Press Start: Θα θέλατε να γίνετε επαγγελματίας gamer ή streamer;

Hot
Press Start: Θα θέλατε να γίνετε επαγγελματίας gamer ή streamer;

Press Start: Θα θέλατε να γίνετε επαγγελματίας gamer ή streamer;

Βρες δουλειά που να σου αρέσει και δε θα δουλεψεις ποτέ.

Με την βιομηχανία του gaming να ακμάζει συνεχώς, όλο και περισσότερα χρήματα επενδύονται για την ανάπτυξη της. Οι διοργανώσεις πλέον μαζεύουν δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές που στηρίζουν με την παρουσία τους και δεκάδες εκατομμύρια viewers online. Τα έσοδα των εταιρειών συνεχώς αυξάνονται με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα και νέες εταιρείες προσπαθούν να βγουν στο προσκήνιο και να πάρουν ένα κομμάτι από την πίτα. Τα έπαθλα των διοργανώσεων πλέον μπορούν να σε κάνουν εκατομμυριούχο παίζοντας το αγαπημένο σου game, βέβαια θα πρέπει να παίζεις καλύτερα από όλους τους άλλους. Το livestreaming επίσης συμβαδίζει με ανοδική πορεία, βλέπουμε κολοσσιαίες επιχειρήσεις να επενδύουν σημαντικά ποσά για την απόκτηση πλατφορμών και την ανάπτυξη τους, μυθικά ποσά να δίνονται σε streamers που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν μεγάλο αριθμό υποστηρικτών, για να υπογράψουν αποκλειστικά συμβόλαια στις διάφορες πλατφόρμες και ένα κοινό που διψάει για νέα games συνεχώς και είναι πρόθυμο να παρακολουθήσει οτιδήποτε ενδιαφέρον υπάρχει στο internet.

charts press start gamer streamer

Για να γίνει κανείς επαγγελματίας gamer και δη πετυχημένος, προφανώς προϋποθέτει να διαθέτει μια σειρά από ικανότητες, όπως φυσικά πολύ υψηλές επιδόσεις στο game ή τα games του, διατήρηση της ψυχικής και σωματικής υγείας, προπόνηση και φυσικά αντοχή στην πίεση των διοργανώσεων, δεν μπορούν όλοι να διατηρήσουν τις υψηλές επιδόσεις τους ξέροντας ότι υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια μάτια πάνω τους. Όμως ένας ικανός gamer ο οποίος μπορεί να παίξει σε αρκετά υψηλό επίπεδο ακόμη και να μην τερματίζει στην τελευταία πεντάδα ή δεκάδα των τουρνουά, μπορεί να αποκομίσει σημαντικά κέρδη που σε συνδυασμό με τις χορηγίες ή οποιονδήποτε άλλο έμμεσο τρόπο εισοδήματος από το αντικείμενο, να μπορεί να βιοποριστεί άνετα.

charts press start gamer streamer 2

Από την άλλη έχουμε το livestreaming. Συγκεκριμένα το livestreaming που αφορά τα games, δεν χρειάζεται το σετ ικανοτήτων που χρειάζεται κανείς για να γίνει κορυφαίος επαγγελματίας gamer. Μπορεί ένας μέτριος ή ακόμα και ο χειρότερος gamer που υπάρχει, να ξεκινήσει ένα κανάλι και επειδή έχει κάτι ενδιαφέρον να παρουσιάσει ή απλά αρέσει στον κόσμο ο τρόπος που το παρουσιάζει να πετύχει. Φυσικά και χρειάζεται ένα διαφορετικό σετ ικανοτήτων, όπως η διαχείριση του κοινού, η διατήρηση και ανάπτυξή του, ενδεχομένως συνέπεια, καλές συμφωνίες με χορηγούς, προσοχή στην εικόνα του brand του και πολλά άλλα ανάλογα με το περιεχόμενο του. Μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά μπορεί να αποδειχθεί πολύ δυσκολότερο στην πραγματικότητα το να κάνει κανείς livestream επαγγελματικά.

Εσάς σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το gaming είτε παίρνοντας μέρος σε διοργανώσεις, είτε ξεκινώντας το livestreaming;

 

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να είχε η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Μόνιμες στήλες της τελευταίας εβδομάδας

Press Start: Θα προτιμούσατε Remake ή Remaster του αγαπημένου σας video game;

Best of 19: Τα 10 χειρότερα games της δεκαετίας

Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια στο FIFA!

Το πιο πρόσφατο user Blog

One Ring to Rule them all από τον Παναγιώτη Τσιάτσο

Το πιο πρόσφατο user review

Plants vs Zombies: Battle for Neighborville από τον Axilleas Loizidis

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification