Μπάσκετ: Γενική Συζήτηση

18 Oct 2020 15:19 #240252 by Βασίλης Φρίγκας
Στο ΣΕΦ δεν έπαιζε ο Ολυμπακός; Ναι,αλλά το άδειο ΣΕΦ δεν έχει καμία σχέση με το να έχει 10000 κόσμο.Οπως και να έχει ο Ολυμπιακός δίκαια με γνώμονα το σύνολο της αναμέτρησης κέρδισε την Μακάμπι έστω και αν χρειάστηκε την τρίποντη βόμβα του Χάρισον από τα 7,5μ στο τέλος για να μην πάει το ματς στην παράταση που το ισοφάρισε η ομάδα του Σφαιρόπουλου που δεν έχει καμία σχέση με τη περσινή.

Η φετινή Μακάμπι δεν έχει την περσινή ποιότητα,δεν έχει ένα Μπλακ πχ στο σέντερ,δεν έχει τόσο βάθος όσο πέρσι.Ομως είναι πολύ δουλεμένη και μπασκετική ομάδα σε βαθμό που λες πως αυτή η ομάδα παίζει καλό μπάσκετ και το πιο κλασάτο Μιλάνο δύο μέρες πριν ήταν μαύρα χάλια; Καμία σχέση πια Σφαιρόπουλος-Μεσίνα όσο και αν ακούγεται βαρύ...

Ετσι ο Ολυμπιακός καθάρισε καπάκι σε άδειο γήπεδο δύο ματς με αντιπάλους του για την οκτάδα και είναι σημαντικό. Ξεχνά με το διπλό και στο Κλάσικο στο ΟΑΚΑ το σοκ με την εντυπωσιακή όμως προς το παρόν Ζάλγκιρις και προχωρά με σωστές βάσεις. Και από την άμυνα κερδίζει αλλά και από την επίθεση όπως στα δύο τελευταία ματς του ΣΕΦ.

Ο Μπαρτζώκας είναι ...μανούλα να βρίσκει καλούς παίκτες φτηνούς και μετά να εκτοξεύεται η αξία του και ο Χασάν Μαρτίν που επέμενε επ αυτού ο Έλληνας τεχνικός είναι αυτό ακριβώς. Ψηλός "τσέπης" που λέμε,αθλητικός ψηλός,αλλά δεν μοιάζει στον Χάινς αλλά στον Ντάνστον! Κέρβερος ισοπέδωσε τους ψηλούς της Μακάμπι με 8/9δ. Ο Σφαιρό έφερε το ταλέντο Ζίζιτς από το ΝΒΑ που δεν έπιασε εκεί αλλά δεν κάνει για πολύ υψηλό επίπεδο. Πολύ σοφτ, θέλει δουλειά, γι αυτό δεν βρήκε θέση στο ΝΒΑ. Ο Μπλέιζερ που ήρθε από την Ρισόν είναι για 5', έπαιξε 25΄ και ξεκίνησε καλά με 2τρ αλλα χάθηκε.

Ο Χάντερ ήταν θετικός στο σέντερ αλλα όχι στην άμυνα και κρατά τους 15π. Ο κλασικός Ουιλμπέκιν αλλά δουλεμένη ομάδα και έτσι επέστρεψε και το έκανε θρίλερ και πέρασε και μπροστά στο 37' από τις διαφορές 6-8π που απέκτησε ο Ολυμπιακός μετά το 15-22. Ο Ολυμπιακός είχε 12/29τρ,πήρε και τα ριμπάουντς. Το πιοσημαντικό ειναι ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε με μέτριο Σλούκα, κακό Παπανικολάου και τον Πρίντεζη χαμηλά. Ολοι αυτοί είχαν 15π μαζί που σημαίνει ότι φτιάνει γεμάτο ρόστερ με βάθος.

Ο Χάρισον καθοριστικός. Καλός ο Σπανούλης και με σημαντικό καλάθι από παλιά στο 82-79, τρομερός Μαρτίν, μέτριος είπαμε Σλούκας. Χαμηλά ο Πρίντεζης καθώς ήταν τρομερός στην θέση του με τα 4/5τρ ο Βεζένκοφ που ήταν αλφάδι μετά το πρώτο άστοχο. Ντεφορμέ ο Παπανικολάου, μάχες στην άμυνα ο Τζένκινς που κολλάει με τον Σπανούλη. Αστοχος (0/5τρ) αλλά με ενέργεια στην άμυνα ο Μακίσικ όπως και ο Έλις. Ελάχιστα έπαιξαν Λίβιο (από τραυματισμό)-Λαρεντζάκης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Oct 2020 09:34 #240262 by Βασίλης Φρίγκας
Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στον Παναγιώτη Φασούλα, άλλωστε είναι μια από τις αιτίες που αγαπήσαμε το μπάσκετ και ακολούθως βρήκαμε και δουλειά πάνω σ’ αυτό. Μαζί φυσικά και στον Φάνη (μεγάλη μου «αδυναμία»), τον Μέμο και τόσους άλλους που θέλουν να πάρουν το μπάσκετ στα χέρια τους.

Ας μου επιτρέψει μια συμβουλή: Με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δε γίνεται δουλειά. Και στο κάτω κάτω ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Ο Φασούλας είναι. Όχι κάποιος ανύπαρκτος.

Δεν είναι δυνατόν, μετά το φιάσκο περί «στήριξης Ενώσεων» στο πρόσωπό του, ο Παναγιώτης Φασούλας να παρουσιάζεται ως… αποδοκιμαζόμενος από σωματεία που διαφοροποιούν τη θέση τους. Είναι ο Φασούλας, επαναλαμβάνω, όχι κάποιος που χρειάζεται προβολή. Όλος ο κόσμος τον ξέρει.

Αποφεύγω επιμελώς να ασχολούμαι με τις επερχόμενες εκλογές στην ΕΟΚ, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή ο κόσμος το έχει εύκολο να κολλήσει ταμπέλες. Όχι σε εμένα, που δε με νοιάζει κιόλας, αλλά στην ιστοσελίδα. Κι επειδή δεν είμαι μόνος μου, αλλά υπάρχουν κι άλλοι συνάδελφοι, θα πάω μέχρι τέλους αυτή τη λογική.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το παρόν άρθρο ουδεμία σύνδεση έχει με το αν πιστεύω ή όχι προσωπικά στην υποψηφιότητα Φασούλα. Θα μου επιτρέψετε, προς το παρόν τουλάχιστον, να το κρατήσω για τον εαυτό μου.

Τι με έκανε να ασχοληθώ; Μα το παρακάτω…

Ανευ λόγου κι αιτίας μπήκε ένα τρομερό αυτοκαλάθι που έχει βλάψει σημαντικά τον υποψήφιο πρόεδρο. Που ξαφνικά μέρα με τη μέρα, ενημερώνεται ότι τα σωματεία που ανήκουν στις Ενώσεις που παρουσιάστηκαν ότι τον στηρίζουν, διαφοροποιούν τη θέση τους. Κι αυτό, συνειρμικά, δημιουργεί αρνητική εντύπωση στον κόσμο. Προφανώς και στα υπόλοιπα σωματεία.

Δε θέλω να ασχοληθώ με την υπόθεση της δήλωσης Γκάλη, που (άνευ λόγου κι αιτίας κατά τη γνώμη μου) έγινε… σημαία στήριξης στον Φασούλα. Άλλωστε ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ είναι πάντα λιγομίλητος αλλά κυρίως προσεκτικός σε όσα λέει.

Ο Παναγιώτης Φασούλας και όλοι αυτοί οι αθλητές του μπάσκετ που έχουν συσπειρωθεί γύρω του, έχουν πολλά περισσότερα να πουν από το να καταφεύγουν σε τέτοια επικοινωνιακά τεχνάσματα. Που μάλιστα μερικές ώρες μετά την εμφάνισή τους, διαλύονται σα χάρτινος πύργος.

Στόχος μας θα πρέπει να είναι, μετά τις εκλογές να βγουν όλοι ενωμένοι. Στο μέτρο που γίνεται κάτι τέτοιο. Και τέτοιες διασπαστικές κινήσεις δεν οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση, ξέχωρα από τη ζημιά που προαναφέραμε.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Oct 2020 09:35 #240263 by Βασίλης Φρίγκας
Ο General Manager της Khimki, Pavel Astakhov τόνισε ότι είναι αντίθετος με την αλλαγή κανονισμών στην Euroleague στο θέμα του μηδενισμού των ομάδων που δεν κατεβαίνουν να παίξουν σε ένα ματς, λόγω του κορονοϊού.

Η Euroleague επισημοποίησε ανάκρουσε πρύμναν μετά την γενική κατακραυγή και άλλαξε τον κανονισμό για μηδενισμό και ήττα με 20-0 των ομάδων που είχαν κρούσματα του κορονοϊού και δεν συμπλήρωναν 8άδα. Η διοργανώτρια αρχή άλλαξε και επίσημα το καταστατικό της και πλέον όλα τα παιχνίδια στην διοργάνωση και το Eurocup, που είχαν λήξει 20-0 λόγω Covid-19, όπως το Villeurbanne –Παναθηναϊκός 0-20 θα ξαναγίνουν.

Μην βιαστείτε να πείτε όμως, ότι όλοι συμφώνησαν με την απόφαση αυτή και την επικρότησαν. Να που τελικά υπάρχουν και διαφωνίες.

Ο General Manager της Khimki, Pavel Astakhov τόνισε ότι είναι αντίθετος με την αλλαγή κανονισμών στην Euroleague στο θέμα του μηδενισμού των ομάδων που δεν κατεβαίνουν να παίξουν σε ένα ματς, λόγω του κορονοϊού.

Μάλιστα ανέφερε ότι όταν η Khimki είχε σαρωθεί από τον ιό και ζήτησε αναβολή των αγώνων της, η Euroleague της είχε γυρίσει την πλάτη και αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημά της.

Ο Pavel Astakhov έδειξε την διαφωνία του στο όλο θέμα και τόνισε σε δηλώσεις του R-Sport: «H Euroleague παραβίασε το αθλητικό δίκαιο με την έκδοση των νέων κανόνων. Από τη στιγμή που ψηφίσαμε ένα νόμο, δεν μπορούμε να τον αλλάζουμε με αναδρομική ισχύ. Όταν υποφέραμε, στείλαμε επιστολή στην Euroleague και ζητήσαμε τη μετάθεση των αγώνων μας. Αλλά το αίτημα μας έλαβε αρνητική απάντηση. Τώρα, προτού αλλάξουμε τους κανόνες, ρώτησαν για τη γνώμη μας. Όσα σας λέω, τα έχω αναφέρει και στην επιστολή μου».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Oct 2020 11:06 #240314 by Βασίλης Φρίγκας
Ακόμα δεν έχει γίνει η 5η αγωνιστική της Euroleague, ήδη 7 ματς έχουν αναβληθεί και το ερώτημα είναι πως θα χωρέσει στο πρόγραμμα η «χιονοστιβάδα» των αναβληθέντων αγώνων;

Η αλήθεια είναι ότι στη διοίκηση της Euroleague έχουμε σύρει πολλά κατά καιρούς. Όχι άδικα όμως, ποτέ με εμπάθεια και πάντα υπό το πρίσμα της καλοπροαίρετης κριτικής. Αυτή τη φορά της δώσαμε ένα μεγάλο «μπράβο» για την αλλαγή των κανονισμών (μετά από την γενική κατακραυγή, βέβαια, αλλά λέμε τώρα…) στο θέμα των μηδενισμών, των ομάδων που δεν συμπλήρωναν 8άδα για να παίξουν ένα ματς, λόγω της επέλασης του κορονοϊού σε αυτές.

Αξίζει όντως, τα εύσημα η διοργανώτρια αρχή για την απόφαση να μην κερδίζονται στα χαρτιά οι αγώνες αυτοί με 20-0 και να διεξάγονται πλέον σε νέες ημερομηνίες.

Το θέμα είναι όμως, ότι η αναβολή των αγώνων λόγω του κορονοϊού έχει πάρει την μορφή χιονοστιβάδας και το ερώτημα είναι πως θα «χωρέσει» να «σφηνωθεί» στο πρόγραμμα η χιονοστιβάδα αυτή.

Οσο κι αν την σπρώξεις κι από τη μια πλευρά κι από την άλλη, το χαλί του προγράμματος δύσκολα θα την χωρέσει από κάτω.

Οι αναβληθέντες αγώνες

Ακόμα δεν έχει γίνει η 5η αγωνιστική της Euroleague και ήδη 7 ματς έχουν αναβληθεί.

Τα τελευταία ήταν τα ματς της 5ης Αγωνιστικής Zenit – Armani (22/10), Alba - Baskonia (22/10) και Efes – Villeurbanne (23/10).

Τα αιτήματα για την αναβολή των αγώνων αυτών τα είχαν κάνει στην Euroleague οι Zenit, Alba και Villeurbanne.

Ο κορονοϊός, κάνει θραύση εδώ και καιρό στις 3 ομάδες. Οι Zenit, Alba και Villeurbanne ενημέρωσαν την Euroleague ότι δεν μπορούν να συμπληρώσουν 8άδα για να παραταχθούν στα παρκέ.

Έτσι ζήτησαν τα ματς να αναβληθούν, κάτι που έκανε δεκτό η διοργανώτρια αρχή.

Ήδη φτάσαμε τα 7 ματς

Πλέον τα αναβληθέντα παιχνίδια έχουν φτάσει τα 7. Και είπαμε ότι ακόμα… υπάρχει μέλλον, καθώς ο κορονοϊός επελαύνει και πάλι σε όλο τον πλανήτη.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ

Villeurbanne - Παναθηναϊκός (3η αγωνιστική)

Baskonia - Zenit (3η αγωνιστική)

Villeurbanne – Crvena Zvezda (4η αγωνιστική)

Valencia - Zenit (4η αγωνιστική)

Zenit – Armani Milano (5η αγωνιστική)

Alba - Baskonia (5η αγωνιστική)

Efes - Villeurbanne (5η αγωνιστική)

Οι περιορισμοί στις ημερομηνίες

Η Euroleague πρέπει να βρει ημερομηνίες να γίνουν τα ματς αυτά. Και είπαμε ότι πιθανότατα θα έχουμε και συνέχεια με τις αναβολές. Κάτι που όλοι βέβαια, απευχόμαστε και προσευχόμαστε να μην είναι έτσι, αλλά δυστυχώς δύσκολα θα πιάσουν τόπο οι προσευχές μας να εξαφανιστεί ο ιός και να μην υπάρξουν άλλες αναβολές.

Και το θέμα είναι ότι ήδη υπάρχουν κάποιοι χρονικοί περιορισμοί. Η Euroleague ανακοίνωσε λίγο μετά την αλλαγή των κανονισμών ότι κανένα παιχνίδι δεν θα επαναπρογραμματιστεί μετά από αυτές τις ημερομηνίες:

Euroleague Regular Season (13 Απριλίου 2021)

Euroleague Playoffs (5 Μαΐου 2021).

Άρα όλα τα ματς που αναβλήθηκαν ή θα αναβληθούν στην κανονική περίοδο θα πρέπει να έχουν γίνει ως τις 13 Απριλίου.

Πάμε πάλι στο αρχικό ερώτημα. Πως θα χωρέσουν στο πρόγραμμα όλα αυτά τα αναβληθέντα ματς και όσα θα ακολουθήσουν;

Οι λύσεις είναι τρεις.

Η πρώτη λύση είναι να γίνουν κάποια ματς την περίοδο που θα υπάρχει η διακοπή της Euroleague (για να μπορέσουν να γίνουν τα Κύπελλα στις χώρες), δηλαδή από τις 6 Φεβρουαρίου 2021 ως τις 17 Φεβρουαρίου 2021.

Κι αν όμως, κάποιες ομάδες απ’ αυτές που έχουν αναβληθεί παιχνίδια τους πρέπει να παίξουν και στο Κύπελλο σε κοντινές μέρες, τότε τι γίνεται;

Η δεύτερη λύση είναι κάποιες ομάδες να κάνουν αναγκαστικά επιπλέον κάποιες διαβολοβδομάδες. Να παίξουν δηλαδή τα μεταξύ τους αναβληθέντα ματς κάποια Τρίτη ή Τετάρτη και μετά να πάνε να παίξουν και στην κανονική αγωνιστική της Euroleague που θα τους περιμένει (Πέμπτη ή Παρασκευή).

Η τρίτη λύση είναι να προγραμματιστούν κάποια ματς για κάποια Σάββατα. Η λύση αυτή όμως, «αγγίζει» τα Εθνικά Πρωταθλήματα που διεξάγονται τα Σαββατοκύριακα και άρα θα τα επηρεάσει κι εκεί φυσικά θα γίνει χαμός και θα ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των Ομοσπονδιών, των Λιγκών από τη μια και της Euroleague από την άλλη.

Άρα το πρόβλημα είναι μεγάλο και ελπίζουμε να βρεθεί η καλύτερη λύση.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Oct 2020 11:07 #240315 by Βασίλης Φρίγκας
Ένας ακόμα άνθρωπος του μπάσκετ, ο Δημήτρης Ευαγγέλου, τάχθηκε στο πλευρό του Βαγγέλη Λιόλιου και ανακοίνωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητά του (για την προεδρία) διοικητικού ηγέτη του Προμηθέα στις εκλογές της ΕΟΚ.

Ο Δημήτρης Ευαγγέλου έχει διαγράψει ως τώρα τεράστια και σημαντική πορεία στο άθλημα, το οποίο υπηρετεί για 4 δεκαετίες από όλα τα πόστα (ως παίκτης, ως προπονητής, ως παράγοντας).

Ο Δημήτρης Ευαγγέλου ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Βαγγέλη Λιόλιο μέσω δήλωσής του, που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Αναλυτικά ο Δημήτρης Ευαγγέλου, ανέφερε:

«Με χαρά και νιώθοντας ιδιαίτερη τιμή ανακοινώνω σε φίλους και συνεργάτες ότι συντάσσομαι με την προσπάθεια του Βαγγέλη Λιόλιου για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και συμμετέχω ως υποψήφιος στο πλευρό του.

Έχοντας υπηρετήσει το άθλημα από το 1978 ως παίκτης, προπονητής, και διοικητικός παράγοντας σε ποικίλες θέσεις του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης και άλλων ομάδων, επιθυμώ να συνδράμω σε αυτή την προσπάθεια, σίγουρος ότι μπορεί να αποφέρει καρπούς για το άθλημα που όλοι αγαπάμε.

Έχει έρθει πλέον η ώρα το μπάσκετ να ενισχυθεί με σοβαρό σχεδιασμό, όραμα για το σήμερα αλλά κυρίως για το αύριο και πατώντας στις παρακαταθήκες που αφήνουν πίσω τους όσοι έχουν προσφέρει σε αυτό, να αναπτύξει νέα δυναμική και να ανοίξει νέους δρόμους με σκληρή δουλειά και αίσθημα ευθύνης .

Αυτό ακριβώς θεωρώ ότι είναι σε θέση να πραγματώσει ο Βαγγέλης Λιόλιος και η ομάδα που έχει συγκροτήσει.

Σας καλώ να στηρίξετε τις προτάσεις και το όραμά μας για να γίνει πραγματικότητα το μπάσκετ που ονειρευόμαστε και θυμόμαστε».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Oct 2020 09:58 #240339 by Βασίλης Φρίγκας
Μπορούμε να καταθέσουμε ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ εκτός από το να φωνάζουμε ακόμα και για ζητήματα που ωφελούν το πρωτάθλημα; Βάλτε ένα τέλος κάπου.

Παλαιότερα είχα γράψει ένα κείμενο για «το τέλος της μασονίας που πλήγωσε το μπάσκετ». Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική καθώς η συντριπτική πλειοψηφία που μας επισκέπτεται σ’ αυτό το «πορτοκαλί λημέρι» είναι μπασκετικοί, παραδοσιακοί. Και όχι νεόκοποι, καιροσκόποι με οπαδικά χαρακτηριστικά.

Να επαναλάβουμε τι εννοούμε με τη «μασονία»: Ότι το μπάσκετ είχε τους ανθρώπους του ενωμένους. Ότι υπήρχαν αντιπαλότητες αλλά όταν γινόταν κάτι υπέρ του αθλήματος και του πρωταθλήματος ήταν όλοι μαζί. Παράγοντες, προπονητές, παίκτες, δημοσιογράφοι, όλοι. Πιθανότατα αυτός ήταν κι ένας από τους βασικούς λόγους που το μπάσκετ είχε διάρκεια ετών. Ότι πάντα ανέπτυσσε αντιστάσεις προκειμένου να προσπερνά τις κακοτοπιές.

Τα τελευταία χρόνια το μπάσκετ έγινε «προσωπική υπόθεση» και το «εγώ» μπήκε πάνω από το «εμείς». Με διαφορετικές πρακτικές αλλά έτσι έγινε. Κι αυτό κατεδάφισε κάθε έννοια συνεργασίας, προοπτικής και ηθικής σε πολλά σημεία. Η έντονη μάχη για την κυριαρχία περισσότερο σε επικοινωνιακό παρά σε αγωνιστικό επίπεδο, ισοπέδωσε τα πάντα. Το περιβάλλον έγινε τοξικό. Όχι και το καλύτερο για διαφήμιση. O ανταγωνισμός έγινε θέληση εξόντωσης.

Δεν έχει σημασία το παρελθόν αλλά το παρόν και κυρίως το μέλλον. Η αναδρομή δεν ωφελεί πλέον σε τίποτα, εκτός αν έχουν αποφασίσει κάποιοι να καταλάβουν τα λάθη τους, που το θεωρώ «χλωμό»!
Τι παρατηρώ το τελευταίο διάστημα; Συμφωνία με την ΕΡΤ, κακός χαμός από επαγγελματίες που προσδιορίζουν τον εαυτό τους ως «μπασκετικό»! Συμφωνία με χορηγό, πάλι τα ίδια… Αντιδράσεις, αρνητισμός, χαμός…
Υποβιβάζονται ομάδες ή γίνεται εμπλοκή με την Ε.Ε.Α. νέοι πανηγυρισμοί. Οπότε θα μου επιτρέψετε να κάνω την πρώτη ερώτηση:

Ποιος είναι ο στόχος όλων αυτών των αντιδράσεων; Να μη γίνει πρωτάθλημα; Και συνεχίζουμε με μια δεύτερη ερώτηση: Δηλαδή ΑΝ δε γίνει πρωτάθλημα, όλα θα φτιάξουν την επόμενη ημέρα; Η διαιτησία, η Ομοσπονδία, η αξιοπιστία, τα πάντα;

Γιατί θα πρέπει να λυπούμαστε επειδή η ΕΡΤ σε μια δύσκολη εποχή στέκεται κοντά στο μπάσκετ; Γιατί μας ενοχλεί τώρα, δηλαδή. Όταν π.χ τα Τρίκαλα πριν από τρία χρόνια διαλύονταν στο τέλος, πάλι η ΕΡΤ δεν το είχε χρηματοδοτήσει; Τώρα γιατί μας «καίει»; Γιατί θα πρέπει να λυπούμαστε επειδή το μπάσκετ βρήκε χορηγία, άρα και ανάσα για τις ομάδες; Θα έπρεπε να διαλυθούν τα πάντα; Να γίνουν ίσωμα;

Φυσικά και όλοι θέλουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Φυσικά και όλοι θέλουμε τον Ολυμπιακό (που παρεμπιπτόντως, επισήμως, από τότε που αποχώρησε δεν έχει πει κουβέντα) στην Basket League. Βεβαίως και αναπολούμε το παρελθόν και ζηλεύουμε άλλες Λίγκες.

Με επένδυση στην καταστροφή, όμως, θα κάνουμε το επόμενο βήμα; Τι είδους στρατηγική είναι αυτή;

Το μπάσκετ δε χρειάζεται άναρθρες κραυγές δίκην συνηγόρων υπεράσπισης σε ομάδες. Φυσικά και δεν είναι το καλύτερο πρωτάθλημα που θα μπορούσαμε να έχουμε. Φυσικά και είναι λυπηρό να αδυνατούν ομάδες να συνεχίσουν. Αλλά δεν είναι δυνατό να χαιρόμαστε με αυτά.

Το μπάσκετ χρειάζεται προτάσεις. Σε ό,τι αφορά εμένα, την έχω καταγράψει παλαιότερα: ΑΠΟ ΤΩΡΑ ο ΕΣΑΚΕ θα πρέπει να δηλώσει προκήρυξη ενδιαφέροντος, για όσες ομάδες επιθυμούν του χρόνου να παίξουν στην επαγγελματική Λίγκα. Να βάλει κριτήρια και να εξετάσει τους ενδιαφερόμενους. Να φτιαχτεί κάτι από την αρχή, ισχυρό κι εμπορικό. Και σαφώς πιο ενδιαφέρον.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να γίνει φέτος πρωτάθλημα. Άλλο το να βελτιώνεις κι άλλο το να ισοπεδώνεις. Ειδικά με τη λογική κάμποσων αυτοπροσδιοριζόμενων «μπασκετικών ρεπόρτερ» πραγματικά απορώ: Τι ακριβώς θέλουν; Να μην έχουν δουλειά; ‘Η καλύπτονται πλήρως με την Euroleague και δεν… κοιτούν καν το ελληνικό πρωτάθλημα; Αυτό λέγεται «καμικάζι». Ή ότι… πυροβολείς τα πόδια σου.

Δεν είναι δυνατόν όταν έρχεται μια καλή προοπτική από την ΕΡΤ να αντιδράς!!! Μα είναι δυνατόν; Η δουλειά σου είναι… Και πρέπει να κάνεις τα πάντα για να τη βελτιώσεις. Το Σάββατο αρχίζει το πρωτάθλημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι τελικά 12 οι ομάδες. Καλό είναι αυτό…

Παρότι ο Άρης πήγε να αποχωρήσει, παρότι το συνδρομητικό θυμήθηκε 48 ώρες πριν το τζάμπολ ότι υπάρχει εκκρεμότητα με την ΑΕΚ, παρότι η ΕΕΑ εξέτασε φακέλους λίγο πριν το τζάμπολ, παρά την κινδυνολογία ότι «χαλάει» με την ΕΡΤ, παρά το… ράδιο αρβύλα ότι «δεν θα βρεθεί χορηγός», το πρωτάθλημα (αυτό που έχουμε τέλος πάντων) θα ξεκινήσει.

Κι αυτό θα συμβεί γιατί 12 ομάδες πέτυχαν να ενωθούν και να συνεργαστούν. Στο βαθμό που μπορούσαν. Σταματήστε λοιπόν να πετάτε πέτρες και καταλάβετε ότι η λύση είναι η βελτίωση. Όχι η καταστροφή.
Μακάρι, δε, να υπήρχε το ίδιο «καυστικό ρεπορτάζ» για όσα κωμικοτραγικά κάνει η Euroleague… Αλλά εκεί μένουμε στο «οι μέτοχοι ψήφισαν».

Σας έχω νέα. Και στον ΕΣΑΚΕ μέτοχοι είναι. Ψηφίζουν κι εκεί. Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε για το μπάσκετ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, υπάρχει λύση. Που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η καταστροφή.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Oct 2020 09:59 #240340 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Προμηθέας αγρίεψε στη επανάληψη, πάτησε το γκάζι ως το τέρμα και έτσι επιβλήθηκε με 88-72 της Nanterre στην Πάτρα, πήρε τη δεύτερη σερί νίκη και έφερε το σκορ του στα ίσια (2-2).

Ήταν να μη πάρει φόρα ο Προμηθέας. Οι Πατρινοί αποφάσισαν να αγριέψουν στην επανάληψη, πάτησαν το γκάζι ως το πάτωμα και έτσι επιβλήθηκαν 88-72 της Nanterre στην Πάτρα, πήραν τη δεύτερη σερί νίκη τους (μετά τα «στραπάτσα» στις δυο πρώτες αγωνιστικές από Gran Canaria και Trento) και έφεραν πλέον το σκορ τους στον 4ο όμιλο στα ίσια (2-2).

Μίλησε η άμυνα

Ο Προμηθέας έκανε την αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος. Αποφάσισε να παίξει άμυνα και δέχτηκε μόλις 28 πόντους στο δεύτερο 20λεπτο, έναντι 44 που είχε δεχτεί στο πρώτο. Άρχισε να ελέγχει τη μάχη των ριμπάουντ, την οποία είχε χάσει στο πρώτο μέρος (τα ριμπάουντ ήταν στο πρώτο μέρος 9-16 και στο δεύτερο 19-15). Συνολικά η ομάδα είχε 57,5% στα δίποντα (23/40) και 40,9% στα τρίποντα (9/22). Έδωσε 28 ασίστ και έκανε μόλις 6 λάθη!

Σπουδαίοι οι Γιαννόπουλος, Miller

Και μέσα σε όλα οι Πατρινοί είχαν στην επίθεση ένα τρομερό δίδυμο, τους Γιαννόπουλο (21π., με 3/3βολ., 6/8διπ., 2/5τριπ., 4ριμπ., 2ασ., 1κοψ.), Miller (19π., με 4/5βολ., 3/4διπ., 3/7τριπ.).

Εδωσε 11 ασίστ και έκανε ρεκόρ καριέρας ο Μάντζαρης

Ο Μάντζαρης μπορεί να έμεινε άποντος, αλλά έσπασε τα κοντέρ στις ασίστ. Έδωσε 11 και έκανε ρεκόρ καριέρας!

Το ματς

Ο Προμηθέας μπήκε με φόρα στο παρκέ του «Δ. Τόφαλος» δεν έχανε σουτ και προηγήθηκε με 13-8 στο 3΄.41΄΄ έχοντας ως εκεί 1/2 βολές 3/3 δίποντα 2/2 τρίποντα. Οι Πατρινοί είχαν πάντως, θέματα στην άμυνα, αλλά παρόλα αυτά ήταν μπροστά στο σκορ με 15-11 στο 4΄.33΄΄

«Μπλακ άουτ»

Από εκεί και μετά ο Προμηθέας «βραχυκύκλωσε» τελείως, ενώ ο Kaba πήρε φωτιά. Έβαλε 8 σερί πόντους και οδήγησε την Nanterre σε ένα σερί 8-0. Έτσι οι Γάλλοι πέρασαν μπροστά στο σκορ με 15-19 στο 7΄.06΄΄.

Στο δεύτερο μέρος έγινε μάχη. Ο Προμηθέας προηγήθηκε με 42-36 στο 16΄.44΄΄, αλλά κόλλησε πάλι και ο Kaba με 4 πόντους μάζεψε την διαφορά.

Το ημίχρονο έληξε τελικά με τους Πατρινούς να είναι μπροστά στο σκορ με μόνο 2 πόντους 46-44.

Πλήρωσε ακριβά άμυνα και ριμπάουντ

Στο πρώτο μέρος ο Προμηθέας είχε τρομερά νούμερα στην επίθεση (12/18διπ.- 68%, 6/12τριπ. – 50%), ενώ είχε 14 ασίστ και μόλις 3 λάθη. Πως είναι δυνατόν λοιπόν, να είναι μπροστά μόνο με 2 πόντους;

Πρώτον είχε τεράστια θέματα στην άμυνα και δεύτερον έχασε την μάχη των ριμπάουντ (9 έναντι 16 των Γάλλων που είχαν 6 επιθετικά). Από την άλλη ο Kamba έκανε ανενόχλητος πάρτι (18π.), οι Γάλλοι είχαν 70% στα δίποντα (14/20), είχαν 9π. στον αιφνιδιασμό (ο Προμηθέας είχε μόλις 2).

Φουριόζος στην επανάληψη

Ο Προμηθέας μπήκε φουριόζος στο παρκέ στη επανάληψη. Πίεσε, έτρεξε, ο Miller έδωσε λύσεις στην επίθεση, οι Γάλλοι ήταν άστοχοι ο Kaba σίγησε και οι Πατρινοί έκαναν ένα επιμέρους σκορ 15-5 και πήραν προβάδισμα 12 πόντων (61-49) στο 27’.02΄΄.

Η Nanterre όμως, μάζεψε την διαφορά στους 7 πόντους (63-56 στο 30΄).

Στο 4ο δεκάλεπτο ο Προμηθέας ξεκίνησε με ένα 5-0 με 5 πόντους του Miller και πήγε και πάλι στο +12 (68-56 στο 30΄.55’’).

Μετά το 31΄.53΄΄ (68-58) όμως ο Προμηθέας έδειξε να κατεβάζει στροφές, ενώ η άμυνά του είχε κάποια μικρά κενά (παρόλα αυτά δέχτηκε μόλις 12 πόντους στην 3η περίοδο) και η Nanterre από την οποία βρήκε μπροστά ο Stone πλησίασε στους 5 πόντους (68-63 στο 33΄ και 71-66 στο 33΄.40’’).

Πάτησε γκάζι και «καθάρισε», ενώ η Nanterre… παρέδωσε το πνεύμα

Εκεί ο Προμηθέας αποφάσισε να πατήσει το γκάζι και να καθαρίσει το ματς. Ο Γιαννόπουλος πήρε το όπλο του έβαλε ένα δίποντο και ένα τρίποντο (λίγο πριν είχε και 3/3 βολές και είχε κάνει το 71-63) και πήγε την διαφορά στους 10 πόντους (76-66 στο 34΄.44΄΄). Στη συνέχεια η Nanterre παρέδωσε το πνεύμα και η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 19 πόντους (85-66 στο 38΄.34΄΄).

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 46-44, 63-56, 88-72.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Μάκης Γιατράς): Agbelese 11 (5/7διπ., 3ριμπ., 2κοψ.), Λούντζης 2, James 9 (1τριπ., 6ριμπ.), Αγραβάνης 7 (1τριπ., 4ριμπ.), Faye 9 (2/3βολ., 2/2διπ., 1/1τριπ., 4ριμπ., 5ασ.), Χριστοδούλου 2, Μάντζαρης (4ριμπ., 11ασ.), Γιαννόπουλος 21 (3/3βολ., 6/8διπ., 2/5τριπ., 4ριμπ., 2ασ., 1κοψ.,), Miller 19 (4/5βολ., 3/4διπ., 3/7τριπ., 3ριμπ., 3ασ., 3κλεψ.), Radicevic 7 (7ασ.).

NANTERRE (Pascal Donnadieu): Berhanemeskel, Buycks (02/βολ., 0/4διπ., 0/4τριπ. 1ριμπ., 4ασ.), Fortas, Fevrier 3, Bouquet 2, Cordinier 16 (2τριπ., 8ριμπ., 3ασ., 1κλεψ.), Kaba 20 (2/2βολ., 9/10διπ., 4ριμπ., 8ασ.), Conklin 2, Stone 16 (4/9τριπ., 5ριμπ., 4ασ.), Warren 13 (3τριπ., 5ριμπ.,7ασ.).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Oct 2020 10:01 #240341 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έμεινε «άποντος» στη νίκη (88-72) του Προμηθέα επί της Nanterre, αλλά ακόμα δίνει τελικά πάσες και έκανε ρεκόρ καριέρας με τις 11 ασίστ που έδωσε.

Ο Μάντζαρης μπορεί να έμεινε άποντος (είχε 0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο απέναντι τους Γάλλους), στη νίκη (88-72) του Προμηθέα επί της Nanterre, αλλά έσπασε τα κοντέρ στις ασίστ και έκανε ένα σπουδαίο ατομικό ρεκόρ. Ο γκαρντ των Πατρινών έκανε ρεκόρ καριέρας και ρεκόρ του φυσικά στο Eurocup με τις 11 ασίστ που έδωσε σήμερα!

Το προηγούμενο ρεκόρ του σε ασίστ στην διοργάνωση ήταν οι 7 ασίστ, που είχε δώσει στις 3 Μαρτίου 2020 στο εκτός έδρας ματς του Προμηθέα στο TOΡ-16 του Eurocup με την Oldenburg στην Γερμανία. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Προμηθέας είχε πάρει τη νίκη με το εμφατικό 97-72.

Το ωραίο είναι ότι και σε εκείνο το ματς ο Μαντζαρης είχε μείνει άποντος και είχε 0/1 τρίποντο!

Το ρεκόρ των 9 ασίστ στην Euroleague

Στην Euroleague το ρεκόρ του Μάντζαρη είναι άλλο. Είναι 9 ασίστ. Τις είχε δώσει φυσικά με την φανέλα του Ολυμπιακού. Είχε κάνει το ρεκόρ στο εκτός έδρας παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» με την Malaga στην Ισπανία στις 27 Μαρτίου 2014 στην 12η Αγωνιστική του ΤΟΡ-16. Σε εκείνο το ματς, πάντως, δεν είχε μείνει άποντος, όπως στα άλλα δυο ρεκόρ του, καθώς είχε πετύχει τότε 2 πόντους.

Στο ματς εκείνο ο Ολυμπιακός είχε αλώσει το «Martin Carpena» και είχε επιβληθεί με 80-63 της Malaga.

Το ρεκόρ με τις 10 ασίστ στην Basket League

Στο ελληνικό πρωτάθλημα το ρεκόρ του είναι 10 ασίστ. Τις είχε δώσει με τον Ολυμπιακό φυσικά τη σεζόν 2015-16 (15/2/2016) στον εκτός έδρας αγώνα με το Λαύριο, όπου οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με 71-55.

Και όπως είδατε και από τα σκορ στα παιχνίδια που έκανε τα ρεκόρ στις ασίστ ο Μάντζαρης, κάθε φορά που έκανε ρεκόρ η ομάδα του στην οποία έπαιζε, έπαιρνε τη νίκη επί του αντιπάλου της.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

22 Oct 2020 10:02 #240342 by Βασίλης Φρίγκας
Ο προπονητής της Bayern, Andrea Trinchieri, μίλησε για τον εντός έδρας αγώνα (23/10) με τον Ολυμπιακό και αποθέωσε τους τρεις ηγέτες των «ερυθρολεύκων», Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Σλούκα και Γιώργο Πρίντεζη.

Ο προπονητής της Bayern, Andrea Trinchieri, μίλησε για τον εντός έδρας αγώνα (23/10) με τον Ολυμπιακό στην 5η Αγωνιστική της Euroleague, αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στους τρεις «αρχιστράτηγους» των «ερυθρολεύκων».

Ο Ιταλός προπονητής των Βαυαρών και άλλοτε προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, αποθέωσε τους τρεις ηγέτες των «ερυθρολεύκων», Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Σλούκα και Γιώργο Πρίντεζη και τους χαρακτήρισε «θεούς τους μπάσκετ».

Ο προπονητής της Bayern, Andrea Trinchieri είπε για τους τρεις παίκτες του Ολυμπιακού: «Θα αντιμετωπίσουμε τρεις θεούς του μπάσκετ την Παρασκευή, τον Σπανούλη, τον Σλούκα και τον Πρίντεζη».

«Η σκληρότερη πνευματικά ομάδα ο Ολυμπιακός»

Ο Ιταλός κόουτς της Bayern αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό. Ο Andrea Trinchieri τόνισε ότι ο αντίπαλος των Βαυαρών είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα και η πιθανότερη η σκληρότερη ομάδα στην Euroleague πνευματικά για να την έχει κάποιος αντίπαλο: «Ο Ολυμπιακός είναι μια τρομερά έμπειρη και πιθανότατα η σκληρότερη ομάδα, πνευματικά, για να παίξεις στην Euroleague».

O προπονητής της Bayern, Andrea Trinchieri, μίλησε και την απουσία του κόσμου της ομάδας από τις εξέδρες του «Audi Dome» και τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο για την Bayern να παίζει χωρίς την βοήθειά του κόσμου της. «Για μένα είναι το πιο δύσκολο πράγμα να παίζουμε στο Audi Dome χωρίς τον κόσμο μας. Πραγματικά μας λείπει».

Please Log in or Create an account to join the conversation.

23 Oct 2020 10:35 #240363 by Βασίλης Φρίγκας
Ο Nemanja Nedovic πήρε το όπλο του (28π με 7/12τριπ.) το άδειασε πάνω στην Fenerbahce και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην γλυκιά παράνοια μιας σπουδαίας νίκης (82-68).

Πως το έλεγε εκείνο το τραγούδι του Νίνο που έπαιζε συχνά, πυκνά στο ΟΑΚΑ; «Είναι σαν να ζω σε παράνοια». Ο Παναθηναϊκός ήταν σήμερα σαν να ζει σε Nemanja. Έτσι ακριβώς ήταν. Η ομάδα κινούνταν στον ρυθμού του εκπληκτικού Namanja Nedovic. Ο Σέρβος έβαλε 28 πόντους με 7/12 τρίποντα και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην γλυκιά παράνοια της σπουδαίας νίκης (2η φετινή) επί της Fenerbahce με 82-68.

Ο Σέρβος τα έκανε όλα σήμερα. Πέρα από τους πόντους πήρε 3 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ, έκανε 2 κοψίματα, δεν έκανε κανένα λάθος και έπαιξε και άμυνα όποτε χρειάστηκε!

Ο Nedovic, πάντως, δεν ήταν μόνος του. Οι «πράσινοι» έπαιξαν άμυνα, ο Sant-Roos πήρε την ταυτότητα του De Colo. Η ομάδα πήρε τα ριμπάουντ (35-23), είχε38,7% στα τρίποντα (12/31). Έδωσε 18 ασίστ και έκανε μόλις 8 λάθη. Ο Sykes έκανε πολύ καλό ματς (11π. με 1/2διπ., 3/5τριπ., 4ριμπ., 5ασ.). Ο Παπαγιάννης έκρυψε το καλάθι στο δεύτερο μέρος, ενώ είχε 8π., 7ριμπ.

Μπήκε δυνατά το «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με φόρα στο παρκέ. Έτρεξε, έπαιξε γρήγορα, «πυροβολούσε» αμέσως, έβαζε τα τρίποντα (3/5) και με ηγέτες τoν Foster στην αρχή (5π.στο ξεκίνημα) και τον Nedovic μετά (5π. ως εκεί και 8 συνολικά στο πρώτο δεκάλεπτο) προηγήθηκε με 15-7 στο 6΄.36΄΄.

H Fener, πίεσε στη συνέχεια, χτύπησε το «τριφύλλι» κοντά στο καλάθι, μείωσε σε σκορ (15-11 στο 2΄.38΄΄, 17-13 στο 8΄.28΄΄). Ο Παναθηναϊκός, όμως, απάντησε με ένα σερί 5-0 στο τελευταίο 1,5 λεπτό με ένα δίποντο του Auguste και ένα τρίποντο του Nedovic και έτσι πήγε την φορά στο +9 στο 10΄ (22-13) με το τριφύλλι να έχει στην πρώτη περίοδο 4/7τριπ. (57,1%), 4ασ., 2 λαθ. και να έχει κερδίσει τη μάχη των ριμπάουντ (10-7) από τους Τούρκους που είχαν μόλις 5/12διπ. και 1/3τριπ.

Στο +11

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ στο δεύτερο 10λεπτο με τη φόρα που είχε στο πρώτο και πήγε στο +11 με 2/2 βολές του Nedovic (26-15-11΄.47΄΄), που έφτασε εκεί τους 10 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να χάνει στροφές μετά το 12΄.22΄΄ (27-17). Η Fener πίεζε σε όλο το γήπεδο και μπλόκαρε την κίνηση της μπάλας. O Sant-Roos έπαιζε σπουδαία άμυνα στον De Colo, αλλά οργανωτικά είχε θέματα.

Η ομάδα αναγκαζόταν να πηγαίνει σε σετ παιχνίδι, ενώ είχε κακές επιλογές και μέσα σε όλα σταμάτησε και να σκοράρει από το τρίποντο.

Από την άλλη, η Fener άρχισε να βρίσκει σκορ από τα 6,75μ. και έτσι έκανε ένα σερί 6-0 με 2 τρίποντα (De Colo, Eddie) και μείωσε στους 4 πόντους (27-23 στο 13΄.04΄΄).

Αποβολή Kokoskov και +12 για Παναθηναϊκό

Εκεί όλα άλλαξαν ελέω των εκρήξεων του Igor Kokoskov. Ο προπονητής της Fenerbahce τα είχε με τους διαιτητές (Ryzhyk, Peruga, Balak) έφαγε μια τεχνική ποινή στο 15΄.22΄΄. Δεν ηρέμησε όμως, και έτσι έφαγε και δεύτερη τεχνική ποινή στο 16΄.23΄΄ και αποβλήθηκε. Έτσι την ομάδα ανέλαβε να καθοδηγήσει ο συνεργάτης του Kokoskov, o Erdem Can.

Ο Παναθηναϊκός έτσι πήρε το πάνω χέρι και πήγε στο +12 (37-25) στο 18΄ και το ημίχρονο έληξε τελικά 37-30. Το τριφύλλι είχε 0/7 τρίποντα στην δεύτερη περίοδο, ενώ έκανε 4 λάθη. Παρόλα αυτά πήρε τα ριμπάουντ.

Συνολικά στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε θέματα στην οργάνωση. Είχε 9/19διπ. (47,4%), 4/14τριπ. (28,6%), μόνο 5 ασίστ και 6 λάθη, αλλά πήρε τα ριμπάουντ (21 με 6 επιθετικά έναντι 14 των Τούρκων), ενώ ο Sant-Roos κράτησε τον De Colo στους 5 πόντους.

Ισοφάρισαν οι Τούρκοι

Στην 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός αποδιοργανώθηκε και η Fener έκανε ένα επιμέρους σκορ 13-6 και έφερε το ματς στα ίσια (43-43 στο 24΄).

Πράσινη ανάκαμψη και τρόποντα

Ο Παναθηναϊκός ξύπνησε, ενώ άρχισε πια να βάζει τα τρίποντα. Ένα τρίποντο του Nedovic και ένα δίποντο του White πήγαν τον Παναθηναϊκό σε ένα σερί 5-0 και στο 48-43 στο 25΄.21΄΄.

Ξέσπασμα Sykes

Στη συνέχεια ο Sykes πήρε το όπλο του από τα 6,75μ. έριξε δυο σφαίρες από τα 6.75μ. και έκανε το σκορ 54-45 στο 27΄.11΄΄.

Η Fener όμως, απάντησε με ένα σερί 5-0 (54-50 στο 28΄.11΄΄).

Ο Μποχωρίδης με καλάθι και φάουλ έκανε το 57-50 στο 28΄.32΄΄, αλλά το τρίποντο του Mahmutoglu κατέβασε πάλι την διαφορά στο +4 (57-53 στο 28΄.49΄΄). Ο White έκανε το 60-53 (29΄.20΄΄), ο Mahmutoglu «χτύπησε» ξανά από την γραμμή του τριπόντου (60-56 στο 29΄.41΄΄) και ο Auguste πέτυχε το δίποντο και έκανε το 62-56 στο 30΄.

Κρεσέντο Nedovic

Στην 4η περίοδο ο Nedovic «οργίασε». Ο Σέρβος πήγε την διαφορά στο +9 με τρίποντο (65-56 στο 31΄.26΄΄), ενώ με ένα άλλο τρίποντο στο 35΄.04΄΄ έκανε το 70-62.

Στο 37΄.24΄΄ έριξε άλλη μια ρουκέτα από την γραμμή του τριπόντου και έκανε το 77-66 και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με άλλο ένα τρίποντο στα 26΄΄ (80-68).

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 37-30, 62-56, 82-68.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βόβορας): Παπαγιάννης 8 (7ριμπ.), Μποχωρίδης 5, Auguste 9 (4ριμπ.), Κασελάκης, Foster 6 (1), Nedovic 28 (3/4βολ., 2/5διπ., 7/12τριπ., 3ριμπ., 3ασ., 2κοψ.), Sykes 11 (1/2διπ., 3/5τριπ., 4ριμπ., 5ασ.), White 7 (1), Μήτογλου, Bentil 2 (4ριμπ.), Sant-Roos 6 (4ριμπ., 3ασ., 2κλεψ., 1κοψ.).

FENERBAHCE (Kokoskov): Brown 17 (3τριπ., 4ριμπ., 6ασ.), Mahmutoglu 6 (2), De Colo 5 (1/4διπ., 1/4τριπ.,), Pierre 5 (1), Barthel 2, Vesely 6, Eddie 6 (2), Dixon, Duverioglu 15, Ulanovas 6

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification