Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Keyword

Συνεργασία Cloud Gaming με Sony και Microsoft

16 May 2019 22:32 #225134 by Μάνος Γρυπάρης
Η Microsoft και η Sony αποφάσισαν να συνεργαστούν για να παρέχουν υπηρεσίες cloud gaming, σε μια πρωτοφανή συνεργασία για τα χρονικά της βιομηχανίας.

Η νέα τεχνολογία cloud που ετοιμάζουν θα υποστηρίξει "εμπειρίες gaming και A.I." σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση. Ως πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία των cloud servers του Microsoft Azure, οι οποίοι θα τροφοδοτήσουν τους gamers με streaming περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο εταιρείες, τις οποίες έχουμε συνηθίσει ως ανταγωνιστές στο πεδίο των κονσολών, θα δώσουν βάση στα first-party games τους, τα οποία θα παίζουν πλέον τόσο οι κάτοχοι PC, όσο και κάτοχοι άλλων συσκευών.

Το δελτίο τύπου αναφέρει ότι "με την από κοινού συνεργασία οι δύο εταιρείες έχουν ως στόχο να δώσουν μια αναβαθμισμένη εμπειρία διασκέδασης για όλους τους πελάτες τους ανά τον κόσμο. Οι εμπειρίες αυτές θα περιλαμβάνουν την δημιουργία καλύτερων πλατφορμών για το development για το community των content creators.

Παράλληλα, η Sony και η Microsoft θα συνεργαστούν και στον τομέα του A.I. για τους εταιρικούς πελάτες τους. Η πλατφόρμα AI της Microsoft και τα προγράμματά της θα αξιοποιηθούν σε πελάτες της Sony για AI εμπειρίες που θα είναι πιο φιλικές προς τους χρήστες. Οι δύο εταιρείες θα μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή.

File Attachment:
File Attachment:
File Attachment:


"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
The following user(s) said Thank You: Καλογεροπούλου Αφροδίτη

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Jul 2019 13:01 - 09 Jul 2019 13:03 #225754 by Σταύρος Αντωνόπουλος
Η συνεργασία μεταξύ Sony και Microsoft ήταν μια αμοιβαία κίνηση
Σκοπός η συσπείρωση των δυνάμεων τους απέναντι στο Google Stadia.

Πριν από λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε η μνημονική συμφωνία σχετικά με την εξέλιξη της τεχνολογίας και των καινοτομιών, μεταξύ δυο άλλοτε μεγάλων ανταγωνιστών της gaming βιομηχανίας, Sony και Microsoft, όπου ενδιάμεσα αμφισβητήθηκε αρκετά.

Η συγκεκριμένη είδηση αποτέλεσε μια έκπληξη ακομα και για το προσωπικό της Sony, ωστόσο η κίνηση αυτή έδειξε μια νέα ματιά προς το μέλλον της βιομηχανίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, η μνημονική αυτή συμφωνία ήταν μια απάντηση στην επερχόμενη πλατφόρμα streaming gaming της Google.

Σε συνέντευξη του στο CNET, ο Jim Ryan σχολίασε αυτή την μετάβαση της εταιρίας στο μέλλον ότι "πιθανόν να είναι η πιο ενδιαφέρουσα απόφαση από οποιαδήποτε άλλη που έχουμε δει στο παρελθόν", υπογραμμίζοντας πως η ανάπτυξη του ανταγωνιστή του Google Stadia είναι καθ’ οδών. Επίσης υπογράμμισε ότι " η εταιρία θα βρεθεί σε σοβαρό κίνδυνο αν οι εξελίξεις γύρω μας μας ξεπεράσουν", θέλοντας να αναδείξει ποσό σημαντική είναι η λήψη των κατάλληλων μέτρων ώστε να προχωρήσει σταθερά η εταιρία.

Η συμφωνία με την Microsoft αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της προετοιμασίας μιας νέας βιομηχανίας η οποία " αλλαζει πολύ γρήγορα και έναν ενδιαφέρον τρόπο" συμπληρώνει ο διευθυντής της Sony. H συμφωνία μεταξύ των κολοσσών της βιομηχανίας έχει σκοπό να καλύψει πολλα κενά και των δυο εταιριών, με βασικό άξονα κυρίως το cloud gaming, το οποιο η Google έχει ως όπλο ώστε να αντικαταστήσει πλήρως τις κλασσικές πλατφόρμες.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

29 Jul 2019 18:05 #225954 by Σταύρος Αντωνόπουλος
Συνεργασία Microsoft και Sony: Νέες δηλώσεις του Satya Nadella

Η μια εταιρία εξαρτάται από την άλλη σύμφωνα με τον ίδιο.

Ένα από τα πιο αναπάντεχα γεγονότα στην gaming βιομηχανία ήταν μια απρόσμενη ανακοίνωση περί συνεργασίας Microsoft και Sony.

Ωστόσο μετά από διαφορές ανακαλέσεις και διαψεύσεις από την Sony, οι επίσημη συνεργασίας των δυο κολοσσών ήταν γεγονος. Ένα τεράστιο γεγονος αν μη τι άλλο που τραβά με γρήγορους ρυθμούς την βιομηχανία προς το μέλλον. Οι δυο εταιρίες έδωσαν τα χέρια πάνω σε μια κοινή γραμμή, με σκοπό να μοιραστούν τεχνολογίες, βάσεις δεδομένων και κυρίως μια υπηρεσία cloud gaming. Έτσι στα πλαίσια αυτών των συμφωνιών ο διευθύνον σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, παραχώρησε μια συνέντευξη στο Fortune όσον αφορά την συνεργασία τους με την Sony. Ο ίδιο δήλωσε πως "όλα ήταν πρωτοβουλία της Sony" ενώ πρόσθεσε ότι ο Γιαπωνέζικος κολοσσός εμπιστεύτηκε τις επιχειρήσεις του στην Redmond "ένα γεγονος που προκύπτει από το επιχειρηματικό μας πλάνο το οποίο στηρίζεται στις 'περιοχές' που συνεργάζονται μαζί μας και εμείς εξαρτόμαστε από την δίκη τους επιτυχία."

Μεταξύ άλλων ο Satya Nadella πρόσθεσε τα εξής : " Για αυτό τον λόγο λοιπόν θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε γι αυτούς(Redmond), είτε πρόκειται για cloud gaming, είτε για τεχνολογία A.Ι. είτε με οτιδήποτε άλλο είναι σίγουροι ότι θα πετύχενε και η Sony με το δικό της IP."

Οι παραπάνω δηλώσεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δυο εταιρίες σταθμοί στο gaming λειτουργούν για πολλαπλά ωφέλει σε αρκετούς διαφορετικούς τομείς και πέρα από το cloud gaming. Σε συνεχεία των δηλώσεων του CEO της Microsoft αναφέρθηκε και το Microsoft’s Azure cloud technologies for games το οποίο αποτελεί μια τεχνολογία της εταιρίας αλλά σκοπό έχει να την χρησιμοποιήσει και η Sony. Συγκεκριμένα είπε: " Έχουμε στην κατοχή μας και άλλες τεχνολογίες της Microsoft όσον αφορά το gaming, αλλά και άλλα περιουσιακά στοιχεία και συσκευές που θέλει να εκμεταλλευτεί η Sony προς όφελος της. Μια αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι και το Azure".
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Jul 2019 19:20 #226019 by A
Όπου υπάρχει συμφέρον υπάρχουν "αγάπες".

"Well, we're not here to sell cookies"
Marcus Fenix, Gears of War.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Aug 2019 14:14 - 01 Aug 2019 14:15 #226022 by Πασχάλης Βραμπάκης


Η Sony επανέλαβε εκ νέου ότι τα προτεινόμενα τιμολόγια της διοίκησης Trump θα επηρεάσουν την τιμή του PS4 στις ΗΠΑ. Ο οικονομικός διευθυντής της Sony, Hiroki Totoki αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κλήσης κέρδους, ότι η εταιρεία παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

"Πιστεύουμε και είπαμε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, ότι υψηλότερα τιμολόγια θα έβλαπταν τελικά την οικονομία των ΗΠΑ", δήλωσε ο Totoki σύμφωνα με το άρθρο της WSJ.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την είδηση.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 Aug 2019 15:19 #226026 by A
Και να αυξηθεί η τιμή του έχει πουλήσει τόσα κομμάτια που δεν θα κλάψουμε κιόλας. Η νέα γενιά θα επηρεαστεί σίγουρα και το κόστος θα μεταφερθεί στον πελάτη.

"Well, we're not here to sell cookies"
Marcus Fenix, Gears of War.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

06 Feb 2020 09:45 #231421 by Giorgos Tsolaridis
Phil Spencer: "Οι μεγάλοι ανταγωνιστές της Microsoft είναι η Google και η Amazon"
Βλέπει συνεργασία με...Sony και Nintendo!



Ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, δήλωσε ότι θεωρεί μεγαλύτερους ανταγωνιστές του...την Google και την Amazon, ενώ θα ήθελε να συνεργαστεί με την Sony και την Microsoft!

Μόλις λιγότερο από ένα χρόνο πριν το λανσάρισμα του Xbox Series X, το οποίο θα έρθει τον Δεκέμβριο μαζί με το PS5, ο Spencer θεωρεί ότι οι ανταγωνιστές του είναι η...Google με το Google Stadia και η Amazon με την αντίστοιχη cloud υπηρεσία, ενώ είναι ήδη ανταγωνιστικές με το Azure της Microsoft.

Ο λόγος που ο Spencer πιστεύει τα παραπάνω είναι γιατί η Microsoft ετοιμάζει την cloud υπηρεσία Project XCloud και θεωρεί ανταγωνιστικές κυρίως τις cloud gaming υπηρεσίες. "Όταν μιλάμε με τις Nintendo και Sony, τρέφουμε άπειρο σεβασμό για αυτές, αλλά βλέπουμε ως ανταγωνιστικές εταιρείες τις Amazon και Google. Δεν είναι ότι δεν σεβόμαστε την Nintendo και την Sony, αλλά οι παραδοσιακές gaming εταιρείες είναι κατά κάποιο τρόπο εκτός θέσης. Θα μπορούσαν να δοκιμάσουν να δημιουργήσουν κάτι σαν το Microsoft Azure αλλά έχουμε επενδύσει σε αυτό δεκάδες δις δολάρια στο cloud για αρκετά χρόνια".

Ο Spencer πιστεύει ότι η συζήτηση θα μεταβεί από τις πωλήσεις κονσολών στους μελλοντικούς πιθανούς gamers που μπορεί να πιάσει κάθε εταιρεία. Η Sony έχει ήδη κάνει μια κίνηση, την συμφωνία με την Microsoft για το Azure, ενώ θα μπορούσε να προτιμήσει την Amazon, η οποία συνεργάζεται μαζί της στο PSN μέσω των AWS. Ο Spencer κατέληξε λέγοντας: "Δεν θα ήθελα να μπω σε συζήτηση ανταγωνισμού για τα format όταν οι Amazon και Google εστιάζουν στο πως θα προσεγγίσουν 7 δις gamers ανά τον κόσμο. Στην τελικη αυτός είναι ο στόχος".

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Feb 2020 13:16 #231578 by Giorgos Tsolaridis
Η Microsoft "έψησε" την Samsung για να συνεργαστούν στο Cloud Gaming
Παίξτε games σε κινητά Samsung με το Project xCloud.



Το Project xCloud της Microsoft αποκτάει έναν ακόμη σύμμαχο, καθώς η Samsung θα προτιμήσει κι αυτή με τη σειρά της τους servers της Αμερικάνικης εταιρείας για τις υπηρεσίες streaming της.

Παράλληλα, το Racing Forza Street θα κυκλοφορήσει και τα κινητά Samsung Galaxy. Θυμίζουμε ότι κυκλοφόρησε το 2019 στα PC. Η συνεργασία των δύο εταιρειών σημαίνει ότι θα χρησιμοποιούνται οι cloud servers της Microsoft ώστε να παίζετε games σε κινητά Samsung. Φυσικά θα ακολουθήσουν και συσκευές άλλων εταιρειών.

Θυμίζουμε ότι η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι βλέπει ως βασικούς ανταγωνιστές της τις Google και Amazon λόγω του Project xCloud και όχι τις Sony και Nintendo.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Notification