Η Riot Games είπε ότι θα προσπαθήσει για περισσότερη διαφορετικότητα (diversity) στο League of Legends: Wild Rift

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Riot Games είπε ότι θα προσπαθήσει για περισσότερη διαφορετικότητα (diversity) στο League of Legends: Wild Rift

Η Riot Games είπε ότι θα προσπαθήσει για περισσότερη διαφορετικότητα (diversity) στο League of Legends: Wild Rift

"Κάποιες φορές οι χαρακτήρες μας δεν αποδίδονται όπως θα έπρεπε".

Η Riot Games μίλησε για την διαφορετικότητα (diversity) στο League of Legends: Wild Rift και για το Power Spike update.

Το League of Legends: Wild Rift κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2020 και έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερους από 20 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες κάθε μήνα. Είναι ουσιαστικά μία έκδοση του League of Legends για κινητά, με τους γνωστούς μηχανισμούς που ξέρουμε από τις εκδόσεις για PC και Mac και matches που διαρκούν περίπου 15 λεπτά, σε σύγκριση με το 45λεπτο του LoL για Desktop PC/Mac.

Νέοι champions
Με το patch 3.14: Power Spike, η Riot Games προσθέτει νέους champions. Η Gwen, η Hallowed Seamstress και ο Yone the Forgotten έκαναν το ντεμπούτο τους στο Wild Rift στις 15 Σεπτεμβρίου και 22 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. «Το 2022 θα έχει πολλούς edgelords», είπε ο David Xu, product manager στο Wild Rift, για τις επερχόμενες κυκλοφορίες χαρακτήρων των Gwen, Yone, Vex και Warwick.

Εκτός της ενημέρωσης του Power Spike, το Wild Rift έλαβε επίσης την πρώτη του σημαντική ενημέρωση χάρτη με το Elemental Rift. «Κάναμε τεράστιες αλλαγές στο objective system καθώς και στον χάρτη που αλλάζει σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Το ίδιο το Wild Rift έχει διαφορετικά ζητήματα και προτεραιότητες να αντιμετωπίσει σε αντίθεση με το League of Legends για PC, όπως το ping, μιας και ενώ παίζετε οι ταχύτητες είναι καμιά φορά πιο αργές από τα PC. Επίσης, η επικοινωνία είναι γενικά πιο δύσκολη μεταξύ των παικτών σε κινητά, καθώς στο κοινό δεν αρέσει να μιλάει ή να χρησιμοποιεί ακουστικά όταν παίζει με το smartphone.

Ιστορία και Διαφορετικότητα (Diversity)
Το League of Legends και συγκεκριμένα το Wild Rift, παίζεται από παίκτες από όλο τον κόσμο, με πολλές διαφορετικές ομάδες χρωμάτων, περιθωριοποιημένες ταυτότητες και εθνοθρησκευτικό υπόβαθρο.

Η Riot Games έχει δηλώσει παλιότερα ότι ορισμένοι έγχρωμοι χαρακτήρες της, όπως ο Lucian, δεν είχαν τύχει τόσο ένθερμης υποδοχής από τους παίκτες. Πλέον, όσον αφορά στα skins του Wild Rift, δήλωσε ότι: "Για να έχουμε απήχηση σε παγκόσμιο κοινό, θα πρέπει να εκπροσωπούμε όλες τις υποεκπροσωπούμενες ομάδες." Η Riot έχει εγκαθιδρύσει τις RIG (Riot Interest Groups) για να φέρει σε επικοινωνία ομάδες ανθρώπων που θα αντιπροσωπεύουν ανθρώπους από υποεκπροσωπούμενες ομάδες.

Η Αμερικάνικη εταιρεία δήλωσε: "Είναι πάντα μέρος μιας διαδικασίας που χρησιμοποιούμε στη δημιουργία Champions και skins. Για παράδειγμα, όταν δημιουργήσαμε τον Lucian, είχαμε μια πολύ εκτεταμένη διαδικασία μεταξύ της ομάδας παιχνιδιού και αυτής της RIG για να υποστηρίξουμε συγκεκριμένα, τις σκέψεις τους σχετικά με πώς θα μπορούσαμε να φέρουμε αυθεντικά αυτόν τον χαρακτήρα», είπε ο Jared Berbach, game director του παιχνιδιού.

Ο Adnan Mirza, gameplay producer του Wild Rift, είναι Νοτιοασιάτης και δήλωσε: «Δούλεψα σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού και έχω λιγότερο άμεση εμπλοκή με τα γραφικά, αλλά βλέπω τις συζητήσεις και τα σχόλια. Είμαι επίσης Νοτιοασιάτης και γνωρίζω ότι ο χρωματισμός εμφανίζεται, μερικές φορές και μου θυμίζουν αρκετά εμφανή σλόγκαν από μάρκετινγκ καμπάνιες. Από την πλευρά μου δεν είδα πάντως η Riot Games να έχει κάποια σκοπιμότητα στο πως απεικονίζει τους χαρακτήρες. Μερικές φορές νομίζω ότι υπάρχουν απώλειες όταν προσπαθεί κάποιος να αποδώσει έναν χαρακτήρα σωστά (σ.σ. από το πως σχεδιάστηκε δηλαδή αρχικά μέχρι το πως θα εμφανιστεί στο παιχνίδι). Μερικές φορές αυτά τα πράγματα δεν συμβαδίζουν, αλλά η ομάδα προσπαθεί πολύ σκληρά για να ξεπεράσει αυτά τα θέματα και να τα διορθώσει. Έχω την αίσθηση της ευαισθησίας λόγω της κουλτούρας από την οποία κατάγομαι. Ποτέ δεν ισχυριζόμαστε στη Riot Games ότι είμαστε τέλειοι, αλλά προσπαθούμε πολύ σκληρά και προσπαθούμε να ακούμε σχόλια για να κάνουμε αλλαγές όταν οι γραφικές απεικονίσεις των χαρακτήρων δεν ταιριάζουν απόλυτα με αυτό που υποτίθεται ότι είναι».

Διαβάστε το review του League of Legends: Wild Rift από την Βασιλική Ασπρή και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification