Fall Guys: Ultimate Knockout

Hot
Μάνος Γρυπάρης
REVIEWED ON PS4 (Primary version tested)   PC  

Ρε κάνε άκρη ρε!

Ρε κάνε άκρη ρε!

Ρε κάνε άκρη ρε!

Την στιγμή που το Battle Royale είδος βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια, μέσω πολλών Third-Person Shooters και FPS που διαπρέπουν, η εταιρεία ανάπτυξης Mediatonic κατάφερε κάτι το πρωτοποριακό που μπορεί να βρισκόταν στο μυαλό πολλών developers, αλλά κανείς δεν το είχε υλοποιήσει.

Το Fall Guys είναι ένα Battle Royale game για…casual gamers! Το μόνο που σας ζητάει είναι να φτάσετε πρώτοι στον τερματισμό. Η ξαφνική κυκλοφορία του για PC και PS4 μέσα στο καλοκαίρι, με την υποστήριξη της Devolver Digital ως publisher, κάνει εμφανείς τις προθέσεις των developers στο να προλάβουν να κυκλοφορήσουν το video game τους πρωτού…άλλες εταιρείες πάρουν την ιδέα. Γιατί όπως γνωρίζουμε από περιπτώσεις τύπου Apex Legends και Hyper Scape, την δόξα των Battle Royale πολλοί publishers την πόθησαν.

Ένα μάτσο…πατάτες
Στο Fall Guys: Ultimate Knockout 60 χαρακτήρες που μοιάζουν με…πατάτες, προσπαθούν να φτάσουν στον τερματισμό. Εσείς ελέγχετε πάντοτε έναν χαρακτήρα και παίζετε 5 ή 6 γύρους από minigames. Ο αριθμός των γύρων και τα minigames που θα σας εμφανιστούν είναι τυχαία κάθε φορά κι αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που κάνουν το παιχνίδι συναρπαστικό. Επίσης τυχαίος είναι και ο αριθμός των παικτών που θα προκριθούν κάθε φορά στην επόμενη φάση και δεν εξαρτάται από το εκάστοτε minigame που παίζετε.

Ο χειρισμός είναι πάρα πολύ απλός, καθώς πέρα από την κατεύθυνση του ήρωα μπορείτε να πηδήξετε, να αρπάξετε έναν αντίπαλο ή να κάνετε tower dive ενώ βρίσκεστε σε άλμα, κίνηση που χρησιμεύει για να κερδίσετε μέτρα ενώ παίζετε ή ενώ θέλετε να φτάσετε στη γραμμή του τερματισμού. Η ταχύτητα όλων των χαρακτήρων είναι ίδια, ενώ υπάρχει κι ένα μικρό ενδιαφέρον όσον αφορά την εμφάνισή τους, αφού κάθε παίκτης μπορεί να βάλει το skin που θέλει στο χαρακτήρα του.

Τα skins αγοράζονται ή ξεκλειδώνονται μετά από πολύ κόπο κι αρκετό grinding. Στα customizations μπορείτε για παράδειγμα να αλλάξετε το κεφάλι σας και να βάλετε π.χ. κεφάλια ζώων ή άλλων ηρώων, να αλλάξετε διάφορα σημεία του σώματος, μέχρι και να κάνετε αλλαγή σε ολόκληρο το χαρακτήρα σας, βάζοντας είτε ζώα όπως λύκους και δράκους, μέχρι και ήρωες από διάφορα games. Ήδη υπάρχουν πολλοί publishers που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να προσθέσουν τους χαρακτήρες τους στο Fall Guys ως skin. Υπάρχουν επίσης και reactions, δηλαδή αντιδράσεις σας, που εμφανίζονται για παράδειγμα σε περίπτωση νίκης.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα Battle Royale games, το Fall Guys κοστίζει 20 ευρώ και είναι δωρεάν στο PS4 αν έχετε PS Plus (όσοι δεν το κατεβάσατε ακόμη κατεβάστε το αν διαβάζετε το review εντός του Αυγούστου). Δεν αποκλείεται όμως, με μια προσωπική εκτίμηση, στο μέλλον το παιχνίδι να γίνει free-to-play, αν κι εφόσον οι developers μπορούν να βγάλουν επαρκή χρήματα από τα skins. Με την μόντα που έχουν βρει με την αλλαγή των skins και το ενδιαφέρον που υπάρχει, σίγουρα μια συνεργασία με γνωστές εταιρείες μπορεί να τους αποφέρει αμέτρητα χρήματα, αρκεί το παιχνίδι να τα πάει καλά.

