Θεματικό πάρκο Super Nintendo World

Hot
Μάνος Μαρίνος
Μάνος Μαρίνος

Μάνος Μαρίνος  

Νow playing: Super Mario Odyssey (Switch), Assassin's Creed Unity (PS4)
 
0.0 ()
6
Θεματικό πάρκο Super Nintendo World

Θεματικό πάρκο Super Nintendo World

Η Ιαπωνική εταιρεία ανέβασε το βίντεο με την επίσημη παρουσίαση. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 8/5/15] Η Nintendo ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Universal Parks & Resorts, βάση της οποίας οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την δημιουργία Λούνα Παρκ με τους χαρακτήρες της Nintendo.

Το δελτίο τύπου αναφέρει ότι οι επισκέπτες "θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε τις ιστορίες των χαρακτήρων της Nintendo και τους φανταστικούς κόσμους της ιαπωνικής εταιρείας μέσα στα πάρκα της Universal Studios". Παρόλα αυτά δεν αναφέρονται συγκεκριμένες ιδέες, τρενάκια ή αξιοθέατα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση πάντως, αναμένεται να εμφανιστούν οι διασημότεροι χαρακτήρες (και games αντίστοιχα) του ιαπωνικού κολοσσού. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι ημερομηνίες δημιουργίας των Fun Parks καθώς και οι πόλεις όπου θα τα δούμε. Η Nintendo υποσχέθηκε οτι θα αποκαλύψει περισσότερα ενώ περνάει ο καιρός. Φανταστείτε πάντως τι φάση θα είχε να οδηγούσαμε...συγκρουόμενα Mario Kart, ένα τρενάκι στον κόσμο του Mario ή μια εξόρμηση στο Yoshi’s Island.

[UPDATE: 6/8/16] Η Nintendo είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με την Universal, προκειμένου να έχει τον δικό της χώρο στα Universal Studios theme parks, στην Φλόριντα της Αμερικής και στην Ιαπωνία.

Τα συγκεκριμένα θεματικά πάρκα δεν έχουν ανοίξει ακόμη, αλλά η Nintendo θα είναι πιθανότατα ανάμεσα στις συνεργαζόμενες εταιρείες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Nintendo of America, Reggie Fils-Aima, ο οποίος θεωρεί την συγκεκριμένη συνεργασία μία ιδανική ευκαιρία για την εταιρεία του.

Στα συγκεκριμένα θεματικά πάρκα δεν θα συναντήσετε τα απλά συμβατικά τρενάκια που βλέπουμε στα δικά μας Λούνα Παρκ, αλλά θα υπάρχουν προηγμένες διαδραστικές τεχνολογίες διασκέδασης για τους επισκέπτες, για τις οποίες Universal και Nintendo θα συνεργαστούν από κοινού. Ορισμένες εξ αυτών θα είναι σχεδιασμένες λαμβάνοντας υπόψη τους ότι οι επισκέπτες θα έχουν μαζι τους smartphone (σ.σ. άρα υποθέτουμε άφθονα Pokestops και Gyms για όσους παίζουν Pokemon Go).

Όλα αυτά σχεδιάζονται απ' τον Μάιο του 2015 και μέχρι την ολοκλήρωση των πάρκων έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Μέχρι τον Μάρτιο του 2016 το ποσό που έχει καταγραφεί ως επένδυση ανέρχεται στα 351 εκατομμύρια δολάρια. Η περιοχή της Nintendo που έφτιαξε η Universal θα έχει μέγεθος ανάλογο αυτής του Harry Potter.

Η ολοκλήρωση των πάρκων αναμένεται εντός του 2020, Χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Όσοι έχετε το μπάτζετ και τους επισκεφθείτε τότε θα έχετε με ένα σμπάρο δύο τριγώνια. Μην ξεχάσετε να τραβήξετε άφθονες φωτογραφίες με τους χαρακτήρες της Nintendo και να μας τις στείλετε!

[UPDATE 2: 12/12/16 - Μία πρώτη ματιά] Η Nintendo έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο concept art από το Nintendo Universal Theme Park που σκοπεύει να ανοίξει στο μέλλον. Στην εικόνα βλέπουμε ανθρώπους να περπατούν γύρω από τεράστιους πράσινους σωλήνες, ενώ βλέπουμε και το κάστρο του Bowser και της Princess Peach. H παράκατω εικόνα ανέβηκε στο επίσημο Twitter της Nintendo.

nintendo-park

To Super Nintendo World αναμένεται να ανοίξει στην Όσακα της Ιαπωνία πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020, ενώ πάρκα αναμένεται να ανοίξουν και στην Αμερική. Δείτε μερικά από τα κορυφαία στελέχη της εταιρείας να αναφέρουν τα σχέδια τους για αυτό το θεματικό πάρκο. 

[UPDATE 3: 30/5/17 - Super Nintendo World] Η Nintendo προχωράει την διαδικασία για να μπει στον χώρο των λούνα παρκ, σύμφωνα με υποβολή νέας αίτησης για το σχετικό εμπορικό σήμα από την Ιαπωνική εταιρεία.

Η υποβολή για ένα θεματικό πάρκο με την ονομασία “Super Nintendo World” έγινε στις 24 Μαΐου και καλύπτει “έναν αριθμό από Προϊόντα και Υπηρεσίες” που αφορούν λούνα παρκ και σχετικά events. Το trademark αναφέρεται σε ειδικά shows και special events που θα λαμβάνουν χώρα στο θεματικό πάρκο. Ταυτόχρονα, γίνεται λόγος για παρουσία συσκευών ψυχαγωγίας. Επιπλέον, θα περιλαμβάνονται υπηρεσίες διαμονής σε ξενοδοχείο, εστιατόρια και δυνατότητα ενοικίασης χώρων εκδηλώσεων.

[UPDATE 4: 8
/6/17 - Το πρώτο τρέιλερ] Το Super Nintendo World έχει πλέον και τρέιλερ όπου βλέπουμε τον γνωστό σε όλους Mario να παίζει και να καλωσορίζει τους επισκέπτες. Αν προσέξετε θα δείτε διάφορα ενδιαφέροντα κτήρια, όπως για παράδειγμα μια έκδοση του Hogwarts. To λούνα παρκ αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό το 2020. Δείτε το τρέιλερ παρακάτω:

[UPDATE 5: 12/9/19 - Επίσημη έναρξη] Το Λούνα Παρκ Super Nintendo World θα ανοίξει τελικά στα Universal theme parks, με δύο κούρσες και ένα διαδραστικό παιχνίδι. Τα εγκαίνια θα γίνουν τον Απρίλιο του 2020, ώστε το πάρκο να προωθηθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η μία κούρσα θα έχει θεματολογία Super Mario Kart και η άλλη Yoshi's Adventures. Επίσης, θα υπάρχουν μαγνητικά βραχιόλια με τα οποία ως επισκέπτες θα μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τις κούρσες του πάρκου. Θα μπορείτε επίσης να καταγράψετε τις επιδόσεις σας και το σκορ θα μεταφέρεται...στο Nintendo Switch! Ελπίζουμε στο μέλλον να δούμε και κούρσες Super Mario World.

[UPDATE 6: 10/11/19 - Οι πρώτες φωτογραφίες από το πάρκο] Η Universal δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες από το πάρκο Super Nintendo World.

Σε αυτές μπορούμε να δούμε τον κυρίως πύργο και το εικονικό κοντάρι το οποίο κατεβαίνει ο γνωστός σε όλους Super Mario στο τέλος κάθε level. Όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν, το Super Nintendo World θα περιλαμβάνει ένα διαδραστικό τρενάκι -ή αλλιώς omnimover- εμπνευσμένο από τον Yoshi, καθώς και μία ρεαλιστική Mario Kart εμπειρία. Σίγουρα θα υπάρχουν και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά αλλά εφόσον το πάρκο βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή δεν έχουμε περαιτέρω πληροφορίες.

Η Universal Studios θα εγκαινιάσει το θεματικό πάρκο της Nintendo στην Οσάκα της Ιαπωνίας την ερχόμενη Άνοιξη. Τρία ακόμη Super Nintendo Worlds βρίσκονται υπό κατασκευή για τα Universal Hollywood, Ορλάντο και Σιγκαπούρης.

[UPDATE 7: 14/1/20 - Νέο μουσικό βίντεο δείχνει μερικές από τις δυνατότητες] H Nintendo δημοσιοποίησε ένα νέο μουσικό βίντεο. Η Charlie XCX συνεργάστηκε για την παρουσίαση του Super Nintendo World, του θεματικού πάρκου που της Nintendo στην Ιαπωνία. Το τραγούδι έχει στοιχεία από το Super Mario soundtrack και δείχνει επισκέπτες να διασκεδάζουν με ένα CGI να τρέχει μέσα στο πάρκο.

Το πάρκο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει μέσα στο Ιαπωνικό καλοκαίρι, δηλαδή ανάμεσα σε Ιούνιο και Σεπτέμβριο του 2020. Το βίντεο δε δείχνει στιγμιότυπα από το πραγματικό υπό κατασκευή πάρκο, όμως απαθανατίζει το πνεύμα και την αισθητική της Nintendo.

[UPDATE 8: 28/5/20 - Νέα φωτογραφία από drone δείχνει το πάρκο ολοκληρωμένο] Όλα δείχνουν ότι το θεματικό πάρκο της Nintendo είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.

Έχουμε δει στο παρελθόν μία σειρά από φωτογραφίες, όταν το πάρκο βρισκόταν ακόμα υπό κατασκευή, οι νέες φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί online, οι οποίες τραβήχτηκαν από drone, παρουσιάζουν ένα φαινομενικά ολοκληρωμένο πάρκο. Παρακάτω θα βρείτε την φωτογραφία που δημοσίευσαν οι Themeparx και imaiko02.

Super nintendo theme park drone image

Δεν αποτελεί έκπληξη η ολοκλήρωση των εργασιών, καθώς τα σχέδια έλεγαν ότι θα έχει ολοκληρωθεί πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Φυσικά με την πανδημία του κορωνοϊού, δεν μπορεί να λειτουργήσει ακόμα καθώς τα περιορίστηκα μέτρα συνεχίζουν σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Η τελευταία επίσημη δήλωση από την εταιρεία ήταν η επιβεβαίωση πως παραμένει κλειστό λόγω της πανδημίας και ότι η Nintendo παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Η Nintendo έχει εκφράσει την επιθυμία της να φέρει το Nintendo World Theme Park σε Hollywood, Orlando και Singapore.

[UPDATE 9: 2/7/20 – Νέο βίντεο του πάρκου] Ένα βίντεο ανέβηκε στο Twitter από τον χρήστη 29QuP2 που δείχνει το πάρκο καθώς και κινούμενους χαρακτήρες όπως τον Yoshi καθώς και νομίσματα να στριφογυρίζουν. Έχουμε δει ήδη εικόνες αλλά το βίντεο μας δίνει μια καλύτερη εικόνα της περιοχής. Το Super Nintendo World θα άνοιγε τον Ιούλιο αλλά τα σχέδια άργησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

[UPDATE 10: 8/10/20 – Θα ανοίξει τις πύλες του την Άνοιξη του 2021] Το Super Nintendo World, το θεματικό πάρκο της Nintendo σε συνεργασία με την Universal Studios, θα ξεκινήσει την λειτουργία του την Άνοιξη του 2021. Η Ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε μέσω Twitter την περίοδο έναρξης του πάρκου όπως και την προσθήκη μιας καφετέριας με το λογότυπο και τα προϊόντα του Mario, στις 16 Οκτωβρίου.

Πάντως ενώ τα θεματικά πάρκα στην Καλιφόρνια είναι κλειστά, το πάρκο της Universal στην Ιαπωνία άνοιξε ξανά τον Ιούνιο, μετά την παύση έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας. Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να φοράνε μάσκες και να τους ελέγχεται η θερμοκρασία πριν την είσοδό τους στο πάρκο. Αρχικά το Super Nintendo World στην Ιαπωνία ήταν να ανοίξει ταυτόχρονα με τους Ολυμπιακούς του 2020 στο Τόκιο, αλλά η πανδημία άλλαξε τα σχέδια της Universal.

Τον Μάιο είχαμε την δυνατότητα να δούμε και φωτογραφίες από drone σχετικά με την πρόοδο των εργασιών του πάρκου. Σε αυτές φαινόταν το κάστρο της Peach, πολλά από τα χαρακτηριστικά τουβλάκια και σωλήνες των levels των games του Mario, όπως και ένα τρενάκι, με τους επισκέπτες να καβαλάνε τον Yoshi για μια βόλτα. Πλην των θεματικών τρένων Yoshi και Mario, δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο άλλο.

[UPDATE 11: 23/11/20 - Νέες φωτογραφίες από το πάρκο] Το The Sankei News ανέβασε μέσα στον προηγούμενο μήνα μία νέα φωτογραφία από το θεματικό πάρκο της Nintendo.

Στην φωτογραφία βλέπουμε ότι οι κατασκευές έχουν ολοκληρωθεί φαινομενικά. με τους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση από την κάτω αριστερή μεριά της φωτογραφίας.

nintendo park 2

Σε ακόμα μία φωτογραφία από την Universal Studios Japan βλέπουμε το πάρκο από άλλη γωνία.

nintendo park 1

[UPDATE 12: 30/11/2020 – Επίσημη ημερομηνία εγκαινίων] Μετά από μήνες αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας, το Super Nintendo World στα Universal Studios της Ιαπωνίας, θα κάνει τα εγκαίνια του επίσημα στις 4 Φεβρουαρίου.

Το θεματικό πάρκο, το οποίο θα βρίσκεται στην Οσάκα, θα διαθέτει διάφορα μαγαζιά, καφετέριες και δραστηριότητες για τον κόσμο που θα πάει. Όσοι πηγαίνουν θα φοράνε ειδικά βραχιόλια όταν μπαίνουν στο πάρκο, με τα οποία θα συλλέγουν εικονικά νομίσματα και αυτοκόλλητα χαρακτήρων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να νικήσουν bosses. 
 
Ένας από τους βασικούς πόλους έλξης του πάρκου είναι το Mario Kart: Koopa’s Circuit, το οποίο βασίζεται στο κάστρο του Bowser. Οι fans θα μπαίνουν σε ένα πραγματικό kart και θα φοράνε ένα ζευγάρι γυαλιά εικονικής πραγματικότητας Super Mario AR. Το ταξίδι τους μέσα στο κάστρο του Bowser ξεκινάει αμέσως μετά και θα περάσουν από διάφορα σκηνικά όπως μία πίστες με λάβα, κάτω από το νερό, μία τρομακτική περιοχή , το Rainbow Road και άλλα. Ο κόσμος όσο θα βρίσκεται επάνω στο kart θα μπορεί να συλλέξει διάφορα αντικείμενα. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα κερδίζουν όλοι τον αγώνα τους και κάθε εμπειρία θα είναι μοναδική.
 
Η Kurumi Mori του Bloomberg γράφει στο Twitter ότι η περιοχή του πάρκου που έχει θέμα τον Mario έχει σχήμα σαλιγκαριού, ενώ χτίζεται και ένας χώρος αφιερωμένος στον Donkey Kong.
 
[UPDATE 13: 19/12/20 - Η επίσημη παρουσίαση έγινε μέσω βίντεο] H Nintendo παρουσίασε μία special έκδοση του Nintendo Direct εχθές, 18 Δεκεμβρίου.

Αντί να εστιάσει στα επερχόμενα video games, η 15λεπτη παρουσίαση αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στο Super Nintendo World, το πρώτο θεματικό πάρκο της Nintendo. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την παρουσίαση παρακάτω.

Η Universal Studios έχει βλέψεις για το άνοιγμα θεματικών πάρκων Super Nintendo World και σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως την Σιγκαπούρη, το Orlando αλλά και τo Hollywood, όπου η κατασκευή έχει ξεκινήσει. Το πάρκο στο Orlando άνοιξε ξανά τον Ιούνιο αλλά τα αντίστοιχα της Universal Studios και της Disneyland στην Νότια Καλιφόρνια, παραμένουν κλειστά λόγω κορονοϊού.

Δείτε φωτογραφίες και tweets από το πάρκο και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +2 pro-patzis (Level 20) 08/05/2015 12:56
Yoshi’s Island...αν στηθει αναλογα θα ηταν πολυ ομορφο!!!και για εμας τα παιδια!!!χαχαχα χ...
#2 Adam_Pap (Level 18) 08/05/2015 13:06
Καλη φαση, μακαρι να το κανανε οπως θα επρεπε για να τραβηξει πολυ κοσμο!Ωραια κινηση!
#3 Niki K. (Level 3) 08/05/2015 14:36
ακουγεται πολυ ωραιο!
#4 ThanosRipper (Level 15) 08/05/2015 19:05
Nice!!!...καλη ιδεα....μακαρι να υλοποιηθει σωστα!
#5 ashbringer (Level 25) 31/05/2017 08:44
Πολύ καλή περίπτωση η δημιουργία ενός θεματικού πάρκου απο την Νintendo.
#6 ashbringer0891 (Level 4) 09/10/2020 07:54
Μόλις τελειώσει το όλο θέμα με την πανδημία θα ήθελα να το επισκεφθώ.
Notification