Xbox Series X vs Xbox Series S: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Xbox Series X vs Xbox Series S: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Xbox Series X vs Xbox Series S: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Νέες πληροφορίες για το βάρος, τις θύρες και τον ήχο. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 12/9/20] Η Microsoft ανακοίνωσε τόσο το Xbox Series S με την τιμή του, όσο μετέπειτα και την τιμή του Xbox Series X και την ημερομηνία των δύο κονσολών. Οι κονσόλες ένατης γενιάς θα κυκλοφορήσουν στα καταστήματα στις 10 Νοεμβρίου.

Αν έχετε ως στόχο να αγοράσετε Xbox, τι σας συμφέρει να αγοράσετε; Xbox Series S ή Xbox Series X; Δείτε τις τεχνικές προδιαγραφές των δύο κονσολών.

 

Xbox Series X

Xbox Series S

Blu-ray drive

Ultra HD Blu-ray, Blu-ray, DVD, CD, Ψηφιακές αγορές

Χωρίς drive, μόνο με ψηφιακές αγορές

Επεξεργαστής

AMD 8-core Zen 2 στα 3.8Ghz

AMD 8-core Zen 2 στα 3.6Ghz

RAM

16GB GDDR6

10GB GDDR6

Σκληρός δίσκος

1TB NVMe SSD

512GB NVMe SSD

Επιπλέον χώρος

Μέχρι 2TB

Μέχρι 2TB

Ανάλυση

Μέχρι 8K, 120fps

Μέχρι 1440p, 120fps

Κάρτα γραφικών

AMD Radeon RDNA 2 με 52 CUs (compute units) στα 1.825 Ghz

AMD Radeon RDNA 2 με 20 CUs (compute units) στα 1.565 GHz

Ήχος

Project Acoustics 3D Audio

Project Acoustics 3D Audio

Διαστάσεις

30 x 15.1 x 15.1

27.5 x 15.1 x 6.35


Βάρος

4.78 κιλά 1.92 κιλά

Τιμή

500€

300€

Ημερομηνία κυκλοφορίας

10/11/2020

10/11/2020

Όπως παρατηρείτε, η απόκτηση του Xbox Series S, ουσιαστικά σας δίνει την τεχνολογία επεξεργαστή που έχει το Xbox Series X, αλλά με υποδεέστερη κάρτα γραφικών και λιγότερη RAM, ώστε να τρέχετε τα games μέχρι την ανάλυση 1440p. Αυτό φυσικά δεν αποκλείει στο μέλλον να έχουμε ανάλυση 1080p και πιθανόν και λιγότερα frames, ανάλογα πάντοτε με τις απαιτήσεις των μελλοντικών games και το optimization που θα κάνουν οι developers.

Το παράδοξο είναι ότι για πρώτη φορά, η ίδια εταιρεία έχει κονσόλα προηγούμενης γενιάς σε υψηλότερη τιμή από κονσόλα ένατης γενιάς. Κοινώς, το Xbox One X, το οποίο παράγει 4K γραφικά, κοστίζει ακόμη κοντά στα 400€, την στιγμή που το Xbox Series S θα έχει 300€, μιας και το κόστος του έχει μειωθεί λόγω χαμηλότερων specs και της μη ύπαρξης blu-ray drive. Θυμηθείτε ότι το Xbox Series S δεν θα έχει blu-ray drive και θα πρέπει να αποκτήσετε τα πάντα ψηφιακά, άρα χάνεται κάθε έννοια συλλεκτικού και φυσικά κάθε ευκαιρία μεταπώλησης ενός μεταχειρισμένου παιχνιδιού.

Η δήλωση της Remedy, η οποία έχει συνεργαστεί με την Microsoft για πολλά χρόνια, μας προβληματίζει σε κάθε περίπτωση ως προς το πως θα γίνεται το development των νέων games στο Xbox Series S, λόγω των δυνατοτήτων του, οι οποίες μπορεί σήμερα να είναι οριακά ικανοποιητικές, αλλά σε μερικά χρόνια από τώρα, θα μπορούσαν π.χ. να σηκώσουν ένα The Elder Scrolls VI και ένα Grand Theft Auto VI;

Προς το παρόν, το Xbox Series X δείχνει η ιδανική λύση, για κάποιον που δεν έχει high-end PC και δεν έχει το Xbox One X. Σαφώς τα 500 ευρώ είναι ένας ολόκληρος μισθός, αλλά με κυκλοφορία σημαντικών games και μελλοντική πτώση τιμής, το Xbox Series X πιθανόν να αποτελέσει μία αξιόλογη αγορά, ειδικά αν συνδυαστεί με την αγορά μιας 4K τηλεόρασης. Το ότι παράγει μέχρι 8K ανάλυση και 120fps, σημαίνει ότι θα έχετε εγγυημένα και για πάρα πολλά χρόνια μια δυνατή κονσόλα που στη χειρότερη όταν θα φτάσει στη δύση της, θα σας δίνει ακόμη 4K ανάλυση και κοντά στα 60fps στα περισσότερα games.

[UPDATE: 16/9/20 - Το βάρος, οι θύρες και ο ήχος] Η Microsoft ανακοίνωσε το βάρος και τις θύρες των Xbox Series X και S.

Το Xbox Series S θα είναι αρκετά ελαφρύ, καθώς θα ζυγίζει 1.92 κιλά. Το Xbox Series X θα ζυγίζει 4.44 κιλά και θα είναι η δεύτερη πιο βαριά κονσόλα μετά από το PS5, το οποίο ζυγίζει περίπου 4.78 κιλά.

Όσο για τις θύρες, το Xbox Series S θα έχει μία θύρα HDMI 2.1 και τρεις θύρες USB 3.1 Gen 1. Το Xbox Series X από την άλλη αναμένεται να έχει HDMI 3.1 Gen 1, συν 3 USB 3.1 θύρες, οι οποίες ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί από την Microsoft.

Οι δύο κονσόλες θα έχουν 802.11ac dual band Wi-Fi 5 και όχι USB-C θύρες. Σήμερα χρησιμοποιείται το Wi-Fi 6, ενώ το Wi-Fi 5 χρησιμοποιείται στα Xbox One X, Xbox One S και στο PS4 Pro.

Dolby Vision και Dolby Atmos
Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι οι δύο νέες τις κονσόλες θα υποστηρίζουν αμφότερες Dolby Vision και Dolby Atmos. Το Dolby Vision θα υποστηρίζεται αρχικά στα streaming apps και τα games θα ακολουθήσουν το 2021.

Τα Xbox Series X και Xbox Series S θα κυκλοφορήσουν στις 10 Νοεμβρίου και θα κοστίζουν 500 και 300 ευρώ αντίστοιχα.

Δείτε το βίντεο επίδειξης του Xbox Series S και την επίσημη ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα για το Xbox Series X και συζητήστε για τις κονσόλες νέας γενιάς της Microsoft στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer0891 (Level 4) 13/09/2020 09:58
Πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα περιμένουν να κυκλοφορήσει να περάσει λίγος καιρός και να πέσουν οι τιμές. Να δούμε και πως τα πάει στην αγορά και πως θα τα πάει και απο τίτλους.
Notification