Marvel's Spider-Man

Hot
REVIEWED ON PS4  

Η απόλυτη περιπέτεια του ανθρώπου-αράχνη.

Η απόλυτη περιπέτεια του ανθρώπου-αράχνη.

Η απόλυτη περιπέτεια του ανθρώπου-αράχνη.

Σαν υπερήρωας, είναι μία από τις πιο εμβληματικές μορφές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ποιος δεν έχει ακούσει το όνομά του; Τις ιστορίες του Spider-Man, ενός νεαρού παιδιού που δαγκώθηκε από μία αράχνη και έκτοτε άλλαξε όλη του η ζωή. Σίγουρα αποτελεί μία εκ των κορυφαίων εμπνεύσεων της Marvel, της εταιρείας που έχει "βαρεθεί" να σπάει τα ταμεία της κάθε χρόνο με τα εκατομμύρια δολάρια που φέρνουν στον λογαριασμό της οι επικές superhero movies που παράγει. Στην τελευταία και καλύτερη, μιλάμε φυσικά για το Infinity War, ο Spider-Man έλαμψε για ακόμα μία φορά, αφού η ενσάρκωσή του από τον Tom Holland θεωρείται άκρως επιτυχημένη. Πάντα οι ταινίες του Spider-Man είχαν απήχηση, πράγμα που δεν ισχύει και για τα video games αφού κανένα παιχνίδι γύρω από τον αγαπημένο αυτό χαρακτήρα, δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή την κατάρα ήρθε για να σπάσει η Insomniac Games και πραγματικά αν δεν μπορεί μία developer σαν αυτή να τα καταφέρει ίσως να μην μπορεί κανείς.

marvels spiderman 1
Το ιστορικό της είναι τουλάχιστον περιττό να αναφερθεί, παρόλα αυτά θα δώσουμε ορισμένα παραδείγματα για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. Ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με την Sony, η Insomniac ήταν άκρως φιλότιμη, δίνοντας μας σειρές-κολοσσούς, σημαντικότερες εκ των οποίων είναι τα Spyro, Ratchet & Clank και Resistance. Για την Microsoft, ο δημοφιλέστερος τίτλος που ανέλαβε ήταν το Sunset Overdrive. Ως “μάνα” κορυφαίων franchises, η εμπειρία της στο χώρο της ανάπτυξης των games είναι αδιαμφισβήτητη, πράγμα που έκανε τους πάντες να πιστεύουν πως ήρθε η ώρα για ένα Spider-Man άλλου επιπέδου. Ερχόμενη σε άψογη συνεννόηση και συνεργασία με την ίδια την Marvel, είχαν την χαρά να ανακοινώσουν την ανάπτυξή του στην E3 του 2016, υποσχόμενοι να δούμε τον Peter Parker όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί. Ύστερα από την παρουσία του παιχνιδιού σε πολυάριθμα μεγάλα gaming events (E3, PlayStation Experience, Paris Games Week) έφτασε επιτέλους η ώρα όπου ένας από τους πιο εικονικούς χαρακτήρες που γνωρίσαμε στα comics, θα άπλωνε ξανά τους ιστούς του και στο PS4.

Ο ήρωας της γειτονιάς
Περνάμε στο ψητό της υπόθεσης που είναι φυσικά η πλοκή του παιχνιδιού. Πρώτος Γολγοθάς για την Insomniac που χρειάστηκε να σκεφτεί κάτι πρωτότυπο, κάτι διαφορετικό, μία ιστορία δεν έχουμε ξαναδεί για τον Spider-Man που θα κάνει όλες τις προηγούμενες να ξεχαστούν. Έτσι έχουμε τον αγαπητό σε όλους Peter Parker, στα 23 του να ζει ήρεμα την ζωή του στην Νέα Υόρκη. Σχετικά ήρεμα, αφού κάνει κατά κάποιο τρόπο δύο δουλειές. Όταν όλα κυλούν ομαλά, εργάζεται ως βοηθός ενός επιστήμονα σε ένα εργαστήριο που χρηματοδοτείται από το κράτος για να προβεί σε σημαντικές ανακαλύψεις. Όταν όμως υπάρχει κίνδυνος και οι ασύρματοι των αστυνόμων παίρνουν φωτιά, ο Peter φοράει την αραχνοστολή του και αναλαμβάνει τον ρόλο ενός υπεράνθρωπου ήρωα, αντιμετωπίζοντας ληστές, κακοποιούς και οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί να διαταράξει την ησυχία της περιοχής του.

Ξεχάστε επομένως τον ρεπόρτερ-φωτογράφο Peter Parker και συμβιβαστείτε με τον ρόλο του επιστήμονα με άριστες γνώσεις υπολογιστών. Αντ’ αυτού, η Insomniac Games έδωσε τον ρόλο της ρεπόρτερ στην Mary Jane Watson, την αγαπημένη του Peter, που εργάζεται πλέον για μία εκ των κορυφαίων εφημερίδων της χώρας. Πάει η Mary Jane που ήταν σερβιτόρα, τραγουδίστρια και ό,τι άλλο mainstream συνήθιζαν να μας πασάρουν οι παλαιότερες ταινίες για την μέση κουκλάρα συμπρωταγωνίστρια. Τα πιτσουνάκια μας δεν βρίσκονται σε σχέση στο παιχνίδι, ωστόσο διατηρούν επαφές, αφού ο Peter την προστατεύει σε κάθε ανάγκη. Από την ζωή του πρωταγωνιστή μας δεν θα μπορούσε να λείπει η θεία May, ίσως το σημαντικότερο πλάσμα στην ζωή του, αφού του στεκόταν ενίοτε σαν μητέρα σε κάθε δύσκολη κατάσταση. Αυτή εργάζεται στον ξενώνα F.E.A.S.T. που δίνει στέγη και εργασία σε άπορους, με όλους να την σέβονται και να την αγαπούν για την καλοσύνη της.

Όταν όμως ξεσπά ένα έγκλημα στην πόλη τα πάντα αλλάζουν. Ο Peter, ως Spider-Man πλέον, πιάνει πολυάριθμους εγκληματίες και τους κλείνει στην στενή χωρίς όμως να έχει αντιληφθεί την πραγματική πηγή του κακού. Φυσιολογικά δεν θα αναφέραμε πρόσωπα και γεγονότα, αλλά η Insomniac συνοδεύτηκε από το Action-Adventure της σε τόσα events και παρουσίασε τόσα trailers που spoilαρε από μόνη της αρκετές προσωπικότητες του παιχνιδιού. Έτσι επιτρέπεται να αναφέρουμε πως ο Martin Lee, ένας άνθρωπος με διχασμένη προσωπικότητα, είναι τελικά ο villain με την ονομασία Mr. Negative και διαθέτει υπεράνθρωπες δυνάμεις και πλάνα που απειλούν ολόκληρη την Νέα Υόρκη, αναζητώντας την δική του εκδίκηση. Εδώ κάπου επιτυγχάνει η Insomniac, αφού θέλησε να δώσει έμφαση στον εσωτερικό κόσμο των πρωταγωνιστών μας και το κατάφερε με αξιώσεις. Προσφέρει δηλαδή μία εντυπωσιακή διαφορά ανάμεσα στους διαφορετικούς εαυτούς και τις προσωπικότητες που μπορεί να έχει ο καθένας τους. Ο άνθρωπος Peter Parker με τον ήρωα Spider-Man, ο αξιοσέβαστος Martin Lee με τον σατανικό Mr. Negative, η θαρραλέα ρεπόρτερ Mary Jane με την κοινή φίλη του Peter. Αντιθέσεις που παρουσιάζονται με εξαιρετικό τρόπο και θέλουν να προσφέρουν εξαιρετικά νοήματα.

marvels spiderman 2
Θα μπορούσατε να εκπλαγείτε πολύ περισσότερο με τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει το παιχνίδι, ωστόσο όπως προαναφέρθηκε, η Insomniac έδειξε πολλά περισσότερα απ’ όσα χρειαζόταν, έτσι έχει γίνει γνωστό πως χαρακτήρες στον ρόλο των κακών όπως οι Shocker, Vulture και πολλοί ακόμα δίνουν το παρών. Ο καθένας τους με διαφορετικό τρόπο εντυπωσιάζει με το παρουσιαστικό και την δύναμή του, όμως όλοι μοιράζονται ένα στόχο…να σφάξουν τον Spider-Man που τους είχε χώσει στην στενή. Μία απρόοπτη εξέλιξη στην πλοκή του παιχνιδιού αλλάζει κατά πολύ όσα γνώριζε ο Peter και θα τον φέρει αντιμέτωπο με όλους όσους κατατρόπωσε κάποτε. Σε αυτή του την περιπέτεια, έχει στο πλάι του την Yuri Watanabe, την αρχηγό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης με την οποία βρίσκεται σε συνεχή επαφή για όλα τα δεινά που περνά το κακόμοιρο Μανχάταν και όχι μόνο. Παράλληλα έχει την υποστήριξη και αμέτρητες άβολες στιγμές με την Mary Jane, ενώ γνωρίζει και τον Miles Morales, έναν νεαρό fanboy του ίδιου, στον οποίο δείχνει τυφλή εμπιστοσύνη.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι η Insomniac ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές της Marvel και μας έδωσε τον Spider-Man που επιθυμούσαμε να δούμε στην συμπεριφορά. Όταν είναι ο Peter, είναι ένας νεαρός ευχάριστος, ντροπαλός και καλοσυνάτος, με αρχές που του δίδαξε η θεία May. Όταν όμως φοράει την στολή του αλλάζει ολοκληρωτικά. Είναι παιχνιδιάρης, πλακατζής, πετάει συνεχώς ατάκες, άλλοτε πιο cringy, άλλοτε πολύ πετυχημένες και δεν διστάζει πουθενά. Ακόμα και τους εχθρούς του τους αντιμετωπίζει με κωμικό τρόπο όταν του το επιτρέπει η κατάσταση, ενώ δείχνει να μην φοβάται ούτε τον θάνατο, πόσο μάλλον την πτώση από τον γιγάντιο πύργο τον Avengers. Η συμπεριφορά του ανταποκρίνεται επάξια στα πρότυπα που τόσα χρόνια δημιούργησε η Marvel. Πολύ ευχάριστη πινελιά, αποτέλεσε η συνοδεία της φωνής του J. Jonah Jameson όταν περιφέρεστε στην πόλη, ο οποίος καλύπτει ευχάριστα τα κενά στην δράση, μιλώντας στο ραδιόφωνο και κράζοντας τον Spider-Man σε όλους.

marvels spiderman 3
Τα υπόλοιπα, καλύτερα να τα δείτε από μόνοι σας, ωστόσο οφείλει να αναφερθεί πως το παιχνίδι ξεκινά πολύ ήρεμα και τα αίματα ανάβουν πολύ απότομα. Η δράση παραμένει στα ύψη καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, αφού πάντα υπάρχει ένα μέρος για να δούμε τον Spider-Man να μοιράζει βρωμόξυλο. Ο Peter καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις αφού κινδυνεύουν τα αγαπημένα του πρόσωπα αλλά και όλη η πόλη και ανακαλύπτει πως ίσως να μην υπάρχει τρόπος να διατηρήσει και τα δύο ασφαλή. Όση εμπειρία και αν έχει αποκτήσει, όση ευφυΐα και αν διαθέτει, όσο τρομερά και αν μεταβάλλει τις ιδιότητες της στολής του, οι κίνδυνοι που παραμονεύουν είναι τεράστιοι και αλλεπάλληλοι. Το σενάριο απλώνεται υπέροχα, βλέπουμε πολλούς Spider-Man all-star χαρακτήρες που θα ενθουσιάσουν λίγο παραπάνω όλους εσάς τους Marvelάκηδες και όσο προχωράτε προς το τέλος της ιστορίας θα συγκλονιστείτε και περισσότερο. Οι ερμηνείες ορισμένων ηθοποιών ήταν καλύτερες και από τις ταινίες, προσφέροντας καθηλωτικές σκηνές.

Ιστός ψαλμός αλληλούια
Όσο άνετα και αν πέρασε το τεστ η Insomniac Games στον τομέα του σεναρίου, αυτό που όλοι περίμεναν να αντικρίσουν ήταν το “καινοτόμο” και γεμάτο δυνατότητες gameplay που τόσο πολύ υπόσχονταν. Ξεκινώντας από την ελεύθερη περιήγησή σας στον όχι και τόσο μεγάλο κόσμο του παιχνιδιού, θα δείτε έναν Spider-Man αέρινο και κολπατζή ακριβώς όπως τον θέλουμε. Πολλοί θα ανυπομονούσαν να ελέγξουν το swinging του παιχνιδιού περισσότερο και από το σύστημα μάχης και με το δίκιο τους, αφού η περιπλάνησή σας στην πόλη, με ιστούς να πετάγονται από δω και από κει, καταλαμβάνει μεγάλο ποσοστό το παιχνιδιού. Σε αυτό, η Insomniac τα πήγε εξίσου καλά. Δεν θα χορτάσετε να κάνετε κωλοτούμπες, να κρεμιέστε, να βουτάτε από κορυφές και να σκαρφαλώνετε στους γιγαντιαίους τοίχους των ουρανοξυστών. Στις άκρες κάθε επιφάνειας σας εμφανίζεται μία ένδειξη που σας επιτρέπει να πιαστείτε και να εκτιναχθείτε, κάνοντας την μετακίνησή σας ακόμα πιο γρήγορη και ικανοποιητική στο μάτι.

marvels spiderman 4
Το επίπεδο ικανοποίησης θα χτυπούσε κόκκινο αν δεν υπήρχαν μικρά προβλήματα με την περίπτωση του περπατήματος στους τοίχους και τα ταβάνια. Μπορεί δηλαδή να γουστάρετε και με το δίκιο σας το να χρησιμοποιείτε τον ιστό σας για να κάνετε βόλτες στον χάρτη του παιχνιδιού, ωστόσο όταν πρέπει να σκαρφαλώσετε ή να κολλήσετε σε κάποιο ταβάνι, εκεί θα βρείτε δυσκολίες στην αρχή, αφού ο χειρισμός του Spider-Man δεν θα είναι τόσο εύκολος, ενώ η υπερβολική ταχύτητα με την οποία διέρχεστε κοντά από τις διάφορες επιφάνειες θα σας μπερδέψει όταν κληθείτε να σταματήσετε ή να πάρετε κάποια απότομη στροφή. Παρόλα αυτά το παιχνίδι διαθέτει challenges που αφορούν αποκλειστικά το swinging και τα κόλπα, επιβραβεύοντάς σας για τις πιρουέτες σας και τα εντυπωσιακά σας tricks. Οι αθεόφοβοι στην Insomniac έχουν προσθέσει και skills που σας δίνουν XP ή ενισχύουν την εμπειρία του όλου swinging δίνοντας έναν ακόμη λόγω να το κάνετε τις μαγκιές που κάθε ελεγκτής του Spider-Man οφείλει να κάνει. Το fast-travel που παρέχεται στα σημεία αναφοράς είναι αστείο και μόνο που υπάρχει. Στο κάτω-κάτω ο χάρτης ως προς το μέγεθος είναι σχετικά περιορισμένος.

Αδιανόητα combos
Τρεις λέξεις είναι αρκετές για να περιγράψουν το σύστημα μάχης του Marvel’s Spider-Man. Ταχύτητα, συνδυασμοί, δημιουργικότητα. Ειλικρινά, τα combos που μπορείτε να εφεύρετε δεν έχουν τελειωμό. Ξεκινώντας από τα βασικά, το τετράγωνο στο χειριστήριο σας εξαπολύει τις βασικές επιθέσεις τις οποίες χρησιμοποιείτε την μία μετά την άλλη και ο Spidey γρονθοκοπεί, κλοτσά και ταλαιπωρεί με κάθε τρόπο τους εχθρούς του προτού τους εξουδετερώσει εντυπωσιακά. Το τρίγωνο από την άλλη εκτοξεύει ιστό προς το μέρος ενός αντιπάλου και βοηθά τον Spider-Man να κάνει ένα εντυπωσιακό άλμα-χτύπημα προς το μέρος του. Οι δύο αυτές επιθέσεις είναι από μόνες τους αρκετές για να παράγετε πολλά combos, το ένα πιο φαντεζί από το προηγούμενο. Μην ξεχνάτε, οι επιθέσεις του Spider-Man διακρίνονται πέραν από τη δύναμής τους και για το στυλ τους.

marvels spiderman 5
Υπάρχει ένας μετρητής ιστού στο πάνω και δεξιά μέρος που σας δείχνει, όπως αντιλαμβάνεστε, το πόσο ιστό έχετε διαθέσιμο για να εκτοξεύσετε με το R1 για να εγκλωβίσετε τους εχθρούς σας και να τους κάνετε ευάλωτους στις επιθέσεις σας και ανήμπορους να αντιδράσουν. Καλώς υπάρχει, γιατί θα παραήταν broken να μην υπάρχει όριο στον ιστό που μπορείτε να πετάξετε, ωστόσο η αναπλήρωσή του είναι αρκετά γρήγορη, ιδίως μετά και το ξεκλείδωμα ορισμένων skills για το βασικό σας gadget. Επιπλέον υπάρχει η εστίαση, μία μεγάλη μπάρα που γεμίζει όσο μοιράζετε φάπες στα θύματά σας, η οποία σας δίνει δύο επιλογές: να την σπαταλήσετε για να αναπληρώσετε ένα ποσοστό της ζωής σας ή να εξαπολύσετε ένα σούπερ τελειωτικό χτύπημα σε slow motion που θα εξοντώσει άμεσα τον εχθρό σας και θα σας αφήσει με το στόμα ανοικτό. Πραγματικά αυτό το είδος επιθέσεων δεν γίνεται ποτέ κουραστικό, ενώ σας ξελασπώνει ενάντια σε δύσκολους και γερούς εχθρούς που φυσιολογικά θα χρειάζονταν αμέτρητα hits για να τους εξουδετερώσετε.

Από τα κρυφά στενά μέχρι την κορυφή ενός μεγάλου ουρανοξύστη οι εχθροί παραμονεύουν. Κάντε την ελέυθερη πτώση σας, ρίξτε τον ιστό σας και αποδείξτε ποιος αραχνάκιας κάνει κουμάντο στην Νέα Υόρκη.

Αμυντικά τώρα, ο Spider-Man διαθέτει το γνωστό spider-sense που του επιτρέπει να αισθάνεται την αύρα και την απειλή των εχθρών του. Έτσι όταν γίνεστε στόχος κάποιας επίθεσης είτε κοντινής είτε από κάποια σφαίρα, βλέπετε μία αύρα γύρω από το κεφάλι του Spider-Man που σας δίνει ένα μικρό περιθώριο να αντιδράσετε πατώντας τον κύκλο. Μέσω αυτού, ο Spider-Man κάνει μία απότομη εφόρμηση προς ένα άλλο σημείο που θα επιλέξετε ξεφεύγοντας από τα πυρά. Παρότι οπτικά είναι αρκετά εντυπωσιακό και αυτό το χαρακτηριστικό, αφήνει ερωτηματικά αφού αν κάποιος πατάει συστηματικά το ίδιο πλήκτρο είναι σχεδόν αδύνατο να δεχτεί ζημιά. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η μάχη είναι εύκολη, κάθε άλλο, αφού το να αποφεύγετε μόνο δεν μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε. Πρέπει επομένως να μάθετε πότε και πώς να αποφεύγετε και πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να πλακώσετε τους αντιπάλους σας με τους καθιερωμένους εντυπωσιακούς τρόπους.

marvels spiderman 6
Όσο προχωράτε στην ιστορία του παιχνιδιού οι εχθροί δυσκολεύουν και οι απαιτήσεις αυξάνονται. Ωστόσο καθετί που πραγματοποιείτε είναι μέρος μίας αποστολής, η διεκπεραίωση της οποίας σας προσφέρει XP και σας ανεβάζει level. Υπάρχουν συγκεκριμένα τα main quests, αρκετά side quests και πάρα μα πάρα πολλά challenges που εκτείνονται σε όλη την επιφάνεια του χάρτη. Κάθε challenge έχει διαφορετική μορφή και σας δίνει διαφορετικά έπαθλα, κυρίως υπό την μορφή εμβλημάτων τα οποία χρησιμοποιείτε στην συνέχεια για να προβείτε σε αναβαθμίσεις. Ο χάρτης γεμίζει από ένα σημείο και μετά με quest spots και collectibles τα οποία παραδόξως είναι εξίσου ευχάριστα και διαθέτουν σχεδόν το ίδιο ενδιαφέρον με τα main quests του παιχνιδιού. Μην υποτιμήσετε καθόλου τα side quests, καθότι η Insominac Games φρόντισε να αποτελούν μία πολύ διασκεδαστική off-story προσθήκη, παρουσιάζοντας με αρκετή ακρίβεια όσα θα ζούσε ο Spider-Man σε καθημερινή βάση, από το κυνήγι κακοποιών μέχρι την βοήθεια παιδιών και ηλικιωμένων.

Ο ορισμός του gadgetάκια
Έχοντας μία δομή που θα μπορούσε κάλλιστα να κατατάξει τον Spider-Man και στην κατηγορία των RPG θα συναντήσετε ένα σωρό από αναβαθμίσεις. Ξεκινάμε από αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους που θα σπεύσουν να αγοράσουν το νέο exclusive της Sony. Την καταπληκτική στολή του Spider-Man. Όπως έγινε γνωστό από τα τρέιλερ, ο Peter δημιουργεί μία νέα στολή με σημαντικές δυνατότητες. Τι; Δεν σας αρέσει η νέα στολή που είδατε; Κανένα πρόβλημα! Η Insomniac Games μερίμνησε και με το παραπάνω για τις στολές του Spider-Man προσφέροντας περισσότερες από 25(!) στολές για να ξεκλειδώσετε παίζοντας το παιχνίδι. Ούτε μικροσυναλλαγές, ούτε τίποτα. Μιλάμε για 25+ στολές, καθεμία με διαφορετικό design. Μερικά σχέδια ενδεχομένως να σας αφήσουν αδιάφορους, όμως σίγουρα θα υπάρξουν και μερικές που θα σας αφήσουν άναυδους.

marvels spiderman 7
Εντάξει, θα υποθέσετε πως είναι 25+ στολές που απλά αλλάζουν την εμφάνιση του ήρωα λειτουργώντας ως cosmetics. Λάθος και πάλι φίλοι μου, αφού κάθε στολή έχει δικό της ability το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην μάχη. Όπως και στην περίπτωση της εστίασης, όσο ρίχνετε ξύλο, κάνετε κόλπα και άλλες δραστηριότητες γεμίζει μία ακόμη μπάρα, αυτή της ικανότητας στολής που όταν ολοκληρωθεί σας επιτρέπει να εξαπολύσετε και να διατηρήσετε για μερικά δευτερόλεπτα το τρελό ability που εμπεριέχει η εκάστοτε στολή. Κοινώς, υπάρχουν ένα μάτσο στολές για να χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με τα γούστα σας, ενώ δεν υπάρχει καμία που αποκτάται με χρήματα, αλλά μόνο παίζοντας και ολοκληρώνοντας αποστολές. Εκτός κι αν είχατε κάνει pre-order το παιχνίδι, κίνηση που θα σας προσφέρει εξαρχής τις Spider-Punk, Velocity και Iron suits. Η τελευταία, είναι τόσο φαντασμαγορική όσο φάνηκε και στην ταινία. Οι στολές έχουν και slots στα οποία μπορείτε να εισάγετε κι άλλες αναβαθμίσεις για να αυξήσετε την συνολική σας δύναμη, άμυνα, απόκρυψη ή διέλευση.

Ένα ακόμη cool feature είναι αν μη τι άλλο τα gadgets. Ο Spider-Man διαθέτει διαφορετικά εργαλεία για εξαπολύει επιθέσεις με τους εκτοξευτές που έχει στους καρπούς του. Έτσι μπορείτε να πετάξετε απλό ιστό, ηλεκτροφόρο, είτε να καλέσετε ένα Spider Drone, το οποίο βγαίνει και σαπίζει στον πόνο τους εχθρούς σας. Όλα αυτά τα εναλλάσσετε εντός μάχης μέσω ενός gadget wheel που θυμίζει ακριβώς αυτό του Ratchet, όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν υπό την εποπτεία της Insomniac Games. Τα gadgets δέχονται και αυτά με την σειρά τους αναβαθμίσεις που μετατρέπουν σημαντικά την χρησιμότητά τους και το πόσο μπορούν να σας διευκολύνουν. Τα υπόλοιπα gadgets πέραν του βασικού εκτοξευτή ιστού έχουν περιορισμένο αριθμό βολών, ωστόσο αναπληρώνεται όταν ολοκληρώνετε επιθέσεις ή όταν φιγουράρετε στην πόλη.

marvels spiderman 8
Στολές και gadgets υποστηρίζουν upgrades και μάλιστα σημαντικά. Τι μας έμεινε; Ο ίδιος ο Spider-Man φυσικά. Μέσα από ένα skill tree 34 ικανοτήτων μπορείτε να ενισχύσετε τις δυνάμεις του Peter ακριβώς με την σειρά που θέλετε, μέχρι ωσότου τα αποκτήσετε όλα και δημιουργήσετε τον απόλυτο υπερήρωα. Όλα τους συνεισφέρουν αρκετά στην συνολική αναβάθμιση του Spider-Man, αφού μπορεί να σας προσφέρει από συντριπτικές επιθέσεις μέχρι και την δυνατότητα να κάνετε τσαλιμάκια στο swinging. Με άλλα λόγια το παιχνίδι σας επιβραβεύει ακόμα και όταν χασομεράτε. Επομένως φροντίστε να αξιοποιείτε καλά τα skill points που κερδίζετε με την άνοδο του επιπέδου σας.

Κρυφός σαν πράκτορας
Ένα στοιχείο από το οποίο θα εκπλαγείτε είναι το stealth κομμάτι για δύο λόγους. Αρχικά ως Spider-Man έχει αποδοθεί άριστα ο τρόπος με τον οποίο ο πρωταγωνιστής προχωρά προσεκτικά και ύπουλα στα ταβάνια των διάφορων χώρων και όταν δεν το περιμένει κανείς, πετάει τον ιστό του και κρεμάει τους ανυποψίαστους εχθρούς του αρκετά ψηλά ώστε να μην γίνει αντιληπτός. Αν είστε αρκετά ικανοί, σε ορισμένα territories που πρέπει να κατακτήσετε, το stealth σύστημα μάχης συνίσταται, αφού προσφέρει έτσι κι αλλιώς ανάλογη ικανοποίηση με το melee combat. Σαν να μην έφτανε αυτό, το παιχνίδι σας επιτρέπει να ελέγξετε και την Mary Jane σε ορισμένα σημεία, η οποία λόγω το ότι δεν βαράει, απλά τρυπώνει σιωπηλά στους διάφορους χώρους τους οποίους θέλει να εξερευνήσει και εσείς τον μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την καθοδηγήσετε με ασφάλεια.

marvels spiderman 9
Συνολικά, το gameplay αφήνει άκρως θετική απήχηση. Από ένα σημείο και ύστερα με τις τόσες αναβαθμίσεις θα εκστασιάζεστε κάθε φορά που βλέπετε ορδές εχθρών να σας πλησιάζουν, εφόσον θα ξέρετε τι τους περιμένει. Υπάρχει τόση ταχύτητα με τον Spider-Man να χώνεται, να βαράει γροθιά στον μπροστινό, να κλωτσάει τον πίσω, να περνάει κάτω από τα πόδια ενός τρίτου και να τους διαλύει όλους μαζί με μία μεγάλη έκρηξη ιστού. Αυτό είναι ένα από τα εκατοντάδες combos που μπορείτε να δημιουργήσετε με δική σας πρωτοβουλία. Βέβαια, αυτή η τακτική διαθέτει και τεράστιο κίνδυνο, αφού μερικοί θα λατρέψουν αυτό το combat system και θα απολαμβάνουν την μάχη, ενώ άλλοι θα κουραστούν από την όλη ταχύτητα και την αλληλουχία επιθέσεων, αποφυγών, εκρήξεων και πάει λέγοντας. Είναι καθαρά θέμα γούστου και προτιμήσεων, ωστόσο πλην μερικών λεπτομερειών, είναι εντυπωσιακό. Όσο εξοικειώνεστε με αυτό, θα αντιλαμβάνεστε όλο και περισσότερο την ποιότητά του, ενώ οι κινήσεις του Spider-Man είναι τρομερές σε σύγκριση με ό,τι έχουμε δει στο παρελθόν. Οφείλουμε να τονίσουμε και την αξιομνημόνευτη υποστήριξη ελληνικής γλώσσας, τόσο στο μενού όσο και στον υποτιτλισμό του παιχνιδιού, πράγμα που σίγουρα θα "λύσει" τα χέρια όσων δεν φημίζονται για τα αγγλικά τους, ιδίως στην εκμάθηση του gameplay.

Ολικός επανασχεδιασμός
Η νέα εμφάνιση του Spider-Man είναι πανέμορφη. Η άσπρη αράχνη που καλύπτει την κατά τα άλλα κόκκινη και μπλε στολή του, είναι κάτι νέο για τον άνθρωπο-αράχνη που διέθετε συνήθως μαύρες πινελιές στο παρελθόν. Όπως είπαμε, αν δεν εντυπωσιάζεστε από αυτή την στολή υπάρχουν πόσες ακόμα διαθέσιμες, μέχρι να βρείτε κάποια που να σας αρέσει. Το design τους είναι εξίσου αξιομνημόνευτο. Κάτι ανάλογο συμβάινει και με την πλειονότητα των υπόλοιπων χαρακτήρων. Ιδίως στις περιπτώσεις των villains, καθένας τους σχεδιάστηκε όσο πιο επιβλητικά γινόταν από την Insomniac Games. Ελαφρώς ξινή αίσθηση αφήνει ο Mr. Negative του οποίου η κακιά μορφή δείχνει πολύ πρόχειρη και σίγουρα θα μπορούσαν να τον παρουσίαζαν εμφανώς καλύτερα. Στα cutscenes πάντως, ειδικά στις περιπτώσεις όπου η κάμερα εστιάζει σε κάποιο χαρακτήρα, αυτό που θα αντικρίσετε είναι συγκλονιστικό, αφού υπάρχει υπερβολική έμφαση στην λεπτομέρεια.

marvels spiderman 10
Ακόμα καλύτερα είναι τα υπόλοιπα οπτικά εφέ που περιλαμβάνει το Spider-Man. Με τον πρωταγωνιστή να χώνεται μέσα σε φλόγες, εκρήξεις, τζάμια, οχήματα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους σας, δεν αποκλείεται να σας σηκωθεί η τρίχα κάγκελο με την εξαιρετική απόδοση των εφέ. Αυτό παρατηρείται και στα πολυάριθμα quick time events του παιχνιδιού που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη σας στα ύψη. Κατά την διάρκεια του gameplay το περιβάλλον είναι πολύ καλά σχεδιασμένο και αρκετά πιστό στην πραγματική εμφάνιση της Νέας Υόρκης. Σας προκαλεί όλο και περισσότερο να απλώσετε τον ιστό σας και να κάνετε βόλτες ανάμεσα στα τεράστια κτίσματα της περιοχής. Δεν είναι τέλειο οπτικά, έχει υποτυπώδεις αστάθειές παρά το ότι τρέχει μόλις στα 30FPS σε 4K ανάλυση, όμως αν παρακολουθείτε στενά τα γεγονότα και τις κινήσεις του Spider-Man θα βγάλετε το καπέλο στην εταιρεία ανάπτυξής του. Αξίζει να σκαρφαλώσετε στην κορυφή του Avengers Tower να βγάλετε μία σέλφι.

Φέρνεις κάτι από Detroit
Άψογη χρήση του soundtrack στα σημεία που το απαιτούσε το νέο PS4 exclusive. Όταν αιωρείστε στο κέντρο της πόλης, ένα ηρωικό κομμάτι αλά Avengers κάλυπτε το background, ενώ όταν κάτι τραγικό συνέβη η μουσική ήταν παραπάνω από ικανή να σας μεταφέρει τον πόνο και τον φόβο που ένιωθε ο Peter στην περιπέτειά του. Και όταν αναρωτηθήκαμε τι μας θυμίζει όλη αυτή η μουσική υπόκρουση, οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι το soundtrack ανέλαβε ο John Paesano, ο καταπληκτικός αυτός συνθέτης που επιμελήθηκε στο παρελθόν την μουσική των Mass Effect: Andromeda και Detroit: Become Human. Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι λιγότερο.

marvels spiderman 11
Το απόλυτο άριστα όμως πηγαίνει στην Insomniac στο κομμάτι του voice-acting. Πρόκειται για μία ασύλληπτη ερμηνεία από πλευράς Yuri Lowenthal που έδωσε στον Spider-Man το ύφος, τον τόνο και το στυλ που του αρμόζει. Υπάρχουν σκηνές, που η ερμηνεία του δεν μπορούσε να συγκριθεί με καμία άλλη στα games των τελευταίων ετών, πράγμα για το οποίο αξίζουν τα εύσημα φυσικά και οι directors του παιχνιδιού, Bryan Intihar και Ryan Smith. Σε πιο μέτρια επίπεδα κινήθηκαν οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές, αφού οι villains τους επισκίασαν και πάλι όντας σαφέστατα πιο ρεαλιστικοί και παθιασμένοι στον ρόλο τους. Για όλα τα άλλα, εκρήξεις, ηχητικά εφέ, διαλόγους και ούτω καθεξής δεν χρειάζεται να εμβαθύνουμε αφού ήταν όλα εξίσου προσεγμένα.

Ο καλύτερος ever
Το Spider-Man των Marvel και Insomniac Games δεν είχε ισχυρό ανταγωνισμό, αφού τα παλαιότερα games της σειράς ήταν πολύ κατώτερα του, πράγμα που το καθιστά μακράν το καλύτερο video game γύρω από τον αγαπημένο αυτόν χαρακτήρα. Δεν είναι τέλειο σε καμία περίπτωση, υπήρχαν πολλές λεπτομέρειες που μπορούσαν να ελεγχθούν περαιτέρω για να τελειοποιηθεί η εμπειρία του, ωστόσο αποτελεί επάξια μία ακόμα καταπληκτική προσθήκη στο ρόστερ των αποκλειστικών τίτλων της Sony. Στο PS4, μπορεί να μην φτάνει τα God of War, Uncharted 4 ή Horizon Zero Dawn, ωστόσο μπορεί να σταθεί με μεγάλη άνεση από κάτω τους και να αποτελέσει ένα εκ των κορυφαίων games που ασχολούνται και πραγματεύονται τις ιστορίες υπερηρώων.

marvels spiderman 12
Η Insomniac Games ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, δημιουργώντας ένα παιχνίδι που κατά διαστήματα μπορεί να εμφανίζεται και καλύτερο από τα προαναφερθέντα μεγαθήρια, ωστόσο υστερεί σε μικρές λεπτομέρειες που βάζουν όρια στην επιτυχία που μπορεί να λάβει. Δύσκολα θα αποκτήσει θέση υποψηφίου στις βραβεύσεις των Games of the Year, ωστόσο δεν είναι διόλου απίθανο. Το σίγουρο είναι πως παρά τα μικρά ελαττώματά του, επιβάλλεται να το δοκιμάσετε αν είστε fan του ίδιου του Spider-Man ή γενικότερα του σύμπαντος της Marvel. Ακόμα και αν δεν έχετε τόση εμπειρία με αυτό, το Spider-Man για το PS4 είναι μία πολύ καλή αφορμή για να ενταχθείτε στο μεγάλο κόσμο που έχει καθιερώσει η Marvel όλα αυτά τα χρόνια.

Θετικά:
- Γρήγορο gameplay με ποικιλία κινήσεων
- Πάνω από 25 στολές με αναβαθμίσεις
- Αμέτρητα skills για να ξεκλειδώσετε
- Εντυπωσιακά οπτικά εφέ
- Καθηλωτικές ερμηνείες
- Καταπληκτικό σενάριο
- Ατελείωτα combos
- Πρωτότυπα gadgets
- Άφθονα quests και challenges

Αρνητικά:
- Ορισμένα σχέδια χαρακτήρων
- Σχετικά μικρός κόσμος
- Περιορισμένο για open world 
- Μικρά προβλήματα στο σκαρφάλωμα και ορισμένα σπάνια bugs

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 8.5
Σενάριο: 9
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.3

Μακράν η καλύτερη περιπέτεια του Spider-Man, με μία πανέμορφη ιστορία, ατελείωτη δράση και άφθονους ιστούς.

Γιάννης Σιδηρόπουλος

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

1 review
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.5(1)
To write a review please register or
Spider-Man
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
 
8.5
Ο Spider-Man είναι ένας από τους παλιότερους ήρωες της Marvel και από τους λίγους που είναι ακόμη διάσημος μετά από τόσα χρόνια από την δημιουργία του. Το Spider-Man φέτος πήγε αρκετά καλά σε θέμα πωλήσεων από τα παλιότερα παιχνίδια της σειράς κάτι που δεν το περίμενε κανείς, παρόλο που οι ταινίες του Spider-Man πηγαίναν καλά τα παιχνίδια δεν πηγαίναν καθόλου καλά γιατί άμα δούμε τα στατιστικά από τα παλιότερα παιχνίδια της σειράς θα δούμε μεγάλη διαφορά στους αριθμούς πωλήσεων, ίσως αυτό να οφείλεται στην τελευταία ταινία της Marvel το "Infinity War" που έδειξε τον Spider-Man να πρωταγωνιστεί στην ταινία.

Στο νέο παιχνίδι της Insomniac Games θα δούμε τον πρωταγωνιστή εντελώς διαφορετικό από αυτά που ξέραμε τόσα χρόνια. Στο νέο παιχνίδι θα δούμε έναν Peter Parker στα 23 του να δουλεύει στην κανονική του ρουτίνα ως βοηθός ενός επιστήμονα σε ένα εργαστήριο αλλά με το που ακούσει της σειρήνες των περιπολικών η δουλεία του ως Spider-Man ξεκινάει όπως ξεκινάει και μια νέα περιπέτεια για εσάς παίζοντας το παιχνίδι.

Σε θέμα με τα παλιότερα παιχνίδια της σειράς, στο νέο παιχνίδι θα δούμε ατελείωτα combos μιας και όσο παίζεται το παιχνίδι ξεκλειδώνετε νέες ικανότητες. Όσο αναφορά την άμυνα ο Spider-Man διαθέτει το spider-sense που αισθάνεται την αύρα και την απειλή των εχθρών του. Δηλαδή όταν σας πλησιάζει κάποιος με στόχο επίθεσης, βλέπετε μία αύρα γύρω από το κεφάλι του Spider-Man με αποτέλεσμα να έχετε την δυνατότητα να αντιδράσετε πατώντας τον κύκλο.
Report this review Comments (0) | Was this review helpful?

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 Efane (Level 24) 04/09/2018 18:31
Πολύ αναλυτικό άρθρο, συγχαρητήρια! Ο Spider man μας είχε απογοητεύσει σε παλιότερα games που περνούσαν αδιάφορα. Χαίρομαι πολυ που η Insomniac κατάφερε και ανέβασε τον πήχη καθώς είναι μια εταιρεία που πάντα συμπαθούσα. Η διαφορετική ιστορία που έχει γράψει είναι απο μόνη της πρόκληση στο να παίξεις το νέο Spider man. Η ανάλυση που έγινε απο τον Γιάννη με τόσο πλούσια στοιχεία μας ωθεί στο να παίξουμε το νέο τίτλο της Insomniac!!!
#2 akiszax (Level 21) 04/09/2018 18:42
Εντυπωσιακό και αναλυτικό άρθρο, συγχαρητήρια και από έμενα. Αρκετά πράγματα έχει καλύψει ο efane, οτι άφορα το Review τα αναφέρει όλα ο Γιάννης. Κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω το game να σας πω και την δίκη μου γνώμη.
#3 ChicoPudding (Level 10) 04/09/2018 19:06
"Πάντα οι ταινίες του Spider-Man είχαν απήχηση, πράγμα που δεν ισχύει και για τα video games αφού κανένα παιχνίδι γύρω από τον αγαπημένο αυτό χαρακτήρα, δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια."

Me, an intellectual:
#4 JaGuAr (Level 30) 04/09/2018 20:47
Quoting ChicoPudding:
"Πάντα οι ταινίες του Spider-Man είχαν απήχηση, πράγμα που δεν ισχύει και για τα video games αφού κανένα παιχνίδι γύρω από τον αγαπημένο αυτό χαρακτήρα, δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια."

Me, an intellectual:

Καταλαβαίνω το point σου και ήμουν σίγουρος ότι κάποιος θα το σχολίαζε, αλλά μιλάω πάντα για κριτικές και απήχηση και όχι για το αν και πόσο αγαπήθηκε από τον κόσμο. Το Spider-Man 2 ήταν ανώτερο, αλλά δεν ήταν τίποτα το τρομερό κατά την άποψή μου. Ιδίως για εσάς που αγαπήσατε το 2, το καινούριο είναι ό,τι χρειάζεστε! :)
#5 Parou (Level 20) 05/09/2018 05:57
Είμαι μεγάλη fan του spiderman είτε σε ταινίες,comic ή videogames προσωπικά μου άρεσε το spiderman 3 σε ps2 ... αναμένω με αγωνία να παίξω το καινούργιο game
#6 Blood Prince (Level 30) 05/09/2018 15:07
Εγώ προσωπικά δεν είμαι fan του Spiderman αν εξαιρέσουμε τα παιδικά μου χρόνια. Εχω δει την πρόσφατη κινηματογραφική ταινία αλλά δεν ενθουσιάζομαι και με βάση τα αρνητικά που διαβάζω απορώ γιατί έχει δημιουργήσει τόσο ντόρο.Αυτό που με δυσαρεστεί είναι πως πρόκειται για έναν από τους τελευταίους τίτλους που κυκλοφορούν στο PS4 πριν μπούμε στην νέα γενιά.
#7 Astro (Level 19) 05/09/2018 17:44
Εντυπωσιακό και αναλυτικό άρθρο, συγχαρητήρια.
#8 +1 DimutriKs (Level 16) 06/09/2018 03:19
Quoting Blood Prince:
Εγώ προσωπικά δεν είμαι fan του Spiderman αν εξαιρέσουμε τα παιδικά μου χρόνια. Εχω δει την πρόσφατη κινηματογραφική ταινία αλλά δεν ενθουσιάζομαι και με βάση τα αρνητικά που διαβάζω απορώ γιατί έχει δημιουργήσει τόσο ντόρο.Αυτό που με δυσαρεστεί είναι πως πρόκειται για έναν από τους τελευταίους τίτλους που κυκλοφορούν στο PS4 πριν μπούμε στην νέα γενιά.


Έχει ψωμί ακόμα το καραβάνι των exclusives
Days Gone
Ghost of Tsushima
The Last of Us Part II
Death Stranding
Και πολλά ακόμα μικρότερες επιλογές, play link, psvr κλπ
Και τα console exclusives (με βάση τα ως τώρα δεδομένα) όπως το red dead redeption 2, Spyro The Dragon Trillogy Remaster κα.
Και αν δεν έχεις δυνατό pc από 3rd party υπάρχει για την επόμενη 2ετία τουλάχιστον πολύ πράμα και μην ξεχνάμε και όσα exclusive έχουν βγει ως τώρα...
Για το spider-man αν και δεν φτάνει τα παιχνίδια goty προσωπικά με έχει κεντρίσει άσχημα και θα το τσιμπήσω μάλλον black friday. Από την insomaniac μου έχουν κάτσει πολύ καλά τα παιχνίδια της και ιδιαίτερα το τελευταίο ratchet & clank.
#9 Blood Prince (Level 30) 12/09/2018 17:00
Quote:
Έχει ψωμί ακόμα το καραβάνι των exclusives
Days Gone
Ghost of Tsushima
The Last of Us Part II
Death Stranding
Και πολλά ακόμα μικρότερες επιλογές, play link, psvr κλπ
Και τα console exclusives (με βάση τα ως τώρα δεδομένα) όπως το red dead redeption 2, Spyro The Dragon Trillogy Remaster κα.
Και αν δεν έχεις δυνατό pc από 3rd party υπάρχει για την επόμενη 2ετία τουλάχιστον πολύ πράμα και μην ξεχνάμε και όσα exclusive έχουν βγει ως τώρα...
Μακάρι γιατί από PC δεν πάω καθόλου καλά.Μπορώ να παίξω παιχνίδια γενιάς PS3 στο PC.

BTW Οταν έγραψα τελευταία κινηματογραφική ταινία εννοούσα την The Amazing Spiderman 2 2014 αλλά τώρα έχω πωρωθεί να δω την The Avengers Infinity War.

Οσον αφορά το παιχνίδι επειδή έχει δημιουργήσει αρκετό ενθουσιασμό θα δω gameplay σίγουρα ώστε να έχω μια πρόσθετη εικόνα πέρα από το review.
#10 dimas.fk19 (Level 12) 12/09/2018 22:19
Το καινούργιο spiderman είναι απλά όμορφο!
#11 KingLoi (Level 23) 26/09/2018 17:17
Ο Spider-Man είναι ένας από τους παλιότερους ήρωες της Marvel και από τους λίγους που είναι ακόμη διάσημος μετά από τόσα χρόνια από την δημιουργία του. Το Spider-Man φέτος πήγε αρκετά καλά σε θέμα πωλήσεων από τα παλιότερα παιχνίδια της σειράς κάτι που δεν το περίμενε κανείς, παρόλο που οι ταινίες του Spider-Man πηγαίναν καλά τα παιχνίδια δεν πηγαίναν καθόλου καλά γιατί άμα δούμε τα στατιστικά από τα παλιότερα παιχνίδια της σειράς θα δούμε μεγάλη διαφορά στους αριθμούς πωλήσεων, ίσως αυτό να οφείλεται στην τελευταία ταινία της Marvel το "Infinity War" που έδειξε τον Spider-Man να πρωταγωνιστεί στην ταινία.

Στο νέο παιχνίδι της Insomniac Games θα δούμε τον πρωταγωνιστή εντελώς διαφορετικό από αυτά που ξέραμε τόσα χρόνια. Στο νέο παιχνίδι θα δούμε έναν Peter Parker στα 23 του να δουλεύει στην κανονική του ρουτίνα ως βοηθός ενός επιστήμονα σε ένα εργαστήριο αλλά με το που ακούσει της σειρήνες των περιπολικών η δουλεία του ως Spider-Man ξεκινάει όπως ξεκινάει και μια νέα περιπέτεια για εσάς παίζοντας το παιχνίδι.

Σε θέμα με τα παλιότερα παιχνίδια της σειράς, στο νέο παιχνίδι θα δούμε ατελείωτα combos μιας και όσο παίζεται το παιχνίδι ξεκλειδώνετε νέες ικανότητες. Όσο αναφορά την άμυνα ο Spider-Man διαθέτει το spider-sense που αισθάνεται την αύρα και την απειλή των εχθρών του. Δηλαδή όταν σας πλησιάζει κάποιος με στόχο επίθεσης, βλέπετε μία αύρα γύρω από το κεφάλι του Spider-Man με αποτέλεσμα να έχετε την δυνατότητα να αντιδράσετε πατώντας τον κύκλο.
#12 nikostopaoki (Level 1) 29/11/2018 17:08
Πολυ το ωραιο review σου Γιαννη μπραβο ! Τρομερο παιχνιδι
Score 8.3
8.64 User Score
(14 votes )
User Reviews 8.5
Genre: Action-Adventure
Developer: Insomniac Games
Publisher: Sony Interactive Entertainment
Διάθεση: Sony Hellas (210-6782000)
Players: 1
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 7/9/2018
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν. (VIEW ALL)
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

2.
Diablo IV   (8.5)
3.
Final Fantasy XVI   (8.5)
6.
7.
Hogwarts Legacy   (0.5)
8.
eFootball 2023   (5.0)
9.