Τεχνολογικά νέα

07 Sep 2009 17:42 #60294 by Μπάμπης Χαραλάμπους

profitis wrote: Οπως καταλαβαίνετε χρησιμοποιώ αποκλειστικά Openoffice. Κοστίζει 0 €  και καλύπτει 100% τις ανάγκες μου. Δεν εχω δουλέψει με Office, μπορει να ειναι καλύτερο, όμως επειδή όμως προσπαθώ να αποφευγω τη πειρατεία το openoffice με  αφήνει υπερικανοποιημένο


Και εγω πλέον χρησιμοποιω Open Office 3.0 και είμαι υπέρ-ικανοποιημένος! Του λείπει όμως το ανάλογο πρόγραμμα του Microsoft Outlook. Γι αυτο το λόγο εγκατέστησα το δωρεαν Mozzila Thunderbird και είμαι και πάλι μια χαρά!

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Sep 2009 19:49 #60306 by Chris Zotos
:S
Από πότε είναι αυτό το θέμα? Εμείς το office το παίρνουμε τσάμπα στο πανεπιστήμιο...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Oct 2009 22:09 #62195 by Ρωμανός Βογιατζής
Ιστορικές Αλλαγές στους Υπολογιστές

Τα στελέχη της Intel Corporation δήλωσαν ότι ο Νόμος του Moore, χαρακτηριστικότερα παραδείγματα του οποίου αποτελούν τα βήματα που έχει κάνει η Intel στις κατασκευαστικές τεχνολογίες των 32 και 22 nanometre (nm), οδηγεί σε έναν ευρύτερο και γρηγορότερο ρυθμό «καινοτομίας και ενσωμάτωσης».

Οι μελλοντικοί επεξεργαστές Intel® Atom™, Core® και Xeon® καθώς και τα System on Chip (SoC) προϊόντα θα κάνουν τους υπολογιστές μικρότερους, εξυπνότερους, πιο ικανούς και πιο εύκολους στη χρήση. Για παράδειγμα, μεταξύ ενός πλήθους καινοτομιών που ετοιμάζονται, η Intel θα ενσωματώσει για πρώτη φορά γραφικά σε μερικά από τα μελλοντικά προϊόντα chip της εταιρείας.

«Οι ευκαιρίες που μας έδωσε ο Νόμος του Moore τα τελευταία 40 χρόνια επεκτείνονται πολύ παραπέρα από τις εντυπωσιακές βελτιώσεις στις επιδόσεις», δήλωσε ο Sean Maloney, executive vice president και general manager του Intel Architecture Group.

«Ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός transistors κι επεξεργαστών που προσθέτουμε καθιστά δυνατή την ενσωμάτωση περισσότερων δυνατοτήτων και χαρακτηριστικών στους επεξεργαστές μας. Το γεγονός αυτό έχει εμπνεύσει ένα τεράστιο κομμάτι καινοτομίας σε ολόκληρη τη βιομηχανία, από την οποία επωφελούνται στην ουσία οι καταναλωτές, οι gamers κι οι επιχειρήσεις που αγοράζουν αυτούς τους βασισμένους στην τεχνολογία Intel υπολογιστές».

Επεξεργαστές Επόμενης Γενιάς – Westmere και Sandy Bridge

Στην ομιλία του στο Intel Developer Forum, ο Maloney παρουσίασε έναν βασισμένο στον επεξεργαστή Westmere υπολογιστή, που επεδείκνυε αυξημένη ανταποκριση σε απλές, καθημερινές εργασίες, όπως το Web-surfing με πολλά ανοιχτά παράθυρα.

Επιπλέον, ο Westmere είναι ο πρώτος επεξεργαστής 32nm της Intel και αυτό έχει τεράστια ιστορική σημασία, αφού αποτελεί τον πρώτο Intel επεξεργαστή που ενσωματώνει γραφικά πάνω στον ίδιο τον επεξεργαστή. Εκτός από το ότι υποστηρίζει τις Τεχνολογίες Intel® Turbo Boost και Intel® Hyper-Threading, ο Westmere προσθέτει νέες προδιαγραφές Προηγμένoυ Προτύπoυ Κρυπτογράφησηςς (Advanced Encryption Standard - AES) για ταχύτερη κρυπτογράφηση κι αποκρυπτογράφηση. Η κυκλοφορία του Westmere έχει δρομολογηθεί, ενώ έχουν ήδη αρχίσει να κατασκευάζονται τα wafers, για παραγωγή εσόδων κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Μετά τον Westmere, η Intel θα συνεχίσει με επεξεργαστές 32nm, με την κωδική ονομασία «Sandy Bridge». «Ο Sandy Bridge ενσωματώνει τους πυρήνες γραφικών έκτης γενιάς της Intel πάνω στο ίδιο κομμάτι πυριτίου (die) που λειτουργεί σαν πυρήνας του επεξεργαστή, και θα περιλαμβάνει επιτάχυνση για floating point, video και λογισμικό με έμφαση στον επεξεργαστή, που απαντάται πιο συχνά στις Media εφαρμογές». Ο Maloney έκανε επίδειξη ενός συστήματος βασισμένου στον Sandy Bridge με προβολή ενός μεγάλου φάσματος video και 3-D λογισμικού, θέλοντας να δείξει την «υγεία» μίας μελλοντικής σειράς προϊόντων σε πρώιμο στάδιο.

Ο Maloney παρουσίασε και μία πρώιμη μορφή πυριτίου βασισμένου στην αρχιτεκτονική «Larrabee», που είναι η κωδική ονομασία μίας μελλοντικής οικογένειας συν-επεξεργαστών με έμφαση στα γραφικά.

Με το πρώτο προϊόν να αναμένεται τον επόμενο χρόνο, η Larrabee παίρνει την προγραμματισιμότητα της Αρχιτεκτονικής Intel κι επεκτείνει δραματικά τις δυνατότητες παράλληλης επεξεργασίας. Η ευέλικτη αυτή προγραμματισιμότητα, καθώς και η δυνατότητα εκμετάλλευσης των διαθέσιμων εργαλείων ανάπτυξης, λογισμικού και σχεδιασμού, δίνει στους προγραμματιστές την ελευθερία να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη μίας πλήρως προγραμματίσιμης απόδοσης και να εφαρμόσουν έτσι εύκολα μία ποικιλία μεθόδων 3-D γραφικών, όπως το rasterization, το volumetric rendering ή το ray tracing.

Με τον συνδυασμό αυτό οι χρήστες PC θα βιώσουν μία εκπληκτική οπτική εμπειρία στους βασισμένους σε τεχνολογία Intel υπολογιστές που ενσωματώνουν αυτό το προϊόν. Ο Maloney συνέχισε με την παρουσίαση μίας ray-traced έκδοσης του δημοφιλούς παιχνιδιού «Quake Wars: Enemy Territory» σε πραγματικό χρόνο, βασισμένη στη Larrabee και στον επόμενης γενιάς gaming επεξεργαστή της Intel, με το κωδικό όνομα «Gulftown». Το μεν πυρίτιο Larrabee θα εμφανιστεί αρχικά σε διακριτικές κάρτες γραφικών, η δε αρχιτεκτονική Larrabee θα ενσωματωθεί σταδιακά στον επεξεργαστή, μαζί με άλλες τεχνολογίες.

Ο Maloney έδωσε στους παρευρισκομένους και μία πρώτη γεύση του έξυπνου server επεξεργαστή επόμενης γενιάς της Intel, με το κωδικό όνομα Westmere-EP, κι επέδειξε για μία ακόμη φορά τη δέσμευση της εταιρείας απέναντι στην αγορά server με τις οικογένειες επεξεργαστών Xeon και Itanium. Ο Maloney αναφέρθηκε στην άνευ προηγουμένου βελτίωση που θα φέρει ο επερχόμενος επεξεργαστής server Nehalem-EX, με ακόμη μεγαλύτερες βελτιώσεις στην απόδοση από αυτές που σημείωσε η τρέχουσα Σειρά Intel® Xeon® 5500 σε σχέση με την προηγούμενη γενιά chip της Intel.

Ο Maloney περιέγραψε τη σύγκλιση του computing, του networking και της αποθήκευσης στο data centre, εκφράζοντας έτσι το όραμα της εταιρείας ενός ενοποιημένου IO datacentre, του οποίου θα ηγούνται οι 10GbE λύσεις της Intel. Η Intel έχει συνεργαστεί επίσης και με άλλες κορυφαίες εταιρείες της βιομηχανίας για να προσφέρουν πλατφόρμες, συστήματα, τεχνολογίες και λύσεις βέλτιστης απόδοσης, ώστε να ανταποκριθεί στα "hyper-scale" data centre περιβάλλοντα του Internet, αλλά και στη νέα τάση των cloud services.

Ο Maloney αποκάλυψε μία νέα Σειρά επεξεργαστών Intel® Xeon® 3000 εξαιρετικά χαμηλής τάσης, η οποία περιλαμβάνει TDP (Thermal Design Power) στα μόλις 30 watts. Συμπληρώνοντας την ευρεία γκάμα προσφορών στον τομέα των πλατφόρμων βέλτιστης απόδοση, η Intel παρουσίασε για πρώτη φορά κι ένα single-socket σύστημα «μικροεπεξεργαστή», το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για μελλοντικές καινοτομίες στον τομέα των μικροεπεξεργαστών.

Ο Maloney περιέγραψε επίσης την ολοκαίνουρια οικογένεια ενσωματωμένων επεξεργαστών «Jasper Forest», ως ένα παράδειγμα του ανοίγματος που κάνει η εταιρεία με την δημοφιλή μικρο-αρχιτεκτονική Nehalem προς νέες αγορές. Ο Jasper Forest, ο οποίος αναμένεται του χρόνου, έχει σχεδιαστεί για εξειδικευμένες εφαρμογές αποθήκευσης, επικοινωνίας, καθώς και για στρατιωτικές κι αεροδιαστημικές εφαρμογές, και θα προσφέρει ένα νέο επίπεδο ενσωμάτωσης, ώστε να εξοικονομήσει πολύτιμο χώρο κι ενέργεια σε αυτά τα απαιτητικά περιβάλλοντα.

Τέλος, ο Maloney ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο διαχείρισης του PC που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Intel® vPro™. Το Τηλεχειριστήριο Keyboard Video Mouse (KVM) επιτρέπει στο IT προσωπικό να ερευνά τα διάφορα προβλήματα ακριβώς όπως τα βλέπει ο χρήστης, οδηγώντας έτσι σε γρηγορότερη διάγνωση, λιγότερες επισκέψεις στους ειδικούς κι επιπλέον εξοικονόμηση χρημάτων.

Τεχνολογία και Κατασκευή Intel– Σχεδόν 3 Δισεκατομμύρια Transistors Σε ένα Chip

Ο Bob Baker, senior vice president και general manager του Technology and Manufacturing Group, υπογράμμισε στην ομιλία του τη διαρκή αφοσίωση της Intel στο Νόμο του Moore και στα οφέλη που προσφέρει στους χρήστες υπολογιστών, κι έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ορόσημα της εταιρείας στην επεξεργαστική τεχνολογία των 22nm. Η Intel είναι η πρώτη που παρουσίασε λειτουργικά δοκιμαστικά κυκλώματα 22nm που περιέχουν SRAM και λογικά κυκλώματα. Η σειρά SRAM των 364 εκατομμυρίων bits μνήμης έχει μέγεθος μόλις 0.092 τετραγωνικά micron και περιλαμβάνει 2.9 δισεκατομμύρια transistors. Πρόκειται για τα μικρότερα κελιά SRAM σε λειτουργικά κυκλώματα μέχρι σήμερα.

Το δοκιμαστικό chip των 22nm σηματοδοτεί την τρίτη γενιά της τεχνολογίας high-k metal gate, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από 2 χρόνια, στη γενιά των 45nm. Η Intel παραμένει η μόνη εταιρεία που ενσωματώνει στην παραγωγή αυτό το ενεργειακά αποδοτικό χαρακτηριστικό υψηλής απόδοσης, έχοντας αποστείλει πάνω από 200 εκατομμύρια CPUs των 45nm μέχρι σήμερα.

Η κατασκευαστική ομάδα έχει δημιουργήσει για πρώτη φορά μία μοναδική, πλήρη τεχνολογία για SoC σχέδια που χρησιμοποιούν την τεχνολογία των 32nm της Intel, επεκτείνοντας την κορυφαία επεξεργασία των CPU process σε νέες SoC αγορές. Οι σχεδιαστές θα μπορούν να διαλέξουν μεταξύ εξαιρετικά υψηλής απόδοσης με τη CPU επεξεργασία κι εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος, η οποία είναι αναγκαία για κάθε SoC, ώστε να παρατείνεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των κινητών τηλεφώνων και άλλων προϊόντων.

Η Intel ο παγκόσμιος ηγέτης στις καινοτόμες εφαρμογές πυριτίου, αναπτύσσει τεχνολογίες, προϊόντα και πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της συνεχούς βελτίωσης του τρόπου που εργαζόμαστε και ζούμε. Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την Intel θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.intel.com/pressroom .

Τα Intel, Atom, Xeon, Core καθώς και το λογότυπο Intel αποτελούν κατοχυρωμένη εμπορικά σήματα της Intel Corporation στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

* Άλλες ονομασίες και επωνυμίες αποτελούν ιδιοκτησία τρίτων.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 Oct 2009 00:36 #62200 by Chris Zotos
Ενδιαφέρον..
Άντε να δούμε μέχρι πότε θα μας βγάζει ασπροπρόσωπους αυτός ο νόμος του Moore...
Ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και λάθος.. :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Oct 2009 01:31 #63619 by Μπάμπης Χαραλάμπους
Ούτε 2, ούτε 4, ούτε και 8 αλλά 100 πυρήνες σε ένα τσιπ-επεξεργαστή…τρέμε Intel και AMD;
http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=87710&w=400&h=300&q=80

Τα νερά της βιομηχανίας ταράχτηκαν έντονα όταν πριν από μερικές μέρες μια σχετικά νέα εταιρεία έρευνας, ανάπτυξης και κατασκευής τσιπ, έριξε τον ογκόλιθό της, δημιουργώντας τεράστια κύματα: το τσιπ-επεξεργαστής που παρουσίασε ενσωματώνει 100 (ολογράφως: εκατό – για να το εμπεδώσουμε καλύτερα) πυρήνες επεξεργασίας!

Για να καταλάβουμε το μέγεθος των «κυμάτων» και τις όποιες συνέπειες αυτά θα σημάνουν για την μεγαλύτερη στον πλανήτη εταιρεία ανάπτυξης και κατασκευής τσιπ, την Intel δηλαδή, αλλά και την αιώνια αντίπαλό της την AMD, να αναφέρουμε ότι οι κεντρικοί επεξεργαστές που αναπτύσσουν (CPU – Central Processing Unit, Μονάδα Κεντρικής Επεξεργασίας) έχουν «μόνο» δύο ή τέσσερις ή (οι πλέον πανάκριβοι και σύγχρονες CPU) οκτώ πυρήνες από μεριάς Intel, ενώ από μεριάς AMD υπάρχουν και ενδιάμεσα μοντέλα με τρεις ή έξι πυρήνες. Ε, όπως καταλαβαίνετε καμία σχέση το 2, 3, 4, 6, ακόμα και 8 με τους 100 πυρήνες της CPU ονόματι «Tile Gx100», από την νεοσύστατη εταιρεία εκ Καλιφόρνιας των Η.Π.Α. «Tilera».
Η εταιρεία υπάρχει μόλις δύο χρόνια και ήδη έχει καταφέρει να «ταράξει» την ηρεμία των δύο «μεγάλων» (ουσιαστικά της μίας μεγάλης, καθώς η AMD τα τελευταία χρόνια είναι ουραγός). Η ηρεμία αυτή όμως δεν ταράζεται απλά και μόνο από το πλήθος των πυρήνων, καθώς και η Intel προ δύο ετών επέδειξε την τεχνογνωσία της παρουσιάζοντας μια CPU με 80 πυρήνες. Μόνο που αυτή η 80-πύρηνη CPU δεν έχει καμία απολύτως συμβατότητα με τα υπάρχοντα Λειτουργικά Συστήματα, ακολούθως και με τα προγράμματα που «τρέχουν» σε αυτά, χώρια που η ίδια η Intel είχε πει πως «έχουμε χρόνια ακόμα μπροστά μας, μέχρι να χρησιμοποιηθεί μια τέτοια CPU»…συνεπώς η 80-πύρηνη CPU της Intel παρουσιάστηκε μόνο για το «παιχνίδι επίδειξης τεχνογνωσίας» και τίποτα άλλο.



Κάπου εδώ είναι που κάνει την διαφορά η «Tilera» με τους «Tile Gx» επεξεργαστές (που θα έχουν μοντέλα των 16, 36, 64 και 100 πυρήνων) διότι μπορούν να τοποθετηθούν ως συν-επεξεργαστές σε υπολογιστές με CPU Intel / AMD αλλά δύνανται να τοποθετηθούν και σκέτοι, αυτόνομοι, κάτι που συνεπάγεται ότι είναι «συμβατοί» με την υπάρχουσα τεχνολογία λογισμικού, όπερ εστί άμεσα αξιποιήσιμοι και όχι σε «κάποιο μελλοντικό έτος». Επιπλέον, ο Tile Gx100 θα «τρέχει» στα 1.5GHz καταναλώνοντας μόνο 55 watt, την στιγμή που οι CPU της Intel με 2 και 4 πυρήνες καταναλώνουν τουλάχιστον 65-85 watt. Μάλιστα ο «μικρός» επεξεργαστής Tile Gx των 16 πυρήνων αγγίζει μετά βίας τα 5 watt σε κατανάλωση (πέσαμε δηλαδή στα επίπεδα κατανάλωσης των μικρών και φορητών συσκευών). Ήδη οι πρώτες μετρήσεις κάνουν λόγο για 4x παραπάνω δύναμη από τους 8-πήρυνους Nehalem-EX που θα παρουσιάσει η Intel και είμαστε στην αρχή.

Η διάθεση των νέων CPU της Tilera θα ξεκινήσει από του χρόνου και αρχικά θα απευθύνεται στα μεγάλα και πανάκριβα επεξεργαστικά συστήματα (δηλαδή για να δημιουργηθούν και αντίστοιχα απορροφηθούν γρήγορα οικονομικοί πόροι) με τον Tile-Gx36, ενώ έως το 2011 θα διατεθούν και τα υπόλοιπα μοντέλα. Η «μπάλα» βρίσκεται τώρα στο στρατόπεδο της Intel…θα έχουμε κάποια «απάντηση»;

Πηγή: Ζούγκλα

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Oct 2009 17:06 #63698 by Μάνος Αλιμπέρτης
Η Rapidshare μέχρι σήμερα αποτελεί τον κυρίαρχο παίκτη στην αγορά του file hosting. Οι καλές ταχύτητες της υπηρεσίας σε συνδυασμό με το σύστημα ανταμοιβής πόντων σε χρήστες που ανεβάζουν αρχεία, έχει οδηγήσει ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών στην αγορά premium accounts. H Rapidshare έχει κατά καιρούς αλλάξει το όριο του καθημερινού download, προκαλώντας τον εκνευρισμό των χρηστών της. Αρχικά από 5 GB είχε αυξηθεί στα 10 GB, κατόπιν έπεσε στα 2,66 GB και τελικά επανήλθε στα 5 GB.

H Rapidshare όμως δεν φαίνεται να έβαλε μυαλό και να κατάλαβε πως η επιτυχία από την αποτυχία απέχουν πάρα πολύ λίγο και προχώρησε σε μία κίνηση που μακροπρόθεσμα ίσως αποδειχθεί η καταστροφή της. Μέχρι τις 20 του Οκτώβρη, οι premium users δικαιούνταν να κάνουν upload μέχρι 500 GΒ, με τα αρχεία να μην διαγράφονται ποτέ. Όμως πλέον από τις 20 Οκτώβρη, το όριο είναι 25 GB και από εκεί και πάνω όλα τα αρχεία θα διαγράφονται, αν δεν έχουν γίνει download για πάνω από τρεις μήνες. Προφανώς οι λόγοι της συγκεκριμένης ενέργειας είναι οικονομικοί, αφού θα γλιτώσει εκατοντάδες TB δεδομένων που θα σήμαιναν ανάγκη για επιπλέον αναβαθμίσεις σε χωρητικότητα.

Παρ' όλα αυτά, με την εν λόγω κίνηση, η Rapidshare ανοίγει η ίδια το λάκκο της, αφού η ευρύτατη αποδοχή της προήλθε και λόγω της συγκέντρωσης πολύ υλικού στα premium accounts. Οι ανταγωνιστές της περιμένουν ήδη στην γωνία και το τελευταίο διάστημα έχουν αποσπάσει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Αν οι uploaders, που διατηρούν εκατοντάδες GB, περάσουν σταδιακά στις ανταγωνιστικές υπηρεσίες (Megaupload, Nethost, Filefront κτλ.) που δεν έχουν τόσο σφιχτά όρια, η Rapidshare θα χάσει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο από τη πίτα. Φυσικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι downloaders θα δημιουργήσουν λογαριασμούς στις εταιρείες όπου οι uploaders ανεβάζουν το περισσότερο υλικό.

Everything that has a beginning has an end...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Nov 2009 01:01 #64854 by Μάνος Αλιμπέρτης
Hewlett-Packard ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας δικτυακών συστημάτων 3Com έναντι 2.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία εξαγοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010 αφού πρώτα λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με την HP που εδρεύει στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α.

Η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωση της πως με την εξαγορά της 3Com θα έχει την δυνατότητα να συνδυάσει προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν servers, αποθήκευση δεδομένων και δίκτυα. Επίσης η HP προανήγγειλε αποτελέσματα τριμήνου τα οποία ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών, παρά την πτώση πωλήσεων που έχει σημειωθεί.

Η εξαγορά της 3Com φέρνει την ΗP σε θέση ανταγωνισμού με την Cisco, την μεγαλύτερη εταιρεία στα δικτυακά προϊόντα. Η Cisco εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση μετά την γνωστοποίηση της εξαγοράς της 3Com:

"Στον βαθμό που η Cisco αντιμετωπίζεται με υγιή σεβασμό από τους ανταγωνιστές της, τέτοιες εξαγορές καταδεικνύουν πως η δικτύωση ανέρχεται στην θέση της κυρίαρχης πλατφόρμας όλων των μορφών επικοινωνίας και IT. Με την ιδιότητα του κυρίαρχου στην αγορά της δικτύωσης, η Cisco είναι αρκετά σίγουρη για την επιχειρηματική στρατηγική της, παραμένοντας πιστή στην καινοτομία των προϊόντων της και παρέχοντας προϊόντα υψηλής αξίας σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον".

Σύμφωνα με τους αναλυτές το ενδιαφέρον της HP επικεντρώνεται στην Κίνα, εκεί που η 3Com συγκεντρώνει το 55% των πωλήσεων της.


Πηγές: BBC, Cnet, www.adslgr.com

Πολύ χρήμα ρε παιδια :P :P :P

Eίναι πάντως ξεκάθαρο πως απ' εδω και πέρα οι εταιρείες θέλουν να προσφέρουν ολοκληρωμένα πακέτα. Η HP ουσιαστικα θέλει να ενισχύσει το δικτυακο της κομμάτι αν και πιστευω πως είναι ήδη αρκετα καλο. Στη δουλεια χρησιμοποιούμε στους περισσότερους κόμβους switches της ΗP ( με 100 πόρτες +) και έχουν αποδειχθει διαμάντια. Αντέχουν και σε attacks και σε υπερβολικη κίνηση :P :P :P

Everything that has a beginning has an end...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Nov 2009 14:16 #65661 by heretic
Η CISCO το έχει παρακάνει με τις τιμές... ναι μέν ποιοτικά και αντέχουν αλλά πολύ υπερκοστολογημένα προϊόντα...

ενώ η 3com έχει ποιότητα και πιο ... γήινες τιμές...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

02 Dec 2009 23:02 #66171 by Μάνος Αλιμπέρτης
Στο τμήμα δικτύων που δουλεύω έχει αναφερθεί πολλάκις οτι δεν χρησιμοποειται CICSO λόγω τιμών. Οντως είναι τα καλύτερα αλλα απο τιμές είναι αστα να πάνε. Σε wireless εξοπλισμό λένε πολλα και η Lancom και η Ubiquit.

Everything that has a beginning has an end...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Jan 2010 22:42 #67571 by Μάνος Αλιμπέρτης
Στη Γαλλία φαντάζομαι θα το είδατε που θα ξεκινήσει απο τις αρχές αυτού του έτους ο νόμος των τριών χτυπημάτων. Όποιος "συλλαμβάνεται" να κατεβάζει παράνομο υλικό θα του στέλνεται ένα προειδοποιητικό μήνυμα, αν συνεχίσει δεύτερο και την τρίτη φορά ο χρήστης καίγεται και του διακόπτεται η σύνδεση.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κίνηση από την μεριά της Γαλλίας που πρόκειται για μία χώρα με βαθεια Δημοκρατική παράδοση και μία χώρα που καταχωρήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τώρα τελευταια βέβαια ο Σαρκοζί θέλει το αλλάξει αυτό :evil: :evil: :evil: Σίγουρα η πειρατία δεν είναι καθόλου σωστή ενέργεια και είναι απολύτως ανήθικη αφού κάποιοι έχουν δουλέψει πάνω στη μουσικη, στις ταινίες και στα παιχνιδια. Αλλά το να παρακολουθούν όλες τις κινήσεις των χρηστών είναι ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΝΗΘΙΚΟ. Γιατί φαντάζομαι πως πλέον όλοι θα παιρνάνε απο κόσκινο στο τι κινήσεις κάνει ένας χρήστης. Oυσιαστικά όλοι θεωρούνται παράνομοι :P

Aναμένω ανυπόμονα να πέσει στα Ευρωπαϊκα δικαστήρια :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Aπό σήμερα αρχίζει εφαρμογή του νόμου Hadopi κατά της πειρατείας στο διαδίκτυο, στην Γαλλία. Ο νόμος των τριών χτυπημάτων (three strikes) όπως είναι και αλλιώς γνωστός υπερψηφίστηκε το 2009 μετά από πολλές εντάσεις στο νομοθετικά και δικαστικά όργανα της Γαλλίας. Προβλέπει πως όσοι χρήστες κατεβάζουν παράνομα από το διαδίκτυο θα λαμβάνουν μία ηλεκτρονική επιστολή (email) από την νεοσύστατη αρμόδια αρχή. Αν επιμείνουν να κατεβάζουν παράνομα θα λαμβάνουν μία γραπτή επιστολή και εάν ακόμα και τότε ο χρήστης συνεχίζει να κατεβάζει τέτοιο υλικό τότε θα οδηγείται ενώπιον του δικαστηρίου. Το δικαστήριο θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμο ή την διακοπή της σύνδεσης του χρήστη/κατηγορούμενου.

Η κρατική αρχή που αναλαμβάνει την διεκπεραίωση των παραπάνω διαδικασιών είναι η Hadopi, από τα αρχικά του γαλλικού τίτλου "Ανώτατη αρχή διανομής έργων και προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο".

Ο νόμος hadopi είχε την ισχυρή και επίμονη υποστήριξη του Προέδρου Σαρκοζί και ασφαλώς της μουσικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Ο Michel Thiolliere, μέλος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της αρχής Hadopi, δηλώνει πως όταν ο νόμος εξηγεί κάτι σωστά, τότε και οι πολίτες το καταλαβαίνουν.

"Το διαδίκτυο είναι ένας θαυμάσιος κόσμος, όμως χρειάζεται έλεγχο αν θέλουμε ο κινηματογράφος,η μουσική και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια να προχωρήσουν προς το μέλλον".

"Πιστεύουμε πως μετά από το πρώτο μήνυμα που θα στείλει ο νόμος, τα 2/3 των χρηστών θα σταματήσουν να κατεβάζουν παρανόμως από το διαδίκτυο. Όταν θα στείλουμε και το δεύτερο μήνυμα τότε πλέον θα έχουμε τελειώσει με το 95% του παράνομου κατεβάσματος".

Ο νόμος έχει φυσικά πολλούς επικριτές του που τον χαρακτηρίζουν δρακόντειο ή δηλώνουν πως έχει ήδη ξεπεραστεί από την τεχνολογία και πως οι ικανοί χρήστες θα τον προσπεράσουν εύκολα. Οι υπέρμαχοι του όμως επιμένουν πως ήταν μία από καιρό αναγκαιότητα.


πηγή: ΒΒC, www.adslgr.com

Everything that has a beginning has an end...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification