Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Διεθνή Αθλητικά Νέα

12 Nov 2014 19:00 #152055 by sprk
(Σρ)να αρχηγός, (Σρ)να μάλαμα…

Χειρονομία απ’ αυτές που ταιριάζουν σε πραγματικούς αρχηγούς έκανε ο Ντάριο Σρνα. Ο εμβληματικός Κροάτης της Σαχτάρ αγόρασε 12 τόνους φρούτα, που θα διανεμηθούν σε 23.000 μαθητές σχολείων του Ντόνετσκ


Ένας πραγματικός αρχηγός (οφείλει να) είναι αρχηγός και έξω απ’ το γήπεδο.

Να δίνει το παράδειγμα και σε σημαντικότερα θέματα απ’ το ποδόσφαιρο. Και να κάνει κινήσεις άξιες μίμησης όπως αυτή του Ντάριο Σρνα.

Παίζοντας στη Σαχτάρ περισσότερα από 11 χρόνια, ο Κροάτης δεν θα μπορούσε ν’ αδιαφορήσει για όσα συμβαίνουν γενικά στην Ουκρανία το τελευταίο διάστημα. Γι’ αυτό έδειξε τη στήριξή του και με έργα -πέρα από λόγια.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι η γενέτειρά του, Μέτκοβιτς, παράγει μεγάλες ποσότητες μανταρινιών και ότι υπάρχει τεράστιο απόθεμα (εξαιτίας και του εμπάργκο της Ρωσίας) φρόντισε ώστε να βοηθήσει ΚΑΙ εκείνη ΚΑΙ το Ντόνετσκ.

Έτσι, αγόρασε συνολικά 12 τόνους φρούτα και κανόνισε ώστε να διανεμηθούν σε σχολεία της ουκρανικής πόλης και περισσότερους από 23.000 μαθητές. Κύριος…


www.sport-fm.gr/article/sr-na-arxigos-sr-na-malama/796094

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Nov 2014 10:18 #152085 by sprk
Κατηγορούμενος για συμμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών ο Αντριάνο!
Ο γνωστός Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Αντριάνο, κατηγορείται για συμμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και μάλιστα οι αρχές του έχουν απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.


Αν και μόλις 32 ετών ο γνωστός Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Αντριάνο, οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Βραζιλίας ο πρώην παίκτης της Ίντερ αυτή τη φορά έχει βρεθεί κατηγορούμενος για συμμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών στο Ρίο Ντε Τζανέιρο!

Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές έκαναν έρευνα για ένα μηχανάκι με πλαστά στοιχεία, το οποίο το οδηγούσε ένα άτομο που ήταν κατηγορούμενο για διακίνηση ναρκωτικών. Έτσι λοιπόν η αστυνομία έφτασε στην ανακάλυψη, πως το μηχανάκι αυτό το είχε αγοράσει ο Αντριάνο το 2008 και το είχε γράψει στο όνομα της μητέρας ενός γνωστού dealer, με το όνομα "Μίκα".

Ο εισαγγελέας αποφάσισε να κρατήσει το διαβατήριο του Αντριάνο και να του απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται να προκύψουν στοιχεία. Κι όλα αυτά μάλιστα έρχονται στο φως, λίγες μέρες μετά την συμφωνία του ποδοσφαιριστή με την Χάβρη, η οποία αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, ωστόσο όσον αφορά τον ίδιο τον παίκτη, έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες ενώ σύμφωνα με τα ΜΜΕ δεν έχει ενημερωθεί επίσημα από τις αρχές.

www.contra.gr/Soccer/brasil/kathgoroumenos-gia-symmetoxh-se-...wtikwn-o-antriano.3124053.html

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Nov 2014 10:22 #152087 by sprk
Reunion Πικέ - Γουαρδιόλα στη Βαρκελώνη
Συνάντηση με τον Ζεράρδ Πικέ στην Βαρκελώνη είχε την Κυριακή (9/11) ο Πεπ Γουαρδιόλα, δίνοντας τροφή στις φήμες που θέλουν τον γερμανικό σύλλογο να ενδιαφέρεται για την περίπτωση του 27χρονου.


Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Βαρκελώνη, προκειμένου να ψηφίσει στις εκλογές της Καταλονίας για ανεξαρτησία. Εκεί συναντήθηκε με μερικούς παλιούς φίλους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο πρώην παίκτης του στην Μπαρτσελόνα, Ζεράρδ Πικέ.

Οι δύο άνδρες εθεάθησαν να συζητούν στους δρόμους της καταλανικής πρωτεύουσας, δίνοντας τροφή στις φήμες που θέλουν τον γερμανικό σύλλογο να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ισπανού, ο οποίος περνάει μερικές δύσκολες εβδομάδες στην Μπαρτσελόνα, είτε παραμένοντας στον πάγκο, είτε εκτός αποστολής στα τρία τελευταία παιχνίδια των "μπλαουγκράνα".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Nov 2014 15:02 #152106 by sprk
ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΟΥ 2015

Προς Κατάρ το Κόπα Άφρικα!



Μαρόκο, Αίγυπτος και Νότια Αφρική έχουν ήδη αρνηθεί τη διοργάνωση του Κόπα Άφρικα του 2015, λόγω του φόβου που υπάρχει για την επιδημίας του θανατηφόρου ιού Εμπολα και την εξάπλωσή του.

Επομένως η διοργάνωση προς το παρόν είναι στον «αέρα», αν και όπως φαίνεται η λύση θα βρεθεί σε Ασία… μεριά.

Η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (CAF) είναι κοντά σε συμφωνία με το Κατάρ, το οποίο ως γνωστόν έχει αναλάβει και τη διοργάνωση του Mundial του 2022.

Μάλιστα το Κατάρ «δηλώνει» πως είναι διατεθειμένο να διοργανώσει το Κόπα Άφρικα στις ημερομηνίες που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, δηλαδή από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2015.

Το αν θα επέλθει ή όχι οριστική συμφωνία θα διαφανεί το προσεχές διάστημα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Nov 2014 23:49 #152133 by sprk
Τέλος και το Apertura, και το Clausura!

Η ιδέα του Χούλιο Ουμπέρτο Γκροντόνα, ο οποίος απεβίωσε στις 30 Ιουλίου, παίρνει σάρκα και οστά, αφού το αργεντίνικο ποδόσφαιρο ετοιμάζεται να αλλάξει τη φυσιογνωμία του.



Όπως ενημέρωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής, σε λίγους μήνες θα καταργηθούν τα δύο πρωταθλήματα (Apertura-Clausura) και θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο που θα ονομάζεται Primera.

Περίπου τρεισήμισι μήνες μετά το χαμό του άλλοτε προέδρου της ομοσπονδίας, τα μέλη της αποφάσισαν τη θέσπιση ενιαίου πρωταθλήματος, στο οποίο θα μετέχουν 30 ομάδες και θα κάνει σέντρα στις 15 Φεβρουαρίου 2015.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Nov 2014 23:54 #152134 by sprk
Προπονητής στη θέση του Λίπι ο Καναβάρο

Τα ηνία της κινεζικής Γκουανγκζού ανέλαβε ο Φάμπιο Καναβάρο αντικαθιστώντας τον… Μαρτσέλο Λίπι.


Ο Φάμπιο Καναβάρο θα πάρει τη θέση του Μαρτσέλο Λίπι στην Γκουανγκζού.

Ο τελευταίος ανακοίνωσε την Κυριακή, μετά και την κατάκτηση του τίτλου, την απόφασή του να αποχωρήσει από την προπονητική και να αναλάβει θέση τεχνικού διευθυντή στην κινεζική ομάδα.

Προφανώς με δική του εισήγηση έγινε η επιλογή του Καναβάρο, ο οποίος υπό τις οδηγίες του Λίπι είχε βοηθήσει σημαντικά την Ιταλία να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006.

Ο Καναβάρο δεν έχει εμπειρία πρώτου προπονητή, ενώ την περασμένη σεζόν ήταν βοηθός στην Αλ Αχλί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Nov 2014 00:21 #152142 by sprk
«Χέστηκα πάνω μου όταν είδα τον Κιν»
Ήταν με το ζόρι 17,5 χρονών. Πριν ενηλικιωθεί έκανε το βήμα που ελάχιστοι έχουν αποφασίσει. Να αφήσει την ασφάλεια της Μασία και να φύγει στο εξωτερικό.



Ο Ζεράρ Πικέ θα έμενε τέσσερα χρόνια στο Μάντσεστερ. Δεν είχε πολλά να επιδείξει ώστε να έχει να μιλάει ατελείωτα για τις αναμνήσεις του και τις εμπειρίες του από την Αγγλία. Ήταν εκεί, όμως, όταν έπρεπε για να γνωρίσει τον Ρόι Κιν. Στα χειρότερά του…

Ήταν η εποχή που ο Ιρλανδός μέσος έμοιαζε ασταμάτητος. «Μόνο και μόνο επειδή παίρνεις 120.000 λίρες την εβδομάδα κι έπαιξες καλά 20 λεπτά απέναντι στην Τότεναμ δεν μπορείς να πιστεύεις ότι είσαι σούπερ σταρ», έλεγε για τον Ρίο Φέρντιναντ σε μια περίοδο που είχε εξαπολύσει επιθέσεις και σε άλλους συμπαίκτες του, όπως ο Τζον Ο’ Σι, ο Άλαν Σμιθ, ο Κίεραν Ρίτσαρντσον και ο Ντάρεν Φλέτσερ. Εκείνο που έκανε την εκκεντρικότητα του Κιν ακόμα πιο χαρακτηριστική ήταν το γεγονός πως όλες αυτές οι δηλώσεις γίνονταν στο επίσημο κανάλι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!!

Ο Ζεράρ ήταν εκεί… Κι αν τον ρωτήσεις ποια φιγούρα είναι εκείνη που τον τρόμαζε περισσότερο, δε θα χρειαστεί να το σκεφτεί πολύ. «Δε θα έλεγα ότι φοβόμουν στον Φέργκιουσον. Αλλά τον Ρόι Κιν; Ε, ναι, αυτό είναι λίγο διαφορετικό», είπε ο Ισπανός σε συνέντευξή του στο «Four Four Two». Ο Πικέ, εξάλλου, ήταν σε μια ηλικία που… ερέθιζε το ιρλανδικό ταμπεραμέντο του Ρόι Κιν, είχε μια ανωριμότητα που θα προκαλούσε τις αντιδράσεις του και ένα look που έμοιαζε πολύ με εκείνο του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Έστω κι αν ο Κιν με τον τότε συμπαίκτη του στη Γιουνάιτεντ είχε αρκετά καλές σχέσεις, ώστε να τον συμπεριλάβει και στην καλύτερη ενδεκάδα του όλων των εποχών.



Το κινητό στα αποδυτήρια!

Ο Πικέ με την αφέλεια και την αδεξιότητα της νιότης του έμοιαζε να πηγαίνει γυρεύοντας. Θα ήταν σπουδαίο θέμα σε οποιαδήποτε ομάδα του πλανήτη, σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν έπαιζε, να χτυπήσει το κινητό πριν από αγώνα στα αποδυτήρια. Φανταστείτε, λοιπόν, στα αποδυτήρια στο «Old Traford», δεκάδες επαγγελματίες παίκτες να προσπαθούν να αυτοσυγκεντρωθούν, τον καθέναν να ακολουθεί ευλαβικά τις δικές του συνήθειες και ξαφνικά η δόνηση ενός τηλεφώνου να γίνει αντιληπτή στην ατμόσφαιρα. Και μετά, αν μπορείτε και θέλετε, φανταστείτε τον Ρόι Κιν έξαλλο να ψάχνει τον κάτοχο της συσκευής.

«Δε θα ξεχάσω τη στιγμή. Το κινητό μου άρχισε να δονείται. Ο Κιν το άκουσε και έψαχνε σαν τρελός να βρει σε ποιον ανήκει. Τέτοιος τύπος ήταν στα αποδυτήρια». Ο Ζεράρ Πικέ δεν έκανε γνωστή το φινάλε της ιστορίας. Άλλωστε, η συνέντευξη δεν είχε διαδραστικό χαρακτήρα για να έχει συνέχεια η ερώτηση. Συνέχεια, ωστόσο, είχαν οι καριέρες των δύο ποδοσφαιριστών. Ο Πικέ επέστρεψε στο σχολείο του και έκανε την καριέρα που όλοι γνωρίζουμε στην Μπαρτσελόνα και ο Ρόι Κιν έπαιξε μια σεζόν στην Σέλτικ πριν κρεμάσει τα παπούτσια, ακολουθήσει καριέρα τεχνικού και γράψει τις αυτοβιογραφίες του που τον φέρνουν ξανά και ξανά στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Οι δυο τους θα συναντιόντουσαν ξανά… Όχι μέσα στο γήπεδο, ούτε καν από διαφορετικούς ρόλους ο καθένας. Ο Ρόι Κιν είχε βρεθεί τον περυσινό Οκτώβριο στη Σκωτία ως απλός θεατής. Ήθελε να παρακολουθήσει τον αγώνα της Σέλτικ με την Μπαρτσελόνα. Ο Ζεράρ Πικέ θα ξεκινούσε βασικός και την ώρα που έκανε ζέσταμα έπεσε το μάτι του σε μια γνώριμη φιγούρα. «Τον είδα στο πλάι του γηπέδου, την ώρα που βγαίναμε στον αγωνιστικό χώρο. Χτύπησα με το χέρι μου το κεφάλι γιατί κατάλαβα ότι ακόμα με τρομάζει. Ήμουν 26 χρονών και χέστηκα πάνω μου».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Nov 2014 00:23 #152143 by sprk
Απίστευτη απάτη από πρώην ποδοσφαιριστή



Ο πρώην ποδοσφαιριστής Μεντί Αμπαλιμπά παρίστανε τον μάνατζερ και στη συνέχεια τον ποδοσφαιριστή της Τσέλσι Κακουτά, με αποτέλεσμα να αποσπάσει μεγάλα ποσά μέχρι να συλληφθεί.

Μία απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και αφορά την καταδίκη του πρώην ποδοσφαιριστή της Ντέρμπι Κάουντι, Μεντί Αμπαλιμπά, σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης.

Τι έκανε ο 25άχρονος άνδρας; Αρχικά παρίστανε τον μάνατζερ του άσου της Τσέλσι, Γκαέλ Κακουτά, ενώ στη συνέχεια έβρισκε διάφορα θύματα και έλεγε πως είναι ο ίδιος ο παίκτης των Μπλε.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να... φεσώσει ένα σωρό μαγαζιά και επιχειρήσεις σε όλη την Αγγλία, να πάρει πάνω από 200.000 ευρώ από ανυποψίαστους ανθρώπους και φυσικά να ζήσει, έστω και για λίγο, τη ζωή ενός σταρ των γηπέδων.

Τελικά οι Αρχές κατάφεραν και τον εντόπισαν σε ένα ενοικιασμένο σπίτι των 1000 ευρώ την ημέρα(!) στο Μπερκσάιρ, όπου και συνελήφθη.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Nov 2014 00:26 #152144 by sprk

sprk wrote: Τον τρέχουν στα δικαστήρια για το «δολοφονικό» χτύπημα
Νομικά κατά του Σάντρο Βίσερ κινήθηκε η Ζυρίχη μετά το... δολοφονικό μαρκάρισμά του στον Γιάπι-Γιάπο, στην εκτός έδρας νίκη (1-0) επί της Ααράου!



Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο 32χρονος άσος των φιλοξενούμενων έδειξαν ότι το γόνατό του έχει σχεδόν... διαλυθεί ολοσχερώς, πράγμα που εξόργισε τη διοίκηση της Ζυρίχης και προκάλεσε την αντίδρασή της.

Όπως έγινε γνωστό, κινήθηκε νομικά κατά του Βίσερ που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα μετά το χτύπημα στον Γιάπι-Γιάπο, στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης της Κυριακής.

«Δεν είχα καμία πρόθεση να τον τραυματίσω σοβαρά. Ζητώ συγγνώμη... Έχω εμπειρία από σοβαρό τραυματισμό και ειλικρινά δεν εύχομαι σε κανέναν να πάθει κάτι τέτοιο... Ήταν λάθος μου» έγραψε στο facebook ο άσος της Ααράου.


Ο σοβαρός τραυματισμός του Ζιλ Γιαπί Γιαπό θέτει σε κίνδυνο τη συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ωστόσο αυτά που έχει περάσει στη ζωή του, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό.

Ο Ιβοριανός αμυντικός χαφ της Ζυρίχης, Ζιλ Γιαπί Γιαπό, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, ρήξη συνδέσμων, ρήξη μηνίσκου, κάταγμα επιγονατίδας και χοντρή ζημιά στον χόνδρο, μετά από μαρκάρισμα του Σάντρο Βίζερ, αλλά όπως αποκάλυψε ο ίδιος έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού και άλλες φορές στο παρελθόν, ακόμη και κοντά στο να βάλει τέλος στη ζωή του.

"Αμαρτίες, διαστροφή, σεξ και πορνογραφία. Ήταν ένα διάστημα όπου ήμουν σκλάβος όλων αυτών των πραγμάτων.

Μπήκα σε μία κατάθλιψη, έχασα γύρω στα 200.000 ευρώ και επίσης έφτασα να σκέφτομαι και την αυτοκτονία. Μόνο όταν μου ζήτησαν να θυσιάσω το γιο μου για να σωθώ, τότε κατάλαβα ότι είχα απομακρυνθεί πολύ και ύστερα ξαναγεννήθηκα και βγήκα από αυτή την προσωπική κρίση. Τώρα ο Θεός είναι ο πρόεδρός μου, ο Χριστός ο αθλητικός μου διευθυντής και το Άγιο Πνεύμα ο προπονητής μου.", αποκάλυψε ο Γιαπί Γιαπό.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

14 Nov 2014 00:29 #152145 by sprk
Εξέλιξη σοκ με Γκαβαμί

Με ποινή φυλάκισης έξι ετών κινδυνεύει η Ιρανοβρετανή που... είδε αγώνα βόλεϊ.


Τραγικές διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση της Γκόντσεχ Γκαβαμί, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής Daily Mail, η Ιρανοβρετανή κινδυνεύει να εκτίσει ποινή φυλάκισης έξι ετών, καθώς κατηγορείται για κατασκοπεία!Η Ιρανοβρετανή βρίσκεται από τον Ιούνιο σε φυλακή της Τεχεράνης, επειδή παρακολούθησε αγώνα βόλεϊ...

Η δικηγόρος της δήλωσε πρόσφατα ότι Γκαβαμί καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκισης, αλλά στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της δικαστικής εξουσίας του Ιράν, αρνήθηκε ότι οποιαδήποτε απόφαση έχει παρθεί. Αντιθέτως, το δικαστικό σώμα στο Ιράν ανακοίνωσε χθες ότι η 25χρονη Ιρανή, κρατείται στη φυλακή για λόγους ασφαλείας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification