Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Oculus Rift

24 Sep 2017 09:37 #205870 by Shikabane_Hime7
Replied by Shikabane_Hime7 on topic Oculus Rift
VR πορνό με ρομποτικό βραχίονα


Ο Palmer Luckey, ιδρυτής της Oculus VR και πρώην εργαζόμενος της Facebook, έκανε δηλώσεις σχετικά με το πορνό στο Virtual Reality.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το PC Gamer, δήλωσε ότι "Οι μεγάλες εταιρείες VR προσποιούνται ότι το adult VR δεν υπάρχει. Οι Facebook και Valve δεν βοηθούν το VR να αναπτυχθεί. Αν βρισκόμουν ξανά σε μια μεγάλη εταιρεία που ασχολείται με το VR, τότε θα χρηματοδοτούσα κρυφά το VR πορνό. Η πορνογραφία είναι ένας σημαντικός οδηγός στη σύγχρονη εποχή των μέσων. Οι developers στις εταιρείες VR γουστάρουν το VR πορνό αλλά όταν μιλούν στα συνέδρια των game developers κάνουν ότι ποτέ δεν το άκουσαν".

Γιγάντιο ρομποτικό χέρι για VR πορνό
Ο Luckey πρόσθεσε πως: "Πέρα από το ότι πρέπει να έχουμε περισσότερο VR πορνό, οι VR developers θα πρέπει να συνδεθούν περισσότερο με YouTubers και streamers. Αλλά το θέμα είναι πως θα παρουσιάσουν πικάντικα πλάνα σε YouTube και Twitch με αυτές τις πολιτικές που υπάρχουν. Επίσης θα πρέπει να υπάρξουν και περιφερειακά. Θα ήθελα να αναπτύξω ένα εργοστασιακό ρομποτικό βραχίονα για πορνό, σαν αυτό που χρησιμοποιείται για να φτιάχνονται αυτοκίνητα. Έτσι για πειραματισμό. Αν κάποιος γνωρίζει κάποιο μέρος να βάλω ένα γιγάντιο ρομποτικό βραχίονα για να το δανειστούν οι developers της VR πορνογραφίας για να φτιάξουν τα ανάλογα παιχνίδια, στείλτε μου ένα μήνυμα να σκεφτώ τι μπορούμε να κάνουμε".

Πέρα από την VR πορνογραφία, ο Luckey εργάζεται αυτή την περίοδο και στη στρατιωτική τεχνολογία. Συγκεκριμένα αναπτύσσει τεχνολογία επιτήρησης με βάση το Lidar (καταμετρητής απόστασης), που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για περιπολίες συνόρων.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

28 Sep 2017 10:34 #206161 by Shikabane_Hime7
Replied by Shikabane_Hime7 on topic Oculus Rift
Ο Palmer Luckey ιδρύει την δική του VR εταιρεία

Ο ιδρυτής της Oculus VR μετά την αποχώρησή του από την Facebook, δήλωσε ότι θα ιδρύσει την δική του εταιρεία που θα ασχολείται με την τεχνολογία virtual reality.

Κατά την διάρκεια του Tokyo Game Show, ο Luckey βρέθηκε στο stage του HTC Vive και ανέφερε ότι ασχολείται ακόμα με το VR, αποφεύγοντας να αποκαλύψει τα ακριβή σχέδιά του ή την ονομασία της εταιρείας του. Χαριτολογώντας όμως, είπε πως η αγορά του VR είναι μικρή για αυτό πρέπει όλες οι πλευρές να συνεργαστούν για να την μεγαλώσουν και μετά θα μπορούν να... σκοτώσουν ο ένας τον άλλον, όταν πλέον θα υπάρχουν αρκετά λεφτά στον τομέα του VR.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

12 Oct 2017 10:22 #206691 by Shikabane_Hime7
Replied by Shikabane_Hime7 on topic Oculus Rift
Ανακοινώθηκαν τα δύο μοντέλα

Το Facebook παρουσίασε δύο νέα VR headset. Βασικά δεν είναι ακριβώς νέα αλλά βελτιωμένες εκδόσεις αυτών που ήδη υπάρχουν. Το πρώτο μοντέλο είναι αυτό για το οποίο σας είχαμε μιλήσει και παλαιότερα. Ονομάζεται Oculus Go και θα κοστίζει μόλις 200 ευρώ. Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, δεν θα χρειάζεστε PC για να το χρησιμοποιήσετε καθώς το hardware βρίσκεται ήδη μέσα στο headset. Επίσης, δεν θα απαιτούνται ακουστικά καθώς και αυτά υπάρχουν εντός του Oculus Go. Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το νέο VR headset θα δουλεύει από την πρώτη ημέρα με τα applications του Gear VR και θα το χειρίζεστε με ασύρματο χειριστήριο. Τα development kits του Oculus Go θα διατεθούν τον Νοέμβριο ενώ η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018.

Η δεύτερη VR συσκευή ονομάζεται Project Santa Cruz και αποτελεί πιο high end μοντέλο καθώς θα είναι ένα ασύρματο Oculus. Θα υπάρχουν κάμερες εντός του Project Santa Cruz και σένσορες με αποτέλεσμα να μην χρειάζεστε εξωτερικούς αισθητήρες. Επίσης τα χειριστήρια του Project Santa Cruz μοιάζουν ιδιαίτερα με τα Touch controllers. Τα development kits θα διατεθούν εντός του 2018 χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά και τιμή.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Mar 2018 14:21 #213249 by Shikabane_Hime7
Replied by Shikabane_Hime7 on topic Oculus Rift
Τα Oculus Rift VR headsets σταμάτησαν να δουλεύουν


Τα Oculus Rift VR headsets ανά τον κόσμο σταμάτησαν να δουλεύουν , λόγω τεχνικού θέματος από την πλευρά της Oculus.

Το πρόβλημα οφείλεται στον client της Oculus, ο οποίος δεν μπορούσε να τρέξει και είχε διάφορα errors, όπως τα "Can't Reach Oculus Runtime Service" και "Failed to initialise with Oculus: Signature Invalid". Το πρόβλημα οφείλεται στο αρχείο OculusAppFramework.dll, το οποίο περιέχει ένα πιστοποιητικό ασφαλείας που έχει λήξει και έτσι δεν επιτρέπει στο πρόγραμμα της Oculus να τρέξει.

Η Oculus δήλωσε ότι "Έχει λάβει γνώση για το πρόβλημα που εμποδίζει τους χρήστες των Oculus VR headsets να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα και δουλεύει πάνω στην επίλυσή του". Μέχρι να βρεθεί λύση αν απενεργοποιήσετε το "Automatically set System date and time" στα Windows και να γυρίσετε τον χρόνο πίσω για κάποιες ημέρες, αλλά και να επανεκινήσετε την υπηρεσία Oculus runtime. Βέβαια αυτό θα δημιουργήσει θέματα στα Windows automatic updates.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Dec 2018 13:51 #221080 by BigGreekGamer
Replied by BigGreekGamer on topic Oculus Rift
Μήνυση της ZeniMax στην Oculus VR
Οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε συμβιβασμό.


Οι Zenimax και Facebook ήρθαν σε συμβιβασμό, όπως αναφέρει το vg247. Το ποσό που συμφωνήθηκε δεν είναι γνωστό, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα ποσά που εκδικάστηκαν (500 εκατομμύρια αρχικά και 250 εκατομμύρια δολάρια μετά την έφεση) κατά πάσα πιθανότητα θα κυμαίνεται ανάμεσα στα δύο.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Apr 2019 21:01 - 13 Apr 2019 21:02 #224665 by akiszax
Replied by akiszax on topic Oculus Rift
Κυκλοφόρησαν Oculus Touch Controllers που περιείχαν κρυφά μηνύματα στο εσωτερικό τους


Πρόκειται για σφάλμα των δημιουργών τους.Ένας τεράστιος αριθμός από κρυφά μηνύματα συμπεριλήφθηκε σε ορισμένα προϊόντα της σειράς Oculus Touch Controllers.

Ο Nate Mitchell, συνιδρυτής του Oculus αποκάλυψε μέσω Facebook πως η εταιρεία παραγωγής των Oculus Touch Controllers κυκλοφόρησε ορισμένα προϊόντα έχοντας τοποθετήσει κατά λάθος στο εσωτερικό τους ορισμένα “αστεία μηνύματα”. Μεταξύ άλλων υπήρξαν φράσεις “This Space For Rent” ή “The Masons Were Here” εκτυπωμένες στο μέσα μέρος των χειριστηρίων, ωστόσο υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις που χαρακτηρίστηκαν φρικιαστικές από τους αγοραστές αφού ανέγραφαν “Big Brother is Watching” και “Hi iFixit! Wee See You”. Όπως αντιλαμβάνεστε, προκλήθηκε έντονη αναστάτωση από όσους έσπευσαν να αγοράσουν τα εν λόγω προϊόντα.Το λάθος της Facebook κρύβεται στο ότι αυτά το prototypes δεν προορίζονταν για τους καταναλωτές, αλλά αποτελούσαν δοκιμαστικές εκδόσεις εντός της εταιρείας, ωστόσο έγιναν, με κάποιο τρόπο, διαθέσιμα στην αγορά. Για το λάθος τους αυτό ο Mitchell συμπλήρωσε: “Ενώ εκτιμώ τα easter eggs, αυτά ήταν ακατάλληλα και έπρεπε να είχαν αφαιρεθεί”, παραδεχόμενος φυσικά το τεράστιο σφάλμα τους.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Jul 2019 14:23 #225978 by ProfGameboy
Replied by ProfGameboy on topic Oculus Rift
H Oculus θέλει να διαπραγματευτεί με την Sony για exclusives

Σκοπός η ανταλλαγή PSVR games.

Όσο πρωτοφανής και να φαίνεται μια τέτοια ανταλλαγή παιχνιδιών μεταξύ της Oculus και της Sony για το PSVR, ο επικεφαλής της Oculus, Jason Rubin, δήλωσε πως θα του ήταν πολύ ευχάριστο να ανταλλάξει exclusive τίτλους με ια εταιρία σαν την Sony.

O πρώην επικεφαλής της Naughty Dog δήλωσε μέσω του Kotaku ότι: Έχουν πολύ καλά projects τα όποια έχουν χρηματοδοτήσει, όπως το ίδιο κάνουμε και εμείς". H συγκεκριμένη δήλωση προφανώς παραπέμπει και στο κύριο νόημα των δηλώσεων του Jason Rubin, υπονοώντας ότι εάν οι άνθρωποι του PlayStation έδιναν έναν τίτλο όπως το Blood & Truth στο Oculus Rift, τότε αντίστοιχα και η Oculus θα έδινε έναν τίτλο σαν το Lone Echo, στο PSVR. Ωστόσο ο μόνος συνδετικός κρίκος των δυο εταιριών αυτή την στιγμή, είναι η χρήση της εικονικής πραγματικότητας με πολύ αξιόλογο τρόπο.

Η Sony έχει δώσει την έγκριση της για την μεταφορά πρωτοκλασάτων τίτλων του PSVR σε PC, μέσω του software, Quantic Dream. Παρ’ όλα αυτά, τίτλοι όπως το Astro Bot Rescue Mission, είναι αποκλειστικά συνδεδεμένο με την χρήση του DualShock 4, πράγμα που καθιστά πολύ δύσκολη την μεταφορά του σε PC.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Sep 2019 17:15 #226620 by BigGreekGamer
Replied by BigGreekGamer on topic Oculus Rift
Νέο FPS VR από την Respawn Entertainment
Θα αποκαλυφθεί τον Σεπτέμβριο.


Η Respawn Entertainment θα μας αποκαλύψει επιτέλους το φιλόδοξο FPS VR παιχνίδι της τον Σεπτέμβριο.

Η αποκάλυψη και παρουσίαση του παιχνιδιού θα γίνει κατά την διάρκεια της έκθεσης Oculus Connect 6, σύμφωνα με blog post της Oculus, η οποία θα λάβει χώρα στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου. Πέρα από την παρουσίαση του παιχνιδιού, θα υπάρχει διαθέσιμο και playable demo στην έκθεση.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

25 Jun 2020 16:49 #235942 by BigGreekGamer
Replied by BigGreekGamer on topic Oculus Rift
Το Oculus Go διακόπτει την παραγωγή του αυτή την χρονιά
Έχει αντικατασταθεί από το Oculus Quest.


Η επιτυχία του Oculus Quest φαίνεται πως είναι αυτή που θα σταματήσει την πορεία του Oculus Go, του πρώτου standalone headset της Oculus VR.


Το Oculus Quest προσφέρει έξι γωνίες ελευθερίας, ακολουθώντας τις κινήσεις σώματος και κεφαλιού ενώ το Go ακολουθεί μόνο του κεφαλιού. Μπορεί να συνδεθεί σε υπολογιστή και να χρησιμοποιηθεί για περισσότερα παιχνίδια και πιο βαρύ λογισμικό. Ταυτόχρονα όμως είναι και πιο ακριβό σε σχέση με το Oculus Go που προσφέρει μια φτηνή εμπειρία για όσους θέλουν να μπουν στον κόσμο του VR.


Με το κλείσιμο της παραγωγής του Oculus Go, η Oculus VR σκοπεύει να επικεντρωθεί στις υπόλοιπες συσκευές της και ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το Quest στους developers για να δημιουργήσουν παιχνίδια στην συσκευή χωρίς να περάσουν από το κατάστημα.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

19 Feb 2021 19:14 - 19 Feb 2021 19:14 #246547 by BigGreekGamer
Replied by BigGreekGamer on topic Oculus Rift
Ο Carmack λέει ότι η εξαγορά της Oculus από το Facebook ήταν η πιο σωστή επιλογή για την εταιρεία μακροπρόθεσμα... Ο πρώην chief technology officer λέει ότι στην αρχή η Oculus ήταν άνω κάτω.Οι περισσότεροι λάτρεις του VR δεν ενθουσιάστηκαν με την εξαγορά της Oculus από το Facebook, ειδικά από τη στιγμή που έχει αρχίσει να επιβάλλεται η χρήση Facebook λογαριασμού και όχι Oculus. Σε μια ανάρτησή του στο  Hacker News  την Τετάρτη, ο John Carmack μοιράστηκε την δική του οπτική, περιγράφοντας την εξαγορά της εταιρείας από το Facebook "μια όχι τέλεια έκβαση αλλά...η σωστή επιλογή για την εταιρεία μακροπρόθεσμα".Η ανάρτησή του αποτελεί απάντηση σε μια ανάρτηση που αφορά την εργασία στην Google και στην tech βιομηχανία γενικότερα, αλλά ο Carmack επικεντρώνεται στην εμπειρία του στην Oculus και εξηγεί τη θέση του στην εταιρεία ως chief technology officer από το 2013 έως το 2019. Ο Carmack δούλεψε πάνω στο mobile VR όσο ήταν στην Oculus, ειδικότερα στα Samsung GearVR, Oculus Go και Oculus Quest. Το 2019 αποσύρθηκε από τη θέση του και από τότε απλά λειτουργεί ως σύμβουλος για την εταιρεία και λέει ότι αυτό τον κάνει χαρούμενο και αποτελεσματικό.

O Carmack λέει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια που εργαζόταν στην Oculus, ποτέ δεν του έδωσαν αυστηρές διαταγές, αλλά είχε περιορισμένη επιρροή επειδή ποτέ δεν επέλεξε να μεταφερθεί στα κεντρικά της Oculus στην Καλιφόρνια. «Η πολιτική δυναμική δεν ήταν ποτέ αρκετά ευθυγραμμισμένη με ένα βέλτιστο σύνολο ηγετικών προσωπικοτήτων και πεποιθήσεων όπου θα είχα την καλύτερη επιρροή, αλλά υπήρξε πρόοδος», είπε. Η ανάρτησή του δεν ανέφερε κάποιο ανώτερο μέλος της Oculus με το όνομά του.Ο Carmack δεν είχε πολλά να πει για την διεύθυνση της Oculus σαν εταιρεία που υποκινείται από το Facebook, ούτε για επιλογές σαν αυτή που θέλει τους χρήστες να συνδεθούν με τον λογαριασμό τους στο Facebook για να χρησιμοποιήσουν τα headset τους.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Andreecko
Notification