Embracer Group: Γενική συζήτηση

19 Feb 2020 15:33 - 20 Feb 2020 12:05 #231718 by Βασίλης Κτενίδης

Η μητρική της THQ Nordic αγόρασε την εταιρεία ανάπτυξης του Wοrld War Z για 150 εκατομμύρια δολάρια
Το ποσό ενδέχεται να ανέρθει στα 375 εκατομμύρια υπό προϋποθέσεις.


H Embracer Group, μητρική της THQ Nordic αγόρασε την εταιρεία ανάπτυξης του World War Z, Saber Interactive για το ποσό των 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ποσό ενδέχεται να ανέρθει στα 375 εκατομμύρια δολάρια εάν επιτευχθούν οι στόχοι. Ο διευθύνων σύμβουλος Lars Wingefors ανακοίνωσε ότι έχουν προσέξει την ομάδα ανάπτυξης εδώ και αρκετό καιρό λόγω της υψηλής ποιότητας που καταφέρνει σταθερά η Saber Interactive στα games της, μέσα στα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα: “Οι φιλόδοξες κινήσεις τους προς τα αυτοχρηματοδοτούμενα projects τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακές, ειδικά όσον αφορά το World War Z το οποίο έχει καταφέρει περισσότερες από τρία εκατομμύρια πωλήσεις. Καθώς η Saber Interactive θα παραμείνει ανεξάρτητη εταιρεία μέσα στην Embracer Group, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους για να προωθήσουμε την ικανότητα τους να δημιουργούν.”

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 May 2020 14:42 #234620 by Giorgos Tsolaridis
Τα νέα Saints Row και Dead Island 2 θα αργήσουν
Θα κυκλοφορήσουν μετά τον Μάρτιο του 2021.


Η Embracer Group, έδωσε μερικές πληροφορίες για τις επερχόμενες κυκλοφορίες της, ενόψει της οικονομικής αναφοράς για το οικονομικό έτος 2019-2020. Η εταιρεία έχει υπό ανάπτυξη 118 τίτλους, 69 εκ των οποίων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, ενώ μερικοί από τους πολυαναμενόμενους τίτλους της, δεν θα κυκλοφορήσουν μέχρι τον Μάρτιο ου 2021.

Η ανακοίνωση στην αναφορά γράφει: "Κοιτάζοντας το επόμενο οικονομικό έτος, το οποίο λήγει στις 31 Μαρτίου 2022, αναμένουμε συνεχόμενη οργανική ανάπτυξη, οδηγούμενη από περαιτέρω αύξηση της αξίας των ολοκληρωμένων games, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων AAA κυκλοφοριών μετά την κυκλοφορία του Metro Exodus. Από αυτή τη χρονιά και έπειτα, αναμένουμε την κυκλοφορία AAA ετησίως."

Αυτό σημαίνει ότι το νέο Saints Row που βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης, δεν θα κυκλοφορήσεις πριν από αυτή την ημερομηνία. Το Dead Island 2 είναι επίσης σε παρόμοια μοίρα, παρά το ότι βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης από το 2014, ως νέος open-world τίτλος.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι αρκετοί τίτλοι, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί για κυκλοφορία φέτος, δεν θεωρούνται AAA, σε αυτή τη λίστα συναντάμε τα Biomutant, WWE 2K Battlegrounds και το Destroy All Humans remake. Η Embracer Group, είναι ιδιοκτήτρια και των Koch Media και THQ Nordic όπως και την Saber Interactive, από τον περασμένο Φεβρουάριο.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 May 2022 11:33 #264396 by Nikos Georgopoulos
Η Embracer, που εξαγόρασε Tomb Raider και Deus Ex, ετοιμάζει sequels, remakes και remasters




Σύμφωνα με ανακοίνωση.

Μετά την εξαγορά των εταιρειών ανάπτυξης των Tomb Raider και Deus Ex, αλλά και των δικαιωμάτων των σειρών από την Square Enix, η Embracer Group ανακοίνωσε τα σχέδιά της.

Ήδη μάθαμε ότι η Embracer ετοιμάζει 9 triple-A games με την Gearbox. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα νέο Tomb Raider βρίσκεται σε ανάπτυξη, το οποίο μάλιστα θα "ενώσει" την timeline ανάμεσα στο τρίτο μέρος του Tomb Raider reboot (με την Lara Croft νέα) και στο πρώτο Tomb Raider. Η Embracer έχει εξαγοράσει επίσης και τα Thief και Legacy of Kain, δύο ακόμη πολύ σημαντικές σειρές.



Επιπλέον, η Embracer ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει sequels και remakes για τις παραπάνω σειρές, "αλλά και remasters, spinoffs και άλλα projects".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 May 2022 20:37 #264586 by Nikos Georgopoulos
Η Embracer Group δημιούργησε το Embracer Games Archive για την διατήρηση παλαιών games και κονσολών




Θέλει να τιμήσει και να προστατέψει την ιστορία της βιομηχανίας.

Η Embracer Group δημιούργησε το Embracer Games Archive για την διατήρηση παλαιών games και κονσολών.

Στο site της, η Embracer Group δήλωσε: "Για εμάς τα games είναι πολλά περισσότερα από απλά games. Είναι κουλτούρα. Είναι κάτι που δημιουργήθηκε από σπουδαίους ανθρώπους με δημιουργικές ιδέες. Με το να φτιάξουμε ένα μεγάλο αρχείο με games σε φυσική μορφή, θέλουμε να διατηρήσουμε και να τιμήσουμε την κουλτούρα των games για πολύ καιρό".

Παρότι το project ξεκίνησε πρόσφατα, έχει ήδη συγκεντρώσει 50.000 games, κονσόλες και περιφερειακά στην τοποθεσία του στο Karlstad της Σουηδίας και διαθέτει διευθύνοντα σύμβουλο, αρχειονόμο, technical engineer και supply manager. Για το μέλλον υπάρχουν σχέδια για να δημιουργηθεί ένα database όπου θα αρχίσουν να προστίθενται games μέχρι το τέλος της χρονιάς με την ελπίδα να ξεκινήσουν συνεργασίας με μουσεία και ινστιτούτα. Ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη λίστα με τα games που χρειάζονται αλλά η διεύθυνση του project προσκαλεί τους συλλέκτες να έρθουν σε επαφή μαζί της αν έχουν κάτι να πουλήσουν.



Ο διευθύνων σύμβουλος της Embracer Games Archive, David Boström δήλωσε: "Φανταστείτε ένα μέρος όπου είναι μαζεμένα όλα τα video games σε πραγματική μορφή, οι κονσόλες και τα περιφερειακά. Και σκαφτείτε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την κουλτούρα των video games και την έρευνα για αυτά. Το ταξίδι αυτό μόλις ξεκίνησε και βρισκόμαστε ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Στην Embracer Games Archive πιστεύουμε ότι τα games κουβαλάνε μία κληρονομία την οποία πρέπει να τιμήσουμε και να διατηρήσουμε για το μέλλον. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, δηλαδή να σώσουμε όσο μεγαλύτερο κομμάτι της βιομήχανος των games γίνεται".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Aug 2022 00:34 #266171 by Nikos Georgopoulos
Η Embracer Group αγόρασε τα Lord of the Rings, Killing Floor και άλλες εταιρείες και games




Οι εξαγορές συνεχίζονται.

Η Embracer Group αγόρασε τα Lord of the Rings, Killing Floor και άλλες εταιρείες και games, καθώς οι gaming εξαγορές "μεγάλων παικτών" της gaming βιομηχανίας συνεχίζονται.

Γεγονός είναι ότι η Embracer Group εξαγοράζει πολλές εταιρείες και σειρές το τελευταίο χρονικό διάστημα και πλέον εξαγόρασε και την σειρά Lord of the Rings, όχι μόνο στη βιομηχανία των games αλλά την γενικότερη εκμετάλλευση οπτικοακουστικών παραγωγών, δηλαδή ταινίες, σειρές, επιτραπέζια κτλ. Ήρθε σε συμφωνία με την The Saul Zaentz Company, η οποία είχε αποκτήσει τα δικαιώματα το 1976. Η τελευταία σκεφτόταν την πώληση των δικαιωμάτων του LOTR από τις αρχές του 2022.

Επίσης, η Embracer εξαγόρασε και την εταιρεία ανάπτυξης Tripwire Interactive, γνωστή για το Killing Floor, αλλά και το Chivalry 2 το 2021. Αγόρασε ακόμη και την Tuxedo Labs, εταιρεία ανάπτυξης του Teardown.

Η αξία των δικαιωμάτων της σειράς Lord of the Rings αποτιμάται στα 2 δις δολάρια, αλλά οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να μην ανακοινώσουν το ακριβές ποσό της εξαγοράς. Ωστόσο, σε δελτίο τύπου της , η Embracer δήλωσε ότι πλήρωσε 8,2 δις SEK, δηλαδή 758 εκατομμύρια ευρώ για όλες αυτές τις εξαγορές. Κοινώς, πρέπει να αγόρασε το Lord of the Rings...κοψοχρονιά σε σχέση με όσα αξίζει.

Θυμίζουμε ότι η πιο σημαντική μέχρι σήμερα εξαγορά της Embracer ήταν η σειρά Tomb Raider (και τα δικαιώματα της Lara Croft) από την Square Enix.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Sep 2022 18:11 #266528 by Nikos Georgopoulos
Η Crystal Dynamics απέκτησε ξανά τον έλεγχο της σειράς Tomb Raider




Μετά την εξαγορά τους από την Embracer Group.

Τέσσερις μήνες μετά την εξαγορά της από την Embracer Group, η Crystal Dynamics ανακοίνωσε ότι έχει πλέον ξανά στα χέρια της τη σειρά Tomb Raider.

Η Crystal Dynamics ήταν η εταιρεία ανάπτυξης της σειράς από το Tomb Raider: Legend του 2006 μέχρι και το Rise of the Tomb Raider του 2015, ενώ η Square Enix είχε αναθέσει την ανάπτυξη του Shadow of the Tomb Raider στην Eidos Montreal. Τώρα που οι εταιρείες ανήκουν πλέον στην Embracer Group, η σειρά επέστρεψε στα χέρια της Crystal Dynamics.



Η Crystal Dynamics ανακοίνωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η Crystal Dynamics απέκτησε τον έλεγχο διάφορων σειρών, συμπεριλαμβανομένων των Tomb Raider και Legacy of Kain από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, Square Enix Limited. Ως αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής, η Crystal Dynamics είναι πλέον ο ιδιοκτήτης αυτών των games, του gameplay τους και των προσωπικών δεδομένων που σχετίζονται με αυτά".

Σε άλλη δήλωση, η Eidos Montreal δήλωσε επίσης ότι πλέον της ανοίκουν τα games που έχει αναπτύξει, συμπεριλαμβανομένων των σειρών Deus Ex και Thief.

Η Crystal Dynamics είχε ήδη ανακοινώσει, πριν την εξαγορά από την Embracer Group, ότι αναπτύσσει το επόμενο Tomb Raider με την Unreal Engine 5.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Dec 2022 20:48 - 16 Dec 2022 20:48 #268117 by Στυλιανός Αλμπανίδης
H Amazon Games θα εκδώσει το νέο Tomb Raider


 


Πριν λίγους μήνες ανακοινώθηκε πως αναπτύσσεται μια νέα προσθήκη της σειράς Tomb Raider. Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε, παρόλο που η ιδιόκτητη μηχανή γραφικών της Crystal Dynamic’s  άλλαξε για χάρη της Unreal Engine 5.

Σήμερα, νέες λεπτομέρειες ήρθαν στην δημοσιότητα και θέλουν την Amazon Games να εργάζεται μαζί με την Crystal Dynamics για το νέο Tomb Raider. H Square Enix ήταν η εταιρεία έκδοσης και ανάπτυξης του Tomb Raider μέχρι που πούλησε τα δικαιώματα της, μεταξύ άλλων και το Tomb Raider, στην Embracer Group.

Η πληροφορία για την ανάμειξη της Amazon Games στην ανάπτυξη του Tomb Raider έγινε με δήλωση τύπου από την ίδια την ομάδα της Amazon, που όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εταιρείας, Christoph Hartmann “ Υποσχόμαστε να δώσουμε στους παίκτες μια ύψιστη ποιότητα, από τους καλύτερους παραγωγούς και για όλες τις πλατφόρμες. Είναι μεγάλη μας τιμή να δουλέψουμε με τους συγκεκριμένους παραγωγούς πάνω σε ένα τόσο ιστορικό franschise. Η ομάδα μας αισθάνεται τυχερή που θα εργαστεί στο πλευρό της Crystal Dynamics προκειμένου να φέρει στα χέρια του κόσμου το επόμενο κεφάλαιο της Lara Croft”.





Ο επικεφαλής της Crystal Dynamics, Scot Amos, δήλωσε έπειτα πώς “ Θέλουμε να μεταμορφώσουμε τα Tomb Raider και έχουμε το ίδιο όραμα με τα μέλη της Amazon Games, τις ίδιες φιλοδοξίες και αξίες για την δημιουργία ενός Tomb Raider universe που θα έχει τις μεγαλύτερες δυνατότητες για επιτυχία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως η ανάπτυξη και η διανομή θα γίνει με τέτοιο τρόπο, όπου θα ανοίξουμε νέο μονοπάτι, ξεκινώντας την  δημιουργία του καλύτερου Tomb Raider!”.

Η σειρά Tomb Raider ξεκίνησε το 1996 και με πρωταγωνίστρια την Lara Croft αριθμεί 20 τίτλους. Οι fans έχουν λόγο να πιστεύουν πως το συγκεκριμένο θα είναι ένα καλό game της σειράς, Η Amazon έχει ξεκινήσει ήδη να διευρύνει την λίστα της, με τα MMO RPG με τίτλο Lost Ark και New World να αποτελούν τις πρώτες απόπειρες κυκλοφορίας. Ως αποτέλεσμα, εάν επιτύχει, το επόμενο Tomb Raider θα είναι το πρώτο single player narrative game της εταιρείας.


Διαβάστε περισσότερα για το νέο Tomb Raider και για περαιτέρω συζήτηση επισκεφθείτε το αντίστοιχο forum topic.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Jan 2023 10:24 #269405 by Nikos Georgopoulos
Νέα ταινία και νέα σειρά για το Tomb Raider από την Amazon




Η σειρά θα ξεκινήσει πρώτη.

Η Amazon ετοιμάζει μια νέα ταινία και μια νέα σειρά για το Tomb Raider με συγγραφέα την Phoebe Waller-Bridge (Fleabag και Killing Eve). H Waller-Bridge θα είναι ο εκτελεστική παραγωγός της σειράς, μαζί με τους Ryan Andolina και Amanda Greenblatt.

Ο Dmitri M. Johnson θα είναι επίσης μέρος αυτής της παραγωγής μέσω της εταιρείας του, dj2 Entertainment. Αν αυτό το όνομα ακούγεται οικείο, ο Johnson έχει επίσης εκφράσει την επιθυμία να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη games όπως το Life is Strange και Disco Elysium για την Amazon.

Εκτός από αυτήν την τηλεοπτική σειρά, πηγές είπαν στο The Hollywood Reporter ότι ο Dmitri M. Johnson έχει συνάψει συμφωνία με την Amazon για τη δημιουργία μιας ταινίας Tomb Raider. Πέρυσι η MGM έχασε τα δικαιώματα για τις ταινίες Tomb Raider μετά την εξαγορά της εταιρείας από την Amazon. Κάποιοι είπαν ότι όλα αυτά σήμαιναν ότι η προγραμματισμένη συνέχεια της ταινίας του 2018 είχε σχεδόν καταργηθεί, με την Alicia Vikander (η οποία έπαιζε τη Lara Croft) να αφαιρείται από το έργο. Για να δούμε τι θα σημαίνουν όλα αυτά για το μέλλον.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

03 Feb 2023 19:06 #269459 by Nikos Georgopoulos
Για 600 εκατομμύρια δολάρια. [UPDATE




[Αρχική δημοσίευση: 16/12/22] Πριν λίγους μήνες ανακοινώθηκε πως αναπτύσσεται μια νέα έκδοση της σειράς Tomb Raider. Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε , παρόλο που η ιδιόκτητη μηχανή γραφικών της Crystal Dynamics άλλαξε για χάρη της Unreal Engine 5.

Σήμερα, νέες λεπτομέρειες ήρθαν στην δημοσιότητα και θέλουν την Amazon Games να εργάζεται μαζί με την Crystal Dynamics για το νέο Tomb Raider. H Square Enix ήταν η εταιρεία έκδοσης και ανάπτυξης του Tomb Raider μέχρι που πούλησε τα δικαιώματά της, μεταξύ άλλων και το Tomb Raider, στην Embracer Group.

Η πληροφορία για την ανάμειξη της Amazon Games στην ανάπτυξη του Tomb Raider έγινε με δήλωση τύπου από την ίδια την ομάδα της Amazon, που όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εταιρείας, Christoph Hartmann “ Υποσχόμαστε να δώσουμε στους παίκτες μια ύψιστη ποιότητα, από τους καλύτερους παραγωγούς και για όλες τις πλατφόρμες. Είναι μεγάλη μας τιμή να δουλέψουμε με τους συγκεκριμένους παραγωγούς πάνω σε ένα τόσο ιστορικό franschise. Η ομάδα μας αισθάνεται τυχερή που θα εργαστεί στο πλευρό της Crystal Dynamics προκειμένου να φέρει στα χέρια του κόσμου το επόμενο κεφάλαιο της Lara Croft”.



Ο επικεφαλής της Crystal Dynamics, Scot Amos, δήλωσε έπειτα πώς “ Θέλουμε να μεταμορφώσουμε τα Tomb Raider και έχουμε το ίδιο όραμα με τα μέλη της Amazon Games, τις ίδιες φιλοδοξίες και αξίες για την δημιουργία ενός Tomb Raider universe που θα έχει τις μεγαλύτερες δυνατότητες για επιτυχία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως η ανάπτυξη και η διανομή θα γίνει με τέτοιο τρόπο, όπου θα ανοίξουμε νέο μονοπάτι, ξεκινώντας την δημιουργία του καλύτερου Tomb Raider!”.

Η σειρά Tomb Raider ξεκίνησε το 1996 και με πρωταγωνίστρια την Lara Croft αριθμεί 20 τίτλους. Οι fans έχουν λόγο να πιστεύουν πως το συγκεκριμένο θα είναι ένα καλό game της σειράς, Η Amazon έχει ξεκινήσει ήδη να διευρύνει την λίστα της, με τα MMO RPG με τίτλο Lost Ark και New World να αποτελούν τις πρώτες απόπειρες κυκλοφορίας. Ως αποτέλεσμα, εάν επιτύχει, το επόμενο Tomb Raider θα είναι το πρώτο single player narrative game της εταιρείας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

17 Feb 2023 11:33 #269752 by Nikos Georgopoulos
5 νέα Lord of the Rings games




Έρχονται μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

5 νέα Lord Of The Rings games θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους 24 μήνες. Γνωρίζουμε τα τέσσερα από αυτά αλλά όχι το πέμπτο.

Η Embracer Group, η εταιρεία που κατέχει πλέον τα δικαιώματα στα βιντεοπαιχνίδια The Lord of the Rings μέσω της αγοράς της Middle-earth Enterprises, επιβεβαίωσε ότι συνολικά πέντε games Lord of the Rings θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα δύο χρόνια. Η εταιρεία δεν κατονόμασε αυτούς τους τίτλους, αλλά πιθανώς περιλαμβάνουν το The Lord of the Rings: Gollum από την Daedalic, το The Lord of the Rings: Return to Moria από την Free Range Games, το mobile game της EA The Lord of the Rings: Heroes of Middle- Earth, και ο νέος τίτλος της Weta με την Take-Two.

Το πέμπτο θα μπορούσε να είναι το console port του The Lord of the Rings: Online ή κάτι νέο. 

Το πρώτο από τα παραπάνω games θα είναι μάλλον το Lord of the Rings: Gollum που θα κυκλοφορήσει φέτος.

Η Embracer σόκαρε πολλούς τον Αύγουστο του 2022 όταν ανακοίνωσε ότι αγόρασε την Middle-earth Enterprises.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification