Discord Store

Hot
Discord Store

Discord Store

Ξεκίνησε η πώληση των games.

[Αρχική δημοσίευση: 9/8/18] Το Discord επεκτείνεται πέρα από τις ρίζες του ως πρόγραμμα επικοινωνίας και αρχίζει να μοιάζει με το Steam, ξεκινώντας την δική του πλατφόρμα πωλήσεων.

Η πλατφόρμα αυτή ονομάζεται Discord Store και η λειτουργία του είναι παρόμοια με αυτή των Origin, Uplay, Steam κλπ ως προς την πώληση PC games. Το κάθε game του library θα συνοδεύεται (και θα μπορεί να λαμβάνει) προτάσεις από το προσωπικό και το community του Discord, καθώς η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει μια αίσθηση “γειτονιάς”, όπου οι προτάσεις του περίγυρου έχουν σημασία.

Το Discord Store θα περιέχει και έναν τομέα που θα ονομάζεται “First on Discord” και θα αποτελείται από games τα οποία βοήθησε η υπηρεσία να αναδειχτούν και θα παραμείνουν στο Discord Store για 90 ημέρες, ενώ επιπλέον προστίθεται και η συνδρομητική υπηρεσία “Discord Nitro”, η οποία μέχρι στιγμής προσφέρει μικρές αμοιβές όπως animated avatars, μεγαλύτερα περιθώρια uploads κλπ, αλλά δεν δόθηκαν ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το τι θα περιλαμβάνει στο μέλλον.

Ένα στέλεχος της Discord δήλωσε πως το library θα ανανεώνεται συχνά, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργεί η υπηρεσία.

Παρακάτω είναι η λίστα με τα games που θα περιέχονται στο Discord Store κατά την εκκίνησή του:

Αρχικά games του Discord Store:

Dead Cells
Frostpunk
Omensight
Into the Breach
SpellForce 3
The Banner Saga 3
Pillars of Eternity 2: Deadfire
Hollow Knight
Moonlighter
This is the Police 2
Starbound

Games για τους συνδρομητές Discord Nitro:

Saints Row: The Third
Metro: Last Light Redux
Darksiders : Warmastered Edition
De Blob
Tormentor X Punisher
Dandara
Kathy Rain
GoNNER
Kingdom: New Lands
System Shock Enhanced Edition
Super Meat Boy

To Discord Store ξεκίνησε σήμερα σε μορφή Beta στον Καναδά με επιλογή 50.000 τυχαίων χρηστών, οι οποίοι θα κατεβάσουν το Discord Nitro, μια αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής. Θα βλέπουν επίσης ένα νέο tab, το Discord Store, όπου θα υπάρχουν games για αγορά. Αργότερα η περίοδος της beta θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες και νομίσματα αντίστοιχα. Το Discord θα λαμβάνει το 30% των πωλήσεων, ακριβώς δηλαδή ότι ισχύει και στο Steam.

 

Στο Discord θα υπάρξει και νέο tab στο οποίο θα μπορείτε να λανσάρετε τα games που αγοράζετε. Ακριβώς δηλαδή ότι κάνετε και στο Steam. Ο Eros Resmini, επικεφαλής του τμήματος Marketing του Discord, δήλωσε ότι η ιδέα αυτή υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό. Πλέον με τόσους χρήστες η διοίκηση θεώρησε ότι ήρθε η κατάλληλη συγκυρία.

Η εταιρεία ερευνών SuperData έχει χαρακτηρίσει το Discord ως απειλή για το Steam αν μπει στην αγορά των ψηφιακών πωλήσεων.

 

[UPDATE: 17/10/18 - Το Discord άρχισε να πουλάει games] Η υπηρεσία του Discord για αγορές νέων games ξεκίνησε. Υπάρχουν δεκάδες games αυτή την στιγμή, ενώ διατίθεται και συνδρομή έναντι 10 ευρώ/μήνα ή 100 ευρώ/χρόνο, η οποία σας δίνει πρόσβαση σε πάνω από 60 games.

Επίσης, το Discord θα έχει timed exclusives, κάτι που έχουμε δει να γίνεται και στις κονσόλες. Ορισμένα PC games θα εμφανίζονται αρχικά εκεί για τις πρώτες 90 ημέρες, ενώ οι developers θα κερδίζουν προβολή. Ορισμένα από τα games του Discord που βλέπουμε την πρώτη ημέρα είναι τα Super Meat Boy, Psychonauts, Inside και Limbo. Βέβαια σε σχέση με τα χιλιάδες games του Steam η αντίστοιχη συλλογή είναι πολύ μικρή, όπως επίσης είναι πολύ δύσκολο κάποιοι χρήστες με προφίλ υψηλού level στο Steam να "μεταναστεύσουν" στο Discord.

Διαβάστε επίσης για το Discord games tab και συζητήστε για την πλατφόρμα στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Parou (Level 20) 09/08/2018 22:38
Εγώ προσωπικά προτιμώ το Discord για να μιλάω με την παρέα μου...άλλα δεν ξέρω τι να πω που θα γίνει Store :-|
#2 +1 akiszax (Level 21) 17/10/2018 17:58
Quoting Parou:
Εγώ προσωπικά προτιμώ το Discord για να μιλάω με την παρέα μου...άλλα δεν ξέρω τι να πω που θα γίνει Store :-|

Εδω μεχρι και η Rαzer άνοιξε store για games, το steam δεν το ξεπερνάνε παντός
#3 the_prophet1987 (Level 22) 18/10/2018 23:29
Quoting akiszax:
Quoting Parou:
Εγώ προσωπικά προτιμώ το Discord για να μιλάω με την παρέα μου...άλλα δεν ξέρω τι να πω που θα γίνει Store :-|

Εδω μεχρι και η Rαzer άνοιξε store για games, το steam δεν το ξεπερνάνε παντός


Σίγουρα όμως καλός είναι λίγος ανταγωνισμός ακόμη.Έτσι να ταρακουνήσει τον Gaben μπας διορθώσει κάποια πράγματα.
Notification