Levels που…ανατρέπουν τα καθιερωμένα
Στο level design μεγάλη εντύπωση προκαλεί ο σχεδιασμός στα levels. Κάθε minigame-level έχει πλατφόρμες που συχνά παρουσιάζουν μία κλίση και εμφανίζουν εμπόδια, είτε στατικά, είτε κινούμενα. Τα εμπόδια έχουν ως στόχο να σας καθυστερήσουν ώστε να αργήσετε να φτάσετε στον τερματισμό και να αποκλειστείτε. Δεν έχετε health points και δεν χάνετε αν πέσετε στο κενό, καθώς σε τέτοιου είδους levels υπάρχουν μόνο checkpoints. Επίσης, ορισμένες πλατφόρμες έχουν βαρύτητα…τραμπάλας που εξαρτάται από το πόσοι παίκτες κάθονται πάνω σε κάθε άκρη της τραμπάλας. Το στοιχείο αυτό είναι μόνο ένα από τα δεκάδες διασκεδαστικά που έχει κάθε level. Η επιτυχία σας είναι θέμα skill αλλά και τύχης.

Διασκεδαστικό όσο δεν παίρνει, θα σας χαρίσει αρκετές ώρες γέλιου.

Πέρα από αυτής της μορφής τα minigames, υπάρχουν και άλλα είδη, ακόμη πιο ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα το αγαπημένο μου είδος είναι τα ομαδικά games. Σε αυτά, οι παίκτες χωρίζονται σε ομάδες, συχνά με το φαινόμενο να έχουμε τρεις ομάδες και να προκρίνονται οι δύο καλύτερες. Σε ένα minigame θα πρέπει να κλέψετε την ουρά ενός άλλου παίκτη, σε ένα άλλο να γίνετε ζόμπι και να μολύνετε αντίπαλους παίκτες, υπάρχουν games όπου σέρνετε μπάλες στο τερέν σας και όσο τις κρατάτε εκεί κερδίζετε πόντους ή ένα άλλο που σας βάζει να στείλετε την μπάλα σας πρώτοι στον τερματισμό και την σέρνετε, ενώ ταυτόχρονα προσπαθείτε να καθυστερήσετε τον αντίπαλο.

Η διασκέδαση και το γέλιο είναι δύο στοιχεία που υπάρχουν σε αφθονία στο Fall Guys και που σε συνδυασμό με τον χειρισμό του κάνουν το παιχνίδι προσιτό σε άτομα κάθε ηλικίας και φύλου. Μπορείτε να το παίξετε παρέα με μικρά παιδιά ή και ηλικιωμένους. Βέβαια τα αρνητικά του είναι ότι δεν υπάρχει split-screen και δεν υπάρχει η δυνατότητα να παίζετε στην ίδια ομάδα. Μπορείτε ωστόσο να διαμορφώσετε party με φίλο σας και να συνδεθείτε παίζοντας στο ίδιο session. Σε αυτό οφείλω να παρατηρήσω ότι περίμενα πολύ μεγαλύτερο βελάκι πάνω από το κεφάλι του εκάστοτε φίλου που έπαιζα, γιατί ήταν τόσο μικρό που δεν έβλεπα καν που βρισκόταν.

Από τα συνολικά 24 minigames, υπάρχουν κι άλλα στα οποία θα χρειαστεί για παράδειγμα να μείνετε όρθιοι σε πλατφόρμες που πέφτουν όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα ή να πιάσετε την κορώνα στο τέλος της πίστας (σ.σ. εποχή που βρήκαν για να βάλουν τέτοιο έπαθλο, ε;) Τα levels αυτά που προανέφερα εμφανίζονται συνήθως στον τελικό. Οι δυνατότητες δημιουργίας νέων minigames πάντως είναι άπειρες, ακόμα και με αυτό το τόσο απλό μοτίβο χειρισμού. Για παράδειγμα σε ένα minigame θα πρέπει να καθίσετε πάνω από το σωστό τετράγωνο, ανάλογα με το τι φρούτο απεικονίζεται σε μια μεγάλη οθόνη μπροστά σας. Αν έχουν μεγάλη φαντασία οι developers τότε μπορούν να εμπλουτίσουν την λίστα τους.

Με Paint το φτιάξατε;
Η ποιότητα γραφικών του Fall Guys είναι πολύ πίσω για την σημερινή εποχή, κάτι που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του. Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων και του περιβάλλοντος έχει γίνει με γραφικά low-poly, τόσο που το παιχνίδι τρέχει εύκολα σχεδόν σε όλα τα PC. Τα ηχητικά εφέ και η μουσική έχουν πολύ πλάκα και συντελούν στο να υπάρχει μια ευχάριστη διάθεση και να μην τσαντιστείτε για οποιοδήποτε λόγο, ακόμα κι αν η τύχη δεν είναι με το μέρος σας.

Η συνολική εμπειρία του Fall Guys: Ultimate Knockout είναι θετική, τουλάχιστον για τις πρώτες ώρες ασχολίας μαζί του. Το παιχνίδι της Mediatonic έχει ανάγκη από νέο περιεχόμενο και νέες δυνατότητες, ειδικά όσον αφορά το multiplayer με την παρέα, είτε σε session 60 χρηστών, είτε σε custom sessions 2-4 παικτών στην ίδια κονσόλα. Επίσης, μπορούν να προστεθούν πολύ περισσότερα minigames και γιατί όχι και αθλήματα. Οι δυνατότητες είναι άπειρες αλλά το νέο περιεχόμενο θα πρέπει να προστεθεί το συντομότερο δυνατό ώστε οι καλές πωλήσεις με τις οποίες ξεκίνησε ο τίτλος να μην πάνε χαμένες. Προτείνεται φανατικά σε casual gamers και σε όσους θέλουν απλά να παίξουν για να διασκεδάσουν, όχι όμως σε όσους αναζητούν το hardcore competitive gaming.

Θετικά:
- Πολύ απλός χειρισμός και εύκολη εκμάθηση
- Διασκεδαστικά minigames που προσφέρουν τρελό γέλιο
- Μεγάλη αγωνία για την επίτευξη της κορυφής
- Randomly generated levels και αριθμός παικτών που αποκλείονται
- Προσιτό σε όλους τους gamers ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας
- Χαμηλή τιμή
- Αποτρέπει σε πολύ μεγάλο βαθμό το cheating

Αρνητικά:
- Δεν υποστηρίζει split-screen
- Φτωχή ποιότητα γραφικών
- Δεν υπάρχει η έννοια της συνεργασίας, κοινώς Co-op στην ίδια ομάδα
- Τα minigames είναι τόσο απλά που όταν τα παίξετε όλα αρκετές φορές μετά καταντάει λίγο βαρετό

Βαθμολογία
Γραφικά: 5
Ήχος: 7.5
Gameplay: 9
Αντοχή: 8
Γενικά: 7.8

Ένα Battle Royale για όλους τους gamers.

Μάνος Γρυπάρης

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

1 review
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
7.0(1)
To write a review please register or
Τα πατατοκέφαλα πουλιά
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
7.0
Τα πατατοκέφαλα πουλιά

 Η ομάδα της Mediatonic κυκλοφόρησε ένα game που απλά σάρωσε τους συνδρομητές του PlayStation Plus αλλά και τους PCάκηδες. Γενικά το παιχνίδι προτείνεται να παίζεται με παρέα για την πιο πλήρη και διασκεδαστική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει αυτό το παιχνίδι. Οι developers 
έχουν εμπνευστεί το παιχνίδι από το ασιατικό τηλεπαιχνίδι "Το Κάστρο του Τακέσι"

 Όσον αφορά το παιχνίδι, δεν έχει καμία δυσκολία στο gameplay καθώς υπάρχει μόνο η επιλογή του τρεξίματος, του jump και της βουτιάς που μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με το jump. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να παραμείνεις ο μόνος που θα πιάσει την κορώνα, πράγμα που το κάνει αυτόματα το παιχνίδι να είναι Battle Royale. Στο παιχνίδι θα βρεθείτε στην θέση να περάσετε από εμπόδια που γυρνάνε γύρο γύρο, θα τρέχετε να πηδήξετε πάνω από εμπόδια ενώ ταυτόχρονα σας κυνηγάει μια μάζα από slime που αν πέσετε μέσα της, οδηγείστε σε perma death. Πέρα από τα ατομικά αγωνίσματα υπάρχουν και τα ομαδικά είτε με 2 ομάδες είτε με 3 ομάδες και εκεί θα πεθάνετε στο γέλιο αν παίζετε με παρέα. Για να συνοψίσω, το παιχνίδι είναι ένα Battle Royale με 60 παίκτες να βρίσκονται αντιμέτωποι και παίζουν διάφορα mini games με στόχο την νίκη (την κορώνα).
Report this review Comments (0) | Was this review helpful?

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 apovag (Level 13) 20/08/2020 02:03
Το κατέβασα κι εγώ λόγω ps plus.Πολύ φάση!Δεν του το είχα.Αλλά εδώ και λίγες μέρες το εχω ψιλοπαρατήσει μεχρι να βαλουν τίποτα αξιόλογο.
#2 +2 BigGreekGamer (Level 31) 21/08/2020 02:00
Ότι καλύτερο το συγκεκριμένο παιχνίδι! Έχει αρκετά mini games και με παρέα διασκεδάζεις πολλές ώρες. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους. Το review είναι πολύ καλογραμμένο και δεν ξεφεύγει από το νόημα του παιχνιδιού.
#3 +1 Jaded (Level 14) 04/09/2020 00:16
Φοβερό το παιχνιδάκι!Σήμε ρα πήρα την πρώτη μου κορώνα!
Κάτι πρέπει να γίνει και να παίζεται με παίκτες στην ίδια κονσόλα.Έχει μέλλον αλλά θέλει πιο πολλά modes και levels!Πάντως για άγνωστη εταιρεια αυτη η Mediatonic καλά το πάει.
ΥΓ. Πολύ καλό review.
Score 7.8
8 User Score
(9 votes )
User Reviews 7
Genre: Battle Royale
Developer: Mediatonic
Publisher: Devolver Digital
Διάθεση:
Players: 60
Requirements: Λειτουργικό σύστημα Windows 10 64-bit, Επεξεργαστής: Intel Core i5 or AMD equivalent, 8 GB RAM, Κάρτα γραφικών: NVIDIA GTX 660 ή AMD Radeon HD 7950, Χώρος στο σκληρό δίσκο 2GB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 4/8/20
Χρήστες που το θέλουν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα
Κανένας
RELATED GAMES
thumb
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
God of War (PC)   (9.0)
2.
Stray   (8.0)
4.
Elden Ring   (9.0)
5.
Martha is Dead   (9.0)
7.
9.
It Takes Two   (8.0)
10.
Notification