Μπαμπάς τροποποιεί Xbox Adaptive controller για το Switch της κόρης του

Hot
Μπαμπάς τροποποιεί Xbox Adaptive controller για το Switch της κόρης του

Μπαμπάς τροποποιεί Xbox Adaptive controller για το Switch της κόρης του

Ώστε να παίζει Zelda.

Ένας πατέρας από το Jersey, τροποποίησε το Xbox Adaptive Controller ώστε να μπορέσει η κόρη του να παίξει The Legend of Zelda: Breath of the Wild. 

Ο Rory Steel διευθυντής του εκπαιδευτικού ιδρύματος Digital Jersey Academy, αποφάσισε να δημιουργήσει το controller για την κόρη του Ava που δυσκολευόταν να παίξει Breath of the Wild στο Switch. Ο ίδιος αναφέρει ότι η κόρη του έχει HSP μια πάθηση η οποία περιορίζει την επιδεξιότητα της, καθιστώντας το standard controller άχρηστο.

Συγκεκριμένα ο Rory Steel αναφέρει: “Αγοράσαμε το Nintendo Switch για δώρο Χριστουγέννων στην κόρη μας η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα με το σύστημα των νευρώνων της που της περιορίζουν την κινητικότητα. Το Switch είναι μια χαρά αφού χρειάζεται να κινεί το controller πάνω και κάτω μόνο, όμως όταν με είδε να παίζω The Legend of Zelda: Breath of the Wild, που είναι ένα αρκετά περίπλοκο παιχνίδι με δυσκολότερο χειρισμό, ήθελε να δοκιμάσει. Ευτυχώς η Microsoft έχει μια συσκευή η οποία επιτρέπει σε παιδιά με προβλήματα επιδεξιότητας να έχουν την δυνατότητα χρήσης προσαρμοσμένων χειρισμών, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν σε κάτι που ειδάλλως δεν θα μπορούσαν.

Χρησιμοποιώντας το Xbox Adaptive Controller και μια ποικιλία από αντικείμενα από το eBay, o Rory Steel δημοσιοποίησε μερικά βίντεο στα οποία δείχνει την διαδικασία κατασκευής του ειδικού controller, όπως και την ενθουσιώδη αντίδραση της Ava στο τέλος. 

 

Το Xbox Adaptive Controller κυκλοφόρησε στην αγορά το 2018 και κατασκευάστηκε με την βοήθεια ΑΜΕΑ. Η Microsoft έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον για την νέα δημιουργία του Steel αφού ο Phil Spencer χαρακτήρισε την πατέντα καταπληκτική. Ο δημιουργικός πατέρας αναφέρει ότι και η Microsoft αλλά και η Logitech τον έχουν προσεγγίσει με προτάσεις ώστε να τον βοηθίσουν να δημιουργήσει μια δεύτερη βελτιωμένη έκδοση του controller, όμως ο ίδιος αναφέρει ότι παρά του ότι θα συνεργαστεί με τις εταιρίες, θα ανεβάσει και έναν οδηγό βήμα βήμα στο internet για την δημιουργία της συγκεκριμένης low tech έκδοσης, έτσι ώστε να μπορούν κι άλλοι να έχουν πρόσβαση στο The Legend of Zelda: Breath of the Wild όπως η Ava.

 

Διαβάστε το review του The Legend of Zelda: Breath of the Wild και παρακολουθήστε το video review. Συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification