Ark: Survival Evolved

04 Apr 2023 11:28 #270527 by Nikos Georgopoulos
Το Ark: Survival Evolved κλείνει και αναγκάζει τους παίκτες να αγοράσουν ένα "next-gen upgrade"




Μαζί με το Ark 2.

Έχουμε συνηθίσει τον τελευταίο χρόνο να βλέπουμε πολλά games να κλείνουν επειδή οι εταιρείες ανάπτυξης δεν τα έβγαζαν πέρα οικονομικά. Εδώ όμως, στην περίπτωση του Ark: Survival Evolved, η Studio Wildcard "το τερμάτισε" καθώς κλείνει τους servers και ζητάει από τους χρήστες να...πληρώσουν για ένα "next-gen upgrade"!

Η Studio Wildcard δήλωσε καταρχήν ότι το Ark 2 θα καθυστερήσει και συγκεκριμένα θα κυκλοφορήσει "μέχρι το τέλος του 2024" καθώς αναπτύσσεται σε Unreal Engine 5 και οι developers της χρειάστηκαν επιπλέον χρόνο.

Στο ενδιάμεσο όμως, η Studio Wildcard θα κυκλοφορήσει επίσης μια αναβαθμισμένη έκδοση του Ark: Survival Evolved για PS5, Xbox Series X/S και PC. Και εδώ είναι που τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πραγματικά περίεργα. Το "next-gen remaster" ονομάζεται Ark: Survival Ascended και η αρχική έκδοση του παιχνιδιού θα μεταφερθεί και αυτή στην Unreal Engine 5 μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Αλλά αυτή η...μεταφορά θα κοστίσει στους παίκτες καθώς οι επίσημοι servers της παλιάς έκδοσης θα κλείσουν.

H Studio Wildcard δήλωσε: «Οι παίκτες Xbox Series S/X και PC θα μπορούν να το αποκτήσουν μόνο μέσω ενός πακέτου...full price, γνωστό ως ARK Respawned Bundle. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει τα ARK: Survival Ascended αλλά και το Ark 2 στην τιμή των 50 δολαρίων" (50 ευρώ για εμάς, μπορεί και 60, ανάλογα με το τι θα ορίσει ο developer).



Στο PS5 το ARK: Survival Ascended θα κοστίζει μόνο 40 δολάρια, αλλά δεν θα περιλαμβάνει το ARK 2, το οποίο δεν θα κυκλοφορήσει καν μέχρι το 2024, αφού τότε θα το δούμε σε PC και Xbox Series X/S. Θα υπάρχουν επίσης δύο DLC με τιμή 20 δολάρια το καθένα.

Στα τέλη Αυγούστου, η αρχική έκδοση του παιχνιδιού θα σταματήσει και η Studio Wildcard δήλωσε: «Με την κυκλοφορία του Ark: Survival Ascended στα τέλη Αυγούστου, θα καταργήσουμε όλους τους επίσημους servers για Xbox, PlayStation και PC για το ARK: Survival Evolved. Εκείνη τη στιγμή, τα save files από τους ARK: Survival Evolved Official Servers θα γίνουν upload για τους παίκτες για να παίξουν με τους χαρακτήρες τους είτε στο PC τους μόνοι, είτε σε δικούς τους servers». Ωστόσο, το Ascended θα συνεχίσει να λαμβάνει νέο περιεχόμενο και τελικά θα ζει μαζί με το Ark 2 ως ξεχωριστά live service games.

Πολλοί παίκτες νιώθουν ότι ουσιαστικά αναγκάζονται να αγοράσουν ξανά ένα παιχνίδι στο οποίο έχουν ήδη αφιερώσει χιλιάδες ώρες από τότε κυκλοφόρησε το 2015. Μερικοί παίκτες ήταν τόσο μπερδεμένοι που αναρωτήθηκαν αν ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο. Άλλοι απείλησαν να διακόψουν εντελώς την σχέση τους με το παιχνίδι. Κάποιοι ήθελαν απλώς ένα επόμενο μήνυμα από το στούντιο για να προσπαθήσουν να εξηγήσουν την ξαφνική αλλαγή ή τουλάχιστον να κάνουν το DLC μέρος του next-gen πακέτου.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το ρεκόρ του Ark: Survival Evolved που έγινε πέρυσι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Apr 2023 02:52 #270615 by Nikos Georgopoulos
Το upgrade θα κοστίζει 10 ευρώ ακριβότερα



Τελικά η Studio Wildcard έβγαλε μια νέα ανακοίνωση για το ARK, στην οποία ενώ πολλοί περίμεναν ότι θα διατηρούσε έστω το παλιό παιχνίδι δωρεάν, αυτό που έκανε είναι απλά ότι...αύξησε την τιμή του upgrade δίχοντας απλά δώρο τα DLC!
Λογικά σε άλλο πλανήτη ζουν στη διοίκηση της Studio Wildcard. Ενώ οι gamers ήθελαν να συνεχίσουν να μπορούν να παίξουν το παιχνίδι που αγόρασαν, η εταιρεία ανάπτυξης δήλωσε ότι "Κάτι τέτοιο δεν γίνεται γιατί δεν μπορούμε να διαθέσουμε developers που θα συνεχίσουν να συντηρούν την παλιά έκδοση".

Επίσης, η Studio Wildcard θα...αυξήσει την τιμή του upgrade από τα 50 στα 60 δολάρια (ελπίζουμε 60 ευρώ), δίνοντας όπως λέει "Όλα τα μελλοντικά DLC δωρεάν". Δηλαδή όχι μόνο οι παίκτες θα χάσουν τα χρήματα που πλήρωσαν για το upgrade, αλλά επιπλέον θα πληρώσουν και 10 ευρώ παραπάνω για τα DLC! Επίσης οι developers δήλωσαν ότι μετά το upgrade σε Unreal Engine 5, τα saves δεν γινόταν να είναι συμβατά και ότι το παιχνίδι θα έχει νέους εχθρούς, αντικείμενα, κτίρια και άλλο περιεχόμενο που δεν υπήρχε στην αρχική έκδοση, όπως και ορισμένα νέα χαρακτηριστικά (καλύτερο pathfinding , Photo mode Nvidia DLSS, καλύτερο customization χαρακτήρων κτλ).

Οι servers του ARK: Survival Evolved θα κλείσουν στις 31 Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το ρεκόρ του Ark: Survival Evolved που έγινε πέρυσι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Jul 2023 12:53 #271910 by Nikos Georgopoulos
Νέα περίοδος κυκλοφορίας και μείωση τιμής



Τελικά η Studio Wildcard θα κυκλοφορήσει το ARK: Survival Ascended τον Οκτώβριο. Πέρα από την καθυστέρηση κυκλοφορίας, οι servers του ARK: Survival Evolved θα κλείσουν ένα μήνα μετά, στις 30 Σεπτεμβρίου.
Επίσης, η τιμή του ARK: Survival Ascended μειώθηκε στα 40 δολάρια τις πρώτες ημέρες του λανσαρίσματος και 45 δολάρια για την υπόλοιπη περίοδο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Oct 2023 01:02 #273364 by Nikos Georgopoulos
Κυκλοφόρησε σήμερα στα PC



H Studio Wildcard κάνει μία κυκλοφορία...έκπληξη του ARK: Survival Ascended, σήμερα για τα PC, το οποίο αναμένεται από ώρα σε ώρα. Δείτε τα γραφικά του Unreal Engine 5 remake, το οποίο αναμένεται για PS5 και Xbox Series X/S τον Νοέμβριο.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification