Το σενάριο της ταινίας Uncharted

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Το σενάριο της ταινίας Uncharted

Το σενάριο της ταινίας Uncharted

Θα είναι νέο, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί 100%.

[Αρχική δημοσίευση: 29/9/11] Η Naughty Dog έδωσε και επίσημα την έγκρισή της για το ξεκίνημα των γυρισμάτων της ταινίας Uncharted. Μπορεί ο David O. Russell να έχει περισσότερα χρόνια εμπειρίας στο χώρο, με αποκορύφωμα το περυσινό του δημιούργημα The Fighter, αλλά απ' ότι φαίνεται οι όροι του ήταν υψηλότεροι από αυτούς του Neil Burger. Ο τελευταίος, αν και νεότερος (και μάλιστα λιγότερο...βεντέτα) έχει καταφέρει να δημιουργήσει πολύ αξιόλογες ταινίες με παγκόσμια επιτυχία, όπως το Illusionist ή το φετινό Limitless.

Η Naughty Dog θεωρεί την συμφωνία με τον Neil Burger ως "πολύ καλή μεταγραφή". Ο Burger αποφάσισε να ξεκινήσει να γράφει το σενάριο από το μηδέν και να το ταυτίσει περισσότερο με το ομώνυμο video game! Αυτό ήταν άλλωστε κάτι που ήθελε εξ αρχής η Naughty Dog, σε αντίθεση με τον Russell, που είχε ως σκοπό να παρουσιάσει τον Nathan Drake ως μέλος μιας οικογένειας που θα ανταλλάσσει αντίκες. Στον ρόλο του Nathan προοριζόταν να είναι ο Mark Walhberg, με πατέρα τον Robert De Niro και θείο τον Joe Pesci. Βέβαια μετά από την αλλαγή...προπονητή, μπορεί να αλλάξουν και οι παίκτες στην ομάδα!

Ο Richard Lemarchand, σχεδιαστής του Uncharted 3, δήλωσε ότι: "Οι παραγωγοί του project θέλουν να δημιουργήσουν μια ταινία την οποία θα θέλουν να δουν όλοι οι fans του Uncharted".

Ποιοι θα είναι άραγε οι ηθοποιοί που θα πλαισιώσουν την ταινία και πως θα εφαρμοστεί το σενάριο του Uncharted στη μεγάλη οθόνη; Θα αναμένουμε με αγωνία την συνέχεια.

[UPDATE: 2/11/2016 - Διαφορετικό ύφος από τα Indiana Jones] Ο Joe Carnahan, σεναριογράφος της ταινίας Uncharted, αποκάλυψε ότι θα έχει δικό της ξεχωριστό ύφος.

Μετά την παρουσίαση του Shawn Levy (Stranger Things) ως σκηνοθέτη της ταινίας την περασμένη εβδομάδα, ο σεναριογράφος έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, παρά τις όποιες ομοιότητες της σειράς Uncharted με τις ταινίες Indiana Jones, το ύφος της ταινίας θα είναι κάτι το τελείως διαφορετικό.

Ο Carnahan επεσήμανε ότι το μέχρι τώρα σενάριο που έχει γράψει "Διαφέρει σε ύφος καθώς ο Nathan Drake είναι απλά ένας κλέφτης που μπλέκει συνεχώς και καμία σχέση δεν έχει με τον Indiana Jones, ο οποίος είναι μεγάλος θαυμαστής των μουσείων και τον κομψοτεχνημάτων. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι τόσο ο Sully όσο και ο Nathan δεν θεωρούνται ως "καλοί τύποι" αλλά είναι σίγουρα πιο καλοί από τους κακούς της υπόθεσης κάθε παιχνιδιού. Έχουμε να κάνουμε με δύο απατεώνες που δεν είχαν πρόβλημα να εκμεταλλευτούν και να παρατήσουν ακόμα και την Elena Fisher" όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. "Αυτό σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί πρόβλημα για το σενάριο αλλά είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον" σύμφωνα με τον ίδιο.

Τα games στο Cinema
Γενικά τα περισσότερα games που έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη δεν έχουν αποσπάσει και τις καλύτερες κριτικές. Αυτό δημιουργεί μεγάλη πίεση στους δημιουργούς της ταινίας και αποτελεί πρόκληση. Όπως τόνισε ο Carnahan, απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία της είναι μεν να βασιστεί στα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού αλλά να μην προσκολληθεί σε αυτά.

Στη συνέχεια ο σεναριογράφος είπε ότι έδειξε δείγμα της δουλειάς του στου δημιουργούς της σειράς Uncharted και σύμφωνα με τα λεγόμενά του το λάτρεψαν σαν ιδέα. Σχετικά με τους φανατικούς gamers της σειράς Uncharted, ο Carnahan επέσήμανε ότι το συγκεκριμένο κοινό δεν τον ανησυχεί καθώς παρά την εντύπωση που υπάρχει ότι οι fans ασκούν πιέσεις προς τους παραγωγούς μιας ταινίας που προέρχεται από τα games, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στο βαθμό που παρουσιάζεται.

Casting
Ο Joe Carnahan αποκάλυψε ότι θα υπάρχει αρκετή δράση στην ταινία, αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού καθώς και ορισμένα νέα, ενώ παραμένει άγνωστο ποιοι γνώριμοι χαρακτήρες θα εμφανιστούν κατά την μεταφορά στη μεγάλη οθόνη, πέρα από τους Nathan και Sully. Τελειώνοντας, ο σεναριογράφος επεσήμανε ότι το casting δεν έχει κλείσει ακόμα καθώς υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί στην επιλογή των ηθοποιών, αφού η Sony θέλει να δημιουργήσει μία σειρά ταινιών Uncharted, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

[UPDATE 2: 9/1/16 - Ολοκληρώθηκε το σενάριο] Ο σεναριογράφος Joe Carnahan ολοκλήρωσε την συγγραφή του σεναρίου της ταινίας Uncharted και ανακοίνωσε πως είναι ένα από τα καλύτερα που έχουν γραφτεί. Η Sony πλέον θέλει να επισπεύσει την υλοποίηση της ταινίας μετά από ποικίλα σχόλια που έχει ακούσει για την καθυστέρησή της. Μένει να το δούμε στην πράξη. Η πρώτη ανακοίνωση θυμίζουμε ότι έγινε το 2009.

Όσο για τους ηθοποιούς έχουν ακουστεί τα ονόματα των Mark Wahlberg, Robert DeNiro, Joe Pesci, Amy Adams και Scarlett Johansson. Αναμένουμε το τελικό cast.

[UPDATE 3: 20/8/17 - Ταινία στο στυλ του Indiana Jones, πιθανόν με τον Nathan Drake νέο] Ο Shawn Levy, σκηνοθέτης της ταινίας Uncharted, δήλωσε ότι η ομάδα του "Θα δημιουργήσει μια ταινία στα πρότυπα του Indiana Jones για όσους δεν μεγάλωσαν με τον Indiana Jones. Αυτό διότι το παιχνίδι Uncharted είναι απίστευτο, τόσο στο πνεύμα του, όσο και στη δράση του και τα φανταστικά του σκηνικά, αλλά πάνω απ' όλα λόγω του χαρακτήρα του Nathan". Βέβαια η ταινία θα έχει μια αίσθηση "anti-Indiana Jones αφού οι χαρακτήρες είναι διαφορετικοί".

Σχετικά με το σενάριο, ο Levy δήλωσε ότι "Ίσως το σενάριο είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε τον Nathan Drake νέο, κάτι που δεν υπάρχει στα Uncharted 1-4, παρά μόνο σε ορισμένα αποσπάσματα. Αυτό θα ήταν κάτι που όσοι έβλεπαν την ταινία και έχουν παίξει το παιχνίδι, ξέρουν ότι δεν θα μπορούσαν να το δουν σε αντιστοιχία παίζοντας ένα από τα games σπίτι τους". Πάντως η ταινία θα υιοθετήσει το πνεύμα, τον τόνο και την συμπεριφορά της σειράς Uncharted.

[UPDATE 4: 22/2/20 - Το σενάριο δεν έχει τελειώσει στο 100% και θα είναι νέο] Ο ηθοποιός Tom Holland δήλωσε ότι το σενάριο της ταινίας Uncharted είναι ένα από τα καλύτερα που έχει διαβάσει.

Το σενάριο της ταινίας ωστόσο που είχε στα χέρια του ήταν απλά το "τελευταίο προσχέδιο", άρα ίσως να μην είναι το τελικό. Μετά από όλα αυτά μένει να δούμε αν τελικά η ταινία θα κυκλοφορήσει στην ώρα της, καθώς τα γυρίσματα ενδέχεται να μην έχουν καν ξεκινήσει. Πάντως, ο Holland είναι ενθουσιασμένος που θα υποδυθεί τον Nathan Drake, ενώ πρόσθεσε ότι το σενάριο θα αφορά μια καινούργια ιστορία στη σειρά. "Αν έχετε παίξει τα games, θα την απολαύσετε γιατί θα μάθετε νέα πράγματα, ενώ αν δεν έχετε παίξει τα games θα μάθετε τις πληροφορίες που θα μάθουν όλοι την ίδια στιγμή" κατέληξε.

Ο Mark Wahlberg προορίζεται για να παίξει τον Sully, φίλο του nathan Drake και παρότι δεν είναι τόσο μεγάλος σε ηλικία ελπίζουμε να τα πάει καλά. "Θα τα καταφέρει άψογα" πρόσθεσε ο Tom Holland.

Το Uncharted θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 18 Δεκεμβρίου 2020, καλώς εχόντων των πραγμάτων, διότι με τους σκηνοθέτης να πηγαινοέρχονται...ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι.

Διαβάστε τις μέχρι τώρα πληροφορίες για την ταινία Uncharted και τις μέχρι τώρα αλλαγές σκηνοθέτη.

Δείτε τα reviews όλων των Uncharted games. Συζητήστε περισσότερα για την ταινία Uncharted σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification