Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Ολυμπιακός 2016/2017

21 Oct 2016 19:39 #188840 by Marios Ntallaris
Ισοπεδωτικός ο Ολυμπιακός, 4-1 την Αστάνα



O Oλυμπιακός υποδέχθηκε την Αστάνα στο "Γ. Καραϊσκάκης", για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Για τους "ερυθρόλευκους" δεν υπήρχαν περιθώρια απώλειας, καθώς είχε προηγηθεί η εντός έδρας ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, ενώ ακολουθεί (3/11, 18:00) η αναμέτρηση με την Αστάνα στο Καζακστάν.

Ο Μπέντο παρέταξε τον Ολυμπιακό με το σύνηθες 4-2-3-1, επαναφέροντας τον Λεάλι κάτω από τα γκολπόστ, ενώ διατήρησε τον Ρέτσο στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Ντε λα Μπέγια να έχει τεθεί εκτός μάχης.

Στην ενδεκάδα βρέθηκε ξανά ο Φορτούνης (ενοχλήσεις τον κράτησαν εκτός αποστολής κόντρα στον Πανιώνιο), ενώ φανέλα βασικού πήρε ο Καρντόσο (πρώτη φορά σε εντός έδρας ματς) αντί του καταπονημένου Ιντέγε.

Ο Στοΐλοβ από την πλευρά του παρέταξε την Αστάνα με σύστημα 5-3-2. Τρεις στόπερ για τους φιλοξενούμενους, που πόνταραν πολλά στην ανασταλτική τους λειτουργία για να φύγουν με αποτέλεσμα από το Φάληρο.

Ερυθρόλευκη καταιγίδα στο Φάληρο
Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Tobias Stieler (GER)
Επόπτες: Mike Pickel (GER), Jan Seidel (GER)
Βοηθοί περιοχών: Patrick Ittrich (GER), Sascha Stegemann (GER)
Τέταρτος διαιτητής: Marco Achmüller (GER)

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς (74' Καμπιάσο), Μαρτίνς, Φορτούνης (79' Μπουχαλάκης), Σεμπά, Ελιουνούσι (69' Μανθάτης), Καρντόσο.
Αστάνα (Στοΐλοβ): Έριτς, Άνιτσιτς, Ταγκιμπέργκεν (63' Μουζίκοβ), Μπεϊσεμπέκοβ, Νουσερμπάγιεβ (59' Σίτοβ), Τουμάσι, Μάλι, Λογκβινένκο, Καμπανάνγκα (72' Ντεσπότοβιτς), Σόμκο, Κάνιας.

Γκολ: 25' Φιγκέιρας, 33' Ελιουνούσι, 34' & 65 Σεμπά / 54' Καμπανάγκα
Κάρτες: 27' Μποτία, 71' Μιλιβόγεβιτς / 44' & 58' (2η κίτρινη - κόκκινη) Κάνιας, 48' Ταγκιμπέργκεν, 60' Καμπανάγκα, 77' Σίτοβ, 84' Τουμάσι
Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα
Απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης ήταν από τη σέντρα ο Ολυμπιακός, που μπήκε με ξεκάθαρη διάθεση να ψάξει ένα γρήγορο γκολ στο παιχνίδι. Είχαν ρυθμό, κινητικότητα στο χώρο και καλές συνεργασίες οι Πειραιώτες, ασκώντας πίεση στην άμυνα της Αστάνα.

Φορτούνης και Μαρτίνς κρατούσαν την μπαγκέτα, με τον πρώτο να δίνει πλάτος στην επίθεση, να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του αλλά και να απειλεί με προσωπικές ενέργειες και τον δεύτερο να προσθέτει την κάθετη ανάπτυξη.

Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι δεινοπαθούσαν να κρατήσουν την μπάλα μακριά από την εστία τους, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΡΟΛΟ
Από κόρνερ του Φορτούνη ο Έριτς έκανε σωτήρια επέμβαση στην καρφωτή κεφαλιά του Ρέτσου στο 13', ενώ τρία λεπτά αργότερα σε καθαρή φάση για γκολ, ο Σεμπά υποδείχθηκε οφσάιντ σε οριακή θέση. Εκτέλεση φάουλ του Καρντόσο στο 23' κόντραρε και πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Ο Ολυμπιακός προειδοποιούσε αλλά η Αστάνα δεν έπαιρνε τα μηνύματα. Έτσι στο 25', από φοβερό σλάλομ και ασίστ του Φορτούνη, ο Φιγκέιρας σε ρόλο... στράικερ πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-0.




Ό,τι ήθελαν έκαναν οι Πειραιώτες στο χορτάρι και στο 33' ο Ελιουνούσι με ατομική προσπάθεια και εκπληκτικό σουτ με το αριστερό από δύσκολη γωνία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Έριτς, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό.
Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Νορβηγός κρατούσε και μια φοβερή ασίστ για τον Σεμπά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Ο Βραζιλιάνος έφυγε μόνος του και με άψογο πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 για τον Ολυμπιακό, μόλις στο 34ο λεπτό!


Η μοναδική στιγμή που η Αστάνα έκανε αισθητή την παρουσία της επιθετικά στο πρώτο μέρος, ήταν στο 37', όταν ο Άνιτσιτς μέσα από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Λεάλι.
ΓΚΑΦΑ ΛΕΑΛΙ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΑΝΑ
Στο 54' οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στη μείωση του σκορ, εκμεταλλευόμενοι ένα δώρο του Λεάλι. Ο Ιταλός γκολκίπερ ανενόχλητος και με την μπάλα στα πόδια προσπάθησε με το αριστερό να γεμίσει, αλλά έβγαλε ασίστ στον Καμπανάνγκα, που με υπέροχη λόμπα κρέμασε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού για το 3-1.

Πρόσκαιρη η χαρά για την Αστάνα, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα έχασε τον Κάνιας, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Φορτούνη.

ΣΕΜΠΑ... RELOADED
Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Ολυμπιακός βρήκε ένα ακόμη γκολ στο ματς. Ο Καρντόσο σε αντεπίθεση πέρασε καταπληκτική ασίστ στον Σεμπά και ο Βραζιλιάνος δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς για το 4-1 στο 65'.



Πέντε λεπτά αργότερα η άμυνα των Πειραιωτών συνελήφθη κοιμώμενη, όμως ο Καμπανάγκα αστόχησε σε κενή εστία μετά το γύρισμα του Μουζίκοβ!
Τίποτα δεν άλλαξε στο Φάληρο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Στίλερ και οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά στις 3/11 στο Καζακστάν, με τον Ολυμπιακό να έχει 6 βαθμούς στον όμιλο και την Αστάνα με μόλις έναν να παίζει το τελευταίο της χαρτί για να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Oct 2016 23:18 - 24 Oct 2016 00:11 #188893 by Marios Ntallaris
«Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι, 2-1 με ανατροπή ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ



Η στριφογυριστή κεφαλιά του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στο 96΄νίκησε τον καταπληκτικό Γλύκο και ο Ολυμπιακός πήρε μια σπουδαία νίκη στο εξαιρετικό ντέρμπι του Καραϊσκάκη. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 2-1, ανατρέποντας το γκολ που δέχθηκαν νωρίς-νωρίς και παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Η απόστασή του από τον ΠΑΟΚ είναι, πλέον, 7 βαθμοί...

Το ντέρμπι ήταν καλό. Είχε πάθος, είχε ανατροπές, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο ρυθμός άνοιξε πάρα πολύ με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν. Η αλήθεια είναι ότι οι πρωταθλητές είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους. Είχαν την κατοχή, είχαν τη δημιουργία, παρόλα αυτά θα μπορούσαν και να είχαν χάσει, αν ο Τζάλμα Κάμπος δεν έχανε μια τρομερή ευκαιρία μόνος του με τον Καπίνο και την εστία του Ολυμπιακού.

Οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν καλύτερα στην επανάληψη, όταν ο Φορτούνης ανέβασε στροφές, ο Ελιουνούσι έκανε σπουδαία δουλειά και ο Μιλιβόγεβιτς έμοιαζε να βρίσκεται παντού. Ο ΠΑΟΚ κυνηγούσε διαρκώς την κόντρα. Η τακτική του ήταν σωστή, αυτή άλλωστε ακολουθεί από την αρχή της χρονιάς. Το πρόβλημα του Δικεφάλου, όμως, είναι φανερό. Το γκολ δεν μπαίνει με τίποτε!

Από τα δυο γκολ του Βαρέλα στον Μίλι
Η έλλειψη κλασικού αριστερού μπακ για τον Μπέντο, έφερε στην ενδεκάδα το νεαρό Βιάνα κρατώντας στο χορτάρι το δίδυμο Μιλιβόγεβιτς-Μαρτίνς, τον Φορτούνη πίσω από τον Ιντέγε και τους Ελιονούσι-Σεμπά στα άκρα. Στον αντίποδα, ο Ίβιτς διάλεξε τον Σακχόφ αντί του Μπίρσεβαρ, για να πλαισιώσει στον άξονα τους Τσίμιροτ-Κάνιας, έχοντας στα φτερά τους Ροντρίγκες-Κάμπος και στην κορυφή τον Αθανασιάδη.

Όλοι περίμεναν να δουν που θα χτυπούσαν οι προπονητές στο ξεκίνημα του ματς. Κάποια λεπτά παραπάνω έπρεπε να τα περιμένουμε, μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα. Μαζί με την ατμόσφαιρα ξεκαθάρισαν και οι προθέσεις των δυο μονομάχων. Ο Ολυμπιακός να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, πιέζοντας μπροστά και ο ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτεί τους ταχύτατους ακραίους του, καθώς η άμυνα των γηπεδούχων ανέβαινε ψηλά

Γήπεδο Γ.Καρϊσκάκης
Διαιτητής: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών) Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
4ος διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Βιάνα (46 Ελαμπντελαουί) Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Φορτούνης (96' Καμπιάσο), Σεμπά, Ελιονούσι, Ιντέγε (85' Καρντόσο)
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Λέοβατς (81' Κρέσπο) Τσίμιροτ, Κάνιας (46' Χαρίσης), Σακχόβ (74΄Μπίσεσβαρ), Ροντρίγκες, Κάμπος, Αθανασιάδης
Γκολ: Βαρέλα (6' και 25 αυτογκόλ), 96 Μιλιβόγεβιτς
Κάρτες: Κάνιας (20), Βιάνα (28') , Μιλιβόγεβιτς (43), Ροντρίγκες (45), Φιγκέιρας (45'), Μποτία (88')
Θυμηθείτε εδώ το LΙVE του αγώνα
Η πρώτη καλή φάση, από την κυκλοφορία του Ολυμπιακού, έβγαλε τον Βιάνα σε θέση βολής. Αλλά ο νεαρός δεν πάσαρε, ούτε απείλησε. Έστειλε την μπάλα άουτ. Κι αμέσως μετά ήρθε το ... 0-1! Η πρώτη έξοδος του Ροντρίγκες στο ξέφωτο, δημιούργησε "κατάσταση". Η μπάλα έφυγε κόρνερ και ο ΠΑΟΚ που συνηθίζει κάθε φορά να βάζει γρήγορα γκολ, τα κατάφερε. Το κόρνερ του Τζάλμα Κάμπος βρήκε τον Μαλεζά μέσα στην περιοχή. Ο Καπίνο έδιωξε, αλλά πάνω στο Βαρέλα που χωρίς να μαρκάρεται από κανένα, δεν είχε παρά να σπρώξει την μπάλα στα δύχτια. Μόλις στο 6' , ο ΠΑΟΚ έμπαινε μπροστά στο σκορ και άλλαζε μονομιάς τα δεδομένα του αγώνα!

Το σοκ ήταν αρκετά δυνατό για τους γηπεδούχος και ο ΠΑΟΚ που έπαιρνε πόντους αυτοπεποίθησης άρχισε να απλώνεται στο γήπεδο προσπαθώντας κάθε φορά να εκμεταλλευτεί τους εξαιρετικούς παίκτες που διαθέτει στις πτέρυγες...

Ο Ολυμπιακός ψαχνόταν να απαντήσει, προσπαθώντας να κρατήσει την μπάλα. Η πρώτη του αντίδραση μετά το γκολ, ήρθε στο 15 με την ατομική προσπάθεια του Ελιονούσι, που σούταρε καλά, αλλά ο Γλύκος έστω και δύσκολα απέκρουσε την μπάλα. Κάθε φορά, όμως, που ο Ολυμπιακός ανέβαινε ψηλά ελλόχευε κίνδυνος αντεπίθεσης. Ο Κάμπος, που ταλαιπωρούσε -όπως αναμενόταν- το Βιάνα, έκανε μια κούρσα, που κόπηκε από την διπλή επέμβαση Ντα Κόστα και Καπίνο. Αυτό ήταν το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή, ο ΠΑΟΚ όμως έβγαινε μπροστά σαν καμικάζι. Και όταν χρειαζόταν πίεζε την άμυνα των γηπεδούχων, για να κλέψει μπάλες και να δημιουργήσει κινδύνους

Στην κόντρα ο ΠΑΟΚ ήταν φωτιά. Μόνο, που έφαγε το γκολ ... με τον ίδιο τρόπο. Στο τρανζίσιον! Ο Μποτία έκοψε την επίθεση του Δικεφάλου, ο Φορτούνης πάσαρε στον Ιντέγε που ήταν σε ελεγχόμενη θέση οφ-σάιντ, πάσαρε προς τον Σεμπά. Η συρτή σέντρα μπέρδεψε τον Βαρέλα, που βρήκε την μπάλα, αλλά την έστειλε κατά λάθος στην εστία του Γλύκου που ήταν έτοιμος να μπλοκάρει την μπάλα. Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ, ήταν και σκόρερ του Ολυμπιακού: 1-1 στο 25...

Αν και ισοφάρισε, άρα "ερχόταν με φόρα", δεν ήταν ο Ολυμπιακός που εκμεταλλεύτηκε το 1-1. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έχοντας κλειδώσει τον Φορτούνη με τον Κάνιας και τον Μαρτίνς με τον Σακχόφ, έβγαινε ολοένα και περισσότερο μπροστά. Ο Βιάνα που δεν είναι, βέβαια, αριστερός μπακ έμοιαζε με το αδύνατο σημείο, ωστόσο μεγάλη φάση πλην του καλοχτυπημένου φάουλ του Ροντρίγκες δεν έγινε, μέχρι το τέλος. Οι δυο ομάδες πήγαιναν στα αποδυτήρια ισόπαλες...

Εκεί οι δυο προπονητές σκέφτηκαν τις αλλαγές. Ο Μπέντο ουσιαστικά παραδέχθηκε το λάθος του. Ή μάλλον δεν άφησε τα πράγματα να γίνουν χειρότερα. Έβγαλε τον Βιάνα, που ήταν φανερό ότι οι ΠΑΟΚτσήδες τον είχαν σημαδέψει (είχε και κίτρινη κάρτα) και έριξε τον Ελαμπντελαουί. Ο Ομάρ επέστρεφε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του, πηγαίνοντας στα δεξιά. Στο αριστερό άκρο ο Μπέντο, τοποθετούσε τον Φιγκέιρας. Την κάρτα του Κάνιας σκέφτηκε και ο Ίβιτς. Ο Χαρίσης έπαιρνε τη θέση του, πηγαίνοντας πιο μπροστά από τον Κάνιας, με τον Τσιμιροτ να γίνεται βδέλα του Φορτούνη και τρίτος στόπερ.

Τα καπνογόνα έφεραν ξανά σύννεφα πάνω από το Καραϊσκάκη και μετά από εννιά λεπτά αναμονής, ξανάρχισε το ματς. Χωρίς αλλαγή στις προθέσεις των δυο ομάδων. Ο Ολυμπιακός με την κατοχή στα πόδια του, ο ΠΑΟΚ με τη διάθεση να βγει στην κόντρα. Όπως έκανε στο 59 από την κούρσα του Ροντρίγκες, την οποία πρόλαβε ο Αθανασιάδης αλλά το πλασέ που επιχείρησε βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Καλή φάση, όχι όμως σαν τη μονδική ευκαιρία που έχασε ο ΠΑΟΚ δυο λεπτά αργότερα. Η κάθετη πάσα του Τσίμιροτ, έβγαλε τον Κάμπος μόνο του. Με το τέρμα μπροστά του, τον Καπίνο ελάχιστα πράγματα να μπορεί να κάνει το γκολ φαινόταν εύκολο. Η μπάλα όμως πέρασε άουτ!

Ο Ολυμπιακός απάντησε αμέσως. Ο Φορτούνης έκανε κι αυτός κάθετη προς τον Ιντέγε, ο Σακχόφ δεν έκοψε καλά, ο Νιγηριανός και ο Σεμπά μπροστά παό τον Γλύκο, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Καπάκι (στο 63' δηλαδή) ο Φορτούνης έκανε μακρινό σουτ που δεν βρήκε τον στόχο και στο 65, ο Ελιονούσι σημάδεψε τον Ιντέγε, αλλά ο Βαρέλε πρόλαβε την τελευταία στιγμή. Το ματς είχε πάρει ξαφνικά φωτιά, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Παρότι κινδύνευσε σοβαρά να δεχθεί το γκολ, ο Ολυμπιακός δημιουργούσε με μεγαλύτερη συχνότητα τις δικές τους φάσεις αν και η άμυνα του ΠΑΟΚ είτε εύκολα, είτε δύσκολα κατάφερνε να αποκρούει. Ο Ίβιτς είδε τον κίνδυνο και αποφάσισε να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή. Έξω ο κουρασμένος Σακχόφ, μέσα ο Μπίσεσβαρ, που μπαίνοντας στο παιχνίδι είδε τον Κλάους Αθανασιάδη να κάνει μια ωραία κίνηση πίβοτ, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ...

O ΠΑΟΚ περίμενε διαρκώς τον Ολυμπιακό, πίσω από την μπάλα. Αλλά ο Ολυμπιακός είχε τον τρόπο να βγαίνει μπροστά. Στο 79' ο Ελιονούσι έκανε καλά το γυριστό σουτ, ο Γλύκος όμως έσωσε τον ΠΑΟΚ, την ώρα που ο Βαρέλα πέταγε την μπάλα κόρνερ στην παρέμβαση του Ιντέγε (ήταν οφ-σάιντ). Η εκτέλεσεη του Φορτούνη βρήκε τον Μποτία σε ένα καταπληκτικό άλμα. Το 2-1 ήταν σίγουρο, αλλά ο Γλύκος έβγαλε υπέροχα σε κόρνερ. Ο Ίβιτς άλλαζε τον τραυματία Λέοβατς με τον Κρέσπο, ενώ ο Μπέντο έριχνε στο παιχνίδι τον Καρντόσο αντί του Ιντέγε. Ο ΠΑΟΚ φώναξε για ένα οφ-σάιντ που δόθηκε στον Ροντρίγκεζ (ήταν δεν ήταν) αλλά τη μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 86' όταν από το λάθος του Ντα Κόστα, ο Ροντρίγκες δεν κατάφερε να νικήσει τον Μιλιβόγεβιτς που έκανε σωτήριο τάκλιν. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να ξεμυτήσει περισσότερο. Και να εκμεταλλευτεί ακόμη περισσότερο τους κενούς χώρους.

Καθώς οι καθυστερήσεις ήταν 11 λεπτά, το παιχνίδι κυλούσε προς την ... ισοπαλία, ο Ολυμπιακός κυνήγησε τη νίκη. Στο 96' την σφιχταγκάλιασε, με τον Φιγκέιρας να βρίσκει τον Μιλιβόγεβιτς μέσα στην περιοχή. Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού πρόλαβε τον Βαρέλα και με στριφογυριστή κεφαλιά νίκησε τον εξαιρετικό Γλύκο, γράφοντας το 2-1! Οι ... εμπνευσμένα βλαμμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, ξαναπέταξαν καπνογόνα, δημιουργώντας ένα νέο σύννεφο (το τρίτο) πάνω από το Καραϊσκάκη. Ο Αρετόπουλος έστελνε τον ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια και μιλούσε για προσωρινή διακοπή...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Nov 2016 22:03 #189148 by Marios Ntallaris
Μπορούσε και τη νίκη ο Ολυμπιακός, έμεινε στο 1-1 με την Αστάνα

Στο "Astana Arena" και απέναντι στην ομάδα που επικράτησε με σκορ 4-1 στο Φάληρο στην προηγούμενη ευρωπαϊκή του υποχρέωση, ο Ολυμπιακός έψαχνε ένα θετικό αποτέλεσμα για να πάει με καλύτερες προοπτικές στα δύο τελευταία ματς του 2ου ομίλου του Europa League.

Με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό να ακολουθεί (6/11, 19:30), ο Πάουλο Μπέντο αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα... γενναίο ροτέισον.

Άφησε τους Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη, Ντα Κόστα στον Πειραιά και τους Φιγκέιρας, Ελιουνούσι, Καπίνο και Ιντέγε στον πάγκο, δίνοντας φανέλα βασικού σε Λεάλι, Βιάνα, Μπουχαλάκη και Μανθάτη, χωρίς πάντως να αλλάξει τη διάταξη του 4-2-3-1.

Ο Στανίμιρ Στοΐλοβ από την πλευρά του, βλέποντας την ομάδα του να έχει "καθαρίσει" την υπόθεση - τίτλος στο Καζακστάν, είχε όλη την άνεση να μην σκέφτεται τίποτε άλλο παρά μόνο την συγκεκριμένη αναμέτρηση, που αποτελούσε και την τελευταία ευκαιρία της Αστάνα για να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης.
Ο τεχνικός των Καζάκων παρέταξε την ομάδα του ξανά με τρεις στόπερ, σε σύστημα 5-4-1, όπως και στο Φάληρο.
Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε από το πρώτο μέρος, με τα γκολ των Ντεσπότοβιτς (8') και Σεμπά (29'), με τον Βραζιλιάνο να είναι ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο ματς. Οι Πειραιώτες θα περιμένουν το αποτέλεσμα ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Γιουνγκ Μπόις στην Κύπρο για να δουν πώς θα διαμορφωθούν τα δεδομένα στον όμιλο και οι ανάγκες τους για τα παιχνίδια με τους Ελβετούς στο Φάληρο και τους Κύπριους εκτός έδρας.

Έριτς και δοκάρι στέρησαν τη νίκη
Γήπεδο: Astana Arena
Διαιτητής: Orel Grinfeld (ISR)
Επόπτες: Danny Krasikow (ISR), Roy Hassan (ISR)
Βοηθοί περιοχών: Liran Liany (ISR), Guy Berger (ISR)
Τέταρτος διαιτητής: David Elias Biton (ISR)

Αστάνα (Στοΐλοβ): Έριτς, Μακσίμοβιτς, Μουζίκοβ, Ντεσπότοβιτς (82' Κουλμπέκοβ), Σίτοβ, Μπεϊσεμπέκοβ, Τοουμάσι (90+4' Ναγιαριάν), Μάλι, Λογκβινένκο, Καμπανάγκα, Σόμκο.
Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος, Καμπιάσο (81' Ρομαό), Μπουχαλάκης, Μαρτίνς (90+1' Ανδρούτσος), Σεμπά, Μανθάτης (64' Ελιουνούσι), Καρντόσο.

Γκολ: 8' Ντεσπότοβιτς / 29' Σεμπά
Κάρτες: 57' Τοουμάσι, 72' Λογκβινένκο / 62' Μπουχαλάκης
Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα
Προσπαθώντας να συνηθίσει τον πλαστικό χλοοτάπητα του "Astana Arena", μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ωστόσο δυσκολευόταν να βρει ρυθμό και τα κατάλληλα πατήματα στο τρίτο μισό του γηπέδου προς την επίθεση, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν παίζοντας γρήγορα και στον χώρο τη μπάλα.

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΑ ΖΟΡΙΑ
Η ανασταλτική λειτουργία των Πειραιωτών πήρε περίπατο στην φάση του 8ου λεπτού, όταν από κόρνερ και απομάκρυνση της μπάλας, ο Τοουμάσι (σε οριακή θέση) εντελώς ξεχασμένος μπήκε από δεξιά στην περιοχή και παρά την πίεση του Ρέτσου γύρισε στον εντελώς αμαρκάριστο Ντεσπότοβιτς που, εξ επαφής ουσιαστικά, δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει για το 1-0 της Αστάνα.

Σταδιακά ο Ολυμπιακός άρχισε να ξεπερνά το σοκ, πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μετέφερε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο προς την περιοχή της Αστάνα. Στο 21' ο Σεμπά βρέθηκε με στρωμένη την μπάλα στο αριστερό και απέναντι στον Έριτς, καθυστέρησε, κλείστηκε αλλά κατάφερε να γυρίσει στον Καρντόσο. Ο Παραγουανός φορ είδε όμως τον Μουζίκοβ να σταματά την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα, στερώντας του το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ με τη ερυθρόλευκα.

ΕΣΩΣΕ Ο ΛΕΑΛΙ, ΣΤΑ ΙΣΑ ΜΕ ΣΕΜΠΑ
Δύο λεπτά αργότερα, πάλι σε εκτέλεση κόρνερ, Μποτία και Βιάνα έχασαν στον χώρο τον Ντεσπότοβιτς αλλά την κεφαλιά του απέκρουσε ενστικτωδώς ο Λεάλι! Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κερδίζει εδαφική υπεροχή (με πάνω από 65% κατοχή μπάλας μέχρι το 25') και στο 29ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση.

Σε φάση που ξεκίνησε από καταπληκτικό τάκλιν αναχαίτισης του Μπουχαλάκη, ο ιδιαίτερα δραστήριος Μανθάτης έκανε από δεξιά τη σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι ο Σεμπά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Έριτς σημειώνοντας το 1-1 με κεφαλιά.

ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΠΟΒΟΛΗ, ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ Η ΑΣΤΑΝΑ
Στο 32' η Αστάνα θα μπορούσε να μείνει με δέκα παίκτες στο ματς αλλά ο Γκρίνφελντ δεν είδε το πάτημα του Καμπανάγκα στον πεσμένο Μανθάτη και ένα λεπτό μετά σε αντεπίθεση και σέντρα του Μαρτίνς, για χιλιοστά ο Σίτοβ δεν σκόραρε στην εστία της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε στο 39ο λεπτό για πέναλτι του Μπεϊσεμπέκοβ σε τσίμπημα της μπάλας του Σεμπά. Στη ζωντανή μετάδοση φάνηκε ότι υπάρχει παράβαση, το ριπλέι δεν ήταν διόλου διαφωτιστικό.

ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΤΟΥ ΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΓΚΟΛ
Στο 50' και το 53', οι Μποτία και Καρντόσο είχαν δύο καλές στιγμές να σκοράρουν, το ίδιο και ο Καμπανάγκα δύο λεπτά μετά. Κανείς δεν βρήκε στόχο και έτσι συμπληρώθηκε μια ώρα αγώνα με το ματς στο 1-1. Δεν ήταν κακός ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, όμως το παιχνίδι είχε πάρει μάλλον έναν άναρχο χαρακτήρα, με βιαστικές επιλογές εκατέρωθεν και κάμποσους κενούς χώρους.

Και όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο η μπάλα πήγαινε "πάνω - κάτω", κυρίως από τη στιγμή που η Αστάνα ήθελε μόνο τη νίκη για να ελπίζει και ανέβαζε ολοένα και ψηλότερα τις γραμμές της. Σλάλομ του Ελιουνούσι στο 70ο λεπτό και σουτ του Νορβηγού εξτρέμ από το ύψος της περιοχής απέκρουσε σωτήρια ο Έριτς, κάτι που επανέλαβε τρία λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ των γηπεδούχων σε μονοκόμματο βολέ του ίδιου παίκτη.

Έψαχνε και ο Ολυμπιακός ένα δεύτερο τέρμα, έφτασε κοντά στο 79ο λεπτό, αλλά το γύρισμα - μισό γκολ του Σεμπά, απομάκρυνε ο Μουζίκοβ. Τρομερό σουτ του Μαρτίνς στο 85ο λεπτό εκτός περιοχής σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στην αγκαλιά του Έριτς, που προηγουμένως είχε βρει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα!

Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, ο Σεμπά ελίχθηκε εξαιρετικά χαμηλά στην γραμμή του άουτ, γύρισε με το αριστερό στον Καρντόσο αλλά η κεφαλιά του Παραγουανού έφυγε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Έριτς.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Nov 2016 21:05 #189696 by Marios Ntallaris
Η εντεκάδα του Ολυμπιακού για τον σημερινό αγώνα.

Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Nov 2016 00:19 - 25 Nov 2016 00:20 #189707 by Μάνος Γρυπάρης


Ολυμπιακός - Young Boys 1-1

Ισοπαλία σαν... νίκη για τον Ολυμπιακό: στους "32" του Europa League
Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" αλλά με το βαθμό που κατέκτησε, ο πρωταθλητής προκρίθηκε στους "32" του Europa League. Ανοιχτή ακόμη και η πρωτιά την τελευταία αγωνιστική στην Κύπρο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Σκόρερ ο Φορτούνης με εκπληκτικό φάουλ.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να "ντουμπλάρει" τις νίκες του στη φάση των ομίλων του Europa League απέναντι στην Γιουνγκ Μπόις καθώς έμεινε στο 1-1 με τους δευτεραθλητές Ελβετίας στο ματς που έλαβε χώρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" το βράδυ της Πέμπτης (24/11) όμως αυτή η ισοπαλία ήταν ουσιαστικά "νίκη" για τους παίκτες του Μπέντο.

Και αυτό γιατί, καταφέρνοντας να μη χάσουν, διατήρησαν την διαφορά ασφαλείας των τριών βαθμών και εξασφάλισαν αυτόματα την πρόκριση στους "32" ενώ σε δύο εβδομάδες από τώρα θα έχουν την ευκαιρία (χωρίς να έχουν το άγχος της πρόκρισης να τους... ψυχοπλακώνει) να πάρουν και την πρώτη θέση, νικώντας στο "ΓΣΠ" το ΑΠΟΕΛ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:
Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Φορτούνης, Ελιουνούσι (84' Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε.

Γιουνγκ Μπόις (Χούτερ): Εμβογκό, Σούτερ, Φον Μπέργκεν, Μπενίτο, Λέτσιακς, Σανογκό (77' Ντουά), Ζακαριά, Σικ (88' Φρέι), Σουλεϊμάνι (58' Γκερντ), Οαρό, Μπερτόνε.


Τελικά πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε ο Ολυμπιακός. Απορώ πάντως με την μία και μόνο αλλαγή όταν η ομάδα τα τελευταία λεπτά ήθελε δυνάμεις.


File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Dec 2016 22:17 #190588 by Marios Ntallaris
Ήττα με κάτω τα χέρια ο Ολυμπιακός, 2-0 από τον ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε έξυπνα, ο Ολυμπιακός ήταν αποκαρδιωτικός και το τελικό 2-0 υπέρ της κυπριακής ομάδας στη Λάρνακα αποδίδει σωστά την εικόνα της αναμέτρησης. Τραγική εμφάνιση από τον Ντα Κόστα.

AΠΟΕΛ και Ολυμπιακός συγκρούστηκαν στο "ΓΣΠ" της Λάρνακας για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση τους στην φάση των "32" της διοργάνωσης.

Έπαθλο ωστόσο υπήρχε στην μεταξύ τους αναμέτρηση και αφορούσε την 1η θέση του 2ου ομίλου, που -θεωρητικά τουλάχιστον- πρόσφερε την ευκαιρία για ευνοϊκότερη κλήρωση στην επόμενη φάση.

Αυτό το δικαίωμα κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ και μάλιστα χωρίς να κάνει κάτι σπέσιαλ στον αγωνιστικό χώρο. Παίζοντας έξυπνα εκμεταλλεύθηκε τα λάθη του Ολυμπιακού, που είχε αποκαρδιωτική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και δίκαια ηττήθηκε με σκορ 2-0.

Οι Πειραιώτες είχαν σε τραγική βραδιά τον Ντα Κόστα, μακριά από τον καλό εαυτό του τον Μαρτίνς και αρνητικό τον Φορτούνη, ενώ ο Ιντέγε σε κανένα σημείο του αγώνα δεν ανησύχησε την αντίπαλη άμυνα. Το πάλεψαν Ρομαό και Σεμπά, αλλά προφανώς και δεν έφταναν για να πάρει κάτι ο Ολυμπιακός από το ματς. Σωτηρίου στο 20' και Ντε Καμάργκο στο 83' υπέγραψαν την ιστορία της αναμέτρησης.
Κακό παιχνίδι στο "ΓΣΠ" στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες των ομάδων μπήκαν στο ματς βγάζοντας εκνευρισμό στις κινήσεις τους, γεγονός που τους οδηγούσε σε λάθη και βιαστικές αποφάσεις.

Η μπάλα δεν κυκλοφορούσε σωστά, αν είχε στόμα θα... έβριζε, αφού και απλές φάσεις οι επιλογές των παικτών έμοιαζαν ερασιτεχνικές. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν λιγότερο κακός από τον Ολυμπιακό, έχοντας την άνεση να παίζει για δύο αποτελέσματα και στην έδρα του. Δεν είχε κανένα λόγο να πάρει ρίσκα και έμοιαζε να περιμένει καρτερικά πότε θα του δοθεί η ευκαιρία να χτυπήσει στην πλέον ορατή αδυναμία των Πειραιωτών από το ξεκίνημα της σεζόν: στην πλάτη της άμυνας και σε ανοιχτό γήπεδο.

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν νωθροί, δεν είχαν ρυθμό, ενέργεια ούτε αποφασιστικότητα στο παιχνίδι τους, τη στιγμή που ο Φορτούνης ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν μπορούσε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, ούτε και να απειλήσει με προσωπική ενέργεια.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Ο Σωτηρίου προειδοποίησε με κεφαλιές στο 11' και το 17' που έφυγαν άουτ και ήταν αυτός που στο 20' ευθύνεται για το προβάδισμα του ΑΠΟΕΛ.

Γέμισμα - απελπισία του Αλωνεύτη που ήταν περιτριγυρισμένος από "ερυθρόλευκους" και μεταξύ κέντρου και περιοχής της ομάδας του, χαμένος στο υπερπέραν ο Ντα Κόστα έχασε στην πλάτη του τον Σωτηρίου, πολύ κακή εκτίμηση του Λεάλι και σάστισμα του Βιάνα, με τον φορ των γηπεδούχων να αναγκάζει με την παρουσία του και μόνο τον Ντα Κόστα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Όντας πίσω στο σκορ, θα περίμενε κανείς τον Ολυμπιακό να βγάλει αντίδραση. Δεν το έκανε. Και συνέχισε να κινείται σε εξαιρετικά χαμηλές στροφές. Το πάλευε ο Σεμπά αλλά έμοιαζε απελπιστικά μόνος του. Στο 25' ο Ελιουνούσι από καλή θέση σούταρε άστοχα και ουσιαστικά η μόνη πραγματικά καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού ήταν αυτή του 40ου λεπτού, όταν ο Βιάνα με κεφαλιά σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Βάτερμαν.

Ένα λεπτό μετά ο Λεάλι βγήκε έγκαιρα και αποφασιστικά στα πόδια του Σωτηρίου που έβγαινε φάτσα με το 2-0 και η απογοητευτική παρουσία του Ντα Κόστα επιβεβαιώθηκε στο 44' όταν έχασε τη μπάλα μέσα από τα πόδια του και ανέτρεψε τον Σωτηρίου, βλέποντας την κίτρινη κάρτα που του στερεί την παρουσία του στο επόμενο ευρωπαϊκό ματς των "ερυθρολεύκων".

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πλησίασε απειλητικά την περιοχή του ΑΠΟΕΛ, αλλά το γύρισμα του Ιντέγε ήταν κακό και ένα σουτ του Σεμπά εκτός περιοχής πέρασε άουτ. Ενδιάμεσα Ντα Κόστα και Βιάνα πρόλαβαν να μπερδευτούν ξανά αλλά χωρίς συνέπειες για την εστία του Λεάλι. Στο 55' ο Φορτούνης επιχείρησε να σκοράρει εκτός περιοχής αλλά ο Βάτερμαν ήταν σωστά τοποθετημένος και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα.

Νέο λάθος του Ντα Κόστα ένα λεπτό μετά λίγο έλειψε να του στοιχίσει 2η κίτρινη στο ματς και στο 61' ο Σωτηρίου δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να απειλήσει. Ο Ολυμπιακός πλέον προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά έδειχνε να μην μπορεί, ενώ ο ΑΠΟΕΛ είχε προτεραιότητα -και ορθώς- να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Στο 71' από σέντρα - σουτ του Ανδρούτσου ο Βάτερμα έδιωξε σε κόρνερ και με την είσοδο των Ντομίνγκες (αντί του αρνητικού Φορτούνη), Μανθάτη (Ντε λα Μπέγια) από το 76', ο Σεμπά πέρασε αριστερό μπακ.

ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΝΤΕ ΚΑΜΑΡΓΚΟ
Η αλλαγή που έκανε τη διαφορά ήταν ωστόσο αυτή του Ντε Καμάργκο αντί του Σωτηρίου. Στο 80' μπήκε ο Βέλγος φορ και τρία λεπτά αργότερα μετά από ασίστ του Γιαννιώτα έκανε το tap in για το 2-0.
Κεφαλιά και σουτ εκτός περιοχής του Ντα Κόστα στο 87' έδιωξε με εξαιρετικές επεμβάσεις ο Βάτερμαν. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σε όμορφη ενέργεια του Σεμπά, έβαλε σωτήρια κόντρα με το κεφάλι ο Μερκής.

Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε δικαίως και μάλιστα δίχως να πιάσει κάποια σπουδαία απόδοση. Ο Ολυμπιακός πνίγηκε στα ρηχά και επιστρέφει στη βάση του με ένα κακό αποτέλεσμα αλλά κυρίως με μια απαράδεκτη εμφάνιση στο ΓΣΠ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Αυτή του 1-0, για όλους τους λάθος λόγους. Μπορεί να διδάσκεται σε σεμινάρια ως παράδειγμα ανασταλτικής λειτουργίας προς αποφυγή. Πραγματικά ήθελε μεγάλη προσπάθεια για να δεχθεί αυτό το γκολ ο Ολυμπιακός.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Χωρίς κανένα πρόβλημα έβγαλε το ματς η διαιτητική πεντάδα. Δεν υπήρξαν και δύσκολες φάσεις είναι η αλήθεια.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ
Δίχως να αντιμετωπίσει ζόρια έβγαλε το παιχνίδι το δίδυμο στόπερ του ΑΠΟΕΛ, Μερκής και Καρλάο. Θέμα προτίμησης ο MVP.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Jan 2017 16:46 #192087 by Lefterhs Rabazhs
Ανατροπή στο τελευταίο λεπτό εναντίον του Αστέρα ο Ολυμπιακός 2-1



Και ο Ολυμπιακός θέλει τον Γερμανό του. Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, απάντησαν με γκολάρα του Φορτούνη και με ακόμη ένα του Μάριν στην εκπνοή γύρισαν το ματς με τον Αστέρα στο Φάληρο, 2-1.


Στο ματς όπου επέστρεψε στην αποστολή, ο Μάριν «λύτρωσε» στο 90+3’ την μέτρια έως κακή ομάδα του Μπέντο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (2-1).

Εξαιρετικοί οι Αρκάδες στο πρώτο ημίχρονο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η ομάδα του Ελευθερόπουλου προηγήθηκε με πέναλτι του Μάσα, έπειτα από παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Λεάλι στο 27’, ενώ έχασε και ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

Οι Πειραιώτες απάντησαν με φοβερό σουτ του Κώστα Φορτούνη στο 54ο λεπτό, όμως σταδιακά η απόδοσή τους έπεσε. Στο φινάλε ανέβασαν και πάλι ρυθμό και ζόρισαν την άμυνα του Ντοναρούμα, η οποία λύγισε στην τελευταία φάση με τον Μάριν να χαρίζει με κοντινό σουτ στο φινάλε (90+3’) την τέταρτη σερί νίκη στον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Μποτία, Βιάνα, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο (64’ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης, Μανθάτης (79’ Μάριν), Σεμπά, Καρντόσο (71’ Ιντέγε)

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσιλιανίδης, Ιγκόρ, Τσουκαλάς, Δημούτσος (78’ Ιωαννίδης), Καλτσάς, Μάσα (60’ Φαρίνια), Μανιάς (67’ Χαμντανί)

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Jan 2017 23:11 - 17 Jan 2017 01:07 #192104 by Lefterhs Rabazhs
Πέρασε από την Ξάνθη ο Ολυμπιακός, 2-0 με Ιντέγε και Μιλιβογεβιτς



Στο -4 η θερμοκρασία στα Πηγάδια, στο +12 και η διαφορά του Ολυμπιακού από τους διώκτες του! Οι ερυθρόλευκοι έβαλαν φρένο στην πορεία της ομάδας του Λουτσέσκου περνώντας από την Ξάνθη με σκορ 2-0.
Τέλος στην ξέφρενη πορεία της Ξάνθης (5 σερί νίκες) έβαλε ο Ολυμπιακός! Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν από τα παγωμένα Πηγάδια με σκορ 2-0 κι «άνοιξαν» την διαφορά τους από τους Ακρίτες και τον Πανιώνιο που βρίσκονται στην 2η θέση στους 12 βαθμούς.

Εξαιρετικό παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο με τις δύο ομάδες να έχουν ρυθμό. Οι Πειραιώτες είχαν περισσότερες επιλογές στην επίθεση και βρήκαν το γκολ με τον Ιντέγε στο 38’. Οι Ακρίτες θα μπορούσαν να απαντήσουν λίγο πριν το τέλος όμως ο Γιουνές έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ (45’). Φωνάζουν για πέναλτι στον Ολυμπιακό για χέρι του Χατζητερζόγλου. Έπειτα από κεφαλιά του Ιντέγε η μπάλα βρήκε στο χέρι του αντίπαλου αμυντικού, ο οποίος ήταν πολύ κοντά, με τον Μάνταλο να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Το ματς στο δεύτερο ημίχρονο χάλασε. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η φάση του 57ου λεπτού όταν ο Λισγάρας έκανε μαρκάρισμα για φυλακή στον Σεμπά και έπειτα από την σύρραξη που επικράτησε αποβλήθηκαν –σωστά- και οι δύο (ο αμυντικός των γηπεδούχων για το φάουλ και ο Βραζιλιάνος για χτύπημα στον Σολτάνι). Η Ξάνθη δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα και ο Μιλιβόγεβιτς «καθάρισε» με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 89’ το «διπλό» για τον Ολυμπιακό.

Δείτε εδώ την φάση με τον Χρήστο Λισγαρα και την κόκκινη για το τάκλιν στον Σεμπά:



Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Τριάδης (77’ Νιέτο), Γιουνές, Σολτάνι, Λουσέρο, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης (82’ Ορφανίδης), Γουάλας (77’ Παπαστεριανός), Λισγάρας, Καμαρά

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης (84’ Ανδρούτσος), Μάριν (66’ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Jan 2017 17:38 #192437 by Lefterhs Rabazhs
Ο σκληροτράχηλος Πλατανιάς "φρέναρε" το σερί του Ολυμπιακού



Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον Πλατανιά μετρώντας πέντε διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα και με εξαιρετική ψυχολογία μετά το άνετο και πειστικό "διπλό" στην έδρα της (2ης της βαθμολογίας) Ξάνθης την περασμένη Κυριακή. Ευτύχησε μάλιστα να σκοράρει με το... καλημέρα με τον Μπράουν Ιντέγε (3') και να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα για τη νίκη με τον 12ο γκολ του Νιγηριανού στη φετινή Super League πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο (13').

Και όμως, όσοι βιάστηκαν να προδικάσουν πως οι πρωταθλητές Ελλάδας θα είχαν ένα άνετο βράδυ στο Δημοτικό Γήπεδο των Περιβολίων διαψεύστηκαν πανηγυρικά, με τον Πλατανιά να βγάζει αντίδραση, να εκμεταλλεύεται τα πολλά -όπως παραδέχτηκε και ο Πάουλο Μπέντο στο φινάλε- λάθη των Πειραιωτών και να φτάνει στην ισοφάριση πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, για να γίνει μάλιστα και η πρώτη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα που σκόραρε δις κόντρα στον Ολυμπιακό.




Μετά το χορταστικό 2-2 στο πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο δεν είχε ανάλογες συγκινήσεις, με τους γηπεδούχους να είναι πάντως εκείνοι που κέρδισαν τις εντυπώσεις αφού περιορίσαν αισθητά τη δράση των επιθετικών ατού του Ολυμπιακού (όλοι σχεδόν κινήθηκαν σε ρηχά νερά πλην Ιντέγε) ενώ είχαν και ευκαιρίες να πάρουν ακόμα και τη νίκη.

Στα αγωνιστικά του ματς, ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο ματς (όπως και με την Ξάνθη) και έκανε στο άψε-σβήσε το 2-0, με τον Μάρκο Μάριν σε ρόλο δημιουργού (από τα πόδια του ξεκίνησαν και τα δύο γκολ) κα τον Ιντέγε να δείχνει για μία ακόμα φορά την εκτελεστική του δεινότητα μπροστά στην αντίπαλη εστία φτάνοντας τα 12 γκολ συνολικά.

Ενώ όμως έδειχνε να ελέγχει το ματς και να μην απειλείται ουσιαστικά είχε ένα πεντάλεπτο εφιαλτικό στα μετώπισθεν, με τους Κρητικούς να "χτυπούν" στην καρδιά της ερυθρόλευκης άμυνας (αδύναμος κρίκος ο Βιάνα που έδειξε λίγος και ανεπαρκής για ένα ακόμα ματς) και να φτάνουν στην ισοφάριση μέσα σε τέσσερα λεπτά! Πρώτα ο Γιακουμάκης στο 36' εξέθεσε τον Βιάνα "βάζοντάς τον πλάτη" μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ (!) και νικώντας τον Λεάλι ενώ στο 40' ο ίδιος παίκτης κέρδισε πέναλτι από τον Ιταλό και ο Μανούσος έφερε το ματς στα ίσα.

Το δεύτερο μέρος ήταν μάλλον αυτό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη απογοήτευση στους φίλους του Ολυμπιακού αφού οι παίκτες του Μπέντο είχαν εμφανέστατο πρόβλημα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία φάσεων, μπλοκαρίστηκαν από την πίεση των παικτών του Παράσχου (ουδείς από τους παίκτες του άξονα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς και Φορτούνη, μπόρεσε να φτιάξει παιχνίδι) και ελάχιστες φορές απείλησαν τους Κρητικούς.

Ουσιαστικά αυτό έγινε τρεις φορές: με το δοκάρι του Μανθάτη στο 67' και τις δύο ευκαιρίες του Ιντέγε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Πλατανιά από την πλευρά του να παίρνει "άριστα" στο κομμάτι της τακτικής και να έχει και αυτός δύο εξαιρετικές ευκαιρίες με τους Μανούσο και Γιακουμάκη.



Το ισόπαλο σκορ 2-2 ήταν καθρέφτης του ματς, με τις δύο ομάδες να έχουν πάνω-κάτω ίδιο αριθμό ευκαιριών και η κάθε μία να εκμεταλλεύται τα "δώρα" που της έκανε η άλλη. Με την ισοπαλία να πανηγυρίζεται φυσικά από τον Πλατανιά αφού έμεινε για 4ο σερί ματς αήττητος φέτος και για τρίτη σερί χρονιά αήττητος στο γήπεδό του απέναντι στον Ολυμπιακό.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Πριντέτα, Κάργας, Μπανανά, Στάθης, Μενδρινός (74' Μαραγκός), Μουνάφο, Ντεβέσα (68' Γιορέντε), Μανούσος (86' Σίγκνεβιτς), Γιακουμάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
(Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς (80' Μπουχαλάκης), Φορτούνης, Μαρίν (61' Ανδρούτσος), Μανθάτης (71'Καρντόσο), Ιντέγε.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Feb 2017 05:28 - 17 Feb 2017 05:36 #193908 by Μάνος Γρυπάρης
Ολυμπιακός - Οσμανλίσπορ
0 - 0




Άλλη ομάδα χωρίς τον Μπράουν Ιντέγε αποδείχθηκε ο Ολυμπιακός! Οι Πειραιώτες απείλησαν σοβαρά την Οσμανλίσπορ μόνο με προσπάθειες εκτός περιοχής (0-0) και θα τα παίξουν όλα για όλα στην Τουρκία.

Με το κλασσικό 4-2-3-1 και χωρίς εκπλήξεις παρέταξε ο Πάουλο Μπέντο τον Ολυμπιακό. Ο Λεάλι ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Σισοκό να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Ο Ρέτσος ήταν δίπλα στον Μαρτίνς, ο Ανδρούτσος με τον Σεμπά στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Φορτούνης πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καρντόσο.

Ίδια διάταξη και από τον Μουσταφά Ακτσάι. Ο Καρτσεμάρσκας ανέλαβε την υπεράσπιση της εστίας και οι Βρσάγιεβιτς, Τσουρούσκου, Προχάτσκα, Πίντο ήταν στην τετράδα της άμυνας. Κάρλος και Τσαγκιράν το δίδυμο στα χαφ, με τους Τσαγκιράν, Μπιφουμά, Εντιαγέ, Ρεγκατέν να αποτελούν την τριάδα πίσω από τον Ντελάρζ.

Το ματς
Πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά στην αναμέτρηση ο Ανδρούτσος κέρδισε φάουλ για τον Ολυμπιακό σε εξαιρετικό σημείο. Ο Φορτούνης, όμως, που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία. Παρότι το ματς ξεκίνησε δυνατά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα στον άξονα, με τον διαιτητή να βγάζει τέσσερις κίτρινες κάρτες σε διάστημα 21 λεπτών και τους Φιγκέιρας, Ρέτσο, Κάρλος και Εντιεγέ να μπαίνουν στο μπλοκάκι του Μπουκέ! Ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στο 11’ οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Μποτία μετά από μονομαχία με τον Τσαγκιράν, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε», θεωρώντας ότι οι δύο παίκτες αλληλοτραβήχτηκαν.

Η πρώτη φορά που η άμυνα του Ολυμπιακού… ένιωσε την Οσμανλί ήταν στο 20ο λεπτό. Ο Μπιφουμά έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Μποτία έχασε τον Ντελάρζ αλλά ο τελευταίος δεν πρόλαβε με την προβολή να βρει τη μπάλα! Οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές, ο ρυθμός κακός όπως κακές ήταν και οι υποδείξεις των δύο βοηθών. Στο 32’ ο α’ βοηθός υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ τον Ανδρούτσο και τρία λεπτά μετά ο άλλος βοηθός έκοψε τον Μπιφουμά, ενώ αυτός καλυπτόταν από τον Μποτία.

Τα λεπτά περνούσαν, ο Ολυμπιακός είχε τα ηνία του αγώνα αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Καρτσεμάρσκας. Και όταν το έκανε αυτό, ο πορτιέρε της Οσμανλί δήλωσε παρών! Συγκεκριμένα, ο Λιθουανός τερματοφύλακας «έβγαλε» τόσο το σουτ του Μποτία μέσα από την περιοχή στο 41’, όσο και αυτό του Καρντόσο ένα λεπτά αργότερα. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, πάντως, οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δική τους καλή ευκαιρία στο ματς. Ο Ντελάρζ ρόλαρε ωραία στον Μποτία, έκανε το σουτ από καλή θέση μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ισπανός στόπερ τον πρόλαβε και με προβολή δεν του επέτρεψε να απειλήσει.



Ο Ολυμπιακός ήξερε ότι πρέπει να πάρει τη νίκη για να πάει με προβάδισμα πρόκρισης την ερχόμενη εβδομάδα στην Τουρκία και έψαξε το γκολ με την έναρξη της επανάληψης. Στο 55’ ο Σεμπά έκανε ωραία κίνηση και σουτ έξω από την περιοχή, με τον Καρτσεμάρσκας να διώχνει και τρία λεπτά μετά ο πορτιέρε της Οσμανλί… έβγαλε με εντυπωσιακή επέμβαση τη σουτάρα του Μάρτινς που είχε κατεύθυνση το «Γ» της εστίας.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Σισοκό, Ρέτσος, Μαρτίνς (88' Ανσαριφάρντ), Φορτούνης (71’ Μανθάτης), Ανδρούτσος, Σεμπά, Καρντόσο (76’ Ρομαό).

Οσμανλίσπορ (Μουσταφά Ακτσάι): Καρτσεμάρσκας, Βρσάγιεβιτς, Τσουρούσκου, Προχάτσκα, Πίντο, Κάρλος, Τσαγκιράν, Μπιφουμά (90’+4’ Γκιουβέν), Εντιαγέ, Ρεγκατέν, Ντελάρζ (81’ Ρουσέσκου).

Πηγή: Skai.gr

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification