Έμπειρος πρώην developer της Ubisoft, ίδρυσε εταιρεία και κατακρίνεται στο Twitter για έλλειψη σε diversity

Hot
Έμπειρος πρώην developer της Ubisoft, ίδρυσε εταιρεία και κατακρίνεται στο Twitter για έλλειψη σε diversity

Έμπειρος πρώην developer της Ubisoft, ίδρυσε εταιρεία και κατακρίνεται στο Twitter για έλλειψη σε diversity

Γιατί η ομάδα αποτελείται από 20 άνδρες και μόλις μία γυναίκα.

Αρκετοί βετεράνοι developers έχουν δημιουργήσει τη δική τους ομάδα ανάπτυξης, αφού προηγουμένως αποκτήθηκαν και εγκαταλείφθηκαν από το Google Stadia, ωστόσο μια νέα ομαδική φωτογραφία οδήγησε σε κάποια κριτική στα social media για έλλειψη του diversity.

Η εταιρεία Raccoon Logic, που εδρεύει στο Μόντρεαλ, κατάφερε να αποκτήσει ένα αξιόλογο ποσό από επενδυτές, με ένα μεγάλο μέρος του ποσού να προέρχεται από τον Κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Tencent. Ο Alex Hutchinson, Creative Director και συνιδρυτής της Raccoon Logic δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέψαμε στον χώρο των indie, δημιουργώντας games στα οποία πραγματικά πιστεύουμε με μια εκπληκτική νέα ομάδα”. Ο Hutchison είναι βετεράνος developer που εργάστηκε στα Far Cry 4 και Assassin’s Creed 3, και τώρα ενώνει τις δυνάμεις του με τους developers του Batman Arkham, τους Reid Schneider, Yannick Simard και Erick Bilodeau. Αυτός είναι ένας τεράστιος πλούτος εμπειρίας στην ανάπτυξη των games, για μια ομάδα που φαίνεται να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέων games στον χώρο των indie. Όσον αφορά στο είδος των games που θα αναπτύξει η ομάδα, προς το παρόν γνωρίζουμε μόνο ότι η ομάδα θέλει να εξερευνήσει το είδος του action-adventure.

Ωστόσο, με αφορμή τα αρχικά μέλη της εταιρείας και την ανάρτηση της παρακάτω φωτογραφίας, ορισμένα στελέχη της gaming βιομηχανίας δήλωσαν στο Twitter ότι η νεοσύσταση αυτή εταιρεία ανάπτυξης θα έπρεπε να έχει περισσότερο diversity. Αυτό επισημάνθηκε γρήγορα και από τον δημοσιογράφο Jason Schreier, που δήλωσε το εξής: "Είναι πολύ περίεργο που το 2021 μία νέα ομάδα ανάπτυξης εξακολουθεί να μοιάζει έτσι".

Ο συγγραφέας του Star Wars, Mitch Dyer, που μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα με τον Jason, απαντώντας σε ένα tweet στο οποίο ο Hutchison ανέφερε ότι μια γυναίκα παραγωγός δεν θα μπορούσε να επιστρέψει από το Μεξικό για τη φωτογράφιση, είπε: “Για να διευκρινίσουμε τα πράγματα, καταλαβαίνω ότι η ομάδα σας αποτελείται από 20 άνδρες και 1 γυναίκα, σωστά; Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο στέλνει ένα θετικό και περιεκτικό μήνυμα σε μελλοντικούς πιθανούς υπαλλήλους, π.χ. σε περιθωριοποιημένες ομάδες;”.

Παρόλο που ο Dyer επιμένει, ο Hutchison αποφεύγει την ερώτηση πολλές φορές, δηλώνοντας: “Ας ελπίσουμε ότι αν κοιτάξετε την ομάδα θα δείτε μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα ανθρώπων με ισχυρό ιστορικό που κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον με μηδενική κρίση στο πιο πρόσφατο παιχνίδι, και που θέλει να αναπτυχθεί και να φτιάξει ένα υπέροχο project".

Παρόλο που δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι η ύπαρξη μιας ομάδας με τόση εμπειρία και ταλέντο είναι εντυπωσιακή, ελπίζουμε επίσης ότι η Raccoon Logic θα εξελιχθεί και θα προσλάβει ακόμα πιο διαφορετικές φωνές. Αυτή τη στιγμή η Raccoon Logic εργάζεται σε ένα project που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, με την υποστήριξη της Tencent.

Διαβάστε για την τιμή της μετοχής της Tencent που έπεσε επειδή Κινέζικα μέσα αποκάλεσαν τα video games, ηλεκτρονικά ναρκωτικά. Για εκτενή συζήτηση επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification