Reviews FIFA 16
Comments (19)

FIFA 16 Hot

FIFA 15 Legendary DLC

https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/c3/6d/9d/fifa-16-box-65-1443240546.jpg
  • Review
  • News
  • Forum
  • Images
  • Videos
  • User Reviews

FIFA 15 Legendary DLC. 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες διαφόρων ιδιόμορφων sequels από πλευράς Electronic Arts, τα οποία μας έκαναν να αναρωτηθούμε τι πραγματικά είχαν στο μυαλό τους οι developers όταν τα δημιουργούσαν. Sequels που εντυπωσίασαν ή απογοήτευσαν, reboots που συζητήθηκαν και το Fifa να βρίσκεται εκεί. Κάθε χρόνο πιστό στο ραντεβού του, ως το μόνο ετήσιο…“sequel” της EA Sports.

Είναι να αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να περιμένει από το Fifa 16 όταν στα περισσότερα τρέιλερ έχει διαφημιστεί το γυναικείο ποδόσφαιρο. Ξέρουμε ότι το Fifa πρωτοπορεί, καθώς πρώτο εισήγαγε στα ποδοσφαιράκια το 11vs11, το Manager mode, αργότερα το Ultimate Team και το Pro Clubs. Το θέμα είναι όμως…που το πάει φέτος η EA; Θα βάλει τις γυναίκες να παίξουν ποδόσφαιρο; Μήπως τελικά το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν το βλέπουν καν οι γυναίκες, παρά μόνο συγγενείς και φίλοι; Έχει κάτι ουσιαστικό το νέο Fifa; Πολλά τα ερωτήματα, ακολουθούν οι απαντήσεις.

image

Το νέο περιεχόμενο
Ας ξεκινήσουμε από τα οφθαλμοφανή. Το Fifa 16 περιλαμβάνει ελάχιστες διαφορές στα πρωταθλήματα. Με 30 λίγκες και πάνω από 650 ομάδες θα σας δώσει μια ευρεία γκάμα επιλογής παικτών. Όσον αφορά στο γυναικείο ποδόσφαιρο, έχουν προστεθεί 14 εθνικές ομάδες γυναικών, εκ των οποίων Αμερική και Γερμανία αποτελούν υπερδυνάμεις. Μπορείτε να παίξετε φιλικό ή τουρνουά μόνο μεταξύ γυναικείων ομάδων και όχι με τις αντρικές.

Στις ελληνικές ομάδες συγκαταλέγονται Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, ενώ όσον αφορά τα modes δεν έχουμε κάποια αλλαγή, πέρα από το Draft mode, που στην ουσία αποτελεί submode του Ultimate Team. Πρακτικά σας επιτρέπει να φτιάξετε μια εικονική ομάδα στο Ultimate Team, επιλέγοντας ανάμεσα σε πέντε συστήματα και ανάμεσα σε πέντε διαθέσιμους παίκτες παγκόσμιας κλάσης ανά θέση. Ακόμη, συναντάμε 78 γήπεδα, 50 εκ των οποίων πραγματικά. 

Μία ταχύτητα πάνω
Η πρώτη σας αίσθηση όταν πιάσετε την τελική έκδοση του Fifa 16, είναι ότι οι παίκτες τρέχουν στο γήπεδο ένα μικρό κλικ πιο γρήγορα από το Fifa 15. Η διαφορά ίσως φανεί μόνο στους πιο έμπειρους, ωστόσο η EA θέλησε κατά κάποιο τρόπο να δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα και ρυθμό στο παιχνίδι σας, ώστε να μείνετε προσηλωμένοι περισσότερο.

Την μεγαλύτερη εντύπωση μου την έκανε το A.I.. Αν επιχειρήσετε να παίξετε στο Legendary επίπεδο δυσκολίας τότε θα αντιμετωπίσετε μία ικανότατη engine. Η CPU σας πιέζει παντού, ακόμα και στην περιοχή σας αν δει ότι κινδυνεύει να χάσει ένα ματς. Επιχειρεί διαρκώς συνεχόμενες πάσες ή αλλαγές παιχνιδιού με στόχο να βρει κενούς χώρους. Δεν έχουμε το τραγικό φαινόμενο του Fifa 15, όπου ένας παίκτης έπαιρνε την μπάλα και την κουβαλούσε 100 μέτρα. Εδώ στις κινήσεις της η A.I. τις περισσότερες είναι αλάνθαστη και ξέρει να μαρκάρει καλά.

image

Οι τερματοφύλακες ευτυχώς έχουν βελτιωθεί σε σύγκριση με πέρυσι, όπου πραγματοποιούσαν τραγικά λάθη. Στον αντίποδα, οι διαιτητές έχουν και πάλι κάποια θέματα. Ναι μεν, οι διαιτητικές αποφάσεις όταν η μπάλα βγαίνει εκτός (πλάγιο ή κόρνερ) είναι σωστές, αλλά στο θέμα των φάουλ υπάρχουν τα κλασικά προβλήματα που ανεχτήκαμε επί ένα χρόνο. Οι διαιτητές σφυρίζουν κάτι ανύπαρκτα φάουλ ή πέναλτι με την απλή σωματική επαφή. Έπεσα θύμα των πέναλτι ακόμα και σε περιπτώσεις όπου είχα αφήσει το controller κάτω και πληκτρολογούσα κάτι στον υπολογιστή, όταν είδα να σφυράει ο διαιτητής επειδή ο αντίπαλος επιθετικός πήγε και έπεσε πάνω στο γόνατο του αμυντικού μου που έλεγχε…η CPU!

Αν παραβλέψουμε τον κάκιστο υπολογισμό των φάουλ, το ταχύτερο παιχνίδι και η άνοδος του A.I. σας εξαναγκάζει να παίξετε σε πιο γρήγορους ρυθμούς, με την μπάλα να φεύγει με τη μία και προωθημένες μπαλιές όπου χρειαστεί. Το Fifa 16 προσπαθεί να επιβάλει τον ρυθμό του και στους νέους παίκτες μέσω του Trainer, ενός στρογγυλού κύκλου με ενδείξεις που ενεργοποιείται όποτε το θέλετε και δείχνει σε αρχάριους παίκτες τι θα πρέπει να πατήσουν ενώ έχουν την μπάλα στα πόδια τους. Πέραν του ότι σε συνωστισμούς πολλών παικτών δεν θα βλέπετε ποιος είναι δίπλα σας, πρακτικά είναι μη χρηστικό γιατί δεν περιλαμβάνει κόλπα όπως προωθημένες πάσες, σκαφτές μπαλιές ή ντρίπλες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έτσι Fifa λίγοι θα καταφέρουν να μάθουν σωστά.

image

Μια σημαντική αλλαγή στο φετινό Fifa είναι η Driven pass. Πατώντας R1 + X (αν βάλατε το Sprint στο R1 όπως οι περισσότεροι από εμάς τότε R2 + X), εκτελείτε μία “καρφωτή” πάσα που φεύγει με μεγάλη δύναμη και πιο γρήγορη κίνηση του ποδιού. Η ταχύτερη εκτέλεσή της βοηθάει ώστε οι παίκτες σας να προλαβαίνουν να δώσουν την μπάλα πριν πέσει ο αντίπαλος πάνω τους και την ανακόψει.

Στις ντρίπλες συναντάμε το πολυδιαφημισμένο no touch dribbling, παραλλαγή ήδη υπάρχουσας ντρίπλας, με την διαφορά ότι εδώ κάνετε προσποίηση σε ολόκληρο το κορμί σας ενώ κρατάτε την μπάλα. Εκτελείται με L1+αριστερό analog stick ή L1+R2 και αριστερό analog σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε ακόμη μεγαλύτερη προσποίηση με όλο σας το σώμα.

Παρά το ασυναγώνιστο A.I., το FIFA 16 δεν έχει να επιδείξει αξιοσημείωτες αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Όταν οι γυναίκες παίζουν μπάλα…
Οι φίλοι μας οι Βρετανοί που καθιέρωσαν το ποδόσφαιρο, απαγόρευσαν στις γυναίκες να παίζουν μπάλα στη Μ. Βρετανία μέχρι…το 1971 όταν καθιερώθηκε η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Γυναικών. Σήμερα το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία θεαματικό όσον αφορά στις εθνικές ομάδες γυναικών. Σε κάθε χώρα υπάρχουν πρωταθλήματα και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα τρεις κατηγορίες. Το ότι εμείς δεν το βλέπουμε είναι άλλο θέμα.

image

Στο Fifa 16 οι 14 κορυφαίες εθνικές ομάδες γυναικών στον κόσμο, στις οποίες δεν συγκαταλέγεται η δική μας (διότι απλά δεν είναι στις κορυφαίες), διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε φιλικούς αγώνες ή σε παγκόσμιο τουρνουά γυναικών. Εντύπωση προκαλεί το motion capturing, καθώς χρησιμοποιήθηκαν επαγγελματίες αθλήτριες, ώστε οι κινήσεις τους να απεικονίζονται σωστά και να διαφέρουν από αυτές των ανδρών.

Το επίπεδο μπάλας που παίζεται δεν αποδίδει πλήρως τα ratings. Οι γυναίκες έχουν την δικιά τους κλίμακα με άριστα το 100, συνεπώς μία επιθετικός με 86 Rating μπορεί να ισοδυναμεί με επιθετικό ανδρικής ομάδας που έχει σχεδόν…το μισό rating. Βάση της δυναμικής τους, οι γυναίκες δεν έχουν την τεχνική των ανδρών και δεν είναι τόσο γρήγορες. Η διαφορά επιπέδου ανάμεσα σε ορισμένες εθνικές γυναικών είναι εμφανής, καθώς η Γερμανία και η Αμερική έχουν τις καλύτερες και τις πιο γρήγορες παίκτριες. Αλλά σε τόσο χαμηλό επίπεδο και με αυτά τα τρεξίματα, οι όποιες διαφορές φαίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Πάντως στους τερματοφύλακες οφείλω να ομολογήσω ότι η αγαπημένη μου Hope Solo “κατεβάζει ρολά” σαν σε προπόνηση.

Η engine δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα σε σύγκριση με πέρυσι. Οι οπτικές αλλαγές εστιάζουν κυρίως στο user interface, που έχει αποχρώσεις του μπλε και του λευκού (ενίοτε γκρι και γαλάζιο). Το τελικό αποτέλεσμα ναι μεν μοιάζει πιο σύγχρονο, αλλά εν τέλει κουράζει στο μάτι όσον αφορά στο Ultimate Team. Στο αγαπημένο online mode πολλών χρηστών, έχουν προστεθεί πολλά παραπανίσια μενού και το πιθανότερο είναι ότι θα καταλήξετε να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο.

image

Στο σχολιασμό, οι Martin Tyler και Alan Smith, έχουν νέες ατάκες για να πουν, τόσο για το γυναικείο ποδόσφαιρο, όσο και για ειδικές περιστάσεις. Για παράδειγμα αν αποκτήσετε νέο παίκτη στο Manager mode, θα υπάρχουν σχόλια για το ντεμπούτο του, την απόδοσή του κ.ο.κ. Φανταστείτε την χαρά μου όταν έχω φέρει στην Manchester City τον Bale και τον Aubameyang.

Are you skilled enough;
Στην προπόνηση έχει προστεθεί μια ευρεία γκάμα από Skill games, για ξεχωριστές δραστηριότητες όπως πάσες, σουτ, ντρίπλες κτλ. Τα Skill games αξιοποιούνται και στο Manager mode στην πιο εξελιγμένη μορφή τους. Εκεί, καλείστε να ολοκληρώσετε Skill games επιλέγοντας μέχρι πέντε παίκτες, με στόχο να τους προπονήσετε και να αυξήσετε τα στατιστικά τους και κατ’ επέκταση το συνολικό rating τους. Ορισμένα Skill games του Manager mode θα αποτελέσουν πρόκληση για εσάς, δίχως αμφιβολία.

image

Online…της υπομονής
Από τις πρώτες κιόλας ώρες, οι servers του Fifa 16 ήταν υπερφορτωμένοι, κάτι που συνεχίζει μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται το review. Πολλοί από εμάς δεν μπορούσαμε καν να βρούμε αντίπαλο στο Ultimate Team, κάτι που λύνεται με restart του router (και κλείσιμο της κονσόλας για σιγουριά). Η EA Sports δεν έκανε καθόλου καλό ξεκίνημα φέτος στο online multiplayer κομμάτι.

Το Ultimate Team μπορεί να απέκτησε ένα Draft mode, στο οποίο τεστάρουμε εκτενώς μεγάλους παικταράδες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου παίζοντας με άλλους χρήστες, αλλά στον πυρήνα του δεν έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι. Γεγονός είναι επίσης ότι σε αγώνες 1v1, υπάρχει αισθητό lag, ανάλογα με την περίπτωση που θα τύχετε.


Στο Pro Clubs παραμένει επίσης αυτούσιο και εδώ οφείλουμε να πούμε ότι ακόμα και σε αγώνες 6, 8 και 10 παικτών, υπήρχε πολύ έντονο lag, σε σημείο που να καθιστά το παιχνίδι…unplayable. Οι developers θα έπρεπε να είχαν δώσει μεγαλύτερη βάση στους servers από πέρυσι, όταν πολλοί βετεράνοι τους κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για τα θέματα που υπήρχαν. Ευτυχώς που μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίσαμε disconnections, παρά μόνο καθυστερήσεις στην κίνηση των παικτών. 

Μπαλίτσα και γρήγορα
Η ετήσια επένδυση των οικονομιών μας στο Fifa είναι θεωρητικά ότι πιο οικονομικό, καθότι μας κρατάει…για μία σεζόν. Ωστόσο, σε περίπτωση που αποκτήσατε πρόπερσι το Fifa 14 σε PS4 και Xbox One τότε είχατε λιγότερους λόγους να αγοράσετε το Fifa 15 και ακόμη λιγότερους για το Fifa 16.

image

Οι πιο αξιοσημείωτες προσθήκες του Fifa 16 είναι το επιθετικό A.I. που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι “γυαλίζει το μάτι” των αντιπάλων σου, η driven pass, άντε και το one touch dribbling. Είναι επίσης ωραίο να θαυμάζει κανείς ορισμένες παίκτριες των εθνικών ομάδων γυναικών αλλά όχι να παίζει μαζί τους. Άλλωστε ποιος ασχολείται με φιλικά και τουρνουά με την CPU;

Η όποια προσπάθεια εισαγωγής νέων χαρακτηριστικών στο Fifa 16 δεν το ανεβάζει στην εκτίμησή μας στο βαθμό που θα έπρεπε, διότι αντισταθμίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την τραγική διαιτησία στο collision detection και από τους προβληματικούς servers που με τόσο lag επιβραβεύουν τον πιο τυχερό κι όχι τον πιο ικανό. Οι βετεράνοι της σειράς ίσως ασχοληθούν λίγο με το Draft mode, πάντως σίγουρα δεν θα παίξουν πολύ με τις γυναικείες εθνικές, ούτε θα ενεργοποιήσουν το Trainer που δεν έχει να προσφέρει σχεδόν τίποτα. Η αντοχή του νέου Fifa παραμένει τεράστια, αλλά στόχος της EA Sports πρέπει να είναι το πώς θα βελτιώσει τα προβλήματα που ήδη έχει κι όχι το πόσα θα επενδύσει στο marketing.

Θετικά:
- Το καλύτερο A.I. που έχετε αντιμετωπίσει
- 14 εθνικές ομάδες γυναικών με ξεχωριστό motion capturing
- Περισσότερα γήπεδα και δικαιώματα σε άφθονα πρωταθλήματα
- Ατελείωτα Skill Games και Training στο Manager Mode
- Ταχύτερο σε ρυθμό
- Driven ground pass και no touch dribbling
- To FIFA Ultimate Team Draft mode
- Μεγάλη αντοχή

Αρνητικά:
- Οι νέες αλλαγές είναι λίγες
- Το lag στους servers
- Αστεία φάουλ και πέναλτι
- Το user interface στο Ultimate Team δεν βλέπεται

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 9
Γενικά: 8.4

Περιέχει...ωραίες προσθήκες αλλά και ορισμένες παθογένειες του παρελθόντος.

Μάνος Γρυπάρης

User reviews

There are no user reviews for this listing.

 

Images   VIEW ALL

NEWS   VIEW ALL

No News

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 -2 Nocturne (Level 13) 26/09/2015 12:07
Ωραιο review Mανο. Noμιζω ομως οτι το φετινο Pro ειναι ενα κλικ πιο πανω και γι αυτο θα το προτιμησω. Αν βγει σε καποιο discount θα το τσιμπήσω σιγουρα.
#2 Aman (Level 16) 26/09/2015 12:15
Μιλώντας καθαρά έχοντας παίξει μόνο το demo θα πω ότι η ΕΑ κάνει κάθε χρόνο πολύ μικρά και ασφαλή βήματα, σε μια πετυχημένη μηχανή 7 ετών, η οποία όμως έχει ήδη παλιώσει. Το FIFA πλέον "φωνάζει" ότι θέλει ανανέωση, σε motion capture, μηχανή γραφικών, παντού. Το να κουβαλάς animation από το Fifa 09 και να τα γαρνίρεις με νέα, όπως και να προσθέτεις ένα ambient occlusion και φανέλες που ανεμίζουν, δεν φτάνουν για να χαρακτηριστεί ένα παιχνίδι Next-gen.
Σαφώς πετυχημένη συνταγή εδώ και χρόνια, αλλά θέλουμε κάτι καινούριο.
#3 abtr (Level 10) 26/09/2015 13:06
Περίμενα ποιο χαμηλή βαθμολογία ίσως αυτό είναι μια ελπίδα του συντάκτη και όλων μας ότι θα διορθωθούν τα κάλπικα πέναλτι ε ΕΑ; Εδώ και μια βδομάδα που παρακολουθώ τα streams όλοι πέφτουν θύματα των διαιτητών, δεν μπορεί σε ένα game ποδοσφαίρου να νικάς η να χάνεις με τέτοιο σάπιο τρόπο, 70 ευρω δίνουμε τι σκ@##α.
Το πρόβλημα με τα πέναλτι είναι βελτιωμένο από πέρσι που ακόμα και το τζαρτζάρισμα το σφύριζε, αλλά δεν παίρνω και όρκο. Το ποιο αστείο πέναλτι που έχω δει ειναι ο επιθετικός να κλωτσάει στο κεφάλι τον αμυντικό. Μάλλον δεν ξέρουν στην ΕΑ ότι υπάρχει και στο ποδόσφαιρο το επιθετικό φαουλ. :P
Άλλο ένα που έχω παρατηρήσει είναι οι χαμηλές πάσες με το Χ σε μια απόσταση από την άμυνα ως το κέντρο (και ποιο κοντα) είναι ποιο εύκολο να τις χάσεις γιατί οι αμυντικοί πάνε ποιο γρήγορα στην μπάλα σε αντίθεση με τον αποδέκτη οποίος δεν κάνει κίνηση και απλώς περιμένει. Ο καλύτερος τρόπος να βγάλεις την μπάλα από την άμυνα με σίγουρες μπαλιές είναι από τα πλάγια η με κοντινές πάσες, Δεν ξερω αν το εχεις παρατηρησει αυτό Μανο.
Αντε και από Τριτη που θα το παρω και εγω θα παιξουμε ένα Ολυμπιακός-Πανα θηναϊκός τι πας και μου παίζεις με την CPU ντροπη :D
#4 -1 Akis 7 (Level 20) 26/09/2015 17:04
Συμφωνω με το αρθρο και πιστευω φετος νικαει ευκολα το Pro.
To εχω ξαναπει,το Fifa εδω και 4 χρονια ειναι το ιδιο παιχνιδι κια εφτασε στο απογειο του με το 14 που ηταν πραγματικα πολυ καλο.
Τωρα οι γυναικειες ομαδες ειναι μια καλη προσθηκη αλλα τιποτα ιδιαιτερο αφου σημαντικα πραγματα δεν εχουν αλλαξει η εχουν χειροτερεψει κιολας....
#5 ReputGlory1 (Level 4) 26/09/2015 17:54
Απο το να έχω τις μεταγραφές του καλοκαιριού τέλος Οκτώβρη καλό είναι και αυτό... Αντε γεια ΚΟΝΑΜΙ.
#6 +2 Placebo Effect (Level 15) 26/09/2015 20:13
Πολυ καλο για αλλη μια φορα παρα τα μικροπροβληματα του. Βεβαια οποιος εχει τα προηγουμενα δεν χανει και πολλα πραγματα αλλα για τους νεους ειναι μαλλον το καλυτερο ποδοσφαιρακι.
#7 Tas13 (Level 14) 27/09/2015 01:10
Φέτος θα γίνει μεγάλη κόντρα αλλά μόνο στην Ελλάδα.Αδιαφορώ για το τι γράφουν τα ξένα reviews που έβγαλαν καλύτερο το Pro γιατί οι βαθμολογίες που παίρνει είναι επιβράβευση της Konami που έφτιαξε το gameplay.Κατά τα άλλα όταν το gameplay στο Fifa είναι πιο γρήγορο,όταν πάσες και σουτ είναι πιο ρεαλιστικά κι όταν υπάρχει το Ultimate team για ποιο λόγο ρε παιδιά να πληρώσω το Pro;Συμφωνώ με το review Μάνο όπως και ότι η διαιτησία δεν παλεύεται ακόμα και στην πιο ελαστική της έκδοση.
#8 Drake77 (Level 10) 27/09/2015 11:14
Ωραιο το review σου Μανο!Εγω για αλλη μια χρονια θα προτιμησω το fifa.Γιατι?Γιατ ι ειδα διαφορα στο gameplay στα σημεια που ηθελα να δω απο το περσινο.Πιο ρεαλιστικα σουτ και γενικα κινηση της μπαλας,καλυτερο ι και πιο ρεαλιστικοι τερματοφυλακες, πιο γρηγορο κ.λ.π.Οταν μου δινει με ολα τα δικαιωματα το κορυφαιο πρωταθλημα(Αγγλ ικο),εχει επιπλεον γηπεδα(μεχρι και της portsmouth που ειναι στην τελευταια κατηγορια της Αγγλιας),δικαιω ματα bundesliga,εκπλ ηκτικο manager mode και σχολιασμο *(Για τις μεταγραφες σχολιαζαν και στο περσινο fifa).Το μονο κακο ειναι η αφαιρεση του Jeff Stelling απο την εναρξη του αγωνα στο σχολιασμο.Πραγμ ατικα το pro ειναι καλο φετος αλλα περα απο τα γραφικα που ειναι ανωτερα του fifa υστερει σε ολα τα αλλα.
#9 supermario644ever (Level 20) 27/09/2015 13:42
Πολύ καλό το review αλλά φέτος θα παίξω pro
#10 +3 Yiannis-7- (Level 6) 27/09/2015 18:28
Ωραίο το Review για το καλύτερο ποδοσφαιράκι ΚΑΙ φέτος.....!

Παρατήρησα ότι έχει γίνει τρομερά πιο δύσκολο φέτος το να πετύχεις γκολ, θέλει πολλές πάσες να προσπαθείς να ανοίγεις την άμυνα για να κάνεις φάση μέσα από τη περιοχή.

Οι τερματοφύλακες έχουν γίνει πιο καλοί στις τοποθετήσεις τους και το να βάζεις γκολ έχει μια όμορφη αίσθηση ότι επιτέλους τα κατάφερες να ανοίξεις το σκόρ ή να ισσοφαρίσεις ή να κάνεις την ανατροπή!!!

Το πρόβλημα θεωρώ ότι είναι στο FUT που κάνεις αρκετά λεπτά να βρείς αντίπαλο όπου μερικές φορές καταντάει εκνευριστικό.

Επειδή υπάρχει και το υποτιθέμενο αντίπαλο δέος που λέγεται PRO, μπορώ να πω ότι μετά από μια ολόκληρη μέρα παίζοντας το συγκεκριμένο παιχνίδι κατάλαβα σε ποιές ηλικίες αναφέρεται....κ άτω από 13-14 σίγουρα....Όποι ος δεν έχει παρατηρήσει ότι τα γκόλ μπαίνουν πανεύκολα τότε οκ μάλλον του αρέσουν τα σκόρ 6-5, 5-0 και γενικά σκόρ πάνω από 5 γκολ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.....

ΥΓ. Για μια ακόμα χρονια το fifa κερδίζει χαλαρά το έπαθλο του καλύτερου εξομοιωτή ποδοσφαίρου μακράν!!!!

ΤΕΛΟΣ
#11 -2 Akis 7 (Level 20) 27/09/2015 19:54
Quoting Yiannis-7-:
Ωραίο το Review για το καλύτερο ποδοσφαιράκι ΚΑΙ φέτος.....!

Παρατήρησα ότι έχει γίνει τρομερά πιο δύσκολο φέτος το να πετύχεις γκολ, θέλει πολλές πάσες να προσπαθείς να ανοίγεις την άμυνα για να κάνεις φάση μέσα από τη περιοχή.

Οι τερματοφύλακες έχουν γίνει πιο καλοί στις τοποθετήσεις τους και το να βάζεις γκολ έχει μια όμορφη αίσθηση ότι επιτέλους τα κατάφερες να ανοίξεις το σκόρ ή να ισσοφαρίσεις ή να κάνεις την ανατροπή!!!

Το πρόβλημα θεωρώ ότι είναι στο FUT που κάνεις αρκετά λεπτά να βρείς αντίπαλο όπου μερικές φορές καταντάει εκνευριστικό.

Επειδή υπάρχει και το υποτιθέμενο αντίπαλο δέος που λέγεται PRO, μπορώ να πω ότι μετά από μια ολόκληρη μέρα παίζοντας το συγκεκριμένο παιχνίδι κατάλαβα σε ποιές ηλικίες αναφέρεται....κάτω από 13-14 σίγουρα....Όποιος δεν έχει παρατηρήσει ότι τα γκόλ μπαίνουν πανεύκολα τότε οκ μάλλον του αρέσουν τα σκόρ 6-5, 5-0 και γενικά σκόρ πάνω από 5 γκολ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.....

ΥΓ. Για μια ακόμα χρονια το fifa κερδίζει χαλαρά το έπαθλο του καλύτερου εξομοιωτή ποδοσφαίρου μακράν!!!!

ΤΕΛΟΣ

Oχι τελος γιατι περσι ηταν καλυτερο το Pro,και φετος εχει πραγματικα κανει προοδους.Kαι πως γινεται σε σενα να μην ληγουν τα ματς 5-5 στο Fifa με οτι ομαδα και να παρεις και να μπαινουν τα ιδια γκολ ξανα και ξανα ειναι αποριας αξιο.Ολοι οι παικτες εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα απλα οι ασχετοι ειναι πιο αργοι και δεν κανεις τριπλα ουτε με αιτηση.Ξερω οτι θα παρω dislike επειδη ειστε φανατικοι με fifa αλλα πραγματικα ουτε αυτο ειναι ποδοσφαιρο.
Οποτε θα διαλεξω το ποδοσφαιρο με το οποιο μεγαλωσα...
#12 Akis 7 (Level 20) 27/09/2015 19:56
Quoting Akis 7:
Quoting Yiannis-7-:
Ωραίο το Review για το καλύτερο ποδοσφαιράκι ΚΑΙ φέτος.....!

Παρατήρησα ότι έχει γίνει τρομερά πιο δύσκολο φέτος το να πετύχεις γκολ, θέλει πολλές πάσες να προσπαθείς να ανοίγεις την άμυνα για να κάνεις φάση μέσα από τη περιοχή.

Οι τερματοφύλακες έχουν γίνει πιο καλοί στις τοποθετήσεις τους και το να βάζεις γκολ έχει μια όμορφη αίσθηση ότι επιτέλους τα κατάφερες να ανοίξεις το σκόρ ή να ισσοφαρίσεις ή να κάνεις την ανατροπή!!!

Το πρόβλημα θεωρώ ότι είναι στο FUT που κάνεις αρκετά λεπτά να βρείς αντίπαλο όπου μερικές φορές καταντάει εκνευριστικό.

Επειδή υπάρχει και το υποτιθέμενο αντίπαλο δέος που λέγεται PRO, μπορώ να πω ότι μετά από μια ολόκληρη μέρα παίζοντας το συγκεκριμένο παιχνίδι κατάλαβα σε ποιές ηλικίες αναφέρεται....κάτω από 13-14 σίγουρα....Όποιος δεν έχει παρατηρήσει ότι τα γκόλ μπαίνουν πανεύκολα τότε οκ μάλλον του αρέσουν τα σκόρ 6-5, 5-0 και γενικά σκόρ πάνω από 5 γκολ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.....

ΥΓ. Για μια ακόμα χρονια το fifa κερδίζει χαλαρά το έπαθλο του καλύτερου εξομοιωτή ποδοσφαίρου μακράν!!!!

ΤΕΛΟΣ

Oχι τελος γιατι περσι ηταν καλυτερο το Pro,και φετος εχει πραγματικα κανει προοδους.Kαι πως γινεται σε σενα να μην ληγουν τα ματς 5-5 στο Fifa με οτι ομαδα και να παρεις και να μπαινουν τα ιδια γκολ ξανα και ξανα ειναι αποριας αξιο.Ολοι οι παικτες εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα απλα οι ασχετοι ειναι πιο αργοι και δεν κανεις τριπλα ουτε με αιτηση.Ξερω οτι θα παρω dislike επειδη ειστε φανατικοι με fifa αλλα πραγματικα ουτε αυτο ειναι ποδοσφαιρο.
Οποτε θα διαλεξω το ποδοσφαιρο με το οποιο μεγαλωσα...

(Σου εδωσα παντως like επειδη εισαι και εσυ Ολυμπιακος)!!!! !
#13 -5 tonyler (Level 23) 27/09/2015 22:03
Quoting Yiannis-7-:
Ωραίο το Review για το καλύτερο ποδοσφαιράκι ΚΑΙ φέτος.....!

Φέτος φίλε μου είναι μακράν καλύτερο το pro.Γύρισε στις ρίζες του(pes 2005-2006) και απλά έγινε βασιλιάς ξανά.
#14 +1 spyros1908 (Level 10) 28/09/2015 00:42
Ξεχάσατε όλοι να πείτε ότι φέτος η ΕΑ διόρθωσε το ελεινο PACE ,που με ένα παίκτη πέρναγες 4-5 παίκτες για πλακα!Φέτος το έφτιαξαν και πρόσθεσαν με το δεξί αναλογικό που πετάει την μπάλα μπροστά!
Γενικά και φέτος Fifa πήρα όπως κάνω από το fifa11!Το μοναδικό fifa που δεν μου άρεσε ήταν το περσινό!Φέτος μου άρεσει πολύ! Πάντως συμφωνώ πως πρέπει να μπει από το fifa17 καινούρια μηχανή για να δούμε πολύ καλύτερα μοντέλα παικτών που θα έχουν βαρύτητα(όπως έχει το pes).Ναι μεν το παιχνίδι έχει καλή βάση θέλει όμως ανανέωση..
#15 cosmic7 (Level 12) 28/09/2015 22:27
Παιδιά, το έχουμε συζητήσει πολλές φορές το φαινόμενο Fifa ή Pro. Το θέμα είναι πως πρόκειται για δύο διαφορετικά είδη από το ίδιο άθλημα. Θέλεις arcade? Πάρε Pro! Θέλεις simulation, πάρε fifa. Τόσο απλό. Εγώ δε μπαίνω καν στο δίλημμα, γιατί ότι θέλω από ένα ποδοσφαιράκι τα έχει το fifa. Έχει ατομόσφαιρα, ρεαλισμό, αυτοματισμούς, ρυθμό, συνοχή και είναι πιο φαντεζί. Τo pro προσπαθεί να ξεφύγει από τα arcade πρότυπα, όμως η Konami έκανε απολύσεις που της στοίχισαν.... Είναι arcade, μονόπλευρο και πιο απλό. Δε μου αρέσει ότι και να κάνει... Τελεταίο pro που έπαιξα ήταν το 10. Από εκεί και πέρα μόνο Fifa.
#16 stormare (Level 14) 28/09/2015 23:18
οτι πιο ρεαλιστικο εχω παιξει ποτε σε ποδοσφαιρακι. και μιλαμε για μια χρονια που το pro εκανε τεραστιο βημα μπροστα στο gameplay και παρολαυτα καταφερε και φετος η ea να το αφησει δευτερο.
τι φωναζαμε τοσο καιρο να φτιαξουν;pace abuse και ping pong passing.ε τα εφτιαξαν επιτελους.αν κοιταξουν και διαιτησια/serve rs/scripting θα αγγιξουν το τελειο του χρονου.
ολα αυτα βεβαια με τη προυποθεση οτι δεν θα το καταστρεψουν φετος με patches γιατι ο χ,ψ πιτσιρικας βαριεται να ξαναμαθει το game απο την αρχη και θελει να τρεχει περνοντας τους παντες με τον doumbia, με μια τυφλη πασα ακριβειας απο τη μια ακρη του γηπεδου στην αλλη, γιατι πολυ απλα ετσι εμαθε στα ευκολα τα τελευταια χρονια. fingers crossed που λεμε και στο χωριο.
#17 aims (Level 20) 28/09/2015 23:44
Ωραιο review Μανο..
Μου αρεσει πολυ και το 16..
Οντως υπαρχουν βελτιωσεις και στους τερματοφυλακες και στους διαιτητες..
Το μονο που με χαλαει ειναι το οτι αφαιρεσαν το save replay και το Replay Theatre..
#18 Blood Prince (Level 27) 22/11/2015 01:08
Quoting tonyler:
Quoting Yiannis-7-:
Ωραίο το Review για το καλύτερο ποδοσφαιράκι ΚΑΙ φέτος.....!

Φέτος φίλε μου είναι μακράν καλύτερο το pro.Γύρισε στις ρίζες του(pes 2005-2006) και απλά έγινε βασιλιάς ξανά.Μόνο που το PRO δεν έχει τις ομάδες με τα ονόματα όπως είναι στην πραγματικότητα ούτε τους παίκτες, και τα γήπεδα.Κατά την γνώμη μου δεν συγκρίνεται καν. Επιπλέον είναι Arcade και το Fifa Simulation.

Γύρισε στο 2006 ; Ακόμα και το Fifa 2006 ήταν καλύτερο από το PES 2006...εκτός αν θες να πεις βελτιώθηκε αισθητά....

Anywayz για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω,όπου γουστάρω αληθινά γήπεδα, και ομάδες πιο πολύ προτιμώ Fifa και δεν υπάρχει λόγος να μπω σε διαδικασία σύγκρισης.
#19 Blood Prince (Level 27) 22/11/2015 01:18
Quoting aims:
Ωραιο review Μανο..
Μου αρεσει πολυ και το 16..
Οντως υπαρχουν βελτιωσεις και στους τερματοφυλακες και στους διαιτητες..
Το μονο που με χαλαει ειναι το οτι αφαιρεσαν το save replay και το Replay Theatre..
Τα διαιτητικά λάθη καλό είναι να υπάρχουν γιατί συμβαίνουν και στην πραγματικότητα. Τώρα για το πρόβλημα με τους goalkeepers δεν το είχα στο Fifa 10 που έπαιζα μέχρι πρόσφατα..επιπλ έον παίζω την PC version.Πιστεύω το πρόβλημα αυτό δεν υπάρχει σε κανένα Fifa στο PC.
Score 8.4
User Score ( 21 votes ) 8.1
User Reviews 0
Genre: Sports
Developer: EA Canada
Publisher: EA Sports
Διάθεση: CD Media (210-6854220)
Players: 1-4 (2-22 Online)
Requirements: 4GB RAM, Intel Core i#-2100T 2.5Ghz ή AMD Phenom 9750 Quad-Core, Κάρτα γραφικών 1GB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 15GB
Official Website: Κλικ εδώ
Demo:
Full Game:
Release Date: 24/9/2015
Χρήστες που το θέλουν. (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το έχουν.(VIEW ALL )
thumb thumb thumb
Χρήστες που το είχαν.
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL )
thumb thumb thumb
RELATED GAMES
Κανένα
VIDEOS
Notification