Microsoft: Αύξηση στους συνδρομητές των υπηρεσιών, πτώση στις πωλήσεις κονσολών

Hot
Microsoft: Αύξηση στους συνδρομητές των υπηρεσιών, πτώση στις πωλήσεις κονσολών

Microsoft: Αύξηση στους συνδρομητές των υπηρεσιών, πτώση στις πωλήσεις κονσολών

To Xbox Live έχει φτάσει σχεδόν τους 90 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαία.

H Microsoft δεν αναφέρει πλέον τις πωλήσεις κονσολών, όμως στην τελευταία οικονομική αναφορά της για τα έσοδα του πρώτου οικονομικού τετάρτου του 2020, που έληξε στις 31 Μαρτίου, η εταιρεία δημοσίευσε μια σειρά από στατιστικά για τις συνδρομητικές της υπηρεσίες όπως το Xbox Live και το Xbox Game Pass.

To Xbox Live έχει φτάσει σχεδόν τους 90 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαία. Το Xbox Game Pass έχει ξεπεράσει τους 10 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή και το Project xCloud έχει εκατοντάδες χιλιάδες ενεργούς χρήστες ήδη. Το Xbox Game Pass, μετά το πέρας της προσφοράς γνωριμίας, που κοστίζει 1 ευρώ για τον πρώτο μήνα, κοστίζει 10 ευρώ ανά μήνα, κάτι που σημαίνει ότι εάν 10 εκατομμύρια παίκτες πληρώνουν 10 ευρώ μηνιαία, τότε η εταιρεία έχει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο σε έσοδα μόνο από το Xbox Game Pass.

Τα συνολικά έσοδα της Microsoft από τις πωλήσεις σε games, είδαν πτώση κατά 1% (14 εκατομμύρια δολάρια), ενώ οι συνδρομητικές υπηρεσίες είδαν άνοδο κατά 2% (33 εκατομμύρια δολάρια), κάτι στο οποίο συνέβαλαν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν θέσει οι κυβερνήσεις για την παραμονή των πολιτών εντός της οικίας τους. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι πωλήσεις σε video games θα έπρεπε να βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα, όμως ένας συγκεκριμένος third-party τίτλος είχε αισθητή πτώση. Σε επόμενο post η αναφορά κάνει λόγο για αύξηση των streams κατά 158%, από τον Φεβρουάριο έως τα τάλη Μαρτίου κάτι που φαντάζει επίσης λογικό λόγω της κατάστασης.

Οι πωλήσεις σε κονσόλες είχαν μεγάλη πτώση σε έσοδα κατά 20%, με την Microsoft να δηλώνει ότι: "Αυτό οφείλεται στην πτώση των τιμών ενόψει της κυκλοφορίας του Xbox Series X". Η δημοσιογράφος του Bloomberg Dina Bass αναφέρει ότι ο CFO της Microsoft της είπε : "Tο Xbox Series X θα κυκλοφορήσει στις χειμερινές διακοπές του 2020, όπως είχε ανακοινωθεί. H κατάσταση της παγκόσμιας υγείας δεν έχει επηρεάσει σημαντικά τα σχέδια για την κυκλοφορία του."

Η Microsoft είναι μία κολοσσιαία επιχείρηση και το gaming αποτελεί μία από τις πολλές πηγές εσόδων της. Η εταιρεία πρόσφατα ανέφερε 35 δισεκατομμύρια δολάρια ως συνολικά έσοδα (αύξηση κατά 15%), με συνολικά κέρδη 10.8 δισεκατομμύρια δολάρια (αύξηση κατά 20%).

Διαβάστε τις τελευταίες δηλώσεις της Microsoft για τα games του Xbox Series X και συζητήστε για την εταιρεία στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification