Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Elon Musk: Γενική Συζήτηση

01 Feb 2024 09:11 #274867 by Nikos Georgopoulos
Το πρώτο microchip σε ανθρώπινο εγκέφαλο εμφυτεύτηκε με επιτυχία



Ο Elon Musk ανακοίνωσε στις 29 Ιανουαρίου ότι η Neuralink έκανε για πρώτη φορά εμφύτευση microchip σε ανθρώπινο εγκέφαλο.
Ο Musk δήλωσε ότι ο άνθρωπος, ο οποίος παραμένει ανώνυμος δέχθηκε το chip και η ανάρρωσή του βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η ανακοίνωση έγινε οκτώ μήνες αφού η Neuralink έλαβε έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.


Enables control of your phone or computer, and through them almost any device, just by thinking.

Initial users will be those who have lost the use of their limbs.

Imagine if Stephen Hawking could communicate faster than a speed typist or auctioneer. That is the goal.

— Elon Musk (@elonmusk) January 30, 2024

Η συγκεκριμένη συσκευή, σύμφωνα με τον Musk, θα επιτρέπει σε όποιον την έχει στην κατοχή του να μπορεί να ελέγξει συσκευές, όπως κινητά και PC με την σκέψη του. Οι πρώτοι χρήστες των chips θα είναι όσοι έχουν χάσει μέλη. Ο Musk δήλωσε: Σκεφτείτε αν ο Stephen Hawking μπορούσε να επικοινωνήσει γρηγορότερα. Αυτός είναι σκοπός.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Feb 2024 11:01 #274916 by Nikos Georgopoulos
Πάνω από 1500 ζώα βασανίστηκαν και θανατώθηκαν στα πειράματα της Neuralink του Elon Musk




Απάνθρωπες πρακτικές από την εταιρία του Elon Musk.

Η Neuralink ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι πήρε την έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων για να ξεκινήσει τις δοκιμές της πάνω σε ανθρώπους.

Η εταιρία που δημιουργήθηκε από τον Elon Musk, έχει ως στόχο να αναπτύξει ένα περιβάλλον επικοινωνίας του ανθρώπινου εγκεφάλου με τον υπολογιστή-με ένα chip θα μπορεί ο άνθρωπος να ελέγχει την τεχνολογία με τον εγκέφαλο του. Είναι το πιο πρόσφατο επίτευγμα που έχει φτάσει η εταιρία που δέχεται πολύ κριτική για τις δοκιμές που έχει κάνει πάνω στα ζώα- η εταιρία φαίνεται να είναι υπεύθυνη για την θανάτωση 1500 ζώων.

Η Neuralink παρουσίασε τα πλεονεκτήματα που θα έχει αυτή η τεχνολογία στο μέλλον που θα μπορεί να βοηθήσει άτομα με αναπηρίες να κινηθούν ξανά-η εταιρία ψάχνει για εθελοντές με αναπηρίες ώστε να γίνουν σε αυτούς οι πρώτες δοκιμές. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Neuralink έχει κάνει αίτηση για αδειοδότηση για ανθρώπινες δοκιμές- η FDA έχει απορρίψει την αίτηση λόγω μεγάλων ανησυχιών για θέματα ασφαλείας, τα οποία περιλαμβάνουν την πιθανότητα τα καλώδια να αλληλεπιδράσουν με τον εγκέφαλο και να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Ο Musk είναι ενθουσιασμένος εδώ και χρόνια με την προοπτική αυτών των ανθρώπινων δοκιμών αλλά όλο αυτό τον ενθουσιασμό τον έχουν επισκιάσει πολλά θέματα ηθικής και οι φήμες για τις απάνθρωπες δοκιμές σε ζώα. Το 2017, ένα χρόνο μετά την ίδρυση της εταιρίας, η Neuralink έκανε συμφωνία με το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ώστε να κάνει δοκιμές στο chip του εγκεφάλου που έφτιαξε η εταιρία έναντι 800 χιλιάδων δολαρίων.

Σύμφωνα με έγγραφα από την PCRM, μια ομάδα δικηγόρων που είναι κατά αυτών των δοκιμών, είπε ότι οι ερευνητές άνοιξαν και έσπασαν τα κρανία των ζώων για να δοκιμάσουν τα συγκεκριμένα τσιπάκια. Μετά από αυτές τις επεμβάσεις οι μαϊμούδες είχαν αυξημένο άγχος και στρές αλλά και σημάδια έντονης κόπωσης όπως και άλλα προβλήματα υγείας που της οδηγούσαν στον θάνατο. Η Neuralink σταμάτησε την συνεργασία της με το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια το 2020 και μετέφερε τις δοκιμές στα ζώα μέσα στις δικές της εγκαταστάσεις. Αλλά στο διάστημα των ετών 2018 μέχρι το 2022 η εταιρία ήταν υπεύθυνη για 1500 θανάτους ζώων.

Οι εργαζόμενοι της Neuralink εξήγησαν την διαδικασία των πειραμάτων και τα αποτελέσματα αυτών πάνω σε 86 γουρούνια. Επίσης είπαν ότι οι συνθήκες εργασίας μέσα στην εταιρία δεν ήταν καθόλου καλές διότι ο Musk πίεζε τους εργαζόμενους να δουλεύουν πιο έντονα και πιο πολύ για να πετύχουν αποτελέσματα. Τον Φεβρουάριο του 2022 η PCRM, έδωσε πληροφορίες για τις κακές συνθήκες των πειραμάτων αλλά και τον τρόπο που μεταχειρίζονταν η εταιρία τις πεθαμένες μαϊμούδες που τις πετούσε χωρίς κάποια διαδικασία υγιεινής. Αυτό μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα να παραχθούν μικρόβια τα οποία μπορεί να ήταν θανατηφόρα κατά του ανθρώπου.

Τα νέα φάρμακα πρέπει να δοκιμάζονται πρώτα σε ζώα και μετά σε ανθρώπους. Τον Ιανουάριο όμως ψηφίστηκε ένας νόμος που θα έβγαζε αυτή την προϋπόθεση, βέβαια τα φάρμακα ακόμα δοκιμάζονται στα ζώα. Η Neuralink κάνει ελέγχους πάνω σε γουρούνια και σε μαϊμούδες, τα οποία είναι ζώα υψηλής νοημοσύνης. Οι περισσότερες εταιρίες πρέπει να τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κανονισμούς κατά την δοκιμή φαρμάκων πάνω σε ζώα.

Οι έλεγχοι πάνω σε ζώα πρέπει να τηρούν και να υπακούν στους κανονισμούς. Ως αποτέλεσμα μερικοί επιστήμονες ισχυρίζονται πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία στα πειράματα πάνω στους κανόνες αυτούς. Έλεγχοι που έγιναν από την USDA βρήκαν ότι οι μισές εταιρίες δεν τους τηρούν καθόλου. Η Neuralink επέλεξε να διεξάγει τον δικό της εσωτερικό έλεγχο για τις δοκιμές των ζώων. Ο Autumn Surrells είναι ένα στέλεχος της Neuralink. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής έδειξαν ότι τέτοια στελέχη όπως ο Surrels κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια από τις μετοχές που έχουν στην εταιρία.

Αν και η USDA δεν επιτρέπει την συμμετοχή ατόμων με διαφυλεγόμενες προθέσεις να παίρνουν μέρος σε τέτοιες επιτροπές δεν ξεκαθαρίζει ακριβώς τι σημαίνει αυτό. Ως τώρα η USDA ποτέ δεν έχει επιβάλλει ποινές σε άτομα με αυτές τις διαφυλεγόμενες προθέσεις. Η Neuralink δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα πόσα άτομα συμμετέχουν στις επιτροπές για την διαφύλαξη των καλών συνθηκών για τα ζώα αλλά ούτε και τα ονόματα τους. Το 2022, η επιτροπή είχε 22 μέλη, αλλά τον Μάιο του 2023 είχε 17 μέλη.
Λόγω των σκανδάλων και των εξωτερικών ερευνών, η Neuralink συνεχίζει να αποκαλύπτει πολύ λίγες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς διεξάγει τις δοκιμές πάνω στα ζώα. Ίσως η έναρξη των δοκιμών σε ανθρώπους να βελτιώσει τις γενικότερες πρακτικές της εταιρίας για το πώς διεξάγει τις δοκιμές της αλλά και το πώς αντιμετωπίζει τα πειραματόζωα της.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Feb 2024 10:48 #275109 by Nikos Georgopoulos
Ο άνθρωπος αυτός μπορεί να ελέγχει ποντίκι σε PC με την σκέψη του



Ο Musk δήλωσε ότι ο πρώτο άνθρωπος στου οποίου τον εγκέφαλο έγινε εμφύτευση μικροτσίπ, μπορεί πλέον να ελέγχει μικροτσίπ με την σκέψη του.
Συγκεκριμένα ο Musk δήλωσε στο Twitter: "Η πρόοδος είναι καλή και ο ασθενής έχει αναρρώσει πλήρως χωρίς παρενέργειες. Ο ασθενής μπορεί να κουνάει ένα ποντίκι στην οθόνη, απλά με την σκέψη του." Σύμφωνα με τον ίδιο, η Neuralink προσπαθεί να τον καταφέρει να κάνει κλικς στην οθόνη με την σκέψη του.


NEURALINK PATIENT CAN MOVE A MOUSE WITH THEIR THOUGHTS

In an ? space, Elon revealed the latest breakthrough with Neuralink’s human trials .

“Progress is good, and the patient seems to have made a full recovery, with neural effects that we are aware of. The patient is able to… pic.twitter.com/cMlvY6MHOE

— Mario Nawfal (@MarioNawfal) February 20, 2024

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Feb 2024 10:45 #275148 by Nikos Georgopoulos
Elon Musk: "Ο πρώτος ασθενής της Neuralink με εμφυτευμένο τσιπ μετακινεί το PC mouse με το μυαλό του"




Στόχος οι ασθενείς να ελέγχουν ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Ο πρώτος ασθενής που έχει ένα τσιπ εμφυτευμένο στον εγκέφαλο από την Neuralink φαίνεται να έχει ανακάμψει πλήρως και μπορεί να ελέγχει ένα ποντίκι χρησιμοποιώντας τις σκέψεις του, δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Elon Musk στις 19 Φεβρουαρίου.

Ο Musk δήλωσε σε ένα Spaces event στην πλατφόρμα X: "Η πρόοδος είναι καλή και ο ασθενής φαίνεται να έχει ανακάμψει πλήρως, χωρίς καθόλου αρνητικές επιπτώσεις που γνωρίζουμε. Ο ασθενής μπορεί να μετακινεί ένα ποντίκι στην οθόνη απλώς σκεπτόμενος,". Ο Musk είπε ότι η Neuralink προσπαθεί τώρα να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερα κλικ στο ποντίκι από τον ασθενή. Η εταιρεία ολοκλήρωσε επιτυχώς την εμφύτευση ενός τσιπ στον πρώτο της ανθρώπινο ασθενή τον περασμένο μήνα, μετά τη λήψη έγκρισης για δοκιμές σε ανθρώπους τον Σεπτέμβριο. Η Neuralink χρησιμοποιεί ένα ρομπότ για να τοποθετήσει χειρουργικά το τσιπ σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την πρόθεση κίνησης, όπως έχει δηλώσει η Neuralink, προσθέτοντας ότι ο αρχικός στόχος είναι να επιτραπεί στους ανθρώπους να ελέγχουν ένα δρομέα ή πληκτρολόγιο υπολογιστή με τις σκέψεις τους.

Ο Musk έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τη Neuralink, λέγοντας ότι με τα τσιπ της θα διευκολύνει την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως παχυσαρκία, αυτισμό, κατάθλιψη και σχιζοφρένεια. Η Neuralink, η οποία εκτιμήθηκε περίπου στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένες κλήσεις για επιθεώρηση σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας της. Τον περασμένο μήνα επιβλήθηκε στην εταιρεία πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων του Υπουργείου Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τη μετακίνηση επικίνδυνων υλικών.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Mar 2024 10:39 - 21 Mar 2024 19:58 #275252 by Nikos Georgopoulos
Elon Musk: "Δεν γίνεται να πρέπει να φτιάξεις Microsoft account για να συνδεθείς στα Windows 11"




Εξέφρασε τα παράπονά του όταν αγόρασε ένα καινούργιο laptop.

Ο Elon Musk εξέφρασε τα παράπονά του στο Twitter επειδή τα Windows 11 απαιτούν Microsoft account για να μπορέσει κάποιος να κάνει log in.

Όπως δήλωσε ο Musk, πρόσφατα αγόρασε ένα laptop, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αν δεν φτιάξει Microsoft account και, σύμφωνα με τον ίδιο, να πρέπει δηλαδή να δώσει πρόσβαση στην ΑΙ της Microsoft στο PC του. Η κοινότητα του έδωσε διάφορες λύσεις, τις οποίες απέρριψε. Τελικά το πρόβλημα ήταν ότι το συγκεκριμένο PC συνδεόταν αυτόματα σε ένα δίκτυο WiFi, οπότε μόλις η επιλογή απενεργοποιήθηκε, ο Musk κατάφερε να προσπεράσει την δημιουργία του Microsoft account.


Just bought a new PC laptop and it won’t let me use it unless I create a Microsoft account, which also means giving their AI access to my computer! This is messed up.

There used to be an option to skip signing into or creating a Microsoft account.

Are you seeing this too?

— Elon Musk (@elonmusk) February 25, 2024

Παρόλα αυτά ζήτησε λύση και από τον Satya Nadela, τον CEO της Μιcrosoft.


Satya, I don’t mean to be a pest, but please allow people setting up a new Windows PC to skip creating a Microsoft account.

This option disappears if the computer is connected to WiFi.

Also, even if you do want to sign up, it won’t allow you use a work email address and I…

— Elon Musk (@elonmusk) February 26, 2024

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Mar 2024 09:48 #275405 by Nikos Georgopoulos
Ο πρώτος ασθενής με εμφύτευση τσιπ της Neuralink του Elon Musk παίζει σκάκι




Αν και δεν υπάρχει πλήρης ακρίβεια.

Η πρώτη εμφύτευση τσιπ σε άνθρωπο για την Neuralink του Elon Musk ήταν επιτυχημένη, καθώς ο Noland Arbaugh, που ήταν παράλυτος από τους ώμους και κάτω μετά από ένα ατύχημα στην οδήγηση, μπόρεσε να ελέγξει έναν κέρσορα υπολογιστή για να παίξει σκάκι.



Το 2004, ένα τσιπ που μπήκε για πρώτη φορά σε εγκέφαλο ανθρώπου τότε, τον βοήθησε να ελέγξει έναν κέρσορα μόνο με την σκέψη του. Στην περίπτωση του τσιπ της Neuralink, τα δεδομένα μεταδίδονται ασύρματα και οι ασθενείς μπορούν να χρησιμοποιούν τα τσιπ στο σπίτι τους, εκτός εργαστηρίου. Ο ασθενής είπε πάντως ότι "Δεν είναι όλα τέλεια στο θέμα ακρίβειας αλλά έχει αλλάξει την ζωή μου".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Mar 2024 10:46 #275457 by Nikos Georgopoulos
Πέρα από σκάκι ο Arbaugh παίζει και Sid Meier's Civilization VI



Ο Arbaugh παίζει και Sid Meier's Civilization VI.
Ο Arbaugh δήλωσε ότι ως τετραπληγικός έχει χάσει οποιαδήποτε αίσθηση στο σώμα του και είναι εντελώς παράλυτος, από τους ώμους και κάτω, λόγω ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος πριν οκτώ χρόνια. Ο λόγος που συμμετείχε στο πείραμα της Neuralink είναι επειδή θεώρησε "ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο". Πριν την επέμβαση χρειαζόταν και έναν φίλο για να παίξει οποιοδήποτε games και δεν μπορούσε να ολοκληρώσει κάποιο. "Μετά όμως τα πάντα άλλαξαν."


Neuralink was kind enough to open their doors for me to tour their headquarters a few weeks back. It was an amazing experience and a day I'll never forget. This was at a company wide meeting at the end of the day. Thank you to everyone who made this possible. Hope y'all enjoy!… pic.twitter.com/YNa2Jtjhnk

— Noland Arbaugh (@ModdedQuad) March 22, 2024

Ο ίδιος δήλωσε στον επιστήμονα της Neuralink, Bliss Chapman: "Όταν μου δώσατε τον πλήρη έλεγχό του, έμεινα μέχρι τις 06:00 το πρωί παίζοντας Civilization VI. Άξιζε, για να μην το θέσω αλλιώς. Ήταν φοβερό. Σύμφωνα με τον Chapman ακόμα η διαδικασία δεν λειτουργεί τέλεια και χρειάζεται να γίνει ακόμα αρκετή δουλειά, αλλά η ζωή του έχει αλλάξει."

Please Log in or Create an account to join the conversation.

04 Apr 2024 01:36 #275533 by Nikos Georgopoulos
Elon Musk: "Το AI έχει ένα 20% πιθανότητα να καταστρέψει την ανθρωπότητα"




"Ωστόσο έχει θετικά και αξίζει το ρίσκο".

Ο Elon Musk μίλησε πρόσφατα για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης ( A.I. ) σε ένα σεμινάριο με θέμα το «Great A.I. Debate» στο τετραήμερο event Abundance Summit, που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Άμστερνταμ.

Είπε πως υπάρχει μια μικρή πιθανότητα το AI να είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους, περίπου στο 10 με 20 τοις εκατό. Αλλά ακόμα θεωρεί πως τα θετικά που μπορεί να προσφέρει το ΑΙ αξίζουν το ρίσκο, ανέφερε το Business Insider. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δεν εμβάθυνε στις λεπτομέρειες των σχετικών υπολογισμών του. «Νομίζω πως υπάρχει μία πιθανότητα να αφανίσει την ανθρωπότητα. Πιθανότατα συμφωνώ με τον Geoff Hinton ότι αυτές οι πιθανότητες κυμαίνονται γύρω στο 10 με 20 τοις εκατό ή κάτι τέτοιο. Νομίζω πως το πιθανό θετικό σενάριο υπερέχει το αρνητικό σενάριο» είπε. Ο Musk ανησυχεί για το ΑΙ εδώ και καιρό. Τον περασμένο Νοέμβριο, είπε πως υπάρχει πιθανότητα το ΑΙ να βγει σε κακό. Παρόλο που πιστεύει πως το ΑΙ θα έπρεπε να έχει κανόνες, ξεκίνησε μία εταιρεία επονομαζόμενη «xAI» για να κάνει το ΑΙ ακόμα καλύτερο, παρουσιάζοντάς την ως μία ανταγωνίστρια εταιρεία της OpenAI, ένα εγχείρημα στην ίδρυση του οποίου συμμετείχε και ο ίδιος.

Κατά την διάρκεια του Summit, ο Musk είπε ότι μέχρι το 2030 το ΑΙ θα είναι πιο έξυπνο από τους ανθρώπους. Ενώ ελπίζει στα θετικά που μπορεί να κάνει το ΑΙ, πιστεύει ταυτόχρονα πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα αρνητικά που θα μπορούσε να επιφέρει. Ο Musk σύγκρινε το να δημιουργείς ευφυέστατο ΑΙ με το να μεγαλώνεις ένα πολύ έξυπνο παιδί, λέγοντας πως είναι σημαντικό να εκπαιδεύσεις το ΑΙ ώστε να είναι πάντοτε ειλικρινές και περίεργο. «Κατά κάποιον τρόπο μεγαλώνεις ένα AGI. Είναι σχεδόν σαν να μεγαλώνεις ένα παιδί, αλλά ένα που είναι μεγάλη ιδιοφυΐα, ας πούμε ένα παιδί του οποίου η νοημοσύνη είναι σαν αυτήν του Θεού· και έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίον μεγαλώνεις αυτό το παιδί.» είπε ο Musk στο Sillicon Valley event στις 19 Μαρτίου, αναφερόμενος στην γενική τεχνητή νοημοσύνη. «Ένα από τα πράγματα που θεωρώ πολύ σημαντικό για την ασφάλεια του ΑΙ είναι να έχεις ένα περίεργο ΑΙ το οποίο θα αναζητά την αλήθεια στον ύψιστο βαθμό.»

Το σχέδιο του Musk για να διατηρήσει το ΑΙ ασφαλές είναι απλό: να σιγουρευτεί πως το ΑΙ λέει πάντοτε την αλήθεια. Προειδοποίησε να μην μάθουμε το ΑΙ να ψεύδεται, διότι, εφόσον ξεκινήσει να ψεύδεται, είναι πολύ δύσκολο να σταματήσει. Μίλησε για μια έρευνα σύμφωνα με την οποία αν το ΑΙ μάθει να ψεύδεται, οι συνήθεις κανόνες ασφαλείας ίσως να μην δουλεύουν. Το μήνυμα του Musk είναι ξεκάθαρο, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με το ΑΙ για να διατηρήσουμε αυτό και τους εαυτούς μας ασφαλείς. Πιστεύει πως η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική αντιμετώπισης της τεχνητής νοημοσύνης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification