Review Detail

9.1 5 10 0.5
The Witcher 3: Wild Hunt
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
9.5
Από που να ξεκινήσει κανείς με αυτό το παιχνίδι. Το έκαναν πάλι το θαύμα τους οι Πολωνοί.

Ας ξεκινήσουμε με το gameplay. Πρώτη φορά καταπιάνονται να φτιάξουν ένα open world RPG. Και το καταφέρνουν εκπληκτικά. Χωρίς loading times (εκτός από το να αλλάξεις ανάμεσα σε 2 μεγάλες περιοχές και 3 μικρότερες), με πληθώρα side quests και λοιπών events που πετυχαίνεις στο δρόμο, το καθένα με δικό του backstory και επιλογές επίλυσης. Ένας ζωντανός κόσμος και όχι απλά παραγεμισμένος με υλικό, όπως στα περισσότερα open world παιχνίδια του σήμερα.

Η ιππασία έχει για πρώτη φορά μέρος στο gameplay και είναι αρκετά απλοϊκός ο χειρισμός, με μόλις δυο κουμπιά συν ποντίκι αν θες να κάνεις επίθεση έφιππος. Και mechanics τρόμου του αλόγου με δυνατότητα να σε πετάξει κάτω.

Το dice poker σαν mini-game έφυγε για τεχνικούς λόγους και αντικαταστάθηκε από το ολόφρεσκο παιχνίδι καρτών, Gwent. Αρκετά ενδιαφέρον σαν παιχνίδι, αλλά, να πω την αλήθεια, μου λείπει το dice poker. Ήταν πιο χαβαλετζίδικο/της εργατιάς. :P Το ξύλο στις ταβέρνες παραμένει για τρίτη συνεχόμενη φορά σαν Mini game.

Και πάμε στην ιστορία. Η οποία είναι η καλύτερη των 3 παιχνιδιών. Αν και, αν κάποιος έχει διαβάσει τα βιβλία, θα το πάει σχετικά γραμμικά, αλλά για τρίτη φορά οι σεναριογράφοι έδωσαν ρέστα. Δεν υπάρχει επιλογή που να μην είναι "Geralt". Όλες θα μπορούσαν να έχουν παρθεί από τον πρωταγωνιστή. Όμως είναι ανάλογα το πως ακριβώς έχει ψυχολογήσει τον χαρακτήρα ο παίκτης. Αυτό μου έγινε 100% οφθαλμοφανές όταν, σε συζήτηση με φίλο που έχουμε διαβάσει τα βιβλία, "τσακωθήκαμε" για το αν κάποιες επιλογές είναι "Geralt" ή όχι, καθώς είχαμε ψυχολογήσει διαφορετικά τον ίδιο χαρακτήρα.

Επίσης, ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι η επιλογή να παίξεις την Ciri. Και στο 2 είχες μερικές φορές δυνατότητα να παίξεις για λίγο άλλο χαρακτήρα και να πάρεις επιλογές, αλλά όχι τόσο όσο εδώ και όχι τόσο σημαντικό χαρακτήρα όσο η Ciri. Η οποία για πρώτη της εμφάνιση στο κοινό του υπολογιστή, γίνεται πολύ καλή παρουσίασή της. Όπως και της Yennefer.

Ας πω και δυο μικρά αρνητικά του παιχνιδιού. Αφενός, είναι βαρύ. Και σε χαμηλωμένα γραφικά, σε όχι και τόσο κακό pc, έβλεπε μικρό lag και fps drops. Όχι κάτι τρελό, αλλά αισθητό. Επίσης, περνώντας τα saves που είχα από το 2 (στα οποία είχα περάσει του 1), συνειδητοποίησα πως δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα. Είχα πάει με τη μεριά του Vergen στο 2 και το μόνο που υπήρχε ήταν ένα easter egg σχετικά και ο Roche που εμφανιζόταν ήταν σχετικά κουλ. Σαν να σου λένε πως το Roche path στο 2 ήταν το canon. Αρκετά ξενερωτικό, ειδικά από τη στιγμή που μικρότερης σημασίας χαρακτήρες εμφανίζονταν στο παιχνίδι.

Το παιχνίδι έχει κάποια προβλήματα, αλλά έχει θέσει πλέον τον πήχη πολύ ψηλά, ειδικά στο κομμάτι του σεναρίου σε open world παιχνίδι. Φοβάμαι πως μόνο το μελλοντικό Cyberpunk 2077 θα μπορέσει να το χτυπήσει ή και ξεπεράσει.

Θετικά:
- Φοβερά γραφικά
- Ανοιχτός κόσμος προς εξερεύνηση
- Side quests με ψυχή
- Ωραίες ερμηνείες
- Καλοδουλεμένο σενάριο
- Σημείο αναφοράς για μελλοντικά RPG

Αρνητικά:
- Σχετικά βαρύ
- Έλλειψη ορισμένων χαρακτήρων
- Μη ουσιαστική επιρροή των προηγούμενων τίτλων στην ιστορία
- Κόψιμο του dice poker
Report this review Was this review helpful? 1 0

Comments

Already have an account?
Notification