Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Video Games Hall of Fame

28 Mar 2018 20:45 #213812 by Μάνος Γρυπάρης
Το The Strong National Museum of Play που εδρεύει στο Rochester της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, βάζει κάθε χρόνο 12 games ως υποψήφια στο μουσείο του και αργότερα ανακοινώνονται οι τελικοί νικητές.

Πέρυσι είχαμε τα παρακάτω:

- Donkey Kong
- Final Fantasy VII
- Halo: Combat Evolved
- Windows Solitaire
- Mortal Kombat
- Myst
- Pokemon Red and Green
- Portal
- Resident Evil
- Street Fighter II
- Tomb Raider
- Wii Sports

Φέτος έχουμε τα εξής:

Asteroids
Call of Duty
Dance Dance Revolution
Final Fantasy 7
Half-Life
John Madden Football
King’s Quest
Metroid
Minecraft
Ms. Pac-Man
Spacewar!
Tomb Raider

Τα κριτήρια για την επιλογή των παραπάνω games είναι η απήχησή τους σε όλες τις χώρες, το πόσο δημοφιλή είναι και οι επιρροές που δημιούργησαν στην κοινωνία και την κουλτούρα γενικότερα.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 May 2018 13:19 #214906 by Γιάννης Σιδηρόπουλος
Οι νικητές
Ανακοινώθηκαν οι νικητές του World Video Game Hall of Fame 2018.

Τα 12 games έδωσαν μάχη μέσω ψηφοφορίας για να ενταχθούν στο Hall of Fame των Video Games για το 2018. Μόνο τέσσερα όμως εξ αυτών κατάφεραν να αναδειχθούν νικητές αφήνοντας πίσω τους εξίσου μεγάλα ονόματα τίτλων. Ξεκινάμε με το Spacewar!, το πρώτο στην ουσία video game που δημιουργήθηκε το 1962 για υπολογιστή PDP-1. Στους νικητές εμπεριέχεται και το John Madden Football.

Από λίστα των 12 ξεχώρισε εν τέλει και στους νικητές το Tomb Raider, με την πρώτη περιπέτεια της Lara Croft να βρίσκεται με άνεση στους τέσσερις νικητές, ενώ την τετράδα έκλεισε το αγαπημένο, για τον κόσμο, Final Fantasy VII. Έτσι, video games όπως τα Half-Life, Minecraft, Call of Duty και Ms. Pac-Man δεν τα κατάφεραν. Τα τέσσερα games που κέρδισαν εντάσσονται πλέον στο κλειστό κλαμπ των κορυφαίων games στην ιστορία, όπως τα Doom, The Legend of Zelda, Pac-Man, Street Figher II και άλλα που έχουν κερδίσει στο παρελθόν.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Jun 2020 15:40 #235731 by Giorgos Tsolaridis
World Video Game Hall of Fame 2020
Το Minecraft και τρία ακόμη games στη λίστα.


Το World Video Game Hall of Fame ανακοίνωσε τα games που προστέθηκαν φέτος στη σχετική λίστα.

Οι 12 φιναλίστ ήταν οι εξής:

Bejeweled
Centipede
Frogger
GoldenEye 007
Guitar Hero
King's Quest
Minecraft
NBA Jam
Nokia Snake
Super Smash Bros. Melee
Uncharted 2: Among Thieves

Από τις παραπάνω υποψηφιότητες επιλέχθηκε το Minecraft κι από εκεί και πέρα τα Bejeweled, Centipede και King's Quest. Τα δύο πρώτα ήταν μεγάλα αουτσάιντερ, την στιγμή που αναμέναμε τουλάχιστον το Uncharted 2, πιθανόν και το NBA Jam. Πάντως, το Centipede κυκλοφόρησε το 1981 και έχει ιστορικό χαρακτήρα για την Atari καθώς ήταν μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το Bejeweled απ' την άλλη...απευθύνεται στους casual gamers.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Mar 2021 14:20 - 24 Mar 2021 14:22 #248321 by Giorgos Tsolaridis
Video Game Hall of Fame: Τα 12 υποψήφια games Ανάμεσά τους τα Call of Duty, Animal Crossing και Guitar Hero.Το Strong Museum στο Rochester της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε τους 12 φιναλίστ για το φετινό World Video Game Hall of Fame και ανάμεσα τους είναι μερικά πολύ γνωστά games.

Όλα τα υποψήφια games επηρέασαν τη βιομηχανία και αξίζουν μια θέση στο Hall of Fame. Το World Video Game Hall of Fame άνοιξε στο Strong Museum στο Rochester της Νέας Υόρκης το 2015 με σκοπό να αποδώσει φόρο τιμής στα καλύτερα games. Για να μπει στο Hall of Fame ένα video game πρέπει να είναι διάσημο για μια εκτενή χρονική περίοδο και να έχει ασκήσει επιρροή στη βιομηχανία ή στην κουλτούρα και τον πολιτισμό γενικότερα.

Τα υποψήφια games:
Animal Crossing
Call of Duty
FarmVille
FIFA International Soccer
Guitar Hero
Mattel Football
Microsoft Flight Simulator
Pole Position
Portal
StarCraft
Tron
Where in the World is Carmen San Diego?

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 May 2021 20:11 #250785 by Giorgos Tsolaridis
World Video Game Hall of Fame 2021 Τα Animal Crossing, Microsoft Flight Simulator, StarCraft και Where in the World Is Carmen Sandiego μπήκαν στο Hall of Fame.

 Το Strong Museum της Νέας Υόρκης  ανακοίνωσε τους νικητές  από τους φιναλίστ για την εισαγωγή στο World Video Game Hall of Fame. Ανάμεσα στους νικητές βρίσκονται τα Animal Crossing, Microsoft Flight Simulator, StarCraft και Where in the World Is Carmen Sandiego.

 Η λίστα των φιναλίστ συμπεριλάμβανε επίσης τα FarmVille, FIFA, Guitar Hero, Call of Duty, Mattel Football, Pole Position, Portal και Tron τα οποία παρότι δεν κατάφεραν να μπουν στο Hall of Fame θα έχουν την δυνατότητα να βρεθούν ξανά υποψήφια του χρόνου. Παρακάτω θα βρείτε τα σχόλια από τους ειδικούς του Strong Museum για καθένα από τα games που κατάφεραν να μπουν στο Hall of Fame. Στο τέλος του άρθρου θα συμπεριληφθούν όλα τα games που έχουν καταφέρει να πάρουν μία θέση στο Hall of Fame των video games.

 Animal Crossing:

Ο ιστορικός ερευνητής Racquel Gonzales δήλωσε: "Η ελευθερία που παρέχει το Animal Crossing τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας περισσότερο από κάθε άλλο video game της εποχής του. Το Animal Crossing επέτρεψε στον κόσμο να παίξει με τον δικό του χρόνο, χωρίς να υπάρχει επίπληξη. Αυτά τα στοιχεία μπορεί να μας βοηθήσουν γιατί κατάφερε τόσο μεγάλη επιτυχία κατά την διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, όταν όλοι έψαχναν για γειτονική κοινωνικοποίηση."

 Microsoft Flight Simulator:

Ο assistant vice president στον τομέα interpretation and electronic games, Jeremy Saucier δήλωσε: "Ήταν δύσκολο το να καταλάβει κανείς πόσο ριζοσπαστικό πρόγραμμα ήταν το Microsoft Flight Simulator όταν είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 1983. Για πρώτη φορά, οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες αεροπόροι μπόρεσαν να περιηγηθούν στους ουρανούς χωρίς να φύγουν καν από το σπίτι τους. Η ευχαρίστηση της πτήσης είναι παγκόσμια και αυτός ενδεχομένως να είναι και ο λόγος που το Microsoft Flight Simulator συνέχισε να προσελκύει παίκτες τις δύο δεκαετίες που μας πέρασαν."

 StarCraft:

Ο digital games curator, Andrew Borman δήλωσε: "Το StarCraft έκανε μία αλλαγή στην κλασική φόρμουλα των Strategy βρισκόμενο μάλιστα στην ηγετική θέση της επανάστασης των multiplayer games. Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα real-time Strategy games όλων των εποχών και έχει επηρεάσει σημαντικά πολλά από τα real-time Strategy games τα οποία κυκλοφόρησαν μεταγενέστερα."

 Where in the World Is Carmen Sandiego?:

Η αρχειοφύλακας Julia Novakovic δήλωσε: "Ανάμεσα στην αναπτυσσόμενη gaming σειρά και στην πρόσφατη κυκλοφορία της τηλεοπτικής σειράς του Netflix η Carmen Sandiego είναι δημοφιλέστερη από ποτέ. Είναι μία μοχθηρή ανταγωνιστής ή μία παρεξηγημένη ιδιοφυΐα; Θα πρέπει να την ακολουθήσετε σε ολόκληρο τον χάρτη ώστε να μάθετε."

 Όλα τα games του World Video Game Hall of Fame:
Animal Crossing (εισήχθη το 2021)
Bejeweled
Centipede
Donkey Kong
Doom
Final Fantasy VII
Grand Theft Auto III
Halo: Combat Evolved
John Madden Football
King's Quest
The Legend of Zelda
Microsoft Flight Simulator (εισήχθη το 2021)
Minecraft
The Oregon Trail
Pac-Man
Pokemon Red and Green
Pong
The Sims
Sonic the Hedgehog
Space Invaders
Spacewar!
StarCraft (εισήχθη το 2021)
Street Fighter II
Super Mario Bros.
Tetris
Tomb Raider
Where in the World Is Carmen Sandiego? (εισήχθη το 2021)
World of Warcraft

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 May 2023 18:00 #271091 by Nikos Georgopoulos
World Video Game Hall of Fame 2023




Μπήκαν, μεταξύ άλλων, τα Wii Sports και The Last of Us.

Οι προσθήκες στο World Video Game Hall of Fame 2023 περιλαμβάνουν τα Wii Sports και The Last of Us.

Επιπλέον προστέθηκε το Barbie Fashion Designer, ένα PC game, το οποίο κυκλοφόρησε το 1996 από τις Digital Domain και Mattel Media. Η περιγραφή του στο Strong National Museum of Play, όπου βρίσκεται το World Video Game Hall of Fame είναι η εξής: "Κυκλοφόρησε από τις Digital Domain/Mattel Media και απέδειξε ότι ένα computer game με στόχο το κοινό των κοριτσιών μπορούσε να πετύχει πουλώντας 500.000 αντίτυπα σε δύο μήνες. Η περιγραφή του Wii Sports είναι εξής: "Οι απλοί μηχανισμοί έκαναν το παιχνίδι προσβάσιμα σχεδόν σε όλους, επιτρέποντάς του να παιχτεί και από μικρά παιδιά και από ενήλικες και βοήθησε στο να αλλάξει η ιδέα του ποιος είναι "gamer"."

Τέλος προστέθηκε το Computer Space το οποίο κυκλοφόρησε το 1971 και "ήταν το πρώτο εμπορικό video game, το οποίο απέδειξε ότι τα video games μπορούσαν να βρουν κοινό και έξω από τα εργαστήρια. Παρότι δεν πούλησε πολύ, ήταν πολύ σημαντικό και ενέπνευσε τους δημιουργούς του για να ιδρύσουν την Atari Inc, έναν γίγαντα στα 70s’ και 80s’."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification