανένας δεν πρόκειται να σκάψει για να φτιάξει δίκτυο. Η μόνη περίπτωση θα είναι το wireless αλλά και αυτό θα έχει πολλά προβλήματα από τις ανησυχούσες ομάδες πολιτών που θα διαμαρτύρονται για τις κεραίες. Και καλώς θα διαμαρτύρονται δηλαδή μιας και οι ακτινοβολίες (και όχι οι ραδιενέργειες lol radiation =

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Jul 2006 13:09 #17321 by Kostas Giagias
Φίλε CTT μήπως κάνεις ένα μεγάλο λάθος στο σκεπτικό σου???

" Το όλο θέμα με τις ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών είναι ότι λειτουργούν πάνω στο δίκτυο του ΟΤΕ εκτός αν υπάρχει άλλη εταιρεία να σκάψει την Ελλάδα και να αποκτήσει ιδιόκτητα καλώδια"

Τα καλώδια που είναι σκαμένα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΟΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΕΤΤ !!!!!

Ο ΟΤΕ εργολαβικά έχει την συντήρηση και την ανάπτυξη αυτού του έργου.

Οπως λοιπόν ανήκουν όλα στον ΕΕΤΤ μπορεί ο κάθενας μπορεί να νοικιάσει - αγοράσει bandwith από αυτά. ΠΧ. Ο δακτύλιος της Αθήνας με τις οπτικές ίνες υπάρχει και ο κάθε ένας μπορεί να τον χρησιμοποιήσει...

I love racing because football and basketball require only one ball...
Hellenic Racing Team

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Jul 2006 14:23 #17322 by a Guest
Replied by a Guest on topic Τεχνολογικά νέα
H EETT είναι απλά μια ρυθμιστική αρχή που ιδρύθηκε το 1992 και άρχισε να λειτουργεί το 1995. Ο ΟΤΕ ιδρύθηκε πολύ νωρίτερα (1949) και αποτέλεσε ΝΠ ΔΔ μέχρι περίπου το 1993 οπότε και έγινε η πρώτη προσπάθεια μετοχοποίησης του από την τότε κυβέρνηση.
Ο ΟΤΕ διαφημίζει στην ιστοσελίδα του "Με σύγχρονο αστικό και υπεραστικό δίκτυο, ψηφιακό στο 100%, περισσότερα από 20.000 χιλιόμετρα οπτικές ίνες, πολυάριθμες δορυφορικές, υποβρύχιες και επίγειες διεθνείς ζεύξεις με όλα τα σημεία της υδρογείου και προϊόντα βάσει διεθνών προτύπων, εξασφαλίζεται η δυνατότητα σύγχρονης και ποιοτικής επικοινωνίας για όλους τους Έλληνες, ακόμα και στα πιο μακρινά και δυσπρόσιτα σημεία της ελληνικής υπαίθρου."

Σε προκαλώ να βρείς παρόμοια διατύπωση σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Επιπλέον εξήγησε μου γιατί όταν κάνεις σύμβαση με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία σου έρχεται κανονικά να πληρώσεις το πάγιο του ΟΤΕ. Και γιατί όποτε κάνεις αίτηση για ADSL πρέπει πρώτα να ενεργοποιηθεί από τον ΟΤΕ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification